MM-kisat 2014: Suomi

  • 1 193 463
  • 4 014
Tila
Viestiketju on suljettu.

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Mutta YV näytti nyt todella yksipuoliselta, ja 5 vs 5 oli aika heikkoa. Tosin jälkimmäinen voi ja osin selittyykin jäähyjen määrällä.
..

Joo, samaa mieltä että 5vs5 oli aika heikkoa tänään, mutta mielestäni yv kyllä parantui ottelun kuluessa (?)
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Varmaan sanasta sanaan samoja viestejä oli myös ennen Sotshin Venäjä-peliä..

Ja ennen lukemattomia muita pelejä, jotka Suomi on hoitanut dominoiden alta pois.

Mielestäni on melko kaukaa haettua puhua nyt Sotshista, kun ollaan arvokisoissa keskitason liigapelaajista kootulla joukkueella. Kunhan et joutuisi pettymään, mutta voihan se voileipä tosin pudota tälläkin kertaa toivotuin päin lattialle. :)
 

Viuhula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hermostunut esitys koko joukkueelta. Aika monta helppoa avaussyöttöä omasta päästä lähdettäessä meni harakoille. Se kertoo jostain. Valmistautumisessa menty metsään. Otteluseurantaketjussa päälimmäisenä näytti olevan väittely puolustajien huonousjärjestyksestä. Ongelmia oli mielestäni eniten Mäntylällä, mutta eipä kukaan leijonista häikäissyt. Kun tuota rosteria katsoo, tuskin kovin moni tulee jatkossakaan häikäisemään. Rinne saa puhtaat paperit, muille lampaanperseitä. Kokeneimpien pelaajien pitäisi liidata joukkuetta näissä ekoissa peleissä, kun mukana on paljon MM-kisojen ensikertalaisia. Hyökkäyssuuntaan Konnan ketju sai eniten aikaa, pitkälti yv-vastuun ansiosta, mutta omissa hekin pelasivat luvattoman huonosti. Viimeiset kuusi minuuttia peli näytti vähän peliltä, mutta se johtui täysin Latvian peruuttelusta johtoasemassa.

Tästä notkahduksesta huolimatta uskon, että leijonilla on huomenna ihan toinen ilme. Ei seuraava valmistautuminen voi mennä näin paljon vihkoon. Tai jos menee, Venäjä perseraiskaa meitit. Mutta huomenna ja ihan jokaisessa tulevassa pelissä Suomen ongelma tulee olemaan maalinteko. Kuka oikeasti laittaa noista äijistä sen kiekon maaliin? Kontiolat tekee sen maalin tai korkeintaan kaksi per peli, mutta entä muut? Jormakallakin oli aika kivoja tontteja tänään, mutta ei niin ei. Tosin perus liigatason kavereilta ei voi mielestäni muuta odottaakaan. Siten puolustuksen ja maalivahtipelin pitäisi olla jatkossa rautaa, koska maalintekokilvassa emme pärjää. Toivottavasti Rinteen huumori kestää. Tulee kyllä pitkät kisat, kun jatkossa perinteisesti ennakkoon heikommat kiekkomaat kyykyttää vielä lisää meitä...
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Varmaan sanasta sanaan samoja viestejä oli myös ennen Sotshin Venäjä-peliä..

Ja ennen lukemattomia muita pelejä, jotka Suomi on hoitanut dominoiden alta pois.
En tiedä mitä peliä sinä Sotshissa katsoit, mutta siinä pelissä kyllä Suomi oli aivan helvetin kusessa ja vain kurinalaisella puolustamisella ja muutamien kaverien yksilötaidolla, sekä sillä halulla jota mm. Selänne ja Granlund ilmensivät, pystyi kääntämään sen pelin voitoksi ja Venäjän pelaamisen puskemiseksi. Silti koko kisojen ajan Suomi pelasi hyvää ja vauhdikasta jääkiekkoa. Ei täällä paljoa huudeltu pelitavan puuttumista tai antijääkiekkoa, vaan Suomi pelasi oikeasti todella hyvää jääkiekkoa ne ensimmäiset pelit. Sitten kuin taikaiskusta yhtäkkiä homma meni siiliksi, jota on jatkunut siitä asti (pl. se pronssi matsi). Voisit vaikka mennä lukasemaan mitä porukka on kirjoitellut tuon Olympialaisten aikana jos noin pahasti muisti pettää jo nyt.

Kyllä täällä aika moni katsoo kuitenkin kiekkoa kymmeniä peljä vuodessa, parhaat satoja ja tuo suomen peruuttelupeli on se mikä varmasti sieppaa suurinta osaa. Jos Latvian taito tuota peruuttamista vastaan toi tuon lopputuloksen niin Venäjää vastaan voidaan ihan loogisesti päätellen sanoa, että ollaan kusessa. Toki päivä ja peli on uusi, mutta noilla eväillä kuin tänään, niin huomenna tulee tunti turpaan ja pahasti.

Jo EHT:llä nähtiin miten maalit tuli muutaman kaverin yksilösuorituksina tai YV:llä. En enää edes tiedä että onko tässä nyt pahinta tuo Marjamäki vai Westerlund joka tuota soppaa hämmentää. Jo Liigan pleijareissa nähtiin miten ylivoimaisella miehistöllä Marjamäki pelutti tuota antilätkää ja luotti yksilöihin. Mutta kun Suomen materiaali ei vaan ole ylivoimainen, vaan ennemminkin vahvuus on joukkueessa kuin yksilöissä, niin silloin ei oikeasti voi olettaa että siilillä pärjätään ja tehdään maaleja vastahyökkäyksistä. Mihin helvettiin on kadonnut se pelitapa jota Jalonen ja Meidän Peli ajoi jääkiekkoomme, missä Suomi hallitsi kiekkoa ja tempoa ja vastustaja vikisi? Jäljellä on enää tiivis 1:2:2 trap ja nopeat vastahyökkäykset. Kiekkokontrolli meni jo paskavesien mukana vessanpöntöstä.
 
Viimeksi muokattu:

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Joo, samaa mieltä että 5vs5 oli aika heikkoa tänään, mutta mielestäni yv kyllä parantui ottelun kuluessa (?)

Se mikä tuossa ykkösylivoimassa myös oli nyt jännä nähdä, niin loppua kohti taidettiin pyörittää myös Lehterän puolelta. Kontiolahan oli aika dominoiva viimeisissä EHT-peleissään. Hyvä että variaatioita löytyy.

Jääpi nähtäväksi että saadaanko noista poikittaissyötöistä sisään.
 
Viimeksi muokattu:

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ei Suomella olympialaisissa mitenkään erityisen puolustava kokoonpano ollut, mutta silti kilpikonnataktiikka toimi loistavasti ja samalla saatiin harvoista hyökkäystilanteistakin tehtyä hyvällä prosentilla maaleja. Nyt sitten meillä on näitä kädettömiä puukäsiä pari täydet pari ketjua ja hyökkäyspelaaminen sitä kautta täysin avutonta.

Onko ne nyt rannalle jääneet pelaajat taitavemmat pelaajat muka niin paljon heikompia sitten nuodattamaan tätä kilpikonnapuolustusta kuin nämä puukädet? Minusta ei.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Suomen ykkösylivoimassa takakolmio Lehterä-Hietanen-Kontiola toimii erinomaisesti ja tulee tekemään tuhoisaa jälkeä näissä kisoissa. Tänään ongelmana oli, että Mäntylää ja etenkään Komarovia ei saatu peliin mukaan. Kun vain kolme miestä syöttelee keskenään, on puolustaminen aika paljon helpompaa.

Alivoimalla näkyy pahasti se, että moni luottopelaaja on päättänyt jättää kisat väliin. Kun katselee marttisten, kivistöjen ja pakaristen pelaamista ja sijoittumisvirheitä, niin ikävä tulee Jaakolaa, Kukkosta, Väänästä, Pyörälää ja Kapasta. Onneksi Petteri Wirtasen muodossa meillä sentään on laadukas ykkösalivoimasentteri Euroopan huipulta.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tommi Kivistö myös asiantuntijoiden mukaan ottelun paras Suomelta. Nyt olisi mukava kuulla otteluseurantaketjun trolleilta Opa ja Faro lisätietoja tuosta Kivistön dissaamisesta.
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Olipahan hassu peli. Ei kahta sanaa etteikö Latvia ollut parempi ja ansainnut voittoa. Se mikä yllätti oli, että Kontiola-Lehterä kaksikkoa lukuun ottamatta Latvia oli kiekollisena selvästi parempi. Kyllähän siellä myös Komarov, Jormakka, Salomäki ja Pakarinen pörräsivät ihan hienosti, mutta kun taso ei vaan ole ihan sitä mitä sen pitäisi olla. Päällikkö oli aivan yössä. Tietysti OJ:llakin on tälle kaudelle sen verran peliä alla että tämmöiset pelit saisi muut ratkoakin.

Kukkosta, Väänästä ja Jaakolaa on jo nyt ikävä. Ei ainakaan ensimmäisen pelin perusteella Karalahdesta ole tälle tasolle enää. Ja tämä siis kävi selväksi Latviaa vastaan. Mitenköhän kun vastaan asettuu Kanada. Ja Juuso vitun Hietanen. Onko ihan oikeasti niin että sitä mikkihiireilyä kannattaa sen ylivoimalla tehdyn 0+1:n vuoksi katsoa? Toisaalta eipä siinä. Eipä niitä paljon parempiakaan ole tietysti tarjolla, mutta jos ne alivoimat hoitaisi jatkossa vaikka jotkut muut ukot. Mäntylä oli pakiston paras ja hänkin lähinnä maskipelaamisensa takia. Kyllä tuohon yksi Vatanen ja yksi Ristolainen vähintään mahtuisi.

Eikä ollut Rinnekään mikään messias. Ei tämä todellakaan maalivahdin piikkiin mene, mutta jotenkin ei tuo se parin kauden takainen muuri ole.

Munaton esitys kaikkineen. Tästä ei oikein voi kuin parantaa. Ja varmasti parannetaankin, mutta ei tällä joukkueella taida tarvita mitaleista tällä kertaa haaveilla.
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Btw, ottaen huomioon, että Suomi menee kuitenkin puolivälieriin, niin pitää osata myös iloita latvialaisten onnistumisen puolesta. Monesti ovat päässeet Suomenkin kaadossa viime vuosina tosi lähelle (rankkarikisoihin), mutta viime metreillä on tappio tullut.

Maalilla voitettu todella paljon pelejä. Erittäin tiukkoja, pääasiallisesti Latvian ansiokkaan puolustamisen ansiosta. Tänään yllätettiin kyllä housut nilkoissa tuolla hyökkäyspelillä. Pakko kunnioittaa noita nuoria tähtiä.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Kisojen jälkeen nähdään se todellinen Jokeri-pelaajien määrä. Vahva veikkaus on, että kisajoukkueen sisältä Jokeri-soppareita julkistetaan vielä enemmän kuin yksi.

Itse pelihän oli täyttä paskaa. Juuri muuta siitä ei tarvitse sanoa.

Otteluketjusta lainattua.

Totta, näin se on. Pekka Jormakka, Miikka Salomäki (vaikka onkin sopimus, mutta voi tehdä ensikaudella Melartit), Petteri Wirtanen ja mahdollisesti jopa Jokinen jos haluaa takaisin kotisuomeen perheensä kanssa ovat mahdollisesti ensikaudella Jokereiden pelaajia, ehkäpä joku muukin vielä.

Jos joku väittää muuta, eli väittää, ettei Erkka suosinut valinnoissa ensikauden Jokeripelaajia vs. parempi pelaaja jostain muusta jengistä, niin tämä henkilö on joko tyhmä ja/tai ei vaan jostain muusta syystä halua tunnustaa asiaa. Erkalla on varmasti jo selityskin valmiina, miksi ei pärjätty jos ei pärjätä, eli vetoaa kieltäytymisiin ja suurin osa uskoo tämän selityksen. Jos tulee menestystä, niin KHL-Jokerit saavat hyvää mainosta.

Joukkueen puolustus on paperilla, kauden seurajoukkueessa pelattujen pelien, aiempien maaotteluiden ja Latvia ottelun perusteella todella paska.

Ristolainen, Pokka, Melart ja Järvinen olisi kuulunut joukkueeseen ihan ehdottomasti. Muutenkin kokematon ja silti iäkäs joukkue on aika säälittävää katsottavaa.

Myös hyökkäykseen ainakin MAGille ja Keräselle olisi pitänyt luvata suora paikka, senlisäksi ainakin Armia ja mahdollisesti muutama muukin, olisimme saaneet helposti 3 hyvää hyökkäävää kenttää, nuoria sisään maajoukkueeseen etc. Suomi olisi voittanut tässä.

En millään usko, että Suomi voittaa kultaa ja jos ei voita, niin toivon, että menee kisat ihan perseelleen ihan vaan Westerlundin typerän puolueellisten valintojen takia. Vaikka siis kannustankin Suomea, mutta jos siis nyt olisi vaihtoehdot itselläni edessä 1. Suomi voittaa hopeaa tai pronssia vs. 2. Suomi ei pääse jatkopeleihin, niin laittaisin raksin tuohon 2. kohtaan.

Haluan silti sanoa sen, vaikka kritisoinkin vahvasti, niin kannustan joka ottelussa Suomea ja toivon Suomen voittavan kultaa riippumatta mistään, en missään tilanteessa voisi olla kannustamatta Suomea vaikka joukkueessa olisi pelkästään Jokereiden pelaajia. Suomi on aina Suomi. Eli kaiken tämän kritiikin ja oikeasti faktan jälkeen rakastan Suomen maajoukkuetta enemmän kuin mitä jätkiä siellä pelaa.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Kyllähän tässä ensimmäisessä pelissä näkyi, että Suomi ei vain ollut valmis ja kun peli karkaa käsistä, nii se karkaa. Tästä iso miinus valmennuksen suuntaan. Ei tuollaista jäähymäärää voi tulla Latviaa vastaan, jos kaikki palikat ovat kohdallaan. Jännitystä varmaan osa ja kylmä suihku tuskin helpottaa pelaamista. Mutta Venäjästä voitto ja kaikki on taas hyvin, eiksje?

Nihkeästi alkoi, kuten pelkäsinkin. Niin takki auki suomalaismediakin on ollut eri otteissa, että toivottavasti kaikki palasivat nyt ruotuun ja alkavat elää tätä hetkeä. Keskittyminen on jotenkin ollut ihan toisaalla. Hyvää tässä on se, että valmennus saa viimeistään nyt koko ryhmän näppeihinsä.

Nyt sitten mitataan koko ryhmää. Varsinkin johtavat pelaajat saavat nyt mielestäni lopettaa haastatteluissa naureskelun ja kultamitaleista puhumisen, puolivälieriin on täysi työ päästä tämän jälkeen. Eikä otteluohjelma tätä ainakaan helpota. Sen verran varmaan tulee ristiin peluuta, ettenkö paikkaan usko. Silti hirvittävän määrän bensaa tuo ryhmä joutuu polttamaan, että edes jatkopaikka aukeaa.

Huomenna on päivä uus, mutta saapa nähdä, onko kahden pelin jälkeen sarakkeessa pyöreä nolla. Näin ei ole tapahtunut mielestäni koskaan MM -kisojen pleijariaikana 1992 jälkeen... Milloinkohan oikeasti viimeksi?
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Suomen ykkösylivoimassa takakolmio Lehterä-Hietanen-Kontiola toimii erinomaisesti ja tulee tekemään tuhoisaa jälkeä näissä kisoissa. Tänään ongelmana oli, että Mäntylää ja etenkään Komarovia ei saatu peliin mukaan. Kun vain kolme miestä syöttelee keskenään, on puolustaminen aika paljon helpompaa.

Kirjoitin asiasta jo otteluseurantaketjuun mutta kyllä tuo Kontiolan sijoittuminen vaatii hieman siirtymistä keskellepäin sekä maalillepäin. Liian kulmastaja kaukaa lähtevät onetimerit eivät useinkaan mene maaliin. Eikä rehellisyyden nimissä Kontiola tai Lehterä kumpikaan omaa sellaista laukaisutaitoa jossa voidaan olettaa maalia paikasta kuin paikasta.

Ensimmäisessä erässä Mäntylä hakeutui maalille ja maalin sivulle ylivoimalla mistä hän pääsikin kerran jakamaan Lehterän syötön lähes suoraan eteenpäin, oliko nyt Kontiolalle tai Komaroville. Tässä on ideaa.
Komarovin kätisyys ei vain ole tuossa kuviossa se parempi mahdollinen vaan tuossa neliön keskellä pitäisi olla rightin kaveri (Jormakka?).
Kovia Lehterän syöttöjä Komarov leftin mailallaan voisi ohjailla maaliin, mallia Kukkonen tällä kaudella.

Tämä rightin mies, jota kuitenkin kaipaan, pystyisi lyömään myös Lehterän passit suoraan syötöstä sisään, tai ainakin aiheuttaisi alivoimaneliölle uhan, jolloin Kontiolalle tulisi hieman enemmän tilaa toiselle puolelle.
 

tt73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Otteluketjusta lainattua.

Totta, näin se on. Pekka Jormakka, Miikka Salomäki (vaikka onkin sopimus, mutta voi tehdä ensikaudella Melartit), Petteri Wirtanen ja mahdollisesti jopa Jokinen jos haluaa takaisin kotisuomeen perheensä kanssa ovat mahdollisesti ensikaudella Jokereiden pelaajia, ehkäpä joku muukin vielä.

Jos joku väittää muuta, eli väittää, ettei Erkka suosinut valinnoissa ensikauden Jokeripelaajia vs. parempi pelaaja jostain muusta jengistä, niin tämä henkilö on joko tyhmä ja/tai ei vaan jostain muusta syystä halua tunnustaa asiaa. Erkalla on varmasti jo selityskin valmiina, miksi ei pärjätty jos ei pärjätä, eli vetoaa kieltäytymisiin ja suurin osa uskoo tämän selityksen. Jos tulee menestystä, niin KHL-Jokerit saavat hyvää mainosta.

Joukkueen puolustus on paperilla, kauden seurajoukkueessa pelattujen pelien, aiempien maaotteluiden ja Latvia ottelun perusteella todella paska.

Ristolainen, Pokka, Melart ja Järvinen olisi kuulunut joukkueeseen ihan ehdottomasti. Muutenkin kokematon ja silti iäkäs joukkue on aika säälittävää katsottavaa.

Myös hyökkäykseen ainakin MAGille ja Keräselle olisi pitänyt luvata suora paikka, senlisäksi ainakin Armia ja mahdollisesti muutama muukin, olisimme saaneet helposti 3 hyvää hyökkäävää kenttää, nuoria sisään maajoukkueeseen etc. Suomi olisi voittanut tässä.

En millään usko, että Suomi voittaa kultaa ja jos ei voita, niin toivon, että menee kisat ihan perseelleen ihan vaan Westerlundin typerän puolueellisten valintojen takia. Vaikka siis kannustankin Suomea, mutta jos siis nyt olisi vaihtoehdot itselläni edessä 1. Suomi voittaa hopeaa tai pronssia vs. 2. Suomi ei pääse jatkopeleihin, niin laittaisin raksin tuohon 2. kohtaan.

Haluan silti sanoa sen, vaikka kritisoinkin vahvasti, niin kannustan joka ottelussa Suomea ja toivon Suomen voittavan kultaa riippumatta mistään, en missään tilanteessa voisi olla kannustamatta Suomea vaikka joukkueessa olisi pelkästään Jokereiden pelaajia. Suomi on aina Suomi. Eli kaiken tämän kritiikin ja oikeasti faktan jälkeen rakastan Suomen maajoukkuetta enemmän kuin mitä jätkiä siellä pelaa.

On tää hienoa kun kaikki on Jokereiden vika..........

Ehkä ensi vuonna kaikki on IFK pelaajia kun on IFK valmentaja penkin takana.

Välikisat, mutta Jokereiden vika.

On nää Suomalaiset kyllä hienoa porukkaa aina lynkataan, tämä ketju hyvä esimerkki.

Keep on good work!
 

Histo

Jäsen
Sama ilmiö näemmä nytkin päällä, vaikka Latvialle (tai Saksalle tai jopa Tanskalle) alkusarjassa häviäminen ei ole mitenkään ainutlaatuinen tapahtuma.
Ei ainutlaatuinen, mutta arvokisoissa häviöitä on ollut jopa huomattavan vähän 1980-luvun jälkeen. Sen kummempia tarkistamatta väittäisin, että kaikki muut suuriksi laskettavat ovat kontanneet useammin.

Kaikki pistemenetykset (tappiot lihavoitu) 1990-2014
1990: Norjaa vastaan 3-3
1993: Saksalle tappio 1-3
1996: Norjaa vastaan 1-1
2000: Itävaltaa vastaan 3-3
2003: Saksaa vastaan 2-2
2005: Latviaa vastaan 0-0
2008: Norjaa vastaan 2-2 (jatkoaikavoitto)
2009: Valko-Venäjää vastaan 1-1 (rankkaritappio)
2010: Tanskalle tappio 1-4

2011: Latviaa vastaan 2-2 (rankkarivoitto)
2011: Saksaa vastaan 4-4 (rankkarivoitto)
2013: Saksaa vastaan 3-3 (jatkoaikavoitto)
2013: Latviaa vastaan 2-2 (jatkoaikavoitto)
2014: Latvialle tappio 2-3

Kaikki MM-kisoista (olympiakisoissa Suomi ei ole menettänyt suurten joukkueiden ulkopuolelle pistettäkään vuoden 1988 jälkeen). Tappioita peliajalla kolme, rankkareilla yksi. Otteluita "pieniä" vastaan kaikkiaan 80.

Suomi on tosiaan viimeisten 12 vuoden aikana MM-kisoissa (vuodesta 2002 lähtien) selvinnyt neljän parhaan joukkoon seitsemän kertaa ja saalistanut saldon 1-1-2. Ei aivan päätähuimaavaa, ainakaan jos vertaa tuota edeltäneisiin 10 vuoteen (samat seitsemän kertaa neljän joukossa ja 1-5-1). Toki rajoja sopiviin kohtiin vetämällä saa luvut vaikka huijaamaan, mutta ilman vuoden 2011 mestaruutta viimeisen vuosikymmenen MM-menestys näyttäisi melko heikolta.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
YV:stä vielä, että onkohan jopa Mäntylän paikalla maskimiehenä alkuperäinen suunnitelma ollut peluuttaa Kukkosta kuten Kärpissä? No, sillä ei nyt väliä.

Nyt sitten mitataan koko ryhmää. Varsinkin johtavat pelaajat saavat nyt mielestäni lopettaa haastatteluissa naureskelun ja kultamitaleista puhumisen, puolivälieriin on täysi työ päästä tämän jälkeen. Eikä otteluohjelma tätä ainakaan helpota. Sen verran varmaan tulee ristiin peluuta, ettenkö paikkaan usko. Silti hirvittävän määrän bensaa tuo ryhmä joutuu polttamaan, että edes jatkopaikka aukeaa.

Oli muuten yllättävänkin maansa myyneen oloista porukkaa pelin jälkeen haastatteluissa. Jonkun sortin rentous ja iso kuva saisi olla kuitenkin mielessä. Liika jännitys ja paineiden kerääminen ei auta.
 

Histo

Jäsen
Huomenna on päivä uus, mutta saapa nähdä, onko kahden pelin jälkeen sarakkeessa pyöreä nolla. Näin ei ole tapahtunut mielestäni koskaan MM -kisojen pleijariaikana 1992 jälkeen... Milloinkohan oikeasti viimeksi?
Viimeksi vuonna 1990 (häviöt Ruotsille ja Tshekkoslovakialle molemmille 2-4)

Olympiakisoissa toki vuonna 1998 häviöt kahdesta ensimmäisestä pelistä Tshekille 0-3 ja Venäjälle 3-4.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Tulos tältä päivältä ei ole mikään katastroofi, Latvialle häviäminen on helppoa. Oon kuitenkin pettynyt tapaan millä leijonat pelas. Eihän niillä ollut melkein mitään hyökkäyspeliä. Mun mielestä ne teki Latvialle pelin mahdollisimman helpoksi.

Muutama kysymys pompsahti mieleeni. Meillä on laitureina 1. ketjussa Komarov, 2. ketjussa Pakarinen+Salomäki, 3. ketjussa Huhtala, 4. Ketjussa Savinainen. Onko nyt oikeesti muka niin, että tällä laituriosastolla ei kannata karvata päätylaudasta asti? Ja toinen kysymys on avauspelaaminen/paineen alta pois pääseminen, jos se tuottaa tuskaa Latviaa vastaan, mitä ihmettä tapahtuu USAa ja Venäjää vastaan?

No ei tästä voi ko parantaa...
 

Rici

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D, Pönttövuoren Peikot
Olipahan hassu peli. Ei kahta sanaa etteikö Latvia ollut parempi ja ansainnut voittoa. Se mikä yllätti oli, että Kontiola-Lehterä kaksikkoa lukuun ottamatta Latvia oli kiekollisena selvästi parempi. Kyllähän siellä myös Komarov, Jormakka, Salomäki ja Pakarinen pörräsivät ihan hienosti, mutta kun taso ei vaan ole ihan sitä mitä sen pitäisi olla. Päällikkö oli aivan yössä.

Suomi pystyy todellakin paljon parempaan, mutta näissä analyyseissä tuntuu unohtuneen se, että Latvia pelasi jäätävän hyvin. Esimerkiksi sellainen Kanada, joka nähtiin Ranskaa vastaan, olisi ottanut tämän päivän Latvialta 5-1 pataan.

Tällä tasolla ei yksinkertaisesti pärjätä, jos pelissä ei ole oikeasti kaikki. Suomen lohkossa ei ole yhtään heikkoa joukkuetta. Näitten kahden lohkon välillä on käsittämättömän iso ero.

Suomen pitää siis kaivaa jostain yksi vaihde lisää jokaiseen peliin. Kaikki tietävät, että Venäjä ja USA ovat näissä kisoissa kovia. Mutta kotijoukkue Valko-Venäjä tai Kazakhstankin ovat yllättävän kovalla nipulla liikenteessä. Sveitsi on takuulla sisuuntunut Venäjä-tappionsa jälkeen.

Uskon, että Suomi menee jatkoon. Ja näistä alkulohkopeleistä on muuten tulossa kaikkien aikojen kovatasoisimmat ja viihdyttävimmät. Sen ovat jo ensimmäiset pelit osoittaneet.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Mitäs Jokerit kuuluu tähän ketjuun?

Älä syötä trolleja, vaan paina sitä nappia siellä alakulmassa.

Muutenkin tuo Jokerit-läppä on niin vitun lapsellista ja tyhmää, siis oikeasti aikuiset(?) ihmiset käyttäytykää nyt sen iän mukaisesti.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No ei tästä voi ko parantaa...

Katotaan nyt saako ne rakennettua peliä viisikkona. Eihän siellä kukaan tuntunut tietävän miten pitäisi hyökätä ja missä muut menee. Jotenkin aivan uskomatonta että peli voi olla noin sekaisin, mutta kaiken järjen mukaan jossain vaiheessa joku juoni löytyy. Suomihan muutaman kerran näytti että kiekko kyllä pysyy hallussa ja liikkuu ihan hyvin kun päästään alueelle pyörittämään, mutta keskialueella oli helvetin vaikeaa ja toisaalta pakeilta ei tullu tarpeeksi tukea. Nämä asiat ei oo mahdotonta korjata nopeallakin aikataululla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös