Kanadan Halifaxissa ja Quebec Cityssä pelattavat jääkiekon MM-kilpailut ovat jälleen suuri kohokohta Slovakiassa. Maan ykköslaji kerää huomiota slaavivaltiossa ja maajoukkueelta odotetaan pitkän tauon jälkeen arvokisamitalia. Slovakian edellisestä MM-mitalista on kulunut jo viisi vuotta. Suomen MM-kisoissa vuonna 2003 Slovakia nappasi pronssia. Vuotta myöhemmin Tshekin MM-kisoissa Slovakia sijoittui neljänneksi nimivahvalla miehistöllä. Tshekin kisojen jälkeen maajoukkue ei ole yltänyt mitalipeleihin. Kerta toisensa jälkeen (World Cup 2004, MM-kisat 2005, 2006 ja 2007 sekä olympialaiset 2006) slovakit ovat joutuneet taipumaan puolivälierissä. Nyt maa hamuaa takaisin mitalikantaan uudistetulla konseptilla.
Maajoukkueen päävalmentajana jatkaa 57-vuotias Julius Supler. Supler luotsasi viime kevään Venäjän maailmanmestaruuskilpailuissa maan puolivälierävaiheeseen, mutta Ruotsi oli liian kova kanto kaskessa. Epäyhtenäisesti pelannut Slovakia ei ollut missään vaiheessa suurimpia voittajakandidaatteja ja kisoista saavutettu 6. sija vastasi täysin peliesityksiä. Supler sai valtavasti kritiikkiä kotimaassaan vanhentuneeksi sanotusta pelitavasta. Slovakian itsenäistyttyä vuonna 1993 maajoukkueen käskyttäjänä toimi juuri Supler. Hänen ensimmäisen valmennuskautensa aikana 1993-1996 Slovakia raivasi tiensä C-sarjasta A-tasolle, mutta heikosti sujuneet Itävallan kisat 1996 pakottivat Suplerin eroamaan virasta.
Suplerilla on vankka tausta valmennuspuolelta, ja hän on yksi kokeneimmista eurooppalaisista luotseista jotka edelleen valmentavat huipputasolla. Supler debytoi jo vuonna 1979 Popradin joukkueessa. Tuolloin hän toimi kakkosluotsina. Kuusi vuotta myöhemmin popradilainen nousi ykköskäskyttäjäksi. Supler haki uusia haasteita Pohjois-Amerikan farmisarjasta ja oli parin kauden ajan Portland Piratesin apulaisluotsi ennen paluutaan kotimaahansa ja Slovan Bratislavan peräsimeen. Ennen Slovakian maajoukkueen valmennusvastuuta Supler työskenteli Latvian liigan Riian peräsimessä.
Slovakian maajoukkue teki syksyllä yhden sen historian merkittävimmistä liikkeistä, kun se palkkasi maan itsenäisyyden ajan parhaan jääkiekkoilijan Peter Bondran General Manageriksi. Vuosikausia GM:n postilla ollut Peter Stastny riitautui kiekkojohdon kanssa, ja Stastnyn jälkeen maajoukkueen johto oli ulapalla. Entinen päävalmentaja Frantisek Hossa kokeili postia Latvian ja Venäjän MM-kisoissa huonolla menestyksellä. Stastnyn valtakauden ollessa kirkkaimmillaan kaikki mahdolliset NHL-avut haalittiin MM-kisoihin, mutta Stastnyn sädekehä alkoi himmetä viimeisinä vuosina. Torinossa 2006 välit Stastnyn ja kiekkojohdon välillä tulehtuivat niin pahasti, että 1980-luvun Quebecin supertähti sai lähteä.
Bondra tulee nyt jatkamaan Stastnyn työtä siitä lähtöpisteestä, jolloin asiat olivat vielä hyvin. Bondra on suosittu henkilö kaikkien slovakkikiekkoilijoiden keskuudessa ja maan NHL-tähdet tulevat erinomaisesti toimeen Washingtonissa uransa luoneen Bondran kanssa. Vuoden 2002 maailmanmestaruuden pääarkkitehti Bondra on paras henkilö maajoukkueen GM:n virkaan, jonka ensisijaisena tehtävänä on pitää yhteyttä rapakon taakse ja pitää yhteydet NHL-tähtiin kunnossa. Bondra ja Supler lähtevät myöhemmin keväällä pitkälle kiertueelle Pohjois-Amerikkaan tiedustelemaan kiekkoilijoiden kantoja Kanadan MM-kisoista. Bondra on selvästi yhdistävä tekijä, joka luo napanuoran niin kiekkojohtoa rautaisesti johtavan Juraj Sirokyn, päävalmentaja Suplerin, kaikkien NHL-tähtien kuin fanaattisten kiekkofanienkin välille. On oletettavaa, että Kanadassa nähdään kevällä yhtenäisin slovakkiryhmä vuosiin.
Viime vuosina jatkunut vaatimaton menestys on nostattanut Slovakiassa keskustelua maan kiekkoilun tilasta. Maan Extraliiga jää selvästi koville eurooppalaisille kiekkoliigoille, Venäjälle, Ruotsille, Sveitsille, Tshekille ja Suomen pääsarjoille. Slovakian kiekkoliigan heikko taso on heijastunut myös nuorten maajoukkueisiin, ja Slovakian nuorten maajoukkueet taistelevat ennemminkin A-sarjassa pysymisestä kuin mitalipeleihin pääsystä.
Tälle kaudelle kiekkoliitto teki ensimmäisen merkittävät liikkeen. Slovakian alle 20-vuotiaiden ryhmä pelasi maan Extraliigan joukkueita vastaan. U20-joukkue kohtasi jokaisen liigajoukkueen kahdesti. Menestys ei ollut häävi, mutta kokemusta kovista peleistä kertyi roppakaupalla. Tästä johtuen Slovakia ei joutunut tosissaan taistelemaan sarjapaikastaan, vaikka pelasikin karsintasarjassa. Maa oli ennemminkin lähempänä päästä pudotuspeleihin kuuden joukkoon. Slovakian kiekkoliigan kehitystä jarruttaa myös surkea olosuhdetilanne. Maalla ei ole kuin kaksi kansainväliset mitat täyttävää areenaa, Kosicessa ja Bratislavassa. Niissä pelataan vuoden 2011 MM-kisat.
Kanadan MM-kisoihin on aikaa vielä vajaat kolme kuukautta, mutta jo nyt maajoukkue on pelannut tukun harjoitusotteluita. Marrakuussa pelatussa Deutschland Cupissa Slovakia voitti kolmesta ottelusta yhden ja kärsi kaksi tappiota. Melko nimettömällä ryhmällä liikkeellä ollut Slovakia voitti Japanin 5-2, mutta taipui Sveitsille 1-2 ja Saksalle 3-5. Rastislav Stana kantoi tuolloin päävastuun maalilla. Puolustuksen potentiaalisista MM-nimistä olivat mukana Martin Strbak ja Peter Podhradsky. Kovista Euroopassa pelaavista hyökkääjistä kentällä esiintyivät Juraj Kolnik, Lubos Bartecko, Ivan Ciernik ja Marek Uram.
Joulukuun maaottelu Tshekkiä vastaan päättyi 4-3 Slovakian voittoon jatkoajalla. Jan Lasak oli tuolloin veräjänvartijana. Puolustuksessa luutivat mahdollisista MM-pelaajista Ivan Majesky, Dominik Granak ja Tomas Malec. Hyökkäyksen uusia tasokkaita nimiä olivat Miroslav Hlinka ja Radovan Somik. Paria päivää myöhemmin pelatussa kaksoismaaottelussa Sveitsiä vastaan tuloksena oli tappio ja voitto. Nyt päävastuun maalilla kantoi paras Euroopassa pelaava slovakkivahti Karol Krizan. Muuten kenttäpelaajat olivat samat kuin Tshekki-ottelussa paria päivää aiemmin. Parhaillaan käynnissä oleva Skoda Cup on viimeisiä näyttöpaikkoja Euroopassa kiekkoileville pelaajille. Ranska-, Sveitsi-, ja Saksa-pelien jälkeen Slovakia kohtaa alustavasti vain Latvian ja Slovenian ennen Kanadan MM-kisoja. Kenraaliharjoitus Kanadan maaperällä on mahdollinen ennen kisojen avauspeliä Norjaa vastaan.
Kanadan MM-kisoihin on vielä niin paljon aikaa, että turhan pitkälle meneviä johtopäätöksiä mahdollisista MM-nimistä on vielä lähes mahdotonta tehdä. Ajattelin kuitenkin listata ne nimet, joista Supler yhdessä Bondran kanssa muodostaa lopullisen MM-joukkueen. Euroopassa pelaavista slovakkivahdeista mahdolliset nimet ovat vanhat tutut eli Karol Krizan (MoDo), Jan Lasak (Pardubice) ja Rastislav Stana (Linköping). Pohjois-Amerikassa pelaava kaksikko Peter Budaj (Colorado) ja Jaroslav Halak (Montreal / Hamilton AHL) ovat myös niiden joukossa, joista lopulliset kolme vahtia valitaan. Jos mitään esteitä ei tule (loukkaantumiset, seurajoukkueiden pelit ohi) niin todennäköinen vahtikolmikko paremmuusjärjestyksessä on Budaj, Krizan ja Halak.
Vanhalla mantereella kiekkoilevista puolustajista NHL-kokemusta omaavat Martin Strbak (Metallurg Magnitogorsk), Tomas Malec (Trinec) ja Ivan Majesky (Linköping) ovat etusijalla MM-valintoja tehtäessä. Myös Dominik Granak (Färjestad), Richard Stehlik (Sparta Praha), Tomas Harant (Mora), Tomas Starosta (Nizhnekamsk) ja Peter Podhradsky (Novokuznezk) voivat realistisesti haaveilla MM-koneeseen pääsystä. Monivuotiset luottopakit Radoslav Suchy (Zürich) ja Richard Lintner (Färjestad) ovat lopettaneet maajoukkueuransa. Puolustusvalintoja tehdessä on huomioitava Pohjois-Amerikassa kiekkoilevien oleminen etusijalla.
Pienessä kaukalossa pelaaminen lisää pakkien taidollisia kriteerejä entisestään, joten pelkästään fyysistä peruspeliä pelaavat isokokoiset (Stehlik, Starosta etunenässä) pakit ovat hankalassa tilanteessa tulla valituiksi. NHL:ssä ja AHL:ssä pelaavat Lubomir Visnovsky (Los Angeles), Zdeno Chara (Boston), Andrei Meszaros (Ottawa), Milan Jurcina (Washington), Branislav Mezei (Florida), Andrej Sekera (Buffalo) ja Ivan Baranka (NY Rangers). Pureudutaan tarkemmin puolustajien kausiin vähän myöhemmin.
Euroopassa pelaavista hyökkääjistä potentiaalisimmat MM-kandidaatit ovat Lubos Bartecko (Luulaja), Tomas Surovy (Linköping), Martin Cibak (Södertälje), Radovan Somik (Pardubice), Peter Sejna (Zürich), Rastislav Pavlikovsky (Zürich), Ronald Petrovicky (Zug), Juraj Kolnik (Zürich), Richard Kapus (Novokuznetsk), Ivan Ciernik (Köln) ja Marek Uram (Slovan Bratislava). Skalican Zigmund Palffy voi olla jo nyt varma valinnastaan, mikäli 35-vuotiaalla Palffyllä riittää motivaatiota lähteä MM-kaukaloihin. Monivuotisen luottolaiturin Vladimir Orszaghin maajoukkuepelit ovat ohi. Pahat polvivammat ovat estäneet miestä tekemästä paluuta huipulle. Hän pelaa Slovakian toiseksi korkeammalla sarjatasolla tällä hetkellä. Myös KalPassa tällä kaudella kiekkoileva Jiri Bicek voisi olla mielenkiintoinen nimi, mutta kahdesta ensimmäisestä ketjusta ei löydy muita kuin NHL-pelaajia ja Palffy.
Maajoukkueen hyökkäysvalintoja pohdittaessa ensimmäisenä pelipaikat täytetään NHL:ssä pelaavilla nimillä. Slovakkihyökkääjät tehokkuusjärjestyksessä (8.2.): Marian Gaborik (Minnesota), Marian Hossa (Atlanta), Pavol Demitra (Minnesota), Miroslav Satan (NY Islanders), Marek Svatos (Colorado), Ladislav Nagy (Los Angeles), Richard Zednik (Florida), Josef Stümpel (Florida), Michal Handzus (Los Angeles), Tomas Kopecky (Detroit), Branko Radivojevic (Minnesota), Marcel Hossa (NY Rangers) ja Stefan Ruzicka (Philadelphia). Buffalon farmijoukkueessa pelaava Marek Zagrapan olisi myös mielenkiintoinen nimi Kanadan MM-jäillä. NHL-hyökkääjien, kuten ei minkään muidenkaan pelaajien kohdalla, ole pohdittu mahdollisia loukkaantumis- ja sopimustilanteita, joten tietoja tarkennetaan lähiaikoina.
Seuraavaksi Slovakian MM-ennakkoa parannetaan mm. siten, että pohditaan Slovakian pelisysteemiä kisoissa, analysoidaan tarkemmin suurimpien MM-ehdokkaiden otteita tällä kaudella ja arvioidaan myös vähän maajoukkueen tulevaisuutta.
Maajoukkueen päävalmentajana jatkaa 57-vuotias Julius Supler. Supler luotsasi viime kevään Venäjän maailmanmestaruuskilpailuissa maan puolivälierävaiheeseen, mutta Ruotsi oli liian kova kanto kaskessa. Epäyhtenäisesti pelannut Slovakia ei ollut missään vaiheessa suurimpia voittajakandidaatteja ja kisoista saavutettu 6. sija vastasi täysin peliesityksiä. Supler sai valtavasti kritiikkiä kotimaassaan vanhentuneeksi sanotusta pelitavasta. Slovakian itsenäistyttyä vuonna 1993 maajoukkueen käskyttäjänä toimi juuri Supler. Hänen ensimmäisen valmennuskautensa aikana 1993-1996 Slovakia raivasi tiensä C-sarjasta A-tasolle, mutta heikosti sujuneet Itävallan kisat 1996 pakottivat Suplerin eroamaan virasta.
Suplerilla on vankka tausta valmennuspuolelta, ja hän on yksi kokeneimmista eurooppalaisista luotseista jotka edelleen valmentavat huipputasolla. Supler debytoi jo vuonna 1979 Popradin joukkueessa. Tuolloin hän toimi kakkosluotsina. Kuusi vuotta myöhemmin popradilainen nousi ykköskäskyttäjäksi. Supler haki uusia haasteita Pohjois-Amerikan farmisarjasta ja oli parin kauden ajan Portland Piratesin apulaisluotsi ennen paluutaan kotimaahansa ja Slovan Bratislavan peräsimeen. Ennen Slovakian maajoukkueen valmennusvastuuta Supler työskenteli Latvian liigan Riian peräsimessä.
Slovakian maajoukkue teki syksyllä yhden sen historian merkittävimmistä liikkeistä, kun se palkkasi maan itsenäisyyden ajan parhaan jääkiekkoilijan Peter Bondran General Manageriksi. Vuosikausia GM:n postilla ollut Peter Stastny riitautui kiekkojohdon kanssa, ja Stastnyn jälkeen maajoukkueen johto oli ulapalla. Entinen päävalmentaja Frantisek Hossa kokeili postia Latvian ja Venäjän MM-kisoissa huonolla menestyksellä. Stastnyn valtakauden ollessa kirkkaimmillaan kaikki mahdolliset NHL-avut haalittiin MM-kisoihin, mutta Stastnyn sädekehä alkoi himmetä viimeisinä vuosina. Torinossa 2006 välit Stastnyn ja kiekkojohdon välillä tulehtuivat niin pahasti, että 1980-luvun Quebecin supertähti sai lähteä.
Bondra tulee nyt jatkamaan Stastnyn työtä siitä lähtöpisteestä, jolloin asiat olivat vielä hyvin. Bondra on suosittu henkilö kaikkien slovakkikiekkoilijoiden keskuudessa ja maan NHL-tähdet tulevat erinomaisesti toimeen Washingtonissa uransa luoneen Bondran kanssa. Vuoden 2002 maailmanmestaruuden pääarkkitehti Bondra on paras henkilö maajoukkueen GM:n virkaan, jonka ensisijaisena tehtävänä on pitää yhteyttä rapakon taakse ja pitää yhteydet NHL-tähtiin kunnossa. Bondra ja Supler lähtevät myöhemmin keväällä pitkälle kiertueelle Pohjois-Amerikkaan tiedustelemaan kiekkoilijoiden kantoja Kanadan MM-kisoista. Bondra on selvästi yhdistävä tekijä, joka luo napanuoran niin kiekkojohtoa rautaisesti johtavan Juraj Sirokyn, päävalmentaja Suplerin, kaikkien NHL-tähtien kuin fanaattisten kiekkofanienkin välille. On oletettavaa, että Kanadassa nähdään kevällä yhtenäisin slovakkiryhmä vuosiin.
Viime vuosina jatkunut vaatimaton menestys on nostattanut Slovakiassa keskustelua maan kiekkoilun tilasta. Maan Extraliiga jää selvästi koville eurooppalaisille kiekkoliigoille, Venäjälle, Ruotsille, Sveitsille, Tshekille ja Suomen pääsarjoille. Slovakian kiekkoliigan heikko taso on heijastunut myös nuorten maajoukkueisiin, ja Slovakian nuorten maajoukkueet taistelevat ennemminkin A-sarjassa pysymisestä kuin mitalipeleihin pääsystä.
Tälle kaudelle kiekkoliitto teki ensimmäisen merkittävät liikkeen. Slovakian alle 20-vuotiaiden ryhmä pelasi maan Extraliigan joukkueita vastaan. U20-joukkue kohtasi jokaisen liigajoukkueen kahdesti. Menestys ei ollut häävi, mutta kokemusta kovista peleistä kertyi roppakaupalla. Tästä johtuen Slovakia ei joutunut tosissaan taistelemaan sarjapaikastaan, vaikka pelasikin karsintasarjassa. Maa oli ennemminkin lähempänä päästä pudotuspeleihin kuuden joukkoon. Slovakian kiekkoliigan kehitystä jarruttaa myös surkea olosuhdetilanne. Maalla ei ole kuin kaksi kansainväliset mitat täyttävää areenaa, Kosicessa ja Bratislavassa. Niissä pelataan vuoden 2011 MM-kisat.
Kanadan MM-kisoihin on aikaa vielä vajaat kolme kuukautta, mutta jo nyt maajoukkue on pelannut tukun harjoitusotteluita. Marrakuussa pelatussa Deutschland Cupissa Slovakia voitti kolmesta ottelusta yhden ja kärsi kaksi tappiota. Melko nimettömällä ryhmällä liikkeellä ollut Slovakia voitti Japanin 5-2, mutta taipui Sveitsille 1-2 ja Saksalle 3-5. Rastislav Stana kantoi tuolloin päävastuun maalilla. Puolustuksen potentiaalisista MM-nimistä olivat mukana Martin Strbak ja Peter Podhradsky. Kovista Euroopassa pelaavista hyökkääjistä kentällä esiintyivät Juraj Kolnik, Lubos Bartecko, Ivan Ciernik ja Marek Uram.
Joulukuun maaottelu Tshekkiä vastaan päättyi 4-3 Slovakian voittoon jatkoajalla. Jan Lasak oli tuolloin veräjänvartijana. Puolustuksessa luutivat mahdollisista MM-pelaajista Ivan Majesky, Dominik Granak ja Tomas Malec. Hyökkäyksen uusia tasokkaita nimiä olivat Miroslav Hlinka ja Radovan Somik. Paria päivää myöhemmin pelatussa kaksoismaaottelussa Sveitsiä vastaan tuloksena oli tappio ja voitto. Nyt päävastuun maalilla kantoi paras Euroopassa pelaava slovakkivahti Karol Krizan. Muuten kenttäpelaajat olivat samat kuin Tshekki-ottelussa paria päivää aiemmin. Parhaillaan käynnissä oleva Skoda Cup on viimeisiä näyttöpaikkoja Euroopassa kiekkoileville pelaajille. Ranska-, Sveitsi-, ja Saksa-pelien jälkeen Slovakia kohtaa alustavasti vain Latvian ja Slovenian ennen Kanadan MM-kisoja. Kenraaliharjoitus Kanadan maaperällä on mahdollinen ennen kisojen avauspeliä Norjaa vastaan.
Kanadan MM-kisoihin on vielä niin paljon aikaa, että turhan pitkälle meneviä johtopäätöksiä mahdollisista MM-nimistä on vielä lähes mahdotonta tehdä. Ajattelin kuitenkin listata ne nimet, joista Supler yhdessä Bondran kanssa muodostaa lopullisen MM-joukkueen. Euroopassa pelaavista slovakkivahdeista mahdolliset nimet ovat vanhat tutut eli Karol Krizan (MoDo), Jan Lasak (Pardubice) ja Rastislav Stana (Linköping). Pohjois-Amerikassa pelaava kaksikko Peter Budaj (Colorado) ja Jaroslav Halak (Montreal / Hamilton AHL) ovat myös niiden joukossa, joista lopulliset kolme vahtia valitaan. Jos mitään esteitä ei tule (loukkaantumiset, seurajoukkueiden pelit ohi) niin todennäköinen vahtikolmikko paremmuusjärjestyksessä on Budaj, Krizan ja Halak.
Vanhalla mantereella kiekkoilevista puolustajista NHL-kokemusta omaavat Martin Strbak (Metallurg Magnitogorsk), Tomas Malec (Trinec) ja Ivan Majesky (Linköping) ovat etusijalla MM-valintoja tehtäessä. Myös Dominik Granak (Färjestad), Richard Stehlik (Sparta Praha), Tomas Harant (Mora), Tomas Starosta (Nizhnekamsk) ja Peter Podhradsky (Novokuznezk) voivat realistisesti haaveilla MM-koneeseen pääsystä. Monivuotiset luottopakit Radoslav Suchy (Zürich) ja Richard Lintner (Färjestad) ovat lopettaneet maajoukkueuransa. Puolustusvalintoja tehdessä on huomioitava Pohjois-Amerikassa kiekkoilevien oleminen etusijalla.
Pienessä kaukalossa pelaaminen lisää pakkien taidollisia kriteerejä entisestään, joten pelkästään fyysistä peruspeliä pelaavat isokokoiset (Stehlik, Starosta etunenässä) pakit ovat hankalassa tilanteessa tulla valituiksi. NHL:ssä ja AHL:ssä pelaavat Lubomir Visnovsky (Los Angeles), Zdeno Chara (Boston), Andrei Meszaros (Ottawa), Milan Jurcina (Washington), Branislav Mezei (Florida), Andrej Sekera (Buffalo) ja Ivan Baranka (NY Rangers). Pureudutaan tarkemmin puolustajien kausiin vähän myöhemmin.
Euroopassa pelaavista hyökkääjistä potentiaalisimmat MM-kandidaatit ovat Lubos Bartecko (Luulaja), Tomas Surovy (Linköping), Martin Cibak (Södertälje), Radovan Somik (Pardubice), Peter Sejna (Zürich), Rastislav Pavlikovsky (Zürich), Ronald Petrovicky (Zug), Juraj Kolnik (Zürich), Richard Kapus (Novokuznetsk), Ivan Ciernik (Köln) ja Marek Uram (Slovan Bratislava). Skalican Zigmund Palffy voi olla jo nyt varma valinnastaan, mikäli 35-vuotiaalla Palffyllä riittää motivaatiota lähteä MM-kaukaloihin. Monivuotisen luottolaiturin Vladimir Orszaghin maajoukkuepelit ovat ohi. Pahat polvivammat ovat estäneet miestä tekemästä paluuta huipulle. Hän pelaa Slovakian toiseksi korkeammalla sarjatasolla tällä hetkellä. Myös KalPassa tällä kaudella kiekkoileva Jiri Bicek voisi olla mielenkiintoinen nimi, mutta kahdesta ensimmäisestä ketjusta ei löydy muita kuin NHL-pelaajia ja Palffy.
Maajoukkueen hyökkäysvalintoja pohdittaessa ensimmäisenä pelipaikat täytetään NHL:ssä pelaavilla nimillä. Slovakkihyökkääjät tehokkuusjärjestyksessä (8.2.): Marian Gaborik (Minnesota), Marian Hossa (Atlanta), Pavol Demitra (Minnesota), Miroslav Satan (NY Islanders), Marek Svatos (Colorado), Ladislav Nagy (Los Angeles), Richard Zednik (Florida), Josef Stümpel (Florida), Michal Handzus (Los Angeles), Tomas Kopecky (Detroit), Branko Radivojevic (Minnesota), Marcel Hossa (NY Rangers) ja Stefan Ruzicka (Philadelphia). Buffalon farmijoukkueessa pelaava Marek Zagrapan olisi myös mielenkiintoinen nimi Kanadan MM-jäillä. NHL-hyökkääjien, kuten ei minkään muidenkaan pelaajien kohdalla, ole pohdittu mahdollisia loukkaantumis- ja sopimustilanteita, joten tietoja tarkennetaan lähiaikoina.
Seuraavaksi Slovakian MM-ennakkoa parannetaan mm. siten, että pohditaan Slovakian pelisysteemiä kisoissa, analysoidaan tarkemmin suurimpien MM-ehdokkaiden otteita tällä kaudella ja arvioidaan myös vähän maajoukkueen tulevaisuutta.
Viimeksi muokattu: