Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

MM 2018: joukkueiden väliset voimasuhteet

Viestiketju osiossa 'MM-kisat 2018, Kööpenhamina ja Herning' , aloittajana TrafficIsland, 09.05.2018 klo 21.30.

 1. TrafficIsland Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Avataan uusi ketju kisojen voimasuhteiden puntarointia varten, kun sellaista ei vielä näyttäisi olevan.

  Kisojen ennakkokaavailuissa marssijärjestys oli aika selkeä: ykkössuosikki oli NHL-pelaajia vilisevä Kanada ja haastajia muut isot maat eli USA, Ruotsi, Venäjä, Suomi ja Tshekki. Etelä-Korea ja Itävalta olivat putoajakandidaattien kärjessä ja loput taistelisivat playoff-paikoista melko tasaisesti.

  Alkusarja alkaa olla puolivälissä, ja yllättävintä on ollut se, että oikeinpa yhtään kunnon yllätystä ei ole tapahtunut, jollei Kanadan rankkarihäviötä USA:lle sellaiseksi lasketa. Suomi ja Venäjä ovat aloittaneet tyrmäävästi, mutta vastus on ollut melko köykäistä. Etelä-Korea on ollut jopa odotettua huonompi ja tulee lähes takuuvarmasti palaamaan bumerangina takaisin B-sarjaan.

  Tasoerojen kaventumisesta ja helppojen pelien vähentymisestä puhutaan melkein joka vuosi, mutta tämänvuotisten kisojen tulokset saavat tuon jargonin näyttämään aika katteettomalta. Rökälevoittoja on ollut paljon ja myös pelillisesti erot pienten ja suurten maiden välillä ovat olleet isoja. Itseäni ja suurinta osaa muista suomifaneista tuo ei nykymenolla pahemmin haittaa, ja viihdettähän nuo epätasaisetkin pelit monesti tarjoavat. Toki lajin kannalta toivoisi että jollain aikavälillä pienet maat aidosti pystyisivät haastamaan isompiaan.
   
 2. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Vuosittaista vaihtelua, kuuluu MM-kisojen luonteeseen.

  Tällaisena nolla-analyysina sanoisin, että siinä missä kärkijoukkueet ovat saaneet yllättävänkin kovia porukoita kasaan (selittääkö kenties olympialaiset osaltaan asiaa, näin itse ainakin uskon), on moni jääkiekon pikkumaa jopa sitä tavallistakin heikommalla rosterilla liikenteessä. En ole mikään Latvian tai Norjan asiantuntija, mutta ollaanhan siitä puhuttu, kuinka normaalia köykäisemmällä rosterilla vedetään nämä kisat. Saman voi ainakin osittain sanoa Saksasta, joka toki sai Draisaitlin kisoihin, mutta muuten olympiajengiin verrattuna rosterista puuttuu joitakin ihan päteviäkin pelimiehiä.

  Sitten siellä on esimerkiksi kotikisoihin hyvän nipun saanut Tanska, joka on "pahat" alkusarja pelinsä jo pelannut pois, ja parhaimmillaan taistelee ainakin alkulohkon kolmossijasta. Oikeastaan en edes tutkinut, olisiko lohkon kakkossijakin vielä jotenkin haarukassa, jos nämä kolme suurta pelaavat tarpeeksi ristiin. En siis kuitenkaan tekisi välttämättä mitään hirveitä johtopäätöksiä näiden kisojen perusteella.
   
 3. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Tietoinen nuorentaminen. 15 olympiamitalistia poissa, tilalla 8 debytanttia. Okei taisi olla 3 änärijätkää mukana, mutta varsinkin hyvän maalivahdin puuttuminen näkyi alkuturnauksessa.
   
 4. Gneisenau Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Eisbären Berlin, Preussen Devils, HIFK
  Lainaus:
  Tietoinen ja tietoinen, Sturm kommentoi ennen kisoja että tiesi sukupolvenvaihdoksen olevan edessä, muttei näin nopealla aikataululla. Saksalaisille kiekkoilulle tämä toki tekee hyvää, uusia lupaavia nuoria on tulossa paljon.
   
 5. TrafficIsland Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Hienosti tuli avausviestissä jinxattua turnauksen eka iso yllätys eli Suomen häviö Tanskalle! =)

  Lainaus:
  Otteluohjelma on tehty Tanskaa suosien, joten periaatteessa kaikki on mahdollista. Käytännössä kuitenkin piste-eroa Tanskasta kärkikolmikkoon on nyt kuitenkin 4-5 pistettä, joten vain yhden tavoittaminen lienee realistisempaa. Esim. Suomi jäisi Tanskan taakse skenaariossa, jossa Tanska voittaa loput pelinsä ja Suomi saa lopuista peleistä vain 3-4 pistettä.

  Tshekki voitti Venäjän ja sen osakkeet ovat muutenkin nousussa Bostonin tehokaksikon saapumisen myötä. Ottaisin Suomelle toisesta lohkosta erittäin paljon mieluummin kuolemanpelin vastustajaksi, mutta saas nähdä millaiseksi sarjataulukot lopulta muodostuvat. Selvää on nyt jo se, että Suomen ei millään kyllä kärsisi ottaa kuokkaan sekä Kanadalta että USAlta.
   
 6. ICE Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Voimasuhteista ja rankingeista on ollut aiemmin juttua tuossa avaamassani ketjussa: https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/mm-kisat-2018-–-joukkueet-paremmuusjärjestykseen.67983/

  Mutta jatketaan vaikka tähän ketjuun. Itse pistin tähän mennessä nähdyt pelit pakettiin ja kirjoitin Veikkauksen blogiin jutun, että mitkä joukkueet ovat yllättäneet ja mitkä taas "flopanneet". Pohjana eivät ole pelkät maalit tai pisteet, vaan myös joukkueiden luomat maalipaikat. Nostan onnistujiin muun muassa Suomen, vaikka tappio Tanskalle tulikin. Valko-Venäjä ja Etelä-Korea ovat taas onnistuneet pelaamaan pieniin odotuksiin nähden vieläkin surkeammin.

  MM-kisoissa tasoerot kasvaneet - katso onnistujat ja pettymykset
   
 7. salama#8 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL:n suomalaiset, Liiga-Kärpät
  Lainaus:
  Muuten hyvä listaus, mutta Tanskasta olisin eri mieltä. Tanska on sentään voittanut Suomen ja Saksan. Kärsi toki rökäletappion Kanadalle, mutta sekin oli ihan ymmärrettävää, kun katsoo kuinka repaleisella kokoonpanolla Tanska kyseisen ottelun pelasi. Rankkaisin Tanskan neutraaliksi, tai lieväksi onnistujaksi.
   
 8. ICE Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Joo, tuo on kyllä perusteltu kommentti. Tässä on lopulta pienistä eroista kyse, eli aivan hyvin voi Tanskan nähdä lievänä onnistujanakin

  Oma menetelmä huomioi tosiaan ottelun odotusarvon. Eli Kanada oli Tanskaa vastaan noin neljän maalin erolla suosikki. Ottelujen maalipaikkojen mukaan Kanada oli pelissä reilut neljä maalia parempi. Eli itse asiassa tässä menetelmässäni Tanskalle ei tuosta pelistä edes isoja miinuksia tullut. Saksa-peli oli aika neutraali, mutta omissa arvioissani odotin Tanskalta tuosta pelistä hienoista hallintaa. Omissa tilastoissa huomioidaan vain 60min. tapahtumat, eli tämä tosiaan vaikuttaa hieman loppuarvioon.

  Se missä Tanskalle tuli kovimmat miinukset oli USA-ottelu. USA loi tuossa pelissä tuhottomasti maalipaikkoja, kun etukäteen odotin parin maalin eroa. Suomi-pelistä tuli vastaavasti hyvin plussaa, mutta se ei aivan korvannut noita USA-pelin lukemia, eli näin ollen oma arvio on tosiaan aavistuksen negatiivinen.

  Joukkueiden lähtömotivaatioita otteluihin pitäisi tässä menetelmässä ehkä painottaa enemmän. Heikommilla joukkueilla ei ole tarvetta välttämättä edes puristaa kaikkea itsestään, kun vastustaja on ylivoimainen. Ennemmin säästellään voimia otteluihin, jotka ovat voitettavissa. Näin ollen tuollaiset USA- ja Kanada-pelit voivat saada liikaa painoarvoa. Toisaalta, Latvia onnistui USA:n kanssa selvästi Tanskaa paremmin, eli rajanveto voi olla hieman hankalaa.
   
 9. TrafficIsland Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Tässä juuri on se isoin ongelma, että pikkumaat eivät nykysysteemissä edes kunnolla yritäkään panna kampoihin, varsinkin jos avausosuma omaan verkkoon tulee jo alkuvaiheessa. Nytkin molemmissa päiväpeleissä 0-3 taululla vartin jälkeen, jännitys nollassa ja viihdearvoakin tulee lähinnä siitä, josko isomman maan starat saisivat nakuteltua jotain highlight-reel -maaleja.
   
 10. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Miten systeemiä voitaisiin muuttaa, jotta pikkumaat kiinnostuisivat pelaamaan myös ennakkoon ylivoimaisia vastustajia vastaan? Itse en keksi tähän mitään järkevää systeemiä.
   
 11. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Tämän turnauksen otannalla kansainvälisessä jääkiekossa keskikastin ja A-sarjan alakastin joukkueiden kehittyminen kohti suuria on pysähtynyt. Mistä tuo johtuu, onkim hyvä kysymys. On hämmentävää, että moni maa on saanut turnaukseen ihan iskukykyisen joukkueen KHL-pelaajineen keskieurooppalaisine pelaajineen, mutta silti on nähty näitä karseita 7-0 voittoja, jotka eivät ole kenenkään etu. Näitä pelejä ei toivo järjestäjätkään.

  Ovatko isot maat ottaneet vihdoin alkulohkon tosissaan vai eikö pikkumaiden trap-taktiikka toimi enää, kun vauhti kiekossa kasvanut jatkuvasti kansainvälisellä tasolla? Lähinnä säälittää nuo Etelä-Koreat, en tiedä miten ovat kisoihin päässeet, mutta pelaajien henkilökohtaisessa pelikäsityksessä on järkyttäviä puutteita, joita ei sopisi nähdä enää tämän tason turnauksessa. Isäntämaa Tanskakin oli jenkkejä ja Kanadaa vastaan aivan matkustaja, vaikka Suomen laittoikin nippuun. Saapas nähdä onko tämä trendi seuraavissakin kisoissa, kun Italia ja britit nousevat sarjaan. Toivoa sopii, että pelit olisivat tasaisempia, koska tämän vuoden turnaus on ollut tv-laadun ja viihteen kannalta kehnoin pitkään pitkään aikaan Suomen pelejä lukuunottamatta. 90% peleistä olen katsonut suoraan tai koosteena ja Latvia-USA on ollut ainoa viihdyttävä pieni maa vs. iso maa vääntö, jossa oli homman nimi muuta kuin alta pois - pelailua.
   
 12. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Lainaus:
  Mielestäni suurin tekijä tähän on se, että pikkumaat eivät ole saaneet hirveän hyviä joukkueita jalkeille tänä vuonna. Tanska on ainut jolla on vähän poissaoloja, mutta siihen on myös selvät syyt. Varsinkin pakkien mukaan tuleminen on Tanskalle elintärkeää, koska heillä on puolustajia todella vähän jopa pikkumaiden standardeilla mitaten. Pienillä mailla ei vain yksinkertaisesti ole tarpeeksi syvää materiaalia, että he kestäisivät lukuisia kärkimiesten poissaoloja. Se on henkisesti tärkeää että suuret johtajat ja syömähampaat ovat kaukalossa. Lähtötilanne on aivan eri jos kolmoskentän jätkät joutuvat suureen rooliin ja maalilla on 3-4 vahti.

  Pienet maat olisivat aika paljon iskukykyisempiä jos nämä kaverit olisivat kaukalossa:

  Saksa: Puolet Korean Olympiajengistä + Grubauer, Greiss, Kuhnhackl, Rieder
  Latvia: Daugavins, Darzins, Bartulis, Girgensons, Kulda, Karsums, Pujacs, K.Redlihs, Bindulis, Punnenovs + keskitason pakkikonkarit
  Norja: P.Thoresen, Zuccarello-Aasen, Martinsen, Rosseli Olsen
  Ranska: Bellemare, Roussel, Meunier, Huet, Bertrand
  V-Venäjä: A.Kostitsyn, S.Kostitsyn. Stas, Bailen
  Itävalta: Grabner, Vanek


  Varsinkin Latvia ja osin myös Saksa ovat pelanneet hyvän turnauksen rosteriin nähden. Saksa on toki hävinnyt otteluita, mutta he eivät ole olleet mitenkään paskoja. Odotin suurempia ongelmia, vaikka näiltä molemmilta löytyykin ihan hyvin syvyyttä pikkumaaksi. Ranska, V-Venäjä ja jopa Norja ovat hieman heikommassa tilanteessa koska moni heidän laatupelaajista on lopettanut/lopettamassa uransa. Materiaali onkin nyt niin kapea, että jopa 4-5 poissaoloa näkyy raa’asti! Toivottavasti he pystyvät kasvattamaan uutta sukupolvea lopettaneiden tilalle. Silloin jääkiekossa olisi edelleen 14 vakavasti otettavaa A-sarjan maata!

  Pitää myös muistaa että Sveitsi ja Slovakia ovat olleet positiivisia yllätyksiä tänä vuonna! Sveitsillä on miehiä poissa, mutta he ovat silti rimpuilleet aivan hyvin tähän asti. Slovakia on taas uinut viime vuodet niin syvällä, etteivät he ole olleet yhtään parempia kuin edellä mainitut laadukkaat pikkumaat! Nyt he ovat keränneet kuitenkin hyvin pisteitä, vaikka rosteri ei ole yhtään sen parempi kuin muutamana viime keväänä.

  On ikävää että pienten maiden tähdet kieltäytyvät nykyään MM-kisoista, mutta kyllä heitä pitää tietysti ymmärtää. Samoja pelaajia kysellään vuodesta toiseen, niin aina ei voi kiinnostaa. Sopimuksettomuus vaikuttaa myös usein päätökseen. Olisi kuitenkin hienoa nähdä näitä pikkumaita hyvällä joukkueella muulloinkin kuin Olympialaisissa tai kotikisoissa. Suuret maat pelaavat kuitenkin ajoittain MM-kisoja sen verran kevyillä ryhmillä, että pikkumaat saisivat hyvät väännöt aikaan omilla ”Olympiajoukkueillaan”..
   
 13. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Helpostikin keksii monta systeemiä. Yksi olisi paluu aikaisempaan 4x4 maan alkulohkoihin, joista huonoin jatkaisi karsintalohkossa pelejään. Kannustaisi kummasti heikompiakin maita yrittämään kaikissa alkulohkon peleissään.

  Toinen uusi systeemi voisi olla se, että joka alkulohkon kaksi viimeistä päätyisivät karsintalohkoon eikä siten, että vain yksi eli viimeinen putoaa ja muut selviävät pälkähästä. Siinä olisi B- ja C-mailla enemmän vääntämistä ja taistelua koska vaikka lohkon jumbosija on usein varsin selvä niin toiseksi ja kolmanneksi viimeisen välillä on yleensä tasaista.

  Kolmas malli olisi se, että alkulohkojen neljä parasta jatkaisivat jatkolohkoon jossa kohdattaisiin toisen alkulohkon neljä parasta. Tällöin ns. kovat maat kohtaisivat toisiaan nykyistä useammin kun nyt käy niin, että toisen lohkon kärkimaista jää yleensä moni kohtaamatta. Samalla alkulohkon neljä huonointa jatkaisivat alempaan jatkolohkoon, jossa keski- ja alakastin maat kohtaisivat enemmän vertaisiaan. Huonoimmat kaksi sitten suoraan putoamaan MM-kisoista.

  Edellisen mallin kevytversiossa alempi jatkolohko skipattaisiin ja alkulohkojen kaksi huonointa jatkaisivat karsintalohkoon samalla kun alkulohkon sijojen 5-6 turnaus päättyisi alkulohkoon.
   
 14. ICE Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Pudotuspelit käynnistyvät torstaina. Kirjoitin Veikkauksen blogiin mietteitä tulevista puolivälieristä ja spekulointeja välieristä ja finaalista alustavien arvioiden kanssa.

  Tässä vaiheessa jos huomioidaan ottelukaavio ja joukkueiden vahvuudet, niin laittaisin joukkueet seuraavaan järjestykseen mestaruustodennäköisyyden mukaan:

  1. Ruotsi (helpoin kaavio + Kanadan kanssa vahvin joukkue)
  2. Kanada (kaavio ei helpoin, mutta materiaali on kova)
  3. Suomi (alkuun hyvin voitettavissa oleva Sveitsi, joten tie auki jopa finaaliin)
  4. Venäjä (kohtaisi Ruotsin aikaisintaan finaalissa)
  5. USA (kaavio haastava, välierissä mahd. Ruotsi, finaalissa mahd. Kanada)
  6. Tshekki (haastava kaavio + materiaali ei ihan top5)
  7. Sveitsi
  8. Latvia

  Tre Kronor ykkössuosikki, Leijonilla eväät mitaliin - Ruotsi ja Suomi kohtaavat unelmafinaalissa?
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2018 klo 22.10
 15. Lucky Thirteen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Menee juuri toisinpäin. Usa-Tshekki pari pelaa Ruotsi-Latvia parin voittajaa vastaan välierissä.
   
 16. ICE Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Kiitos korjauksesta, eli juuri noin. Joku ajatuskatkos kirjoittaessa. Jutussa sentään oli oikein päin.

  Päivitän tähän ketjuun vielä ennustukset, kun puolivälierät on pelattu. Saas nähdä pitävätkö suosikit pintansa.