MM-kisat 2014: Suomi

  • 1 193 283
  • 4 014
Tila
Viestiketju on suljettu.

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Maalivahtipelistä:

Luultavasti valmennusjohto miettii nyt kuumeisesti, miten tästä eteenpäin, koska etukäteen oli tiedossa 7 peliä 10 päivään. Kaksi peliä mennyt, jatkossa tulee 5 peliä 7 päivään. On melko lailla ihme, jos Rinne pelaa nuo kaikki. Sarosta ei kyllä huimaa mikään, joten mistä sitä tietää...

Yleisesti:

olen kyllä hieman huolissani tästä trendistä, mikä nyt on Erkan jengillä. EHT:n viimeiset pelit olivat jo hieman vaisuhkoja lopputuloksista huolimatta ja sama tahti on jatkunut Minskissä. Toinen mikä pistää silmään, niin Marjamäki jakaa ohjeita jatkuvasti. Kenen vastuulla tässä nyt on mitäkin? Vai onko Kojo lähdössä ennen ensimmäistäkään päivää ja Laurista tulossa päävalmentaja?

Suomi on todella pahasti ketjun Komarov - Lehterä - Kontiola varassa. Saapa nähdä miten jaksavat tätä rääkkiä, eilenkin pelasivat todella paljon. En tiedä, saisiko tuohon rosteriin leveyttä laittamalle Lehterän tilalle jonkun toisen ja laittamalla Lehterän ja O. Jokisen samaan ketjuun.

Alkaa haiskahtaa pahasti jo pakkovoitolta Saksaa vastaan, jos puolivälieristä halutaan haaveilla. Eikös tasapisteissä keskinäinen peli ratkaise? Luultavasti 9 pisteellä voisi päästä jatkoon, jos Venäjä ja USA hoitavat oman osuutensa voittamalla kaikki muut, paitsi Suomen ja voittavat siis Suomen "pahimmat" vastustajat.

(Olisihan se komea päätös tälle keväälle, alle 18 - vuotiaat ensin 10 - 0 Ruotsilta ja jos Minskissä jäädään ulos kahdeksan joukosta ja / tai pelataan sarjasta puotamista vastaan...)
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Tajuhan siltä Jormakalta oli lähtenyt näköjään: http://www.mtv.fi/sport/mm2014/uutiset.shtml/2014/05/1893254/leijona-hyokkaaja-minuutteja-tajuttomana

Mahtaakohan kaikki taklauksen aiheuttamat oireet tulla esiin heti? Vai saattaako tuosta olla vaarana, että jälkikäteen ilmaantuu jotain?

Miten voi olla mahdollista, että kun pelaaja lyö päänsä ja menettää tajuntansa neljäksi minuutiksi, tuo luokitellaan vain lieväksi aivotärähdykseksi? Olen ollut siinä käsityksessä, että tajunnan menetys iskun seurauksena on aina huomattavasti vakavampi paikka ja vamma...
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Palola menetti kiekon.

Näin on, Palola menetti ja Koskinen imuroi helpohkon vedon sisään.

Noista ketjuista en kyllä ymmärrä mitä vittua siellä on oikein haettu. Lehterä - Kontiola kaksikko yhdessä ja sitten Jokisen ketjussa ei ole yhtään pelintekijää. Maalintekijöitä ei ole siunaantunut yhteenkään ketjuun. Ohtamaa on ehkä huonoin pakki Suomen MM-joukkueessa 2000-luvulla, etenkän syötöt ei osu omille edes vahingossa. Tosin puolustuksessa ei kukaan ole varsinaisesti loistanut ja pakisto on ihan liian kädetön pelitapaan nähden.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Öö, miksi Japa Levosen kommentit tapahtumista IN EUROPE on luokkaa "Hah". Sitten annat ymmärtää, että eläkeläisen IN NORTH AMERICA näkemys on parempi.

Öööh??

Niin Fraser vain kertoo miten tuo taklaus olisi hänen mukaansa rapakon takana tulkittu. Hän EI ota kantaa siihen miten tuo tilanne pitäisi Euroopassa tulkita.

Kukaan ei anna ymmärtää yhtään mitään mikä näkemys olisi parempi.
 
Maalivahtipelistä:

Luultavasti valmennusjohto miettii nyt kuumeisesti, miten tästä eteenpäin, koska etukäteen oli tiedossa 7 peliä 10 päivään. Kaksi peliä mennyt, jatkossa tulee 5 peliä 7 päivään. On melko lailla ihme, jos Rinne pelaa nuo kaikki. Sarosta ei kyllä huimaa mikään, joten mistä sitä tietää...

Yleisesti:

Marjamäki jakaa ohjeita jatkuvasti. Kenen vastuulla tässä nyt on mitäkin? Vai onko Kojo lähdössä ennen ensimmäistäkään päivää ja Laurista tulossa päävalmentaja?

Jälkimmäisestä on turha piitata, koska noin Westerlund on toiminut (lähes) joka joukkueessaan: on aitiossa erittäin hillitty ja jättää pelinaikaisen touhuamisen apuvalmentajille. Reaaliaikainen ohjeistaminen ei ole Kuiviksen vahvuus - ja nyt pitää erottaa ohjeistaminen ja reagoiminen, jälkimmäinen kyllä luonnistuu. Miksi pitäisi väkisin itse harjoittaa sellaista, johon on harkiten valittu paremmat apurit?
Varsinkin kun ei ole tarvetta peittää omaa osaamattomuuttaan tai yrittää tunkea väkisin esille pelaajiston, muun johdon tai julkisuuden edessä (ei sillä, että ontto show ensi mainittuihin huipputasolla hetkeäkään uppoaisi). Valmentajapersoonia on erilaisia ja jokainen johtaa tyylillään; uskottavuus on se avainasia.
 
Viimeksi muokattu:
Niin, minuakin kiinnostaa että mitä jos taklaava pelaaja on päätä pidempi taklattavaa, ja taklattava on sen lisäksi hiukan kumarassa + katse kiekossa. Eikö tässä tilanteessa saa taklata ollenkaan? Vai pitääkö taklaajan mennä niin syvälle kyykkyyn että on varmasti olkapää enintään yhtä korkealla kuin taklattavalla? Ja mitenkäs jos taklattava on suurempi kuin taklaaja, silloin saa vetää vastapalloon joka tilanteessa niin paljon kuin lähtee?

Alkaa mennä jotenkin naurettavaksi jos taklaaminen kielletään kokonaan, vain koska joku urpo ei vaan osaa kuljettaa kiekkoa katse horisontissa. Mitäs tossa nyt oli normaali-aistein varustetulle kiekkoilijalle, kuljetat kiekkoa ja näet että joo sieltä tulee karvaaja päälle, voit kiihdyttää pois alta, harhauttaa, pysähtyä, tai valmistautua ottamaan päälletulija vastaan olkapää edellä. Jotka kaikki olisi "ihan ok". Sen sijaan voi myös ajaa miinaan, ja sitten voi käydä näin.
Olen kyllä samaa mieltä sinun ja Leonin kanssa siitä, että sääntöjä voisi muuttaa kohti teosta rankaisemista seurauksesta rankaisemisen sijaan. Ehkä tätä Shipatsjovinkin taklausta tulisi mieluummin arvioida niin, että oliko taklaajalla mahdollisuus taklata puhtaasti, vai oliko kontakti päähän välttämätön. Minusta teosta teki törkeän nimenomaan tuo olkavarren käyttö. Taklaaja molemmin käsin mailasta kiinni pitäen heitti käsiä taakse lavan sojottaessa kohti kattoa, ja pienen ponnistuksen saattelemana ajaa olkavarsi edellä suoraan rintakehän ja pään alueelle. Jormakan lentoradasta näkee hyvin mihin iskun voima on kohdistunut, kun pää vaihtaa kulkusuuntaa ja muu vartalo seuraa perässä.

Pohjois-amerikassa käytetään sellaista termiä kuin "full body contact", eli taklaus voi myös osua päähän ja kovaakin, jos se on puhtaan vartalokontaktin sivutuote. Shipatsjov ei kuitenkaan ajanut vartalolla, vaan olkavarrella. Shipatsjov olisi voinut ajaa vartalolla, ja nätisti, ja kovaa, mutta päätti kuitenkin heijata käsillä vauhtia ja ikään kuin ohimennen täräyttää scott stevens -pommin sinne ylävartaloon.

Nykysäännöillä ehdottoman tuomittava temppu, mutta mielestäni myös Leonin ja Carlosin hypoteettisilla "pitäis olla näin" säännöillä tuomittava.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ei minun ole ole missään vaiheessa tarvinnut vetää sanojani takaisin. Tuollaisten sinun kaltaisten, lukutaidottomien säätäjien takia joutuu vaan toistuvasti kirjoittamaan samat asiat. Taklauksen suurin voima kohdistuu kroppaan, eli osuu ensin siihen. Sen jälkimainingeissa olkapää osuu päähän. Näin olen kirjoittanut jo useat kerrat, aina joku rantojen mies -tyyppinen värilasifani tulee selittämään jotain sontaa vastaukseksi. Vaikka kuinka harmittaa, niin voi silti nähdä asiat edes jonkinlaisella järjellä.

Tuossa aiemmin linkitetyssä Gryba-Eller -niitissäkin taklauksen voima kohdistuu enemmän kroppaan kuin eilisessä, mutta silti siitäkin tuli ulosajo vaikka pelattiin sentään NHL:ssä, tuossa fyysisyyden tyyssijassa. En edelleenkään ymmärrä miten näet taklauksen kohdistuvan kroppaan, aivan täysin selvä päähän kohdistunut taklaus, josta olisi nykysäännöillä kuulunut antaa ulosajo. Onneksi täällä sentään suurin osa porukasta on järjissään.

Jormakan lentoradasta näkee hyvin mihin iskun voima on kohdistunut, kun pää vaihtaa kulkusuuntaa ja muu vartalo seuraa perässä.

Tässä hyvä analyysi tilanteesta.
 

MiksuMan

Jäsen
Paljon on vielä opittavaa miten kentällä tulee liikkua kun taso kovenee.

Pelaajan pitää aina tietää mitä kentällä tapahtuu. Et ikinä voi kerätä tuolla tavalla vauhtia puoliympyrää sirklaten, jättää kiekon pakille ja jäädä seuraamaan kuinka kaunis syöttö tuli - noutaja tulee varmasti.

Olihan tuo taklaus ruma, mutta yhtä ruma on myös Jormakan suoritus.

PÄÄ PYSTYYN, SAATANA!!!
 

sumitomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, kaikesta huolimatta
Selväähän on että taklaus tuli puuntakaa ja penaltya ois voinut antaa mutta kyllä minä ihmettelen että Jormakka veti niin katse kiekossa eikä yhtään seurannut mitä kentällä ja ympärillä muuten tapahtuu, eilinen isät vastaan pojat peli osoitti valitettavasti kuinka surkella materiaalilla ollaan näissä kisoissa liikkeellä jos joukkuessa on ykksökenttä ja kolme neloskenttää. Näki Jokisen Ollinkin naamasta että ei paljon kiinosta kun laiturit heittää ränniin ja päätyy heti kun saavat kiekon eivätkä edes yritä pelata kiekkoa alueelle. Aika pahalta näyttää mutta toivotaan että edes vähän saavat peliä kuntoon.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Ei minun ole ole missään vaiheessa tarvinnut vetää sanojani takaisin. Tuollaisten sinun kaltaisten, lukutaidottomien säätäjien takia joutuu vaan toistuvasti kirjoittamaan samat asiat. Taklauksen suurin voima kohdistuu kroppaan, eli osuu ensin siihen. Sen jälkimainingeissa olkapää osuu päähän. Näin olen kirjoittanut jo useat kerrat, aina joku rantojen mies -tyyppinen värilasifani tulee selittämään jotain sontaa vastaukseksi. Vaikka kuinka harmittaa, niin voi silti nähdä asiat edes jonkinlaisella järjellä.

Vaikka tilanne on päivänselvä, vieläkin tähän ketjuun tulee viestejä "kyynärpäällä osuma vain ja ainoastaan päähän", "haluttiin tappaa Jormakka ajamalla suoraan päähän" ym. ym. Ei minun ole tarvetta jankata mistään. Tosiasiat puhuvat puolestaan.

Myyrä voisi tulla ulos pimeästä kolostaan ja katsoa tuon taklauksen nyt ihan tosissaan. Taklaus kohdistuu pääsääntöisesti pään alueelle, ei kroppaan. Tällöin suurin voima ei voi kohdistua kroppaan, vaan päähän.

Ymmärrän toisaalta kyllä hyvin, jos myyrän näöllä on vaikea nähdä tapausta tarkkaan. Mutta yritäpä vielä:

Linkki taklaukseen
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen kyllä samaa mieltä sinun ja Leonin kanssa siitä, että sääntöjä voisi muuttaa kohti teosta rankaisemista seurauksesta rankaisemisen sijaan.

Näinhän se pitäisi olla, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Varsinkin livenä on hyvin vaikea arvioida, kuinka kova kontakti on taklauksessa ollut esimerkiksi päähän. Useinhan taklauksissa esimerkiksi olkapää saattaa osua päähän sen jälkeen, kun on osunut olkapäähän. Se, että onko kyseessä ollut vain hipaisu, vai liian kova kontakti (=päähän kohdistunut taklaus), selviää usein vasta taklattavan reaktiosta.

Sama näissä nujakoissa. Jos Ruutu olisi lyönyt Gilliesiä takaisin, eikä filmannut, olisi molemmat saaneet luultavasti 2min väkivaltaisuudesta.

Jos seurausta ei otettaisi juurikaan huomioon näissä taklaustilanteissa, olisi maikkarin selostajilla entistä vaikeampaa arvioida, mistä tilanteesta jäähy on tullut. Eri asioita ovat nämä potkimiset ja keihästämiset, joissa sitä seurausta ei oteta, eikä pidäkään ottaa huomioon, koska ne ovat aika yksiselitteisiä tuomioita.
 

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, Pelicans, NHL, 49's ja Lorna Shore
Ihan puhdas taklaus ja käsittämätöntä pa..aa vaatia mukamas pelikieltoa. Jääkiekko on kontaktilaji ja jos Jortikka neiteilee itsensä tuohon paikkaan niin vika on täysin hänen. Tästä on hyvä Suomen jatkaa... ei muuta kuin avartavin katsein kohti seuraavia pelejä ja lisää paskaa housuun.

Laita se korkki kiinni. Vai puhdas :DD Eilen jo kun luin sun kirjoituksia, niin myötähäpeä oli ainoa tunne minkä tunsin. Eipä sitä voi vieläkään mitenkään muuten kuvailla. Selkään saa siis aina taklata kaikkia, kun eivät itse tajua suksia vittuun siitä edestä hidastelematta, koska tämä on kontaktilaji. Ainoa jolla on paskaa housuissa, ni taitaa olla siellä kirjoittajalla.

Trollin ois hyvä myös opetella pelaajien nimetkin, niin ois uskottavampaa. Kyllä Jormakka ton taklauksen huonosti ottaa vastaan, mutta kyllä ne kädet päähän osuu, niin se on ihan sama, että mitä tekee tuolla. parit pelit penaltia ei pahitteeks.
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikähän Salomäen rooli tuossa joukkueessa on? Erkka on näköjään hyvin haluton antamaan hänelle vastuuta. Ensimmäisessä ottelussa peliaikaa noin 9 minuuttia, josta suurin osa ensimmäisessä erässä. Kaksi viimeistä erää istuskeli pääasiassa penkillä. Toisessa pelissä peliaikaa sitten enää 8 minuuttia, joista ensimmäinen erä kokonaan penkillä (p.l. Kontiolan jäähyn istuminen). Ei hän varmastikaan joukkueen kiekkotaitavin hyökkääjä ole, mutta on ollut suht. näkyvä ja energinen niissä erissä, kun on hiukan vastuuta saanut (1. ottelun 1. erä ja toisen ottelun viimeinen erä).

Toisaalta ihmetyttää myös tuo ensimmäisen ottelun ykkösketjun kuormitus. Siellä esimerkiksi Kontiola pelasi yli 24 minuuttia, mikä on todella kova lukema hyökkääjälle. Varsinkin, kun pelataan tiivistä turnausta, jossa lepopäivät ovat vähissä. Voisi kuvitellä tasaisemman peluutuksen näissä alkupeleissä olevan ensiarvoisen tärkeää, jotta paukkuja jää sinne tärkeimpiinkin peleihin.

Sitten tuo kokoonpano. On kyllä harvinaisen puukätistä porukkaa valittu kisoihin. Syötöt menee minne sattuu ja paineen alla pelaaminen on hätäistä roiskimista. Entistä suuremmalla syyllä ihmettelen esim. Pokan puuttumista. Hän oli Kärppien parhaita oman pään kiekollisessa pelissä ja pelinavauksessa paineen alla. Tehoili myös hyökkäyspäässä. Nyt siellä sitten saman pakkiparin se kädettömämpi puolustaja yrittää tehdä samaa maajoukkueessa.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Hah, juu no kyllähän Japa Levosella on enemmän näkemystä siitä, kuinka tuo taklaus olisi tulkittu IN NORTH AMERICA, kuten Fraser kommenttinsa aloittaa...
Fraserinkin kannattaisi sitten katsoa tuo Gryban taklaus Elleriin, niin tietäisi miten tuollainen taklaus oikeasti tulkitaan IN NORTH AMERICA.
Varsinkin kun tuo Gryban taklaus on jopa puhtaampi kuin Sikatshevin.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Itse Suomen pelaamisesta sen verran, että tuo joukkueen kokemattomuus kyllä paistaa kotikatsomoihin asti karulla tavalla ja hyvin sekava kuva Suomen pelaamisesta muutenkin on muodostunut pelitavallisesti kahden matsin perusteella. Tähän lisättynä vieläpä se, että etukäteen kovimmat pistehaimme ovat flopanneet alussa komeasti ja muutenkin kun luistin ei tunnu juuri kellään liikkuvan, niin ei ihme, että tulos on tässä.

Monta tilannetta on ollut sellaista, että hyökkäyksessä esim. Komarov tai vastaava ylittää vastustajan sinistä kiekon kanssa, mutta apuja ei tule mistään ja hyökkäys tyrehtyy täysin. Koordinoidut nopeat rintamahyökkäykset puuttuvat täysin ja kyllähän tuo avauspelaaminenkin on surkeaa. Muutamat Suomen pakit ovat silminnähden vaikeuksissa kansainvälisen tason kiekollisen pelin kanssa, kuten Jyri Marttinen ja aina kun tämä puukäsi suhmuroi kiekon kanssa puolustuksessa, niin koko ketjun avaussyötön haku omista epäonnistuu täysin ja sitten roiskitaan keskialueelle kiekkoa. Karalahti, vaikka pystyy välillä fyysisyydellä siirtelemään vastustajan hyökkääjiä, alkaa jalalla jäämään kyllä omissa ja kun Jere häviää oman 1 vs. 1-kamppailunsa, niin heti Suomen päähän muodostuu vaarallinen tilanne.

Saksa peli kertoo nyt paljon tulevasta ja on oivallinen testi tähän saumaan siitä, että onko tästä joukkueesta yhtään mihinkään tässä turnauksessa. Saksa on ollut todella vittumainen vastus aikasemminkin Suomelle ja pystynyt lyömään kovaa kampoihin nimivahvempaa Suomeakin vastaan, joten tarkkana pitää olla erityisesti nyt kun omat palikat ovat joka puolella kenttää vielä hakusessa. Puhuisin melkeinpä pakkovoitosta, johon on kyllä kaikki mahdollisuudet kunhan viimeistely paranee, keskialue ylitetään nopeammin, syöttöjen tarkuus paranee ja mv-peli myöskin nostaa tasoaan. Noh, siinähän niitä korjattavia asioita tulikin. Kuitenkin, jotain uutta tuohon pelaamiseen on nyt saatava vaikkapa kokoonpanomuutoksilla ja niitä varmasti Jormakan tilanteen takia tuleekin.
 

Pakki-pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
"Nyt ei muuta kuin Leijonille voiton kierre päälle. Pekka viestitti jo tänään äidilleen, että kaikki on hyvin. Tärsky oli lopulta sen verran pieni, että hän ehtii vielä menoon mukaan."

Näin kertoi siis Jormakan isä, Juha Keskisuomalaisen sivuilla. On ainakin lupauksia herättävä uutinen! Jospa se Pekka vielä pääsee pelaamaan ja ratkoisi vaikka jatkopaikan Suomelle!
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
"Nyt ei muuta kuin Leijonille voiton kierre päälle. Pekka viestitti jo tänään äidilleen, että kaikki on hyvin. Tärsky oli lopulta sen verran pieni, että hän ehtii vielä menoon mukaan."

Näin kertoi siis Jormakan isä, Juha Keskisuomalaisen sivuilla. On ainakin lupauksia herättävä uutinen! Jospa se Pekka vielä pääsee pelaamaan ja ratkoisi vaikka jatkopaikan Suomelle!

Hieno uutinen kyllä jos on kunnossa ja valmiina jo pian peleihin! Respect.

Eilen oli jo paljon parempi peli mutta kurinalaisuus oli taas jotain aivan karmeaa. Yksinkertaisesti ei voi ottaa Venäjää vastaan noin paljon jäähyjä, tai jos niitä ottaa, on myös parempi ottaa laukaisusektori pois Ovechkinilta.

Joukkue selvästi lamaantui Jormakan loukkaannuttua ja ihan käsittämätön häsläys keskialueella Palolalta jonka jälkeen tilanne oli vielä korjattavissa mutta Pakarinen tuskin odotti että Kulemin rystyltä maalin tekee ja ei yrittänyt juurikaan estää laukausta. Lisäksi Karalahti tuli taustalta hakien vain TOP3 -taklausta kun olisi voinut esim. heittäytyä kiekon eteen.

OJ ihan liian pihalla ollakseen joukkueen kapteeni, toki ketjukavereilla voi olla osuutta asiaan.

Kazakstanin pitäisi mennä helposti, Saksa ja Valko-Venäjä tuottavat jo vähän hikeä. Tähän päälle Sveitsi/USA ja kahdeksan parhaan joukossa ollaan.

Uskoni jatkopaikkaan: 100%.
 

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Westerlund on osoittautunut kuolevaiseksi aika karusti näissä kisoissa. Valinnat vihkoon ja tällä kertaa ei ole onnistunut muovaamaan joukkueesta osiansa suurempaa. Liian kova taito- ja kokemusvaje. Keskittyminen tuomareihin mediassa myös ylimitoitettua. Eiköhän jotain tällaista suurin osa osannut pelätä, todennäköisenä en itsekään toki pitänyt että Suomi on nollilla kahden ensimmäisen pelin jälkeen.

Hyökkäyksessä ei voi sanoa kenenkään onnistuneen yli odotusten/roolinsa tavoitteen. Ylivoimalla Lehterä ja Kontiola ovat pyörittäneet välillä mukavasti ja yksittäisiä hyviä vaihtoja on ollut myös tasakentällisin. Silti ykkönen pitäisi hajottaa ja hakea OJ:lle myös samalla sopivia laitureita. Lehterän sijoittaisin itse ainakin siihen rinnalle peliä tekemään Chiefille. Nopea ja kamppailuhalukas Salomäki toiseen laitaan. Salomäen hyvin vähäinen peluutus on myös itselleni suuri ihmetyksen aihe, ilahduin ennen kisoja siitä, että Westerlund edes hänet tuli poimineeksi AHL:stä mukaan, mutta jostain syystä lähinnä tupen pureminen ollut sitten työnkuvana.

Komarov on maajoukkueen luottoratsu, mutta nyt on ollut huonoimmat kisat toistaiseksi häneltä mitä itse muistan. KHL:ssä kaveri ilmeisesti on pelannut jo useamman vuoden varsin hyökkäävässä roolissa ja hyvin myös onnistunut, mutta sama ei näytä onnistuvan MM-tasolla. Samalla vaikuttanut siltä, että ne alkuperäiset vahvuudet, eli kova taklauspeli ja ärsyttäminen ovat myös kärsineet. Valitettavasti laituritilanne on niin heikko, että Komarovin olisi vain saatava pelinsä toimimaan, ketjumuutokset voisivat auttaa tähänkin sillä Kontiolan ja Lehterän kanssa homma ei ainakaan näytä toimivan.

Sitten Jarkko Immonen. Mistä kiikastaa? Mies oli kuitenkin jo parissa kisoissa kovaa valuuttaa MM-tasolla, mutta nyt on vajonnut rivimieheksi, eikä näytä kuuluvan näihin peleihin. Onko loukkaantumisia taustalla/ paraikaa päällä? Ikää ei vielä niin paljon pitäisi olla, että siitä olisi kiinni.

Pakarinen, Palola, Jormakka, Huhtala, Sallinen ja Savinainen. Joku totesi hyvin, että tästä kuusikosta pitäisi olla max. yksi kaveri mukana kisoissa ja näinhän on perinteisesti ollutkin 2000-luvulla, ettei siellä Liigan profiilihyökkääjiä kovin montaa jaloissa pyöri. (Savinainen toki KHL:stä, mutta taidoiltaan menee samaan kategoriaan). Kyllä se valitettavasti myös esityksessä näkyy, erityisesti kun kukaan sinänsä nimekkäämmistä (Kontiola, OJ, Immonen) senttereistä ei ole pystynyt kannattelemaan koko ketjua. Luonnollisesti tilannetta vaikeuttaa entisestään se, että pakisto on samaa kaliiberia laitahyökkääjien kanssa.

Marttinen on tainnut pakeista olla pahiten vaikeuksissa, mutta ei tuolta silti yksittäistä miestä kannata poimia silmätikuksi. Hietanen, Karalahti ja Mäntylä sinänsä kuuluvat MM-tasolle, mutta eivät välttämättä ole kovin ideaali kolmikko mitalipeleihin hamuavan joukkueen TOP-3 puolustajiksi. Kivistö on roikkunut kelvollisesti mukana ja säilyttänyt ilmeisen hyvin harjoituspelien tasonsa (itse en pelejä katsonut), joissa keräsi kehuja, eikä valintaakaan sen myötä suuremmin kyseenalaistettu. Silti mietin haikeasti mm. Järvistä, Mäenpäätä, Kukkosta ja Väänästä. Olli Määttä olisi huikea vahvistus tuonne peräpäähän mikäli hänet saataisiin mukaan. Korpikarin passin leimaaminen taas ei hirveitä ilon hetkiä saisi aikaan...

Koskinen kun päätti vielä maalilla jatkaa samaa häröilyä ja vapinaa mitä kenttäpelaajilta on nähty enemmän ja vähemmän tuota Venäjä-pelin viimeistä erää lukuunottamatta niin eilinen 4-2 tappio oli jopa yllättävän pieni ja Suomella olisi ollut viimeistelyn onnistuessa, jopa saumat ainakin jatkoajalle huolimatta huonoista kahdesta ensimmäisestä erästä.

Mitä toiveissa jatkoon? Rinteelle neljä peliä viidestä, Sarokselle yksi. Hyökkäysvitjat tasakentällisin reilulla kädellä uusiksi tyyliin (tuo Kontiolan toinen laita varsinkin jonne nyt Huhtalan heitin on varsinainen murheenkryyni, kun ei tuonne oikein hyvällä eikä pahalla tahdollakaan löydy riittävän tasokasta kaveria):

Huhtala-Kontiola-Komarov
Lehterä-Jokinen-Salomäki
Palola-Immonen-Savinainen
Sallinen-Wirtanen-Pakarinen

Lisäksi rutkasti malttia loppujen kahden passin leimaamiseen, Korpikari ja Tomi Sallinen kun eivät nähdäkseni tuota joukkuetta millään lailla voi auttaa, mutta sen sijaan kaksi kunnossa olevaa NHL-miestä voisivat tehdä ratkaisevan eron ainakin kvartseihin pääsyn/niistä karsiutumisen kannalta.
 

SkagGully

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Real Atlético Viinijärvi City United
Jokseenkin turtana olen seurannut kaksi ekaa peliä. Joku on tässä ketjussa kuvaillut tuota Suomen joukkuetta "vieraaksi" ja se juuri sitä miltä tuo ryhmä itsestäni tuntuu. Pelit tulee katsottua ja luonnollisesti leijonia kannatettua, mutta ei vaan tunnu "omalta" tuo joukkue. Moiseen ilmiöön en ole törmännyt sen 20 vuoden aikana, mitä arvokisoja olen seurannut.

Viime vuodet olen kironnyt tätä uutta kahdeksan joukkueen alkulohkosysteemiä, koska löysiä pelejä tulee alkusarjaan liikaa, esim. nyt taisi olla Kazakstan-peli viimeisenä ennen pudotuspelivaihetta. Nyt on kuitenkin tunne, että löysien matsien sijaan kaikki loput viisi alkusarjapeliä ovat kovia ja merkityksellisiä, liiankin kanssa. Kun vaan jostain löytäisi edes miedon kisakiiman, niin voisi olla ihan mielenkiintoista seurattavaa seuraavan viikon sisään.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kazakstanin pitäisi mennä helposti, Saksa ja Valko-Venäjä tuottavat jo vähän hikeä. Tähän päälle Sveitsi/USA ja kahdeksan parhaan joukossa ollaan.

Uskoni jatkopaikkaan: 100%.

Kyllä! Näin uskotaan!

Vielä omana toiveenani toteaisin, että toivottavasti tämä Jokeri-läppä nyt vaimenee, tasapuolisesti pyritään kannustamaan kaikkia Leijonia, niin ainakin tässä huushollissa.

Ja hienoa, jos Jormakka on toipumassa!
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Vaikka eilen tuntui siltä, että tuon joukkueen otteiden seuraaminen saa riittää, on hyvin nukutun yön jälkeen vähän paremmat fiilikset. Eihän tuo edelleenkään kovin lupaavalta näytä, mutta toisaalta viisi peliä on vielä jäljellä.

Leijonat pisti ketjut uusiksi, osittain Jormakan loukkaantumisenkin sanelemana:

Palola - Kontiola - Lehterä
Komarov - Jokinen - Pakarinen
J. Sallinen - Immonen - Huhtala
Savinainen - Wirtanen - Salomäki

Rinne pelaa maalilla Saksa-pelissä.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Lievässä kusessa ollaan pikemminkin Latvia- tappion vuoksi mutta usko tosipeleihin pääsyyn on edelleen itselläni olemassa.
Tuossa Jormakka- episodissa jäi vain ja ainoastaan harmittamaan että kuittivihko jäi taskuun Erkalla. Hienoa että kaverille ei käynyt pahemmin. Olkoonkin että ei ole MM- kisojen hengen mukaista myllyttää, niin jopa minä kukkahattupenkkiurheilija toivoin että joukkueemme guuni (kuka? hehheh) olisi käynyt pikku hipat ottamassa. Varmasti paikanpäällä taklauksesta jäi sääntöjenvastainen fiilis, sanotaan nyt jälkeenpäin ihan mitä tahansa.

Olenpas minä nyt pahansuopa. Anteeksi. Ei sovi nykykiekon henkeen?!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös