MM-kisat 2010: Kanada

  • 28 845
  • 63

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Canada
Joukkueen päävalmentajaksi on siis nimetty Craig MacTavish. Vähän ihmetyttää tämä valinta. Itse olisin valinnut loistavaa työtä olympialaisissa tehneen Hitchcockin. Tämän jälkeen ykkösvaihtoehto olisi ollut Andy Murray. Kai sitten Messierin valinnassa painoi yhteinen peliura Edmontonissa.

Sitten vähän spekulaatioita joukkueesta:

Hyökkäys:

X - Getzlaf - Perry
Stamkos - E. Staal - Nash
Eberle - Tavares - Boyes
Neal - Horcoff - Armstrong

Erittäin vahvalta näyttää joukkue. St. Louisin en usko tulevan, kun ikää on jo eikä ole olympialaisia houkuttimena. Tavares ja Eberle olisi mielenkiintoista nähdä kisoissa.

muita mahdollisia nimiä:
St. Louis
Horton
McDonald
B. Richards
Benn


Puolustus:

Bouwmeester - Phaneuf
Del Zotto - Schenn
M. Staal - Burns

Puolustus näyttää mysö vahvalta. Del Zotto olisi todella mielenkiintoista nhädä MM-kisoissa.

muita mahdollisia nimiä:
White
Giordano
Robidas
Daley
Pietrangelo

Maalivahdit:

mahdollisia nimiä:
Ward
C. Mason
S. Mason
Giguere
Smith

S. Masonin olisi mielenkiintoista nähdä kakkosvahdin roolissa pelaamassa muutaman pelin. Mikähän on Wardin tilanne, onko vielä loukkaantunut. Olisi todella kova molari. C. Mason myös todella vahva ehdokas ykköseksi.
 

katariina

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NCAA
En mitenkään näe Tavaresia enkä Eberleä Kanadan MM- miehistössä. Eiköhän Kanada olympiavuodesta huolimatta laita aivan parhaan miehistön kisoihin, sillä halu voittaa tuplakultaa sekä katkaista kahden peräkkäisen MM-hopean putki on erittäin kova. Ja jos Tavares on tuolla kolmossentterinä niin Matt Duchenen pitäisi olla ykkössentteri sitten, sillä niin paljon parempi Duchene on ollut tällä kaudella.

Mielestäni kokeilemisen arvoista olisi ottaa Lecavalier-St.Louis parivaljakko Tampasta, jos vain suinkin kisoihin lähtevät. Marty ollut suhtkot hyvä koko kauden ja Vinny nostanut pelitasoaan huomattavasti alkukaudesta. Getzlaf-Perry parivaljakosta samaa mieltä ja ykkösen toiseksi laituriksi voisi kokeilla Eric Staalia, jolloin Stamkos siirtyisi kakkosen keskelle ja Stamkosin laidalle R.Nash ja vaikkapa St.Louis (jos Lecavalieria ei kisoihin oteta). Alempien kenttien miehistä en osaa sanoa ollenkaan, mutta turhaa ottaa epävalmiita junnuja mukaan vaikka kuinka on ykkösvaraus.

VilleLeino:n joukkue näyttää erittäin nuorelta ja vaikka kuinka haluaisin nähdä nuoria pelaajia kisoissa, en usko että 9 NHL-ottelun Pietrangelo saa mitään mainintaakaan pelaajia valittaessa. Vaikka kuinka on "välikisat" monelle joukkueelle, niin Kanada mitä todennäköisimmin lähtee parhaalla joukkueella mukaan ja pelaajilla on halua voittaa MM-kultaa vaikka olympiakultakin olisi jo taskussa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kanadalta riittää taas mistä valita pelaajia näihin kisoihin. Veikkaan että Olympialaisissa nähdyistä pelaajista ei montaakaan tule lähtemään näihin kisoihin. Getzlafin ainakin uskon jäävän kisoista pois, sillä nilkan kanssa on ollut ongelmia ja eiköhän Getzlaf ja Anaheim ihan yhteisymmärryksessä päätä levon olevan näitä höntsäilyjä tärkeämpää. Näinköhän Perrylläkään sitten on intoa lähteä kisoihin ilman tutkapariaan.

Stamkos, Neal ja Robidas ovat omissa papereissa varmoja nimiä kisoihin. B.Richards, S.Mason, Vermette, Downie, Latendresse, Horton, Weiss, Tavares, Ott, M.Staal, Phaneuf, Bouwmeester, R.Bourque, Burns, I.White, Armstrong, Fistric, Harding, Roloson ja Gagner myös mukaan. Näiden pohjalta rakentelisin joukkuetta:

Gagner - Stamkos - Downie
Neal - Richards - R.Bourque
Tavares - Weiss - Horton
Ott - Vermette - Latendresse
Armstrong

Bouwmeester - I.White
Phaneuf - M.Staal
Robidas - Fistric
Burns

S.Mason
Roloson
Harding

Siihen sitten muutoksia sen mukaan mitkä ovat Iginlan, E.Staalin, Getzlafin, Perryn, Nashin, St.Louisin, Niedermayerin ja Lecavalierin halut lähteä kisoihin mukaan.

Mukaan laskettu ainoastaan tällä hetkellä playoff-viivan alapuolella olevista joukkueista olevat pelaajat.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Lecavalier-St.Louis parivaljakko Tampasta, jos vain suinkin kisoihin lähtevät. Marty ollut suhtkot hyvä koko kauden

Mielestäni St-Louis on varma valinta. Mies ei pelannut olympialaisissa ja nälkää varmasti riittää.

Lecavalier ja St-Louis eivät ole parivaljakko vaan St-Louis-Stamkos on ollut koko kauden kuuma tutkapari. "Suhtkot hyvä kausi" St-Louisilta kun kerran teki äskettäin syöttöennätyksensä ja on viidentenä NHL:n pistepörssissä. Stamkos on kuudentena.

Stamkos siirtyisi kakkosen keskelle ja Stamkosin laidalle R.Nash ja vaikkapa St.Louis (jos Lecavalieria ei kisoihin oteta).

St-Louis on pelannut koko kauden Stamkosin vieressä ja hän on tärkein yksittäinen syy Stamkosin läpimurtokaudessa.

VilleLeino:n joukkue näyttää erittäin nuorelta ja vaikka kuinka haluaisin nähdä nuoria pelaajia kisoissa, en usko että 9 NHL-ottelun Pietrangelo saa mitään mainintaakaan pelaajia valittaessa

Kanada lähtee kisoihin nuorella joukkueella, koska olympiavuotena ei ole tapana käyttää kaikkia mahdollisia olympiarosterin miehiä. Katsotaan.
 

GameDay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chiefs
Siis kenenkään miehistöön ei tosiaankaan mahdu Giordano? Ollut kuitenkin Flamesin about paras puolustaja tällä kaudella. Bouwmeester hyvänä kakkosena. White jatkanut myös siitä, mihin Torontossa jäi. Regehrkin on vielä tarjolla. Kaikki 4 kisoihin, jos lähtevät? Sitten siellä on vielä tuo Dion-poika, joten Kanadan pakistossa olisi 5 Flamesissa tällä kaudella pelannutta puolustajaa. Ehkä vähän utopiaa, mutta kertoo kuitenkin Flamesin puolustuksen tasosta, voi kun se hyökkäyskin olisi joku päivä edes lähelle samaa tasoa...
 

katariina

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NCAA
Lecavalier ja St-Louis eivät ole parivaljakko vaan St-Louis-Stamkos on ollut koko kauden kuuma tutkapari.

Kyllä, he ovat pelanneet lähes koko kauden yhdessä, mutta ymmärtääkseni St.Louis - Lecavalier pari pelasi yhdessä mm. silloin, kun Tampa voitti Stanley Cupin ja he ovat pelanneet yhdessä erittäin paljon aikaisempina kausina. Tämä St.Louis-Stamkos pari on täksi kaudeksi muodostettu ja toiminut Downie kolmantena lenkkinä erinomaisesti. St.Louis on nytsiirretty Lecavalierin viereen jossa Purcell on kolmantena lenkkinä. Mitä olen katsellut pari viime peliä Tampalta, niin Lecavalierin ja St.Louisin yhteispeli on ollut erittäin hyvää ja huomaa, että ovat pelanneet paljon yhdessä edelliskausina. St.Louis on ollut tärkeä lenkki (ellei tärkein) Stamkosin läpimurrossa ja olen siinä kanssasi samaa mieltä. Kokeiltaisiinko jopa Stamkos-Lecavalier-St.Louis kenttää, joka on Tampassa ylivoimalla yhdessä (Stamkos pelaa kuitenkin puolustajan tontilla yv:llä eikä roolitukset sopisi aivan yhteen) Toisaalta miksi pitäisi rikkoa tällä kaudella toiminut ja enemmän yhdessä pelannut parivaljakko joka on tehnyt tuhoisaa jälkeä? Varma asia on, että St.Louis pelaa hyvin molempien kanssa, eri asia on miten Lecavalier (jos valitaan) suoriutuu kun ei ole tuttu laituri vieressä.

EDIT: pistän sitten oman ketjujutskan:

St.Louis - Stamkos/Lecavalier - Downie/Stamkos
Nash - E.Staal - Perry/x
Latendresse - Weiss/Lecavalier - Downie/Penner
Horton - Richards - Bourque
Tavares/Duchene/joku nuori.

Bouwmeester - x
Phaneuf - Staal
White - Robidas
Del Zotto/x

Ward
Mason
Giguere
 
Viimeksi muokattu:

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Canada
Jos siis Kanada aikoo leputtaa olympiapelaajia, niin kokoonpaon pitäisi olla tällainen:

Hyökkäys:
Stamkos - B. Richards - St. Louis/X
Neal - McDonald - Boyes
X - Weiss - Horton
Bourque - Tavares - Armstrong
Eberle

Vinnyn en usko tulevan. On niin monta kertaa jättänyt turnauksen väliin, niin miksi nyt sitten tulisi? St. Louis on mahdollinen, mutta hänkin saattaa kieltäytyä, koska ikää alkaa jo olemaan. Downieta en valitsisi joukkueeseen. Tuollaisella sikailijalla ei pitäisi olla mitään asiaa mihinkään joukkueeseen. Jos St. Louis ei tule joukkueeseen jää kaksi avointa paikkaa. Itse odottaisin, josko playoffseista vapautuisi, joku kova pelaaja. Jos ei vapaudu, niin Penner ja Latendresse noille paikoille. Heillä on ollut hyvät kaudet, mutta hitaus on suuri ongelma suuressa kaukalossa.

Puolustus:

Bouwmeester - Phaneuf
M. Staal - Del Zotto
Giordano - Robidas
Burns

Muuten samaa mieltä, mutta itse en kyllä antaisi Bouwmeesterille lepovuoroa. Eihän hän ollut olympialaisissa eikä ikääkään paljoa ole. Lisäksi valitsisin Brunsin seiskapakiksi YV:n erikoismieheksi.

Maalivahdit:

Turco
C. Mason
S. Mason

Jos Turco on halukas tulemaan niin taistelee ykkösvahdin paikasta C. Masonin kanssa. S. Mason on tutustumassa kisojen ilmapiiriin tulevia vuosia varten. Haluaisin kyllä nähdä Wardin Turcon tilalla, mutta ei taida loukkaantumisensa takia tulla.


Kaiken kaikkiaan tulee olemaan nuori ja nälkäinen joukkue, joka taistelee tosissaan kullasta. Monta mielenkiintoista nuorta pelaajaa tekee debyyttinsä.
 

Backis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Eiköhän Getzlaf ja Perry lähde kisoihin, molemmilta kun puuttuu enää MM-kulta tuosta kolmen kullan kerhosta. Kunhan vaan ovat kunnossa niin uskoisin että lähtevät.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Minkä takia Matt Duchene ei mahdu kokoonpanoihinne, mutta esim. Tavares tai Eberle mahtuu?

Colorado on menossa playoffeihin joten Duchenea on tässä vaiheessa ihan turha mahduttaa mukaan noihin kokoonpanoihin, kun ei ole tietoa kuinka pitkälle Colorado menee keväällä ja onko Duchene saatavilla kisoihin vai ei. Tavaresin ja Eberlen kausi päättyy runkosarjaan ja ovat molemmat varmuudella tarjolla kisoihin.
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Pelicans, Man City, OM
Colorado on menossa playoffeihin joten Duchenea on tässä vaiheessa ihan turha mahduttaa mukaan noihin kokoonpanoihin, kun ei ole tietoa kuinka pitkälle Colorado menee keväällä ja onko Duchene saatavilla kisoihin vai ei. Tavaresin ja Eberlen kausi päättyy runkosarjaan ja ovat molemmat varmuudella tarjolla kisoihin.

Oh, Näinhän se on tietenkin. My Bad. :D
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
St-Louis ei pelaa MM-kisoissa

Martin St-Louis has declined an invitation to play for Canada at the upcoming World Championships, reports the St. Petersburg Times. However sniper Steven Stamkos and agitator Steve Downie could be joining the team.


"I'd like to head over and bring home a gold," Stamkos told the Times.


Downie, who is enjoying a breakout campaign of his own with 22 goals and 24 assists in 76 games stated that he was also interested. "I'd like to play," Downie said to the Times.


Lähde: TSN
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
TSN:n haastattelussa Dustin Penner ilmoitti halukkuutensa lähteä MM-kisoihin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tästä ei tainnut vielä mainintaa olla, eli Kanadan päävalmentaja Craig McTavishin tueksi on nimetty apuvalmentajat Peter DeBoer (Florida Panthers) ja Billy Moores (Edmonton Oilers). Lähteenä IIHF:n artikkeli ja haastattelu.

Jutussa mainittiin myös, että GM Mark Messier kokoaa ensimmäisen alustavan rosterin huhtikuun puolivälissä (ts. kohtapuoliin NHL-runkosarjan päättymisen jälkeen), ja joukkue täydennetään lopulliseen muotoonsa ensimmäisen NHL-pudotuspelikierroksen jälkeen. Tämän jälkeen pelaajia ei enää odotella. Kanadan ensimmäinen peli on 8.5, ja joukkueen rosterin on oltava nimettynä viimeistään 7.5.

Lopuksi vielä suora lainaus Mark Messieriltä:
“We are fortunate this year that there is almost a three-week break between the end of the NHL season and the team getting together in Germany for the World Championship. This will give the players not involved in the playoffs a great opportunity to rest prior to representing Canada at the Worlds."

Sopisi suomalaistenkin ottaa tästä oppia. Pelaajille annetaan mahdollisuus levätä, heitä ei rasiteta loppumattomilla maajoukkueleirityksillä viikkotolkulla. Ainakin varmat tapaukset saisivat Suomessakin levätä aivan rauhassa ja tulla suoraan paikan päälle kisoihin, ei kukaan hyödy siitä mitään, jos joku Mikko Koivu tahkoaa Tanskaa vastaan harkkapelejä.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Canada
No niin pudotuspelijoukkueet ovat selvillä.

Neal - Richards - Stamkos
Bourque - McDonald - Boyes
Tavares - Weiss - Horton

Nuo kolme kenttää nimeäisin heti kisoihin ja loput päättäisin myöhemmin, kun tiedetään tuleeko pudotuspeleistä pelaajia.

Jos joku näistä suostuu kisoihin niin mukaan ilman muuta.
E. Staal
Armstrong
Lecavalier
Perry


Bouwmeester - Phaneuf
Giordano - Robidas
Del Zotto - M. Staal
Burns

Puolustukseen ei ole tulossa pudotuspeleistä kovia vahvistuksia, joten nimeäisin heti 7 puolustajaa. Schenn on sitten mukana jos ei tule vahvistuksia.

Näillä kahdella Masonilla lähtisin liikkeelle ja siihen vielä mukaan joku kolmas.
C. Mason
S. Mason
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Kanada lähtee nuorella porukalla mukaan. Mukana Stamkos, Tavares, Eberle, Perry, Bourque, veteraani Ray Whitney, Ott, Downie, Peverley. Lisäksi ensikertalaisena Bouchemin, ja puolustajista Burns, Giordano ja Marc Staal. Maalivahdeista toistaiseksi vain Chris Mason on mukana.

Lähde: Darren Dreger
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Canada
Kanada lähtee nuorella porukalla mukaan. Mukana Stamkos, Tavares, Eberle, Perry, Bourque, veteraani Ray Whitney, Ott, Downie, Peverley. Lisäksi ensikertalaisena Bouchemin, ja puolustajista Burns, Giordano ja Marc Staal. Maalivahdeista toistaiseksi vain Chris Mason on mukana.

Lähde: Darren Dreger

x - Stamkos - Perry
x - x - x
Bourque - Tavares - Whitney
Ott - Peverley - Downie
Eberle

Beauchemin - Burns
Staal - x
Giordano - x
x - x

C. Mason

Nyt täytyy olla todella pettynyt Messieriin. Mitä tekevät nimet Peverley, Whitney ja Downie tuolla. Peverley ei ole tarpeeksi hyvä, Whitney liian vanha ja Downie on sika. Muut ovat hyviä valintoja. Kyllä olisi listalla pitänyt olla näitten sijaan nimiä B. Richards, Neal, Boyes, McDonald, E. Staal, Horton, Weiss. Puolustukseen odottelisin vielä Phaneufia, Del Zottoa ja Robidasia. S. Mason vielä kisoihin mukaan kakkoseksi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Nyt täytyy olla todella pettynyt Messieriin. Mitä tekevät nimet Peverley, Whitney ja Downie tuolla. Peverley ei ole tarpeeksi hyvä, Whitney liian vanha ja Downie on sika. Muut ovat hyviä valintoja. Kyllä olisi listalla pitänyt olla näitten sijaan nimiä B. Richards, Neal, Boyes, McDonald, E. Staal, Horton, Weiss. Puolustukseen odottelisin vielä Phaneufia, Del Zottoa ja Robidasia. S. Mason vielä kisoihin mukaan kakkoseksi.

B.Richards, Morrow ja Robidas ovat ilmoittaneet Kanadan joukkueenjohdolla etteivät ole lähdössä mukaan kisoihin. James Neal sen sijaan on ilmeisesti mukana kisoissa vaikka tuosta TSN:n uutisesta nimi puuttuukin.

Ray Whitney tuo joukkueeseen arvokasta kokemusta ja käsittääkseni Whitneyltä puuttuu vielä MM-mitali vaikka on kolmissa MM-kisoissa jo pelannut, joten tulee varmasti nälkäisenä kisoihin. Kyllä mä ainakin mielelläni katselen Wizardia tuolla kisoissa.

Downie on paikkansa kisoissa ansainnut. Loistava kausi ja Stamkosin kanssa yhteispeli toimii. Hienoa nähdä kolmikko Downie, Ott ja Perry kisoissa. Siinä tulee vastustajilla olemaan näiden kanssa pelatessa hermot koetuksella. Perryn mukanaolo pienoinen yllätys, mutta taitaa olla kova halu päästä triple-gold-kerhon uusimmaksi jäseneksi.

Mielenkiintoista olisi myös kuulla miksei Peverley muka ole riittävän hyvä tuonne mukaan? Sen sijaan käsittämättömän paskan kauden pelannutta Boyesia kaipailisit mukaan?
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Latvialainen Delfi-sivusto kertoo, että jo mainittujen pelaajien lisäksi tulossa ovat myös: Kris Russell, Evander "KO" Kane ja James Neal.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tässä kertauksena vielä Kanadan tämänhetkinen ryhmä, lähteenä Jatkoaika.

Kanadan MM-kisajoukkueen valinnat:
Maalivahti

Chris Mason, St. Louis Blues

Puolustajat:

Francois Beauchemin, Toronto Maple Leafs
Brent Burns, Minnesota Wild
Mark Giordano, Calgary Flames
Kris Russell, Columbus Blue Jackets
Marc Staal, New York Rangers

Hyökkääjät:

Rene Bourque, Calgary Flames
Steve Downie, Tampa Bay Lightning
Evander Kane, Atlanta Thrashers
Steve Ott, Dallas Stars
Corey Perry, Anaheim Ducks
Rich Peverley, Atlanta Thrashers
Steven Stamkos, Tampa Bay Lightning
John Tavares, New York Islanders
Ray Whitney, Carolina Hurricanes

Varsin nuorella porukalla kanukit mukaan lähtevät, ja uusia tuttavuuksia kuten Tavares on remmissä. Kiinnostavia pelaajia.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Tässä kertauksena vielä Kanadan tämänhetkinen ryhmä, lähteenä Jatkoaika.

Kanadan MM-kisajoukkueen valinnat:


Varsin nuorella porukalla kanukit mukaan lähtevät, ja uusia tuttavuuksia kuten Tavares on remmissä. Kiinnostavia pelaajia.

Erittäin mukava preesens tuossa ryhmässä. 00-luvun alussa ei juuri Team Canada kiinnostanut, kun MM-kisat toimivat vanhojen gubbejen hautausmaana.

Eniten odotan kyllä John Tavaresin näkemistä. Floppaako vai loistaako?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös