Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. Rici Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, D, Pönttövuoren Peikot
  Latvian kanssa samassa lohkossa pelaavat Ruotsi, USA ja Itävalta. Latvia saanee jalkeille miltei parhaan mahdollisen joukkueen, kun kaikki NHL-miehetkin ovat saatavilla. Kukaan ei ole kieltäytynyt näistä peleistä, sellainenhan ei juuri kuulu Latviassa tapoihin.

  Pelaajista suuri osa on pelannut KHL:ää Dinamo Riian riveissä, joten joukkuepelin pitäisi sujua.

  Jotenkin on sellainen hytinä, että huolimatta heikohkosti menneistä harjoituspeleistä tässä saattaa kyteä pienoinen yllätys...

  Ja Latvian joukkue näyttänee siis tältä:

  Maalivahdit:
  Edgars Masalskis (seurat 08-09: Duisburg DEL/Dinamo Riga KHL 91,5%)
  Sergei Naumovs (Dinamo Riga KHL, 29 peliä, torjuntaprosentti 89,3%)
  varalla kotona:
  Ervins Mustukovs (Dinamo Riga KHL/HK Riga 2000, Valko-Venäjän liiga)
  Dmitrijs Zabotinskis (Metalurgs Liepaja, Valko-Venäjän liiga)

  Hyökkääjät:
  Mikelis Rēdlihs (Dinamo Riga KHL, 55 peliä, 9 maalia+8 syöttöä)
  Armands Berzins (Dinamo Riga KHL, 44, 5+8)
  Lauris Dārziņš (Dinamo Riga KHL, 56, 8+9)

  Martins Cipulis (Dinamo Riga KHL, 56, 9+12)
  Herberts Vasiljevs (Krefeld Penguins DEL, 52, 20+35)
  Aleksandrs Ņiživijs (Dinamo Riga KHL, 53, 9+17)

  Girts Ankipāns (Dinamo Riga KHL, 51, 7+7)
  Janis Sprukts (Florida Panthers NHL/Rochester Americans AHL, 59, 16+31)
  Martins Karsums (Tamba Bay/Boston NHL, 24, 1+5)

  Guntis Džeriņš (MHC Martin, Slovakian Extra-liiga, 50, 9+10)
  Aigars Cipruss (Dinamo Riga KHL, 30, 1+1/HK Riga 2000 Valko-Venäjän liiga 18, 5+8)
  Alexei Shirokovs (Dinamo Riga KHL, 45, 2+8)

  Puolustajat:
  Karlis Skrastins (Florida Panthers NHL, 80, 4+14)
  Oskars Bartulis (Philadelphia Phantoms AHL, 80, 2+11)
  Rodrigo Lavins (Dinamo Riga KHL, 49, 1+6)
  Georgijs Pujacs (Lada Togliatti/Dinamo Riga KHL, 50, 10+7)
  Olegs Sorokins (Dinamo Riga KHL, 29, 0+6, myös pelejä HK Riga 2000:ssa)
  Krisjanis Rēdlihs (Dinamo Riga KHL, 24, 4+6)
  Aleksandrs Jerofejevs (Sparta Praha, Tsekin liiga 23, 1+0 ja Neftekhimik Nizhnekamsk KHL, 8, 1+5)
  Jekabs Rēdlihs (HC Plzen, Tsekin liiga, 41, 3+2)
  Kristaps Sotnieks (Dinamo Riga KHL, 46, 2+0)


  Fanien suureksi pettymykseksi Los Angeles Kingsissä NHL:ää 76 ottelua tällä kaudella pelannut Raitis Ivanans ei mahtunut joukkueeseen!!!

  Lisäksi Oscars Bartulis tulee kisoihin vain jos Philadelphia Phantoms putoaa AHL:n pudotuspeleissä jatkosta.

  Pieniä muutoksia tähän listaan voi vielä tulla, mutta pääpiirteissään joukkue on tässä.
   
 2. Rici Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, D, Pönttövuoren Peikot
  Latvian joukkueen tasosta saa hyvän kuvan, kun katsoo Dinamo Rigan menestystä KHL:ssä. Latvian joukkueestahan suurin osa on Dinamon pelaajia. Ja Dinamon pelaajista taas suurin osa on Latvian maajoukkueen pelaajia vahvistettuna Marcel Hossalla, Mark Hartiganilla, Duwie Westcotilla, Matt Ellissonilla, Filip Novakilla ja Martin Prusekilla.

  KHL:ssä joukkue sijoittui Kharlamov-divisioonassa toiseksi ja koko runkosarjassa kymmenenneksi. Joukkueitahan KHL:ssä on 24. Jatkopeleissä noutaja tuli sitten Moskovan Dynamon muodossa suoraan kolmessa ottelussa.

  Eli siitä voi päätellä, että joukkue olisi pärjännyt SM-liigassakin oikein hyvin ja on näin yhden askeleen Suomen maajoukkuetta jäljessä. SM-liigastahan ei montaa miestä Suomen joukkueessa tule pelaamaan.

  Hyvänä päivänä Latvia kaataa jonkun suurista ja kun tällä kaudella on yli puolet joukkueesta pelannut koko ajan yhdessä niin lähtökohdat ovat hyvät. Näissä kisoissa kaatuu Itävalta kovan taistelun jälkeen ja sekä USA että Ruotsi laitetaan koville. Nyt nimenomaan tuo joukkueen yhtenäisyys tulee olemaan vahvuus, joka parantaa mahdollisuuksia isompia vastaan.

  KHL-asiantuntijat voinevat vahvistaa arvioni?
   
 3. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  No joo, tietysti kun asiaa noin pyörittelee, niin voi tulla tuollaiseen johtopäätökseen. Kuitenkin kun asiaa hieman tarkastelee, niin voi todeta, että juuri nuo mainitsemasi vahvistukset olivat joukkueen selvästi parhaat pelaajat. Siis Latvian maajoukkueen uulkopuolelta tuli 3 selkeästi parasta hyökkääjää, 2 parasta puolustajaa sekä ykkösmaalivahti. Ilman näitä pelaajia, siis pelkillä latvialaisilla, joukkueen sijoitus olisi ollut jotain aivan muuta.
   
 4. Brousseau Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Mielenkiintoista nähdä, että mihin Suomen jälkeen eniten fanittamani joukkue yltää tänä vuonna. Luulisi ainakin, että latvialaiset tekevät melkoisen invaasion Sveitsiin, koska köyhimmät varmasti jäivät kotiin viime MM-kisoista, kaukaisesta sijainnista johtuen. Nyt on ollut siis osalla aikaa säästää rahoja ottelulippuihin kokonaiset 2 vuotta! ;)

  Tuttuja väkkäröitähän siellä näyttää pyörivän tänäkin keväänä. Toivotaan sitä jokakeväistä yllätystä, mutta vähän pelottaa kyllä, että käy niin kuin ennenkin, eli putoamissarja vältetään, mutta jatkopeleistä tiputaan heti kun mahdollista.
   
 5. Raparberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho ja HIFK
  Latvian TV3 eilisissä iltauutisissa ja tietenkin uudestaan urheiluosiossa oli esillä päävalmentaja Znaroks apureineen ja tähtineen. Tähtinä tuikkivat Vasiljevs ja Sprukts. Yhtenä miehenä vakuuttivat että 10 parhaan sakkiin on sekä tähtäin että realistiset mahdollisuudet ja mikä vain alempi sijoitus olisi pettymys. Harjoituspelien perusteella homma on kehittynyt kyllä, vaikka voitettuja pelejä saivat kasaan tasan yhden. Se oli viimeinen kenraaliharjoitus Slovakiaa vastaan, ja television välityksellä näytti ihan pirteältä kyllä. Edellisen päivän pelissä Slovakia voitti selkeästi, mutta se viimeinen ratkesi Latvialle jatkoajalla. Viimeisessä pelissä ne jotka Dynamon riveissä kahlasivat viime kauden näyttivät löytävän toisensa, ja varsinkin Nizivijs ratkaisukohdissa sijoittui tilanteisiin hienosti.
   
 6. Pappa1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Tribe, Tigers, Angels, Rangers (Texas)
  Lainaus:
  Tuolla Slovaki-ketjussa, joku heitti, että Slovakian valmentaja tahalleen antoi avaimet Latvialle tuohon peliin, jossa Latvia pieksi Slovakian. Perusteli sillä, että Slovakia oli dominoinut kaikkai muita pelejä niin selvästi joten puolustuspeliä täytyi harjoitella.

  Tiedä sitten näitä.
   
 7. Raparberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho ja HIFK
  Lainaus:
  Voi olla, vaikka kyllä esimerkiksi muutamaan ulosajoon johtaneet tappelut Slovakkien aloittamina kielivät vähemmän rennosta suhtautumisesta peliin. Elleivät sitten halunneet harjoitella hermojen menettämistä siinä samalla. Siitä en lähde päätä pantiksi laittamaan että oliko Latvian porukan vauhdin lisääntyminen syy voitolle vai seuraus Slovakian rennommasta otteesta. Kisoissa tuskin kukaan verryttelymielellä pelailee, joten siellä se sitten nähdään.
   
 8. Mack Jäsen

  Missä helkkarissa ozo on? Tällä ei tarkoiteta Ozolinsia vaan kirjoittajaa, joka yleensä loistaa täällä.

  MACK
   
 9. Zous Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ryan Reaves
  Ainakin Latvian joukkue menee Dynamo Riika voittoisella joukkueella. Mielenkiintoista katsoa miten Latvia pelaa, kuitenkin luulisi ainakin joukkue pelin sujuvan, kun on niin paljon saman seuran kavereita maustettuna parilla hyvällä vahvistuksella.
   
 10. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Itse kyllä pitäisin nimilistojen perusteella Itävaltaa melkeinpä suosikkina tämän Latvian lohkon "taisteluparista" siitä, kumpi välttää putoamiskarsinnat. I divisioonaan putoamisen suhteen ei kuitenkaan Latviallakaan pitäisi olla hätää, mutta en ihmettele, jos lähtevät putoamiskarsintaan. Joukkuepelietu voi näkyä avausottelussa (kun ovat noin pitkälti samasta seurajoukkueesta), mutta sen merkitys vähenee turnauksen edetessä.
   
 11. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Lainaus:
  Ozoa itsekin olen odotellut analyysien kanssa tänne. Toivottavasti mies ilmestyy vielä paikalle ja tarjoaa meille osaavia kirjoituksiaan.
   
 12. ozo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Latvia, Dinamo Riga
  Lainaus:
  Lainaus:
  Täällähän minä, rakkaat ystäväni! :) Ei ole ollut valitettavasti aikaa kirjoittaa tänne. Ylihuomenna olen paikan päällä seuraamassa Tre Kronorin kaatoa, joten - ehkä - jotain pientä juttua tulee pelin jälkeen :)

  Ensimmäisessä pelissä Masalskis päästi pari todella helppoa maalia. Itävalta-peli tulee olemaan maajoukkueelle se tärkein peli ja sanoisin, että ei tule olemaan helppoa.
   
 13. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Kisojen suurin yllätys nähtiin sitten, kun Latvia voittii BÅG:n Tre Kronorin rankkareiden jälkeen 3-2. Kolmen laukojan jälkeen tilanne oli hurreille 2-0, mutta kaksi viimeistä latvialaista onnistui ja ruotsalainen epäonnistui. Näin mentiin jatkovetäjille, joissa Latvian kaveri onnistui ja kokenut kehäkettu Naumovs pysäytti Ruotsin jatkovetäjän yritykset. Onnittelut ozolle Sveitsiin ja lisää yllätyksiä on odotettavissa Latvialta!
   
 14. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Latvian maajoukkueen runko on pelannut yhdessä Dynamo Riikassa koko kauden Venäjän kovia KHL-joukkueita vastaan. Tämän on pakko näkyä myös maajoukkueessa.
   
 15. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Samoin Valko-Venäjä, joka voitti Slovakian. Ja nousihan se Kazakstankin heti KHL-kauden jälkeen takaisin A-sarjaan ja on varmasti tulevissa kisoissa sata kertaa parempi kuin Unkari, Ranska tai Itävalta. Silloin takana on sitä paitsi jo kaksi KHL-kautta, kuten myös Latvialla ja Valko-Venäjällä.
   
 16. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Kazakstanin maajoukkuepelaajien osuus Barys Astanassa ei ole likimainkaan samaa luokkaa kuin Latvian maajoukkuepelaajien osuus Dynamo Riikassa tai V-Venäjän maajoukkuepelaajien osuus Dynamo Minskissä. Siksi KHL ei hyödytä samalla tavalla suoraan Kazakstanin maajoukkuetta verrattuna kahteen Dynamoon.
   
 17. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Kazakstan sai kuitenkin KHL:ssä kehittyneiden Astanan pelaajien verran lisäpuhtia peliinsä ja tuloksena oli nousu. Uskon, että Astanassa pelaa jatkossa entistä enemmän Kazakstanin maajoukkuepelaajia, ellei Ust-Kamenogorsk pysty nousemaan Kazakstanin toiseksi KHL-seuraksi.

  Ketjun aiheeseen sen verran, että KHL:llä on tosiaan ollut ainakin Latvian maajoukkueeseen todella suuri positiivinen vaikutus. Suunta on oikea.

  Lähinnä ozolta kysyisin, tosin muutkin saavat vastata, että onko Olegs Znaroks kuinka pätevä mies maajoukkueen valmentajana? Vai pelaisiko Latvia kenties vieläkin paremmin jonkun muun alaisuudessa?
   
 18. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Toinen hyvä esitys näissä kisoissa! Tällä kertaa Masalskis jätti imuroinnit väliin, näin pisteitäkin oli otettavissa. Viimeistely on yhä hieman heikkoa ja kiekkoa menetetään liikaa sinisten välissä helposti, joka kostautuu huippumaita vastaan, tällä kertaa vain muutamina jäähyinä.

  Mitä Znaroksiin tulee(ihan vaan tarkalla MM-kisa seuraamisella), niin hänestä on jäänyt viime vuosina hieman huono maku suuhun (toki heikentyneet tulokset/rökäle tappiot hänen aikanaan johtuvat myös sääntötulkintamuutoksesta ja rosterin vanhenemisesta), mm. ottelun sisällä ei hirveitä muutoksia tehdä ja mies lähinnä jauhaa purkkaa penkin takana mutta tuomarit kyllä kuulevat kunniansa tasaisesti. Olenkin toivonut jo parisen vuotta "ulkopuolista" valmentajaa nostamaan Latvian takaisin puolivälierien porteille..
   
 19. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Täältä iso peukku Latvialle. Todella hyvin taisteltu ja kun se Tamin peli-identiteetti ja joukkuehenki ovat kondiksessa niin voidaan saada tämännäköistäkin tulosta. Teki varmasti hyvää Latvialle jatkossa ja oikeastaan koko turnauksellekkin jos ajattelee kokonaisuutta. Näitä lisää jatkossa.
   
 20. Pascal Lemoix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tammisen mielestä (Ruotsi-voiton jälkeen ilmaistuna) tämä Latvia on paras vuosikausiin. Jotenkin näin maallikkona tuntuu, että tuolla pelaavat jokseenkin samat miehet kuin monet vuodet aiemminkin ja valmentajakin on sama. Tietysti pelaajat voivat kehittyä, mutta kun ei ihan kisojen nuorimmasta joukkueesta kuitenkaan ole kyse, niin vähän epäilyttää.

  Ehkä pelaaminen KHL:ssä on sitten se viisasten kivi. Tai joku muu. Toisaalta Latvian pudotuspelipaikka on edelleenkin kiven alla. Sveitsi tulee olemaan iso haaste Latvialle ja se olisi melkein syrjäytettävä.
   
 21. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:
  Aivan täysin en allekirjoittaisi tuota. Vanhan liiton miehistä ovat tosin mukana vielä Naumovs, Skrastins, Lavins, Sorokins, Vasiljevs ja Cipruss. Nämä herrat kehittyivät pelaajiksi vielä Latvian ollessa osana Neuvostoliittoa. Täytyy muistaa että viime vuosina luonnollisen poistuman kautta on tipahtanut suurin osa vanhasta rungosta, kuten esimerkiksi: Irbe, Ignatjevs, Ozolins, Zholtoks, Tambijevs, Pantelejevs, Semjonovs ja Kerch.

  Nuoria 80-luvun puolivälissä tai loppupuolella syntyneitä pelaajia on joukkueessa esimerkiksi Suomen joukkuetta enemmän (Sotnieks-87, Darzins-85, Karsums-86, Jekimovs-89, Galvins-86, Dzerins-85, Jerofejevs-84 ja Redlihs-84). Lisäksi Latvialla on useita lupaavia 80-luvun loppupuolella ja 90-luvun alussa syntyneitä, mutta ainakin Latvialaisten fanejen mukaan noiden ikäluokkien jälkeen olisi taas hiljaisempaa.
   
 22. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Siirto otteluketjusta:

  Lainaus:
  Toki näin, mutta tästä Latvian joukkueesta puuttuvat Dynamon viime kauden ulkkariavut Hossa, Hartigan, Westcott, Prusek, Ellison ja Novak, jotka olivat Dynamon kantava voima viime kaudella. Mainitsemistasi pelaajista myös Masalskis pelasi Dynamossa alkukauden kunnes joutui jättämään joukkueen kapakkatappelun takia.

  Esimerkiksi Aigars Cipruss pelaa paljon suuremmassa roolissa nyt maajoukkueessa kuin Dynamossa, jossa hän pelasi viime kaudella 32 ottelua tehoilla 1+1 ja pienellä jääajalla.
   
 23. Pascal Lemoix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Espenille vielä, että itse ajattelin suurin piirtein Latviaa omissa MM-kisoissaan, jossa kävi kylmät. Silloin kokoonpano näytti tältä:

  Latvian kokoonpano MM-kisoissa 2006 [Lainattu tämän foorumin ozon viestistä 4.5 2006]:

  Raitums
  Naumovs
  (Masalskis)

  1. Cipulis - Sprukts - Pantelejevs
  2. Nizivijs - Semjonovs - Tambijevs
  3. Redlihs - Sirokovs - Blinovs
  4. Stals - Vasiljevs - Darzins

  Rekis - Saviels
  Tribuncovs - Jass
  Pujacs - Galvins
  Astashenko - Jerofejevs


  Puolustuspäässä muutosta on tapahtunut enemmän kuin hyökkäyspäässä. Kuitenkin Latvia on tähän asti ainakin yleisissä arvioissa tulkittu laskevaksi joukkueeksi pääosin juuri tuon kotisukeltamisen takia. Ajattelin vain, että yksi tulosko siitä teki nousevan esimerkiksi Tammisen silmissä. No, aika näyttää, miten Latvian käy.
   
 24. Rici Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, D, Pönttövuoren Peikot
  Lainaus:
  On vaikea uskoa, että vuosia kestänyt jääkiekkobuumi ei vaikuttaisi mitenkään latvialaisen kiekkoilun kehitykseen. Minulla ei ole perspektiiviä verrata nykyistä juniorikiekon suosiota Neuvostoliiton aikaiseen, mutta nykyisellä suosiolla Latviasta ponnistaa tulevaisuudessakin huippujääkiekkoilijoita.

  Näissä kisoissa Latvian suuri etu on monen pelaajan yhteinen KHL-kokemus. Epäilemättä KHL:ääkin on pelattu Riiassa MM-kisat mielessä välkkyen, niin isänmaallisesta joukkueesta on kyse. The Original Jags huomioi myös osuvasti, että Dinamo Riian joukkueessa on ollut kantavassa roolissa ei-latvialaisia. Siitä huolimatta tässä joukkueessa on vahva "yhteisen talven" henki.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 08.05.2009 klo 11.28
 25. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Irbe on lopettanut, Ozolish kaiketi pelaa edelleen, Zoltoks on kuallu, Tambijevs on lopettanut, Kercs pelaa V-Venäjän liigassa, Panteleev pelannee Saksan 2. tai 3. tasolla, Ignatjevs pelaa Itävallassa... Eli en nyt tiedä siitä luonnollisesta poistumasta.

  Sinällään mielenkiintoinen ilmiö on se, että parhaat pelaajat NHL-organisaatioden ulkopuolelta on koottu KHL-joukkue Dinamoon. B/C-kategorian miehistä kasatut joukkueet (DHK Latgale, ASK Ogre, Liepajas Metallurgs ja HK Riga 2000) pelaavat sitten Valko-Venäjän liigaa ja vasta totaalinen rupusakki ja/tai vanhat weteraanit (kuten '63 syntynyt ex-Ässä Andrejs Maticins) pelailevat sitten Latvian sisäistä liigaa, johon osallistuu myös Energija Elektrenai etelänaapuri Liettuasta (mahtaakohan olla ainoa jääkiekkoseura Liettuassa tätä nykyä?)
   
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.