MM-kisat 2013: Suomi

  • 923 567
  • 3 108
Tila
Viestiketju on suljettu.

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Aika nappiin on kyllä mennyt ykköskentän osalta, että kemiat on noin hyvin löytynyt. Noilla nimillä homma olisi nimittäin voinut olla täydellistä kuraakin, ei nuo mitään takuuvarmoja suorittajia ole kukaan.

Kontiolan otteista kauden aikana olen vain lukenut, niitä en ole nähnyt. Kokonaisuudessa ennakkoon pelkäsin, että ykkönen lyö päätään seinään maalipaikoissa, eikä saa mistään sisään. Onneksi pelkäsin turhaan. Meillä on ykkösketju, joka pystyy tulosvastuuseen! Ok, panokset kovenevat vielä, mutta kyllä Slovakia on ihan oikea vastus kisoissa.

Kyllä muutkin ketjut vielä tulevat sieltä, ja toisaalta harva ketju on ihan järkyttävissä ongelmissa omassa päässä. Muutamat pakit tärisevät aika hyvin, mutta pääosin alemmat ketjut selviävät ihan kivasti omasta roolistansa.

Pakeista puheenollen... Olenko ainoa, joka säälii Tuukka Mäntylää? Joutuu kyllä laatupakki keskittymään ihan epäoleellisiin asioihin, kun pakkipari saattaa tehdä ihan mitä tahansa kiekon kanssa ja ilman.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Secondary scoring saatava kuntoon ja äkkiä! Korpikoski (kunhan tatsi löytyy) ja Salminen olisivat siihen hommaan kovat laiturit ja sentteriksi vaikkapa Koskiranta. Viitaluomankaan piikkiin ei voi eilistä kakkosketjun epäkoheesiota täysin laittaa, niin paljon poltteli Korpedollakin kiekko lavassa. Yhdellä pisteitä tekevällä ketjulla vaan ei tule pidemmälle turnauksen edetessä pärjäämään. Nelosketju ei kyllä myöskään ole mielestäni järkevässä muodossa tällä hetkellä. Tähän malliin rakentaisin ketjut Ranskaa vastaan:

Aaltonen-Kontiola-Pesonen
Salminen-Koskiranta-Korpikoski
Savinainen-Viitaluoma-Hagman
Pihlström-Hytönen-Anttila

Teemu Laaksolla olisi nyt helpompaa Ranskaa vastaan oiva mahdollisuus kerätä itseluottamusta. Jos ei edes Ranskaa vastaan peli paranen niin vastuu USA:ta vastaan tulee olla pieni. Muuten pakisto on jopa yllättävän kovassa kunnossa: Lepistö, Hietanen ja Mäntylä ottavat kovaa kiekollista vastuuta eivätkä ole ihan huonoja omassakaan päässä. Jalasvaara-Väänänen pari pelaa varmaa kiekkoa ja Kukkonen-Melart parikin oli Slovakiaa vastaan yllättävän vähän Kukkonen-Melart.

Kantani maalivahtidebatiin: Ortio pelaa Ranskaa vastaan.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Secondary scoring saatava kuntoon ja äkkiä! Korpikoski (kunhan tatsi löytyy) ja Salminen olisivat siihen hommaan kovat laiturit ja sentteriksi vaikkapa Koskiranta.
Jaa-a, Koskiranta tuulettaa jo ylärima vetoa eikä saa edes tyhjiin laitettua kiekkoa. Siitäkö meille kakkossentteri? Ongelmahan tosia on se, ettei ole kunnollista kakkosta tässä Suomen rosterissa. On selkeä ykkönen ja loput ovat kolmosen senttereitä paitsi Lahti joka on poppareita mussuttamassa.

Ehdotus se on tämäkin, mutta Viitaluoma pois kokoonpanosta ja Lahti tilalle. Lahti nelosen keskellä, Koskiranta kolmosen keskelle ja Hytönen kakkosen keskelle. Hytönen pelaa suoraviivaisesti ja omaa kyllä hyvän laukauksen eikä tosiaan tuulettele ylärimavetoja vaan ensi varmistaa että kiekko menee maaliin eli tönäisee sen sisään itse ensin.

Ranskaa ei sovi aliarvoida, mutta kyllähän tuollaista voisi kokeilla mielummin Ranskaa vastaan kuin USA-pelissä.

Luulen, että Ortio pelaa Ranskaa vastaan jotta Raanta on hyvin levänneenä USA:n vaarallista hyökkäystä torjumassa nollille.
 
Kyllä minä peluuttaisin edelleen kaikkia maalivahteja. Suomi pelaa parhaassa tapauksessa 10 ottelua 16:ssa päivässä. Ortion on ihan hyvä pitää vähän tuntumaa yllä ja Engrenille antaisin myös yhden pelin.

Peluuttaisin maalivahteja loppukisojen ajan esimerkiksi näin, ellei tule loukkaantumisia tai odottamattomia totaalijäätymisiä.

Ranska (Ortio)
Yhdysvallat (Raanta)
Venäjä (Raanta)
Itävalta (Engren)
Latvia (Ortio)
puolivälierät (Raanta)
välierät (Raanta)
finaali/pronssiottelu (Raanta)

Toisaalta voisi myöskin ajatella niin, että jenkit on mahdollinen puolivälierävastus, joten alkulohkon ottelussa voisi peluuttaa Ortiota tai Engreniä. Puolivälierässä jenkeille tulisi pienenä pettymyksenä sitten, että kiekot eivät enää uppoakaan samalla tavalla kuin alkulohkon matsissa.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Ehdotus se on tämäkin, mutta Viitaluoma pois kokoonpanosta ja Lahti tilalle. Lahti nelosen keskellä, Koskiranta kolmosen keskelle ja Hytönen kakkosen keskelle. Hytönen pelaa suoraviivaisesti ja omaa kyllä hyvän laukauksen eikä tosiaan tuulettele ylärimavetoja vaan ensi varmistaa että kiekko menee maaliin eli tönäisee sen sisään itse ensin.

Eiköhän Koskiranta oppinut tuosta virheestään. Näkisin kuitenkin Koskirannan ihan pätevänä kakkossentterinä pirteiden otteiden takia. Miika Lahtea en ehdottanut kokoonpanoon koska en tiedä että onko Jalosella tarkoitus odottaa mahdollista NHL-apua ja tämän saapuessa jättää Lahden passi leimaamatta. Ei tuo Hytönen kakkoseen ja Lahti neloseenkaan huono idea muuten olisi.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jarno Koskirannalla on muuten mielenkiintoiset tilastot maajoukkueurallaan. 16 ottelua ja tehot 0+0. Jotenkin hassua ajatella, että hänet pitäisi nyt laittaa tulosvastuulliseen kenttään pelaamaan näillä maajoukkuenäytöillä.

Nämä ehdotukset Miika Lahden nostamisesta kokoonpanoon ovat mielestäni vähän hölmöjä, sillä sen myötä meillä ei olisi enää mahdollisuuksia ottaa muita pelaajia kisaryhmään. Olisi mielestäni aika hölmö tilanne, jos Mikko Koivu vapautuisi ja haluaisi tulla mukaan joukkueeseen, mutta sitten Jalonen/Kurri ilmoittaisi hänelle, että me otettiin toi Lahden Miika pelailemaan ni sä et mahdu joukkueeseen.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Nämä ehdotukset Miika Lahden nostamisesta kokoonpanoon ovat mielestäni vähän hölmöjä, sillä sen myötä meillä ei olisi enää mahdollisuuksia ottaa muita pelaajia kisaryhmään. Olisi mielestäni aika hölmö tilanne, jos Mikko Koivu vapautuisi ja haluaisi tulla mukaan joukkueeseen, mutta sitten Jalonen/Kurri ilmoittaisi hänelle, että me otettiin toi Lahden Miika pelailemaan ni sä et mahdu joukkueeseen.
Eiköhän joukkueen johdossa ole tiedossa keitä on mahdollisesti tulossa ja keitä ei. Mikko Koivu on nyt pelaamassa unelmastaan ja nuoremman Koivun mentaliteetin tietäen, mahdollinen putoaminen jatkosta olisi niin iso pettymys että tuskin jaksaisi Suomeen enää tulla pelaamaan tällä kaudella. Mutta onhan siellä tietysti muitakin mahdollisia tulijoita.
 
Suosikkijoukkue
Mikkelin Kittaajat
On mielestäni todella epätodennäköistä, että Granlund liittyisi joukkueen vahvuuteen. Ei niinkään sen puolesta etteikö Jalonen häntä ottaisi tai itse tahtoisi, mutta organisaatio varmaan haluaa pitää hänet ihan Amerikan kesäpuuroilla treenaamassa itseään ensi kautta silmällä pitäen tarvittavaan fyysiseen kuntoon. Rankka kesä tiedossa mitä ilmeisemmin.

Täytyy toivoa pojan itsensäkin puolesta ettei MM-kisoihin tule. Sellainen fiilis, että nykyisessä vireessään menisi nämäkin kisat vituiksi, mikä ei itseluottamukselle tekisi kovinkaan hyvää.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Pelitapakeskustelu lähtee periaatteessa aina siitä oletuksesta, että pelitapa toimii kuten on suunniteltu, eli pelaajat suorittavat vaaditulla tasolla. Minä en jaksa enää tuhlata sekuntiakaan siihen, että sitä asiaa pitää aukaista erikseen.

Pelitapa-analyysi tai otteluanalyysi sen sijaan ottaa huomioon myös yksilöt, tottakai, koska he toteuttavat tai jättävät toteuttamatta pelitapaa. Ja esimerkiksi taitotaso on tällöin ihan olennainen asia, etenkin jos arvioidaan miten pelitapa sopii joukkueelle.

Se on selvää, että ilman pelaajia ei ole pelitapaakaan mutta heittosi raameista oli mielestäni huono, eivät pelaajat sille keskustelulle mitään raameja anna, kun ovat sisällytettynä siihen.

Mitä taas maalivahtiin tulee niin itse pidän sitä pelipaikkaa joukkueen ainoan yksilöurheilijan pelipaikkana, vaikka tiettyä roolia näytteleekin myös kollektiivissa. Siksi maalivahteja ei kuitenkaan käytetä juurikaan pelitapakeskustelussa, he ovat siinä suhteessa marginaalissa, pl. joku erinomainen mailapelaaja joka voisi teoriassa osallistua pelin rytmittämiseen.

Sinun analyysisi jättää vastaamatta täysin olennaiseen kysymykseen: Miksi Suomi voitti Slovakian? Se ei itse asiassa edes voi vastata tähän kysymykseen, koska tämä edellyttäisi maalivahdin panoksen huomioimista. Se antaa vain jälkikäteistä tietoa siitä, miten peli käytännössä eteni. Toisaalta myös joukkueen kasvanut itseluottamus jäisi analyysissa huomion ulkopuolelle, vaikka tämä itseluottamus selvästi näkyi suorituksissa, mitä pidemmälle ottelu eteni. Pelaajat alkoivat uskoa itseensä ja pelitapaansa, puolustajat alkoivat syöttää paremmin eikä enää roiskimista esiintynyt.

Ottelun lopputulokseen olennaisesti vaikuttavat tekijät olivat Raanta ja Kontiola. Ilman heitä Suomen peli oli ollut suunnilleen samanlaista kuin se oli EHT:lläkin. Väkinäistä ja tehotonta suorittamista. Ruotsia vastaan peli oli jopa kaaoottista. Toisaalta, joukkueessa on selvästi kahden kerroksen väkeä. Kontiolan ykkösketju kykenee luomaan maalipaikkoja ja myös ratkaisemaan niistä. Muut ketjut ovat enemmän tai vähemmän statistin roolissa. Näiden tehtävänä on pikemminkin kiekon hallussapito ja ajan pelaaminen ykkösketjua varten.

Koska joukkueessa on tämä selkeä ero, silloin analyysissa täytyy tämä asia ottaa huomioon. Pelitapa näyttää toimivan vain osittain. Joukkueessa on pelaajia, joiden taitotaso huomioiden sovitun pelitavan noudattaminen tuntuu olevan vaikeata. Keskushyökkääjien keskeisesta roolista johtuen muiden sentterien taitovajetta tuntuu jopa kiusalliselta katsoa. Miten huomioit analyysissasi vastustajan? Ei nimittäin tunnu kovin onnistuneelta analyysilta katsoa vain, miten peli käytännössä eteni, jos ei samalla arvioida vastustajan pelitavan onnistumista. Slovakia onnistui aika hyvin matsissa, koska voitti selvästi laukaustilastot ja sai aikaan monta vaarallista maalipaikkaa.

Tuottaako analyysi lopultakin itsestäänselvyyksiä, on myös mielenkiintoinen kysymys. Jos Suomi voittaa, silloin pelitapa on toimiva - muut väitteet tuntuvat aika heikosti perustelluilta. Voittava pelitapa on myös toimiva pelitapa: mutta toimivan pelitavan täytyy siten olla voittava, koska tämä idea sisältyy jo analyysiin. Ei kukaan luo pelitapaa, jonka tarkoituksena ei olisi voittaa ja pelitapa taas voittaa, jos sitä toteutetaan täydellisesti. Vähempi täydellisyyskin näyttää riittävän, kuten eilisesta näimme.

Mikä on tuo vaadittu taso pelitavan suorittamiseen? Pelaajat tekevät tietyt liikkeet kentällä, avaavat peliä, tekevät hyökkäyksen ja päättävät sen laukaukseen maalia kohden. Jos hyökkäykseen ei ole edellytyksiä, käytetään noita Jalosen tunnetuksi tekemiä konsteja. Entä jos pelaajien taitotaso riittää vielä maalia kohti ampumiseen, mutta laukausten laatu on heikko? Tulkitaanko tämä pelitavan oikein suorittamiseksi? Analyysiin pitää tietysti lisätä vielä liike, joten oletaan, että pelaajat tekevät mainitut asiat kovalla temmollakin, mutta silti maalit jäävät puuttumaan.

Voiko analyysin perusteella sanoa, mikä on Suomelle sopiva pelitapa? Tähän asti jokaisessa arvoturnauksessa on ollut the Man, joka on kiskonut Suomen mitaleille. Ja tämä pelaaja olisi todennäköisesti tehnyt omat suorituksensa korkealla tasolla pelitavasta riippumatta. Joten analyytikon pitäisi oikeastaan keskittyä joukkueen tavallisiin pelaajiin. Sheddenin esimerkki varmaan monelle tuskallinen muistutus siitä, että monella tavalla voidaan saavuttaa menestystä. Shedden keskittyi omassa työssään pelaajien motivointiin, mikä muuten jää analyysin ulkopuolelle samoin kuin monet muutkin valmentajan työhön kuuluvat asiat.

Maalivahdin puuttuminen analyysista on analyysin puute, kuten jo totesinkin. Lisään tähän sen, että maalivahti vaikuttaa myös pelitavan suorittamiseen. Kysyä voidaan, miten paljon Raanta vaikutti Slovakian pelaajiin ja heidän suoritustasoonsa. Maalivahti, jolle ei mikään kuti mene sisään, pakottaa pelaajat etsimään normaalista poikkeavia ratkaisuja suorituksiinsa. Maali pitäisi pystyä tekemään käytännössä tyhjiin. Ja toisaalta, maalivahti saa, kuten jo todettiin aiemmin, oman joukkueen pelaajien suoritustason nousun.

Suomen menestykset jääkiekossa ovat vaikuttaneet pelitapakeskustelun leviämiseen myös valmentajapiirien ulkopuolelle. Yksipuolinen tulkinta ainoasta oikeasta pelitavasta on johtanut siihen, että pelitavan vaikutusta voittamiseen liioitellaan merkittävästi. Esimerkkinä nyt vaikka eilisiltainen peli: voittaminen ilman tähtipelaajia on hyvin vaikeaa - onneksi meille katsojille. Mutta kun meillä on tähtipelaajia, heidän käyttämänsä pelitapakin tuntuu oikealta, koska pelitapa tuo menestystä. Tähtipelaajat, se pitää huomioida, tulevan kuitenkin usein sellaisista joukkueista, jotka eivät käytä Suomen pelitapaa, Meidän Peliä.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Miksi Suomi voitti Slovakian?
Koska teki enemmän maaleja kuin Slovakia.

Analysointi, spekulointi ja kinastelu on aina kivaa, mutta ei silti saa unohtaa sitä että lätkä on loppujen lopuksi tosi yksinkertainen peli. Pitää tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Muutamat pakit tärisevät aika hyvin..

Eilen oli tilanteita, jossa mm. Ilari Melart laittoi vavisten kuin haavanlehti pakotettuna 2 metrin takaisinsyötön heti takaisin olikohan pakkiparilleen Kukkoselle oman maalin takana, kun slovakia löi painetta päälle kahdella karvaajalla. Toinen vaikeuksissa ollut pakki oli Aalto, jonka sekoiluja mm. Mäntylä paikkaili moneen otteeseen. Pelitapakeskusteluosiossa nimim. siffan mielestä tälläiset vastustajan toimesta pakotetut pakki-pakki syötöt ovat "hallittua reagointia" suomen viivelähtöavauksissa...mielestäni tuollainen on lähinnä pelkoa ja suurta epävarmuutta pitää itse kiekkoa tai lähteä nousemaan sen kanssa ylös.
. Suomen kaikki puolustajat ovat parantamassa ja reagoimassa oikein Meidän Pelin avauspelaamisessaan. Iiro Melart on tästä hyvä esimerkki, eilen hänen reagointinsa avauspelaamiseen oli usein oikeaa suhteessa Meidän Peliin.
 
Viimeksi muokattu:

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
En epäile sinua, mutta aika ainutlaatuinen tilanne jos maalivahtivalmentaja saa päättää pelaavasta maalivahdista päävalmentajan sijaan. Sitähän ne mv-koursit usein ihmetteleekin, että päävalmentajaa ei aina heidän mielipiteensä edes kiinnosta.
No tämä taitaa olla enemmänkin Jalosen tapa kuin yleinen totuus. Jalosen HPK-aikoina maalivahdista päätti Jari Kaarela ja maajoukkueessakin Nupe on ollut päättämässä pelaavaa maalivahtia ennen Moisasta.

Toisaalta ei tämä tapa ole ihan uusi liigassakaan, sillä Urpo Ylönen on päättänyt TPS-maalivahdin jo vuosia. Sitten muun muassa HPK:ssa Kari Lehtonen tekee päätökset maalivahdeista eikä Selin sekaannu niihin.
 

Joukkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, ja muu pohjoinen Suomi
En tiedä kannataisiko ottaa tai olisiko mitään apua, mutta koko kansan Mikke olis nyt tarjolla kun tippuvat. Voisko mennä huonommin kun Viitaluomalla.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Onko tosiaan tarjolla? Wild on pelannut vasta kaksi pudotuspeliä ja edelleen kahden tappion päässä putoamisesta. Mikä järkevä syy estää Wildia nostamasta Granlundia ylös? Vaikka ei pääsisi pelaamaan, niin olisi ainakin reservissä, jos tulee loukkaantumisia.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Sinun analyysisi jättää vastaamatta täysin olennaiseen kysymykseen: Miksi Suomi voitti Slovakian?

Suomi teki enemmän maaleja, piste.

Miksi Suomi teki enemmän maaleja? Vastaa sinä vuorostasi tähän. Toki vastaat varmaan, että Antti Raannan ansiosta ja tottahan se on, Raanta voitti Stanan 2-0. Entä Suomen maalit?

Kirjoitit pitkän tekstin asian ympäriltä mutta rehellisesti sanottuna en jaksanut lukea sitä kokonaan. Vanhan toistoa vaikutti olevan hyvin pitkälle.

Kuten sanottu, niin minä pidän pelitapakeskustelusta yksittäiset pelaajat visusti sivussa. Minä jaottelen sen niin, että pelitapakeskustelu tai suora pelitapa-analyysi on teoriaa ja keskittyy mm. tilastointiin ja pelin virtauksen analysointiin.

Pelaajien rooli menestyksessä ja voittavan pelitavan luomisessa on minulle niin itsestäänselvä asia etten jaksa joka kerta sitä erikseen purkaa. Sen sijaan pelitapakeskustelun vähättely minua harmittaa, koska se kritiikki on poikkeuksetta pelkkää paskanjauhantaa ja roikkuu juuri näiden lillukanvarsien varassa.

Kaikki nämä maininnat "oikeista pelitavoista" sun muusta vain kertovat siitä, että tässä ilmeisesti koitetaan antaa älykästä kritiikkiä mutta silti taustalta paistaa ennakkoasenne joka ei hyödytä ketään.

Pelitapa on pelitapa, pelaajat ovat työkaluja joilla sitä pyritään toteuttamaan mahdollisimman tehokkaasti jotta saadaan synergiaa. Ja tämä on nyt kuvainnollinen esimerkki, joku kuitenkin taas ottaa herneen nenään siitä kun "pelaajia vähätellään".

Ei vähätellä, jääkiekko on pelaajien peli, hyvässä ja pahassa. Silti ilman pelitapaa ei ole peliä ensinkään.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Minä en näe Granlundille juurikaan käyttöä tässä porukassa tällaisen NHL-kauden jälkeen. Mieluummin sitten kun on hyvä kausi alla ja on jotain pelillistä hyötyä.

Enkä kyllä toisaalta usko, että Wild Granlundia kisoihin edes päästää.
 
Viimeksi muokattu:

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Toivottavasti tuota ykkösketjua hyvien esitysten takia ei nyt peluuteta ihan puhki heti turnauksen alkuun, paukkuja kun tarvitaan erityisesti loppupeleissä.

Totta. Ranska matsissa olisi varmaan hyvä paikka antaa ykkösketjun pelailla pienemmillä peliminuuteilla, ja eiköhän näin tulekin tapahtumaan.

Miken tulemista en kyllä millään jaksa uskoa.
 

Timppa25

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nämä ehdotukset Miika Lahden nostamisesta kokoonpanoon ovat mielestäni vähän hölmöjä, sillä sen myötä meillä ei olisi enää mahdollisuuksia ottaa muita pelaajia kisaryhmään. Olisi mielestäni aika hölmö tilanne, jos Mikko Koivu vapautuisi ja haluaisi tulla mukaan joukkueeseen, mutta sitten Jalonen/Kurri ilmoittaisi hänelle, että me otettiin toi Lahden Miika pelailemaan ni sä et mahdu joukkueeseen.

Kyllähän tilanne on se, että nyt katsellaan onko apuja tulossa (ja tämä on joukkueenjohdolle aika hyvin selvillä ketkä sieltä vapautuessaan tulisivat). Jos todetaan, että apuja ei tule/saada, niin Lahti saman tien kentälle ja Viitaluoma pureskelemaan mailaa hotelliin. Ei mitään negaa Viitaluomaa kohtaan. Liigan kärkipelaajia, mutta tuolla ei nyt vain riitä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän tilanne on se, että nyt katsellaan onko apuja tulossa (ja tämä on joukkueenjohdolle aika hyvin selvillä ketkä sieltä vapautuessaan tulisivat). Jos todetaan, että apuja ei tule/saada, niin Lahti saman tien kentälle ja Viitaluoma pureskelemaan mailaa hotelliin. Ei mitään negaa Viitaluomaa kohtaan. Liigan kärkipelaajia, mutta tuolla ei nyt vain riitä.

Minä en vaan ymmärrä mitä uutta Lahti toisi tuohon joukkueeseen. On aivan yhdentekevää pelaako nelosessa Lahti tai Viitaluoma, paitsi että Viitaluoma on huomattavasti taitavampi pelaaja.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Suomella on 'mielenkiintoinen joukkue'. Ensimmäisistä kahdesta pelistä selvittiin kunnialla yksinomaan ykköskentän tehojen ansiosta muun joukkueen toimiessa lähinnä jarrukenttinä. Erityisen riippuvaisia on oltu Kontiolan suorituksesta. On jotenkin uskomatonta, että tästä ankanpojasta on vuodessa kehittynyt Suomen joutsen.

Pula on huutava keskushyökkääjistä pl. Kontiola. Jos tähän ei saada meren takaa korjausta, pulassa ollaan. Joukkeessa nyt pelaavat vaihtoehdot eivät vakuuta.

Maalivahtipelin laatu selviää sen jälkeen, kun ja jos Raanta ja kumppanit selviävät ensimmäisestä isosta hörpystä menettämättä itseluottamustaan tai valmennuksen luottamusta. Raannallekin oli käydä kylmät, kun pelasi maalin takana kiekon slovakille, josta seuranneen hässäkän sitten kyllä selvitti. Jos siitä olisi maali tullut, puhuttaisiin ehkä nyt 'kokemattoman maalivahdin seikkailusta, joka käänsi pelin'.

Puolustajia ei taidollisesti riitä kahdeksalla peluuttamiseen. Jossakin vaiheessa joudutaan kaventamaan kuuteen-seitsemään. Muutoinkin juodutaan peluuttamaan tavallista epätasaisemmin, mikä syö parhaiden terää.

Jalosella on soitettavanaan osin epävireinen piano. Kappaleet on valittava niin, että epävire ei vaikuta soitantaan. Nyt on tavallistakin tärkeämpää 'win the right games' eli ladata niihin parasta pöytään. Se tarkoittaa mm. sitä, että pelataan niin, että ei kohdata Venäjää puolivälierissä.
 

Timppa25

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minä en vaan ymmärrä mitä uutta Lahti toisi tuohon joukkueeseen. On aivan yhdentekevää pelaako nelosessa Lahti tai Viitaluoma, paitsi että Viitaluoma on huomattavasti taitavampi pelaaja.

Mä taas näen Lahden paljon ennemmin nelosketjun puolustavassa roolissa. Viitaluoma varmasti onkin taitavampi pelaaja.

Hyvin voisi verrata viime vuoteen. Nelosketjun sentteri oli Petri Kontiola. Huipputaitava pelaaja väärässä roolissa. Loppua kohden turnauksessa ketjujen "järjestys" vähän katosi, mutta siihenhän Suomi hieman kaatui, että puuttui se puolustava sentteri/ketju.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Todennäköisesti Ranska-matsissa maalissa Ortio kuitenkin.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Minä en vaan ymmärrä mitä uutta Lahti toisi tuohon joukkueeseen. On aivan yhdentekevää pelaako nelosessa Lahti tai Viitaluoma, paitsi että Viitaluoma on huomattavasti taitavampi pelaaja.
Kyse on roolituksesta. Neloskentän rikkovassa roolissa Lahti on Viitaluomaa parempi. Ihan niin yksinkertaista se on. Jos taas halutaan välttämättä pitää Viitaluoma kakkosessa, silloin ei kannata Lahtea sisään laittaa sillä hyökkäävässä roolissa Viitaluomaa on Lahtea parempi.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Koska teki enemmän maaleja kuin Slovakia.

Analysointi, spekulointi ja kinastelu on aina kivaa, mutta ei silti saa unohtaa sitä että lätkä on loppujen lopuksi tosi yksinkertainen peli. Pitää tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja.

Typerä kommentti. Se joukkue voittaa, jonka valmentaja toitottaa enemmän, että "pitää tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja"? Pitäisikö kenties toitottaa vielä, että "parempi voittaa"?

Jokaiseen voitettuun peliin ja peremmuuteen liittyy niin paljon asioita, jotka eivät peliä enää teekään niin yksinkertaiseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös