MM-kisat 2014: Suomi

  • 1 192 691
  • 4 014
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ilta-pulussa höpistiin tänään otsikolla "Onko tämä taso?" sellaista että "huonoin MM-aloitus 24 vuoteen". Jollakin tapaa he saavat siis MM1990:n Ruotsin tai T-slovakian suhteessa Latvian tasoiseksi. Jotta oikeasti päästäisiin kisoihin jossa on heti alkuunsa hävitty huippu- ja pikkumaalle pitää mennä aina vuoteen 1962 ja Colorado Springsiin: S-Kanada 1-8 ja S-Iso-Britannia 5-7.

Suomihan ei ollut pikkumaa -62? Ehkä se paras vertailukohta on kuitenkin 2010. Ensimmäisessä matsissa Tanskalta turpaan, olympiavuosi, Pekka Rinne, jne. Venäjälle nyt voi hävitä, riippumatta pelin sijainnista otteluohjelmassa. Nyt on kuitenkin tappiot käytetty, sama sen väliä ketä vastaan ne tulevat. Täytyy muistaa, että siellä on kuitenkin myös Sveitsi nollilla, vaikka ovat pelanneet jo kolme matsia. Pikkumaita siinä edellä on vaan napsittavana. Pakkovoitot on vain Valko-Venäjästä, Saksasta ja Sveitsistä, kolmospaikka tulee jos vielä Kazakstan kaatuu (toki Kazakstankin on luultavasti pakko voittaa, USAlta pisteet on plussaa).
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Haulan kanssakin on sellainen juttu, että vaikka olisi toki erittäin mielenkiintoinen seurattava myös MM-kisoissa, ei mies mielestäni täyttäisi sitä pelintekijän roolia, mitä tuo joukkue nyt huutaa, eli mitään sateentekijää on turha odottaa.

Eihän tuonne pelintekijää tarvita, vaan maalintekijä. On siellä kuitenkin Kontiola, Immonen, Lehterä(jos vähän yksinkertaistaa) ja Hietanen. Nimenomaan Haulan tyylinen pelaaja tuonne tarvitaan, nopea, vahva ja tarkkalaukauksinen pelaaja. Pahoin pelkään vaan, ettei Erkka uskataisi laittaa Haulaa oikeanlaiseen rooliin. Onhan sinne sitten toki tarjolla Jussi Jokinen, jolla vaan tuppaa olemaan ruuti märkää maajoukkueessa. Olisi hän silti heittämällä tuon joukkueen paras laituri, ellei jopa toiseksi paras pelaaja.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Taas voisi kysyä Keräseltä, miltä tuntuu?

Ensinnäkin veikkaan että paremmalta kun monella muulla ihmisellä yleensä. Elämä, ura ja tulevaisuus edessä.

Sen lisäksi varmasti paremmalta kuin mitä Jormakalta (toivottavasti paranee ennalleen) tuntuu juuri nyt ja näin HIFK fanina mieluummin Keränen treenaa nyt hyvin eikä loukkaannu näissä Skoda kisoissa.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos kantti ei kestä, käydä muistuttamassa syistä ja seurauksista kaverille tuon jälkeen, miten voi pelata jääkiekkoa?

Eiköhän se jäänyt kiinni jostain muusta kuin kantista, jos sillä nyt tarkoitat pelaajan halukkuutta puolustaa joukkuetoveriaan tuollaisessa tilanteessa. Tätä tukevat myös OJ:n ja Jere Karalahden näkemykset.
 

sumitomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, kaikesta huolimatta
Jos oikein aletaan eilisesä pelissäkin katsomaan pakiston pelaamista niin valitettavaa mutta totta, Ohtamaa oli ylivoimaisesti Suomen huonoin pakki, liike ei riittänyt mukaan ollenkaan ja kun liike ei riitä tulee ongelmia, no näki kyllä aitiopaikalta miten ammattimiehet tekee maaleja, ei riitä että perse pitkällä yrittää mennä kun kaverit menee joka puolelta ohi. Sen verran voi antaa anteeksi ettei siellä kyllä muutkaan pakit onnistuneet, tulee vain semmoinen tunne tuosta Suomen joukkueesta että osalle riittä kun on päässyt kinkereihin ja joukkueeseen mukaan eikä enään pystytä pelillisiä asioita tuomaan esiin ja auttamaan joukkuetta.Ohtamaakin on 87-ikäryhmää ja on saanut kyllä enemmän kuin moni muu saman tason pelimies näytönpaikkoja maajoukkueessa joten pitäisi jo alkaa lunastaa lupauksia tai sitten maajoukkue pelit on auttamattomasti ohi.Eteenpäin sanoi mummo lumessa, huomenna kun
Saksa kaatuu niin valtakunnassa on taas kaikki hyvin.
 
Aijaa, sitähän juuri tarkoitin, että jokaisesta virheestä näin pitäisi tehdä. Nyt vain valitettavasti oli sen verran räikeä tuomarivirhe, että pieni sanktio myös sinne suuntaan olisi ihan paikallaan.
Olisi varmaan paikallaan juu, mutta eiköhän kokonaisuuden kannalta kannata antaa parhaiden viheltää ja välttämättä yksi pahaan paikkaan tullut ymmärrettävä virhe ei kokonaisuutta vielä juuri mihinkään heilauta. En tiedä mihin kohtaa tuomareiden hyvyysasteikkoa tämä kyseinen seepra, jonka olisi kuulunut iso rangaistus antaa, asettuu, mutta enpä toisaalta ole vaatimassa hyllyttämistäkään. Huonolla säkällä se voisi olla vaikka sama kun vaatisi Konnan viltittämistä muutaman pahan harhasyötön jälkeen. Enemmän Kontiolasta hyötyä on Suomen joukkueelle vaikka tekisi jatkossakin yhtä paljon virheitä kuin tähän mennessä.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ylen toimittaja Timo Uusitalo on ollut tarkkana. Itse en tuota kostoretken kokonaisuutta nähnyt. Liekkö jatkoajan tarkkasilmäiset huomanneet.
Hiukan menee yli nämä jutut. Jormakka katseli taustapeiliin ja ajoi kolarin, turha siinä on syytellä, että kaveri tuli kuolleesta kulmasta tai muuta selittelyä. Epäonnekasta, että osui noin pahasti päähän, mutta ei itse taklauksen suorittamisessa ollut mitään ihmeellistä. Esim. Komarov ei nähnyt tuossa mitään ihmeellistä ja sanoi, että olisi ajellut itsekin tuossa tilanteessa.
 
Ylen toimittaja Timo Uusitalo on ollut tarkkana. Itse en tuota kostoretken kokonaisuutta nähnyt. Liekkö jatkoajan tarkkasilmäiset huomanneet.

Kyllä sen joku muukin huomasi koska olen sen jostain mediasta jo ennen Uusitaloa lukenut.

Ehkä olisi voinut vastapelaajan kunnioituksesta olla laskematta yli mutta ei voi tulla hyökkäykseen takaraivo edelläpäin ihastelemassa omaa syöttöään + kokoero teki siitä pahemman.
 
Palola oli Suomen huonoimmistoa sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Palkintona siitä tietysti paikka ykkösketjusta. Ei riitä pelinluku, ei riitä fysiikka eikä riitä tilannenopeus. Ei kerta kaikkiaan ehdi tehdään mitään (muuta kuin pitää vastustajan mailasta kiinni).
No sentään ehtii jotain, Ohtamaa ei sitäkään vähää. Ja se saa pelata ylivoimaa, vaikkei edes Kärpissä saanut. Onkohan Ohtamaa saanut edes 1/3 syötöstä omille?
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Jormakka katseli taustapeiliin ja ajoi kolarin, turha siinä on syytellä, että kaveri tuli kuolleesta kulmasta tai muuta selittelyä. Epäonnekasta, että osui noin pahasti päähän, mutta ei itse taklauksen suorittamisessa ollut mitään ihmeellistä. Esim. Komarov ei nähnyt tuossa mitään ihmeellistä ja sanoi, että olisi ajellut itsekin tuossa tilanteessa.

Juurikin näin. Jormakka kaivoi verta nenästään pelaamalla noin huolimattomasti ja ylimielisesti. Tilaisuuden haistaneena tää slobo ajoi hölmönä päähän, vaikka olisi voinut kolata junnumokarin ajamalla puhtaasti runkoon.

Kaksi tunaria törmäsi. Toinen lasarettiin ja toinen pelikieltoon. Urpoja molemmat.
 
Viimeksi muokattu:

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jaa katos muumiota. Palola ykköseen. Ei aiheuttanutkaan Venäjä-pelissä kuin kaksi maalia omiin. Saatanan kaatuileva yksiulotteinen mätisäkki. Vaikea nähdä että vaikka Liigan pörssivoittaja olisi pystynyt olemaan noin paska.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jaa katos muumiota. Palola ykköseen. Ei aiheuttanutkaan Venäjä-pelissä kuin kaksi maalia omiin...

Voisitko avata tätä hieman? Mikäli tarkoitat 3 - 1 maalia, niin se menee puhtaasti Koskisen piikkiin, Palolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa.

Vai Vahalahti olisi pitänyt valita... No, olisi sekin ollut mahdollisuus.
 

HKoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puolueeton tarkkailija
Jaa katos muumiota. Palola ykköseen. Ei aiheuttanutkaan Venäjä-pelissä kuin kaksi maalia omiin. Saatanan kaatuileva yksiulotteinen mätisäkki. Vaikea nähdä että vaikka Liigan pörssivoittaja olisi pystynyt olemaan noin paska.

Hah. Pudotuspelit 2014 ovat näköjään edelleen päällä Raumalla.
 

Sic

Jäsen
Huomenna on iso matsi edessä tälle porukalle. Jos siellä alkaa vähänkin kädet tärisemään niin voi tulla pitkä ilta. Oikeastaan nyt on pakkovoiton paikka, Saksallakin on kuitenkin jo 5p plakkarissa, että jos heille kaksikin pistettä nyt antaa niin siinä ero puolivälieräpaikoille taas kasvaisi ehkä hitusen liikaakin. Lisäksi kun torstaina vastassa on kotiyleisön edessä pelaava Valko-Venäjä, niin olisihan se saksa-voitosta irtoava itseluottamusboosti tälle MM-tasolla melko kokemattomalle joukkueelle tärkeä asia.

En vieläkään odota että Lajuset, Palolat tai Ohtamaat olisivat liidaamassa huomenna joukkuetta, mutta toivon että esim. Kontiola, Lehterä, OJ, Komarov ja vaikkapa Rinne olisivat näyttämässä vähemmän kokeneille MM-pelaajille esimerkkiä. Tuon myötä joukkue voisi todella alkaa kasvamaan niitä puolivälieriä varten.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Jaa katos muumiota. Palola ykköseen. Ei aiheuttanutkaan Venäjä-pelissä kuin kaksi maalia omiin. Saatanan kaatuileva yksiulotteinen mätisäkki. Vaikea nähdä että vaikka Liigan pörssivoittaja olisi pystynyt olemaan noin paska.

Ei jumalauta.

Kyllä saa olla vapaasti sitä mieltä, ettei Palolan paikka ole kisoissa jne. Itsekin olisin harkinnut monta muuta pelaajaa (Vahalahti, Pyörälä, Keränen, Teräväinen) ennen Palolaa, mutta kaveri oli todella halukas kisoihin, ja siellä nyt on.

Mies yrittää kuitenkin parhaansa, miksi ei voi vain sanoa, että taso ei riitä? Miksi pitää mennä henkilökohtaisuuksiin? Mitä pahaa Opa on sinulle tehnyt?

Vituttaa. Ja kyllä, ihmettelen itsekin Palolan paikkaa ykkösessä, mutta onhan miehellä kuitenkin yksi jengin parhaista laukauksista, ja tuossa ketjussa pitäisi tarjoilun pelata. Aaltosen ja Keräsen poisjäädessä Palolan harteille sovitellaan nyt tuota maalintekijän roolia. Eipä vaihtoehtojakaan tuossa jengissä hirveästi ole, vai mitä? Enemmän hän maaleja Liigassa laukoi kuin mm. Pakarinen, Huhtala jne.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä Palolalla sen verran tekemistä sen maalin kanssa on, että koko maalia ei olisi syntynyt mikäli hän ei olisi menettänyt kiekkoa.

Niin ja jos tuomari olisi pitänyt aloituksessa kiekon itsellään, maali olisi myös jäänyt tulematta.

Palolan alapuolella oli kaksi pelaaja, Suomi oli alivoimalla ja venäläinen ampui pienestä kulmasta rystyltä. Koskisen olisi pitänyt ottaa tuo veto perustorjunnalla, minäkin olisin seissyt etukulman kiinni.
 

faro

Jäsen
Niin ja jos tuomari olisi pitänyt aloituksessa kiekon itsellään, maali olisi myös jäänyt tulematta.

Palolan alapuolella oli kaksi pelaaja, Suomi oli alivoimalla ja venäläinen ampui pienestä kulmasta rystyltä. Koskisen olisi pitänyt ottaa tuo veto perustorjunnalla, minäkin olisin seissyt etukulman kiinni.

Ihan sama. Se oli iso virhe Palolalta ja hän on Koskisen jälkeen syyllinen nro. 2 kyseiseen maaliin.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Hauska huomata näin sivuhuomiona, kuinka maajoukkue yhdistää. Muutama ässäfanikin täällä on puolustanut Palolaa/Jormakkaa. Joillain toki yhä on playoffit käynnissä, suodaan se heille.

Jos nyt mietitään sitten vielä sitä 3-1 -maalia. Palola menettää kiekon ylivoimalla keskialueella tilanteessa, jossa ei ollut mitään hätää. Virhe. Tosin venäläispelaajan maila näytti olevan Palolan jalkojen välissä. Kampitus? Koskisen piikkiin 3-1 ei mennyt, ei ainakaan niin paljon kuin 4-1 (josta 33%). Noin kova veto rystypuolelta on aika veemäinen veskarille. Suomen puolustuksella oli kuitenkin tilanteessa ylivoima. Miksei Lajunen(?) ajanut täysillä kiinni mieheen ja kiekko pois? Syyllisyysprosentit: Suomen hämärä vaihto 5%, ulosajon viheltämättäjättäminen(5-3 yv) 20%, Palola 25%, Koskinen 10%, Lajunen 40%.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se ei poista Koskisen virhettä jos joku muu on tehnyt virheen ennen sitä. Kuten ei myöskään tee Koskisesta yksin syntipukkia eiliseen tappioon.
 
Eihän tuonne pelintekijää tarvita, vaan maalintekijä.

Olli Jokinen? Tottakai, suomi kaipaa aina maalintekijöitä ja niin nytkin, mutta onko se kuitenkaan se tärkein apu?

Tuo on oma mielipiteesi, mutta perustelen miksi olen eri mieltä. Ensinnäkin, Haula on siinä mielessä hieno pelaaja, että saa maalipaikkoja tehtyä itselleen pelikirjasta riippumatta. Maalintekijänkin vainua on, mutta kyllähän Granlund olisi tuolle joukkueelle paljon arvokkaampi. Perustan väitteeni siihen, että kun laskee kahdesta edellisestä pelistä hyökkäysalueella tehdyt syötöt jotka johtivat maalipaikkaan, puhutaan aika pienistä luvuista. Liian pienistä. Kädettömiä ratkaisuja tehdään, mihin yksi Jussi Jokinen, niin paljon kuin hänestä pidänkin, ei ole ratkaisu. Haulasta puhumattakaan. Luodut maalipaikat tehtiin nyt lähinnä ylivoimalla, missä Granlund teki aikoinaan Immosestakin maalintekijävelhon. Kyllä siellä on pelaajia, jotka osaavat laittaa sen limpun pussiin, kun vain joku sen paikan petaa. Mielestäni esim ykkösketjun yv oli täysin mielenkiinnotonta Kontiolan pörräämistä b-pisteen kaarella. Jäätävää pelin rakentamista? Entä Lehterä, Montako maalipaikkaa petasi?

ps. noita prosenttejahan voi kikkailla tasan miten ne agendaan sopii. Eiköhän se syyttävä sormi osoita Palolaa siksi, että hänen virheensä oli "helppo virhe", mikä aloitti koko tapahtumaketjun mikä maaliin johti. Kiekonmenetys keskialueella, vieläpä ylivoimalla. Ei olisi pakin tarvinut ajaa kiinni tai maalivahdin torjua, jos tuon olisi jättänyt tekemättä. Tekee sitten maalin tai pari seuraavassa pelissä ja on pari päivää kansallissankari, ei näitä kukaan huomenna muista.
 

Kameleontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Alkoi muuten näyttämään paljon paremmalta tuo Suomen peli tuon Venäjä-USA-pelin jälkeen. Vaikka ei se tappio vieläkään hyvältä tunnu niin on se kahden maalin ero kivempi kuin viiden maalin ero.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Koskisen piikkiin 3-1 ei mennyt, ei ainakaan niin paljon kuin 4-1 (josta 33%). Noin kova veto rystypuolelta on aika veemäinen veskarille...

3 - 1 maali meni täysin Koskisen piikkiin, sataprosenttisesti. Hän pelasi tilanteen huolimattomasti, etukulma oli täysin auki, vaikka maalille nouseminen oli kenttäpelaajien toimesta estetty. Mikäli hän olisi olisi ollut huolellinen ja pelannut pakettinsa tiiviinä, tuo tilanne olisi hoitunut perustorjunnalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös