JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Seuraavassa tositarina lisenssitoimikunnan mafiatyyppisestä päätöksenteosta ja olemassa olevan tiedon panttaamisesta: Jokipoikien taustayhtiö Hokijoki OY meni konkurssiin kauden 2013-2014 jälkeen. Sekavien vaiheiden jälkeen katsoi "arvoisalisenssitoimikunta" parhaakseen antaa Jokipojille Suomi-sarjapaikan ja paikka oli varman tiedon mukaan myönnetty jo heinäkuun alussa Mr.X:n ollessa tietoinen asiasta. Ja eihän mitään, lisenssitoimikunta / Mr.X panttasi tietoa elokuun loppupuolelle hankaloittaakseen Jokipoikien joukkueen rakentamista. Olivat siitä melko varmoja, että kun Jokipojat joutuu kasaamaan joukkueen kuukaudessa, niin eivät varmasti taistele kärkikahinoissa, saati voita sarjaa. Ja mitens sitten kävikään, Jokipoikien joukkueen kasaaminen onnistui yli odotusten ja muutama ns.tusinamies osoittautui loistohankinnaksi. Koko joukkueen kasvutarina oli kuin satukirjasta ja sinettinä siitä Suomi-sarjan mestaruus, mitä ko.toimikunta ei takuulla odottanut.
No niin, mennään takaisin nykyhetkeen ja Jokipoikien odotukseen "mestispaikasta"! Varman lähteen mukaan ilmoitus pitäisi olla "mestisjoukkueilla" ensi viikon alkupäivinä. Itse ajattelen niin, että molemmissa vaihtoehdoissa on Jokipojat voittaja. Jos tapahtuisi niin, että "mestispaikkaa" ei tulisi, niin vähintään parranpärinää mestarin syrjäyttäminen takuulla aiheuttaisi ja asettaisi ko.toimikunnan outoon valoon.. Toisessa vaihtoehdossa taas pelattaisiin "mestistä", mikä on kehityksen kannalta Suomi-sarjaa parempi vaihtoehto. Mitenkähän pitkään tällä kertaa "mestispaikkaa" pihdataan Jokipoikien osalta, jää nähtäväksi. Pelaamalla on paikkansa Jokipojat lunastanut ja talouspuolikin on kunnossa.
 
"Amat victoria curat"

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Jos tapahtuisi niin, että "mestispaikkaa" ei tulisi, niin vähintään parranpärinää mestarin syrjäyttäminen takuulla aiheuttaisi ja asettaisi ko.toimikunnan outoon valoon.. Toisessa vaihtoehdossa taas pelattaisiin "mestistä", mikä on kehityksen kannalta Suomi-sarjaa parempi vaihtoehto. Mitenkähän pitkään tällä kertaa "mestispaikkaa" pihdataan Jokipoikien osalta, jää nähtäväksi. Pelaamalla on paikkansa Jokipojat lunastanut ja talouspuolikin on kunnossa.
Jos vanhat säännöt olisivat olleet käytössä niin Jokipojathan olisivat joutuneet aloittamaan kakkosesta jos uusi seura ei ota vanhan velvoitteita hoidettavakseen ja näin ei tainnut tällä kertaa käydä?
Eli toisin sanon Jokipojat voitti jo kabineteissa ainakin yhden vuoden eli hyötyivät merkittävästi tästä sinun kovasti kritisoimasta liitosta ja tuon viime kesän seurauksena sanomista voi olla nimenomaan muissa seuroissa kun toista seuraa kohdellaan eri tavalla kuin muita.
Pelaamalla Jokipojat on paikkansa ansainnut mutta seuran ei olisi pitänyt pelata liiton omien sääntöjen mukaan Suomi-sarjaa viime kaudella ja Joensuun tuntien talouden kunnossa olosta ei kannata vielä huudella vaikka taustalle on tullut uusia kasvoja.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Eikös vanhojen sääntöjen mukaan kuitenkin kolmosesta? Kuten esim Titaanit ja HCK ovat joutuneet... Kertokaa te viisaammat jos olen väärässä
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
”Mitä helvettiä sinä oikein paukutat täällä? Kannattaisi ehkä kahteen kertaan miettiä mitä sanoo, vaikka nyt vain internetissä ollaankin. Lähe menee vielä kun ehdit.” - käyttäjien ’SirPentti’ ja ’Animal’ yhdistetty kommentti eräässä Jatkoaika.com palstan ketjussa syyskuussa 2016 -

Big Bear

Jäsen
2000-luvun alkupuolella luopui IPK Suomi-sarjapaikasta ja se passitettiin saman tien kolmoseen. Olihan se aika outoa, että Jokipojat sai paikan Suomi-sarjasta, olkoonkin kuinka perinteikäs seura tahansa. Hienoa kuitenkin, että ovat tainneet saada Joensuussa talousasioita edes jonkinlaiseen ruotuun.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Helppohan jokipoikien talous on saada kuntoon ku pistää kaiken konkkaan tasasin väliajoin ku homma alkaa karata käsistä. Ehkä liitossa on tää pantu merkille ja mietitään loppuun asti kannattaako seuraa ottaa mestikseen tekemään seuraavaa konkurssia parin vuoden päästä.

Onko kaikki taustavaikuttaja hahmot muuten nyt vaihtunu viimeisen konkan jälkeen että edes vetäjissä olisi uutta verta. Yksi voitollinen kausi suomisarjassa ei vielä takaa mitään taloussaralla vaikka sinänsä hieno saavutus onki.
 

Pastore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kopla ja Red Wings
Eiköhän siellä muutama häärää. En kyllä ymmärrä miksi, sillä oishan se jo uskottavuudenkin takia parempi, että kaikki vanhat kykynsä jo näyttäneet ois heivattu mäkeen tai olisivat itse älynneet lähteä pois. Kyllähän tuon takia pieni paska maku jää suuhun. Niin hieno seura kuin Jokipojat onkin, niin sääli tälläinen touhu jossa seuran asiat sössitään kerta toisensa jälkeen.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Samat säännöt kaikille pitää olla ja Jokipojat olisi joutanut aloittaa alempaa pelinsä. Aikoinaan ( ei ollut mitään saunakerhoja perseennuolemiskomiteoineen) Kiekko-Karhut nimellä nousi takaisin askel kerrallaan ja tyylipuhtaasti / suvereenisti ilman soraääniä.
Lisennsitoimikunta toimi kuitenkin toisin ja ko.toimikunnan ennalta-arvaamattomuus on tässäkin asiassa ihmeellistä. Annetaan ensiksi väärin perustein paikka( mitähän taustalla on, kun tälläisen armopalan antoivat?) ja sitten kuset housuissa pyöritellään asiaa hallitsemattomasti. Logiikka ja reilupeli eivät tunnetusti ole toimikunnan hyveitä.
Kaikki helvetin kabinettinostot pitäisi unohtaa tyystin ja palata itse kaukalon kautta tapahtuviin nousuihin ja tippumisiin. Tälläiset kabinettipelleilyt saavat koko jääkiekon näyttämään pellelajilta ja se osaltaan myös karkoittaa tehokkaasti monet toimijat lajin piiristä.
Aito kilpailu kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella pitää urheilullisen / taloudellisen puolenkin satakertaa paremmin kunnossa kuin kilpailua tehokkaasti vääristävä kabinettipuuhastelu saunakerhoineen tekee.

Ps. Silti seuraavaa faktaa ei ed.mainitut syyt poista: Jokipoikien taustayhtiö on velaton ja se on harvinaista jääkiekkorintamalla.
 
Viimeksi muokattu:
"Amat victoria curat"

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Hieno homma ja odotettu päätös.
Joukkueen rakentaminen ja sidosryhmien hankkiminen on paljon helpompaa kuin menneellä kaudella. Jotensakin siltä tuntuu, että nyt seura lähtee viisain askelin kohti tulevaa kautta. Haastavaahan se on operoida kuolintoreissaan olevassa sarjassa, mutta pelaajakehityksen kannalta hyvä.
Suomi-sarja oli mielenkiintoinen kokemus ja mennyt kausi oli eräällä tavalla ikimuistoinen. Mestaruus ja hieno kasvutarina jäi mieleen pysyvästi.
Nyt onkin mielenkiintoista nähdä, mikä on seuran pitkän tähtäimen toimintasuunnitelma?...Vai onko sellaista ollenkaan?..Joka tapauksessa Liigan tulisi olla se ainut tähtäin pitkällä aikavälillä ja taas "mestikseen" lähdön ja kestävän toiminnan perusta on alkuvuosina edetä hitain askelin kohti päämäärää.
 
"Amat victoria curat"

-jaka-

Jäsen
Suosikkijoukkue
taistelevat asennejoukkueet
Milloinkohan Jokipojat, Roki ja Hermes siirretään oikeaan keskusteluosastoon, eli mestiksen puolelle.. Kookoo sieltä jo siirrettiinkin liigakeskusteluun.. Hereille jatkoajan keskustelujen ylläpitäjät.
 

Knap

Jäsen
Laser HT:n ja Kiekko-Espoon nousu Mestikseen olisi mukava päätös seuraavalle kaudelle. Olisi vain mukava kuulla jotain Laserin tulevasta joukkueesta.
Huomaan suosikkijoukkueesi, mutta kommentoin tällein Mestiksen kannalta.

Kiekko-Espoon nousuhan olisi oikein kiva juttu, mutta minkä joukkueen tilalle? Toisihan se lisäarvoa, tippuisi sieltä sitten mikä tahansa joukkue melkein. Mun mielestä tällä hetkellä Mestiksessä on ne joukkueet jotka sinne kuuluvatkin, ehkä KeuPa pienen kaupungin koon vuoksi, mutta ovat todistaneet kyllä urheilullisesti kuuluvansa sarjaan. Pirkanmaalla tarvitaan yksi seura, siksi Kooveekaan ei oikein voi lähteä. Uusista seuroista Ketterä, RoKi, Hermes ja IPK ovat myös todistaneet kykeneväisyyden Mestikseen joko urheilullisesti tai yleisömääriltä, jotka on kaikilla seuroilla oikein mallikkaita. Peliitat olisi ehkä mun valintani, mutta taas toisi aukon Päijät-Hämeeläiseen kiekkoiluun. Ei tuonne nyky-Mestikseen kyllä saa yhtään joukkuetta ilman konkurssia.

Laser HT:ssa olisi kyllä ihan liian iso riski taas yhdelle farmiseuralla, ja ompa siellä lähellä Oulua jo seuroja, joten sekään nyt ei oikein perustele Laserin kannattavuutta. Vaikka siis taisi tuo ehdotus olla sellainen toive.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Pardus

Jäsen
Laser HT:ssa olisi kyllä ihan liian iso riski taas yhdelle farmiseuralla, ja ompa siellä lähellä Oulua jo seuroja, joten sekään nyt ei oikein perustele Laserin kannattavuutta. Vaikka siis taisi tuo ehdotus olla sellainen toive.
Ilmoitti vuosi sitten tavoitteekseen Mestis-nousun muutaman vuoden sisällä ja siellähän se pelasikin jo kaudella 10-11 nimellä Kiekko-Laser. Jospa se talous olisi nyt paremmassa kuosissa. Laser btw palaa ensi kaudeksi Raksilaan.

Eikä tarvitsisi olla edes puhdas Kärppä-farmi, koska Laserilla on myös erinomainen oma junnuputki.
 

Knap

Jäsen
Ilmoitti vuosi sitten tavoitteekseen Mestis-nousun muutaman vuoden sisällä ja siellähän se pelasikin jo kaudella 10-11 nimellä Kiekko-Laser. Jospa se talous olisi nyt paremmassa kuosissa. Laser btw palaa ensi kaudeksi Raksilaan.

Eikä tarvitsisi olla edes puhdas Kärppä-farmi, koska Laserilla on myös erinomainen oma junnuputki.
Konkurssia en toivo kenellekään, mutta vaihtoehto toki on nousta Mestis-karsintojen kautta.
Laserin junnutuotanto on kieltämättä parempaa, kuin monella Mestis-seurallakaan. Tuolla farmilla meinasin sitä, että mahtuuko Ouluun Liigaseura ja Mestis-seura? Riittääkö Laserin peleissä yleisöä, kun kaupungissa on jo yksi Euroopan parhaista jääkiekkojoukkueista? Jos ei riitä, käy helposti LeKit. Ilman yleisöä ei ole rahaa, jonka jälkeen sitä aletaan kaivamaan luonnollisesti Kärpiltä erilailla myönnytyksillä, ja näin putki lähtee. Pelkona siis se, ettei Laser pysty pitämään ohjaksia itsellään.

Tuossa aiemmassa viestissä tämä oli luettavissa jo rivien välistä. Mestiksessä on nyt ne oikeat seurat, joten hankala kuvitella yhdenkään näitä tiputtavan Suomi-sarjaan. K-Espoolla, jos jollain on siihen mahdollisuudet, mutta en vaan usko yhdenkään tippuvan karsintojen kautta. Laser HT:lle tämä on aivan tekemätön paikka ilman konkurssia.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Pardus

Jäsen
Laserin junnutuotanto on kieltämättä parempaa, kuin monella Mestis-seurallakaan. Tuolla farmilla meinasin sitä, että mahtuuko Ouluun Liigaseura ja Mestis-seura? Riittääkö Laserin peleissä yleisöä, kun kaupungissa on jo yksi Euroopan parhaista jääkiekkojoukkueista? Jos ei riitä, käy helposti LeKit. Ilman yleisöä ei ole rahaa, jonka jälkeen sitä aletaan kaivamaan luonnollisesti Kärpiltä erilailla myönnytyksillä, ja näin putki lähtee. Pelkona siis se, ettei Laser pysty pitämään ohjaksia itsellään.
Täysin aiheellisia kysymyksiä ja näihinhän ei saa vastauksia kuin ajan kanssa, jos nousu tapahtuu. Uskon kuitenkin, että yleisöä riittäisi noin tuhanteen katsojaan per peli, jos olisi järkevät lippujen hinnat.
 

Humppatukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Knapilta, aika huonosti perusteltua pohdiskelua, missä Mestistä kannattaa pelata, ja missä ei.
Oulun alueen juniorimylly tuottaa joka vuosi lahjakkaita pelaajia, kaikkien rahkeet eivät riitä liigaan. Ikäryhmistä 2-3 pelaajaa pääsee noihin kirkkaisiin valoihin vuosittain. Jos oma pelaajatuotanto pystyy tuottamaan pelaajat mestis-tasoiseen
toimintaan, niin miksi ei olisi järkevää pelata Mestistä Oulussa. Täällä osa lopettaa pelaamisen, kun tie liigaan nousee pystyyn. Aletaan keskittymään opiskeluun, koska
ei haluta muuttaa.
Ja tästä pelosta uudesta "farmiseurasta" , ehkä enemmän olisin
huolissaan niistä seuroista, jotka kausi toisensa jälkeen hankkii palkka-armeijan pelaajikseen ja täydentää rivejään liigan ylijäämä miehistä.
Tsemppiä Laserin uudelle tulemiselle.
 

Knap

Jäsen
Knapilta, aika huonosti perusteltua pohdiskelua, missä Mestistä kannattaa pelata, ja missä ei.
Oulun alueen juniorimylly tuottaa joka vuosi lahjakkaita pelaajia, kaikkien rahkeet eivät riitä liigaan. Ikäryhmistä 2-3 pelaajaa pääsee noihin kirkkaisiin valoihin vuosittain. Jos oma pelaajatuotanto pystyy tuottamaan pelaajat mestis-tasoiseen
toimintaan, niin miksi ei olisi järkevää pelata Mestistä Oulussa. Täällä osa lopettaa pelaamisen, kun tie liigaan nousee pystyyn. Aletaan keskittymään opiskeluun, koska
ei haluta muuttaa.
Ja tästä pelosta uudesta "farmiseurasta" , ehkä enemmän olisin
huolissaan niistä seuroista, jotka kausi toisensa jälkeen hankkii palkka-armeijan pelaajikseen ja täydentää rivejään liigan ylijäämä miehistä.
Tsemppiä Laserin uudelle tulemiselle.
Jokainen näkee Mestiksen omalla tavallaan. Mä haluan nähdä tämän kilpailullisena sarjana, enkä pelkästään palvelemassa nuoria. Se on tietenkin yksi tärkeistä prioriteeteista, mutta yleisö kaipaa sarjaan myös väriä, jota nämä kokeneemmat pelaajat tuovat. Ja ei huolta, yhdelläkään Mestis-seuralla ei ole vara palkata mitään palkkasotureita.

Minun perusteluni on ihan hyvät. Oulun lähellä kyllä Mestis-seuroja riittää, kun sellaisen 200km säteellä on neljä eri Mestis-seuraa, sen lisäksi kun omassa kaupungissa pelaa Liiga-seura ja Suomi-sarja joukkue.

Minä en puhunut, etteikö Laser voisi pelata Mestistä, mutta kun koitin järkeillä, että kenen tilalla se muka sitä pelaisi? Jos Mestiksen joukkuemäärää ei kasvateta, on aivan selkeää, että ilman jonkun joukkueen konkurssia tuonne on helvetin vaikea nousta. Se lienee myös yleinen konsensuus, että Kiekko-Espoo tuohon sarjaan halutaan jos joku, sen jälkeen ruvetaan katselemaan jo vuosia sarjaan halunnutta Pyryä ja "tavoitteena" Mestis seurojahan riittää Laser HT:n lisäksi Titaanit ja S-Kiekko ainakin?
 
KalPa, Brad Marchand #63

Pardus

Jäsen
Sehän menee niin, että Mestiksessä pelaa Liigan jälkeen seuraavaksi parhaat joukkueet. Ei siinä karttaa tarvitse katsella. Jos sinne nousisi vaikka HCIK ja Riemu IPK:n ja Jokipoikien tilalle niin sitten nousisi. HCIK ja Riemu olisivat silloin hoitaneet taloutensa ja/tai pelilliset asiat tippuvia seuroja paremmin.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Kiekko-Espoo ei taida kyllä vielä pariin vuoteen Mestikseen. Tottakai kaikki olisi kiva saada kaikki heti aina, mutta se ei ole useinkaan mahdollista. Kärsivällisesti täytyy kehittää joukkuetta ja organisaatiota. Aika monta kysymystä on ratkaistavana (halli, junnuyhteistyö, organiaastion kehitys yleisesti) ennen kun kannattaa Mestikseen lähteä.

Itse luulen, että kun organisaation taustat on kunnossa Kiekko-Espoo pystyy pudottamaan Mestiksen jumbon tai toiseksi jumbon pelillisesti eikä talousvaikeuksia tarvitse odotella. Noh voi olla että jotkut seurat joutuvat hakea Mestiksestä vauhtia Suomisarjasta. On tuo aika tuulista hommaa kuitenkin.
 
Posin kautta jokuu elää Vantaalla kuitenkin.

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko, Pattu
Raahe-Kiekolla olisi tavoitteena päästä seuraavien viiden vuoden aikana Mestikseen. @oiler99
 
Kukkosen kasvot. Ville Kuorilehdon laukaus. Patrik Koivisto. Täydellinen tupakkakielto. Oskar Osalan lämäri.
Löikö Mörkö sisään!?

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Otsikon kysymykseen on selvä vastaus. Mestikseen kuuluvat ne joukkueet, jotka sinne pelaamalla ansaitsevat paikkansa. Piste.

Toki sellaiset reunaehdot voi laittaa, että edes hitusen latoa parempi jäähalli pitää olla sekä myös jonkinlainen realistinen taloussuunnittelma, joka mahdollistaa sen että kausi pystytään pelaamaan läpi.

Mutta jos puolestaan yrittäisi miettiä, että mitkä seurat ja paikkakunnat olisivat Mestiksen kannalta optimaalisimpia, niin listaus ehkä jotenkin näin (edellyttäen että joukkuemäärä pysyy ennallaan ja Liigaan päässeet kultapossukerholaiset pysyvät siellä, vaikka osalle Mestis ehkä olisikin se oikeampi sarjataso...):

Selvät tapaukset nykyseuroista:
* TuTo - historia, fasiliteetit, talousalue, yleisöpohja ja oma junnutuotanto + TPS:n junnumylly. Turussa voisi olla lähitulevaisuudessa tilaa jopa kahdelle liigajoukkueelle, mutta tällä hetkellä sitä on yhdistelmälle liigaseura + vahva Mestis-seura.
* Jokipojat - historia, yleisömäärät ja oma junnutuotanto. Joensuu on muuttotappioaluetta ja seuran historia aika sotkuinen, mutta nykymuotoisessa Mestikseen kuitenkin yksi parhaimmista tilanteista.
* SaPKo - vakiinnuttanut paikkansa sarjatasolla. Juniorituontanto hyvää ja myös yleismäärät riittävät Mestikseen.

Hyvät toimintaedellytykset nykyseuroista:
* RoKi - vakiinnuttamassa paikkaansa. Hyvät yleisömäärät ja halli. Maantieteellisesti ei kilpailua, vaan täyttää ison alueen kartasta. Pelaajien suhteen ei kuitenkaan omavaraisuutta Mestikseen.
* Ketterä - tuore tulokas, mutta kuitenkin pitkä historia kiekkokaupunkina. Kohtalainen juniorituotanto, mutta pelaaminen Mestiksessä edellyttänee jatkossakin yhteistyötä liigaseurojen kanssa.
* Hermes - perinteinen divarijengi, jolla myös kohtalainen yleisöpotentiaali ja sarjaan riittävä halli. Junnutuotanto ei kuitenkaan riitä omavaraisuuteen.
* Hokki - palaa ihan ansaitusti Mestikseen. Kelvollinen yleisöpotentiaali ja halli. Jonkun verran junnutuotantoa + todennäköisesti hyötyä sijainnista ja yhteisestä historiasta Kärppien kanssa.

"Farmit"
* 1 kpl Pirkanmaa - Ilves ja Tappara vievät Tampereen seudulta kaikki katsojat ja rahat, mutta pelaajatuotanto on niin mahdottoman laajaa, että periaatteessa alueella on yhdelle Mestis-joukkueelle tilaus. On se sitten KooVee, LeKi, Nokian Pyry tai vaikkapa Ikurin Vire, mutta jos ja kun Mestis pysyy enempi tai vähempi farmina, niin joku niistä toimivan farmiyhteistyön kera pelatkoon puolestani Mestistä. KooVee historiallisena seurana ehkäpä se vakuuttavin vaihtoehto.
* 2 kpl PK-seutu - Kasvava alue, iso pelaajamassa ja Jokereiden pelaaminen rajan takana tuo jonkinlaisen tyhjiön, joten mielestäni jopa kahdelle Mestis-seuralle voisi olla mahdollisuuksia. K-Vantaa vakiinnuttanut sinällään paikkansa, mutta on silti aika hataralla pohjalla. Espoolla voisi sen sijaan olla tulevaisuudessa saumoja jopa omavaraisuuteen. Järvenpää, Kerava, Hyvinkää, Tuusula, Kirkkonummi ym. eivät ole vakuuttaneet toiminnallaan aiemmin, mutta periaatteessa farmipohjalta toimiminen onnistuisi varmaankin myös jossain niistä.

Tässäpä sitä olisi sitten pienin varauksin täytetty jo 10/12 paikoista.

Harvat jäisivät kaipaamaan -osasto:
* Peliitat - itse symppaan perinteistä pikkuseuraa ja sijainti takaa toimintamahdollisuudet farmiseurana. Itsenäisenä seurana ei mahdollisuuksia pelaajatuotannon, yleisön tai talouden pohjalta.
* KeuPa - hyvä menestys, joten urheilullisesti ansaitsee ehdottomasti paikkansa. Mitään muuta perustetta sen sijaan onkin vaikea keksiä. Pieni kylä, huono halli, olematon junnutuotanto, vaatimattomat katsojamäärät ja ehkäpä myös heikko taloustilanne. Menee toki farmina siinä missä muutkin, mutta täydellisessä maailmassa tämän tilalla Mestistä pelaisi joku muu.
* IPK - pitkälti samat sanat kuin KeuPan suhteen, tosin sillä miinuksella, että IPK ei ole saavuttanut minkäänlaista menestystä ja taloustilanne on todistetusti hyvin haastava. Sinällään ihan sympaattista, että kyläseura yrittää, mutta ilman KalPan apuja toimintamahdollisuudet olisivat aika olemattomat.

Muut vaihtoehdot:
* Forssa - perinteinen divaripaikkakunta, jolla myös kohtalainen juniorituotanto. Mestis-ajan loppu oli kyllä aika tuskaa, enkä oikein jaksa uskoa, että rahkeet riittäisivät tälläkään haavaa itsenäisenä seurana toimimiseen. Turun seudun pelaajatuotanto ei ole kuitenkaan niin laajaa, että sieltä riittäisi lainapelaajia kahteen Mestis-jengiin.
* Raahe, Kalajoki tai Oulu - junnuja riittää myös näiden lähimaastosta, mutta ehkäpä Hokki, RoKi ja Hermes riittävät jo antamaan pelipaikkoja. Omavaraiseen toimintaan Mestiksessä ei millään näistä olisi mahdollisuuksia ja edelliset yritykset ovatkin päättyneet köpelösti.
* Seinäjoki - taitaapi olla Suomen suurin kaupunki, jossa ei ole ollut lätkäjengiä Liigassa tai Mestiksessä. Ja taitaapi myös sellaisena pysyä, pesäpallon ja poikapainin kaupunki kuitenkin. Ohut kiekkokulttuuri ja Sportilla tuskin kiinnostusta tai mahdollisuuksiakaan alkaa pyörittämään farmijoukkuetta.
* Kotka - melkein Seinäjoen kokoinen, mutta on sentään jokusen kerran yrittänyt Mestiksessä. Eipä siitä ole mitään tullut, enkä näe tulevaisuuttakaan sen suhteen kovin valoisana. Halli olisi ok, mutta homma tyssää kaikkeen muuhun: kotkalaisia kiinnostaa jalkapallo ja koripallo, lisäksi yhdessä Kouvolan kanssa Kotka taitaa olla ihan kärkisijoilla muuttotappion suhteen.
* Jyväskylä - kaksi seuraa Suomi-sarjassakin taitaa olla jo liikaa. Opiskelukaupungissa riittää pelaajamateriaalia, mutta Mestis-seuran pyörittäminen ilman ulkopuolista rahoitusta on mahdotonta. JYPillä tuskin on enää kiinnostusta käynnistää farmijengiä uudestaan.
* Salo - kuuluu jostain syystä myös näihin Suomi-kiekkokartan valkoisiin alueisiin. Sijainti voisi olla ihan ok ja jos olen oikein ymmärtänyt, niin kaupunki on nousemassa taas pikkuhiljaa takaisin jaloilleen. Mutta eipä tuonne ole kiekkokulttuuri aiemminkaan juurtunut, eli omatoimisesti tuskin on tapahtumassa tällä saralla mitään. Samat sanat ehkä myös Uudenkaupungin osalta.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Knap

Jäsen
* IPK - pitkälti samat sanat kuin KeuPan suhteen, tosin sillä miinuksella, että IPK ei ole saavuttanut minkäänlaista menestystä ja taloustilanne on todistetusti hyvin haastava. Sinällään ihan sympaattista, että kyläseura yrittää, mutta ilman KalPan apuja toimintamahdollisuudet olisivat aika olemattomat.
Hyvin mielenkiintoinen näkökulma. Tietenkin jokainen saa suhtautua mun kirjoitukseen suosikkijoukkueen kohdalla lukiessa IPK millä mielin tykkää, mutta itse nään IPK:n paikan nimenomaan erittäin suotuisana Mestiksessä ja heittäisin "Hyvät toimintaedellytykset nykyseuroista" kategoriaan.

IPK:n yleisö- ja kannatuspohja on yksi Mestiksen parhaista. Kolme kautta Mestiksessä, joista kaksi on mennyt huonosti, yksi hyvin. Yleisökeskiarvot kuitenkin kotiotteluissa 879, 825, 780, ja jokaisella kaudella ollut kuudes yleisömäärissä. Aika hyvin seuralta, joka ei edes kahdella kaudella ole päässyt pudotuspeleihin. Puhuisin omistautuneesta fanipohjasta. Sitten nostaisin vielä framille IPK:n faniryhmän Karhukoplan, joka lienee Mestiksen yksi aktiivisimmista, ellei aktiivisin.

IPK ei menestymistä ole saavuttanut kolmen kauden aikana juuri, se on totta. Kolme kautta tosin melko nihkeä jakso vertailla, esimerkiksi RoKi ei ole sen parempaan pystynyt vielä pidemmällä jaksollaan. Menestymismahdollisuuksia nään IPK:lla kyllä, siitä antoi viitteitä Tommi Miettisen jakso täällä, jolloin IPK oli sarjan paras joukkue puoli kautta, ja ikäväksemme emme päässeet näkemään, mihin se olisi kannatellut pudotuspeleissä. Kuitenkin hyvä joukkue täällä ollut kahdella jälkimmäisellä kaudella, eiköhän ensikin kaudella. Onhan se selviö, että lainapelaajat tekevät joukkueista paremman, mutta jos ne kaikilta otettaisiin pois, en nää IPK:n olevan sen enempää kusessa kuin nytkään. Omavarainen seurahan IPK voisi olla, mutta junioritoiminta toivotonta (vielä), nyt tavoite on kasata savolaista joukkuetta, joka on hyvä linja (samanlainenhan tavoite ainakin Kajaanissa ja Imatralla).

Taloustilanne lienee kaikilla aika kuralla. Tosin nyt IPK:lla ei ainakaan prostestilistalla mitään ole, ja ehkä Oy:ksi muuttaminen tulee myös kysymykseen. Kuitenkaan alueena Iisalmi ei toivoton ole. Muistuttaisin Iisalmessa olevan Olvi ja Genelec. Tämän lisäksi sitten Ponsse, vaikka pääkonttori onkin aivan vieressä Vieremällä. Rikkaita urheilun ystäviä täällä niin sanotusti riittää. Oy pohjalla tästäkin menosta tulisi vähän järkevämpää.
 
KalPa, Brad Marchand #63
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy