MM 2024: Slovakia

  • 16 653
  • 49

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
- Puolustaja Martin Fehervary (Washington) pelaa MM-kisoissa. Puolustaja Erik Cernak (Tampa Bay) ei tule loukkaantumisen vuoksi. Nämä uutiset vahvisti GM Miroslav Satan.

Fehervaryn saapumisen myötä puolustusosasto välttää pahimman skenaarion. Alakertaan vaadittaisiin vielä Peter Ceresnak ja Patrik Koch, jotta Slovakialla olisi kaksi mitat täyttävää pakkiparia. Näin MM-kisoihin voitaisiin lähteä luottavaisin mielin.

EDIT:

- Puolustaja Patrik Koch (Tucson, AHL) ja hyökkääjä Milos Kelemen (Tucson, AHL) liittyvät Slovakian MM-joukkueeseen. Virallinen ilmoitus GM Satanilta.

- Slovakian Pohjois-Amerikan -vahvistukset Skoda Cupissa tällä hetkellä,

Puolustajat

Martin Fehervary, Washington
Patrik Koch, Tucson (AHL)
Simon Nemec, New Jersey

Hyökkääjät

Milos Kelemen, Tucson (AHL)
Martin Pospisil, Calgary
Pavol Regenda, San Diego (AHL)
Juraj Slafkovsky, Montreal
Tomas Tatar, Seattle
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Pari viivaa.

- Slovakia otti viimeistä edellisestä lämmittelyottelusta helpon 6-1-kotivoiton (linkki ottelun tilastoihin). Puola oli varsin kevyt vastustaja, jopa heikompi kuin odotin. 1. erän jälkeen taululla olivat lukemat 4-0, jonka jälkeen Slovakia käytännössä lopetti pelaamisen. Viimeiset 40 minuuttia näyttivät enemmän tai vähemmän pelkältä pelailulta. Siinä mielessä tämä oli väärän tason vastustaja, että viimeisistä Skoda Cup -paikoista kisaavat slovakkipelaajat olisivat pystyneet parantelemaan omia osakkeitaan kisakoneeseen pääsystä.

- NHL- ja AHL-vahvistuksista jäällä nähtiin puolustaja Simon Nemec (New Jersey) sekä hyökkääjät Pavol Regenda (San Diego, AHL) ja Tomas Tatar (Seattle). Kokoonpano oli vielä sen verran kaukana lopullisesta MM-muodosta, että Puola-pelin perusteella ei pysty tekemään pitkälle meneviä johtopäätöksiä MM-ketjuista ja -pakkipareista. Ehkä muutamana yksittäisenä nostona Regenda ja Oliver Okuliar (Mountfield, CZE) laitureina samassa ketjussa sekä Peter Cehlarik (Leksand, SWE) ja Marek Hrivik (Leksand, SWE) kimpassa. Loukkaantumisista kärsinyt ykkössentteri Hrivik teki siis paluun tositoimiin. Se on Slovakialle enemmän kuin tärkeä asia. Pakkiduon Michal Ivan (Liberec, CZE) - Mario Grman (Vítkovice, CZE) yheisesiintyminen käytännössä varmisti sen, että he ovat pari myös MM-kisoissa.

- Hyökkääjä Martin Pospisil (Calgary) kärsii lievästä alavartalovammasta. Hän jätti varotoimenpiteenä Puola-ottelun kokonaan väliin. Asiaa selvitellään MRI-tutkimuksilla ja ensi viikolla ratkeaa enemmän. Slovakian lääkäri arvioi, että MM-kisojen ei pitäisi näillä näkymin olla vaarassa.

- Hyökkääjä Juraj Slafkovsky (Montreal) saapuu Slovakiaan vasta ensi viikon maanantaina. Hän on edelleen P-Amerikassa. Hän on nykytiedon mukaan käytettävissä ti 7.5. (klo 19.00) USA:ta vastaan, jolloin on viimeinen valmistava taisto MM-kisoihin.

- Tshekin Extraliigan finalisteista ei ole edelleenkään kuulunut mitään. Tämä on varmasti tietoista politiikkaa mj:ltä, että tiedotusverhoa raotetaan vasta siinä vaiheessa, kun viimeisen eli ensi viikon leiriryhmä julkaistaan. Myös P-Amerikan uudet avut, puolustajat Martin Fehervary (Washington) ja Patrik Koch (Tucson, AHL) sekä hyökkääjä Milos Kelemen (Tucson, AHL) ovat aikataulullisesti kysymysmerkkejä. He liittyvät kaikella todennäköisyydellä MM-kisojen alkuun mennessä, mutta on epäselvää, ovatko kehissä ti 7.5. USA-kenraalissa.

- Slovakian tulevasta MM-joukkueesta puuttuivat tänään Puolaa vastaan Fehervary, Koch, Kelemen, Pospisil ja Slafkovsky sekä Tshekin Extraliigan finalistit (4-5 kpl). Vaihtuvuus POL-pelin kokoonpanosta tulee siis olemaan peräti 9-10 pelaajaa MM-kisoihin. Olettaen, että esim. Pospisil kykenee pelaamaan.

———

Kiitoksia vaan @arska07 mukavista sanoistasi tuossa alhaalla! Kirjoitan tähän "epäloogiseen" paikkaan viestisi yläpuolelle, kun en viitsi kokonaan uuttakaan näppäillä tähän aikaan vuorokaudesta. Ja saattaisi koko vastaaminen unohtua.

Twitter on vähentänyt kummasti työmäärää, joka tähän SVK:n MM-ketjun ajantasalla pitämiseen tarvitaan. Itse asiassa pääsee paljon helpommalla kuin joskus 10-15 vuotta sitten, jolloin tietoa piti onkia pitkin netin syövereitä. Ikävuosia kun on tullut mittariin, niin parempi se on, että urakka on keventynyt.

Missiona on jo pidempään ollut seurata erityisesti tätä Skoda Cupia edeltävää leiritysvaihetta ja päivittää tietoja MM-joukkueen rakentumisesta näiden viikkojen aikana. Kieltämättä silläkin on vaikutusta, että Slovakian kiekkoilussa synkimmät vuodet ovat takana ja tulevaisuus vaikuttaa varsin valoisalta. Tätä kehitystä on mukava seurata. Antaa lisämotivaatiota kirjoittaa tähän ketjuun.

Itse MM-kisojen aikaan aktiivisuuteni ei todennäköisesti tule olemaan samalla tasolla. Oikeastaan kun kisat alkavat, minulle tulee fiilis, että oma osuuteni on ikään kuin "hoidettu" tässä ketjussa ja voin keskittyä itse otteluiden katsomiseen. Toki saatan jonkun yksittäisen viestin hakata kisojen aikana. En sitä kategorisesti sulje pois.
 
Viimeksi muokattu:

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
@vetoo Kiitoksia jälleen kerran kattavista analyyseistä ja informaatiosta Slovakian maajoukkueesta. Hienoa luettavaa kerta toisensa jälkeen.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakian 5. MM-leiriryhmä (ti 7.5. USA-peliin asti)

Maalivahdit

Samuel Hlavaj, Plzen (CZE)
Stanislav Skorvanek, Dukla Michalovce
Matej Tomek, Litvinov (CZE)

Puolustajat

Peter Ceresnak, Pardubice (CZE)
Martin Fehervary, Washington
Frantisek Gajdos, Nitra
Andrej Golian, Slovan Bratislava
Mario Grman, Vitkovice (CZE)
Michal Ivan, Liberec (CZE)
Patrik Koch, Tucson (AHL)
Simon Nemec, New Jersey
Rayen Petrovicky, Dukla Trencin

Hyökkääjät

Viliam Cacho, Trinec (CZE)
Peter Cehlarik, Leksand (SWE)
Lukas Cingel, Brno (CZE)
Marko Dano, Trinec (CZE)
Martin Fasko-Rudas, Liberec (CZE)
Marek Hrivik, Leksand (SWE)
Libor Hudacek, Trinec (CZE)
Milos Kelemen, Tucson (AHL) | liittyy mukaan vasta ti 7.5. USA-pelin jälkeen
Andrej Kudrna, Litvinov (CZE)
Robert Lantosi, Mlada Boleslav (CZE)
Martin Pospisil, Calgary
Pavol Regenda, San Diego (AHL)
Juraj Slafkovsky, Montreal
Matus Sukel, Litvinov (CZE)
Samuel Takac, Slovan Bratislava
Tomas Tatar, Seattle


- Slovakian MM-leiriryhmään lisättiin viimeiselle eli 5. viikolle puolustajat Peter Ceresnak (Pardubice, CZE), Martin Fehervary (Washington) ja Patrik Koch (Tucson, AHL) sekä hyökkääjät Viliam Cacho (Trinec, CZE), Marko Dano (Trinec, CZE) ja Libor Hudacek (Trinec, CZE). Näistä nimistä Ceresnak pyöritteli kisakutsua pidempään saatuaan hiljattain perheenlisäystä. Vastaus oli lopulta myönteinen mj:lle. Ceresnakin tulon myötä Slovakia saa kasattua kaksi kelvollista MM-pakkiparia: Nemec-Koch ja Fehervary-Ceresnak.

- Hyökkääjistä Juraj Slafkovsky (Montreal) nimettiin jo viime viikon vahvuuteen, mutta hän viipyi Pohjois-Amerikassa pidempään, eikä ehtinyt mj-toimintaan. Ilmeisesti siellä oli taustalla jokin pikkuvaiva, jota hoidettiin kuntoon. Mistään vakavammasta ei voi olla kyse, koska muussa tapauksessa Canadiens olisi evännyt luvan MM-reissuun. Slovakian valmennusjohdon aikomus on se, että ti 7.5. klo 19.00 USA:ta vastaan pelaa paras mahdollinen kokoonpano eli Slafkovskyn toivotaan olevan jo silloin kehissä. Martin Pospisil (Calgary) ei pelannut perjantaina Puolaa vastaan varotoimenpiteenä. Hyökkääjä Milos Kelemen (Tucson, AHL) liittyy mukaan vasta tiistain USA-ottelun jälkeen.

- Viimeiseltä viikolta tippuivat puolustajat Patrik Bacik (Banska Bystrica) ja Martin Bucko (Plzen, CZE) sekä hyökkääjät Andrej Kollar (Brno, CZE), Oliver Okuliar (Mountfield, CZE) ja Alex Tamasi (Mountfield, CZE). Okuliarin putoamista voidaan pitää hienoisena yllätyksenä. Hän pelasi kuitenkin erittäin hyvän seurajoukkuekauden Tshekissä ja esiintyi edukseen myös leiritysjakson aikana. Pidän tipahtamisen todennäköisimpinä syynä sitä, että Slovakia saa kasaan jopa odotettua paremman hyökkäysosaston. Okuliarille ei yksinkertaisesti löytynyt hänen roolilleen sopivaa tonttia.

- Slovakia matkustaa Ostravan kisapaikkakunnalle ke 8.5. MM-joukkueen valinnat selviävät sitä ennen. Muutamien pelaajien kisapassit jäävät odottamaan leimausta. Slovakia pitää todennäköisesti yhtä paikkaa auki mahdolliselle P-Amerikan vahvistukselle. Puolustaja Samuel Knazko (Cleveland, AHL) on luultavasti kyseinen pelaaja, jota vielä havitellaan.

- MM-avaus Slovakia - Saksa pe 10.5. klo 17.20 Suomen aikaa. Kisajoukkueen kapteenina toimii hyökkääjä Tomas Tatar (Seattle).
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakia harjoitteli maanantaina seuraavilla koostumuksilla:

Cehlarik - Hrivik - Slafkovsky ///// (Takac kiertävänä)
Tatar - Cingel - Hudacek
Regenda - Cacho - Lantosi
Dano - Sukel - Kudrna ///// (Fasko-Rudas kiertävänä)

Fehervary - Nemec
Ivan - Ceresnak
Koch - Grman
Gajdos - Golian/Petrovicky (tästä eivät slovakkitoimittajat saaneet selkoa, kumpi on 8- ja kumpi 9-pakki)

Hlavaj, Skorvanek, Tomek

* * * * *

Slovakia pelaa tänään ti 7.5. (klo 19.00) viimeisen harjoitusottelunsa ennen MM-kisoja. USA-pelistä tulevat puuttumaan Pospisil ja Kelemen. He eivät myöskään olleet jäätreeneissä maanantaina. Tämä yksityiskohta on varmasti vaikuttanut siihen, missä muodossa ketjut ovat juuri nyt.

Ykkönen Cehlarik-Hrivik-Slafkovsky on sama, joka Slovakialla oli Pekingin olympialaisissa reilut 2 vuotta sitten. Se osoittautui jo silloin toimivaksi ja takasi yllätyspronssin. Kolme muuta trioa ovat tällä hetkellä hieman yllättävässä muodossa. Olin käytännössä varma, että Tshekin Extraliigassa kiekkoileva Trinecin kaksikko Dano ja Hudacek iskettäisiin yhteen myös mj:ssä. Näin ei kuitenkaan (vielä) käynyt. Tatar-Cingel-Lantosi nähtiin viime viikon perjantain ottelussa Puolaa vastaan. Nähtävästi tuo ei ollut yksittäinen kokeilu, vaan se on saanut jatkoa.

Jos Slovakia haluaa kasata oman "Hughes-Hronek" -parin, niin fine. Pitäisin Fehervaryn ja Nemecin kuitenkin erillään, sillä se tasapainottaisi kokonaisuutta. Joka tapauksessa Slovakialla kävi tuuri, että puolustukseen saatiin tarvittavat vahvistukset Nemecin takana. Homma olisi lässähtänyt kasaan, mikäli nykyiset 7-9-pakit olisivat ottaneet vastaan 20 minuutin jäävastuun MM-kisoissa.

Kun Pospisil ja Kelemen sovitetaan hyökkäykseen, nykyiset ketjut kokevat väistämättä muutoksia. Pospisil ottaa todennäköisesti keskushyökkääjän tontin. Muu meneekin sitten arpomiseksi. Itse rakentaisin hyökkäysketjut ja pakkiduot seuraavasti:

Cehlarik - Hrivik - Slafkovsky
Regenda - Pospisil - Tatar
Dano - Cacho - Hudacek
Kelemen - Sukel - Lantosi

Koch - Nemec
Fehervary - Ceresnak
Ivan - Grman
Gajdos - Golian / Petrovicky

Hlavaj on lähtökohtaisesti 1-vahti. Skorvanek kakkonen ja Tomek kolmonen.
 
Viimeksi muokattu:

jahoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
2-2. Jenkkien valmentajalla vielä paljon töitä saada ketjut toimimaan halutulla tavalla. Tosin jenkkeillä paljon yksilösuorituksia
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Jaahas, homma kuivui aika pahasti kasaan 2-2-tasoituksen jälkeen ja loppulukemiksi kirjattiin jenkkien 2-6-vierasvoitto (linkki ottelun tilastoihin). USA:n pelaajien henkilökohtainen taitotaso ja joukkuepelaamisen kypsyys näyttelivät merkittävää roolia siitä hetkestä, kun saivat 2-3-johto-osuman aikaan 2. erän alkupuolella. Oli siellä Slovakialla yksittäisiä paikkoja sen jälkeen, mutta pohjoisamerikkalaiseen tyyliin johtoaseman suojeleminen on heidän erityisosaamisalaansa. Jenkeillä oli alla parit yhteiset jääharjoitukset ja lähes kaikki pelasivat vasta nyt ensimmäistä kertaa yhdessä. Toki USA:lla on tämä sama tilanne joka vuosi Skoda Cupiin.

Slovakian maalivahti Samuel Hlavaj oli kyllä epävarma. Kiekot kimpoilivat ilman kontrollia eteen, sivuille tai putosivat taakse. Martin Fehervary - Simon Nemec osoitti sen, miksi pelaavat NHL:ssä vastuurooleissa. Peter Ceresnak oli vielä Tshekin Extraliigan finaalitunnelmissa ja tämä ilta meni häneltä vihkoon. Ja kuten tuossa aiemmin tänään kirjoittelin, 5-8-pakeille nämä ympyrät tahtovat osoittautua hieman liian suuriksi. Paljon henkilökohtaisia virheitä. Suurin ero tulee esiin kiekollisissa ratkaisuissa paineen alla. Aina karvauksen tullen Slovakian alaparit olivat hankaluuksissa. Siinä on valmennujohdolla pohdittavaa, olisiko tuo "Hughes-Hronek" -ratkaisu syytä heittää romukoppaan eli erottaa Fehervary-Nemec -duo.

Hyökkäysketjuista selkeänä huomiona se, että Peter Cehlarik - Marek Hrivik - Juraj Slafkovsky oli ainoa kolmikko, joka sai pelin pidemmäksi aikaa vastustajan päätyyn. Sitä kautta myös maalipaikkoja pitkillä hyökkäyksillä. Slafkovsky yksittäisistä pelaajista Slovakian näkyvin kaukalossa. Muilla vitjoilla taitovaje paistoi. Hyökkäysalueella vietetty aika ei päätä huimannut. Tomas Tatar yritti kovasti, oli kiekollisena aktiivinen, mutta jäi ilman taustatukea.

Aiemmista MM-turnauksista on jäänyt yksityiskohtana mieleen, että Libor Hudacekilla tulee tietyissä otteluissa seinä vastaan. Hän ei enää ole veteraanipäivillään luistimilla yhtä nopea kuin 2010-luvulla. Tshekin Extraliigassa pystyy takomaan hyvää tulosta vielä 33-vuotiaana, mutta NHL-miehiä vastaan painoluokka vaihtuu alemmasta keskisarjasta heavy weightiin. Robert Lantosin vauhdin pitäisi riittää lämmittelypelissä, jossa on vastassa NHL-miehiä. Siitä huolimatta hän oli täysin näkymätön tänään. EDIT: Lantosi putosi lopullisesta MM-joukkueesta.

Lukas Cingelillä ei tee paljoakaan kakkosketjun sentterinä. Hän ei pysty tekemään peliä ja kun aika on kortilla kaukalossa, järkeviä ratkaisuja ei tapahdu. Toivottavasti Martin Pospisil ottaa hänen paikkansa. Pavol Regendalle on annettava tunnustusta karvauspelistä ja yrityksestä. Oli koko ajan hanakasti paineistamassa. Sen hän osaa. Ehkä kuitenkin tämä ilta kertoi sen, miksi hän ei ole kyennyt nappaamaan vakiopelipaikkaa NHL:ssä. Taitotaso ja kiekollisena oikeiden ratkaisujen tekeminen eivät ole kovin kummoisia.

Slovakian valmennusjohto saa pyyhkeitä ylivoimasta. Kyllä tuolla kokoonpanolla pitäisi löytää eväät parempaan erikoistilannepelaamiseen. Ensinnäkin, 1-yv:hen oli kasattu sangen erikoinen koostumus, jossa olivat Nemec, Slafkovsky, Tatar, Hudacek ja Marko Dano. Mielummin yrittäisin sitä viidellä parhaalla pelaajalla eli Cehlarik ja Hrivik Hudacekin ja Danon tilalle. Siinä toki katoaa vasemman siiven onetimer-vaihtoehto pois, mutta Hudacekin laukaus se ei ole järin painava. Cehlarikilla on hyvä rannelaukaus, joten sen puolesta ei ole ongelmaa, vaikka kätisyys ei kohtaa.

No, on tässä vielä aikaa, mutta heti MM-kisojen avauksessa vastaan luistelee yksi Slovakian tärkeimmistä vastustajista eli Saksa. MM-joukkue valitaan pika-aikataululla, sillä Slovakia matkustaa huomenna Ostravan kisapaikkakunnalle. Ketjujen ja pakkiparien muodostamisessa on pientä puntaroitavaa. Milos Kelemen ja Pospisil tulevat uusina mukaan kokoonpanoon. EDIT: MM-joukkue on valittu ja se löytyy seuraavasta viestistä.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakian MM-joukkue

Maalivahdit


Samuel Hlavaj, Plzen (CZE)
Stanislav Skorvanek, Dukla Michalovce
Matej Tomek, Litvinov (CZE)

Puolustajat

Peter Ceresnak, Pardubice (CZE)
Martin Fehervary, Washington
Frantisek Gajdos, Nitra
Andrej Golian, Slovan Bratislava
Mario Grman, Vitkovice (CZE)
Michal Ivan, Liberec (CZE)
Patrik Koch, Tucson (AHL)
Simon Nemec, New Jersey

Hyökkääjät

Viliam Cacho, Trinec (CZE)
Peter Cehlarik, Leksand (SWE)
Lukas Cingel, Brno (CZE)
Marko Dano, Trinec (CZE)
Martin Fasko-Rudas, Liberec (CZE)
Marek Hrivik, Leksand (SWE)
Libor Hudacek, Trinec (CZE)
Milos Kelemen, Tucson (AHL)
Andrej Kudrna, Litvinov (CZE)
Martin Pospisil, Calgary
Pavol Regenda, San Diego (AHL)
Juraj Slafkovsky, Montreal
Matus Sukel, Litvinov (CZE)
Tomas Tatar, Seattle


- Viimeisinä pelaajina MM-kisoista putosivat puolustaja Rayen Petrovicky (Dukla Trencin) sekä hyökkääjät Robert Lantosi (Mlada Boleslav, CZE) ja Samuel Takac (Slovan Bratislava).

- Slovakia seuraa AHL:n pudotuspelejä tahkoavien tilannetta. Sieltä voi siis vielä tulla uusia nimiä MM-joukkueeseen. Nyt meneillään olevista ottelusarjoista mennään jatkoon kolmella voitolla. Vaikka joku slovakki lentäisi nopeassa tahdissa pihalle, pari ensimmäistä Skoda Cupin alkusarjan ottelua missataan joka tapauksessa.

Puolustaja Samuel Knazko (Cleveland) | voitot 1-1
Hyökkääjä Martin Chromiak (Ontario) | voitot 2-0
Hyökkääjä Marian Studenic (Coachella Valley) | voitot 1-1
Hyökkääjä Adam Sykora (Hartford) | voitot 1-1
 
Viimeksi muokattu:

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Sykora, Studenic tai Knazko kelpaisi kyllä, vaikka ei mistään merkittävimmistä vahvistuksista puhutakaan. Sykora sopii ominaisuuksiltaan erittäin hyvin Slovakian pelitapaan, Knazko toisi pakistoon lisää syvyyttä ja Studenic vastaavasti hyökkäykseen. Chromiakille en näe roolia. Saattaisi iskeä maalin tai pari, mutta hänen tasonsa ei riitä kärkiketjuihin, ja alemmissa ketjuissa hän on hyödytön. Ei ole sattumaa, että hän jäi viime kisoissa pari kertaa kokoonpanon ulkopuolellekin.

Maalivahtitilanteesta sen verran, että omissa papereissani Skorvanek olisi ykkönen, mutta oletan, että Hlavaj on huomenna maalilla Saksaa vastaan. Skorvanek oli viime kisoissa erinomainen (4 GP, 95,4%) ja hänellä on jälleen alla vahva kausi seurajoukkueessa, olkoonkin että kyseessä on Slovakian pääsarja. Saa nähdä, muuttuko maalivahtihierarkia kisojen edetessä.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakia harjoitteli tänään aamulla seuraavilla hyökkäysketjuilla ja puolustajapareilla:

Cehlarik - Hrivik - Slafkovsky
Tatar - Cingel - Hudacek
Regenda - Pospisil - Fasko-Rudas
Dano - Sukel - Kudrna
Cacho

Fehervary - Nemec
Ivan - Ceresnak
Koch - Grman
Gajdos - Golian

Hlavaj / Skorvanek / Tomek

* * * * *

Kelemen ei ollut mukana jäällä. Hän ottaa Fasko-Rudasin paikan, mikäli pelaa Saksaa vastaan perjantaina. En ole lukenut syytä, miksi ei esiintynyt USA-lämmittelypelissä tiistaina ja on edelleen poissa. Pospisil on saatu pelikuntoon ja hyvä niin. Luottoni ei ole järin korkea tuon kakkosketjun nykymuodosta. Raa'an yksinkertaistettuna, se ei vain voi toimia. Pakkiparit ovat erilaiset kuin omat kyhäelmäni. En kitise niistä sen enempää. MM-turnauksessa on se hyvä puoli, että koostumuksia ehtii viilata. Päävalmentaja Ramsaylle on annettava pisteet juuri siitä, että hän tekee näitä rohkeitakin kokeiluja kesken arvokisojen. Yhtenä esimerkkinä Slafkovskyn nosto Pekingin olympialaisissa nelosesta ykköseen Cehlarikin ja Hrivikin lenkiksi.

Samaa mieltä kuin @red.machine tuossa ylhäällä. AHL:stä Knazko, Studenic ja Sykora olisivat sen arvoisia, että voitaisiin tilaisuuden tullen raahata rapakon tälle puolelle. Chromiak taas ei. EDIT: Slovakia rekisteröi maksimirosterin eli 3+22 jo tässä vaiheessa, joten ketään ei enää odoteta AHL:stä.

Viime vuoden MM-kisoissa ongelmana oli maalinteon hankaluus. Mv-osasto ja puolustus toimivat. Nyt hyökkäys on laadukkaampi ja arvioisin pakistonkin olevan vähintään pykälää parempi. Samat mv:t. Tuon tehottomuuspulman kun ratkaisevat ja jatkavat samalla alakerran tiiviydellä, niin kyllä tästä hommasta jotain tulee. Yhtenä vaihtoehtona on vetää mv-vastuutandemilla, kuten vuosi sitten. Silloin ei ollut väliä, kumpi oli veräjällä - Hlavaj vai Skorvanek. Hlavaj'n haparoivat otteet USA-pelissä jättivät kuitenkin toivomisen varaa, joten voi olla, että Skorvanek on selkeämpi ykkönen.

Slovakian MM-avaus Saksaa vastaan pe 10.5. klo 17.20 Suomen aikaa.
 
Viimeksi muokattu:

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Millainen Marko Danon kausi on ollut? Ei ole pelannut yhtään maaottelua ja nyt on kuitenkin MM-joukkueessa. Tilastojen mukaan on pelannut vain puolet kaudesta, 26 pelissä 26 pistettä.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Millainen Marko Danon kausi on ollut? Ei ole pelannut yhtään maaottelua ja nyt on kuitenkin MM-joukkueessa. Tilastojen mukaan on pelannut vain puolet kaudesta, 26 pelissä 26 pistettä.

En pysty tuohon mitään syväanalyysia tekemään, mutta tämä kausi on ollut Danolta rikkonainen loukkaantumisten takia. Hän oli sivussa pari pidempää ajanjaksoa ja yli puolet runkosarjasta jäi pelaamatta. Tämän kauden ainoa mj-turnaus, johon Slovakia kasasi paremman miehistön, pelattiin joulukuussa ja silloin Dano oli sairastuvalla.

Hänhän on slovakkilätkäfaneille (siis paikallisille) varsin ristiriitainen tapaus. Aikoinaan NHL:n ykköskierroksen varaus, mutta ei koskaan lyönyt itseään läpi P-Amerikassa ja palasi maitojunalla Eurooppaan. Aikoinaan aina maajoukkueessa esiintyessään heikkoja otteita typerine jäähyineen. Sen sijaan Tshekin Extraliigassa on kulkenut ja tahti on entisestään parantunut parin viime kauden aikana ikävuosien lähestyessä 30:aa. On esimerkkitapauksia, joissa yksittäisen slovakkipelaajan potentiaali on ollut hyvin selvillä kiekkoyhteisössä, varattu varsin korkealla numerolla NHL:ään, mutta lopulta paljon on jäänyt ulosmittaamatta. Dano kuuluu juuri tähän em. pelaajakoriin.

Dano on nykyisin huomattavasti monipuolisempi pelaaja kuin nuorempana. Siitä osoituksena kaudella 2022-2023 voitettu Tshekin liigan maalipörssi. Pystyy pelaamaan myös rikkovammassa roolissa, jota hänelle on kaavailtu tämän vuoden Skoda Cupiin. Dano ei ollut kehissä viime MM-kisoissa vammojen takia. Päättyneellä seurajoukkuekaudella hän tosiaan vietti runsaasti aikaa VMTL:ssä. Trinec, jota Dano edustaa, on hallinnut Tshekin liigaa suvereenisti viime vuodet. Tällä kaudella 5. peräkkäinen mestaruus. Siellä myös henkilökohtaista tulosta on helpompi tehdä. Dano jatkaa Trinecin riveissä kaudella 2024-2025.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Vähän masentava kisa-avaus, jossa muutamat pahat henkilökohtaiset virheet ja heikot hetket maksoivat kovan hinnan, eikä puolustuspelaaminen oikein ole vielä uomissaan; vähän sama meno jatkui kuin USA-kenraalissakin. Lisäksi Grubauer oli ikävä kyllä selvästi tänään Skorvanekia parempi. Hyökkäyspelaaminen oli kyllä omaan silmääni hyvää, mitä toki sopi tuolla kalustolla odottaakin.

Joitain pätkiä jäi ottelusta katsomatta muiden askareiden vuoksi, joten yllä oleva yhteenveto voi joiltain osin olla vaillinainen. Luotetaan kuitenkin siihen, että Kazakstania vastaan nähdään tasapainoisempi esitys, jonka pohjalta on hyvä lähteä haastamaan Yhdysvaltoja.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakia on tehnyt hienosäätöä hyökkäysketjuihin ja puolustajapareihin. Lauantain jääsessiossa mentiin seuraavin koostumuksin (seuraava ottelu: su 12.5. SVK - KAZ, klo 13.20):

Cehlarik - Hrivik - Slafkovsky
Tatar - Cingel - Hudacek
Regenda - Pospisil - Kelemen
Kudrna - Sukel - Fasko-Rudas
Dano, Cacho

Ivan - Nemec
Fehervary - Ceresnak
Koch - Grman
Gajdos - Golian

Skorvanek, Hlavaj, Tomek

1-yv --------| | --------
---------- Pospisil ----------
Hudacek - Tatar - Slafkovsky
---------- Nemec ----------

2-yv --------| | --------
---------- Regenda ----------
Cehlarik - Cingel - Hrivik
---------- Ceresnak ----------
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakialle pakkovoitto, joka tuli lopulta aika vaivattomasti Kazakstanin kaatuessa 6-2. Valmistautuminen onnistui Saksa-tappion saattelemana. Viime vuonna Kazakstan vei maiden välisen pelin vl-kisassa. Tällä kerralla tasoero joukkueiden rostereissa on sen verran iso ja otteluohjelmien suosiollisuus vastakkainen, että voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Ensimmäiset 20 minuuttia olivat Slovakialta erinomaiset. Sitten maa päästi slovakkimaiseen tyyliin vastustajan hetkeksi mukaan peliin (3-1-kavennus heti 2. erän alkuun). Rivit saatiin kuitenkin ammuttua suoriksi ja langat palasivat takaisin Slovakian hyppysiin.

Hyökkäyksessä 2., 3. ja 4. ketjut toimivat hyvin. 1. ketjulla Cehlarik-Hrivik-Slafkovsky meni liian monimutkaiseksi tänään. Yksittäisistä hyökkääjistä Hudacek oli erittäin näkyvässä roolissa kiekollisena. Hänen tasonsa riittää tällaisissa Kazakstan-peleissä enemmän kuin hyvin, mutta sitten kun vastapuolella on NHL-tason pelaajia, mies katoaa kuvasta. Tässä kun on katsonut pari ottelua Regenda-Pospisil-Kelemen -kolmikon työskentelyä, niin tulee väkisinkin johtopäätökseen, että tuossa on valmis ketju 2026 olympialaisiin. Varsin ärsyttävä trio vastustajan kannalta.

Nemec näytti yskineen pelikatkoilla, toivottavasti ei ole flunssa päällä. Tuo voisi olla yksi selitys, miksi hän ei ole ollut kovin näkyvä ja liikkunut kaukalossa selvästi säästöliekillä. Valmennusjohto oli pistänyt Fehervaryn ja Nemecin eri pareihin Kazakstan-peliin. Hyvä niin.

Tiukka testi maanantaina USA:ta vastaan. Ottelun lopputulosta olennaisempaa on peliesityksen laatu. Slovakian päätähtäin on kuitenkin Latvia-peli ja lähtökohtaisesti siinä ratkeava neljäs puolivälieräpaikka.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Hieno voitto Yhdysvaltoja vastaan ja mielestäni pelitapahtumiin nähden ansaitusti. Oli välillä hämmentävää katsoa, miten Slovakia saikin jenkkiryhmän näyttämään noin haavoittuvaiselta, ja maaleja olisi voinut tulla pari lisääkin. Jenkeilläkin toki paikkoja oli, mutta selkeät maalipaikat menivät kuitenkin mielestäni Slovakian hyväksi. Hlavajlta hyvä esitys neljästä taakse menneestä kiekosta huolimatta.

Mutta tuo kolmosketju... Hieno esitys jälleen ja tähän mennessä turnauksen paras. Pospisilille 0+3 ja Kelemenille 2+1 ja siihen päälle kaikki muu, mitä tämä kolmikko askiin tuo peli toisensa jälkeen. Samaa mieltä kuin @vetoo tuossa ylempänä, että tässä on valmis ketju Milanoon.

Muutkin ketjut toki hoitivat ruutunsa tänään varsin mallikkaasti, ja pakistollekin voi antaa kelvollisen arvosanan. Hughesin ja erityisesti Thachukin osumat tulivat hieman halvalla ja kenttätasapaino joitain kertoja hieman järkkyi, mutta on väistämätöntä, että Slovakian pelitavan vaikutuksesta näin välillä käy. Kolmannessa erässä oli kuitenkin hienoa nähdä Slovakian trap-puolustusta, ja jonkin aikaa tuo varsin hyvin toimikin kunnes jenkit rokotti kahdesti lyhyen ajan sisään.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Puola kaatui odotetun uneliaalla esityksellä 4-0. Hlavaj joutui ottamaan muutaman kunnon kopin, mutta tosiasiassa polskeilla ei ollut yllätyssaumaa. Pääasia, että Slovakia sai pelin pois päiväjärjestyksestä, kolme pakollista pistettä ja sairastupa pysyi tyhjänä. Ketään ei kannata osoitella sormella, miksi ottelu säilyi 2-0-tilanteessa 3. erän loppuminuuteille saakka. Toki Puolalla olisi teoriassa ollut älyttömällä munkilla mahdollisuus nousta tasoihin, mutta tuollaista työtapaturmaa ei sattunut Slovakialle. Lähtökohdat olivat hankalat saada kaukaloon yhtään minimitasoa parempaa slovakkiryhmää. Ei tullut murskavoittoa. Numerollisesti hutera parin maalin johtoasema kesti kestämistään ja homma laitettiin pakettiin vasta 2,5 minuuttia ennen päätössummeria kahdella pikaosumalla.

Päävalmentaja Craig Ramsay vastasi Puola-ottelun jälkeen kysymykseen Juraj Slafkovskysta.


Tuossa on aika hyvin tiivistettynä myös omat mietteeni. Odotuksiin nähden 1. ketju Slafkovsky - Hrivik - Cehlarik on esiintynyt alakanttiin. Siihen on varmasti useita syitä.

Slafkovskyn äityminen lentokeliin NHL:ssä ei ole jatkunut mj:n paidassa. Skoda Cupin ketjukaverit ovat perushyvät europainoluokan Cehlarik ja Hrivik. Sen sijaan NHL:ssä ne ovat erittäin laadukkaat Caufield ja Suzuki. Ero on kiistaton.

MM-kisoissa asioita hankaloittaa se, että sekä Cehlarik että Hrivik saapuivat mj-paitaan vaajaakuntoisina. Molemmilla on alla loukkaantumisten haittaama seurajoukkuekevät. Koska MM-kisat pelataan Tshekissä (nämä ovat ½-kotikisat Slovakialle), kieltäytymiskynnys edustukselle oli tänä vuonna poikkeuksellisen korkea. On hyvin mahdollista, että Cehlarik ja Hrivik olisivat jättäneet kisareissun väliin, mikäli MM:t oltaisiin pelattu jossain muualla.

Kun muihin hyökkäysketjuihin kakkosesta neloseen on löydetty hyvät koostumukset, ykköstä olisi monimutkaista lähteä muuttamaan tässä vaiheessa ilman että kokonaisuus kärsisi. Toki mikään ei estä kokeilemasta ketjujen hienosäätöä, kun alkusarjaa on jäljellä vielä kolme ottelua.

Heikon NHL-kauden pelannut Tatar on vertynyt erittäin hyvään iskuun Slovakian väreissä. Hänellä on ollut neljässä alkusarjan pelissä enemmän annettavaa joukkueelle kuin Slafkovskylla. Palatakseni vielä takaisin Ramsay-twiittiin. Melko varmasti voidaan sanoa, että Ramsay on käynyt näitä asioita läpi Slafkovskyn kanssa. Ei hän 40 vuoden ammattivalmentajakokemuksella ole niin pöhkö, että juttelisi näistä median kautta. Jos ja kun Ramsayn ja Slafin ensimmäinen rupattelutuokio ei ratkaissut asioita, voidaan aina ottaa toinen. Se ei ole nuorelle pelaajalle epäluottamuksen osoitus, vaan selkeänä tavoitteena on saada kiekkoilija takaisin omalle pelitasolleen. Olen luottavainen, että Slafkovskyn otteet paranevat vielä näissä kisoissa.
 
Viimeksi muokattu:

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Slovakia on tehnyt näissä kisoissa vasta yhden maalin 16 ylivoimalla, ja yv onkin toistaiseksi ollut kisojen toiseksi heikointa. Tuolla kokoonpanolla pitäisi pystyä paljon parempaan. Ehkäpä koostumuksia täytyisi miettiä uusiksi. Maalipaikoissaan Slovakia on onneksi ollut tehokas, ja tämä oli erityisesti eilisen Ranska-voitossa avainasemassa (Ranskan keskinkertaisen maalivahtipelin ohella). Täytyy toivoa, että Latviaa vastaan meno on alusta lähtien parempaa, koska muuten on kyllä hankala ilta tulossa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ozo

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Hankala ottelu oli tämäkin ja lopulta Slovakia hävisi Latvialle pilkuilla. Pelillinen suunta on ollut lähinnä alaspäin kahden edellisen ottelun aikana, ja ennen mahdollista puolivälierää on ohjelmassa enää yksi ottelu. USA-jatkoaikavoitto näyttäytyy nyt todella merkityksellisenä jatkopaikan kannalta. Toivottavasti USA huomenna ottaa odotetun voiton, niin kiva kuin olisikin olla Latvian puolella.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Ruotsia vastaan olivat poissa Hrivik sekä Kudrna, ja lisäksi Pospisil loukkaantui. Ilmeisesti ainakaan eilisissä tutkimuksissa ei havaittu vammaa. Tänään Pospisille tehdään vielä magneettikuvaus, ja sen jälkeen turnauksen jatkon osalta ollaan viisaampia. Hrivikin ja Kudrnan vammat oletettavasti lievempiä ja uskoisin, että ovat huomenna kehissä Kanadaa vastaan.

Slovakia päätti alkulohkonsa 12 pisteeseen ja 4. sijaan, eli turnauksen päätavoite on nyt saavutettu. Peliesitykset ovat kuitenkin jättäneet toivomisen varaa ajoittaisista hyvistä esityksistä huolimatta, ja karmeinta on ollut ylivoiman tehottomuus. En nyt hirveän luottavainen ole sen suhteen, että Kanadaa vastaan se alkaisikin yhtäkkiä toimia. Alivoimapelaaminen on ollut kelvollista ja maalivahtiosasto on kunnossa; Hlavaj'lla on turnauksen paras torjuntaprosentti.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Pospisilin turnaus ohi. Todella kova menetys. Ilmeisesti Hudacek käynyt myös magneettikuvauksissa, mutta kaiketi ihan mahdollista, että pelaa huomenna.

Onnea Kanadalle välieräpaikasta.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Pospisil ei tosiaan enää pelaa näissä kisoissa. Olkapäävamma, jonka ei kuitenkaan pitäisi olla kovin vakava. Hrivik ja Hudacek ovat pelikunnossa torstain puolivälierässä.

Aivan kuten @red.machine tuossa ylempänä kirjoitti, Pospisilin menetys on iso ja kun katsoo tätä Slovakian laskevaa käyrää näissä kisoissa, Kanadaa voidaan onnitella jo välieräpaikasta.

Slovakian yv-koostumukset tänään:

1: Fehervary, Cehlarik, Slafkovsky, Regenda, Tatar
2: Nemec, Hudacek, Hrivik, Dano, Sukel

Ceresnak on siis otettu pois. Fehervary on nostettu Nemecin tilalle ykköseen ja Nemec tiputettu kakkoseen. Ei siinä mitään. Vähän yllättäviä ratkaisuja, mutta homma ei voi kovin paljon huonommaksi mennä, kun Slovakian yv-tehokkuus taitaa olla näissä MM-kisoissa jotain 1/20.

EDIT: Piti ihan tarkistaa. Lukema on 1/23 (!). Skoda Cupin heikoin yv onnistumisprosentin ollessa 4,35 %.
 
Viimeksi muokattu:

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Ihan kivaa taistelua lopussa, mutta kyllähän Kanada tässä lopulta selkeästi parempi osapuoli oli. En jaksa enempää analysoida, mutta pieneksi pettymykseksi nämä kisat lopulta jäivät, vaikka tavoite saavutettiinkin.

No, tulevaisuus näyttää onneksi aika kivalta, kunhan vuosien 2022 ja 2023 varausikäluokat tuosta vähän kehittyvät. Seuraavissa kisoissa nähdään toivottavasti esim. Dvorsky mukana.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Miltä Nemec näytti kokonaisuutena?

Kanada-pelin vilkuilin ja oli paljon esillä. Erityisesti viivan pitäminen, jota nähtiin änärissäkin, sattui muutaman kerran silmään, mutta miten kokonaisvaltaisuus?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös