MM-kisat 2014: Alkulohkojaot, otteluohjelma ja jatkopelit

  • 2 893
  • 7
Tila
Viestiketju on suljettu.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Koska turnauksien ottelusysteemi ja lohkojaot ovat olennainen osa MM-kisojen etenemistä, niillekin on hyvä avata oma ketjunsa. Samaan hengenvetoon voi keskustella otteluohjelmasta ja -päivistä sekä jatkopelisysteemeistä aina puolivälieristä mitalipeleihin asti.

MM-kisoissa pelataan siis kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa. Kummastakin lohkosta menee alkupelien jälkeen neljä parasta puolivälieriin. Lohkojen viimeiset tippuvat alemmalle sarjatasolle, MM-kisoissa kun ei tunneta mitään suljettuja sarjoja ja urheilullinen jännitys on olemassa. Systeemi on sikäli helpompi kuin olympialaisissa, jossa piti laskea ties mitä sijoituksia ja maalieroja sijoituksien suhteen.

Se on vielä ainakin minulle auki, pelataanko puolivälierät lohkojen sisäisinä kuten kaksissa edellisissä kisoissa vaiko palataanko ns. normaaliin käytäntöön, jossa puolivälierät pelataan ristikkäin toisen lohkon joukkueiden kanssa. Onko tästä ollut jotain ilmoitusta tai infoa missään, tietääkö joku?

Välieristä eteenpäin ottelut pelataan ainakin ristikkäin lohkokaavioiden mukaan, ja siitä sitten normaalisti pronssipeli ja finaali, joka otellaan 25. toukokuuta 2014.

Lohkojaot ovat seuraavat:

Lohko A: Ruotsi, Tshekki, Kanada, Slovakia, Norja, Tanska, Ranska, Italia.

Lohko B: Suomi, Venäjä, Yhdysvallat, Sveitsi, Saksa, Latvia, Valko-Venäjä, Kazakstan.

Lohko B:n muille joukkueille perustin omat turnausketjut, koska nämä maat tulevat pelaamaan Suomea vastaan ja ovat sikäli kiinnostavampia. Koska kisat televisioi MTV3 ja ne on tungettu maksukanavalle, niin Lohko A:n joukkueista ei ainakaan minun tarvitse tässä yhteydessä sen enempää välittääkään, koska en maksupaketteja osta. Asiasta kiinnostuneet voivat perustaa ketjut Ranskoille ja Tanskoille, Italiaa unohtamatta.

Suomi pelaa ottelunsa seuraavasti:
la 10.5. Suomi - Latvia
su 11.5. Suomi - Venäjä
ti 13.5. Saksa - Suomi
to 15.5. Suomi - Valko-Venäjä
pe 16.5. Suomi - Sveitsi
su 18.5. USA - Suomi
ma 19.5. Kazakstan - Suomi

Puolivälierät pelataan to 22.5. Välierät la 24.5. ja sunnuntaina 25.5. mitalipelit.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
En muuten yhtään yllättyisi jos Suomi ja Yhdysvallat jälleen kerran kohtaisivat puolivälierissä. Jos arvaamaan pitäisi lähteä, niin sanoisin että Venäjä voittaa lohkon, Suomi ja USA keskenäisestä ottelusta riippuen toinen ja kolmas, Sveitsi neljäs. Kazakstan putoaa B-sarjaan ensivuodeksi. Mutta eihän näitä koskaan tiedä, Suomi ja Sveitsi on yllätyksellisiä joukkueita näissä karkeloissa. Toinen lohko on mielestäni ennalta vähän vaikeampi arvata koska Tsekki ja Slovakia on kovin epätasaisia suorittajia ja Kanadan ja Ruotsin ryhmityksestä on tässä vaiheessa paha sanoa. Noiden kuitenkin veikkaisin olevan ne jatkoon menijät, Italia ehkä se joka tippuu.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tänä vuonna pelataan ristiin eli 1A-4B jne.

Suomen kannalta tämä tarkoittaa sitä, että on parempi sijoittua alkulohkossa vähintään kakkoseksi, jotta välttää A-lohkon todennäköisimmät kärkijoukkueet eli Kanadan ja Ruotsin. Jompi kumpi tshekkoslovakialainen joukkue sieltä sitten vastaan tulisi puolivälierissä ennakkoarvioiden mukaan, vaikea uskoa minkään Norjan tai Tanskan nousuun puolivälieriin.

Tietysti voi käydä niinkin, että joku Ruotsi sitten taktikoi itselleen taas sopivimman vastustajan ja häviää jonkun pelinsä, jolloin ei tiedä yhtään kuka sieltä tulee.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tänä vuonna pelataan ristiin eli 1A-4B jne.

Eli Suomi voi olla erittäin luottavainen välieräpaikan suhteen, Ruotsia vastaan ei takuulla jouduta, eikä tarvitse pelätä jenkkejä eikä Venäjää. Paitsi tietysti jos hävitään Sveitsille.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Eli Suomi voi olla erittäin luottavainen välieräpaikan suhteen, Ruotsia vastaan ei takuulla jouduta, eikä tarvitse pelätä jenkkejä eikä Venäjää. Paitsi tietysti jos hävitään Sveitsille.

Mutta Kanadaa saa pelätä, se on Suomelle MM-tasolla yksi pahimmista ellei pahin mahdollinen vastus puolivälierään. Ruotsi on tietysti toinen.

Suomen lohkossa tulee muutenkin ristiinpelaamisia väkisinkin, se on paljon tasaisempi ja kovempi kuin A-lohko, jossa on kaikenlaista Italiaa ja Ranskaa.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
A-lohkossa noilla kärkimailla(Slovakia,Tshekki,Kanada,Ruotsi) tulee olemaan kaksi helppoa matsia, ja löysäilyyn on varaa. Nämä kaksi heikointa maata ovat Ranska ja Italia.

Norja ja Tanska taasen ovat niitä, jotka pystyvät haastamaan näitä isoja maita, ja aiheuttamaan mahdollisesti pistemenetyksiä. Tanskalla tosin riippuu pitkälti siitä, kuinka monta avainpelaajaansa se saa NHL:ästä. Ne saadessaan on Tanska vaarallinen joukkue. Norja sen sijaan pystyy jo tuolla pelitavallaan horjuttamaan isoja maita.

B-lohko onkin sitten tasoltaan reilusti kovempi kuin A-lohko. Siellä ei totisesti ole millään isommalla maalla varaa löysäilyyn muuta kuin ehkä Kazakstania vastaan. Latvia,Sveitsi ja Saksa voivat parhaimmillaan jopa tiputtaa jonkun isomman maan jatkosta. Jokatapauksessa, lohkon viimeisestä pudotuspelipaikasta käydään hirmuista taistelua näiden kolmen maan kesken.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Jompi kumpi tshekkoslovakialainen joukkue sieltä sitten vastaan tulisi puolivälierissä ennakkoarvioiden mukaan, vaikea uskoa minkään Norjan tai Tanskan nousuun puolivälieriin.

Tietysti voi käydä niinkin, että joku Ruotsi sitten taktikoi itselleen taas sopivimman vastustajan ja häviää jonkun pelinsä, jolloin ei tiedä yhtään kuka sieltä tulee.

Norjahan on ollut viime vuosina melkeinpä Slovakiaa parempi joukkue.

Slovakian sijoitukset

2008 – 13.
2009 – 10.
2010 – 12.
2011 – 10.
2012 – 2.
2013 – 8.

Norjan sijoitukset

2008 - 8.
2009 - 11.
2010 - 9.
2011 - 6.
2012 - 8.
2013 - 10.

Jos Slovakia ei saa kunnon NHL-vahvistuksia on Norjan joukkue mielestäni paperillakin kovempi. Norjan parhaat pelaajat pelaavat melkeinpä yhtä poikkeusta lukuunottamatta Euroopassa ja maajoukkueen pelaajat tuntuvat toisensa paremmin kuin omat vaimonsa.

Tshekki on taas oma lukunsa. Valmentajan vaihto on varmaan puhdistanut reippaasti ilmaa ja siksi luulenkin, että Tshekki on näissä kisoisssa kova joukkue. Sen entisen seniilin johdolla tosin olisin vaikuttunut ihan toista.

Tanskan tilanne taas on se, että kaikki riippuu siitä, että kuinka monta peluri Pohjois-Amerikasta saapuu paikalle. Kuvitteellisessa tilanteessa, jossa Tanska saisi parhaan mahdollisen jengin jäälle niin sen rosterin taso vastaisi semmoista keskivertoa Suomen mm-joukkuetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös