MM 2023, Ruotsi

  • 24 927
  • 69

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Toivottavasti ei parempi Nylander tule, alkaa muuten olemaan Ruotsin mestaruus ikävän lähellä.
 

Don John

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
William Nylander on Aftonbladetin sekä SVTn mukaan liittymässä kisoihin. Hieno homma! Varmaan tulee olemaan turnauksen parhaita pelaajia. Timothy Liljegren on myös liittymässä Tre Kronorin vahvuuteen. Hieno asia että tulevat. Nostaa hieman turnauksen tasoa.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Ei tullut vanhempi Nylander kisoihin. Syy on se, ettei halua tässä vaiheessa viedä enää kenenkään pelipaikkaa, joista yksi mahdollinen on hänen veljensä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ei tullut vanhempi Nylander kisoihin. Syy on se, ettei halua tässä vaiheessa viedä enää kenenkään pelipaikkaa, joista yksi mahdollinen on hänen veljensä.
Erikoinen perustelu. Kuitenkin viime vuonna tuli kesken kisojen mukaan ja vei jonkun paikan. Nythän Ruotsin mediassa on arvuuteltu sitä, olisiko Williamin kieltäytymisen todellinen syy se, että pikkuveljen rooli on kisojen edetessä pudonnut, kun hän aloitti ykkösketjussa ja parissa viimeisessä matsissa on pelannut hajavaihtoja 13. hyökkääjänä. Ja nyt William ikään kuin tällä tapaa kostaisi Hallamille pikkuveljensä kohtelun.

Jo ennen kisoja taisin tässä ketjussa ihmetellä nuoremman Nylanderin valintaa suoraan kisajoukkueeseen ennen leirinäyttöjä. Ja nyt on kyllä helppo sanoa, että A.Nylander ei ole tuonut mitään lisäarvoa Ruotsin MM-joukkueeseen.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Erikoinen perustelu. Kuitenkin viime vuonna tuli kesken kisojen mukaan ja vei jonkun paikan. Nythän Ruotsin mediassa on arvuuteltu sitä, olisiko Williamin kieltäytymisen todellinen syy se, että pikkuveljen rooli on kisojen edetessä pudonnut, kun hän aloitti ykkösketjussa ja parissa viimeisessä matsissa on pelannut hajavaihtoja 13. hyökkääjänä. Ja nyt William ikään kuin tällä tapaa kostaisi Hallamille pikkuveljensä kohtelun.

Jo ennen kisoja taisin tässä ketjussa ihmetellä nuoremman Nylanderin valintaa suoraan kisajoukkueeseen ennen leirinäyttöjä. Ja nyt on kyllä helppo sanoa, että A.Nylander ei ole tuonut mitään lisäarvoa Ruotsin MM-joukkueeseen.
Näin on ainakin toimittaja Chris Johnston twiitannut.



 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Tämä teksti on jatko-osa tälle viestille. Päätin siis jäädä lauantaina Yhdysvallat-Tanska mittelön jälkeen myös katsomaan iltapeliä, kun Premium-istuimille pääsi 50%:n alennuksella 32 rahnan hintaan. Se oli sopuisa hinta Leo Carlssonista ja Ruotsin NHL-avuista. Toki O. Lindberg alkuperäisenä ritarina oli myös hauska bongata. Jos en väärin muista, hän taisi jopa pelata Golden Knightsin ihkaensimmäisessä pelissä Smithin ja Marchessaultin välissä stuntaten Shipachyovia. Ranskan yksilöistä en ollut kiinnostunut, koska näin ison osan heistä jo vuosi sitten Kanadaa vastaan. Ajattelin ostavani istuimen vaihteeksi A4:sta, jotta näkisin Ruotsin lämmittelyt lähellä, mutta nimellisestä kotijoukkuestatuksesta huolimatta Ruotsi lämmittelikin toisessa päässä toisin kuin USA. Se oli lopulta onni, koska näin avauserässä Ruotsin hyökkäysalueen hyökkäyspeliä lähempää ja kaikki pelin maalit tulivatkin silloin minun päätyyni. Ennen ottelua koeajoin kymmenen euron makkaraperunat ja yllätyin siitä, että annos oli oikeasti miehekkään kokoinen ja sen haarukointiin kului reippaasti yli kymmenen minuuttia, joten maha tuli kyllä täyteen.

YV

Lindberg
Petersson Zetterlund Raymond
Sandin

Berggren
Bengtsson Grundström Carlsson
Tömmernes

Ruotsi

Berggren 48
- Berggren oli tuttu kaveri neljän vuoden takaa U20-harjoitusturnauksesta. Ylivoimalla hän oli tutusti päädyssä/maskissa. Erinomaisena pelinrakentajana toimistosta muistan hänet myös U20-tasolta, joten tuo ei yllättänyt. 3-0 ylivoimamaalissa oli hieman tuuria, kun hän pyörähti Carlssonin syötöstä maalin eteen ja haki vielä syöttöä jalkojensa välistä Grundströmille, mutta kiekko kimposi ranskalaispuolustajan jalasta omaan maaliin. Pelinrakennuskyvyt tulivat ilmi pari kertaa ottelun aikana. Heti avausvaihdossa hän tarjoili suorahyökkäyksen lopuksi mainion poikittaissyötön Carlssonille, joka latasi kuitenkin one-timerin seinille. 35. minuutilla puolestaan 2v1-hyökkäyksessä lätty putosi Raymondille, mutta tämä ajautui sen verran pieneen kulmaan, että Papillon ehti liukua sivuttain peittämään etukulman. Ehkä tärkein huomio oli kuitenkin avauserässä yhdessä vaihdossa, jossa Berggren kuljetti kiekon yksin vauhdilla keskialueen sumpun läpi ja mursi siniviivan onnistuneesti keskeltä röyhkeästi pujotellen. Edellinen muistikuva hänestä oli tietynlainen verkkaisuus ja nojaaminen enemmän kiekon suojaamiseen vankan keskivartalon ansiosta, joten oli hienoa nähdä, että hän oli saanut suoraluisteluunsa ytyä ja väljyyttä. Kiekko tietysti pysyi matkassa kovassakin vauhdissa tutun hyvin.

Carlsson 21
- Lämmittelyssä Carlsson oli enimmäkseen omissa oloissaan yhteisten harjoitteiden ulkopuolella. Hän neppaili mm. keskialueella rauhassa. Keskittyminen oli jo ottelussa. Avausvaihdossa aloitusvoiton jälkeen Carlsson sai kiekon vauhtiin vasempaan laitaan, mutta menetti pelivälineen hallinnan puolustajan häirittyä mailalla. Sen perään takakarvaus oli näennäistä. Hän ei tuntunut pääsevän kunnolla iholle, vaan ikään kuin luisteli ohi tilanteesta menetyksensä jälkeen. Luistelu vaatii vielä työstöä suunnanmuutoskaarroksissa. Vaihdon lopuksi Ruotsin suorahyökättyä uudelleen Carlsson hakeutui auki oikeaan laitaan ja tosiaan tykitti one-timerin päätypleksiin Berggrenin oivasta tarjoilusta.

Toisessa ja kolmannessa vaihdossa puolestaan sain seurata läheltä Carlssonin hyökkäysalueen hyökkäyspelaamista. Hän pelasi hyvän ahtaan tilan seinäpelin Berggrenin kanssa oikeassa kulmassa ja löysi sitten slotista Raymondin, joka kilautti tolppaan ranteella. Seuraavassa vaihdossa Carlsson eristettiin samaiseen oikeaan kulmaan silmieni eteen. Hän yritti karistaa ranskalaispakki Thrynia selästään. Lopulta nuorukainen siinä jotenkin onnistuikin ja löysi taas slotista ketjutoverin, mutta Berggren laukoi reippaasti yli. Kemiaa varsinkin Bergrenin kanssa kuitenkin tuntui olevan päätypeleissä ja oli hauska kuulla, kuinka Berggren huusi aina "Leo!", kun hän halusi kiekon itselleen. Pienen tilan käyttösyötöissä kulmapeleissä Carlsson oli jo lähes yhtä juonikas kuin niiden erikoisosaaja Berggren. Tietysti pienen miinuksen voi jälleen antaa luisteluun liittyen, sillä terän käyttö oli jotenkin vähän töksähtelevää suunnanmuutoksissa ja tiettyä sähäkkyyttä Carlssonilta vielä uupuu. Toki nykyinen fysiikkakin ja luistelutekniikka riitti Ranskan puolustajia vastaan pysymään kiekossa kiinni, muttei välttämättä kovempia maita vastaan.

Avauserän toiselta puolikkaalta jäi puolustusalueen puolustuspelistä mieleen se, että hän hetkellisesti laiturina ollessaan hoiti siirtokiekon varmasti keskialueelle Thryn pinchausta vastaan. Voittava teko. Ylivoimalla puolestaan Carlsson operoi oikeassa siivessä ilman kummempaa säkenöintiä. Toki hän sai ykkössyöttöpisteen Berggrenin 3-0 maaliin ja satuin saamaan sen nauhallekin.


Carlsson 0+1.

Avauserän viimeisessä vaihdossa puolestaan Carlssonin jättö oli huono onnistuneen sisäänviennin jälkeen. Niinä hetkinä, kun hän jarrutti hyökkäysalueella ja nosti katseensa seuraavan siirron tekemiseksi, petrattavaa oli kentän paremmassa hahmottamisessa ja oikean syöttövalinnan tekemisessä. Keskialueella sen sijaan hän teki järjestään oikeita valintoja eli joko jakoi kiekkoa nopeasti laitureille vauhtiin tai kuljetti itse sen hyökkäysalueelle. Hänellä oli itseluottamusta eivätkä kiekot todellakaan Carlssonin lapaan kuolleet suorahyökkäyksissä, vaan päinvastoin hän oikeilla valinnoillaan rytmitti peliä mukavasti.

Suorahyökkäyksiin liittyen toisessa erässä oli hyvä nähdä häneltä pari onnistunutta viistokuljetusta halki keskialueen, jotka päättyivät onnistuneeseen sisäänvientiin vasemmasta laidasta ohi puolustajan. Carlsson suojasi kiekkoa noina hetkinä hyvin laidan puolella eikä sitä ollut helppo häneltä riistää. Keskialueen ylityksistä tuli hieman mieleen viimevuotinen ykkösvaraus Slafkovsky, koska myös Carlssonin valintoja keskialueella oli vaikea lukea. Ihan samanlaista räjähtävää kykyä luistelulinjan muuttamiseen kovassa vauhdissa ei vielä ollut, jos vertaan Carlssonia vuodentakaiseen Slafkovskyyn (jonka näin livenä kolmesti), mutta Carlssonilla oli puolestaan etuna laajempi syöttövalikoima. Mitä tulee puolestaan vielä noihin viistokuljetuksiin, ne ovat tärkeä taito hallittavaksi, koska änärissäkin trapin käyttäminen keskialueella on yleistä, joten Carlssonin kaltaiset yksilöt ovat arvossa arvaamattomassa, jos joukkue ei halua vain dumpata kiekkoa syvään ja karvata sitä sitten takaisin, vaan mennä hallitummin yli keskialueen.

Jossain määrin Carlssonista tuli mieleen Vegasin C. Stephenson, koska peliasennossa oli yhtäläisyyksiä ja Carlssonkin vaikutti enemmän pelinrakentajatyypiltä kuin viimeistelijältä. Kakkoserän lopussa 2v1-tilanteessa hän laukoi itse vasemmalta puolelta reilusti yli maalin. Rannelaukaus oli todella kaukana napakkuudeltaan vaikkapa jostain Matthewsista, mutta hyökkäysalueen hyökkäyspelien liu'uttavista syötöistä kirjasin ison plussan muistivihkoon.

Raymond 23
- Lämmittelyssä pleksi paukkui, kunnes lopussa hän huijasi pari kertaa läpiajossa Wallstedtin ja nosti rystyltä kiekon verkkoon. Itse pelissä neljännellä minuutilla Raymond kilautti tosiaan keskeltä tolppaan ketjutovereiden kulmapelin jälkeen. Myöhemmin hän hankki ylivoiman, kun Crinon roikkui miehessä liikaa sisäänviennin jälkeen. Raymond saikin 4-0 YV-maaliin kakkossyötön. Siinä hän pelasi viisaasti, kun hän haki vauhtia siniviivasta ja sai sitten syötön Sandinilta lapaansa, mutta vetolinja oli tukossa, joten Lucas ei pakottanut laukausta, vaan syötti maalin kulmalle Lindbergille, joka löysi slotista Zetterlundin ja tämä niittasi kiekon sisään.

Pelurimaisuus näkyi ehkä parhaiten kakkoserän puolivälin hyökkäysalueen pyörityksessä, jonka lopuksi Raymond nousi maalille seinäsyötön turvin, mutta rysty-kämmen viimeistely-yritys ei taipunut nollakulmasta enää sisään, vaikka veskarin hän sai jäädytettyä. Päätöserässä puolestaan Raymondia kokeiltiin kakkosketjussa, kun hänet vaihdettiin päittäin Peterssoniin. Keskityin enemmän Carlssonin havainnointiin, joten Raymond jäi siksi vähän vähemmälle huomiolle, mutta ehkä odotin hänen pysyvän vielä paremmin kiekossa kiinni hyökkäyssiniviivan päällä mailaviidakon keskellä. Pehmeiden käsien ansiosta tietysti itse hyökkäysalueella menetyksiä ei juuri tullut, mutta hyökkäyssinisellä muutamia siis kylläkin.

Grundström 91
- Lämmittelyn vakuuttavin yksilö. Eräs laser sujahti vasempaan alakulmaan millintarkasti viiksiltä. Myös viisikkoharjoitteessa one-timer painui sisään rennon kovaa. Grundström oli ytimessä alusta asti ja niinpä otin hänen tehopisteensä kertoimella 1.84 ottelun pelivalinnaksi. Se oli lähellä osua jo avausvaihdossa, kun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Grundström kilautti ylärimaan vasemmasta laidasta. Sen lähemmäs maalia hän ei sitten enää päässytkään. Avauserän puolivälissä oli toinen oiva sauma tuoda veto kotiin, kun Grundström livahti puolittain läpi yhtäkkiä, mutta rystynosto ei koskaan patjan yli noussut, kun Carl ei saanut kiekkoa kunnolla kesytetyksi. Alivoimavastuuta tuli puolestaan Silfverbergin parina enkä siltä ajalta mitään erityistä noteerannut. Ylivoimalla slotissa Grundström jäi aika toimettomaksi.

Kakkoserän alussa Sandin löysi syötöllään siniviivasta Grundströmin lavan maalin edestä, mutta Papillon piti längit kiinni. Sen perään Grundström luisteli norsukiekon perään ja kamppaili sen itselleen ajaen maalille, mutta kiekko karkasi lavasta, kun se olisi pitänyt kääntää rystyltä sisään. Päätöserässä puolestaan Grundström oli jälleen silmieni edessä hyökkäysalueen hyökkäyspelissä. Silloin kiinnitin huomiota siihen, että liikkeen ja raamien puolesta kaikki ominaisuudet menestyvään alaketjujen NHL-uraan olisivat olemassa, mutta mailankäyttö oli isoksi mieheksi hämmentävän pehmeää. Samassa vaihdossa 44. minuutilla Grundström hävisi kaksi 50-50 mailamiekkailukiekkoa ranskalaispakeille ja päätypelit kuolivat niihin. Mitä mieltä on @heikkik, onko tuo tyypillistä Grundströmille?

P. Lindholm 17
- Lindholm alusti itse tekemänsä 1-0 maalin hyvällä nousulla päädystä keskustaan kiekkoa rystyllä suojaten ennen pudotusta viivaan Peterssonille, joka levitti Tömmernesille. Olin varma, että Tömmernesin syöttö takaisin keskelle kimposi Claireauxin luistimesta omiin, mutta ilmeisesti sitten Lindholm ohjasi kiekon ohi Juncan. Lindholm oli kakkossentteri, joka ei tehnyt mitään sirkustemppuja, mutta oli äärimmäisen luotettava kiekollisena ja harvoin tilanteet katkesivat hänen vuokseen. Luistelu oli keskinkertaista, mutta suojaaminen vahvaa.

Petersson 20
- Petersson sai ilmaisen kakkossyötön avausmaaliin ja hetken päästä jäi keskialueella Crinon taklauksen alle punaviivalla. Ylivoimalla hän ei juuri laatukutiaan päässyt käyttämään vasemmasta siivestä, joten sikäli kokonaisuutena anti oli nuhaista eikä sitä auttanut nosto ykkösketjuunkaan päätöserään.

Everberg 18
- Alivoimalla elementissään vastahyökkäyksissä suojatessaan kiekkoa nojaamalla ja yrittäessään punnertaa väkisin maalille. Pidin vankkarakenteisuudesta ja kamppailuvoimasta. Pelisilmä oli myös kohtalainen.

Lindberg 24
- Avauserä oli Lindbergilta heikko siihen asti, kunnes hän alusti ylivoimalla 4-0 maalin. Hän harhautti hyvin maalin kulmalla puolustajan edestakaisella terävällä liikkeellä ja sai siten syöttöväylän auki slottiin Zetterlundille. Sitä ennen Lindberg menetti kiekkoja sisäänvienneissä pari kertaa umpikujiin ajautuen. Alivoimaparina toimi Everberg ja siitä velvoitteesta hän selviytyi ongelmitta. Toinen erä oli Lindbergilta jo paljon parempi ja heti avausvaihdossaan hän luki hyvin karvatessaan vastustajan pakki-pakkisyötön päästen siihen väliin maalin takana. Nopea oivallus löysi A. Lindholmin, jonka laukaus korkealta vastakiekkoon meni vasemmalta ohi. Sen perään Lindberg kuljetti lennokkaasti kiekon hyökkäysalueelle läpi keskialueen, joten avauserän lopun YV-passi todella herätti hänen itseluottamuksensa jälleen ottelun alun epäonnistumisten jälkeen ja luistinkin alkoi kulkea eri malliin. Loppupelistä ei sen kummempaa mieleen jäänyt, mutta hyökkäysalueella hän oli kuin eri mies ja syötöt napsuivat tarkasti omien lapoihin, kun hän järjesteli muutamia tekopaikkoja, joten lopuksi Lindbergista jäi ihan hyvä maku.

Zetterlund 49
- Fantasymieheni mätti 2+0 tehot. 2-0 maalissa läpiajossa kiekko karkasi aika pitkälle häneltä Pudasin lävistävän syötön jälkeen, kun Zetterlund leikkasi takasinisen taskuun, mutta Ranskan maalivahti jäätyi maaliviivalle eikä tullut vastaan. Niinpä Zetterlund ehti vielä kiekkoon ja käänsi sen rystyltä sisään. 4-0 maali ylivoimalla oli puolestaan laadukas yhden kosketuksen viimeistely takakulmaan bravuuripaikalta. Hattutemppuakin tarjottiin, kun 24. minuutilla Lindbergin poikittaissyötöstä hän laukoi päin veskaria ja olihan seassa ottelun alussa kilautus tolppaan oikeasta laidasta suorahyökkäyksen päätteeksi. Ilman tehokkuutta Zetterlundista olisi jäänyt ehkä vähän valju kuva, koska raymondmaisesti hänellä ei ollut paras päivänsä kiekonhallinnan suhteen laitojen lähellä.

Sörensen 19
- Napakka rannelaukaus jäi mieleen alkulämmittelystä. Rannelaukaukset kohti oikeaa alakulmaa upposivat tolpan juureen, mutta itse pelissä kakkoserässä parista vastaavasta mestasta vasemmalta kaarelta ruuti oli märkää. Sörensen pelasi ykkösalivoimaa de la Rosen kanssa ja parhaiten jäi mieleen 47. minuutin hurja vaihto, jossa he vuoron perään loivat toisilleen kolme perättäistä maalipaikkaa maalin eteen, kun vuorotellen toinen riisti kiekon päädyssä takaisin ja toinen oli auki luukulla. Ranska ei ylivoimallaan meinannut millään päästä omista ulos. Sörensenin profiili oli aika samanlainen kuin Everbergilla, mutta nopeutta oli vähän enemmän.

de la Rose 95
- Nelossentteri de la Rose loisti tosiaan alivoimalla. Yllä kerratun päätöserän AV-vaihdon lisäksi kakkoserässä erään alivoiman lopussa hän voitti kamppailun oman sinisen kulmassa kahta patonkia vastaan ja purki kiekon. Mailakamppailu oli vahva kuten tilannekovuuskin. Mutta kiekollisuuttakin miehellä oli. 35. minuutilla hän pelasi keskialueella loistavan seinäpelin kovassa vauhdissa ja Ruotsi eteni siten hyökkäysalueelle. Sen perään hän osoitti kurinalaisuuttaan luistelemalla alas lujaa ja pääsi väliin keskialueella poikittaissyöttöön. Pienen miinuksen voi antaa tuhlailusta, koska avauserän alussa hän laukoi kulmapassista tolppaan maalin edestä ja 27. minuutilla keskustasta Silfvergin päätypassista hieman ohi oikean yläkulman

Silfverberg 33
- Päätypassi de la Roselle jäi parhaiten mieleen toisessa erässä. Peruspörräystä ja rutiinilla hoitunutta alivoimapelaamista kummempaa annettavaa Silfverbergilla ei oikein ollut. Enpä enää ole yllättynyt, että tehoja tuli vain reilut 20 kappaletta tällä kaudella Ducksissa, koska aika tasapaksuksi puurtajaksi Silfverberg on vajonnut.

Nylander 98
- 13. hyökkääjä, joka pelasi pari hajavaihtoa kakkos- ja kolmoserissä. Olisi luullut siis virtaa riittävän, mutta kakkoserän vaihdossaan hän oli jotenkin flegmaattinen eikä jaksanut luistella täysillä omiin päin. Se oli huolestuttavaa. Vaikea nähdä, että hänestä koskaan tuotteliasta NHL-pelaajaa tulee, kun luistelu näytti niin verkkaiselta ja raskaalta ajoittain.

Sandin 38
- Erottui pakistosta pehmeillä tassuillaan jo lämmittelyssä. Ylivoimamoottorihan Sandin oli toisessa viisikossa, muttei mitenkään säkenöinyt kuin kolmossyötöllään neljänteen maaliin. Parhaiten Sandinista jäi mieleen hänen kykynsä paineen alla pehmeisiin rystysiirtoihin omien lapaan. Visio oli hyvä ja ketteryyttä oli riittävästi, jotta hän kykeni pyörähtämään tarvittaessa itsekin paineen alta tai hyökkäyssiniviivassa pinchaamaan terävästi eteenpäin ja lyömään mailansa vastustajan lapaan purun estämiseksi. Hyökkäysalueella hän myös liikkui tarvittaessa syvyyteen syöttösuunnan tarjotakseen eikä jämähtänyt vain siniviivaan. Eräs oivallus löysi maalin edestä Grundströmin ja 28. minuutilla hän laukoi itse painottomalta puolelta rannelaukauksen syliin, mutta jäin kaipaamaan vielä ratkaisuhalukkaampaa pelaamista.

Liljegren 37
- Ensipotkuissa oli jytyä varmaan eniten Ruotsin alakerrasta ja niillä hän sai itsensä isoksi mieheksi liikkeelle liitämään jään pinnalla aika vaivattomasti, mutta sitten sen jälkeen keinot vähän tuntuivat välillä loppuvan kesken. Toki hän usein antoi teräviä ristipistoja liikkeelle päästyään, mutta jotenkin nuo syötöt olivat silti vähän hätäisiä ja aika ahtaisiin tiloihin annettuja. Tuntui siltä, että kovassa temmossa tehdyt suoritukset vaativat siis yhä työstöä, jotta varmuus on korkealaatuista. Paras vaihto oli ehkä 24. minuutilla, kun Liljegren liittyi mukaan suorahyökkäykseen ja Sandinin käynnistämästä pelistä Ruotsi tuli pois paineen alta. Liljegren päätti suorahyökkäyksen todella lujaan rannelaukaukseen oikeasta laidasta veskarin maskin tienoille tai siltä se ainakin toiseen päähän näytti.

Tömmernes 7
- Tömmernes isännöi vuorostaan toista YV-viisikkoa. Hän oli raamikas ja kohtalaisen sulava luistelija. Kuin varkain mies saalisti 0+3 tehot avauserään. Oikeastaan mitään ihmeellistä ei pelistä jäänyt mieleen, kun olin enemmän kiinnostunut NHL-pelaajista. Suorittaminen oli varmaa kentän molemmissa päissä ja syöttötaito hallussa.

A. Lindholm 54
- Lindholm oli aika jämäkkä leftin pakki ja mailapuolusti hyvin. Ainoa miinus oli avauserän alun hävitty kaksinkamppailu oman maalin takana karvauksen alla, josta Ranska pääsi puolittaiseen maalipaikkaan maalin eteen, joten karvatessa iskisin kyllä Ruotsin pakistosta häneen, koska paineen alla taidot eivät ole välttämättä aina riittävät tilanteen setvimiseen.

Nemeth 12
- Nemeth oli voimakas eivätkä vastustajan hyökkääjät todellakaan livennyt hänen otteestaan, kun hän liimasi heidät kiinni laitaan oman maalin takana. Ristipisto Raymondille kakkoserän alussa oli kohokohta kiekollisesti, mutta tämä laukoi pakin jaloista ohi maalin.

Bengtsson 32
- Bengtsson oli tuttu SKA-nutusta. Mieleen jäi lähinnä nyt viidennen minuutin loistava keskikaista-ajo, jonka lopuksi hän siirsi kiekon rystyltä oikeaan laitaan Zetterlundille ja tämä kilautti ylärimaan suorahyökkäyksen lopuksi. Ylivoimalla anti vasemmasta siivessä oli olematonta muistini mukaan.

Pudas 64
- Priima-avaus 2-0 maalissa oli hieno ja sillä hän paikkasi saman vaihdon aiemman heikon pakki-pakkisyötön hyökkäyssiniviivassa, josta peli kääntyi omiin. Omalla alueella kiekko ehkä välillä vähän hukkui Pudaksen jalkoihin päätykiekkoja hakiessa, joten Lindholmin ohella kohdistaisin paineen häneen karvatessa pudotuspeleissä.

Johansson 31
- Johansson selvisi helpolla. Nollapeli irtosi 15 torjunnalla. Avauserässä 11. minuutilla hän kuitenkin joutui venymään akrobaattisen pelastukseen Ranskan 2v0-hyökkäyksessä. Bertrand tarjoili paikan viereen Fabrelle, joka tuhlasi sen laukomalla ilmeisesti kilpeen. Kakkoserässä hän otti yhden hyvän lähitorjunnan rannelaukaukseen miehestä katsottuna vasemmalta puolelta, mutta muuten nollapeliä ei juuri uhattu. Irtokiekkokontrolli oli kuosissa.

Wallstedt 30
- Lämmittelyn lopussa läpiajoissa Wallstedt ei saanut käytännössä mitään kiinni. Kilpikäden kulma vuoti ruotsalaisten rystyveiveissä. Eritoten Raymond nöyryytti Wallstedtia rumasti. Leimataanko Wallstedt siis jo menetetyksi lupaukseksi, heh? Oli toki hauskaa nähdä hänestä edes pieni vilaus tositoimissa ja sen perusteella rankkarikisoihin en miestä NHL:ssä laittaisi.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
On kyllä erikoista, että ykkösylivoiman pakilla Sandinilla on kasassa vasta 0+1=1. Sen sijaan kakkosylivoiman viivapakki Tömmernes taistelee MM-kisojen pakkien pistepörssin voitosta, kun tehtynä 0+8=8.

Joku voi pohtia sitä, miten kauan Sandinin kannattaa antaa jatkaa tuhnuiluaan ykkösylivoimassa, kun samaan aikaan SHL:n pakkien pistepörssin suvereenisti voittanut Pudas vetää seiskapakkina maltillisilla peliminuuteilla. Itse asiassa Pudas on kuitenkin merkkautttanut näissä kisoissa tähän mennessä Ruotsin joukkueen parhaan tehosaldon +7.
 
Joku voi pohtia sitä, miten kauan Sandinin kannattaa antaa jatkaa tuhnuiluaan ykkösylivoimassa, kun samaan aikaan SHL:n pakkien pistepörssin suvereenisti voittanut Pudas vetää seiskapakkina maltillisilla peliminuuteilla.

Mikey Eyssimont hoiti homman kotiin ja poisti Sandinin ykkösylivoimasta. Olikohan Sandinin kisat siinä?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Grundström 91
- Lämmittelyn vakuuttavin yksilö. Eräs laser sujahti vasempaan alakulmaan millintarkasti viiksiltä. Myös viisikkoharjoitteessa one-timer painui sisään rennon kovaa. Grundström oli ytimessä alusta asti ja niinpä otin hänen tehopisteensä kertoimella 1.84 ottelun pelivalinnaksi. Se oli lähellä osua jo avausvaihdossa, kun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Grundström kilautti ylärimaan vasemmasta laidasta. Sen lähemmäs maalia hän ei sitten enää päässytkään. Avauserän puolivälissä oli toinen oiva sauma tuoda veto kotiin, kun Grundström livahti puolittain läpi yhtäkkiä, mutta rystynosto ei koskaan patjan yli noussut, kun Carl ei saanut kiekkoa kunnolla kesytetyksi. Alivoimavastuuta tuli puolestaan Silfverbergin parina enkä siltä ajalta mitään erityistä noteerannut. Ylivoimalla slotissa Grundström jäi aika toimettomaksi.

Kakkoserän alussa Sandin löysi syötöllään siniviivasta Grundströmin lavan maalin edestä, mutta Papillon piti längit kiinni. Sen perään Grundström luisteli norsukiekon perään ja kamppaili sen itselleen ajaen maalille, mutta kiekko karkasi lavasta, kun se olisi pitänyt kääntää rystyltä sisään. Päätöserässä puolestaan Grundström oli jälleen silmieni edessä hyökkäysalueen hyökkäyspelissä. Silloin kiinnitin huomiota siihen, että liikkeen ja raamien puolesta kaikki ominaisuudet menestyvään alaketjujen NHL-uraan olisivat olemassa, mutta mailankäyttö oli isoksi mieheksi hämmentävän pehmeää. Samassa vaihdossa 44. minuutilla Grundström hävisi kaksi 50-50 mailamiekkailukiekkoa ranskalaispakeille ja päätypelit kuolivat niihin. Mitä mieltä on @heikkik, onko tuo tyypillistä Grundströmille?

Hänen ollessaan kiekollisessa/pelinrakentamisvastuussa tyypillistä on juuri tuo päätypelien kuoleentuminen. Kun hän ajaa kiekottomana kulmaan, niin Grundy kyllä usein voittaa kiekon itselleen (taklaa vaan vastustajan pois tilantesta), mutta sitten ongelmat alkavat. Pelinäkemys/pelinlukemisen nopeus ei vaan riitä jatkamaan tilannetta. Tarvitsee paljon ketjukaverien apua, jotta tilanne kehittyisi/jatkuisi. Siihen nähden millainen junttura Tonka on, niin hän pysähtyneessä vääntötilanteessa todella keskinkertainen eikä ole hyvä suojaamaan kiekkoa (liian kankea).

Juuri tuollaiset norsukiekkovoitot ja puolittaiset läpiajot/ vahvat maalilleajot on häntä parhaimmillaan. Eniten Grundströmiä voisi hyödyntää, jos hänellä olisi samat ketjukaverit ottelusta toiseen ja tarkka pelikirja/rooli. Mutta minusta MacLellan ei oikein osaa tai halua käyttää Grundyn kaltaisia kulmikkaita rymistelijöitä, vaan pitää enemmän liikkuvista pörrääjistä, kuten Moore, Arvidsson, Lizotte ja Iafallo. Sääli, koska Kings tarvitsi yhden rymyketjunkin.

Ylivoimalla Grundström on ihan turha. Kroppa on kuin yv:n maskimiehellä, mutta pää ei. Eikä niistä vähäisistä kerroista mitä häntä on av:llä käytetty ole jäänyt mitenkään positiivista vaikutelmaa.
 

Don John

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Mukavaa olisi nähdä Ruotsi mitalipeleissä, kun viime vuodet on menny melko heikosti. Eiköhän Latvia kaadu melko "normi" pelillä. Onhan tasoero melko iso maiden välillä. Onkohan Suomi-Ruotsi finaali mahdollinen?
 

Snacilep

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Leijonat, Ukraina
Dennis Rasmussen ja Christian Folin korvaavat loukkaantuneet Andre Peterssonin ja Rasmus Sandinin.
 

Butcher

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja Ketterä
Dennis Rasmussen ja Christian Folin korvaavat loukkaantuneet Andre Peterssonin ja Rasmus Sandinin.
Peterssonin turnaus tosiaan on ohi, ja Rasmussen korvaa hänet IIHF:n loukkaantumissäännön mukaisesti. Ruotsin joukkueen tiedotteen mukaan Sandinin tilanne sen sijaan on mallia day-to-day. Ruotsi siis elättelee vielä toiveita Sandinin saamisesta mukaan loppupeleihin. Näin ollen Folin ei varsinaisesti korvaa Sandinia, vaan täyttää Ruotsin joukkueen viimeisen vapaana olleen paikan.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuplamestaruuden 2017-2018 jälkeen saldo on nyt kerran ulos lohkovaiheessa ja kolme puolivälierätappiota. Expressenin mielestä joukkueelta puuttui intohimo ja virkamieskiekkoilu hävisi nyt kiihkeälle kotijoukkueelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös