MM 2008 - Kisajoukkue tällä hetkellä?

  • 699 146
  • 3 046
Tila
Viestiketju on suljettu.

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tämä on paljon enemmän kuin ihan jees homma! :)

Teemu Selänne sai kuulla Sakun liittymisestä joukkueeseen ensimmäisen erätauon haastattelussa ja Teemusta näki ja kuuli sen, että tätä hän on odottanut ja totisesti halunnut. Teemu kertoi suunnilleen näin, että meillä on ollut niin paljon hienoja hetkiä Sakun kanssa, että tämä on todella hieno uutinen...

Aivan loistava juttu ja Teemun ilmeestä näki että Sakun mukaan liittyminen oli enemmän kuin hyvä uutinen Selänteen mielestä. Jes, the tutkapari on nyt siis mukana joukkueessa Saku ja Teme pistää verkkoja tötterölle. Ja eiköhän Teemu ja Saku kerro Sheddenille pelaavansa samassa ketjussa, jos Jalonen ja Kurri ei sitä ole jo kertonut.

Aivan mahtava homma.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Ihme juttu. Vähän kyllä ihmettelen, että miksi Koivu näihin kekkereihin lähtee, koska eikös miehellä ollut jotain vammaakin päällä? Mutta hyvä näin, erittäin hyvä. Ainakin Suomen mahdollisuudet päästä finaalin häviäväksi osapuoleksi nousivat taas jonkin verran.

Mielenkiintoista nähdä, että mihinkäs kurpitsa-chief asennetaan tämän jälkeen.
 

Wilsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Colorado Avalanche
Mahtavaa että saatiin Saku ja Teemu yhdessä leijoniin vielä kerran. Niin uskomattoman hienoja muistoja tuo kaksikko on suomalaisille kautta vuosien tarjonnut. Tämän kaksikon pelaamisessa maajoukkueessa on jotain maagista, ja samalla jotain niin suomalaista. Toivottavasti ikimuistoisia hetkiä on luvassa vielä lisää...
 

Fordél

Jäsen
Kuninkaan paluu

Aivan uskomatonta, että Saku tulee joukkueeseen! Kertoo vain jotain tämän miehen asenteesta. Paikat eivät ole varmasti 100% kunnossa, mutta se tuskin haittaa mitenkään menoa. Nyt vain mielenkiinnolla odottamaan, että miten valmennusjohto ratkaisee tämän positiivisen kokoonpano-ongelman.
 
Upeaa, tässä on Suomella kasassa jo lähes Olympiatason hyökkäys. Oikeastaan ei tuosta kalustosta puutu enää, kuin Jarkko Ruutu sekä Jere Lehtinen.

Voiko Suomi oikeasti voittaa vahvalla hyökkäyksellä? Toivottavasti, vielä kerran pojat Saku & Teemu, tämä teiltä molemmilta puuttuu.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Täytyy antaa jälleen kerran yksi sulka Saku Koivun hattuun, kun päättää liittyä Leijoniin jälleen kerran. Saku on pelannut puolikuntoisena NHL:n pudotuspelejä hyvillä tehoilla ja tulee olemaan hieman rikkinäisenäkin huikea vahvistus Suomelle. Pelillisesti hän tuo sen tarvittavan lisän, jonka Suomi tarvitsee kahteen toimivaan ylivoimaan ja henkiselläkin puolella hän tulemaan todella tärkeä Leijonille.

Itse näkisin, että ykköskenttään menee täysin uuteen uskon. Sakun ainut järkevä paikka on Teemun vierellä ja toiselle laidalle voisi koettaa vaikka Tuomo Ruutua. Kakkoskenttää johdattaisi edelleen Mikko Koivu, jonka laidalle siirtyisi O. Jokinen. Toista laitaa hoitaisi sitten Ville Peltonen, joka pudottaa Jussi Jokisen kolmanteen kenttään. Kolmosessa peliajasta sitten taistelisivat Pihlström, Kapanen, Hyvönen ja J. Jokinen. Mahdollisuuksia hyviin variaatioihin siis on runsaasti.

Mielenkiintoista myös nähdä, laitetaanko kapteenistokin uuteen uskoon vai pitääkö Peltonen C:n rinnassaan?
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Voiko Suomi oikeasti voittaa vahvalla hyökkäyksellä? Toivottavasti, vielä kerran pojat Saku & Teemu, tämä teiltä molemmilta puuttuu.
No ei Sakulta kyllä puutu.

En suostu edelleenkään uskomaan tuohon veljesten istuttamiseen samaan ketjuun. Ei kukaan voi olla niin vitun tyhmä.
 

Fordél

Jäsen
En kyllä ymmärrä miksi tämä Sakunkin tulo pystytään kääntämään ongelmaksi? Turha lähteä tunkemaan OJ:ta tai M.Koivua laitaan. Nyt meillä on aivan loistava tilanne kun on kolme ratkaisuihin pystyvää kaksikkoa kasassa hyökkäyspäässä. Monellakaan maalla ei ole samanalaista tilannetta, jossa löytyy yhtä hyviä tutkapareja. Nyt pitää vaan löytää ne kolmannet pyörät näihin koostumuksiin. Se on se ainoa ongelma.
 
No ei Sakulta kyllä puutu.

En suostu edelleenkään uskomaan tuohon veljesten istuttamiseen samaan ketjuun. Ei kukaan voi olla niin vitun tyhmä.

Mä olen ihan puusilmä, tunnekuohussa unohdin tuon 95:sen kokonaan.

Ei toi Koivu-Koivu oikein putoa meikäläiselle, varsinkin kun Jokinen on ollut Norja pelissä täysi lapanen ratkaisujen suhteen, että mies laitaan tai sitten kolmoseen, kärsii siitä sitten The Piällikön ego tai ei.


Olli - Saku - Teukka
Ville - Mikko - Tuomo
JJ - Lapanen - Hannes
Sean - Hahl - Pillu
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Tuosta SKoivun laitaan istuttamisesta tuli mieleen, että pitääkö Suomen ihan oikeasti ottaa sata-muna kuokkaan, ennen kuin Shedden tajuaa hajoittaa OJ-Selänne "tutkaparin"?
Elättelin jo toiveita tuon kaksikon hajoittamisesta tämän illan pelissä, mutta eihän sitä nyt voi "hyvin" toimivaa ketjua näköjään rikkoa.
Tai pitäkööt Shedden vaikka "tutkaparin" yhdessä, mutta pistäkööt SKoivun siihen keskelle (kuten täällä on useampi muistaakseni ehdotellutkin). Siinä olisi Suomen kaksi tämän hetken parasta maalintekijää, samassa ketjussa Suomen parhaan pelintekijän kanssa. OJ on myös kulmakaivurina ihan riittävän hyvä, jotta ketjulla olisi potenttiaalia toimia.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Aika nihkeää peliä Suomelta... Tulihan tämäkin koettua, että selvänä ennakkosuosikkina lähdetän otteluun joka pitäisi voittaa tyyliin 7-0. Kuitenkin voitetaan vasta jatkoajalla 3-2. Onneksi tuli sentään voitto...

Saku Koivun tulo on loistava asia ja ehkä se toinen ylivoimakenttä saadaan toimimaan nyt yhtä hyvin kuin ensimmäinen. Ketjut laittaisin itse näin:

Peltonen - S. Koivu - Selänne
Ruutu - M. Koivu - O. Jokinen
J. Jokinen - Kapanen - Pihlström
Pyörälä - Hahl - Bergenheim
Hyvönen

Toki voisi kokeilla laittaa keskushyökkääjiksi S. Koivu - M. Koivu - O. Jokinen - Hahl. Mutta akseleita S.Koivu-Selänne (ennenkin toiminut) ja M.Koivu-Ruutu ei kannata hajottaa.

Puolustuksessa Väänänen, Koistinen, Niskala ja varauksin Luoma pelaavat ihan hyvin ja saavat kiekkoa liikkeelle. Mutta Salmela, Jokela ja Niemi ovat koko ajan pulassa jos vastustaja karvaa syvältä. Pitäisikö Lepistön kisapassi leimata? Mielestäni sitä voisi kokeilla. Tuskin pelaisi yhtään sen huonommin kuin kolmikko Samela, Niemi ja Jokela... Jotenkin tuntuu että kapea kaukalo tuottaa ongelmia em. kolmikolle...

Ja Bäckström pelatkoon loput pelit.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
"Savonlinnan Pallokerho vastasi ehkä päivän kovimmasta kiekkouutisesta, kun se ilmoitti juhlistavansa 80-vuotista taivaltaan pelaamalla ulkojäällä paikalliskilpailija Mikkelin Jukureita vastaan."

Näin tuolta Jatkoajan etusivulta poimittuna. Sakun liittyminen Leijonaryhmään taitaa olla siis aivan tusinajuttu SaPKon juhlapelin rinnalla.

Ketjuspekulaatiot sikseen; totean vain saman kuin lähes kaikki muutkin minua ennen ja ne muutamat minun jälkeeni: Saku ja Teemu samaan ketjuun. OJ:n voi minun puolestani heittää vaikka huoltajaksi Norja-pelin perusteella.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Tappara
Parhaiten saattaisi toimia pitämällä jokainen tutkapari yhdessä.

Selänne - S.Koivu
Peltonen - O.Jokinen
Ruutu - M.Koivu

Laitoihin sitten sopivat miehet sekaan. Se nyt kuulostaa jo melko naurettavalta pistää veljekset samaan kenttään, vaikka eivät ole ikinä pelanneet yhdessä. Sakua Shedden kaavailee laitaan, miksi? Reilut kymmenen kautta NHL:ssä sentterinä niin miksei jatkaisi sentterin paikalla. Varmasti Selänteestä saadaan paras irti pistämällä S.Koivu keskelle samaan kenttään.

OJ-Selänne tutkapari taas osoitti ettei se toimi ollenkaan. NHL:ssä molemmat kyllä hienosti kieputtelee dionphaneuffit, mutta edellisessä pelissä olikin jakobseenit vähän liikaa. En pitänyt näkemästäni.
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
Sanoinkuvaamattoman hieno tunne, Saku Koivu ja Teemu Selänne sittenkin vielä kerran! En uskonut heitä Torinon jälkeen enää yhdessä näkeväni. Tämä on hienoa, helvetin upeaa.

Täysin samat tuntemukset! Tässä on nyt (jälleen) oikein "vielä kerran pojat!"-meininki. Odotukset kasvoi kyllä valtavasti tulevien pelien suhteen, onneksi vielä saa jatkaa tätä kevättä katsoen Koivun kukkimista! ;)

YLEn teksti-tv:n mukaan Kuningas on palannut.

Ai Litmanen liittyy Suomen jääkiekkomaajoukkueeseen korvakivuistaan huolimatta? Luulis sun tuolla nimimerkillä varustettuna tietävän, että Koivu on "Kapteeni", eikä "Kuningas".

Ja edelleen: turha mennä samaan halpaan mihin Iltalehti! Ei taatusti Koivuja laiteta samaan kenttään varsinkaan siten että Saku olisi laidalla. Eikä muutenkaan! IL on nyt mennyt täysin johonkin Sheddenin puolivakavaan heittoon. Jukka Jalonen itse sanoi juuri äsken suorassa TV-lähetyksessä että ketjukokoonpanoja ei ole pahemmin mietitty joten kuinka IL ne voisi tietää...
 

Spiit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Otteluketjun puolella maalailinkin jo hieman kauhukuvia aiheesta.. Hirvittää nämä kanadalaisen puusilmän (ja roskalehtien värittämät) kommentit Koivun istuttamisesta "laitaan... veljensä viereen... on monia mahdollisuuksia" tms. paskaa. Kun S. Koivu ja Selänne pelaavat yhtä aikaa maajoukkueessa ei kyllä vitussa ole mitään "monia eri mahdollisuuksia". On tasan yksi mahdollisuus ratkaista asia ja sen tietää jokainen, joka on yhtään kansainvälistä jääkiekkoa seurannut.

Monet ovatkin jo puhuneet näistä tutkapareista. Omastakin mielestä vanhemman Koivun liityttyä joukkueeseen Suomella on käytössä kolme niin päivänselvää tutkaparia kuin vain voi. Luulisi olevan hyvä ja lähes valmis runko ketjukoostumuksin jo niissä. Mitä tulee taas siihen, että OJ olisi pidettävä kahdessa ensimmäisessä kentässä... näillä esityksillä ei tee edes tiukkaa iskeä miestä vasta kolmoskenttään.

edit. No jos ensijärkytyksen jälkeen vielä unohtaa tuon Norja-pelin ja miettii tilannetta puhtaalta pöydältä (mahdollisuudethan ovat varsin hyvät jopa täydellä pistepotilla jatkosarjaan) niin kyllä tässä on muodostumassa pitkästä aikaa aivan uskomattoman kova hyökkäysnippu Suomelle. Olympiatason hyökkäyskaluso, ainoastaa pari puuttuvaa palasta.. ja nyt pelataan kuitenkin "vain" MM-kisoja
 
Viimeksi muokattu:

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Se nyt kuulostaa jo melko naurettavalta pistää veljekset samaan kenttään, vaikka eivät ole ikinä pelanneet yhdessä. Sakua Shedden kaavailee laitaan, miksi?

Joko vitsina, tai sitten taktinen veto harhauttaa vastustajia...mutta ei siita olisi tassa vaiheessa mitaan hyotya.

Taitaa vaan olla niin, etta ennen suomeen tuloa ja sen jalkeenkaan, Shedden ei ole koskaan nahnyt Sakun ja Teemun pelaavan yhdessa....tai edes nahnyt Sakun pelaavan.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Eikös Saku Koivun jalassa ole murtuma?
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Kunhan Shedden nyt vaan tajuaa, että Peltonen-Koivu-Selänne on kolmasti nähty ja kolmasti heikoksi havaittu (98, 99, 03). Koivu ja Selänne ovat tutkapari, mutta kaipaavat likaisen työn tekijää, jolta onnistuu kulmapeli. Peltosen lisäksi ainakin Jussi Jokinen on täysin sopimaton tuohon. Hanneksella puolestaan ei riitä millään jalat.

Itse ehkä lähtisin kuitenkin heittämään Olli Jokisen kokeeksi laidalle. Tällöin päästäisiin ketjuihin:

TRuutu-SKoivu-Selänne
OJokinen-MKoivu-Peltonen
Pihlström-Kapanen-Hyvönen
Pyörälä-Hahl-Bergenheim
JJokinen

Jos kolmosen liikettä halutaan korostaa ja nelosesta tehdä kenties vielä vahvempi puolustava ketju, leimataan Pirneksen passi ja pistetään neloseen, josta Bergenheim siirtyy kolmoseen. Hyvönen tai JJokinen 13. hyökkääjäksi toinen sivuun.

Ihan kolmeen koriin munat eivät mielestäni riitä. Kaksikkoja löytyy, mutta mistä haalitaan ne kolmannet lenkit. Tässä skenaariossa on hajotettu yksi tutkapari, mutta saatu kaksi säilymään. Luotan siihen, että kaksi huippuunsa viritettyä tehoketjua voi saada jopa paremman tuloksen aikaan kuin kolme ketjua, joissa kolmansien lenkkien hakemiseen joudutaan tuhraamaan aikaan.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Eikös Saku Koivun jalassa ole murtuma?

Ei näköjään niin pahaa, että estäisi kisoihin osallistumisen. Sikäli mikäli kun se muutenkaan enää haittaa.

Tuosta Saku Mikon laitaan jutusta tuli vielä mieleen seuraavaa. 2 Suomen parasta pelintekijää ja aloittajaa samassa ketjussa. Tuohan kuulostaa jo siltä, että jos kyseistä ketjua lähdetään kokeilemaan, ettei ketjun kokoaja edes halua Suomene menestyvän kisoissa.
 
Pidetään sentterit keskellä! Joukkueen parhaat sentterit ovat: S. Koivu, M.Koivu ja OJ. Neloseen...aivan sama. Pidetään myös "tutkaparit" yhdessä:

Bergenheim/pihlström - M.Koivu - Ruutu
J.Jokinen - S.Koivu - Selänne
Peltonen - O.Jokinen - Hyvönen
Pihlström/Bergenheim - Hahl/Kapanen - Pyörälä

Siinä on neljä pirun kovaa kenttää. Ja aivan sama, mikä niistä on "ykkönen" ja mikä "kakkonen"

Yksi sentteri jää ulos. Tällä hetkellä mielestäni heikoin on Kapanen.
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
No tuo Hesarin juttu kyllä tuo huomattavasti uskottavuutta tuolle huhulle, Mikon ja Sheddenin kommentteineen kaikkineen. En silti usko ennen kuin näen! Kai nyt Jukka Jalonenkin tuossa vaiheessa jotain sanoo! Hän on kuitenkin nähnyt varmasti aika moninkertaisen määrän Suomen A-maajoukkueen pelejä Sheddeniin nähden.

E: Vai voisiko tuossakin jutussa olla kysymyksenä tuntemukset Koivun liittymisestä ylipäätään joukkueeseen? Tai Hesari on johdatellut Mikkoa huhuun liittyvällä kysymyksellä? En todellakaan pysty uskomaan ja ottamaan vakavasti Sheddenin kommentteja Sakun pelaamisesta laidalla Mikon sentteröimänä. Ei vaan pysty!
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Höntsäpeleissä Peltonen toimii hyvin Sakun ja Teemun rinnalla, mutta kovissa väännöissä se ketju tarvitsee kunnon rouhijaa. Tuomo Ruutu istuisi toiselle laidalle kuin kiekko vastustajan maaliin.

No, toisaalta, Shedden laittaa Koivut samaan kenttään ja Hyvösen toiseen laitaan ja muodostaa ketjun joka pikkumaita vastaan tekee 5 maalia ja muita maita vastaan 3 maalia per peli vaikka Hannes on ihan pihalla kokoajan.
 

Fordél

Jäsen
Ihan kolmeen koriin munat eivät mielestäni riitä. Kaksikkoja löytyy, mutta mistä haalitaan ne kolmannet lenkit. Tässä skenaariossa on hajotettu yksi tutkapari, mutta saatu kaksi säilymään. Luotan siihen, että kaksi huippuunsa viritettyä tehoketjua voi saada jopa paremman tuloksen aikaan kuin kolme ketjua, joissa kolmansien lenkkien hakemiseen joudutaan tuhraamaan aikaan.

Jos sallit niin esitän eriävän mielipiteen eli mun mielestä ne taas riittää. S.Koivu-Selänne kaksikko tarvitsee vierelleen duunarin. Se voisi olla näiden kisojen positiivisin yllättäjä eli Pihlström. Rohkea veto, mutta voisi hyvinkin toimia. M.Koivu-Ruutu akselia taas on ihan turha lähteä hajottamaan ja tähän sopii (osaksi pakostakin) J.Jokinen laitaan. Hagman olisi tietysti paras vaihtoehto, mutta nyt mennään JJ:llä. Myös Bergenheim voisi sopia, jos J.Jokisen vapauttamisella kolmoseen saataisiin OJ:n ja Peltosen peli toimimaan paremmin. Kolmosen laidassa voisi olla myös hymyilevä Hannes (koska Hannes on muuten viimeksi hymyillyt?). OJ:ta on ihan turha lähteä tyrkkäämään laitaan. Nelosen voisivat muodostaa sitten nelikko Pyörälä-Kapanen-Bergenheim.

Eli laitetaas vielä kenttäkoostumuksena:

1. Selänne - S.Koivu - Pihlström
2. Ruutu - M.Koivu - Bergenheim/J.Jokinen
3. Peltonen - O.Jokinen - J.Jokinen/Hyvönen
4. Pyörälä - Kapanen - Bergenheim
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Nyt kun se Sakun tulo on tosiaan varmaa, niin ketjulottokone pyöräytti seuraavat kentälliset:

JJ - M.Koivu - Ruutu
- Antaa 83-ketjun jatkaa yhdessä ainakin toistaiseksi. Tosin jos JJ ei paranna piakkoin, niin Bergenheim/Peltonen/Pillu tilalle.
Hahl - S.Koivu - Selänne
- Kaikkien aikojen maajoukkue tutkaparin yhteen, ja Hahl laitaan rouhimaan. Näin äkkiseltään kuulostaa hyvältä ainakin omaan korvaan.
Peltonen - O.Jokinen - Pihlström
- OJ, Peltonen kaksikko on toiminut aiemmissa kisoissa, lähdetään siitä että toimii nytkin. Pillu laidalle tekemään töitä, ja tuomaan lisää jalkoja kenttään.
Bergenheim - Kapanen - Pyörälä
- Jarrukentän tapanen, jossa on myös potenttiaalia hyökkäyspään osalta.

Pakeista leimaisin Lepistön ja ulostain Niskalan pelaavasta kokoonpanosta, vaikka onkin Tamin mielestä johtavia pakkeja tulevaisuudessa.
Parit vaikka näin:
Väänänen - Lepistö
Luoma - Salmela
Koistinen - Jokela
Niemi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös