PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Latvian maajoukkue on aloittanut valmistautumisensa tuleviin kotikisoihin. Ensimmäiset harkkapelit on pelattu U18-joukkuetta vastaan joka valmistautuu omiin MM-kisoihinsa. Leiriryhmä on tällä hetkellä iso. Mukana on 2-3 ketjua vakavasti otettavia kisapelaajia ja sen lisäksi paljon maan parhaita Euroopassa pelaavia junnuja. Ryhmä on jaettu 2 erillään harvoittelevaan joukkueeseen Koronan takia. Toisessa on kokeneet ammattilaiset ja toisessa tulevaisuuden nimet. Aikuisten maajoukkue voitti harkkapelit B-junnuja vastaan 5-1 ja 6-1. Konkariryhmä sai vielä levätä ja kyseessä olikin käytännössä U23-joukkue, koska maalintekijät olivat luokkaa Millers, Fjodorovs, Polcs ja Vitolins. Maalilla pelasivat nuoret Gustavs Grigals ja Bruno Bruveris. B-junnujen tähtipelaajiin kuuluva Dans Locmelis (04 Luleå U20) iski U18-jengin molemmat maalit. Myös kärkipelaajiin kuuluvat Darels Dukurs (Langnau U20) ja Rodrigo Lavinsin poika Martins (Mogo LAT) pääsivät pisteille.

40-vuotias legenda Krisjanis Redlihs on pyydetty mukaan vielä ainakin leirille. Itse kisoihin pääsy olisi aikamoinen temppu kun kieltäytymisiä ei pitäisi olla kotikisoissa lähtökohtaisesti yhtään. Toinen viimeisiään vetelevä legenda Redlihsin-veljessarjasta Mikelis pelaa tällä hetkellä Latvian liigan finaaleja. Mielenkiintoista nähdä jaksaako Mikelis lähteä taistelemaan vielä kerran kisapaikasta, laitahyökkääjät on kuitenkin Latvian paras/levein osasto maalivahtien ohella.

Leiriryhmä Maalivahdit:
Ivars Punnenovs (Langnau NLA)
Jānis Kalniņš (Jokerit)
Gustavs Grigals (University of Alaska NCAA)
Jānis Voris (Dinamo Riga)
Bruno Brūveris (HK Riga MHL)

Puolustajat:
Kristaps Sotnieks (Dinamo Riga)
Uvis Balinskis (Litvinov CZE)
Oskars Cibuļskis (Litvinov CZE)
Kristaps Zīle (Dinamo Riga)
Oskars Bārtulis (Linz EBEL)
Krišjānis Rēdlihs (Mogo LAT)
Roberts Mamčics (Dinamo Riga)
Ernests Ošenieks (Dinamo Riga)
Ņikita Mateiko (HK Riga MHL)
Miks Tumānovs (HK Riga)
Gvido Jansons (University of Arizona NCAA)
Gunārs Skvorcovs (Dinamo Riga) vaihtanut laiturista pakiksi

Keskushyökkääjät:
Andris Džeriņš (Dinamo Riga)
Jānis Švanenbergs (Dinamo Riga/Edmonton Oil Kings)
Daniels Bērziņš (Dinamo Riga)
Oskars Batņa (Anglet FRA)
Rūdolfs Polcs (HK Riga MHL)
Kristaps Skrastiņš (HK Riga)
Deniss Fjodorovs (HK Riga)
Daniels Mūrnieks (Mogo LAT)

Laitahyökkääjät:
Kaspars Daugaviņš * (Vitjaz KHL)
Miks Indrašis * (Dinamo Riga)
Lauris Dārziņš (Dinamo Riga)
Mārtiņš Karsums (Krefeld DEL)
Roberts Bukarts (Dinamo Riga)
Rihards Bukarts (Dinamo Riga)
Gints Meija (Linz EBEL)
Mārtiņš Dzierkals * (Dinamo Riga)
Renārs Krastenbergs (Villacher EBEL)
Nikolajs Jeļisejevs (Dinamo Riga)
Roberts Bļugers (University of Alaska NCAA)
Raimonds Vītoliņš (University of Vermont NCAA)
Rihards Marenis (Kiruna SWE3)
Gustavs Millers (HK Riga MHL)
Daņila Larionovs (HK Riga)
Rihards Puide (Winterhur NLB)

*Pystyy pelaamaan hätätapauksessa keskellä sentteriosaston ollessa heikko/nuori.Leirin ulkopuoliset järkevät ehdokkaat Euroopassa
Maalivahdit:
Kristers Gudlevskis (Slovan Bratislava SVK)

Puolustajat:
Guntis Galvins (Vitkovice CZE)
Ralfs Freibergs (Trinec CZE)
Arturs Kulda (Nurnberg DEL)
Kristofers Bindulis (Krefeld DEL)
Sandis Smons (Geneve-Servette NLA)
Eduards Hugo Jansons (Novokuznetsk VHL)
Edgars Siksna (Karaganda VHL/KAZ)

Keskushyökkääjät:
Rodrigo Abols (Örebro SHL)
Maris Bicevskis (Mlada Boleslav CZE)
Deniss Smirnovs (Geneve-Servette NLA)
Vitalis Pavlovs (Dornbirner EBEL)
Filips Buncis (Krefeld DEL)

Laitahyökkääjät:
Ronalds Kenins (Lausanne NLA)
Nikita Jevpalovs* (Dornbirner EBEL)
Edgars Kulda (Novokuznetsk VHL)

Pohjois-Amerikka Maalivahdit:
Elvis Merzlikins (Columbus Blue Jackets) Jää runkosarjaan
Matiss Kivlenieks (Cleveland/Columbus AHL/NHL)
Arturs Silovs (Manitoba Moose/Barrie Colts AHL/OHL)
Mareks Mitens (Binghamton Devils AHL)

Puolustajat:
Kristians Rubins (Toronto Marlies AHL)
Karlis Cukste (SJ Barracuda/Orlando AHL/ECHL)
Janis Jaks (Bakersfield Condors AHL)

Hyökkääjät:
Theodors Bļugers (Pittsburgh Penguins) Pääsee plaoyffeihin
Rudolfs Balcers (San Jose Sharks) 10% mahdollisuus playoffeihin
Haralds Egle (Manitoba Moose AHL)
Eduards Tralmaks (Providence Bruins AHL)
Raivis Ansons (Baie-Comeau Drakker QMJHL)
Varmasti poissa kisoista:
Zemgus Girgensons (Buffalo Sabres) Loukkaantunut

Tuosta näkee nopeasti, että laiturit ja veskarit ovat hyvissä kantimissa jo tässä vaiheessa leiriä. Jos Punnenovs ja/tai Kalnins suostuvat lähtemään kisoihin varamiehen rooliin, niin ulkopuolelta ei tarvita sisään kuin Elvis. Monet veskarit ovat vielä aika nuoria, joten heidän aikansa ei ole ihan vielä tänä keväänä. On kuitenkin todettava että harvalla pikkumaalla on edes 3kpl hyviä ammattiveskareita, joten siihen nähden näyttää hyvältä, että Latvialla saattaa olla kohta veskareita jopa 3 joukkueellisen verran. Laitureista on taas leirillä jo nyt melkein kaikki muut paitsi kovat kaudet vetäneet Rolands Kenins ja Rudolfs Balcers. Nämä hyvänikäiset hyökkääjät ovat pelanneet ennenkin mukavasti yhteen Rodrigo Abolsin laidoilla, joten siinä olisi valmis kärkiketju leirin ulkopuolelta.

Puolustus on leveä ja pikkumaaksi aivan laadukaskin, mutta terävä kärki sieltä tosin puuttuu. Euroopassa pelaava pakisto alkaa myös vanhenemaan kiihtyvää tahtia, joten P-Amerikan pakit ovat iso osa tulevaisuutta. Ainakin Toronton Rubins olisi hyvä ajaa sisään jo nyt kun hänen tukenaan olisi vielä paljon hyviä konkareita. Balinskis ja Cibulskis pelasivat koko kauden yhdessä Litvinovin toisena kärkiparina, joten he olisivat aika selkeä pakkipari myös maajoukkueen 2-3 ketjuun. Sentteritilanne on heikko kun osasto on niin kapea. Monet sentterit ovat vielä aivan liian nuoria, joten T.Bļugersin saapuminen Abolsin tueksi olisi elintärkeää.

Joukkue kohtaa viikon päästä Slovakian vieraissa kahdesti. Silloin jalkeilla pitäisi olla nuo pelipaikkojen yläpäähän listaamani laatupelaajat. Tämän hetken tiedon mukaan Slovakia-matsien jälkeen ei ole tulossa kuin 2 kotipeliä Sveitsiä vastaan joskus Toukokuun puolella. Noiden väliin olisi kyllä mahtunut pari matsia Tanskaa/Ranskaa/Itävaltaa vastaan, jolloin olisi voinut antaa vielä vähän näyttöpaikkoja nuorillekin, mutta nyt mennään näin, osin varmaan Koronan takia..

Päävalmentaja Bob Hartley johdattaa seurajoukkueensa Omskin huomenna Kazaniin, jossa käydään eeppinen idän finaalien game7. Maajoukkueen valmentamisen hoitaakin Hartleyn saapumiseen asti Artis Abols sekä entinen veskarisuuruun Edgars Masalskis.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Leiri on täydentynyt 2 pelaajalla viikonlopun aikana. 36-vuotias Latvian liigan tuore mestari ja sarjan MVPksi valittu laituri Mikelis Redlihs lähtee vielä mukaan nuorempien kiusaksi. Puolustuksen vahvistukseksi tulee taas Vitkovicen luottopakki Guntis Galvins. Molemmat lähtevät joukkueen mukaan Slovakiaan alkuviikosta pelattaviin harkkapeleihin. Kokeneen joukkueen mukaan ovat päässeet myös 2001 ikäluokan parhaat eli puolustaja Ernest Osenieks ja keskushyökkääjä Janis Svanenbergs.

Muut junnut on lähetetty pelaamaan heikompaan turnaukseen Puolaan, jotta heidän leirinsä ei koostuisi vain harjoittelusta ja Latvian U18-ryhmän lämmittelystä. Leirillä olevista 3 nuoresta veskarista Puolaan on lähetetty vuosien 2000 ja 2002 parhaat veskarit Janis Voris sekä Bruno Bruveris. Alaskan yliopistossa torjuva 1998 syntynyt Gustavs Grigals lähtee Slovakiaan kolmantena vahtina. Jännä nähdä saako hän peliaikaa kun ainakin Jokerien Kalninsilla on pitkä aika edellisestä pelistä, joten hänen pitäisi saada tuntumaa takaisin. Joukkue lähtee Slovakiaan 3 veskarin, 5 hyökkäysketjun ja 4 pakkiparin voimin, joten kierrätystä voi tehdä mukavasti pelien välillä.

Tshekin välierissä voitoin 4-3 hiljattain pudonnut sentteri Maris Bicevskis ei saavu joukkueen vahvuuteen ainakaan vielä tässä vaiheessa. Ranskan liigassa pelaava Oskars Batna ja keskinkertainen nuori Daniels Berzins pääsevät siis näyttämään taitojaan Slovakiassa. Tshekin finaaleihin meni kuitenkin yksi latvialainen kun yllättävän hyvin uraansa vuosi vuodelta rakentaneen Ralfs Freibergsin Trinec raivasi tieltään juurikin Bicevskisin Mlada Boleslavlin. Trinec voitti jo edellisen jaetun mestaruuden Guntis Galvinsin kanssa, joten heillä on hyvä putki päällä tällä hetkellä.

Rodrigo Abols johdatti Örebron Ruotsin liigan välieriin pieksämällä Leksandin suoraan 4-0. Ykkösketju ratkoi kolme voittoa Abols-Rendulic kaksikon johdolla, kun taas yksi peli päättyi jotain 7-1 ja siinä ykkösen ei tarvinnut olla niin paljoa esillä. Abolsia ei siis nähdä leirillä vielä ihan hetkeen.

------------------------------------------------------------------

Leirin nuoret ja jokunen heikompi konkari on siis lähetetty Puolan Katowiceen, jossa pelataan 4 maan kutsuturnaus. Isäntamaa Puola tarjoaa hyvän haasteen Latvian U23-ryhmälle vähintään fyysisyyden/kamppailuvoiman puitteissa. Muut turnauksen maat ovat Liettua ja Viro. He saattavat olla aika isoissa vaikeuksissa jos eivät saa kaikkia parhaita voimiaan jalkeille.

Latvian finaaleista on otettu täydennyksiä parhaiden nuorien muodossa. Puolustajat Arvils Bergmanis, Patriks Ozols, Daniels Gorsanovs ja Davis Ornins sekä hyökkääjät Frenks Razgals, Roberts Petrovics ja Deniss Vilmans vahvistavat joukkuetta viimeisinä lisäyksinä. Heidän lisäkseen Sveitsin pääsarjan Langnaun nelosketjussa pari viime kautta pelannut konkari Toms Andersons on lähtenyt mukaan näyttämään mallia nuoremmilleen kapteenina toimivan Gunārs Skvorcovsin tavoin.

Latvia ehti jo voittaa Liettuan maalein 5-0. Janis Vorisille 19 torjunnan nollapeli, vastustajan veskarille (ei ollut Mantas Armalis) jotain 50 torjuntaa ja tehoja tunnetumman pään pelaajille kuten KHLssäkin nähdyt Jelisejevs & Razgals 1+1, juurikin Andersons sekä Gorsanovs ja K.Skrastins maali mieheen. Tänään nuoret kohtaa vielä Viron ennen hieman vakavammin otettavaa vastustajaa eli isäntä Puolaa..
 
Viimeksi muokattu:

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
20.4. Slovakia-Latvia 1-2 JA

3.00 1-0 Liska (Lamper, Janosik)
25.51 1-1 Karsums (Ro.Bukarts)
63.30 1-2 Krastenbergs (M.Redlihs)

Maalivahdit:
SVK: Denis Godla 16/18
LAT: Janis Kalnins 28/29
Rankkarit: Mikelis Redlihs, Roberts Bukarts ja Kaspars Daugavins maali, Kalnins 3/5

21.4. Slovakia-Latvia 1-0 JA

(40.40 0-1 Indrasis (Cibulskis,Daugavins) Amatöörimäinen Hylkäys)
60.52 1-0 Slafkovsky

Maalivahdit:
SVK: Branislav Konrad 16/16
LAT: Ivars Punnenovs 35/36
Rankkarit: Rihards Bukarts ja Martins Karsums maali, Punnenovs 4/5


Ensimmäiset lämmitelypelit on pelattu. Katsoin ensimmäistä matsia sivusilmällä ja toinen matsi alkoi niin aikaisin, etten ehtinyt näkemään sitä kokonaan. Matseissa näkyi se, että Slovakia peluutti kavereita jotka taistelevat pääsystä itse kisoihin, kun taas Latvian pelaajista noin puolet tietää pääsevänsä kisoihin elleivät loukkaannu. Kotijoukkueella olikin enemmän virtaa yrittää tehdä ratkaisuja, kun taas vieraat tyytyivät hyvin virkamiesmäiseen pelailuun ja hienojen highlight-maalien hakuun. Latvia sai toki luotua ajoittain tilanteita puhtaalla taidolla, mutta mitään jatkuvaa pelille heittäytymistä tai tilanteiden loppuun pelaamista ei nähty. Varsinkin ylivoima oli huonoa, jokaisella yrityksellä tuli 0-1 laukausta kohti maalia, joten maalia ei tarvinnut hirveästi odotella. Slovakia oli otteluissa parempi joukkue, joskin laukaustilastot mairittelevat hieman isäntiä, he laukoivat jonkun verran turhia laukauksia, joista tuli lähinnä ylimääräisiä torjuntoja Latvian veskareille. Mitään oikeaa uhkaa niissä rääpäisyissä ei ollut.

Isännät olivat kuitenkin kuskin paikalla varsinkin jälkimmäisessä matsissa, mikä laittoi veskarit töihin. Kalnins oli hyvä niillä hetkillä kuin häntä tarvittiin ja pitkästä aikaa maajoukkueeseen palannut Punnenovs näytti myös nopeasti miksi hän on NLAn kärkivahteja. Vakuuttavaa tekemistä löysästi pelanneen joukkueen takana. Slovakian veskareista Godla esitti omaperäisiä torjuntojaan tavalliseen tapaansa. Hän pelasti isännät niillä muutamalla hetkellä kun vieraiden nopeat ja kovat syötöt napsuivat kauniisti lavasta lapaan. Toisessa matsissa pelannut Konrad vei taas pelin jatkoajalle kolmannen erän lopun hyvillä pelastuksillaan. Hän pysäytti ainakin Roberts Bukartsin ja Miks Indrasisin hyvät yritykset. Martins Karsums ja vanhempi Bukartsin veljeksistä löysivät toisensa aika hyvin näissä peleissä, joten heistä voisi suunnitella kolmosketjun laituriparia itse kisoihin. Keskellä pelasi Andris Dzerins joka olisi aika oletettava mies kisojen 3.sentteriksi.

Miks Indrasis pelasi ensimmäisen pelin keskushyökkääjänä ja hän lieneekin vaihtoehto kärkisentteriksi jos Amerikasta ei tule tarpeeksi apuja. Toiseen peliin Indrasis lyötiin laitaan, mm. Lauris Darzins sai lepovuoron ja Artis Abols peluuttikin 4 puhdasta sentteriä, joskin monet heistä eivät ole vielä kansainvälistä tasoa. Litvinovissa yhdessä pelaavat puolustajat Cibulskis ja Balinskis eivät pelanneet yhdessä ainakaan vielä tässä vaiheessa. Kunhan pakiston taso hieman nousee uusien pelaajien kautta, niin tuota ei varmaan voi jättää käyttämättä.

Molemmat ottelut menivät siis jatkoajalle, vieraat veivät ensimmäiset sirkustemppuilut ja isännät toisen. Renars Krastenbergsin rannelaukaus oli erittäin kaunis. Hänen hyökkäyspään vaistot ovat kyllä kunnossa, mutta muuten nuorukainen ei ole vielä kovin hyvä jääkiekkolija. Renars osti kuitenkin lisäaikaa leirillä kun jaksoi yrittää ja teki jopa tuon maalinkin. Latvian pelaajat sekoilivat oikein kunnolla toisen ottelun jatkoajalla ja päästivät TPSn nuoren lupauksen pistämään kiekon tyhjiin. Hölmö loppu ottelulle, mutta se sopii hyvin 3vs3-pelleilyyn. Vieraat voittivat molemmat pelien jälkeen pidetyt rankkikisat, jos sillä nyt on jotain merkitystä.

Heikon sivumaun suuhun jätti kolmannen erän alun tilanne, jonka otteluun löydetyt tuomarit hoitivat todella epäammattimaisesti. Indrasis teki täydellisen maskin Konradille ja ohjasi viivavedon maaliin, mutta sitä lähdettiin sitten tutkimaan videolta. Luulin ensin että kyseessä oli paitsio sisäänvientivaiheessa, koska livekuvassa ei näkynyt yhtään mitään virheeseen viittaavaa. Tilanteessa katsottiin kuitenkin Indrasisin toimintaa jonkun 5 minuutin ajan ja maali hylättiin lopulta jostain käsittämättömästä syystä. Miks parkkeerasi maalille oppikirjamaisesti 50cm alueen ulkopuolelle, jonka jälkeen Konrad teki erittäin typerästi ja peruutti oma-aloitteisesti maalinsa sisään, jolloin laukauksen torjuminen oli lähes mahdotonta. Valmentaja Abolsin, itse Indrasisin ja kapteeni-Daugavinsin ilmeet olivatkin näkemisen arvoisia kun tuomarit katkaisivat ensin pelin täysin turhaan pitkäksi aikaa ja arpomisen jälkeen tekivät vielä väärän tuomion ja tulivat antamaan jotain selitystä miksi näin tehtiin. Ammattitoimintaan tottuneilla konkareilla oli aika hauskaa.

Mutta karstat on nyt poistettu koneista kun pelaajat saivat ekat matsit alleen todella pitkien taukojen jälkeen. Harmillista on se, että seuraavat matsit ovat tämän hetken tiedon mukaan vasta 3 viikon päästä Sveitsiä vastaan! Siis 3 viikkoa, täysin järjetön leiriohjelma! Leiriryhmä joutuu varmaan pelaamaan jotain keskinäisiä matseja jahka nuorten ryhmä palaa Puolasta. Pudotuksia tapahtuu myös paljon pelkän harjoittelun perusteella, mutta vielä ei ole ilmoitettu milloin putoaa ja monta ketjua.

-------------------------------------------------

Tähtivahti Elvis Merzlikins on ilmoittanut jättävänsä kisat väliin erittäin todennäköisesti. Suurimpana syynä on hänen vaimonsa raskaus, pari odottaa esikoista ja laskettu aika on joskus juhannuksen tienoilla. Merzlikins ei aio jättää vaimoaan yksin Columbukseen ja tilanteen tekee vittumoiseksi varsinkin se, että Elvis ei voi lennättää äitiään USAhan tiukkojen koronarajoitteiden takia. Pienempänä syynä kisojen väliinjättämiseen on se, että Merzlikins joutui palaamaan olkapäävammansa jälkeen odotettua nopeammin, kun Columbus pelaa tällä kaudella niin paskasti etteivät he pärjää edes hänen kanssaan, puhumattakaan sitten ilman. Elvis on pelannut nyt jokusen viikon hartiakivun kanssa, mutta siihen ei taida auttaa kuin lepo, jota hän ei ole ottanut syystä tai toisesta. Tämä saattaa siis avata ainutkertaisen mahdollisuuden Latvian parhaille Euroveskareille pelata kotikisat ykkösvahtina. Punnenovs/Kalnins ovat laadukkaita veskareita ja nyt olisi tilaisuus loistaa. Mielenkiintoista myös nähdä otetaanko kolmanneksi kokenut Gudlevskis joka hävisi juuri Slovakian liigan finaalit, vai joku nuori AHL-veskari joka haistelisi lähinnä tunnelmaa..

Toinen poisjäänti tulee pakiston puolelle, kun kokenut Guntis Galvins jätti leirin heti Slovakia-matsien jälkeen. Galvins kuuluu pelaajiin joka on vittuuntunut siitä, että MM-kisat pelataan jatkuvasti vain myöhemmin ja myöhemmin. Guntis on perheellinen mies ja hänellä on muutakin tekemistä kesäkuun puolella kuin pelata MM-kisoissa. Seuraava kausi alkaa kuitenkin nopeasti, joten kisojen jälkeen jää todella vähän aikaa perheelle. Lukemani uutinen ei kertonut asuuko Galvins Tshekissä perheensä kanssa, vai ovatko he jääneet Latviaan (jos lapset ovat koulussa tms). Jos Guntis on koko kauden erossa perheestään, niin tämä päätös on erittäin ymmärrettävä. Oskars Bartulisilla oli taas joku vamma joka esti häneltä Slovakia-ottelut, mutta miehen pitäisi olla vielä mukana taistelussa viimeisistä pakkipaikoista.Positiivisella puolella on mainittava että kautensa ovat päättäneet puolustajat Arturs Kulda (Nurnberg) ja Kristofers Bindulis (Krefeld) sekä sentterit Maris Bicevskis (Mlada Boleslav) ja Filips Buncis (Krefeld). Heitä kaikkia odotetaan leirille alkavalla viikolla kunhan he vain läpäisevät koronatestit. Heikkoon sentteriosastoon tulee siis edes vähän kilpailua ja pakisto levenee myös vaikka Galvins lähtikin. Kilpailu nelossentterin paikasta kapeni myös yhden miehen verran kun Vitalis Pavlovsilta löytyi polvivamma, joten hän ei ole käytettävissä tänä keväänä.

Pleijareihin menneistä Latvian laatupelaajista kausi on päättynyt vasta laituri Ronalds Keninsiltä. Hänen ja Lausannen hyvä kausi päättyi nopeasti kun he joutuivat heti avauskierroksella mollivoittoisen kauden pelannutta Zurichiä vastaan. Keninsille soitellaan vasta tällä viikolla kun mies on päässyt vähän pettymyksestä yli, mutta kaiken pitäisi olla kunnossa.

MM-kisoissa mennään kuulema kuplaan toukokuun puolessavälissä, eli sen jälkeen ei voi enää liittyä joukkueisiin. Tämä tarkoittaa myös sitä että hyvää kautta vetävä Teddy Bluegers ei saavu kotikisoihin vaikka Pittsburgh putoaisikin avauskierroksella. Sentteriosasto tulee siis olemaan kapea ja Rodrigo Abolsin täytyy jatkaa kovaa menoaan myös maajoukkueessa. Latvian liitto on varannut Amerikan vahvistuksille 5 paikkaa joltain lennolta, joka saapuu Rigaan juuri sopivasti Toukokuun puolivälissä. Lukemani uutinen ei kerro ketä sieltä odotetaan (onko 5 joukossa esim Merzlikins), mutta on helppo päätellä että 2 nimeä ovat Rudolfs Balcers ja Kristians Rubins. AHL-joukkueilta on ylipäätään kyselty voivatko päästää pelaajat n viikkoa aiemmin, kun kausi taitaa päättyä siellä heti MM-kisojen alkamisen aikoihin. Loput 3 nimeä ovat sitten aika kolikonheittoa. Veskareita on paljon, mutta heille ei ole suurta tarvetta. Terveenä olevat hyökkääjät ovat taas laitureita, eikä heitäkään välttämättä tarvita. Karlis Cukste olisi varmaan hyvä lisä nuorena/tuoreena pakkina ja Janis Jaks on periaatteessa taitava, mutta hänen riskitasonsa ovat vielä vähän turhan korkealla..

-------------------------------------

Latvian U23-joukkue kävi tosiaan Puolassa, jossa he hävisivät ”finaalin” isännille maalein 1-4. Joukkuetta valmensi entinen laatupelaaja Atvars Tribuncovs ja hän sanoi pelin jälkeen että joukkue pelasi hieman sukkasillaan turnauksen ekan ja vikan pelin sekä osa pojista leijui vielä ilmassa Viron murskauksen jälkeen. Kuitenkin jos joukkueet kohtaisivat uudelleen, niin nuoret osaisivat pelata järkevämmin jolloin tulos olisi todennäköisesti myös toinen.

Pelaajien pääsystä takaisin ”oikealle leirille” ei otettu missään mitään kantaa, mutta kun harkkapelejä ei nyt ole näköpiirissä, niin en tiedä onko se kovinkaan järkevää. Esim Frenks Razgals pelasi jo hyvän Deutchland Cupin syksyllä ja mätti nyt tehoja tässä turnauksessa, joten hänelle voisi hyvinkin antaa mahdollisuuden jos Latvia pelaisi tällä tai ensi viikolla jotain Ranskaa/Englantia/Norjaa vastaan. Nyt pelejä tulee kuitenkin vasta kun joukkue on jo hyvin lähellä lopullista muotoaan, joten näille 7-8 ketjun pelaajille ei enää löydy millään paikkoja..
 
Viimeksi muokattu:
Tuo Tsekkeihin suuntautuva harjoituspelimatka on riski. Mielummin Suomen osalta niin, että pari harjoitusvastustajaa koronaturvallisempaan Suomeen, ja siitä kisoihin. Luulen että tänne olisi helppo saada pari joukkuetta.
 
Vastuu lukijalla, ei tosikoille.

Pardus

Jäsen
Puolan turnauksen joukkueesta A-maajoukkueen leirille pääsivät maalivahti Jānis Voris, puolustajat Gunārs Skvorcovs, Ņikita Mateiko ja Miks Tumānovs sekä hyökkääjät Frenks Razgals, Nikolajs Jeļisejevs, Deniss Fjodorovs ja Toms Andersons.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Taitaa olla vähän tiukka paikka kotikisoissa, jos Balcers-Blugers-kaksikkoa ei saada mukaan. Katseeni kääntyy myös kohti muita Pohjois-Amerikassa pelaavia, mukaan pitäisi saada vähintäänkin Cukste, Tralmaks, Egle ja Rubins. Näistä jälkimmäinen olisi se tärkein palanen. Maalivahdeista Kivlenieks, Grigals ja Silovs voisivat olla mukana, jos vaan sattuisivat pääsemään. Tällä hetkellä ei juurikaan ole mitään odotuksia tulevia MM-kisoja ajatellen (olisiko se tällä kertaa hyvä juttu)...
 
Hockeymaniac
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy