MM 2016: Suomi

  • 921 244
  • 4 238
Tila
Viestiketju on suljettu.

Barney

Jäsen
Ja sitten se "tasan yksi" Ahon tasoinen hyökkääjä, joka teki enemmän pisteitä ja myös sen 20 maalia ei mahdu joukkueeseen?
Kenen mukaan? Minä en ole ainakaan tietääkseni missään vaiheessa väittänyt, että Kuusela ei mahtuisi Suomen MM-joukkueeseen.
 

Barney

Jäsen
Miksi muuten Joonas Kemppainen ei ole ollut juuri ollenkaan spekulaatioissa mukana? Jos paikka World Cupissa kiinnostaa, niin lisänäyttöjä pitäisi tulla antamaan maajoukkueeseen surkean kauden päätteeksi. MM-kisojen alkaessa Kemppaisen kausi on kuitenkin todennäköisesti jo päättynyt Pohjois-Amerikassa.
 
Miksi muuten Joonas Kemppainen ei ole ollut juuri ollenkaan spekulaatioissa mukana? Jos paikka World Cupissa kiinnostaa, niin lisänäyttöjä pitäisi tulla antamaan maajoukkueeseen surkean kauden päätteeksi. MM-kisojen alkaessa Kemppaisen kausi on kuitenkin todennäköisesti jo päättynyt Pohjois-Amerikassa.

Kemppaisen edustama Providence Bruins on menossa AHL.n playoffeihin joten tässä vaiheessa ei vielä pääse liittymään. Eiköhän ole vaihtoehto jos pelit loppuu ekaan kierrokseen.

Playoff Primer 2016
| The American Hockey League
 

Barney

Jäsen
Kemppaisen edustama Providence Bruins on menossa AHL.n playoffeihin joten tässä vaiheessa ei vielä pääse liittymään. Eiköhän ole vaihtoehto jos pelit loppuu ekaan kierrokseen.
Tämä on tiedossa, joten sanoinkin Kemppaisen olevan "todennäköisesti" Suomen käytettävissä, sillä itse en usko Providencen jatkopaikkaan. On täällä kuitenkin spekuloitu nyt esimerkiksi Lindellistä ja Hongasta, mutta Kemppaisesta en ole nähnyt puhetta, vaikka Kemppaiselle kisoihin tulo olisi World Cupin kannalta huomattavasti tärkeämpää kuin esimerkiksi Lindellille tai Hongalle. Hyvät MM-kisat ja Marjamäen luottopoika on ensi syksynä Suomen maajoukkueen mukana.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Pistetäänpä tähän kysymykseen vastaus tänne.
Mikä muuten on Joonas Kemppaisen ja muiden ahl-pelureiden tilanne?

Joukkueiden sijoitukset AHL:n sivujen sarjataulukkojen mukaiset (pisteprosenttien mukaan siis)

Itäinen konferenssi

Atlantic
Joonas Kemppainen PRO(Divisioonassa 3.) -loukkaantuneena ollu reilut pari viikkoa, joukkue pleijareissa. Kemppaisella ei sopimusta ensi kaudesta.
Christopher Gibson BRI(5.) -hyvä kausi, joukkue ulkona playoffseista, mutta eiköhän ole katsomassa Islandersin pelejä tai jopa pelailemassa siellä, ei sopimusta ensi kaudesta.

North
Kasperi Kapanen TOR (1.) - joukkue pleijareissa kotiedulla.
Kasimir Kaskisuo TOR (1.) - joukkue pleijareissa kotiedulla.
Henri Ikonen SYR (4.) - joukkue mahdollisesti pleijareissa, ei sopimusta ensi kaudesta
Jonne Tammela SYR (4.)- joukkue mahdollisesti pleijareissa, ei vielä pelannut AHL:ssä
Michael Keränen BNG(7.) - joukkue ulkona pleijareista, ei sopimusta ensi kaudesta


Läntinen konferenssi

Central
Juuse Saros MIL(1.) - huikea kausi, joukkue pleijareissa kotiedulla.
Kristian Näkyvä MIL (1.) - joukkue pleijareissa, sopimukseton.
Vili Saarijärvi GRG (2.) - joukkue pleijareissa, kenties kotiedulla.ECHL:n puolella, mutta mahdollista, että pleijareissa nostetaan AHL:ään.
Markus Hännikäinen LEM (3.) - joukkue pleijareissa, taistelee kotiedusta.
Joonas Korpisalo LEM (3.) - joukkue pleijreissa, taistelee kotiedusta.
Ville Pokka RFD (4.) - joukkue pleijareissa, Rockfordin tippuessa eiköhän nosteta NHL:n puolelle.
Rasmus Rissanen CHA(5.)- loukkaantuneena 2-3 viikkoa ollut, joukkue ulkona pleijareista. Sopimukseton, huhuttu Eurooppaan.
Rasmus Tirronen CHA (5.)- joukkue ulkona pleijareista, pelannut ECHL:n puolella enemmän, sopimukseton.
Petteri Lindbohm CHI (6.)- joukkue ulkona pleijareista, NHL:n puolella.
Jussi Olkinuora MB(7.) - Pätee sama kuin Tirroseen.

Pacifig
Kalle Kossila SD (2.) - joukkue pleijareissa, kenties kotiedulla.
Julius Honka TEX (3.)- joukkue pleijareissa, taistelee kotiedusta, Texasin tippuessa ennen Dallasia luultavasti NHL:n puolelle.
Esa Lindell TEX (3.) - joukkue pleijareissa, taistelee kotiedusta, Texasin tippuessa ennen Dallasia NHL:n puolelle.
Eetu Laurikainen BAK (6.) - joukkue taistelee vielä pleijaripaikasta.
Mikko Rantanen SAR (7.) - joukkue ulkona pleijareista.
 

Harmi juttu. Myös viime keväänä Korpedo joutui jättämään kisat väliin loukkaantumisen takia. Olisi ollut kiva nähdä mies mukana, mutta ei voi mitään.


Ei tämä nyt mikään valtava takaisku ole. Ristolaisen poisjäänti olisi huomattavasti kovempi. Saa nähdä, että syntyykö jatkosopimus Buffalon kanssa ennen MM-kisoja.

Totta. Luin jonkun artikkelin, että siellä olisi jo jotain alustavaa keskustelua kovasta sopimuksesta muhimassa. Mikäli homma menee kuin unissa niin soppari on valmis ennen kisoja. Realistisesti ajateltuna mennöö kyllä kesän puolelle,


Nyt jännätään herroja

Tuukka Rask
Joni Ortio

Markus Granlund
Iiro Pakarinen
Mikko Rantanen

Komarov sieltä on vissiin 99,9% varmuudella tuloillaan.
 

Hellox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sport, Zlatan Ibrahimovic, Jose Mourinho
Ensimmäinen NHL:ssä pelannut pelaaja liittyy mukaan, kun Iltalehti varmisti Markus Granlundin liittymisen mukaan kisajoukkueeseen.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kovasti tuntuu huhuista päätellen Leijonat karsastavan liittymistä K Jalosen jengiin. Eipä siinä, en toisaalta ihmettele, sillä niin sekavalta Leijonien peli on K Jalosen aikana näyttänyt, ettei ihme kun joukkueeseen liittymiseen ei mitään ryntäystä ole tullut.

Toivottavasti joukkueeseen kuitenkin eksyy jokunen ammattilainen rapakon takaa ja K J tajuaa ottaa Ahon ja Laineen mukaan, niin eiköhän siitä vielä hyvä keitos kuoriudu.
 

Hellox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sport, Zlatan Ibrahimovic, Jose Mourinho
Itse en ihan täysin osta noita puheita mitä "Jalosen joukkueeseen" tulee. En sitten tiedä tietääkö ihmiset näitä huhuja jostain sisäpiiristä, mutta esim. runkosarja pudonneet pelaajat ja heidät kieltäytymisensä eivät kyllä siihen viittaa. Granlund ilmoitti että tulee mukaan, Komarov on Toronton mukaan mukana, Pakarinen on ilmoittanut halukkuutensa. Raskista ei ole tietoa ja itse toivoisin kovasti että tulisi maaliin ettei tarvisi edes miettiä odotetaanko NHL:stä ykkösvahtia ja sen suhteen tilanteeseen saisi rauhan. Koskinen ja/tai Metsola täydentämään koostumus ja jos toinen ei jaksa kolmoseksi lähteä niin sitten Hussoa mukaan. Ja yksi asia mitä ihmettelen on se, että porukka edelleen ehdottelee Säteriä mukaan? Eiköhän hän leirillä olisi jo nyt viimeistään mukana jos kisoihin oltaisiin valitsemassa. Ruudusta ei ole kuulunut ja tilanne ei ole missään nimessä niin huono, että totaalisen floppikauden pelannutta pelaajaa tarvitsisi ottaa edes mukaan. NHL:stä myös Pulkkinen ilmoitti, että jos Detroit olisi jäänyt runkosarjaan olisi hän liittynyt mukaan. Muuten sitten nämä nimet Armia, Korpikoski, Jokipakka ja Ristolainen ovat ymmärrettävästi poissa, ku on helvetin tärkeät sopimusneuvottelut tai loukkaantumisia. Rantasen tuloa toivon kovasti mukaan. Vaikka NHL:ssä ei pisteitä kertynyt, joskin vastuuta ei missään nimessä NHL:n puolelle tullut juuri ollenkaan joten ymmärrettävää, AHL:ssä jälki oli todella vahvaa ja tulokkaana oli aivan kärkipäätä piste/per peli -tilastossa koko sarjassa ja rikkoi joukkueensa kaikki tulokasennätykset pisteiden suhteen.

Leirityksessä on tällä hetkellä monta nimeä, mitä en itse kelpuuttaisi missään oloissa kisoihin ja muutoksia tottakai varmasti tuleekin kun playoff-sarjat Euroopassakin päättyvät ja itse en rehellisesti edes tiedä ketä sielä nyt pudonneista pelaajista pitäisi olla mukana, jos ei ole päätyyn asti tarkoituskaan ottaa? Parhaat pitää lopulta olla mukana, mutta itse tervehdin ilolla sitä että myös loukkaantumisten takia ja muutenkin (toivottavasti) sielä ei ole ne samat Kontiolat, Aaltoset, H.Pesoset, Immoset etc joukkueessa mukana, vaan kun nyt kerrankin on näitä nuoria noussut esiin, jotka oikeasti tekevät kovaa tulosta miesten peleissä, niin nämä pääsisivät mukaan ja toivon yli kaiken, että Jalonen kelpuuttaisi esim. Laineen (johtaa playoffien maalipörssiä), Ahon (runkosarjan +/- voittaja, johtaa playoffien pistepörssiä) + Rantasen mukaan. Puljujärvelle en näe käyttöä, jos ennustukseni ja toiveeni mukaan vielä tulevista pelaajista toteutuvat ja hänelle riittää U18-kisat. Myös Artturi Lehkonen ehdottomasti mukaan! Kehityskäyrä osoittaa koko ajan vahvasti ylöspäin ja hänkin on tällä kaudella osoittanut kykynsä Miesten peleissä.

Pakiston tilanne vähän huolestuttaa, varsinkin jos Lepistö jää vielä sivuun. NHL:stä runkkariin jääneet Ristolainen ja Jokipakka ovat poissa ja plaoffeissa olevat Määttä ja Vatanen eivät tule mukaan. Vatanen jo ilmoittikin, ettei sopimustilanteen takia myöskään lähde ottamaan riskiä, jos Anaheim tippuu ja Määttä on kärsinyt myös vammoista + armeijaan meno pukkaa päälle, joten eiköhän sekin jää pois laskuista. Mukana tällä hetkellä olevista Hietanen, Salmela, Jaakola ja Kivistö mukaan ja sen jälkeen pitääkin toivoa, että Kukkonen, Järvinen & Taimi tulisivat Liigasta mukaan. AHL:ssä toki pelaa Honkaa, Lindelliä, Pokkaa, Linbohmia, mutta en usko, että heitä mukana nähdään, koska se vaatisi että sekä AHL & NHL-joukkueiden pitäisi pudota jatkosta ja todennäköisesti se vaatisi sitä molemmilta heti playoffien avauskierroksella. Toivotaan että Lepistö, Kukkonen, Järvinen & Taimi pääsisivät mukaan. Lisäksi sielä on esim. Mäntylää, Melartia, Kaltevaa ja Heikkistä joita voisi myös harkita mukaan. Ja näilläkin pelaajilla siis pelit jatkuvat edelleen, tai Lepistöllä pelit juuri päättyivät ja sanoikin, että ottaa mietintä aikaa, joten sen suhteen en näe ainakaan vielä huolta siitä, että pakisto on tällä hetkellä aika nimetön, koska potentiaalisilla nimillä ovat pelit vielä kesken eikä parempia vain ole.



Itse näkisin optimitilanteen tämän hetken tiedoilla tälläisenä:


Maalivahdit:

Tuukka Rask (/NHL)
Mikko Koskinen/Juha Metsola
Juha Metsola/Ville Husso


Puolustajat:

Sami Lepistö
Tommi Kivistö
Tommi Taimi
Topi Jaakola
Joonas Järvinen
Lasse Kukkonen
Anssi Salmela
Juuso Hietanen

(Mäntylä, Melart, Kalteva, Heikkinen, AHL?)

Hyökkääjät:

Leo Komarov
Teemu Hartikainen
Iiro Pakarinen
Mikko Rantanen
Artturi Lehkonen
Patrik Laine
Jarno Koskiranta
Kristian Kuusela
Janne Pesonen
Sebastian Aho
Jere Sallinen
Jani Lajunen
Markus Granlund

(Salliset, Elo, Saarela, Jormakka..)


Suluissa siis pelaajat lisäksi, joita kieltäytymisten tullessa voisi harkita mukaan.
Mielestäni tilanne ei siis ainakaan vielä ole mitenkään katastrofaalinen. Puolustuksen suhteen tottakai Ristolainen ja Jokipakka olisivat olleet todella tärkeitä lenkkejä joukkueessa, mutta hyökkäyksen suhteen en näe mitään ongelmaa. Tuohon lisäksi NHL:n puolelta vielä 1-4 peluria mukaan ihan kärkiyksikköihin niin tilanne vaikuttaa jopa mielenkiintoiselta. Pakiston suhteessa vaan ei tosiaan ole liikaa varaa poissaoloihin.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kovasti tuntuu huhuista päätellen Leijonat karsastavan liittymistä K Jalosen jengiin. Eipä siinä, en toisaalta ihmettele, sillä niin sekavalta Leijonien peli on K Jalosen aikana näyttänyt, ettei ihme kun joukkueeseen liittymiseen ei mitään ryntäystä ole tullut.

Toivottavasti joukkueeseen kuitenkin eksyy jokunen ammattilainen rapakon takaa ja K J tajuaa ottaa Ahon ja Laineen mukaan, niin eiköhän siitä vielä hyvä keitos kuoriudu.

Ei taida olla Kari Jalosesta kiinni, että NHL-pelaajat eivät kisoihin tule. Ihan sama "ilmiö" oli Jukka Jalosen aikana, samoin Erkka Westerlundin pestissä, etenkin kaksi vuotta sitten. Oli peli sekaisin tai ei, Jukka Jalosen aikana todettiin, että suhteet NHL-pelaajiin eivät olleet reilassa. Ehkä näin olikin, mutta ei se homma juurikaan siihen kaatunut. Westerlund sai ties kuinka paljon kieltäytymisiä keväällä 2014, johtuen osaksi aiemmin olleista olympiakisoista, mutta siltikin huomattava määrä. Kukaan ei kuitenkaan tehnyt tästä numeroa, kuten Jukka tai Kari Jalosen tapauksissa tunnutaan tehtävän.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Artturi Lehkonen johtaa muuten pleijareiden maalipörssiä, 7 maalia kasassa, Lucas Wallmark on tasoissa. Pistepörssissä Lehkonen on Laschin jälkeen toisena, saldo 11 pelissä 12 pistettä. Kiiskinen on yhdeksäntenä 9 pisteellä 12 pelissä.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko muuten Markus Granlund pelannut tällä kaudella enemmän laidassa vai keskellä? Molemmat pelipaikat luonnistuvat kaiketi hyvin, mutta mietin vain, että minkähänlaista roolia kisajoukkueesta kaavaillaan? Nuoremmalla Granlundillahan ei ole muuten vielä yhtään A-maaottelua pelattuna, mutta sekä alle 18-vuotiaiden että alle 20-vuotiaiden MM-kisoja on takana kahdet.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Onko muuten Markus Granlund pelannut tällä kaudella enemmän laidassa vai keskellä? Molemmat pelipaikat luonnistuvat kaiketi hyvin, mutta mietin vain, että minkähänlaista roolia kisajoukkueesta kaavaillaan? Nuoremmalla Granlundillahan ei ole muuten vielä yhtään A-maaottelua pelattuna, mutta sekä alle 18-vuotiaiden että alle 20-vuotiaiden MM-kisoja on takana kahdet.

NHL-pisteiden valossa huippuvahvistuksesta ei voitane Markus Granlundin kohdalla puhua, ainakaan näin etukäteen arvioidessa. Mutta voisi kuvitella, että paikka joukkueessa on kuitenkin selvä. Sentteritilannekin on mitä on, kun ehdolla ovat mm. Koskiranta, Aho ja Lajunen. Näistä Aho todennäköisesti pelaa laidassa.

Yhtä "kalpea" sentteriosasto taisi olla viimeksi kotikisoissa 2013, kun mukana olivat Kontiola, Koskiranta, Viitaluoma, Hytönen ja Lahti. Kontiola oli kisoihin lähdettäessä ykkössentteri, ensimmäistä kertaa arvokisoissa näin isossa roolissa. Vuotta aiemmin pelatuissa kotikisoissa Kontiola oli Suomen nelossentteri.
 

Armoured Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pens
Onko muuten Markus Granlund pelannut tällä kaudella enemmän laidassa vai keskellä? Molemmat pelipaikat luonnistuvat kaiketi hyvin, mutta mietin vain, että minkähänlaista roolia kisajoukkueesta kaavaillaan? Nuoremmalla Granlundillahan ei ole muuten vielä yhtään A-maaottelua pelattuna, mutta sekä alle 18-vuotiaiden että alle 20-vuotiaiden MM-kisoja on takana kahdet.
Keskellä on pelannut käytännössä koko ajan. Ja hyvin onkin pelannut. Tulee olemaan Suomen ykkössentteri, mikäli NHL:stä ei tule muita keskushyökkääjiä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mites tuo IFK:n Ramstedt, luulisi olevan käyttöä ylivoimamoottorina ja muutenkin jos jää muuten vähäisiksi selkeät peliä rakentavat taitosentterit. Kokemusta Ramulla enemmän miesten tasolta kuin Aholla ja on parantanut peliään kevään kynnyksellä sekä virheet vähentyneet.

_
 

Barney

Jäsen
Keskellä on pelannut käytännössä koko ajan. Ja hyvin onkin pelannut. Tulee olemaan Suomen ykkössentteri, mikäli NHL:stä ei tule muita keskushyökkääjiä.
Minun näkemieni pelien mukaan pelasi Calgaryssa ihan hyvin sekä aluksi Vancouverissa, mutta alun jälkeen oli ottelusta toiseen Vancouverin huonoimpia hyökkääjiä. Mitä nyt olen muiden enemmän Vancouverin pelejä seuranneiden kommentteja lukenut, niin mielipide on ihan samanlainen. Kyllähän Granlundilta tämä kausi oli odotuksiin nähden pettymys, mutta uskon siitä huolimatta hänen olevan ihan Suomen parhaimmistoa MM-kisoissa.

Kokemusta Ramulla enemmän miesten tasolta kuin Aholla ja on parantanut peliään kevään kynnyksellä sekä virheet vähentyneet.
Vertaaminen Ahoon ei liene kovin korrektia, koska eiköhän Aho kisoihin päästessään pelaisi laitahyökkääjänä. Vertaisin Ramstedtia enemmin nyt vaikkapa Markus Granlundiin, Jarno Koskirantaan, Tomi Salliseen ja Jani Lajuseen.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Vertaaminen Ahoon ei liene kovin korrektia, koska eiköhän Aho kisoihin päästessään pelaisi laitahyökkääjänä. Vertaisin Ramstedtia enemmin nyt vaikkapa Markus Granlundiin, Jarno Koskirantaan, Tomi Salliseen ja Jani Lajuseen.

Ja....minä taas en pistäisi Ramua yhdenkään edellämainitun etupuolelle. On sellaisen satalasissa työteliään pelaamisen osalta aivan hervottomasti noita jäljessä. Ihan jos tarkkoja ollaan niin tuossa edellä on mainittu jo ihan kohtuullinen nelikko senttereitä. Tai no, sanotaanko niin, että ainakaan joukkue ei mitenkään vahvistuisi jos tuosta joku Ramuun vaihdettaisiin.
Sallinen on mielestäni ollut talven maaotteluissa jatkuvasti hyvä, jopa niissä surkeissa Ruotsi-peleissäkin.
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Ja....minä taa en pistäisi Ramua yhdenkään edellämainitun etupuolelle.
En minäkään Ramstedtia laittaisi yhdenkään noiden luettelemieni senttereiden edelle, ja keksisin varmaan vielä toiset neljä vaihtoehtoa, jotka näkisin ennen Ramua MM-kisoissa. Vertaaminen vain tuohon nelikkoon lienee realistisempaa kuin vertaaminen Ahoon, joka pelannee laiturina, jos kisoihin mahtuu.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mikä mahtaa Wildin äijien tilanne ollaa MM-kisojen suhteen? En näe Minnesotalla oikeastaan mitään palaa Hawksia vastaan, joten Wildin kausi saattaa hyvinkin päättyä suoraan neljässä ottelussa. Sopimukset ensi kaudesta löytyvät niin MG:lta, Koivulta kuin Haulaltakin. Kaikki ovat myös pysyneet varsin mukavasti terveinä, joskin Haula ilmeisesti missaa play-offien ensimmäisen ottelun jonkin pikkuvaivan vuoksi. Granlund ja Haula rikkoivat piste-ennätyksensä ja varsinkin Erik ollut hurjassa lennossa valmentajan vaihtumisen jälkeen.

Mikä mahtaa jätkien kiinnostus olla? Olisi muuten Mikelle jo uran viides aikuisten arvokisaturnee.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
En näe Minnesotalla oikeastaan mitään palaa Hawksia vastaan, joten Wildin kausi saattaa hyvinkin päättyä suoraan neljässä ottelussa.
Minnesota pelaa Dallas Starsia vastaan. Blackhawksit pelaa St Louis Bluesia vastaan ja hävisivät muuten avausottelun viime yönä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös