MM-kisat 2014: Suomi

  • 1 193 287
  • 4 014
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Olenko ainut, jonka mielestä - kovasti kärjistäen - Jormakka aiheutti tilanteen osittain itse pitämällä katseen väärässä suunnassa, taisipa jopa katsella omaa maalia kohden kun osuma tuli. Päät ylhäällä ja niin edelleen vaimitenseoli. Toki venäläisen taklaus oli yhtälailla sikamainen ja selkeästi hakemalla haettu isku päähän, joita ei sais missään nimessä ajella loppuun. Rotta mikä rotta.

Et. Jormakalla oli jo siinä samassa vaihdossa heti aloituksessa sen näköinen meininki, että nyt mennään eikä meinata. Eli jonkinlaista yliyrittämistä, koohottamista, huolimattomuutta.
 
Nyt kun passeja on vielä leimaamatta ja Jormakan kisat oletettavasti ohi, niin kai Kerästä kysyttäisiin taas mukaan. Jospa vaikka olisi jo ehtinyt kaivaa nenäänsä tarpeeksi agentin sohvalla ja nyt olisi intoa lähteä.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Olenko ainut, jonka mielestä - kovasti kärjistäen - Jormakka aiheutti tilanteen osittain itse pitämällä katseen väärässä suunnassa, taisipa jopa katsella omaa maalia kohden kun osuma tuli. Päät ylhäällä ja niin edelleen vaimitenseoli. Toki venäläisen taklaus oli yhtälailla sikamainen ja selkeästi hakemalla haettu isku päähän, joita ei sais missään nimessä ajella loppuun. Rotta mikä rotta. Tuli muuten erittäin vahvasti mieleen kaikki Scott Stevensin osumat, mm. se yks Lindrosiin.

Jos hyökkäämään lähdössä olevan joukkueen pelaaja luistelee kenttää poikittain oman siniviivan kohdalla, antaa syötön taaksepäin ja jää katseellaan ihailemaan kiekkoa, niin ei ole vaikea arvata, mitä tapahtuu kerta kerrasta. Jormakka teki tuossa kyllä niin paljon isoja virheitä, että oksat pois. Vaikka pelissä säännöt ovatkin, niin silti suurin osa pelaajista omistaa sen verran itsesuojeluvaistoa, että katsovat mitä tekevät. Junnuissakaan varmaan harvemmin näkee tuollaista suoritusta. Tuo on vielä typerämpää kuin liigassa tuttuakin tutumpi "käännän selän yhtäkkiä kentälle päin, kun olen metrin irti laidasta".

Tuota "hakemalla haettua päähän" en ihan osta. Eikä kukaan muukaan täällä ostaisi, mikäli taklauksessa osat olisivat olleet toisin päin. Miksi venäläispelaaja tuossa tilanteessa halusi mielestäsi hakemalla hakea ulosajoa itselleen ja viiden minuutin alivoimaa joukkueelleen? Ja surkea pelaaja oli siinä tapauksessa, kun ei a) nostanut kyynärpäätään pään korkeudelle ja b) osunut edes siihen päähän ensimmäisenä. Minä en usko, että tuo venäläispelaaja oli ensinnäkään noin tyhmä tuossa pelitilanteessa, eikä myöskään niin surkea, ettei olisi onnistunut tavoitteessaan, jos olisi varta vasten halunnut pään irti toiselta taklata.

Taklaushan osui ensimmäisenä johonkin kylkeen, johon suurin voima kohdistui, ja vasta sen jälkeen olkapää osui päähän. Koska vastaanottajana oli kevyt kääpiömäinen pelaaja, joka kaiken lisäksi pelasi erittäin typerästi, niin lopputulos oli tämä. Kyllähän tuosta olisi ulosajo kuulunut, ei kahta sanaa, mutta ei kyllä ollut mikään tahallinen tappoyritys.

Hyvä jos Jormakka selvisi pelkällä aivotärähdyksellä. Jatkossa ei toivoisi näkevän tällaisia tilanteita.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Paljon paremmalta näytti kuin Latviaa vastaan. Peli oli erittäin sekava ja rikkonainen. En muista nähneeni hetkeen yhtä surkeaa tuomaritoimintaa. Miten tuollainen on edes mahdollista...

Jormakan tilanne sekoitti pakan lopullisesti ja siihen ei osattu reagoida oikein. En viitsinyt otteluseurantaa lukea, koska sen verran synkkää oli myös siellä. Iänikuiset valinnoista poraamiset pistävät myös hymyilyttämään. Tuolla joukkueella on ihan hyvät mahdollisuudet menestyä.

Vai että taklattavan vastuu... Jormakan tilanne oli aivan päivänselvä. Todella törkeä veto ja seuraus siitä näkyi jään pinnassa.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Vai että taklattavan vastuu... Jormakan tilanne oli aivan päivänselvä. Todella törkeä veto ja seuraus siitä näkyi jään pinnassa.

Jormakka teki tilanteessa kaikki mahdolliset virheet. Ensinnäkin jokainen pelaaja tietää, ettei siniviivalla vedetä kiekollisena poikittaisliikettä. Tämän lisäksi jormakka ei katso missään vaiheessa kentälle päin, vaan ensin kiekkoon ja sen jälkeen taaksepäin(!) minne on kiekkoa jättämässä. Kyllä näissä tilanteissa kolisee aina ja jormakka voi syyttää tilanteesta vain itseään.

Jos jormakka olisi alunperin luistellut eteenpäin katse kentälle, ei mitään taklausta olisi ikinä tullut
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Voi voi kyllä tuo hyökkäys tarvitsi käsiä ja maalintekotaitoa kipeästi. Olenko ainoa, vai onko tuo Lehterä AINA majussa ihan saatanan paska? Millä toi voi pärjätä edes KHL:ssä? Käsittämättömiä syöttöjä ja kiekonmenetyksiä. Voiko Kontiola olla jo väsynyt vai eikö pelit vaan lähde kulkemaan? Hänellähän oli aika pitkä tauko peleistä ennen MM-turnausta. Komarov aivan liian isossa roolissa. Koskinen näytöt on kyllä annettu, Sarosta maaliin vaan Saksaa vastaan. Tuntuu, että sillä pojalla ei ole hermoja ollenkaan.

Kyllähän tässä alkaa jännittää, että pelataanko ensi vuonna 1. divisioonaa MM-kisoissa mm. Etelä-Korean, Japanin, Unkarin ja Puolan kanssa.
 
Sen verran tuosta 3-1 -maalista. Vaikka Mertaranta hoki Palolaa, niin eikös se kiekon kanssa kaatunut ollut kuitenkin Hietanen?

Itse katsoin ilman selostusta, kun ei sitä Saukkosta kuuntele pirukaan, mutta olin katsovinani että se kaatuja oli juurikin Palola. Korjatkaa joku, kenellä on aukotonta faktaa tästä, koska oikeasti kiinnostaa.

Kyllä muuten kylmäsi katsoa tuota Jormakan loukkaantumista, mikä oli kyllä yksi pahimmista mitä olen hetkeen nähnyt, enkä siis puhu taklauksen rumuudesta. Tilanne tuli Jormakalle täysin puun takaa (koska pää oli jossain muualla kuin olisi pitänyt olla), eikä mies ehtinyt jännittää mitään lihaksia ennen osumaa, mikä vielä kohdistettiin suoraan kupoliin. Voimalla. En yhtään ihmettelisi, vaikka Jormakka joutuisi joskus lopettamaan uransa aivotärähdysten takia, vaikka tämän taklauksen seurauksena se vielä ei tapahtuisikaan, niin pahalta tuo näytti. Toivottavasti tulee 100% kuntoon, ei noita toivo kenellekään. Harmittaa vieläpä joukkueenkin puolesta, kun ei siellä noita käsiä kyllä yhtään liikaa ole.

ps. Vaikka en ole koskaan tykännyt, niin hattu päästä Jerelle. Arvostan. Kyllä tuossa olisi ollut turpasauna paikallaan.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Jormakka teki tilanteessa kaikki mahdolliset virheet. Ensinnäkin jokainen pelaaja tietää, ettei siniviivalla vedetä kiekollisena poikittaisliikettä. Tämän lisäksi jormakka ei katso missään vaiheessa kentälle päin, vaan ensin kiekkoon ja sen jälkeen taaksepäin(!) minne on kiekkoa jättämässä. Kyllä näissä tilanteissa kolisee aina ja jormakka voi syyttää tilanteesta vain itseään.

Jos jormakka olisi alunperin luistellut eteenpäin katse kentälle, ei mitään taklausta olisi ikinä tullut

Ilmeisesti Jormakka ei tiennyt. Ensinnäkän ei "näissä tilanteissa" kolise aina ja toiseksi siis Jormakka olisi "oikein" toimimalla välttänyt koko taklauksen? Jos ja jos... Venäläinen vetää suoraan kupoliin ja seurauksista voi syyttää vain venäläistä itseään.
 
Viimeksi muokattu:

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, Pelicans, NHL, 49's ja Lorna Shore
Näin kahden pelin jälkeen. Se on aina hienoa huomata kuinka suomalainen on positiivisesti kannustava omiaan kohtaan. Sokea reettakin tajuaa, että Leijonilla on kokematon jengi kasassa ja täällä kuitenkin fanit odottaa ehdotonta mestaruutta ilman tappio-otteluita kahden viikon turnauksessa. Kertoo enemmän fanien jääkiekkotietämyksen tasosta, kuin Minskissä olevasta Leijonajoukkueesta.

Samaa ihmetellyt, että jaetaanko täällä jonkun EHT pelin yhteydessä tunnuksia Jatkoaikaan, kun samanlaista kirjoittelua on, kuin lukisia facebookista ylen uutista jääkiekosta ja lukasee alhaalta ne asiantuntijoiden kommentit. Vittu, ei vuottakaan, että oltais tyytyväisiä, tai uskottais joukkueeseen. Paska sitä, paska tätä. Kannattaako yleensä kattoa koko lajia, jos tuomarit on paskaa, pelaajat on paskaa, valmentajat on paskaa ja näköjään kaikki arvokisatkin on paskaa ja otetaan tukkaan jääkiekon kehitysmailta.

Kolmanessa erässä peli rupesi jo näyttämään peliltä ja Venäläiset olivat jaloissa. Maalit vain jäivät puuttumaan. Kyllä kaivataan noilta suomen ykköspelaajilta nyt heräämistä, jos meinataan pärjätä.
Karalahdelle ja Hietaselle + eiliseltä peliltä. Koko ykköskentälle ja Jokiselle miinusta.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Sen verran tuosta 3-1 -maalista. Vaikka Mertaranta hoki Palolaa, niin eikös se kiekon kanssa kaatunut ollut kuitenkin Hietanen?

Se oli Palola ainakin minun Katsomo-lähetyksessäni. Numero 34.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eilinen peli osoitti, että Rinne pelaa loput pelit, Koskiselta kaksi ratkaisevaa virhettä.

Puolustuksen suurin ongelma ei ole Marttinen tai Lajunen vaan Mäntylä ja Karalahti. Tässä joukkueessa meidän kärkipakit ovat liian heikkoja. Mäntylä juoksee ympäri kentää, kolaa maalivahdin aina kohdalle osuessaan ja aiheuttaa Hietaselle epävarmuutta. Karalahden liike on vaan liian vaatimatonta tälle tasolle, jotta hänen pelisilmäänsä ja kiekollista osaamista pystyttäisiin hyödyntämään kakkospakkiparin vaatimalla tasolla. Kivistö pelasi muutaman vaihdon Hietasen kanssa, eikä lainkaan huonosti.

Hyökkäyksestä puuttuu kakkoskentän laiturit nyt kun Jormakka joutui telakalle. Pakarinen ei missään tapauksessa kuuluu kakkoseen, ehkä Granlund vielä tulee.

Jormakka pelasi eilisen taklaustilanteen huonosti, mutta tämä ei poista sitä tosiasiaa että venäläinen oli huolimaton/ tähtäsi taklauksen liian ylös ja osui vaarallisesti päähän. Tähän ei ole puolustelua, ulosajo olisi ollut ainoa oikea tuomio.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...3) Palola isoon rooliin ja ottihan se roolia. Perus tapparamainen mailassa roikkuminen, mutta kato ku täällä tuomarit antaa siitä jäähyn ja vastustajat tekee maalin. Kiitos Juhola kun opetat meidän liigapelaajille väärät säännöt niin ollaan sitten alivoimalla MM-kisoissa. Sitten kiekon menetys ja peli on 3-1...

Palolan jäähystä täysin samaa mieltä, hyvin Rautakorpimainen roikkuminen, joita nähtiin finaaleissa aivan liikaa.

3 - 1 maali menee täysin Koskisen piikkiin, Palolan kiekon menetyksellä ei ole mitään merkitystä. Hänen allaan oli kaksi suomalaista, jotka peilasivat venäläisen pieneen kulmaan rystypuolelle. Koskisen olisi pitänyt ottaa tuo veto perustorjunnalla, nyt ajatukset olivat jossain muualla.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minä olen ihmetellyt Erkan peluutusta pakkien suhteen. En ymmärrä miksi Mäntylää ja Hietasta pitää tässä vaiheessa ylikuormittaa peluuttamalla heitä puolet ottelusta. Muutenkin en ymmärrä miksi Latviaa vastaan piti lähteä hitaalla tempolla ja vain muutamaa ketjua käyttäen. Neljän ketjun peluutuksella me oltaisiin jyrätty Latvia kunnolla. Mielestäni Erkka on eniten ollut kujalla näissä kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Herätys valmennusjohto!

Vaikea jatko tiedossa Suomelle, mutta ei mikään mahdoton tehtävä kuitenkaan. Tässä lohkossa Venäjä taitaa olla ainut joukkue joka vie ottelunsa selvästi. Muut ovat pelanneet melko lailla ristiin, joten jatko on omissa käsissä.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Huvittavaa, kun täällä jengi ryntää puolustamaan milloin ketäkin pelaajaa. Selitys löytyy yhdeksän kertaa kymmenestä suosikkijoukkue -kohdan alta. Ei teihin voi suhtautua vakavasti. Kuten oli jo ennen kisojakin tiedossa, tästä tulee helvetinmoinen taistelu, että päästään edes kvartseihin. Siihen se tie sitten lopulta tyssääkin, oli se vika sitten Marttisessa tai Pakarisessa.

Tuo eilisen taklauksen hiljainen hyväksyntä joukkueen sisällä sai ainakin itseni siinä määrin raivon partaalle, että toivotan näille "leijonille" pikaista kotimatkaa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kyllä näissä tilanteissa kolisee aina ja jormakka voi syyttää tilanteesta vain itseään.

Näin tilanteen vasta äsken ja hyvät hidastuksethan oli käytettävissä. En tunne jääkiekon sääntöjä, mutta oliko tuo nyt niin ihmeellinen. Vähän tietenkin päähän kopsahti, mutta eikös tuossa tilanteessa taklata?
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Vähän on turhan puukätinen tuo rosteri. Siltä se vaikutti valintojen jälkeen ja siltä se on vielä karummin näyttänyt kentällä. Kyllä sinne pari nimeltämainitsematonta taitopelaajaa ihan liigastakin olisi pitänyt mukaan mahduttaa.

Kossu oli eilen todella shaky. Oli sitä jo Blues-vuosinaan lähes poikkeuksetta painetilanteissa. Vähän ilmeisesti pumppaa itseään liikaa henkisesti näissä kovissa paikoissa. Mutta miksi Salomäki kävi vetämässä Kossun levyiksi? Koitti saada molarin vaihtoon?

Aika alhaalla oli odotukset pelillisesti, mutta niistäkin ollaan kyllä jäljessä. Kaksi ansaittua tappiota. Onneksi Venäjä hölläsi kaasua eilen loppua kohti, alku oli aika kovaa rumpua.

Ja sanotaan nyt vielä siihen taklaukseen, oli kyllä high hit ja ihan katsomalla ajoi venäläinen sen läpi saakka. Paska valinta ja olisi kyllä suonut lähtevän ulos. Toivoin kyllä myös muistutusta, kuten Jerekin haastattelussa aika avoimesti olisi toivonut. Nyt annettiin nukkumalla sitten vielä se ratkaisukin siihen. Ei näin.
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Jormakka teki tilanteessa kaikki mahdolliset virheet. Ensinnäkin jokainen pelaaja tietää, ettei siniviivalla vedetä kiekollisena poikittaisliikettä. Tämän lisäksi jormakka ei katso missään vaiheessa kentälle päin, vaan ensin kiekkoon ja sen jälkeen taaksepäin(!) minne on kiekkoa jättämässä. Kyllä näissä tilanteissa kolisee aina ja jormakka voi syyttää tilanteesta vain itseään.

Jos jormakka olisi alunperin luistellut eteenpäin katse kentälle, ei mitään taklausta olisi ikinä tullut

Se on ihan sama, miten Jormakka on luistellut, mutta tosiasia on se, että häntä taklattiin PÄÄHÄN. Venäläinen osui suoraan poskeen sen taklauksen. Oikeassa sääntöjen mukaisessa taklauksessa ei viedä pelaajaa sairaalaan. Taklaus oli ehdottomasti törkein näkemäni jääkiekossa.
 

Odysseus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LAK
Positiivinen ongelmako tiedossa?

Montako passia Suomella on leimaamatta?

Tässähän voi olla Westerlundilla käsissään tilanne, jossa yhtäkkiä NHL:n puolelta tippuu syliin Jokinen, Määttä, Granlund, Koivu ja Haula. Tuosta porukasta voi jokainen olla kiinnostunut tulemaan mukaan kisoihin.

Edit: Ilmeisesti kolme passia on edelleen leimaamatta. Pieni jossittelun paikka se on jos kaikki viisi haluaa tulla kisoihin ja vain kolme voidaan ottaa...
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Taklaus oli ehdottomasti törkein näkemäni jääkiekossa.

Et ole vissiin hirveästi jääkiekkoa seurannut?

Mutta tosiaan, ulosajon paikkahan se oli kun päähän osui. Ei kuitenkaan mikään tappoyritys ollut kyseessä. TosiFani ja Myyrä aikaisemmin perkasivat tilanteen, komppaan heitä.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Tulosten taakse, kun katsotaan niin voitaneen todeta, että Suomi paransi otteitaan Venäjää vastaan pelatussa ottelussa. Toki näin pitikin tapahtua. Kuitenkin Suomi oli eilenkin huonompi joukkue kentällä ja edelleen näen tässä olevan mahdollisuuden todelliselle tuhkimotarinalle, tai sitten täydelliselle flopille. Pahimmassa tapauksessa Suomi pelaa sarjapaikastaan Kazakstania vastaan ja hyvällä tuurilla tuon ottelun voittaja etenisi puolivälieriin. Siinä olisi kyllä jännittämistä. Pelottavintahan tässä on se, että Suomi saattaa ihan oikeasti ottaa pataan Sveitsiltä ja Saksalta, eikä tämä ole edes hirveän kaukaa haettua, tähän kun vielä lisätään kotiyleisön edessä pelaava V-Venäjä, jonka peli roihahtaa liekkeihin Suomea vastaan, niin Suomi voi pitkästä aikaa olla tilanteessa jossa pudotuspeleihin pääsy on kovan työn takana.

Joka tapauksessa edelleen uskon, että vaadittavat pisteet kairataan jäljellä olevista peleistä ja Suomi pääsee puolivälieriin, ja silloin turnaus alkaakin ikään kuin uudestaan. Silloin lohkossa saavutetuilla pisteillä ei saa muuta kuin viimeisen vaihto-oikeuden, eli kaiken negatiivisuuden keskellä olisi hyvä muistaa, että kaikki on vielä auki. Joskin mahdollisuudet mahalaskulle ovat toki olemassa.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Uskon kyllä että Suomen leijonat vielä parantaa peliään mutta tuo nykyinen esitys ei vaan jaksa kiinnostaa edes koko ottelua, koska pelin jätin kesken 2 erän jälkeen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Uskon kyllä että Suomen leijonat vielä parantaa peliään mutta tuo nykyinen esitys ei vaan jaksa kiinnostaa edes koko ottelua, koska pelin jätin kesken 2 erän jälkeen.

Eli sulta jäi näkemättä Leijonien paras erä.. :)

Nukutun yön jälkeen tuntuu paremmalta, Saksa kaatuu huomenna.

Ja Minnesota on pelin päässä kesälomista, kait suomalaiskolmikosta nyt joku saadaan apuihin.

Sanokaa mitä sanotte, mutta kaikista eniten kyllä kiinnostaisi nähdä tuo Haula, erittäin kiinnostava ja piristävä pelaaja suomalaisittain.

Tämä siis ei mitenkään pois MG:ltä joka on kiistatta nykyajan Leijona-ryhmän THE playmaker.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
-Niin hieno pelaaja kuin Komarov onkin, hyppy maajoukkueen nelosketjun rouhijan/agitaattorin roolista tulosyksikköön on aivan liian suuri.
Täh? Iso rooli Dynamossa ja pisteet sen mukaiset. Hyppy tuosta roolista takaisin neloskejtun rouhijaan olisi typeryyttä Westerlundilta, kun tuota valittua kisamiehistöä tutkii hiukan kriittisemmällä silmällä. Ja sanotaan nyt vielä selvennökseksi, että minusta olisi aika kornia laittaa parhaat pistemiehet ykköskejtuun, toiseksi parhaat kakkoseen, jne. Sitä sanotaan tekstiteevee-valmennukseksi. Kyllä siellä ylemmissä ketjuissa tarvitaan noita duunareitakin, joilta löytyy tarvittaessa ratkaisuvoimaa. Se on ihan ketjun kemiasta kiinni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös