MM-kisat 2008: Slovakia

  • 24 076
  • 98
Tila
Viestiketju on suljettu.

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Kanadan Halifaxissa ja Quebec Cityssä pelattavat jääkiekon MM-kilpailut ovat jälleen suuri kohokohta Slovakiassa. Maan ykköslaji kerää huomiota slaavivaltiossa ja maajoukkueelta odotetaan pitkän tauon jälkeen arvokisamitalia. Slovakian edellisestä MM-mitalista on kulunut jo viisi vuotta. Suomen MM-kisoissa vuonna 2003 Slovakia nappasi pronssia. Vuotta myöhemmin Tshekin MM-kisoissa Slovakia sijoittui neljänneksi nimivahvalla miehistöllä. Tshekin kisojen jälkeen maajoukkue ei ole yltänyt mitalipeleihin. Kerta toisensa jälkeen (World Cup 2004, MM-kisat 2005, 2006 ja 2007 sekä olympialaiset 2006) slovakit ovat joutuneet taipumaan puolivälierissä. Nyt maa hamuaa takaisin mitalikantaan uudistetulla konseptilla.

Maajoukkueen päävalmentajana jatkaa 57-vuotias Julius Supler. Supler luotsasi viime kevään Venäjän maailmanmestaruuskilpailuissa maan puolivälierävaiheeseen, mutta Ruotsi oli liian kova kanto kaskessa. Epäyhtenäisesti pelannut Slovakia ei ollut missään vaiheessa suurimpia voittajakandidaatteja ja kisoista saavutettu 6. sija vastasi täysin peliesityksiä. Supler sai valtavasti kritiikkiä kotimaassaan vanhentuneeksi sanotusta pelitavasta. Slovakian itsenäistyttyä vuonna 1993 maajoukkueen käskyttäjänä toimi juuri Supler. Hänen ensimmäisen valmennuskautensa aikana 1993-1996 Slovakia raivasi tiensä C-sarjasta A-tasolle, mutta heikosti sujuneet Itävallan kisat 1996 pakottivat Suplerin eroamaan virasta.

Suplerilla on vankka tausta valmennuspuolelta, ja hän on yksi kokeneimmista eurooppalaisista luotseista jotka edelleen valmentavat huipputasolla. Supler debytoi jo vuonna 1979 Popradin joukkueessa. Tuolloin hän toimi kakkosluotsina. Kuusi vuotta myöhemmin popradilainen nousi ykköskäskyttäjäksi. Supler haki uusia haasteita Pohjois-Amerikan farmisarjasta ja oli parin kauden ajan Portland Piratesin apulaisluotsi ennen paluutaan kotimaahansa ja Slovan Bratislavan peräsimeen. Ennen Slovakian maajoukkueen valmennusvastuuta Supler työskenteli Latvian liigan Riian peräsimessä.

Slovakian maajoukkue teki syksyllä yhden sen historian merkittävimmistä liikkeistä, kun se palkkasi maan itsenäisyyden ajan parhaan jääkiekkoilijan Peter Bondran General Manageriksi. Vuosikausia GM:n postilla ollut Peter Stastny riitautui kiekkojohdon kanssa, ja Stastnyn jälkeen maajoukkueen johto oli ulapalla. Entinen päävalmentaja Frantisek Hossa kokeili postia Latvian ja Venäjän MM-kisoissa huonolla menestyksellä. Stastnyn valtakauden ollessa kirkkaimmillaan kaikki mahdolliset NHL-avut haalittiin MM-kisoihin, mutta Stastnyn sädekehä alkoi himmetä viimeisinä vuosina. Torinossa 2006 välit Stastnyn ja kiekkojohdon välillä tulehtuivat niin pahasti, että 1980-luvun Quebecin supertähti sai lähteä.

Bondra tulee nyt jatkamaan Stastnyn työtä siitä lähtöpisteestä, jolloin asiat olivat vielä hyvin. Bondra on suosittu henkilö kaikkien slovakkikiekkoilijoiden keskuudessa ja maan NHL-tähdet tulevat erinomaisesti toimeen Washingtonissa uransa luoneen Bondran kanssa. Vuoden 2002 maailmanmestaruuden pääarkkitehti Bondra on paras henkilö maajoukkueen GM:n virkaan, jonka ensisijaisena tehtävänä on pitää yhteyttä rapakon taakse ja pitää yhteydet NHL-tähtiin kunnossa. Bondra ja Supler lähtevät myöhemmin keväällä pitkälle kiertueelle Pohjois-Amerikkaan tiedustelemaan kiekkoilijoiden kantoja Kanadan MM-kisoista. Bondra on selvästi yhdistävä tekijä, joka luo napanuoran niin kiekkojohtoa rautaisesti johtavan Juraj Sirokyn, päävalmentaja Suplerin, kaikkien NHL-tähtien kuin fanaattisten kiekkofanienkin välille. On oletettavaa, että Kanadassa nähdään kevällä yhtenäisin slovakkiryhmä vuosiin.

Viime vuosina jatkunut vaatimaton menestys on nostattanut Slovakiassa keskustelua maan kiekkoilun tilasta. Maan Extraliiga jää selvästi koville eurooppalaisille kiekkoliigoille, Venäjälle, Ruotsille, Sveitsille, Tshekille ja Suomen pääsarjoille. Slovakian kiekkoliigan heikko taso on heijastunut myös nuorten maajoukkueisiin, ja Slovakian nuorten maajoukkueet taistelevat ennemminkin A-sarjassa pysymisestä kuin mitalipeleihin pääsystä.

Tälle kaudelle kiekkoliitto teki ensimmäisen merkittävät liikkeen. Slovakian alle 20-vuotiaiden ryhmä pelasi maan Extraliigan joukkueita vastaan. U20-joukkue kohtasi jokaisen liigajoukkueen kahdesti. Menestys ei ollut häävi, mutta kokemusta kovista peleistä kertyi roppakaupalla. Tästä johtuen Slovakia ei joutunut tosissaan taistelemaan sarjapaikastaan, vaikka pelasikin karsintasarjassa. Maa oli ennemminkin lähempänä päästä pudotuspeleihin kuuden joukkoon. Slovakian kiekkoliigan kehitystä jarruttaa myös surkea olosuhdetilanne. Maalla ei ole kuin kaksi kansainväliset mitat täyttävää areenaa, Kosicessa ja Bratislavassa. Niissä pelataan vuoden 2011 MM-kisat.

Kanadan MM-kisoihin on aikaa vielä vajaat kolme kuukautta, mutta jo nyt maajoukkue on pelannut tukun harjoitusotteluita. Marrakuussa pelatussa Deutschland Cupissa Slovakia voitti kolmesta ottelusta yhden ja kärsi kaksi tappiota. Melko nimettömällä ryhmällä liikkeellä ollut Slovakia voitti Japanin 5-2, mutta taipui Sveitsille 1-2 ja Saksalle 3-5. Rastislav Stana kantoi tuolloin päävastuun maalilla. Puolustuksen potentiaalisista MM-nimistä olivat mukana Martin Strbak ja Peter Podhradsky. Kovista Euroopassa pelaavista hyökkääjistä kentällä esiintyivät Juraj Kolnik, Lubos Bartecko, Ivan Ciernik ja Marek Uram.

Joulukuun maaottelu Tshekkiä vastaan päättyi 4-3 Slovakian voittoon jatkoajalla. Jan Lasak oli tuolloin veräjänvartijana. Puolustuksessa luutivat mahdollisista MM-pelaajista Ivan Majesky, Dominik Granak ja Tomas Malec. Hyökkäyksen uusia tasokkaita nimiä olivat Miroslav Hlinka ja Radovan Somik. Paria päivää myöhemmin pelatussa kaksoismaaottelussa Sveitsiä vastaan tuloksena oli tappio ja voitto. Nyt päävastuun maalilla kantoi paras Euroopassa pelaava slovakkivahti Karol Krizan. Muuten kenttäpelaajat olivat samat kuin Tshekki-ottelussa paria päivää aiemmin. Parhaillaan käynnissä oleva Skoda Cup on viimeisiä näyttöpaikkoja Euroopassa kiekkoileville pelaajille. Ranska-, Sveitsi-, ja Saksa-pelien jälkeen Slovakia kohtaa alustavasti vain Latvian ja Slovenian ennen Kanadan MM-kisoja. Kenraaliharjoitus Kanadan maaperällä on mahdollinen ennen kisojen avauspeliä Norjaa vastaan.

Kanadan MM-kisoihin on vielä niin paljon aikaa, että turhan pitkälle meneviä johtopäätöksiä mahdollisista MM-nimistä on vielä lähes mahdotonta tehdä. Ajattelin kuitenkin listata ne nimet, joista Supler yhdessä Bondran kanssa muodostaa lopullisen MM-joukkueen. Euroopassa pelaavista slovakkivahdeista mahdolliset nimet ovat vanhat tutut eli Karol Krizan (MoDo), Jan Lasak (Pardubice) ja Rastislav Stana (Linköping). Pohjois-Amerikassa pelaava kaksikko Peter Budaj (Colorado) ja Jaroslav Halak (Montreal / Hamilton AHL) ovat myös niiden joukossa, joista lopulliset kolme vahtia valitaan. Jos mitään esteitä ei tule (loukkaantumiset, seurajoukkueiden pelit ohi) niin todennäköinen vahtikolmikko paremmuusjärjestyksessä on Budaj, Krizan ja Halak.

Vanhalla mantereella kiekkoilevista puolustajista NHL-kokemusta omaavat Martin Strbak (Metallurg Magnitogorsk), Tomas Malec (Trinec) ja Ivan Majesky (Linköping) ovat etusijalla MM-valintoja tehtäessä. Myös Dominik Granak (Färjestad), Richard Stehlik (Sparta Praha), Tomas Harant (Mora), Tomas Starosta (Nizhnekamsk) ja Peter Podhradsky (Novokuznezk) voivat realistisesti haaveilla MM-koneeseen pääsystä. Monivuotiset luottopakit Radoslav Suchy (Zürich) ja Richard Lintner (Färjestad) ovat lopettaneet maajoukkueuransa. Puolustusvalintoja tehdessä on huomioitava Pohjois-Amerikassa kiekkoilevien oleminen etusijalla.

Pienessä kaukalossa pelaaminen lisää pakkien taidollisia kriteerejä entisestään, joten pelkästään fyysistä peruspeliä pelaavat isokokoiset (Stehlik, Starosta etunenässä) pakit ovat hankalassa tilanteessa tulla valituiksi. NHL:ssä ja AHL:ssä pelaavat Lubomir Visnovsky (Los Angeles), Zdeno Chara (Boston), Andrei Meszaros (Ottawa), Milan Jurcina (Washington), Branislav Mezei (Florida), Andrej Sekera (Buffalo) ja Ivan Baranka (NY Rangers). Pureudutaan tarkemmin puolustajien kausiin vähän myöhemmin.

Euroopassa pelaavista hyökkääjistä potentiaalisimmat MM-kandidaatit ovat Lubos Bartecko (Luulaja), Tomas Surovy (Linköping), Martin Cibak (Södertälje), Radovan Somik (Pardubice), Peter Sejna (Zürich), Rastislav Pavlikovsky (Zürich), Ronald Petrovicky (Zug), Juraj Kolnik (Zürich), Richard Kapus (Novokuznetsk), Ivan Ciernik (Köln) ja Marek Uram (Slovan Bratislava). Skalican Zigmund Palffy voi olla jo nyt varma valinnastaan, mikäli 35-vuotiaalla Palffyllä riittää motivaatiota lähteä MM-kaukaloihin. Monivuotisen luottolaiturin Vladimir Orszaghin maajoukkuepelit ovat ohi. Pahat polvivammat ovat estäneet miestä tekemästä paluuta huipulle. Hän pelaa Slovakian toiseksi korkeammalla sarjatasolla tällä hetkellä. Myös KalPassa tällä kaudella kiekkoileva Jiri Bicek voisi olla mielenkiintoinen nimi, mutta kahdesta ensimmäisestä ketjusta ei löydy muita kuin NHL-pelaajia ja Palffy.

Maajoukkueen hyökkäysvalintoja pohdittaessa ensimmäisenä pelipaikat täytetään NHL:ssä pelaavilla nimillä. Slovakkihyökkääjät tehokkuusjärjestyksessä (8.2.): Marian Gaborik (Minnesota), Marian Hossa (Atlanta), Pavol Demitra (Minnesota), Miroslav Satan (NY Islanders), Marek Svatos (Colorado), Ladislav Nagy (Los Angeles), Richard Zednik (Florida), Josef Stümpel (Florida), Michal Handzus (Los Angeles), Tomas Kopecky (Detroit), Branko Radivojevic (Minnesota), Marcel Hossa (NY Rangers) ja Stefan Ruzicka (Philadelphia). Buffalon farmijoukkueessa pelaava Marek Zagrapan olisi myös mielenkiintoinen nimi Kanadan MM-jäillä. NHL-hyökkääjien, kuten ei minkään muidenkaan pelaajien kohdalla, ole pohdittu mahdollisia loukkaantumis- ja sopimustilanteita, joten tietoja tarkennetaan lähiaikoina.

Seuraavaksi Slovakian MM-ennakkoa parannetaan mm. siten, että pohditaan Slovakian pelisysteemiä kisoissa, analysoidaan tarkemmin suurimpien MM-ehdokkaiden otteita tällä kaudella ja arvioidaan myös vähän maajoukkueen tulevaisuutta.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Richard Zednik ulkona MM-kisoista

Floridan laitahyökkääjän Richard Zednikin valitettava tapaturma estää miestä osallistumasta Kanadan MM-kisoihin, jotka alkavat toukokuun alussa. Zednikin leikannut lääkäri vahvisti, että hän pystyy aloittamaan lajiharjoittelun vasta kauden päätyttyä. Leikkauksesta toipuminen vie alustavien arvioiden mukaan vajaat pari kuukautta, jonka jälkeen Zednik voi palata normaaliin arkielämään ilman jääkiekkoa.

Zednik on ensimmäinen slovakialainen NHL-pelaaja, jolta jää MM-kisat väliin. Jos NHL:n runkosarja päättyisi tällä hetkellä Slovakian MM-joukkue näyttäisi arvioni mukaan seuraavalta. Vain ne NHL-pelaajat ovat tässä joukkueessa, mukana joiden seurat ovat tällä hetkellä pudotuspeliviivan alapuolella. AHL:ssä pelaavia kiekkoilijoita ei ole laskettu lainkaan mukaan.

Satan - Stümpel - Palffy
Nagy - Handzus - Hossa
Ciernik - Surovy - Bartecko
Sejna - Kapus - Kolnik

Visnovsky - Strbak
Jurcina - Malec
Majesky - Obsut
Starosta - Podhradsky

Krizan (Lasak, Stana)
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Miten, eikö Chara aio tulla, vai oliko Boston vielä eilen playoff-viivan yläpuolella? Nyt näyttäisi siltä että Chara vapautuisi, joskin joukkue keikkuu aivan tuolla viivan tuntumassa että ratkennee vasta ihan viimeisillä runkosarjan kierroksilla.

Ihan vakuuttavan näköiset nuo kaksi ensimmäistä kenttää. Paperilla katsottuna ainakin kiekkollista taitoa piisaa. Minnesotan kaksikko tuohon päälle niin hyökkäys on aika vaarallisen näköinen, eri asia sitten onnistuuko.

Palffy on ilmeisesti pelannut ihan omalla tasollaan euroopassakin?
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Miten, eikö Chara aio tulla, vai oliko Boston vielä eilen playoff-viivan yläpuolella? Nyt näyttäisi siltä että Chara vapautuisi, joskin joukkue keikkuu aivan tuolla viivan tuntumassa että ratkennee vasta ihan viimeisillä runkosarjan kierroksilla.

Ihan vakuuttavan näköiset nuo kaksi ensimmäistä kenttää. Paperilla katsottuna ainakin kiekkollista taitoa piisaa. Minnesotan kaksikko tuohon päälle niin hyökkäys on aika vaarallisen näköinen, eri asia sitten onnistuuko.

Palffy on ilmeisesti pelannut ihan omalla tasollaan euroopassakin?
Boston oli vielä tiistai-iltana (12.2.) pudotuspeliviivan yläpuolella, mutta putosi nyt kahdeksan parhaan ulkopuolelle. NHL:ssä on niin tasaista, että voimasuhteet voivat muuttua hetkessä, Idän viimeisenä majaileva Tampa Bay voi seitsemällä pisteellä nousta 15 joukkueen konferenssissa kolmanneksi. Eli tuo minun hahmottelemani kokoonpano on váin suuntaa-antava.

Slovakkipelaajat ovat vain vähän kommentoineet kevään MM-kisoja, ja ainoat kieltäytyjät ovat tällä hetkellä puolustajat Richard Lintner ja Radoslav Suchy. Zdeno Charasta minulla on ainoastaan se tieto, että hän on ollut kahdesta runkosarjan pelistä sivussa alavartalovamman takia. Chara on saanut jääaikaa 27 minuuttia per ottelu tällä kaudella.

Zigmund Palffystä sen verran, että mies ilmoitti jo aikaisin syksyllä kauden päätähtäimen olevan Kanadan MM-kisoissa. Ziggy ei ole toistaiseksi pelannut Slovakian maajoukkueessa syksyn harjoitusotteluissa, mutta uskon vakaasti hänen tulevan mukaan MM-leirille. Täyttä varmuutta ei kuitenkaan vielä ole, sillä en ole nähnyt Palffystä yhtään haastattelua vähään aikaan. Palffy on 41 23+35=58 ja on Martin Kulhan jälkeen sarjan pistekakkosena. Skalica on runkosarjassa kuudentena ja menee pudotuspeleihin. Eli lyhykäisyydessään: Palffy on ollut odotetun kova paluunsa jälkeen.

Päätin kaikesta huolimatta vaivautua kasaamaan NHL:ssä pelaavien slovakkien loukkaantumset tämän kauden ajalta:

Marian Gaborik, Minnesota: nivunen, 5 ottelua
Marian Hossa, Atlanta: nivunen, 2 ottelua
Zdeno Chara, Boston: alavartalo, 2 ottelua
Pavol Demitra, Minnesota: nivunen, 13 ottelua
Marek Svatos, Colorado:nivunen, 4 ottelua
Miroslav Satan, NY Islanders, polvi, 2 ottelua
Lubomir Visnovsky, Los Angeles: ei loukkaantumisia
Richard Zednik, Florida: kaula, loppukausi
Ladislav Nagy, Los Angeles: lonkan koukistaja 7 otteua ja niska 11 ottelua
Andrei Meszaros, Ottawa:ei loukkaantumisia
Josef Stümpel, Florida: olkapää, 12 ottelua
Michal Handzus, Los Angeles: ei loukkaantumisia
Tomas Kopecky, Detroit, olkapää, 3 ottelua
Branko Radivojevic, Minnesota: niska, 2 ottelua
Marcel Hossa, NY Rangers: nivunen 2 ottelua, flunssa 7 ottelua, selkä 8 ottelua
Milan Jurcina, Washington: ei loukkaantumisia
Branislav Mezei, Florida: käsi, 8 ottelua
Peter Budaj, Colorado: ei loukkaantumisia
 
Viimeksi muokattu:

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Marian Gaborik, Minnesota: nivunen, 5 ottelua
Marian Hossa, Atlanta: nivunen, 2 ottelua
-------------
Pavol Demitra, Minnesota: nivunen, 13 ottelua

Kyllä tämä menee muuten jo häiriintyneeksi. Kaveruksilla "yllättäen" nivuset rikki vähän väliä. Paikat olleet ns. "kovassa käytössä". Näin tämä täytyy nähdä.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Kyllä tämä menee muuten jo häiriintyneeksi. Kaveruksilla "yllättäen" nivuset rikki vähän väliä. Paikat olleet ns. "kovassa käytössä". Näin tämä täytyy nähdä.
Gaborik on pelannut yli 80 runkosarjan ottelua yhdessä kaudessa viimeksi 2002-2003. Laskin juuri että työsulun jälkeisenä aikana Gaborik on ollut 56 ottelusta sivussa nivusvaivojen kanssa. Tuntuu vähän, että ongelmat kasautuvat samalla tavoin kuin Kari Lehtosella. Kylmä tosifakta on se, että Slovakia ei tule pärjäämään kovasti jo ikääntyvällä joukkueella ilman Gaborikia, Demitraa ja Hossaa kevään MM-kisoissa. Palataan kuitenkin tähän vähän tuonnempana...
 

Marwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Jiri Bicek

Tuossa kun katselin Ilves-KalPa ottelun tilastoja, huomasin että Jiri Bicek on teki taas vaihteeksi kaksi maalia. Tällä kaudella KalPassa 27 ottelua 11+12=23, +1. Pohjois-Amerikasta kokemusta aina AHL:stä ja NHL:stä - saldona mm. Stanley Cup.

Minkälaiset ja onko yleensä ottaen Bicekillä edes mahdollisuuksia esimerkiksi Slovakian MM-joukkueeseen? Mies on kuitenkin suurimman osan ammattilaisurastaan pelannut pienellä kaukalossa, joten voisi olettaa nyt kun kisat on Kanadassa, niin Bicekillekin voisi löytyä käyttöä?

EDIT: Vielä Vladimir Orszaghista olisi kysyttävää. Ilmeisesti jannu kärsii vakavista loukkaantumisista, kun ei ole 2005-06 kauden jälkeen pelannut? Vieläkö tämä vauhtikone nähdään kaukaloissa ja onko mies jo virallisesti sanonut lopettavansa uran?
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Marwin kirjoitti:
Tuossa kun katselin Ilves-KalPa ottelun tilastoja, huomasin että Jiri Bicek on teki taas vaihteeksi kaksi maalia. Tällä kaudella KalPassa 27 ottelua 11+12=23, +1. Pohjois-Amerikasta kokemusta aina AHL:stä ja NHL:stä - saldona mm. Stanley Cup.
Bicek on saanut KalPan kannattajilta hyviä arvosteluita pitkin kautta, ja hänet halutaan ehdottomasti nähdä Kuopiossa myös ensi kaudella. Suomessa kiekkoilleet slovakit ovat järjestelmällsesti jätetty ulos Slovakian MM-joukkueista ja mieleeni tulee ainoastaan Martin Strbak, joka on edustanut Slovakiaa MM-kisoissa SM-liigakauden päätteeksi. Pohjois-Amerikan AHL:ssä Bicek teki vakuuttavaa jälkeä ja keräsi 423 ottelussa tehot 75+167=242.

Marwin kirjoitti:
Minkälaiset ja onko yleensä ottaen Bicekillä edes mahdollisuuksia esimerkiksi Slovakian MM-joukkueeseen? Mies on kuitenkin suurimman osan ammattilaisurastaan pelannut pienellä kaukalossa, joten voisi olettaa nyt kun kisat on Kanadassa, niin Bicekillekin voisi löytyä käyttöä?
Sanoisin, että Jiri Bicekin mahdollisuudet ovat olemattomat päästä Slovakian MM-joukkueeseen. Bicekin NHL-uran esteenä oli kivikova New Jerseyn hyölkkäysosasto. Kahden parhaan ketjun vasempien laitahyökkääjien pelipaikat valloittivat jo 1990-luvun lopulta lähtien Patrik Elias ja John Madden. Myös pari kautta Devilsissä pelanneet Jeff Friesen ja Brian Rolston olivat omiin rooleihinsa parempia vasempia laitahyökkääjiä kuin Bicek. Bicek olisi tarvinnut pelipaikan kahdesta ensimmäisestä ketjusta, mutta Jacques Lemairen luotsaamsta Devilsistä sitä ei löytynyt.

Tällä kaudella Slovakian maajoukkueen harjoitusotteluissa vasemmman laitahyökkääjän pelipaikkaa ovat pelanneet Ivan Ciernik, Peter Sejna ja Tibor Melicharek potentiaalisista MM-nimistä. Välillä pöytäkirjoihin on merkitty myös Juraj Kolnikin pelanneen LW:tä, mutta periaatteessa hän on ennemmin oikealla puolella viihtyvä hyökkääjä. En tiedä onko kyseessä ollut "virhe" vai onko välillä Sejna ollut oikeassa laidassa ja Kolnik vasemmassa. Tämä kaksikko on pelannut paljon yhdessä syksyn maaotteluissa.

Jos omaa mielipidettäni kysytään, niin en pidä ketään nellikosta Ciernik, Sejna, Kolnik ja Melicharek selvästi Bicekiä parempana. Ciernikillä, Sejnalla ja Kolnikilla on kaikilla NHL-otteluita vyöllään. Ciernik pelasi Ottawassa ja Washingtonissa 89 ottelua sekä AHL:ssä ja IHL:ssä yhteensä 331 peliä tehopistein 86+102=188. Tällä kaudella Ciernik on ollut hurjana Saksan liigassa ja paukuttanut 36 häkkiä. Sejna puolestaan on pelannut urallaan 49 NHL-ottelua St. Louisin riveissä ja AHL:n tilastot ovat 206 60+105=165. Kolnikilla NHL-statsin osoittavat lukemia 240 46+49=95 ja AHL:ssä puolestaan numerot ovat 275 75+101=176. Kyllä Bicek menee Euroopassa kiekkoilevista vasenta laitahyökkääjää pelaavista slovakeista rankingissa neljänneksi. Näin arvioin.

Marwin kirjoitti:
EDIT: Vielä Vladimir Orszaghista olisi kysyttävää. Ilmeisesti jannu kärsii vakavista loukkaantumisista, kun ei ole 2005-06 kauden jälkeen pelannut? Vieläkö tämä vauhtikone nähdään kaukaloissa ja onko mies jo virallisesti sanonut lopettavansa uran?
Vladimir Orszagh loukkasi vasemman polvensa pahasti maaliskuussa 2006 St. Louisissa pelatessaan, ja hän oli koko seuraavan kauden (2006-2007) pelaamatta. Täksi kaudeksi Orszagh teki paluun jäille, mutta se tapahtui Slovakian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavassa Banska Bysticassa. Orszagh on tosin pelannut vain yhden ottelun tällä kaudella, ja se tapahtui 17.11. Dolny Kubinia vastaan. Orszagh saalisti ottelussa yhden syöttöpisteen. 10 minuutin pelin jälkeen Orszagh joutui antamaan periksi, kun sama 20 kuukautta aiemmin loukkaantunut polvi ei kestänyt pelaamista. Marraskuun jälkeen maailmanmestari ei ole pelannut ja uskoisin uran olevan ohi lopullisesti. Virallisesti Orszagh ei ole lopettamisestaan ilmoittanut, mutta se on vain ajan kysymys.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Mitään uutta ei ole kuulunut Slovakian maajoukkueeseen liittyen viimeisten päivien aikana. Laitetaan ajankuluksi Slovakian harjoitusottelut ennen kevään MM-kilpailuja. Tällä hetkellä kalenteriin on merkitty vain kaksi harjoitusottelua ennen Kanadan maailmanmestaruuskisoja. Slovakia kohtaa 16.4. Latvian Skalicassa ja reilua viikkoa myöhemmin 24.4. Slovenian myös Skalicassa. Virallista tietoa ei ole siitä, onko Slovakialle sovittu kenraaliharjoitusta vielä ennen MM-kisojen alkua Pohjois-Amerikan maaperällä. Jos jollain palstalaisella on tästä tietoa, niin viestiä ketjuun.

Tällä hetkellä (23.2.) Slovakian MM-kokoonpano näyttää mielestäni seuraavalta. Listassa ovat siis vain ne NHL-pelaajat, joiden joukkueet ovat jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle. NHL:ssä tilanne on kuitenkin erittäin tasainen ja nopeat muutokset playoffs-viivan tuntumassa ovat lähes päivittäisiä.

Satan -Stümpel - Palffy
Nagy - Handzus - Hossa
Surovy - Bartecko - Svatos
Sejna - Kapus - Kolnik

Visnovsky - Strbak
Jurcina - Malec
Majesky - Obsut
Starosta - Podhradsky

Budaj (Krizan, Lasak)
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Palffyn MM-kisamatka ei vielä varma

Slovakian Extraliigan runkosarjan pistepörssin ylivoimaisesti voittanut Zigmund Palffy kertoi haastattelussa, että hän tekee lopullisen päätöksen kevään MM-kisoista vasta Slovakian liigan päätyttyä. Palffy tehtaili Skalican paidassa 45 ottelussa tehot 30+45=75. Skalica sijoittui pitkälti Palffyn ansiosta runkosarjassa peräti neljänneksi ja kohtaa puolivälierissä Zvolenin. Muita uutisia Slovakian MM-joukkueen tilanteesta ei ole kerrottavana.
 
Muita uutisia Slovakian MM-joukkueen tilanteesta ei ole kerrottavana.

Sellainen uutinen on varmaan ihan oleellinen tähän kohtaan, että Hossa on yhä todennäköinen nimi slovakkien MM-miehistössä. Nyt tosin Marian vaihtuu Marceliin, johtuen luonnollisesti eilisen päivän tapahtumista.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Nagy ei pelaa MM-kisoissa

Los Angelesin juonikas laitahyökkääjä Ladislav Nagy ei esiinny Slovakian paidassa Kanadan MM-kisoissa. Loukkaantumisista kärsinyt Nagy joutuu NHL-kauden päätteeksi leikkauspöydälle ja näin kevään MM-matka jää väliin. Nagy on kärsinyt loukkaantumisista pitkin kautta ja on ollut tälläkin hetkellä sivussa niskavamman takia. Nagy on tehnyt 38 ottelussa tehto 9+17=26.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Näyttääpä Svatosinkin kisamatka jäädä väliin jos ja kun Colorado tippuu. Mitenkäs herrat Miroslav Hlinka, Rastislav Pavlikovsky ja Marek Uram? Vieläkö ovat maajoukkuetason miehiä?
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Näyttääpä Svatosinkin kisamatka jäädä väliin jos ja kun Colorado tippuu. Mitenkäs herrat Miroslav Hlinka, Rastislav Pavlikovsky ja Marek Uram? Vieläkö ovat maajoukkuetason miehiä?
Niinhän siinä kävi, että Marek Svatosin kausi päättyi jälleen kerran kesken loukkaantumisen takia. Tällä kertaa syynä oli polvi, ja vamma pitää miehen sivussa koko loppukauden. Epävirallisten tietojen mukaan myös Floridan keskushyökkääjä Josef Stümpel joutuisi leikkauspöydälle kauden päätteeksi. Stümpel potee parhaillaan olkapäätään ja ei ole pelannut viikkoihin. MM-kisoista pois jäävien lista alkaa näyttää jo varsin pitkältä. Varmasti poisjäävät ovat Nagy, Zednik ja Svatos sekä todennäköisesti myös Stümpel. Myös Marian Hossan polvivamma ja päättyvä sopimus NHL:ssä tuovat mustia pilviä kevään MM-kisoja ajatellen. Huono homma...

Rastislav Pavlikovsky on kiekkoillut tällä kaudella Sveitsin liigan Zürichissä. Pavlikovsky on kärsinyt vammoista pitkin kautta ja pelasi alle puolet runkosarjan otteluista. Slovakkisentteri teki 23 pelissä tehot 6+9=15. Riippuen NHL-senttereiden tilanteesta (Demitra, Stümpel, Handzus), saattaa Pavlikovskylla olla pieniä mahdollisuuksia kisakoneeseen. Tällä kaudella hän ei ole esiintynyt Slovakian paidassa harjoitusotteluissa.

Marek Uram on ollut Slovakian liigan suurimman mestarisuosikin Slovan Bratislavan luottohyökkääjä koko kauden ajan. Hän on ollut Julius Suplerin maajoukkueryhmissä pitkin kautta syksyn harjoitusotteluissa ja kerännyt luottoa. Extraliigassa Uram on tehtaillut 43 ottelussa tehot 13+40=56. Uramin kisakoneeseen nousua pidättelee hänen kokemuksen puute pienistä kaukaloista. Uram ei ole pelannut lainkaan Pohjois-Amerikassa ja peli pienemmällä jäällä eroaa melkoisesti ison jään pelistä. Ja vielä kun Uramin peliäly ei muutenkaan ole maailman eliittiä, on mahdollisuudet kisajoukkueeseen rajalliset.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Pientä päivitystä Slovakian MM-tilanteeseen.

Maajoukkueen päävalmentaja Julius Supler vahvisti haastattelussa jo ennestään selvät tiedon, että Floridan Richard Zednik ja Coloradon Marek Svatos ovat poissa MM-kuvioista. Hän myös kertoi Floridan Josef Stümpelin mahdollisesta olkapääoperaatiosta NHL:n runkosarjan päätyttyä.

Los Angelesin Ladislav Nagyn niskaleikkaus ei ole vielä varma, toisin kuten kirjoitin muutama viikko sitten. Nagy päättänee tämän viikon aikana, miten hän aikoo toimia. Lepo ei ole hirveästi edesauttanut niskakipuja, mutta hänen mukaansa leikkaus on viimeinen vaihtoehto. Nagyn niska on ollut niin kipeä, ettei mies pysty kunnolla liikuttamaan päätään. Supler kertoi, että Zigmund Palffyn mahdollisuudet pelata MM-kisoissa ovat tasan 50-50.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
AHL:ssä pelaavat slovakit

Stefan Ruzicka, RW, Philadelphia, 44 15+22=37
Marek Zagrapan, C, Rochester, 60 16+17=33
Peter Olvecky, LW, Huston 44 14+12=26
Ivan Baranka, D, Hartford, 50 5+13=18
Andrej Sekera, D, Rochester, 40 2+15=17
Josef Balej, RW,Manitoba 16 4+9=13
Vladimir Mihalik, D, Norfok, 52 1+12=13
Boris Valabik, D, Chicago, 51 1+7=8
Marek Kvapil, LW, Norfolk, 13 1+3=4

Tällä hetkellä Rucizka ja Sekera on nostettuna NHL-joukkueisiin ja muut slovakit pelaavat AHL:ssä.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Peter Olvecky, LW, Huston 44 14+12=26

En tiedä kuinka paljon tämä kiinnostaa ketäkin, mutta Olveckyn tehot ovat jopa ilmiömäisiä jos vertaa joukkueen esityksiin. Alkukausi meni kaikella tavalla Aerosilla päin helvettiä, tämän jälkeen tuli uusi valmentaja puikkoihin, ja maaleja on tehty Houstonin matseissa todella vähän. Ihan pätevän oloinen kaveri, mitä nyt kaksi peliä olen Houstonilta nähnyt, osaa kyllä pistää paikasta kiekon reppuun.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
En tiedä kuinka paljon tämä kiinnostaa ketäkin, mutta Olveckyn tehot ovat jopa ilmiömäisiä jos vertaa joukkueen esityksiin. Alkukausi meni kaikella tavalla Aerosilla päin helvettiä, tämän jälkeen tuli uusi valmentaja puikkoihin, ja maaleja on tehty Houstonin matseissa todella vähän. Ihan pätevän oloinen kaveri, mitä nyt kaksi peliä olen Houstonilta nähnyt, osaa kyllä pistää paikasta kiekon reppuun.
Tämä on aina mielenkiintoista kuulla jotain näistä harvemmin esillä olevista slovakeista. Olvecky on kolmantena Wildin prospects-listalla vasenta laitaa pelaavista. Edellä ovat Benoit Pouliot ja Roman Voloshenko. Pouliot on pelannut pääosan kaudesta Houstonissa ja Voloshenko kiekkoilee Venäjällä.

Täytyy sen verran myöntää, etten ole tällä kaudella hirveästi seurannut Wildin vasemman laitahyökkääjien arvoasteikkoa, mutta ainakin su-ma-yön pelissä Anaheimia vastaan ne menivät ykkösketjusta neloseen järjestyksessä Demitra, Rolston, Veilloux ja Voros. Itse en ole nähnyt Olveckyn otteita kertaakaan, mutta mitä nyt olen kuullut niin varsin hyvällä työmoraalilla varustettu kaveri, joka osaa sekä järjestellä ketjutovereille paikkoja että viimeistellä tarpeen tullen. Eräässä analyysissa mainittiin, että Olveckyn pelitaso on poikkeukselliset paljon riippuvainen ketjutovereiden tasosta. En sitten tiedä, mitä tuolla kommentilla on haettu takaa. Jokainen pelaaja tarvitsee vierelleen hyvät kaverit, jotta peli luistaisi.

Ja sellainen mielenkiintoinen tieto, joka minulla on Olveckystä on, että Marian Gaborikin veli Bruno suositteli Wildin johdolle Olveckyä tuossa vuosituhannen alkupuolella erään alle 18-vuotiaiden maajoukkueturnauksen perusteella. Tähän neuvoon Minnesota tarttui ja Olvecky lähti vuoden 2004 draftissa 3. kierroksella (78.). Pohjois-Amerikan ura alkoi tutulla tavalla, ja slovakki oli täysin pihalla saavuttuaan Houstoniin vailla kielitaitoa.

Kiva nähdä, miten pitkälle Olveckyllä riittää rahkeet ja olisiko peräti yllätysveto kevään MM-kisoihin. Slovakialla on kuitenkin varmuudella LW-osastolta Zednik pois ja todennäköisesti myös Nagy. Gaborik tulee pelaamaan vasenta laitaa, jos NHL-pelit päättyvät aikaisin keväällä ja mies on terveenä. Marcel Hossa huhkii vasemmalla puolella normaalisti maajoukkuepaidassa. Euroopassa pelaavista Peter Sejna on tasokkain vasen laituri. Kiharaiseksi menee kyllä tuo prosessi, josta seulotaan neljä LW:tä Kanadan MM-jäille.
 
Viimeksi muokattu:

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Tämä on aina mielenkiintoista kuulla jotain näistä harvemmin esillä olevista slovakeista. Olvecky on kolmantena Wildin prospects-listalla vasenta laitaa pelaavista. Edellä ovat Benoit Pouliot ja Roman Voloshenko. Pouliot on pelannut pääosan kaudesta Houstonissa ja Voloshenko kiekkoilee Venäjällä.

Tällä hetkellä melkein voisi sanoa, ettei Voloshenkoa kannata laskea mukaan tuohon porukkaan, vaikka Wildilla miehen oikeudet onkin. Heikko työmoraali, ja asenteessa tuntuu kaikinpuolin olevan vähän ongelmia. Ei kestänyt jäädä AHL:ään pelaamaan, ja ansaitsemaan paikkaa ylhäällä, vaan lähti Venäjälle kiekkoilemaan. Risebroughin kommentit tapauksen jälkeen kertovat paljon: "I think that was his chance. I don't think we'll see him back here." Pouliotia ei taas kiinnosta puolustus, mutta kun tämä puoli saadaan kuntoon niin ainesta NHL:ään kyllä on. Muihin joukkueisiin voisi olla jo nyt, mutta Lemairen systeemiin ei vielä. Hänen jälkeensä tulee kyllä Olvecky, ja tällä hetkellä mies kyllä pelaa paremmin kuin Pouliot, ainakin jos matsiraportteihin on uskominen. Voimaa ehkä tarvitsisi lisää, mutta niinhän ne kaikki.

Täytyy sen verran myöntää, etten ole tällä kaudella hirveästi seurannut Wildin vasemman laitahyökkääjien arvoasteikkoa, mutta ainakin su-ma-yön pelissä Anaheimia vastaan ne menivät ykkösketjusta neloseen järjestyksessä Demitra, Rolston, Veilloux ja Voros. Itse en ole nähnyt Olveckyn otteita kertaakaan, mutta mitä nyt olen kuullut niin varsin hyvällä työmoraalilla varustettu kaveri, joka osaa sekä järjestellä ketjutovereille paikkoja että viimeistellä tarpeen tullen. Eräässä analyysissa mainittiin, että Olveckyn pelitaso on poikkeukselliset paljon riippuvainen ketjutovereiden tasosta. En sitten tiedä, mitä tuolla kommentilla on haettu takaa. Jokainen pelaaja tarvitsee vierelleen hyvät kaverit, jotta peli luistaisi.

Wildissa ei kannata pistää kovin paljoa painoarvoa sille, missä ketjuissa kukakin pelaa, sillä Lemairella ketjulotto on todella vilkasta. Demitra nyt saa samat minuutit Gaborikin kanssa, ainakin melkein. Pelaavat suurimmassa osassa otteluita eniten. Sitten tulevat Rolston, Bouchard ja Parrish, loput sitten omassa porukassa laitahyökkääjistä. Jos nyt miettii, että kenet Olvecky voisi korvata Wildissa, niin ensimmäisenä tulee mieleen Veilleux. Jos ei muuten, niin ihan mukava nyt olisi joskus nähdä joku nuorempi prospect SV:n tilalla, Veilleux kun ei mitään ihmeitä ole esittänyt, tälläkään kaudella. Toki ihan ok grinder.

Ja tuo pitää tottakai paikkansa, että Olveckyn pelitaso riippuu ketjutovereiden tasosta, mutta en sanoisi että mitenkään poikkeuksellisen paljon. Aerosissa vaan ei yksinkertaisesti ole sitä laatua joka kenttään, ja puolustavassa (nykyisin) systeemissä on tottakai vaikeampi loistaa. Mielestäni Olveckyn tehot ainakin ovat hyvät kun vertaa Aerosin peleihin tällä kaudella. Itse en kylläkään voi tarkempaa analyysia miehestä tehdä kun olen sen tasan kaksi ottelua nähnyt, mutta pirteällä päällä molemmissa matseissa, hakeutuu hyvin myös itse paikkoihin, ja on kykeneväinen luomaan muille paikkoja. Ei varmaankaan mikään stara tule koskaan olemaan NHL:ssä, mutta potentiaalia on olla Radivojevic-tyyppinen pelaaja, mutta paremmilla käsillä. Positiivista tekstiä ainakin on saanut lukea, ja tällä hetkellä jos laituriosastolle tulee Wildissa enemmän loukkaantumisia, niin Olvecky taitaa olla ensimmäisiä ketä nostetaan ylös. Toinen vaihtoehto on toki Clutterbuck, mutta riippuu paljon ketä laitahyökkääjistä olisivat loukkaantuneina. Clutterbuck kun on hyvin paljon Radivojevicin tyyppinen peluri.

Kiva nähdä, miten pitkälle Olveckyllä riittää rahkeet ja olisiko peräti yllätysveto kevään MM-kisoihin. Slovakialla on kuitenkin varmuudella LW-osastolta Zednik pois ja todennäköisesti myös Nagy. Gaborik tulee pelaamaan vasenta laitaa, jos NHL-pelit päättyvät aikaisin keväällä ja mies on terveenä. Marcel Hossa huhkii vasemmalla puolella normaalisti maajoukkuepaidassa. Euroopassa pelaavista Peter Sejna on tasokkain vasen laituri. Kiharaiseksi menee kyllä tuo prosessi, josta seulotaan neljä LW:tä Kanadan MM-jäille.

Mielestäni Olveckyllä olisi ihan oikeasti mahdollisuus päästä jopa MM-joukkueeseen, riippuen tietysti Aerosin loppukaudesta. Jos Wild menee pitkälle, niin siinä on heti Gaborik pois laskuista, enkä usko että Nagy tulee tämänhetkisen kunnon tietäen MM-kisoissa pelaamaan. Kyllä miehellä mielestäni paikka olisi 2-3 ketjussa, mutta taidan olla väärä henkilö näitä arvuuttelemaan, itsellä kun ei ole mitään hajua Euroopassa pelaavista Slovakeista.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Saikka laittoi erinomaista tekstiä äskeisessä viestissä. Laitan jotain omia kommentteja keskiviikkona.

Ja Slovakian Extraliigan sivuissa on tilastopuolella jotain häikkää, joten en saanut playoffsien pistepörssiä auki. Zigmund Palffyn edustama Skalica eteni välieriin kaatamalla Zvolenin otteluvoitoin 4-2. Palffy oli vireessä tehden 6 ottelussa tehot 4+11=15. Katsotaan tätäkin tilannetta tarkemmin tässä lähiaikoina.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Saikka kirjoitti:
Tällä hetkellä melkein voisi sanoa, ettei Voloshenkoa kannata laskea mukaan tuohon porukkaan, vaikka Wildilla miehen oikeudet onkin. Heikko työmoraali, ja asenteessa tuntuu kaikinpuolin olevan vähän ongelmia. Ei kestänyt jäädä AHL:ään pelaamaan, ja ansaitsemaan paikkaa ylhäällä, vaan lähti Venäjälle kiekkoilemaan. Risebroughin kommentit tapauksen jälkeen kertovat paljon: "I think that was his chance. I don't think we'll see him back here." Pouliotia ei taas kiinnosta puolustus, mutta kun tämä puoli saadaan kuntoon niin ainesta NHL:ään kyllä on. Muihin joukkueisiin voisi olla jo nyt, mutta Lemairen systeemiin ei vielä. Hänen jälkeensä tulee kyllä Olvecky, ja tällä hetkellä mies kyllä pelaa paremmin kuin Pouliot, ainakin jos matsiraportteihin on uskominen. Voimaa ehkä tarvitsisi lisää, mutta niinhän ne kaikki.

Risebroughin kommentit Voloshenkosta olivat varsin selkeitä. Venäläisen varaan ei Wild taida enää laskea. Se nostaa siis Olveckyä yhden pykälän ylöspäin vasempien laitahyökkääjien osastolla. Pouliot on Wildin ykköskierroksen varaus muutaman vuoden takaa ja kysyisinkin Saikalta, että miksi Pouliotin kehityskäyrä ei ole noussut suhteessa odotuksiin, joita ladattiin varaamalla nuorukainen peräti numerolla 4. draftin avauskierroksella.

Kuten aiemmin kirjoitin Olveckystä, hän on minulle varsin tuntematon pelaaja. Tiesin hänen pelaavan AHL:ssä ja luovan uraa Minnesotan organisaatiossa. Miehen ominaisuuksista on sangen vaikea sanoa mitään, sillä otteluita en ole tv:stä nähnyt. Mitä nyt Saikan, muutaman nettisivun sekä slovakialaisten kiekkoihmisten välityksellä olen saanut tietää, saattaa mahdollisuuksia olla aina NHL:ään asti.

Saikka kirjoitti:
Wildissa ei kannata pistää kovin paljoa painoarvoa sille, missä ketjuissa kukakin pelaa, sillä Lemairella ketjulotto on todella vilkasta. Demitra nyt saa samat minuutit Gaborikin kanssa, ainakin melkein. Pelaavat suurimmassa osassa otteluita eniten. Sitten tulevat Rolston, Bouchard ja Parrish, loput sitten omassa porukassa laitahyökkääjistä. Jos nyt miettii, että kenet Olvecky voisi korvata Wildissa, niin ensimmäisenä tulee mieleen Veilleux. Jos ei muuten, niin ihan mukava nyt olisi joskus nähdä joku nuorempi prospect SV:n tilalla, Veilleux kun ei mitään ihmeitä ole esittänyt, tälläkään kaudella. Toki ihan ok grinder.

Jacques Lemairehan loi aikoinaan New Jersey Devilsille puolustavan pelitavan ja ainakin minun tietojeni mukaan Lemairea on sanottu tarp-kiekon isäksi. Kyllähän kokeneet Lemairen meriittilistalta löytyy kovia saavutuksia, kuten Stanley Cup Devilsistä ja konferenssin finaalipaikka Minnesotasta. Marian Gaborik on kaikista alku-uransa kiukutteluista huolimatta ollut se suurin nimi, johon Wild on käsitykseni mukaan ladannut suurimmat menestysodotukset.

Kahden 30-maalin maalin kauden jälkeen Gaborik kuvitteli olevansa yksi NHL:n suurimmista tähdistä ja tämän jälkeen alkoi kiukuttelu. Vasta viimeisen parin kauden aikana mies on oppinut monipuolistamaan pelitapaansa. Gabby osallistuu nyt huomattavasti enemmän puolustuspeliin ja Pavol Demitran tulon myötä Gaborikilla on selkeä tutkapari ykkösketjussa. Mikko Kovu säestää hyvin kolmantena lenkkinä. Rolston, Bouchard ja Parrish sekä slovakkitähtiduo muodostavat Minnesotan hyökkäyksen vahvan selkärangan. Uskon, että Wild on ottanut suuresti opiksi viime kevään pudotuspelipettymyksestä. Ryhmä on nyt vuoden kypsempi, ja se pystyy etenemään pitkällekin kevään playoffseissa.

Tämä on tietenkin Slovakian maajoukkueelle huono asia, sillä Demitra ja Gaborik olisivat kevään MM-kisoissa slovakkien kenties kaksi tärkeintä pelaajaa. Olvecky tuskin enää tällä kaudella nousee Wildin kokoonpanoon, ellei runkosarjan viimeisen 10 kierroksen aikana tapahdu jotain isoa loukkaantumissumaa. Olveckyn edustama Houston on saanut kunnon putken nyt runkosarjan lähestyessä loppua ja pudotuspelipaikka on omissa käsissä. AHL:n tilastojen mukaan Olvecky ei kuitenkaan ole pelannut muutamaan viikkoon Aerosin kokoonpanossa. Onkohan tässä kyseessä jonkinlainen loukkaantuminen?

Saikka kirjoitti:
Ja tuo pitää tottakai paikkansa, että Olveckyn pelitaso riippuu ketjutovereiden tasosta, mutta en sanoisi että mitenkään poikkeuksellisen paljon. Ayksinkertaiseserosissa vaan ei ti ole sitä laatua joka kenttään, ja puolustavassa (nykyisin) systeemissä on tottakai vaikeampi loistaa. Mielestäni Olveckyn tehot ainakin ovat hyvät kun vertaa Aerosin peleihin tällä kaudella. Itse en kylläkään voi tarkempaa analyysia miehestä tehdä kun olen sen tasan kaksi ottelua nähnyt, mutta pirteällä päällä molemmissa matseissa, hakeutuu hyvin myös itse paikkoihin, ja on kykeneväinen luomaan muille paikkoja. Ei varmaankaan mikään stara tule koskaan olemaan NHL:ssä, mutta potentiaalia on olla Radivojevic-tyyppinen pelaaja, mutta paremmilla käsillä. Positiivista tekstiä ainakin on saanut lukea, ja tällä hetkellä jos laituriosastolle tulee Wildissa enemmän loukkaantumisia, niin Olvecky taitaa olla ensimmäisiä ketä nostetaan ylös.
Tuosta Aerosin pelitavasta puheenollen, niin jo tilastoja katsomalla pystyy saamaan kuvan, joka kertoo kovin puolustusvoittoisesta pelikirjasta. Minullekin tulee ensimmäisenä Olveckystä mieleen Radivojevic-tyyppinen pelaaja, mutta paremmilla käsillä.

Noin 5 Minnesotan peliä oon tällä kaudella nähnyt vastaanottimesta ja sen perusteella Radivojevic ei kyllä ansaitse enempää peliaikaa. Hän tekee hyvin töitä molempiin suuntiin ja ansaitsee paikkansa 3-4-ketjuissa, mutta korkeammalle ei ole asiaa. Siitä pitävän huolen Minnesotan viisi tähtihyökkääjää. Radio pelaa oikealla puolella, joten hän ei ole Olveckyn suurimpana esteenä NHL-paikan saamisessa.

Saikka kirjoitti:
Mielestäni Olveckyllä olisi ihan oikeasti mahdollisuus päästä jopa MM-joukkueeseen, riippuen tietysti Aerosin loppukaudesta. Jos Wild menee pitkälle, niin siinä on heti Gaborik pois laskuista, enkä usko että Nagy tulee tämänhetkisen kunnon tietäen MM-kisoissa pelaamaan. Kyllä miehellä mielestäni paikka olisi 2-3 ketjussa, mutta taidan olla väärä henkilö näitä arvuuttelemaan, itsellä kun ei ole mitään hajua Euroopassa pelaavista Slovakeista.
Olen puntaroinut aika paljon Olveckyn mahdollisuuksia kisakoneeseen viime päivinä. Slovakian maajoukkueen saadessa ihannekokoonpanon jalkeille, menee hierarkiajärjestys vasempien laitahyökkääjien osalta suurin piirtein näin: Gaborik, Nagy, Zednik, Marcel Hossa. Näistä nimistä yksi on varmuudella pois, yksi suurella todennäköisyydellä, yksi menossa pudotuspeleihin ja yhdellä on vielä täydet mahdollisuudet pelata siellä. Euroopassa pelaavista järjsetys kutakuinkin tällainen: Bartecko, Sejna, Ciernik, Uram.

Tietenkin NHL:stä ja Euroopasta löytyy muutamia hyökkääjiä, jotka voivat pelata oikean laidan sijasta vasempaa ja senttereitä, joita voi käyttää myös vasemalla puolella. Tämänhetkinen tilanne kuitenkin osoittaa sen, että Slovakian hyökkäyksessä heikoin osa-alue tullee olemaan vasempien hyökkääjien puute. Olveckyllä on siis varsin hyvät mahdollisuudet kisakoneeseen, kun näin tarkemmin yrittää analysoida. Slovakian MM-joukkueen tilanne on tällä hetkellä levällään kuin jokisen eväät ja oikeastaan mitään uutta kerrottavaa ei ole. Julius Supler ja Peter Bondra olivat äskettäin Pohjois-Amerikan kiertueella, mutta sieltäkään ei kantaunut normaalista poikkeavaa.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Risebroughin kommentit Voloshenkosta olivat varsin selkeitä. Venäläisen varaan ei Wild taida enää laskea. Se nostaa siis Olveckyä yhden pykälän ylöspäin vasempien laitahyökkääjien osastolla. Pouliot on Wildin ykköskierroksen varaus muutaman vuoden takaa ja kysyisinkin Saikalta, että miksi Pouliotin kehityskäyrä ei ole noussut suhteessa odotuksiin, joita ladattiin varaamalla nuorukainen peräti numerolla 4. draftin avauskierroksella.

Kuten aiemmin kirjoitin Olveckystä, hän on minulle varsin tuntematon pelaaja. Tiesin hänen pelaavan AHL:ssä ja luovan uraa Minnesotan organisaatiossa. Miehen ominaisuuksista on sangen vaikea sanoa mitään, sillä otteluita en ole tv:stä nähnyt. Mitä nyt Saikan, muutaman nettisivun sekä slovakialaisten kiekkoihmisten välityksellä olen saanut tietää, saattaa mahdollisuuksia olla aina NHL:ään asti.

Nytpä kävi niin, että Pouliot nostettiin Wildiin, koska sentteri Steve Kelly loukkaantui. Pouliot osaa myös pelata sentterin paikalla, joten sikäli ihan odotettu siirto. Tämä tarkoittaa sitä, että Kelly lähetetään (todennäköisesti) takaisin farmiin, ja eipä tuo enää kaipaa kuin yhtä laiturin loukkaantumista ja Olvecky on (taas todennäköisesti) joukkueen vahvuudessa. Tai ainakin treenaamassa Wildin kanssa.

Pouliotin kehityksessä on tapahtunut juuri se yleisin juttu, minkä takia ykköskierroksen varaukset floppaavat. Liian suuret odotukset itseltä, sekä kaikilta muilta, äijä luulee itsestään automaattisesti liikoja ja sitten kun pitäisi olla osa joukkuetta, eikä sen ehdoton tähti, niin homma ei enää tunnu maistuvan. Puolustuspäässä Pouliot on surkea, sen tietävät kaikki miehen pelejä nähneet. Hyökkäyspäässä hommat sujuvat ok, mutta kun mieheltä vaaditaan puolustusosaamista myös Aerosissa ja jos joskus hilaa perseensä Wildiin, niin myös siellä, niin kentällä tämä tulee esiin välillä kiukutteluna, ja välillä erittäin laiskana pelaamisena molempiin suuntiin. Kyllähän mies pelata osaa, ja kun sille päälle sattuu niin hyökkäyspäässä voi tapahtua mitä tahansa. Pouliot pelaa Aerosissa myös alivoimaa, ja tästä mies ei tykkää yhtään. Mutta mikäpä onkaan parempaa harjoitusta puolustustyöskentelyn oppimiseksi kuin alivoimapelaaminen? Asenne kondikseen ja perkeleesti töitä niin NHL odottaa. Jos ei kiinnosta, niin sitten on tulossa Olveckya, Clutterbuckia ja Kalusia takaa ohi.

Ryhmä on nyt vuoden kypsempi, ja se pystyy etenemään pitkällekin kevään playoffseissa.

Tämä on tietenkin Slovakian maajoukkueelle huono asia, sillä Demitra ja Gaborik olisivat kevään MM-kisoissa slovakkien kenties kaksi tärkeintä pelaajaa. Olvecky tuskin enää tällä kaudella nousee Wildin kokoonpanoon, ellei runkosarjan viimeisen 10 kierroksen aikana tapahdu jotain isoa loukkaantumissumaa. Olveckyn edustama Houston on saanut kunnon putken nyt runkosarjan lähestyessä loppua ja pudotuspelipaikka on omissa käsissä. AHL:n tilastojen mukaan Olvecky ei kuitenkaan ole pelannut muutamaan viikkoon Aerosin kokoonpanossa. Onkohan tässä kyseessä jonkinlainen loukkaantuminen?

Playoffseista en osaa sanoa Wildin osalta, koska sellaista vuoristoratalätkää joukkue on pelannut tällä kaudella. Ja nyt, kauden tärkeimmällä hetkellä, maalinteko tökkii ja pahasti. Eli ei kannata vielä heittää kirvestä kaivoon Gaborik-Demitra akselin kohdalla. Hyvin mahdollista nähdä herrat Slovakian paidassa MM-kisoissa.

Ja Olveckysta juuri kirjoitinkin, mahdollista toki on nousta Wildin mukaan, ei se tarvitse kuin yhden laitahyökkääjän loukkaantumisen ja se on siinä, ainakin näin uskon. Olveckyn tilanteesta en osaa sanoa mitään, mistään ei tunnu löytyvän tietoa miehen mahdollisesta loukkaantumisesta. Ei mies ole kyllä huonostikaan pelannut, joten mikään viltittäminen ei ole kyseessä, tai ei ainakaan pitäisi.

EDIT. Ja löytyihän Olveckysta tietoa kun vähän enemmän etsi, Wildin forumeilta bongasin seuraavan...

"...Noreau, Madsen, Reitz, Olvecky and Schaef all out with injuries..." Eli siis loukkaantuminen poissaolon taustalla. Ei varmaa tietoa koska palaa takaisin.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakian MM-valinnat, tilannearvio

Menee/menossa NHL:n pudotuspeleihin

Peter Budaj, Colorado
Jaroslav Halak, Montreal

Zdeno Chara, Boston
Andrei Meszaros, Ottawa

Pavol Demitra, Minnesota
Marian Gaborik, Minnesota
Marian Hossa, Pittsburgh
Tomas Kopecky, Detroit
Branko Radivojevic, Minnesota
Marek Svatos, Colorado *

* = kausi ohi loukkaantumisen vuoksi.

Kausi päättyy/päättymässä NHL:n runkosarjaan

Milan Jurcina, Washington
Branislav Mezei, Florida
Andrej Sekera, Buffalo
Lubomir Visnovsky, Los Angeles

Michal Handzus, Los Angeles
Marcel Hossa, Phoenix
Miroslav Satan, NY Islanders
Ladislav Nagy, Los Angeles ?
Josef Stümpel, Florida ?
Richard Zednik, Florida * & ?

? = loukaantumisen takia 50-50-tilanne.
* = kausi ohi loukkaantumisen vuoksi.


Kuten yllä olevasta jaosta näkyy, monet slovakkihuippupelaajat jatkavat tai mahdollisesti jatkavat kauttaan runkosarjan jälkeen pudotuspeleissä. MM-kisojen myöhäinen ajankohta takaa kuitenkin sen, että vielä pudotuspelien toisella kierroksella pudonneet pelaajat ehtivät mukaan tärkeimpiin otteluihin.

Lisäksi loukkaantumiset kiusaavat useita avainpelaajia. Varmuudella sivussa on polven nivelsiteet telonut Coloradon hyökkääjä Marek Svatos. Myös Floridan hyökkääjäkaksikko Richard Zednik ja Josef Stümpel ovat epävarmojen listalla. Zednikiä (kaula) ei nähdä 95 % varmuudella kisoissa ja Stümpelinkin (olkapää) mukanaolo on 50 % luokkaa. Los Angelesin laituri Ladislav Nagy (niska) on myös kysymysmerkki. Nagyn mahdollisuudet ovat n. 50-50. Nagy haluaa viimeiseen asti välttää leikkauspöydän, mutta leikkaus on välttämätön jos vamma ei parane levolla. Nagy ei ole ollut tositoimissa sitten tammikuun.

Pudotuspelien avauskierrokselle kotiedun saavissa tai todennäköisesti saavissa joukkueissa pelaa slovakeista maalivahti Jaroslav Halak (Monteral), hyökkääjä Marian Hossa (Pittsburgh), hyökkääjä Pavol Demitra (Minnesota), hyökkääjä Marian Gaborik (Minnesota), hyökkääjä Branko Radivojevic (Minnesota) ja hyökkääjä Tomas Kopecky (Detroit). Kotietua kärkkyvissä joukkueissa pelaa puolustaja Andrej Meszaros (Ottawa). Maalivahti Peter Budaj (Colorado) ja puolustaja Zdeno Chara (Boston) ovat todennököisesti aloittamassa pudotuspelit vastustajien vieraskaukaloissa.

Playoffsien ulkopuolelle jäävät varmuudella Los Angelsin kaksikko, puolustaja Lubomir Visnovsky ja hyökkääjä Michal Handzus. He ovat esiintyneet seurajoukkueensa paidassa muutamaa ottelua lukuunottamatta koko kauden eli terveystilanne on hyvä. Samoin NY Islandersin hyökkääjä Miroslav Satan on miltei varmasti lopettlemassa NHL-kauttaan runkosarjaan. Washingtonin puolustaja Milan Jurcina on pudotuspelipaikkataistossa vielä mukana, samoin Buffalon puolustaja Andrej Sekera sekä Floridan pakki Bransilav Mezei. Hyökkääjä Marcel Hossan edustamalla Phoenixilla on playoffspaikka mahdollinen hyvällä loppurypistyksellä.

Kanadan Quebec Cityssä ja Halifaxissa pelattavat MM-kisat tahkotaan siis pienissä kaukaloissa. Tästä johtuen AHL-pelaavien slovakkien osakkeet MM-joukkueeseen ovat tavallista paremmat. Potentiaalisimmat nimet ovat puolustaja Ivan Baranka (Hartford), puolustaja Boris Valabik (Chicago), laitahyökkääjä Stefan Ruzicka (Philadelphia), keskushyökkääjä Marek Zagrapan (Rochester) ja laitahyökkääjä Peter Olvecky (Houston). Muista Pohjois-Amerikan sarjoista ei ole mahdollisuuksia MM-koneeseen.

Euroopassa pelaavien slovakkien tilanne on hyvä, sillä pahoja loukkaantumisia ei tietojeni mukaan ole kantautunut. Vain puolustajat Radoslav Suchy ja Richard Lintner ovat lopettaneet maajoukkueuransa, joten heitä ei nähdä Kanadassa.

Maalivahtiosastolle on tutut nimet ehdolla ehdottamassani paremmuusjärjestyksessä Karol Krizan (MoDo), Jan Lasak (Pardubice ja Rastislav Stana (Linköping).

Puolustajat seuraavassa hierarkiajärjestyksessä Martin Strbak (Magnitogorsk), Jaroslav Obsut (Luulaja), Ivan Majesky (Linköping), Peter Smrek (Frankfurt), Tomas Malec (Trinec), Peter Podhradsky (Novokuznetsk), Tomas Harant (Mora), Dominik Granak (Färjestad), Kristian Kudroc (Södertälje), Tomas Starosta (Nizhnekamsk), Richard Stehlik (Sparta Praha), Dusan Milo (Krefeld).

Hyökkääjien todennäköinen valintajärjestys on arvioni mukaan Zigmund Palffy (Skalica, RW), Lubos Bartecko (Luulaja, RW), Juraj Kolnik (Servette, RW), Tomas Surovy (Linköping, LW), Peter Sejna (Zürich, LW), Richard Kapus (Slovan Bratislava, C), Radovan Somik (Pardubice, RW), Ivan Ciernik (Köln, LW), Rastislav Pavlikovsky (Zürich, C), Marek Uram (Slovan Bratislava), Martin Cibak (Södertälje, C). Toivottavasti listaa ei tarvitse mennä tätä pidemmälle, josta MM-pelaajat löytyvät.

Palffyn tilanteesta sen verran, että hän pohtii edelleen päätöstään MM-kisojen suhteen. Palffy on ilmoittanut päävalmentaja Suplerille tekevänsä ratkaisun Slovakian Extraliigan päätyttyä. Todennäköisyys Ziggyn pelaamiseen MM-kisoissa on tällä hetkellä aikalailla 50-50.

Kaiken mututiedon päätteeksi vedetään langat yhteen. Tämä kokoonpano on sellainen, josta on jätetty pois kaikki ne, jotka ovat menossa tällä hetkellä NHL:n pudotuspeleihin sekä yli 50 % varmuudella loukkaantumisten takia sivuun jäävät. AHL-pelaajat huomioitu seurajoukkueen tilanteesta riippumatta.

Satan - Stümpel - Palffy
Nagy - Handzus - Bartecko
Surovy - Kapus - Marcel Hossa
Sejna - Pavlikovsky - Kolnik
(Olvecky - Zagprapan - Ruzicka)

Visnovsky - Strbak
Jurcina - Sekera
Mezei - Obsut
Majesky - Smrek
(Malec- Podhradsky)

Krizan (Lasak, Stana)
 
Viimeksi muokattu:

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Satan - Stümpel - Palffy
Nagy - Handzus - Bartecko
Surovy - Kapus - Marcel Hossa
Sejna - Pavlikovsky - Kolnik
(Olvecky - Zagprapan - Ruzicka)

Visnovsky - Strbak
Jurcina - Sekera
Mezei - Obsut
Majesky - Smrek
(Malec- Podhradsky)

Krizan (Lasak, Stana)

Mielenkiintoinen porukka kaikenkaikkiaan. Marcel Hossa tuossa ainoastaan epäilyttää, tämä kausi lievästi sanottuna pettymys. Hyökkäys kokonaisuudessaan kuitenkin ihan ok, mutta tuosta jos joutuu ottamaan Palffyn, Nagyn ja Stumpelin pois, niin laatua lähtee aika läjä. Puolustuksessa enemmän tasaisuutta mielestäni kuin hyökkäyksessä, aina nelospariin saakka löytyy tasokkaita pelimiehiä (Majesky). Maalivahtiosasto herättää kysymyksiä, miten Krizanin kausi mennyt? Vähän sellainen on/off kuva on jäänyt miehestä itselleni.

Tuo hyökkäyksen suluissa oleva kolmikko olisi mielestäni erittäin hienoa nähdä kokonaisuudessaan kisoissa, vaikka sitten nelosessa mutta kuitenkin vapauksia hyökkäyspäässä. No, tottakai voi käydä niinkin että Wild tippuu heti ensimmäisellä kierroksella, jolloin kolme kovaa pelimiestä vapautuu Slovakian käyttöön samantien. Satan-Demitra-Gaborik ykköskenttä? Olisihan tuo kova.

Lähtökohta kuitenkin Slovakialla taitaa olla se, että Tsekin kanssa taistellaan ihan tasavahvasti, mutta muita vastaan lähdetään enemmän tai vähemmän haastajan asemasta. Vai?
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Mielenkiintoinen porukka kaikenkaikkiaan. Marcel Hossa tuossa ainoastaan epäilyttää, tämä kausi lievästi sanottuna pettymys.
Marcel Hossan kausi on ollut vaikea kaikkine loukkaantumisine, vilttikomennuksine ja seuravaihtoineen. Frantisek Hossa, Marcelin ja Marianin isä, on ollut Slovakian kiekkomaajoukkueen valmennuksessa ja taustaryhmässä mukana alusta lähtien eli vuodesta 1993. Väliin on mahtunut vain muutama vuosi, jolloin Frantisek ei ole ollut virallisesti tekemisissä maajoukkueen kanssa. Frantisekin jälkikasvu, Marcel ja Marian, ovat tietynlaisessa etulyöntiasemassa maajoukkueessa.

Toki Marianin pelilliset kyvyt takaavat jo sen, ettei häntä voida millään keinoin sivuuttaa, mutta Marcelin kohdalla isä-poika-suhde luo hänelle sellaisen lähtökohdan, jossa Marcel on etulyöntiasemassa muihin nähden. Marcel esiintyi Frantisekin päävalmentajakaudella MM-kisoissa 2005 ja 2006 sekä olympialaisissa 2006.

Hossa on saanut uransa aikana mahdollisuuksia näyttää kykynsä, mutta kahdessa ensimmäiessä seurassa se ei onnistunut. Viime kauden runkosarjan loppupuolella New York Rangersin päävalmentaja Tom Renney istutti Hossan Jaromir Jagrin kanssa samaan ketjuun ja tehot löytyivät. Tämän kauden alussa Hossa sai vielä runsaasti vastuuta (peliaika lähes aina päälle 20.00), mutta tehohanojen tukkeuduttua komennus kävi kenttä kentän jälkeen alemmas ja lopulta katsomoon vilttimieheksi.

Phoenixiiin treidatun Hossan tilanne ei ole Arizonan auringossa kirkastunut, sillä peliaikaa on Wayne Gretzkyltä herunut keskimäärin reilut 10 minuuttia. Viime peleissä slovakki on valahtanut jo nelosketjuun. Mahdollisuuksia tälle Montrealin ykköskierroksen varaukselle on annettu uran varrella useita ja ehkä Julius Supler myöntää vielä yhden.

Ja palatakseni vielä tuohon arvioimaani MM-kokoonpanoon, niin siinä on allekirjoittaneelle sattunut pieni virhe, sillä Tomas Surovy on vasemmalla ja Marcel oikealla puolella. Heidän pelipaikkojen pitäisi olla vastakkaiset, eli Surovy oikealle ja Hossa vasemmalle. Hossa on ollut koko uransa vasen laitahyökkääjä, kun taas Surovy pystyy pelaamaan kaikkia kolmea, vasenta, oikeaa sekä sentteriä.

Saikka kirjoitti:
Hyökkäys kokonaisuudessaan kuitenkin ihan ok, mutta tuosta jos joutuu ottamaan Palffyn, Nagyn ja Stumpelin pois, niin laatua lähtee aika läjä.
Olet oikeassa, että jos nuo kolme pelaajaa, Palffy, Nagy ja Stümpel, joutuvat jättämään MM-kisat väliin laskee hyökkäyksen materiaali selvästi. Kolmikon pelaaminen MM-Kanadassa ratkennee vasta huhtikuun puolella. Kuten aiemmin jo kirjoitin, kaikkien kolmen tilanne on tällä hetkellä 50-50. Nagyn mahdollisuudet ovat ehkä pienimmät pelata kisoissa.

Saikka kirjoitti:
Puolustuksessa enemmän tasaisuutta mielestäni kuin hyökkäyksessä, aina nelospariin saakka löytyy tasokkaita pelimiehiä (Majesky). Maalivahtiosasto herättää kysymyksiä, miten Krizanin kausi mennyt? Vähän sellainen on/off kuva on jäänyt miehestä itselleni.

Tasaisuus onkin puolustuksen avainsana. Jos nuo neljä mainitsemaani NHL-puolustajaa, Visnovsky, Jurcina, Sekera ja Mezei, pääsevät MM-karkeloihin, on puolustuksen runko hyvin kasassa. Puolustuksen Eurooppa-osaton aiempi kokemus Pohjois-Amerkan pienissä kaukaloissa painaa keskimääräistä enemmän vaakakupissa tänä vuonna, kun kiekkoa pelataan pienessä askissa.
Kaiken mennessä putkeen saataisiin takalinjoille vielä Zdeno Chara ja Andrej Meszaros. He pelaisivat samassa pakkiparissa. Torinossa 2006 yhteistyöstä saatiin ensimmäiset näytteet, ja ne olivat erinomaiset.

Maalivahtiosasto herättää tosiaan vähän kysymysmerkkejä. Karol Krizan ei ole ollut edelliskausien vireessä MoDon maalilla Ruotsin Elitserienissä. MoDon kausi päättyi tänään tiistaina viidennessä puolivälieräottelussa. Runkosarjan kolmonen MoDo lähti kesälomalle Timrån kustannuksella otteluvoitoin 4-1. Krizanin playoffs-tilastot eivät olleet kovinkaan hääppöiset, 5 ottelua, 86.67%, 4.32 GAA. Runkosarjassa tilastot näyttävät 50 peliä, 91.00%, 2.69 GAA.

Peter Budaj on selvä ykkösvahti vapautuessaan ja Jaroslav Halak kakkonen. Halak on pelannut erinomaisen kauden Montrealin farmijoukkue Hamiltonissa torjuntaprosentin ollessa 93.00. Hyvien otteiden ja Christobal Huetin myymisen jälkeen Halak on nostettu Corey Pricen tueksi veräjänvartijaosastolle. Halak on viime aikoina antanut Pricelle lepoaikaa, ja hiljattain pelattu Islanders-peli oli Halakille makoisa iltapuhde nollapelin muodossa.

Jan Lasakin runkosarja Pardubicessä meni hyvin ja tilastot näyttävät 92.50-torjuntaprosenttia. Rastislav Stanan kausi jatkuu mitalipeleissä Elitserienissä. Stana torjui puolivälierissä kaikkissa Linköpingin peleissä torjuntaprosentilla 93.33 ja päästettyjen maalien keskiarvo oli 1.76.

Tietenkin loppukauden pelit näyttävät sen, kuka Euroopassa pelaavista veskareista on arvoasteikolla ykkösenä. Krizanin näytöt kaksista edellisistä MM-kisoista ovat todella vahvat. Hän on pitänyt Slovakiaa pystyssä ja hyvän maalivahtipelin ansiosta slaavit ovat esiintyneet kahdeksan joukossa molempina vuosina. Tämä saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta varsinkin vuonna 2006 Latviassa Slovakia oli viittä vaille ulkona pudotuspeleistä.

Saikka kirjoitti:
Tuo hyökkäyksen suluissa oleva kolmikko olisi mielestäni erittäin hienoa nähdä kokonaisuudessaan kisoissa, vaikka sitten nelosessa mutta kuitenkin vapauksia hyökkäyspäässä.
Slovakia on piakkoin pakotettu nuorentamaan maajoukkueen runkoa, sillä kymmenestä parhaasta hyökkääjästä vain Gaborik, Hossa, Nagy ja Svatos ovat alle 30-vuotiaita. Suluissa ollut AHL-kolmikko, Olvecky, Zagrapan, Ruzicka, on parin vuoden kuluttua Slovakian 2-3-ketjujen vakiotavaraa vanhemman kaartin väistyessä maajoukkuetaistoista.

Mielestäni "AHL-ketjun" roolitus olisi erinomainen, vaikka selkeää sniperia ei löydykään. Olvecky on varustettu paremmalla työmoraalilla Ruzickaan verrattuna, kun taas Ruzickalla on paremmat kädet. Zagrapanin kiekonkäsittely sekä peliäly ovat hyvää luokkaa, ja hän osaa myös pelinrakentelun. Zagrapan on osoittanut johtajuuttaan Slovakian eri juniorimaajoukkueissa ollessaan ykkössentteri.

Palaan tuohon MM-joukkueen roolitusten muodostamiseen myöhemmin, mutta uskoisin Suplerin rakentavan ryhmänsä vahvasti kahden maaleja tekevän ketjun, yhden ns. puolijarruketjun ja jarruketjun varaan. Löytyykö sitten AHL-pelaajista tarpeeksi rahkeita hoitaa jämäminuutteja tasakentällisin ja muutamia alivoimatilanteita?

Kenties kallistun enemmän kokemuksen puolelle. Surovy, Sejna ja Kolnik ovat hyviä ja kokeneita pelimiehiä, jotka pystyvät kyllä hoitamaan puolustusvoittoisen roolipelaamisen, mutta samalla tekemään tehoja. Suplerin hyökkäysvalinnat riippuvat siis, kuten on jo aiemmin usein mainittu, vapautuvien NHL-pelaajien määrästä ja laadusta. Katsotaan tätä juttua tarkemmin NHL:n runkosarjan päätyttyä.

Saikka kirjoitti:
No, tottakai voi käydä niinkin että Wild tippuu heti ensimmäisellä kierroksella, jolloin kolme kovaa pelimiestä vapautuu Slovakian käyttöön samantien. Satan-Demitra-Gaborik ykköskenttä? Olisihan tuo kova.
Jos Minnesota sattuu tippumaan aikaisessa vaiheessa, ennen kun MM-kisat ehtivät alkaakaan, niin Demitra ja Gaborik ovat luonnollisesti ykkösketjun luottoduo. Satan voisi olla ykköseen hyvä lenkki. Demitra ja Gaborik ovat huseranneet samassa ketjussa maajoukkueessa useita kertoja. Satanin ja Gaborikin yhteisestä sävelestä minulla on muistikuva yhdeksästä ottelusta vuoden 2004 MM-kisoista.

Tshekin kisoissa Josef Stümpel pelasi laitahyökkääjien välissä. Satanin ja Gaborikin yhteispeli ei ollut silloin erinomaista, mutta ihan ok-tasoa silti. Ja toisen mielenkiintoisen seikan tähän ketjuun tuo myös se, että kumpaa laitaa Gaborik pelaa ja kumpaa Satan. Yleensä maajoukkueessa Gaborik on ollut vasemmalla ja Satan oikealla. Tshekin MM-kisoissa 2004 pelipaikat olivat juuri nämä. NHL-kausi on toisaalta mennyt molemmilla oikealla laidalla. Ehkä Gaborik siirtyisi vasemmalle ja Satan jatkaa oikealla?

Saikka kirjoitti:
Lähtökohta kuitenkin Slovakialla taitaa olla se, että Tsekin kanssa taistellaan ihan tasavahvasti, mutta muita vastaan lähdetään enemmän tai vähemmän haastajan asemasta. Vai?
Vaikka kaikkien maiden kokoonpanot ovat vielä täysin hämäränpeitossa, voi Slovakian sanoa lähtevän MM-kisoihin selkeänä haastajana. Tshekki on mielestäni täysi kysymysmerkki. Jos he saavat NHL-tähtiä mukaan, maalivahtiosaston kuntoon, ja yhteispelin toimimaan on se yksi suurimmista mestarisuosikeista.

Slovakia taistelee arvioni mukaan Suomen kanssa samassa kastissa näin täysin ennakkoon ajateltuna. Leijonien valmennuspuoli on jonkinlainen kysymysmerkki. Miten peluutus tapahtuu ja miten Shedden ja Jalonen toimivat keskenään. Minkälainen vastuu Jalosella on paketista? Mielenkiintoisia kysymyksiä, mutta niihin saadaan enemmän vastauksia NHL:n runkosarjan päätyttyä ja ensimmäisten MM-nimitysten myötä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös