Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

MM 2017: Latvia

Viestiketju osiossa 'MM-kisat 2017, Ranska ja Saksa' , aloittajana ozo, 27.02.2017 klo 00.24.

 1. ozo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Latvia, Dinamo Riga
  Aloitetaan pikkuhiljaa valmistautumaan kevään MM-kisoihin. Latvialla on uusi päävalmentaja - Bob Hartley. Stanley Cup -voittaja Coloradossa, muutama vuosi sitten valittu NHL:n parhaaksi valmentajaksi, sen jälkeen saanut potkut Calgarystä, mutta sitä ennen yksi kausi Sveitsissä ja NLA-mestaruus yhdessä Ronalds Keninsin kanssa. Nyt tämä tunnettu valmentaja siirtyy ensimmästä kertaa maajoukkuevalmentajaksi. Olen tyytyväinen tähän valintaan! Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiseikkaa, että Latvia lähtee jälleen kerran taistelemaan säilymisestä A-sarjassa.

  Hartleyn apuvalmentajiksi on valittu hänen pitkäaikainen aisaparinsa Jacques Cloutier sekä latvialaiset Artis Abols ja Karlis Zirnis. Artis Abols toimii tällä hetkellä KHL-joukkueen päävalmentajana, mutta kausi on ollut heikko. Myös Dinamo Riian kausi, tästä joukkueesta koostuukin hyvin pitkälle Latvian maajoukkueen runko, meni täysin penkin alle joukkueen sijoituttuaan konferenssissaan viimeiseksi. Myös olympiakarsinnoissa Latvia ei selviytynyt jatkoon.

  Pelaajarintamalla ei mitään uutta ja mullistavaa. Latvialla on edelleen pikkumaaksi yllättävän hyvä maalivahtikolmikko (Gudlevskis, Merzlikins, Punnenovs). Maajoukkuerungon tärkeimmät pelaajat kiekkoilevat Euroopan liigoissa: Daugavins, Karsums, Bartulis, Kulda, Sotnieks, Darzins, Indrasis ja Kenins. Pohjois-Amerikan liigoissa Latvian ainoa NHL-pelaaja on edelleen Girgensons, joka pelaa Buffalossa puolustavassa roolissa kolmos- ja nelosketjussa. AHL:sta ja QMJHL:sta löytyy muutama mielenkiintoinen nuori pelaaja kuten Dzierkals, Blugers, Abols sekä WHL:ssa kiekkoileva Balcers.
   
 2. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  Kun tällainen ketju on avattu, niin raapustetaan jotain tässä Oscarien seassa. Samalla pelaajarungolla mennään jälleen kerran, mutta hieno kiinnitys tuo Hartley! Toivottavasti nimekäs valmentaja saa kärkipelaajat lähtemään mukaan projektiin! Pieni maa joutuu ymmärrettävästi taistelemaan hengestään jos ykkösmiehiä ei kiinnosta, kun taas heidän kanssaan kasaan saadaan aivan maukas nippu. Ainakin ensimmäisessä Harleyn tutustumisleirityksessä oli mukana myös itse kisoista yleensä kieltäytyviä miehiä. Latvian harvat vakavasti otettavat KHL-tason ykköskentän miehet kuten Daugavins, Karsums ja Bartulis olisi mukavaa saada tällä kertaa mukaan kokonaisuudessaan! Muut kärkipelaajat Darzins, Kulda, Sotnieks, Indrasis, Girgensons, Kenins, Meija jne pystyvät ottamaan roolia pienemmissä KHL-joukkueissa tai heikommissa liigoissa, mutta mitään varmoja sateentekijöitä he eivät ole MM-tasolla.. Ylivoima on ollut Latvian osalta hirveää kuraa jo muutaman vuoden ajan, siinä on yksi suurimmista kehityskohteista uudella valmennusryhmällä!


  Maalivahtiosasto on tosiaan laadukas vaikka Masalskis lopettikin hieman salakavalasti kesken kauden eikä MM-kisoissa. Punnenovs olisi kiva nähdä miesten peleissä, koska hyviä vahteja tarvitaan myös Euroopan sarjoissa. Merzlikins lähtee piakkoin Columbukseen, joten hänen apunsa maajoukkueelle on sitten aina hieman onnesta kiinni. Toisaalta Gudlevskisin uran jatko ei ole mitenkään selvä, joten on ihan mahdollista että hän täyttää Elviksen saappaat Latvian ykkösenä Euroopassa. Janis Kalnins on pelannut yllättävän hyvin useissa näkemissäni Rigan peleissä, joten hän pääsee mukaan jos joku kärkikolmikosta on poissa. Puolustus on joukkueen kapein kohta sentterien ohella. Hyökkäyksessä voi vielä tukeutua laadukkaaseen laiturinippuun, mutta pakistoa ei paikata yhtä kivuttomasti. Jos parhaat eivät pääse mukaan, niin esim. 38-vuotias Arvids Rekis teki hiljattain jatkosopparin Augsburgin Pantterien kanssa, joten paikkaajat tulevat jostain tämän tyyppisistä ratkaisuista.


  Hyökkäyksen osalta jännitys kohdistuu aina 2 alempaan kenttään, joissa käydään kova kilpa paikoista. Andris Dzerins ja Roberts Bukarts ovat hakeneet uralleen haasteita Rigan ulkopuolelta. KHL:ssä he ovat 3.ketjun peruspelaajia, mutta hieman maltillisemmissa sarjoissa tulee peliaikaa aivan eri tavalla. Molemmat ovat pelanneet Tshekissä ykkösketjussa omissa joukkueissaan, joten jännä nähdä tuoko se jotain piristystä otteisiin. Nuorista Abols & Dzierkals omaavat kokemusta maajoukkueesta ja ovat myös esiintyneet aivan hyvin, joten heille voitaneen lukea jonkinlainen etu tässä vaiheessa. Jevpalovsin, Bluegersin, E.Kuldan pitäisi tulla ajoissa leirille päästäkseen kisoihin, mutta pudotuspelit voivat olla vielä kesken ainakin AHL-miehillä. Ikävää myös että melkein kaikki nuoret lupaukset ovat laitureita, joka on selvästi Latvian paras osa


  Tummia pilviä joukkueen ympärille luo jo tässä vaiheessa Mikelis Redlihsin ja Georgijs Pujacsin loukkaantumiset. He ovat olleet jonkin aikaa poissa "loppukauden loukkaantumisen" takia. En ole ottanut asiasta sen enempää selvää, joten en tiedä tarkoittaako tuo KHL:n runkosarjaa vai parantelevatko he itseään ihan kesään asti. Jos tällaiset "kakkosketjun tähdet" eivät pääse kisoihin, niin silloin ykkösnimien mukanaolo olisi entistäkin tärkeämpää!!
   
 3. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  Latvia aloittaa harjoitusottelut kohtaamalla tänään ja huomenna Venäjän. Koska vastassa on Sorokinin, Maminin, Teleginin, Nichushkin ja kumppanien johtama Venäjä, niin myös Latvialla on mukana osa kärkimiehistä. Normaalistihan nämä alkuviikkojen ottelut on pelattu hyvin nuorella ryhmällä.


  Maalivahdit:

  Jānis Kalniņš (Dinamo Riga)
  Gustavs Dāvis Grigals (HK Rīga)
  Ivars Punnenovs (Langnau, NLA)


  Puolustajat:

  Oskars Cibuļskis (Dinamo Riga)
  Aleksandrs Jerofejevs (Dinamo Riga)
  Guntis Galviņš (Dinamo Riga)
  Georgijs Pujacs (Dinamo Riga)
  Ralfs Freibergs (Dinamo Riga)
  Jēkabs Rēdlihs (Dinamo Riga)
  Kristaps Zīle (Dinamo Riga)
  Uvis Balinskis (Dinamo Riga)
  Artūrs Kulda (Jokerit, KHL)
  Pauls Svars (HK Rīga)


  Hyökkääjät:

  Gints Meija (Dinamo Riga)
  Māris Bičevskis (Dinamo Riga)
  Miks Indrašis (Dinamo Riga)
  Gunārs Skvorcovs (Dinamo Riga)
  Vitālijs Pavlovs (Dinamo Riga)
  Roberts Lipsbergs (Dinamo Riga)
  Edgars Kulda (Dinamo Riga)
  Georgs Golovkovs (Dinamo Riga)
  Lauris Dārziņš (Dinamo Riga)
  Gatis Sprukts (HK Rīga)
  Kirils Galoha (HK Rīga)
  Frenks Razgals (HK Rīga)
  Emīls Ģēģeris (HK Rīga)
  Ronalds Ķēniņš (Zurich, NLA)
  Toms Andersons (Thurgau, NLB)
  Filips Gundars Buncis (Johnstown Tomahawks, NAHL)
  Gatis Gricinskis (Lustenau, AlpsHL)


  Jos tuossa jokin pistää silmään, niin Langnaun Sveitsin pääsarjassa pitänyt Ivars Punnenovs pääsee lopultakin näyttämään taitojaan aikuisissa. Hänen esiintymisensä ovat jääneet aika vähiin nuoren uran aikana. Uudehkoista pelaajista nähdään E.Kulda ja Amerikasta KHL:ään palannut Roberts Lipsbergs. U20-kisojen ykkössentteri Filips Buncis pääsee myös esittelemään taitojaan kun hänen kautensa loppui ennen muitan Amerikan junnuja. Gatis Grincinskis tekee maajoukkuedebyyttinsä kypsemmällä iällä. Suomi-Sarjassa pitkään esiintynyt 29-vuotias sentteri saa kauniin palkinnon urastaan päästessään mukaan leirin alkuviikoille. Tällä kaudella Grincinskis pelasi Itävallan divarissa jossa hän mätti 40 pistettä.  Leirillä mukana olevat Kaspars Daugavins (Torpedo Novgorod) ja Kristaps Sotnieks (Lada Togliatti) kärsivät vammoista, joten he eivät pelaa vielä alkupeleissä. Tshekissä (Zlin) pelinsä päättänyt Roberts Bukarts liittyy joukkueen mukaan lähiaikoina. Arvids Dzerins jatkaa taistelua Tshekin mestaruudesta Mountfieldin paidassa. Ykkösvahti Elvis Merzlikins vei jälleen Luganon pitkälle Sveitsissä, mutta Bern oli lopulta parempi. Viime vuonna Lugano ylsi hopealle ja tänä vuonna putosi suurseura Zurich. Nyt Bern tuli kuitenkin vastaan jo ennen finaaleja, jolloin Elviskään ei enää riittänyt.  Kärkilaituri Martins Karsums käy lähiaikoina lääkärintarkastuksessa joka määrittää hänen kevättään. En yllättyisi jos mies jäisi pois ”loukkaantumisen” takia. Latvialla on tällä hetkellä noin paljon nuoria joukkueessa myös sen takia, että kokeneemmista alemman tason pelaajista Kaspars Saulietis ja Nikolajs Jeļisejevs ovat loukkaantuneet. Kokeneista sotaratsuista Janis Sprukts pelaa tällä hetkellä Itävallan divarin/Italian liigan finaaleja. Lopulliseen joukkueeseen Sprukts ei varmaan enää mahdu, mutta leiritykseen hän olisi edelleen legendaarinen vahvistus.


  Kevään harjoitusottelut ennen MM-kisoja:

  1.4 Latvia-Venäjä
  2.4 Latvia-Venäjä

  7.4 Latvia-Valko-Venäjä
  8.4 Latvia-Valko-Venäjä

  14.4. Ruotsi-Latvia
  15.4 Ruotsi-Latvia

  21.4 Latvia-Ranska
  22.4 Latvia-Ranska

  30.4 Saksa-Latvia
  1.5 Saksa-Latvia
   
 4. Pistelinko87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Bruins,KHL-Jokerit, kansainvälinen jääkiekko
  1.4.2017 Latvia-Venäjä 0-5 (0-2,0-3,0-0)

  0-1 Burdasov
  0-2 Telegin
  0-3 Shumakov
  0-4 Shumakov
  0-5 Golyshev
   
 5. Pistelinko87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Bruins,KHL-Jokerit, kansainvälinen jääkiekko
  2.4.2017 Latvia-Venäjä 1-2 (0-2,0-0,1-0)

  10.00: 0-1 Arzamastsev (Leshchenko, Blazhiyevsky)
  11.20: 0-2 Burdasov (Telegin, Andronov)
  53.37: 1-2 Kulda (Galvins, Jerofejevs)
   
 6. ozo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Latvia, Dinamo Riga
  Lainaus:
  Maalin teki muuten Kuldan veljeksista nuorempi - hyökkääjä Edgars Kulda. Ottelun maalit voi katsoa täältä.

  Eli Bob Hartleyn saldona on tällä hetkellä kaksi tappiota, toki tämä jälkimmäinen ei ollut enää niin paha Punnenovsin ollessa maalissa. Latvialla on myös uusi maajoukkuepaita (ainakin harjoitusotteluissa), jossa komeilee kolmen tähden lisäksi myös uusi leijona-logo tai tarkemmin - Lauvas sirds (suom. leijonasydän) -logo. "Leijonasydän" on latvialaisen jääkiekkoilun uusi mentaliteetti, jonka perusperiaatteena taitaa olla se, että taistellaan aina loppuun asti "leijonien lailla". Sellainen uusi markkinointitemppu LHF:lta (Latvian jääkiekkoliitolta), tässä videossa Bob Hartley selittää tarkemmin. Itse pidän tuosta uudesta paidasta. Jos joku ihmettelee miksi edessä on kolme tähteä perinteisen vaakunan sijaan, niin vastaus löytyy Wikipediasta.

  Latviassa on vahvasti huhuttu, että Sandis Ozolinš olisi liittynyt maajoukkuejohdon vahvuuteen (pelasi Coloradossa Bob Hartleyn alaisuudessa), mutta ainakin näillä näkymin tämä ei ole toteutumassa. Varmuudella MM-kisat missaavat Mikelis Redlihs ja Oskars Bartulis.
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2017 klo 23.43
 7. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Mildan muistotähdet taisivat muuten olla osa jo tavallaan Latvian vanhempaa tähtipelipaitaa vuosina 1992-1995 ennen vuoden 1996 paidan vaihtumista ruskeaksi. Lisäksi tänä vuonna tuleekin jo Latvian MM-kisojen taipaletta täyteen 20 vuotta. Vaikeaa tulee kyllä maalle olemaan kisat mikäli ne menevät huonosti ja tiedä tuosta selviytymisestäkään. Jännitän kyllä kovasti kun aina välillä tämäkin maa osaa kaikista vaikeuksistaan huolimatta yllättää.
   
 8. ozo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Latvia, Dinamo Riga
  Lainaus:
  Kyllä, tarkoitat varmaan tätä sini-puna-valkoista paitaa (1992-93).

  Korjaan sen verran, että Latvian paita ei ole koskaan ollut "ruskea" vaan väri tulee Latvian lipusta, jonka väri on virallisesti nimeltään karmiininpunainen (engl. carmine red), josta välillä puhutaan myös viininpunaisesta.
   
 9. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Niin juuri tuota paitaa tarkoitin ja pahoittelut tosiaan tuosta ruskeasta myöskin.
   
 10. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  1.4 Latvia-Venäjä 0-5

  0-1 13:40 Burdasov
  0-2 16:06 Teļegin (Andronov Golisev)
  0-3 31:59 Šumakov (Šalunov)
  0-4 34:36 Šumakov (Vorobjov, Arzamascev)
  0-5 36:20 Golišev (Nichushkin)

  Maalivahdit:
  Jānis Kalniņš 29/34
  Andrej Karejev 20/20

  Rangaistukset:
  LAT 2x2min
  RUS 2x2min


  2.4 Latvia-Venäjä 1-2

  0-1 10:00 Arzamascev (Ļeščenk)
  0-2 11:20 Burdasov (Teļegin, Andronov)
  1-2 53:37 E. Kulda (Indrašis, Jerofejevs)

  Maalivahdit:
  Ivars Punnenovs 27/29
  Ilja Sorokin 24/25

  Rangaistukset:
  LAT 4x2+5+20min
  RUS 4x2+5+20min


  Venäjä oli parempi molempina iltoina. Ensimmäistä peliä en nähnyt, mutta toisen lähetystä pidin auki viimeiset pari erää. Niiden perusteella ensimmäisen matsin repeäminen on hieman outoa, koska peli oli hyvin tasainen. Kotijoukkueen luistin liikkui mukavasti, ja toinen erä olikin Latvian hallintaa. Kärkimiehet Indrasis, Kenins, Darzins, Meija aiheuttivat liikkeellään Venäjälle vaikeuksia ja alivoimaa. Latvian ylivoima oli tosin jälleen ikävän heikkoa. Vaikka pakisto on pikkumaaksi hyvä, ei sitä voi sanoa kovin kiekolliseksi. Bartulisin poissaolo tulee olemaan kova isku kentän jokaisella osa-alueella.


  Ilja Sorokin on toisaalta laadukas veskari. Tämä tuleva NHL-mies (NY Islanders) ei antanut ilmaisia mahdollisuuksia huonoilla paluukiekoilla tms, vakuuttavaa tekemistä! Kotijoukkueen Punnenovs näytti maalillaan ”hyvältä paketilta”, mutta hänestä on paha sanoa mitään kun ei häntä kyllä testattu 2 viimeisen erän aikana. Venäjä sai harvat paikkansa hyvällä pelinkäännöllä vastaiskuista. Latvian ainokainen syntyi kun Jerofejevs heitti kiekon ranteella maalille ja Edgars Kulda pääsi ohjaamaan kiekon sisään.


  Naapurimaiden kohtaamisessa käytiin ajoittain myös kuumana. Vieraiden pakki#28 ajoi Miks Indrasisin hieman harjoitusottelun henkeen kuulumattoman kovalla niitillä ja vieressä ollut Bicevskis ryntäsi puolustamaan kenttäkaveriaan. Syntyi suht laadukas tappelu, josta molemmat lensivät suihkuun. Yksi syy parempaan toiseen peliin voi olla Jokerien puolustaja Arturs Kulda joka pelasi vain tämän jälkimäisen koitoksen. Kun osa pakeista alkaa vanheta, tulee Arturs olemaan suuressa roolissa tänä keväänä. Myös Kulda paini aika tunteella Venäläisten kanssa tässä matsissa, mutta suuremmalta vältyttiin.


  Molempien ottelujen jälkeen ammuttiin myös rankkarikisat. Miks Indrasis ratkaisi tuon kisan lauantaina ja Gints Meija oli ainut onnistuja toisessa pelissä Punnenovsin torjuessa kaikki 5 vieraiden yritystä. Hartley vaikutti aktiiviselta valmentajalta aitiossa. Hän jakoi ohjeita ja aikalisälläkin suu ja kädet kävivät siihen malliin että olisi voinut luulla kyseessä olevan joku tärkeämpikin peli! Suuri määrä harjoituspelejä antaa myös ymmärtää, että valmentaja haluaa oppia tuntemaan joukkueen ennen kisoja.


  Latvian paidat olivat tänään tosiaan omituiset. Joukkue on toisaalta käyttänyt viime vuosina monia erilaisia virityksiä enemmän ja vähemmän huonoin seurauksin. Jatkuvat muutokset alkoivat juuri kun edelliseen alkoi tottua. 90-luvun lopun pelkistetyt viininpunaiset paidat olivat lähes yhtä kauniit kuin joukkueen pelityyli tuohon aikaan! Seuraavat harkkapelit V-Venäjää vastaan pelataan Daugavapilsissä, joten Arena Rigan puitteet vaihtuvat pieneen halliin. Luulisin silti että jonkinlainen tv-lähetys löytää tiensä nettiin myös noista koitoksista.
   
 11. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  Latvia jatkaa tänään ja huomenna pelejään V-Venäjää vastaan. Uusina miehinä leirillä ovat Puolustajat Edmunds Augstkalns (Polonia Bytom, POL), Edgars Siksna (Saryarka Karaganda, VHL), Maksims Širokovs (Pustertal/Val Pusteria, AlpsHL), Kristofers Bindulis (Lake Superior State Univ, NCAA) ja Jānis Jaks (American Int'l College, NCAA) sekä hyökkääjät Roberts Bukarts (Zlin, CZE), Kirils Tambijevs (Dynamo St. Petersburg, VHL), Oskars Batņa (Kitzbüheler EC, AlpsHL) ja Koba Jass (HK Kurbads).


  Heistä Zlinin ykkösketjussa pelannut Bukarts on varma kisapelaaja kolmeen ensimmäiseen ketjuun. Muiden matka riippuu leirin esityksistä ja kärkipelaajien poissaoloista. Maajoukkuedebyyttinsä tämän viikonlopun matseissa tekevät Kristofers Bindulis ja Kirils Tambijevs. Bindulis on mielekiintoinen tapaus. Hän teki juuri sopimuksen Washington Capitalsin kanssa, joten on jännä nähdä pystyykö hän ottamaan paikan farmissa, vai joutuuko aloittamaan ammattiuraansa ECHLssä. Suurin osa Latvian lupauksista on hyökkääjiä, joten Bindulis voisi tuoda lisää voimaa joukkueen laadukkaaseen mutta kapeaan pakistoon. Kirils on SM-Liigastakin tutun legendaarisen Leonids Tambijevsin poika. Isä mätti pisteitä Latvialle eri MM-tasoilla, mutta pojalle on jo hyvä temppu päästä edes harjoitusotteluihin mukaan.


  Leirillä on nyt paljon pelaajia, joten joukkue harjoittelee kahdessa ryhmässä ja Daugavapilsiin lähdettiin 25 pelaajan voimin. Mukana on pari kenttää hyviä pelaajia, joten millään pilailujoukkueella ei olla liikkeellä kotiotteluiden kunniaksi (vaikuttaa esim pitkävetoihin). Matkalle lähteneistä lepää tänään Guntis Galviņš, Oskars Batņa ja Roberts Lipsbergs, joten ainakin Galvins tuo huomenna tuoretta laatua puolustukseen.
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2017 klo 17.27
 12. ozo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Latvia, Dinamo Riga
  Jaa-a, ensimmäinen peli V-Venäjää vastaan päättyi 1-0, Punnenovs pelasi nollapelin, Latvian ainoan maalin iski Indrasis ylivoimalla (ks. video). Bob Hartleyn ensimmäinen voitto.

  Toisessa pelissä Latvia hävisi puhtasti 3-0, Latvian maalissa pelasi Kalnins. V-Venäjän kolmas maali laskettiin maalivahdin tekemäksi maaliksi, kun Latvia päästi omiin otettua kuudennen pelaajan jäälle...
   
 13. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  7.4 Latvia-Valko-Venäjä 1-0

  1-0 56:54 Indrašis (Bukarts) YV

  Maalivahdit:
  Ivars Punnenovs 14/14
  Kevin Lalande 15/16

  Rangaistukset:
  LAT 3x2min
  BLR 3x2min

  8.4 Latvia-Valko-Venäjä 0-3

  0-1 05:10 Karaban (Graborenko)
  0-2 06:56 Kogaļev (Stefanovic, Parfejevets)
  0-3 52:57 Karnauhov TM

  Maalivahdit:
  Jānis Kalniņš 21/23
  Mihail Karnauhov 28/28

  Rangaistukset:
  LAT 2+10min
  BLR 3x2min

  Nämä ottelut eivät tarjonneet suurta jääkiekkoviihdettä! Valko-Venäjällä oli mukana vain yksi kansainvälisesti tuttu ketju, joten he tyytyivät puolustamaan tiiviisti. Latvia hallitsi kiekkoa ihan mukavasti, mutta ei saanut sillä aikaan oikein mitään. Myös Latvialla oli pari kenttää heikompia pelaajia, joten pelin huono taso ei yllättänyt, mutta kärkimiesten olisi pitänyt saada enemmän aikaan hyökkäyspäässä. Yksi harvoista mieleen jääneistä hetkistä oli Arturs Kuldan kaunis pystyavaus perjantaina, joka vapautti veljensä Edgarsin puhtaaseen läpiajoon, mutta hän ei pystynyt ohittamaan Lalandea.

  Punnenovs pääsi jälleen helpolla omassa ottelussaan. Hän näyttää maalilla hyvältä, mutta hänet testataan vasta jatkossa. Kalnins ei vakuuttanut ottelussaan, vaikka hän torjuikin ottelun loppuun päin joitakin pahoja tilanteita. Maalivahtien nokkimisjärjestys onkin selvä. Kotijoukkueen ylivoima oli jälleen heikkoa, vaikka ainokainen syntyikin kauniin kuvion päätteeksi Bukartsin ja Indrasisin toimesta. Heikon pakkopelin kruunasi tuo omamaali joka tosiaan syntyi jo 7 minuuttia ennen pelin päättymistä siirretyn rangaistuksen aikana..

  Ottelujen jälkeen ammuttiin jälleen myös rankkarit. V-Venäjä voitti molemmat kilpailut 1-0, joten Latvia epäonnistui 10 kertaa putkeen, joskin kisat olivat aika väkinäisiä kun kumpikaan peli ei päättynyt tasan. Guntis Galvins ei pelannut kummassakaan ottelussa. Outoa että mies matkasi kuitenkin Daugavapilsiin, koska muut levänneet konkarit saivat viettää viikonlopun perheensä kanssa tms. Toisesta ottelusta puuttui myös ensimmäisessä pelannut Cibulskis, joten Latvian puolustus oli siinä matsissa todella nuori.

  Hartley on saanut viisikot toimimaan aika tiiviinä, omassa päässä ei ole ollut hirveää hätää ainakaan näillä tempoilla. Seuraavalla viikolla on vastassa Ruotsi vieraissa, joten siellä on vielä hyvä harjoitella puolustamista. Kahden viikon päästä Arena Rigalle saapuu kuitenkin Ranska, ja silloin olisi hyvä alkaa laittamaan myös hyökkäyspeliä kuntoon. Olisikin odotettavaa, että viimeistään silloin on jalkeilla hieman parempi rosteri ja maalilla voisi Punnenovsin ohella spagaadeja esitellä itse Elvis!!
   
 14. ozo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Latvia, Dinamo Riga
  Lainaus:
  Kiitos PJPT, jälleen kerran, hyvin analyyseista.

  Latvialla on yksi suhteellisen komea onnistuminen voittomaalikilpailussa, maalintekijänä Indrasis - ks. video. Saisi onnistua vielä MM-kisoissa yhtä komeasti.
   
 15. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  Latvia jatkaa valmistavia otteluitaan kohtaamalla Ruotsin tänään ja huomenna Södertäljessä. Uusina pelaajina joukkueeseen ovat liittyneet ykkösmaalivahti Elvis Merzlikins (Lugano, NLA), laatupuolustaja Kristaps Sotnieks (Lada Togliatti) ja maajoukkuedebyyttinsä tänään tekevä Robertsin veli hyökkääjä Rihards Bukarts (Springfield AHL/ Manchester ECHL). Guntis Galvins saa tällä kertaa ihan oikein vapaaviikon ja muista konkareista lepäävät yhä mm. Lauris Darzins, Georgijs Pujacs ja Kaspars Daugavins. Sotnieks ei pelaa vielä tänään ja katsomossa ovat myös mielenkiintoiset nuoret Kristaps Zile sekä Roberts Lipsbergs. Maalilla pelaa Ivars Punennovs.

  Mahdollisista uusista vahvistuksista Andris Dzerinsin kausi päätty Tshekissä kun Mountfield hävisi kauden todelliselle komeetalle; Kometa Brno jatkoi yllätyksiään marssien finaaleihin Libereciä vastaan. Dzerins olisi hyvä lisä keskushyökkääjänä, koska tuo osa on selkeä heikkous tämän hetken Latvialla. Amerikan pelaajista Buffalon Zemgus Girgensonsin kausi päättyi jälleen runkosarjaan. Myös hän olisi elintärkeä vahvistus, koska muuten suuressa roolissa joutuvat pelaamaan laiturit tai aika nihkeät pelaajat kuten junnut tai Vitalis Pavlovs.

  Muista miehistä Syracusen edustama maalivahti Kristers Gudlevskis on menossa pudotuspeleihin viimeisten joukossa. Teodors Bluegersin Wilkes-Barre/Scranton on voittamassa AHL:n itäisen konferenssin ja Nikita Jevpalovsin San Jose johtaa läntistä. Toronton varaus Martins Dzierkals pelaa QMJHL:n puolivälierissä Rouyn-Noranda Huskiesin paidassa ja voitot ovat siellä 2-2. Heikkoa sentteriosastoa mahdollisesti vahvistava Rodrigo Abolsin Acadie-Bathurst Titans johtaa taas omaansa jo 3-1. Esimerkiksi näistä voi siis tulla jotain yksittäisiä vahvistuksia, mutta mitään suurta aaltoa ei tarvinne odottaa..
   
 16. ozo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Latvia, Dinamo Riga
  Lainaus:
  Rihards on ihan mielenkiintoinen nuorukainen, mutta todelliset vahvistukset ovat Sotnieks ja Merzlikins, joista jälkimmäinen oli papereissani viime vuonna Latvian paras MM-pelaaja.

  Rihards ei paljon jännittänyt debyyttiään vaan iski heti maalin veljensä syötöstä. Jälleen kerran Latvian maajoukkueessa nähdään uusi veljespari.

  Lainaus:
  Voisin olettaa, että molemmat tulevat kisoihin. En fanita Dzerinsiä, eikä Girgensons ollut kovin hyvä viime vuonna. Kuitenkin NHL-Girgensons olisi elintärkeä pelaaja Latvian alivoimaan ja tuo kokemuksellaan paljon itseluottamusta tälle joukkueelle.

  Lainaus:
  Abols olisi mieleinen pelaaja kevään kisoihin, mutta näyttää vahvasti siltä että aika heikolla hyökkäyskalustolla lähdetään.

  Myös Hartleyn viisi ottelua ovat olleet surullista luettavaa: neljä tappiota, viidestä pelistä kahdessa ei tehty yhtään maalia ja kolmessa pelissä yksi maali per ottelu. Tämän päivän Ruotsi-pelissä 13 laukausta kohti Ruotsin maalivahtia - hälyttäviä merkkejä tehottomuudesta vaikka harjoitusotteluissa ollaankin...

  Toms Andersons tippui muuten joukkueesta. Ei voi kuin ihmetellä mitä Koba Jass tekee maajoukkueessa.
   
 17. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  14.4. Ruotsi-Latvia 4-1

  1-0 03:18 Brodin (Martinsson)
  2-0 05:36 Lindholm (Omark, Fantenberg)
  2-1 21:33 Ri.Bukarts (Ro.Bukarts)
  3-1 28:47 Emanuelsson (E.Pettersson, Everberg)
  4-1 59:26 Fantenberg AV TM

  Maalivahdit:
  Niklas Svedberg 12/13
  Ivars Punnenovs 17/20

  Rangaistukset:
  SWE 4x2 min
  LAT 3x2 min


  15.4 Ruotsi-Latvia 3-4 RL

  1-0 0:32 Ryno RL
  2-0 10:09 A.Petersson (Ryno, Omark)
  2-1 28:16 Indrašis (Batņa, Ķēniņš)
  2-2 33:15 Skvorcovs (E.Kulda)
  2-3 36:27 Indrašis (Ro.Bukarts) YV2
  3-3 54:17 Ryno (Omark, A.Petersson) YV
  3-4 65:00 Indrašis RL

  Maalivahdit:
  Viktor Fasth 26/29
  Elvis Merzlikins 35/38

  Rangaistukset:
  SWE 5x2+5+20 min
  LAT 6x2+5+20 min


  En ole katsonut vielä yhtään harkkapeliä täysin keskittyneesti, mutta paremmat esitykset Latvialta kuin V-Venäjää vastaan. Ruotsi oli hiukan niskanpäällä, mutta nyt oli hyviäkin asioita nähtävissä. Ensimmäisessä ottelussa Latvia ei saanut hirveästi tilanteita, mutta eivät isännätkään niillä juhlineet. Punnenovsin pelaama ottelu oli jo 3 kerran aika tasapaksu. Ruotsi tarjosi paikkoja jäähyilyllä, mutta vieraiden yv oli jälleen heikkoa. Laadukkaiden sentterien ja pakkien tuleminen mukaan joukkueeseen tulee parantamaan pelaamista jokaisella osa-alueella, mutta eniten se näkynee juuri pelin tekemisessä ja ylivoimassa. Debytantti Rihard Bukarts pääsi iskemään ainokaisen kun Ruotsin pakki päätti vetää lipat oman maalin kulmalla alimpana miehenä, joten siitä ei veljekset voineet enää epäonnistua. Svedberg nollasi joitain tilanteita hyvin kuten Razgalsin läpiajon. Ottelun lopulla Ronalds Keninsin 3-2 kavennus hylättiin koska ruotsalainen oli tuomarin mukaan koskenut kiekkoon siirretyn rangaistuksen aikana. Kyseessä oli hyvin hätäinen vihellys, ja tuosta olisi syntynyt pitkästä aikaa maali suorasta rintamahyökkäyksestä..


  Toinen ottelu oli viihdyttävämpää menoa. Latvia laittoi karvausvaihteen silmään ja lisäsi luistelua. Välillä 4 miehen ajaminen liian syvään aiheutti ylivoimahyökkäyksiä isännille, mutta Ruotsin puolustajat olivat toisaalta yllättävän suurissa vaikeuksissa kärkimiesten nopeuden ja fyysisyyden kanssa. Laitureista oli kuitenkin mukana Indrasis, Kenins, BukartsX2, Meija, ja he pääsivät käyttämään vahvuuksiaan aika hyvin. Kun mukaan tulee vielä hyvät sentterit, niin aloituksissa ei tule jatkuvasti turpiin ja pelin rytmityksen pitäisi luonnistua paremmin. Vastustajan puolustuksen paineistusta voisi käyttää jatkossakin pelkän keskialueen sumpun sijaan. Ruotsilla on tietysti MM-kisoissa paljon parempi puolustus kuin eilen, mutta monella muulla maalla tulee kuitenkin olemaan pakistoja jotka eivät ole tottunut KHL-tempoon/taitoon. Esim seuraavissa harkkamatseissa kylään tuleva Ranska omaa sen verran heikon pakiston, että sieltä pitäisi saada riistopelin kautta tilanteita ja rangaistuksia. Latvialla on myös edelliseen sukupolveen nähden mukavan fyysisiä hyökkääjiä. Taklauspelin ohella he ajavat hyvin verkolle roskamaalien toivossa. Rihard Bukarts jatkoi värikästä debyyttiään ottamalla tappelun isäntien pakkia vastaan juuri maalinedustilanteen päätteeksi.


  Vieraiden ylivoima oli löysää toisessakin ottelussa. Lopulta pitkä kahden miehen yv tuotti tulosta kun Miks Indrasis iski illan toisensa. Miehen ensimmäinen oli kaunis osuma lähes täydellisellä rannelaukauksella, joten kaveri alkaa heräillä lopultakin myös maajoukkueessa! Toinen erä oli muutenkin hyvä Latvialta. Viktor Fasth piti Ruotsia pitkään pystyssä torjunnoillaan, mutta lopulta vieraat käänsivät ottelun tappioasemasta johdoksi erän 3 maalillaan. 1. ja 3.erä olivat Ruotsin hallintaa. Varsinkin Omarkin johtama ykköskenttä oli jatkuvasti vaarallinen, mutta Merzlikins pysäytti heidät muutamalla paraatitorjunnalla. Lopulta isännät nousivat tasoihin ylivoimalla, joten peli meni jatkoille. Kun peli oli tällä kertaa päättynyt oikeasti tasan, niin myös rankkarit olivat paremman näköistä tekemistä kuin Venäjää tai V-Venäjää vastaan. Indrasis oli ainut onnistuja 3 parin kilpailussa kauniilla kikalla. Merzlikins pysäytti mm Omarkin ja Rynon joka avasi ottelun maalihanat juuri rankkarista heti avausvaihdossa.


  Lainaus:
  Dzerins ei ole mikään ratkaisu maalinteko-ongelmaan tai muutenkaan sateentekijä, mutta olen tykännyt hänen tekemisestään silloin kun on pysynyt ylipäätään kasassa ja päässyt keväällä jäälle. Latvian sentteritilanne on sen verran huono, että ”hyvä mutta jokseenkin näkymätön” keskushyökkääjä on positiivinen lisä keskikenttiin. Ja kyllä Dzerins pystyy myös edistämään peliä siinä määrin, että syöttöpisteitä napsuu tilille aina silloin tällöin. Girgensons on hieman samantyyppinen pelaaja, mutta koska hän kaikessa parempi menee Zemgus kärkiketjuihin.

  Katselin sivusilmällä Abolsin edellistä matsia ennen Montrealin pudotuspeliä ja hänen edustamansa Titans otti turpiin aika railakkaasti kotimatsissa, joten voitot ovat nyt 3-2. Abols olisi tietysti mukava vaihtoehto keskikaistalle, mutta en näe että joukkue olisi erityisen heikko tänä vuonna, kunhan vain loukkaantumisilta vältytään. Pakisto on ollut tähän asti nuori, mutta Sotnieks toi sinne jo ryhtiä tähän viimeiseen peliin ja muutkin perheensä kanssa lomailleet konkarit tulevat mukaan piakkoin kisojen lähestyessä + juhlapeli kotona. Keskushyökkääjät ovat olleet tähän asti luokkaa Bicevskis-Pavlovs-Gricinskis-Batna, ja peli on ollut sen mukaista. Noilla senttereillä olisi vaikeaa jo esim. SM-Liigassa, joten ei ole ihme jos maaotteluissa pätkii. Kunhan kärkimiehet saadaan rosteriin, niin kisamiehistö on lähellä tätä:

  Darzins-Daugavins-Indrasis
  Kenins-Girgensons-Bukarts
  Bukarts-Dzerins-Meija
  Skvorcovs-Bicevskis/Pavlovs-Kulda

  Kulda-Sotnieks
  Cibulskis-Pujacs
  Galvins-Freibergs
  Jerofejevs/J.Redlihs/Zile/Bindulis

  Merzlikins
  Punnenovs

  Vaikka poissaoloja onkin jonkin verran, niin ei tuo näytä mitenkään hirveältä. Jos Amerikasta tulisi vielä edes yksi nuori nälkäinen hyökkääjä luomaan kilpailutilannetta alempiin ketjuihin, niin olisin ihan tyytyväinen joukkueeseen paperilla.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Ensi viikonloppuna pelataan tuplaottelut Ranskaa vastaan Arena Rigassa. Lauantain toinen matsi on samalla Edgars Masalskisin kunniaksi pelattava ottelu! Tämä läpeensä legendaarinen veskari on vartioinut Latvian maalia yli 8700 minuutin ajan! Arturs Irbe jätti aikanaan valtavan aukon Latvian maalinsuulle, mutta niin vain Masalskis täytti sen odottamattoman hyvin! Viimeiseksi uroteoksi maajoukkueessa jäi Sveitsin kaataminen Olympialaisissa 2014 joka takasi paikan puolivälieriin Kanadaa vastaan (jonka pelasi Gudlevskis). Masalskis ei koskaan saavuttanut seuratasolla samaa loistoa kuin maajoukkueessa, johon peilaten hyvät otteet turnauksesta toiseen olivat ihmetyksen aihe ainakin minulla. En ole selvillä siitä, pääseekö Masalskis myös pelaamaan tuon ottelun Ranskaa vastaan, mutta olisihan se kaunista päättää ura kotiyleisön edessä. Tällä hetkellä hänen maajoukkueuransa on päättymässä ikävästi, koska hän oli mukana Olympiakarsinnoissa, muttei päässyt pelaamaan edes Japania vastaan. Koska MM-kisat alkavat hiljalleen lähestyä ja tämä juhlapeli on lauantaina Rigassa, niin uskoisin että seuraaviin harjoitusotteluihin kaivetaan jo konkarit mukaan vaimojen kainaloista ja ruvetaan pelaamaan vähän monipuolisempaa lätkää!

  Mainos ottelusta: https://lhf.glaive.pro/files/e4YNhCzCLHcBPTL8lFKl-image(700x_).jpg
   
 18. ozo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Latvia, Dinamo Riga
  Lainaus:
  Näin esitettynä joukkue näyttää ihan hyvältä, pakko olla samaa mieltä.

  Lainaus:
  Teodors Blugers pelasi hyvin loppukaudesta, vaikka ei olekaan mikään Guentzel. Mun toivelistalla olisivat kuitenkin Abols tai Dzierkals.

  Lainaus:
  Pääsee pelaamaan, kyseessä on siis Edgarsin viimeinen maajoukkueottelu.

  Tässä vielä videon muodossa Latvian hieno voitto Ruotsista, jossa Indrasis pelasi hyvän ottelun ja laukausiakin tuli joukkueelle yli 20.
   
 19. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  Latvia jatkaa valmistautumistaan MM-kisoihin kohtaamalla tänään ja huomenna Ranskan Rigassa. Uutena pelaajana joukkueeseen on liittynyt Tshekin liigan Mountfieldin keskushyökkääjä Andris Dzerins. Hänen lisäkseen hyökkäys saa lisävoimaa parin viikon vapaalta palaavista Kaspars Daugavinsistä ja Lauris Darzinsista. Ensimmäiseen otteluun lähdetään ylipäätään kovalla hyökkäyksellä, koska kaikki leirillä tällä hetkellä olevat kärkinimet ovat mukana.

  Puolustuksessa kaukalossa nähdään tänään konkareista Arturs Kulda, Kristaps Sotnieks ja Guntis Galvins. Lepovuorossa ovat Oskars Cibulskis ja Giorgijs Pujacs, joten yliopistosarjan Kristofers Bindulis ja Janis Jaks saavat antaa näyttöjä ja taistella viimeisistä kisapaikoista. Aleksanders Jerofejevs lähetettiin kotiin mahdollisista kisaehdokkaista, joten kilpailu puolustuksessa väheni yhden miehen verran. Huomenna on Edgars Masalskisin ilta ja tänään maalia vartioi Elvis Merzlikins. Koska huomenna on juhlaottelu, niin olisi luullut että silloin kentälle pannaan lähes paras mahdollinen kokoonpano; tämän päivän hyökkäyksen junnuttomuus onkin yllätys. Puolustuksessa nähtäneen jotain kierrätystä, mutta jännä nähdä pelataanko peräkkäisinä päivinä kaksi harkkaottelua lähes samalla hyökkäyksellä.

  Amerikan pelaajista Martins Dzierkals ja Rodrigo Abols putosivat QMJHL:n puolivälierissä voitoin 4-3. Abolsin jengi menetti 3-1 johtonsa romahtamalla 3 peräkkäiseen tappioon luvuin 5-1, 4-1, 6-1! Columbuksen superlupaus Pierre-Luc Dubois oli vastustajan yksi pääkokki noissa murskajaisissa. NHL:n puolella Abols on Vancouverin mies, mutta Canucks ei selvinnyt pudotuspeleihin AHL:ssä, joten Rodrigon kisamatkalle ei pitäisi olla suuria esteitä. Dzierkalsin oikeudet ovat taas Torontolla ja joukkue eteni jatkoon niin NHLssä kuin AHLssä. Kun osa farmin kavereista on tällä hetkellä isoissa valoissa, niin Dzierkalsia voitaisiin ehkä tarvita AHL:n playoffeissa. Muista kavereista Kristers Gudlevskis, Nikita Jevpalovs ja Teodors Bluegers aloittavat AHL:n pudotuspelit vasta tänään, joten he ehtivät kisoihin korkeintaan aivan niiden kynnyksellä. Kiire tulee!
   
 20. ozo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Latvia, Dinamo Riga
  Lainaus:
  Kiitos näistä tiedoista. Abols on mun toivelistalla ja toivottavasti pääsee mukaan. Myös Dzierkals olisi erittäin toivottu mukaan esim. Pavlovsin / Skvorcovsin tilalle. Olympiakarsinnoissa Kenins-Abols-Dzierkals -ketju viiletti välillä hyvin ja olihan Dzierkalsin eka maajoukkuemaalikin ihan hieno.

  Ranska kaatui 2-1 Daugavinsin maalilla ja ketjut olivat muotoa:

  1. Bukarts Rob. - Bičevskis - Indrašis
  Sotnieks – Kulda
  2. Dārziņš - Džeriņš - Daugaviņš
  Galviņš - Jaks
  3. Skvorcovs – Pavlovs – Bukarts Rih.;
  Balinskis – Bindulis
  4. Ķeniņš - Batņa - Meija;
  Freibergs, Razgals.
   
 21. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  21.4 Latvia-Ranska 2-1

  0-1 2:33 Ritz (Dame-Malka, Claireaux)
  1-1 43:24 Indrašis (Ro.Bukarts, Dārziņš) YV2
  2-1 51:57 Daugaviņš (Dārziņš)

  Maalivahdit:
  Elvis Merzlikins 19/20
  Florian Hardy 30/32

  Rangaistukset:
  LAT 5x2min
  FRA 9x2min

  22.4 Latvia-Ranska 4-6

  0-1 7:19 Besch (Treille, Claireaux)
  0-2 24:12 Meunier (Treille)
  0-3 26:15 Rech (T.Da Costa)
  0-4 27:26 Ritz (Besch)
  0-5 32:13 T.Da Costa (Besch, Manavian) YV
  1-5 35:01 Ķēniņš (Ro.Bukarts, Dārziņš) YV2
  2-5 35:50 Ri.Bukarts (Džeriņš, Dārziņš)
  2-6 41:41 Texier
  3-6 47:18 Ro.Bukarts (Indrašis)
  4-6 48:32 Džeriņš (Dārziņš, Freibergs)

  Maalivahdit:
  Edgars Masalskis-Ivars Punnenovs 12/18
  Ronan Quemener 28/32

  Rangaistukset:
  LAT 2x2min
  FRA 10x2+10min

  Latvia oli parempi näissä koitoksissa. Ranska joutui lähinnä roikkumaan peleissä mukana ja tökkimään epämääräisiä vastaiskuja. Tämä ei tosin ollut suuri yllätys, koska Ranskalta puuttui ZSKAn taitava S.Da Costa sekä kaikki pienen roolin NHL-työmyyrät. Tämän lisäksi taisi puuttua jotain alemman tason pelaajia kuten SM-liigan Charles Bertrand. Ranskalla on äärimäisen kapea materiaali vakituiseksi A-tason maaksi, joten tämä näkyy luonnollisesti heti kentällä. Kiekollisena vieraat olivat vielä ihan himokkaita ja hakivat innokkaasti maaleja legendaarisen Laurent Meunierin johdolla. Kiekottomana homma oli kuitenkin aika sekavaa ja Latvialla oli runsaasti aikaa ja tilaa tehdä tilanteita. Otteluiden edetessä tempoero kasvoi sen verran suureksi, että Ranskan puolustaminen meni aikamoiseksi huiskimiseksi. Heidän onnekseen ensimmäisen ottelun tuomarilinja oli aika salliva, joten jäähyjä tuli usein nokkapokista kun Latvialaiset kyllästyivät hakkaamiseen ja molemmat lähtivät istumaan väkivaltaisuudesta. Vaikka rangaistuksia olisi voinut viheltää runsaasti enemmänkin, niin vieraat pelasivat silti paljon alivoimaa ja 2 maalia 2 peliin on säälittävä saldo. Ranskan maalivahdit pelasivat hyvät ottelut, mutta tehokkuus puuttui isäntien tekemisestä ylipäätään. Yhteensä 6 maalia on aika vähän vieraiden huono puolustaminen huomioiden.

  Ensimmäisessä kohtaamisessa Latvia pelasi hyvällä kokoonpanolla, joten tehottomuudesta huolimatta ottelu päättyi isäntien voittoon. Merzlikins hoiteli Ranskan harvat paikat ja maalihanat aukesivat vasta kahden miehen ylivoimalla. Toiseen peliin lähdettiin paljon nuoremmalla joukkueella vaikka kyseessä oli Edgars Masalskisin juhlaottelu. Cibulskis ja Pujacs eivät pelanneet kumpanakaan iltana ja lauantaina lepäsivät myös Sotnieks ja Kulda, joten puolustus koostui Guntis Galvinsista ja nuorista kokelaista. Tämä vaikeutti jonkin verran joukkueen tekemistä. Hyökkäyspään mylly ei ollut aivan yhtä kovaa, kun avaaminen ja hyökkäysten tukeminen ei onnistunut junnuilta vaikka esim. Janis Jaks onkin rohkea kiekollinen pakki. Omissa sattui myös ajoittain aivokuolemia joista Ranska pääsi vähintään puolittaisiin paikkoihin.

  Ottelun suuri kompastuskivi oli kuitenkin itse juhlakalu Masalskis! Hienoa että elävä legenda pääsi päättämään uransa kotiyleisön edessä, mutta eilen ei kyllä ollut hänen päivänsä. Ikääntyminen ja pelituntuman puute (edellinen peli Ladassa joskus alkuvuodesta) näkyivät räikeästi, ja Masalskis saikin kaikki häntä kohti tulleet vedot näyttämään vaaralliselta! Hän imuroi muutaman luvattoman helpon maalin ja ylipelasi loput tilanteet. Ottelun puolenvälin tienoilla oltiinkin oudossa tilanteessa, kun kotijoukkue oli luonut enemmän maalipaikkoja mutta Ranska johti 0-5! Kiri alkoi lopulta jälleen kahden miehen ylivoimalla kun Latvia joutui pelaamaan heikon pakiston takia 5 hyökkääjällä.  Masalskisin piti todennäköisesti pelata alkuperäisen suunnitelman mukaan koko ottelu, mutta hänet vapautettiin lopulta maaliltaan kolmannen erän alkupuolella ja hän sai poistua kentältä suurten suosionosoitusten saattelemana! Oli ihan fiksu veto laittaa Punnenovs hoitelemaan loppumatsi, koska Masalskis olisi varmaan päästänyt lopulta 10 maalia, eikä se olisi ollut kovin kaunis päätös jos oli nytkään. Punnenovs torjui joitakin laukauksia viimeisessä erässä, joten Masalskisin torjuntaprosentti ei noussut tässä ottelussa yli 50, koska se oli lopulta yhteenlaskettuna vain 66%. Latvia jatkoi myllyään myös viimeisessä erässä, ja kiekko alkoi lopulta upota ohi hyvin pelanneen Quemenerin. Kiri jäi kuitenkin vajaaksi, koska vaikka isännät pelasivat lopussa ilman maalivahtia kolme minuuttia, niin kiekkoa ei saatu enää sisällä vieraiden veskarin heittäessä pari kertaa ”Hasekit” jne.

  Otteluiden jälkeen ammuttiin myös rankkarit. Latvia voitti perjantaina 3-2 Darzinsin, Daugavinsin ja Ro.Bukartsin hienoilla maaleilla. Ranska vei lauantain kilpailun 3-1 legenda Meunierin ja junnu Texierin kauniiden häkkien johdolla. Jos näistä matsista haetaan positiivista, niin Latvia sai pelin kulkemaan ihan eri tavalla kuin V-Venäjää vastaan jossa he olivat myös suosikkeja. Jalat liikkuivat hyvin, paikkoja syntyi ja vastustaja joutui rikkomaan Paljon. Ylivoimaan pitää saada jotain tolkkua, ratkaisuihin huolellisuutta ja peliin ripaus suoraviivaisuutta niin hyvä tulee. Lauris Darzins teki myös hyvän paluun pieneltä lomaltaan summaamalla tehot 0+5 ja pisteitä olisi voinut tulla runsaasti ennemänkin jos hän ja ketjukaverit olisivat upottaneet vähän paremmalla prosentilla.


  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Ottelun jälkeen juhlittiin Edgars Masalskisin uraa! Hän sai mm suuren taulun johon hänet oli ikuistettu. Kentällä olivat Edgarsin vaimo ja lapset, studioasiantuntija itki jne. Juhlan isäntänä toimi lauantain ottelua katsomosta seurannut maajoukkueen kapteeni Kaspars Daugavins. Videokoosteessa nostettiin esiin Masalskisin uran kohokohtia kuten Tshekin vieminen jatkoajalle Olympialaisten pudotuspeleissä, laadukas tappelu Valko-Venäjää vastaan, Latvian pitäminen A-sarjassa torjumalla läpiajo Ranskaa vastaan viimeisillä sekunneilla tasatilanteessa ja Sveitsin tiputtaminen pois Olympialaisten pudotuspeleistä. Lauantaina levänneet kärkipelaajat tulivat myös osoittamaan kunnioitusta legendalle puvut päällä. Varsinkin halaus Elvis Merzlikinsin kanssa kesti pitkään, vanha ykkönen antoi soihdun uuden ykkösen kannettavaksi!

  Daugavinsin, Pujacsin jne ohella ottelua seurasivat myös Zemgus Girgensons ja Martins Karsums (Moskovan Dinamo)! Tästä voisi päätellä että nimekäs NHL-valmentaja Hartley olisi saanut ainakin keskusteluyhteyden niihin kärkimiehiin jotka eivät ole ilmoittaneet olevansa poissa kevään kisoista. Karsums on yksi Latvian parhaista laitureista, joten hän olisi loistava lisä joukkueeseen. Ja kun Martins kerran oli Rigassa, niin hän ei ole ainakaan vielä perheensä kanssa aurinkolomalla..
   
 22. ozo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Latvia, Dinamo Riga
  Lainaus:
  Ei mennyt ihan nappiin jäähyväisottelu, mutta antakaamme "Edžalle" tästä anteeksi. Hän ehti tarjota niin paljon jännittäviä hetkiä ja ikimuistoisia torjuntoja MM-kisojen aikana, että voidaan puhua Latvian jääkiekkoilun ehkä toiseksi legendaarisimmasta maalivahdista.

  Tässä vielä videokooste Edgarsin MM-uran huippuhetkistä.

  Lainaus:
  Jes, virallisesti mukaan ovat liittymässä Rodrigo Abols ja Zemgus Girgensons. Karsums on toipumassa polvivammasta ja saattaa liittyä MM-joukkueeseen vasta jatkopeleissä.
   
 23. ozo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Latvia, Dinamo Riga
  Vanhat sotaratsut Janis Sprukts ja Martins Cipulis ovat saaneet kutsun leirille. Molemmat kiekkoilevat Alps Hockey -liigassa.
   
 24. ozo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Latvia, Dinamo Riga
  Karsums ei osallistu MM-kisoihin (polvivamma). Viimeksi pelasi MM-joukkueessa vuonna 2010. Joukkueesta tippuivat myös mm. Cipulis ja Zile.
   
 25. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  30.4 Saksa-Latvia 3-4 JA

  0-1 13:13 A.Kulda (Daugaviņš)
  0-2 25:23 Balinskis (Sotnieks, Ševčenko)
  1-2 38:53 Kink (Fauzer, Miller)
  2-2 52:03 Tifels (Plahta, Gogulla)
  2-3 58:47 Skvorcovs (Galviņš)
  3-3 59:43 Hordlers (Gogula) IM
  3-4 63:46 Ro.Bukarts (Daugaviņš) YV

  Maalivahdit:
  Tomas Greis
  Elvis Merzlikins 48min-Janis Kalnins 16min

  Rangaistukset:
  GER 2x2min
  LAT 2x2min

  1.5 Saksa-Latvia 3-2

  1-0 27:51 Tifels (Kriger)
  2-0 48:14 Tifels (Reil)
  2-1 51:43 Razgals (Rih. Bukarts, Balinskis)
  3-1 55:08 Seidenberg (Ehliz, Tifels)
  3-2 58:50 Dārziņš (Džeriņš, Sprukts) YV IM

  Maalivahdit:
  Denis aus den Birken 26/28
  Ivars Punnenovs 31min-Janis Kalnins 29min 22/25

  Rangaistukset:
  GER 9x2min
  LAT 6x2min


  Otteluraportit eivät tarjonneet täydellisiä tilastoja. Maalivahtien torjuntoja ei ollut ekasta pelistä ja mahdolliset erikoistilannemaalit eivät olleet näkyvillä. Ottelut sattuivat ikävästi vapulle, joten en nähnyt kuin pätkiä näistä otteluista. Lopun maalit näin, joten tiedän niiden tulleen erilaisilla pakkopeleillä.


  Ihan hyvää peliä mitä vähän näin. Latvia laittoi Saksan vaikeuksiin liukkaalla liikkeellä. Ensimmäisessä matsissa oli paljon paikkoja tappaa peli 3-0, mutta kotijoukkue heräsi selvittyään niistä ja kavennettuaan aivan erän lopussa. Myös toinen ottelu oli hyvää ensimmäiset 30 min mutta tehot puuttuivat. Saksa paransi loppuun päin. Skvorcovsin maali oli erittäin kaunis rannelaukaus suorasta luistelusta.


  Sentteritilanne on nyt parempi kun uusia miehiä on 4kpl alkuleiriin nähden. Bicevskis ja Pavlovs eivät saa enää varmaa paikkaa, vaikka esim Pavlovs on esittänyt ihan hyviä otteita. Girgensons, Dzerins, Sprukts, Abols ja nuo 2 herraa tuovat hyviä vaihtoehtoja keskelle. Samalla Daugavinsiä ei ole pakko peluuttaa keskellä, joten laiturien taso pysyy korkeana vaikka Karsums on taas vaihteeksi poissa ja Redlihs ei ole kasassa.


  Theodors Bluegers putosi AHL:stä ja olisi käytettävissä. Nikita Jevpalovsin San Jose on tilanteessa 2-2, hän voisi olla tulossa. Kristers Gudlevskis meni toiselle kierrokselle joten veskarit ovat samat kuin leirillä.