Miten saadaan yleisömäärät nousuun?

  • 727 930
  • 3 722

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Jack's wasted life kirjoitti:
Yleisömäärät ovat olleet varmasti suuria pettymyksiä. Peliesitykset ovat parantuneet viime kaudesta, mutta yleisömäärät sen sijaan jatkavat laskuaan. Missä mennään vikaan? Kuinka paljon TPS on SM-liiga tuotteen sijaiskärsijänä ja osana sitä? Vai onko "jortikkakiekko" yksinkertaisesti liian tylsää?
Epävirallisten tietojen mukaan markkinointipanostuksia kasvatettiin tähän vuoteen, mikä myös syö rahaa.

7500 oli tavoitteena, kun kauteen lähdettiin. Tällä hetkellä keskiarvo on 6174, ollaan jopa viime kautta jäljessä. Joukkueessa on SM-liigan tasolla suuria tähtiä. Pelikin on kulkenut kohtuullisen hyvin ja tällä hetkellä TPS on pelillisesti parhaimpia joukkueita Suomessa. Silti porukkaa ei kovin paljon hallilla ramppaa.

Turun alueella on kuitenkin hyvin paljon väkeä, jota kiinnostaa TPS, mutta hallille asti heitä ei kovin helposti saa. Potentiaalia siis löytyy, mutta miten se saadaan paremmin valjastettua?

Huonolla alkukaudella oli varmasti merkitystä. Tää on taas tätä, oli varmasti monen mielessä. Toisaalta taas peli on parantunut, mutta yleisömäärissä sitä ei näy. Perinteistä loppukauden suurta nousuakaan ei ole tällä eikä viime kaudella yleisömäärissä ole nähty. Lukko, Pelicans, Ässät ja Jokerit ovat pystyneet ainoastaan nostamaan yleisömääriä tällä kaudella. Ässien hyvä viimekausi heijastuu nyt vasta yleisömääriin. Olisko TPS:llä sama tilanne, että paska viimekausi vetää vielä kovaa alaspäin, vaikka suunta on jo muutettu.

Myöskään lauantaille ei ole osunut kuin yksi peli kuuden parhaan joukossa olevia vastaan. Kolme kertaa liigan toiseksi paskin jengi Ässät, kerran liigan paskin jengi ja vähiten kiinnostava kalpa, kerran aina Turussa kiinnostava Blues ja keskikastin Ilves. Hifk (7.10 7849 ) ainoana perinteisesti kiinnostavana joukkueena. Jokerit lauantaina olisi vetänyt varmasti erilaisen yleisömäärän kuin tiistaina. Perteisesti lauantai on se päivä, kun hallissa on ollut yli 9000 yleisömääri, jotka ovat nostaneet tuota keskiarvoa.
 

Sparrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvä ketjunavaus Jaakolta, yleisömäärät muodostavat Tepsille, kuten koko liigalle, tällä hetkellä lähes painajaisen. En luonnollisestikaan voi kirjoittaa kuin omasta puolestani, mutta helppo on listata asiat, joita haluan hallilla nähdä. Osa niistä on nähtävissä jo nyt.

Sinnikkyys. Kanadalaisista etenkin McDonell on tuonut joukkueen ilmeeseen sellaista meininkiä, jota on kiva katsella. Viime viikon tappiollisessa Lukko-pelissä oli todella virkistävää nähdä, kuinka jo tilanteen mentyä ohi McDonell heittäytyi kiekon perään ja löi sen "edes sinnepäin". Tällaista kaipaan lisää, loppuun asti pelaamista.

Äijämäisyys. McDonell loistaa myös tässä asiassa. Hanskojen tiputtamista TPS-pelaajan aloitteesta ei ole hetkeen nähty, kun liigapeleistä puhutaan. Oman maalin ja etenkin maalivahdin ryhdikäs puolustaminen vaikka nyrkein. Puhumattakaan siitä, että omien puolustaminen muutenkin kuuluu asiaan.

Taito. Taitoa on varmasti aina löytynyt edes jossain määrin, mutta tällä kaudella olen nähnyt muutamia väläytyksiä, joiden luulin jo unohtuneen. Lähimenneisyydestä Tomi Sykön upea ranne Lawsonin selän taakse, eilinen Barrettin veivaus ja Lukko-pelissä näkemäni Makkosen jalkakikkayritykset tuovat väriä touhuun.

Huippupelastukset. Nyt meillä on huipputorjuntoja tekevä veska, johon voi luottaa. Jamppa soisi tosin lepuutettavankin välillä, tällä tavalla Santasesta ja Kososesta ei koskaan tule uusi miikkakiprusoffeja ja anteroniittymäkiä, joita 90-luvulla suorastaan sinkoili tähtitaivaalle.

Olen tullut mielessäni myös siihen tulokseen, että Palloseuraa on edelleen tuuletettava. Jortikalle kaikki kunnia mikä hänelle kuuluu, mutta ehkä olisi aika kokeilla tuoreita otteita TPS-valmennuksessa? Kaipaan hyökkäävämpää ja räväkämpää pelityyliä, tosin sellaiseen pitää ensin olla materiaalin suomat edellytykset.
 

John Shaft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teeee Peeee Äs ja Alexander The Great
Mitä oikeasti on itse ottelutapahtumalle tapahtunut muutosta viime vuoteen?
Sutela ennen kauden alkua oikein mainosti miten panostetaan itse tapahtumaan josta tehdään spektaakkeli.Spektaakkelin idea mielestäni oli nimenomaan houkutella väkeä hallille.

Ok.Tulostaulu koki loistavan remontin uusine grafiikoineen, historiavideoineen ja laukaisukarttoineen.Siinä ne muutokset sitten melkein olikin. Musat samoja renkutuksia pelistä toiseen bugeineen päivineen.Metallican sisääntuloralli reistailee pelistä toiseen.Alkukaudesta sisääntulossa oli edes jotain yritys savukoneiden kanssa, mutta nyt aika lattea tunnelma kun pelaajat kompuroivat kapeasta vaihtoaitiosta.

Mielestäni tähän "spektaakkeliin" panostaminen toisi väkeä lehtereille.Aarne loikkimaan katosta,panostusta valopuoleen, hevi soimaan, pyrotekniikkaa paukkumaan jne.

Ainiin.Sissiryhmälle kädenpuristus tunnelman nostattamisesta omalla panoksellaan niin kotona kuin vieraissa

( toisaalta tämä samaa tilitystä ottelutapahtuma-ketjussa)
 

Kostaja#2

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Hiki-Hockey. Sympatiat Rauman Lukolle.
Jaakko kirjoitti:
7500 oli tavoitteena, kun kauteen lähdettiin. Tällä hetkellä keskiarvo on 6174, ollaan jopa viime kautta jäljessä. Joukkueessa on SM-liigan tasolla suuria tähtiä. Pelikin on kulkenut kohtuullisen hyvin ja tällä hetkellä TPS on pelillisesti parhaimpia joukkueita Suomessa. Silti porukkaa ei kovin paljon hallilla ramppaa.

Tämä on kyllä melkoinen pähkinä purtavaksi. Olen monasti miettinyt, että millä keinoilla yleisömäärät olisi mahdollisuus saada taas nousuun. Tuntuu, että niitä yleisömääriä laskevia tekijöitä on roppakaupalla ja vaikutusta on varmaan ainakin seuraavilla asioilla:

1. Kultainen 90-luku ja sen yltäkylläisyys karsii varmasti ainakin sitä osaa katsojista, jotka eivät ole jääkiekon suurimpia ystäviä. Heille on tarjottu niin paljon hunajaa aikoinaan, että nyt on maha täynnä monta vuotta. Yleisömääräthän alkoivat laskea jo vuosituhannen vaihteessa vaikka seura teki urheilullisesti parhaan mahdollisen tuloksen - otti triplamestaruuden! Vaikea kuvitella mitä sillä hetkellä enää voitaisiin tehdä paremmin ainakaan urheilullisesti, jos kultaa tulee vuosi toidensa perään mutta yleisömäärät kääntyvät laskuun.

2. Jääkiekko lajina ei elä samanlaista buumia kuin maailmanmestaruuden aikaan ja sen jälkeen. Lajin ympärillä oleva buumi tuo hallille myös jääkiekosta normaalisti vähemmän kiinnostunutta väkeä. Tuntuu, että buumin hiipuminen on saanut Turussa vielä jonkin kerrannaisvaikutuksen kun väki on kadonnut hallilta niin rajusti.

3. Hallin viimeisetkin uutuudenviehätyksen rippeet ovat karisseet jo ajat sitten. Vaikka halli vastaa täysin liigan vaatimuksia, kukaan ei enää tule paikalle nähdäkseen hienon hallin, kuten 90-luvun aikoina vielä saattoi tapahtua.

4. Elämäntavoissa ja vapaa-ajan käytössä on tapahtunut melko rajuja muutoksia viimeisen 10-15 vuoden aikana. Kyse ei aina välttämättä ole Tepsin tai jääkiekon kiinnostavuuden vähenemisestä, vaan siitä että jääkiekon katsomiselle on tullut lisää kilpailijoita vapaa-ajanviettomahdollisuuksien lisääntymisen ja ihmisten rahatilanteen parantumisen takia.

5. Suuressa hallissa yleisökato oikein korostuu, kun tuntuu että paikoista puolet on tyhjillään. Tähän kun lisätään aika ajoin konttaava joukkue niin kokonaisuus ei ole välttämättä kaikkien mielestä kovin kiihottava. Tosifanit tietenkin ovat paikalla vaikka mikä olisi.

Nämä seikat ovat varmaan olleet jo keskustelun aiheena ja yleisesti tiedossa, mutta ajattelin nyt hiukan taas jauhaa samoista asioista ja niputtaa niitä yhteen.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Yksi ongelma mielestäni on se, että tyhjät katsomot hieman "ruokkivat" toinen toisiaan. Eli tämän kaltainen ajattelutapa "no, en minäkään siellä käy, kun ei siellä paljon muitakaan näy" .
Se, miten tästä oravanpyörästä pääsee eroon on todella haastavaa. Polkuhinnoittelu tai ilmaisliputkaan eivät tunnu tuottavan toivottuja tuloksia. Edelleen painottaisin sitä, että kohderyhmää pitäisi tutkia laajemmin (jopa koko sm-liigan kohderyhmää). Mitä kohderyhmä oikeasti haluaa ja millaisin perustein he saattaisivat saapua hallille useammin?

Yksi tulevaisuuden suuri ongelma on tietyn lätkän suurkuluttajaikäluokan vanheneminen. Tämä ei ole pelkästään Tepsin ongelma, mutta uutta sukupolvea on saatava hallille enemmän tavalla tai toisella.

Edit: Nuo kostaja#2:n viisi teesiä pitävät myös varmasti paikkaansa.
Ongelmia voidaan tarkastella erittäin laajassakin mittakaavassa.

Edit2: Opiskelijayhteisöjen kanssa yhteistyötä voisi myös tiivistää! Tiedän, että jonkun verran yhteistyötä tehdään, mutta tehdäänkö riittävästi??
 
Viimeksi muokattu:

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Varmaan myös se, että kultaisella 90-luvulla lehtereillä oli tietty vakiintunut porukka seuraamassa. Nyt tämä porukka on 15-vuotta vanhempi ja uudet haasteet elämässä on rajoittanut käymistä hallissa. On perhettä, työkiirettä ja vaikka mitä. Myös hintojen nousu saattaa vaikuttaa halilla käymiseen.

Nuo spesiaalihinnat ovat perseestä. Samat hinnat joka otteluun ja hieman pienempi hinta, niin tavallinenkin kansa saattaisi eksyä hallille.
Alkukaudesta olisi varmaan pitänyt iskeä ottelupaketteina. Esim. Ässät, lukko ja Jokerit matsit yhteishintaan 30 erkkiä yläkatsomossa. Kun porukan saa käymään niin on helpompi tulla uudestaankin.
 

tkks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jack's wasted life kirjoitti:
Yksi ongelma mielestäni on se, että tyhjät katsomot hieman "ruokkivat" toinen toisiaan. Eli tämän kaltainen ajattelutapa "no, en minäkään siellä käy, kun ei siellä paljon muitakaan näy" .
Se, miten tästä oravanpyörästä pääsee eroon on todella haastavaa.
Voisi tehdä kuten esim. Manchesterin hallissa on tehty. Jos tiedetään, että vain puolet kapasiteetista tarvitaan niin yläkatsomo kokonaan tai osittain verhojen peittoon. Siihen saa myytyä vielä helvetin ison mainoksenkin.

Lippuja myydään sitten vain alas/alemmille riveille. Vaikka sitten siihen halvempaan hintaan.

EDIT: Näin halli ei näytä niin tyhjältä ja tunnelmakin parantunee, kun ihmiset istuvat tiiviimmin

Jack's wasted life kirjoitti:
Polkuhinnoittelu tai ilmaisliputkaan eivät tunnu tuottavan toivottuja tuloksia. Edelleen painottaisin sitä, että kohderyhmää pitäisi tutkia laajemmin (jopa koko sm-liigan kohderyhmää). Mitä kohderyhmä oikeasti haluaa ja millaisin perustein he saattaisivat saapua hallille useammin?
Polkumyynti toisaalta on suora tie vielä pahempaan tilaan.

Oikeaa markkinatutkimusta ym. pitäisi kyllä alkaa vihdoin ja viimein ymmärtämään ja käyttämään lätkäpiireissäkin, jos oikeasti meinataan edes leikkiä, että kyseessä on oikea liiketoiminta
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä KOTIPELIEN pelitulosten pitää myös olla kunnossa. Ei saisi hävitä. Itse juuri tänään muistelin aikoja menneitä ja silloinhan homma meni niin että kotona hävittiin tyyliin kaks tai kolme kertaa kaudessa (nyt ollaan hävitty jopa pari kertaa kuukaudessa)..
Avausviestissä hehkutetaan lauantaimatseja/niiden potentiaalia mutta kylmä fakta on että jos tulokset ovat esim. tälläisiä
la 25.11 17.00 TPS Ilves Turku Lue ennakko 2-3
pe 8.12. 18.30 TPS Tappara Turku Lue ennakko 2-3
la 6.1. 17.00 TPS KalPa Turku Lue ennakko 2-1
pe 12.1. 18.30 TPS HIFK Turku Lue ennakko 3-4
niin nuo tulokset ovat pahinta mahdollista markkinointia satunnaisesti hallille eksyville. Välissä kuitenkin uskomattomia vierasvoittoja ja murskavoittoja kotona. Kalpa-pelikin voitosta huolimatta oli todella huono. Siihen vielä bonuksena jonot ja oluenoston helppous kortilla niin ei todellakaan ihme että yleisöä viime pelissä 5082, näytti melkein 1000 henkeä vähemmältä itse asiassa.
Jossittelu nyt on ihan turhaa mutta helposti voi laskea ettei montaa kolmeen pisteen voittoa tarvittaisi (vaikkapa heikommista joukkueista) niin tilanne olisi aivan eri jos keikuttaisiin esim. kolmantena. Nyt vaikka mäkisen tulon jälkeen sarjataulukossa kakkosena niin silti oikeassa sarjataulukossa keikuttiin jossain 6/7 sijan paikkeilla. Varmasti pientä lumipalloefektia yleisömäärien suhteen olisi tullut näihinkin kauden tähän mennessä tärkeimpiin peleihin esim. viime viikon pelicans, eilinen blues jos tilanne olisi hieman eri ja taisteltaisiin runkosarjasijoituksista 2 tai 3.
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuohon katsojakatoon ei varmaankaan ole mitään yksiselitteistä syytä, vaan se on monen eri asian summa. Voisi kuvitella, että mitä paremmin joukkue pelaa ja pärjää, sitä enemmän ihmiset kävisivät pelejä katsomassa. Tällä kaudella kehitys on ollut päinvastainen.

Missä on sitten vika?

Sm-liiga on menettänyt kiinnostavuutensa, ja liigaa viedään kaiken lisäksi aivan väärään suuntaan. 14 joukkueen sarja on ehdoton maksimi. Sarja on suljettu, mikä ei ainakaan lisää kiinnostavuutta. Käsittääkseni missään muualla euroopassa ei ole suljettua sarjaa. Tepsin pelaajistossa on kuitenkin sellaisia nimiä, joiden pitäisi kiinnostaa yleisöä. Hurme, Berg, Nurminen jne. Saku Koivun paluu pari vuotta sitten ei juurikaan nostanut yleisömääriä. Tuote on pilalla, ja moni valitsee illanvietoksi jotain muuta kuin annoksen liigakiekkoa, ennemmin vaikka sohvalla löhöilyä.

Turkuhalli sijaitsee aivan Turun laidalla melko käsittämättömässä paikassa. Paremmalla hallin sijainnilla saataisiin varmasti paremmin imua otteluihin. Veikkaan, että jos kaikki, tai edes puolet "hengessä mukana -elävistä" saataisiin liikkeelle, olisi pelien katsojaluvut toisenlaiset. Suuri osa jättää tulematta jo sen takia, että halli on niin syrjässä.

Tuossa nyt vain pari syytä. On niitä paljon muitakin. Vaadittaisiin varmaan jonkinlainen kansallinen herätys, jolla jääkiekko saataisiin taas kiinnostavaksi. Tällä hetkellä ei näytä kovin ruusuiselta, eikä kyllä näytä tulevaisuuskaan.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jonkinlainen "Uskalla kannustaa!" -kampanja olisi kanssa enemmän kuin paikallaan. Saataisiin hallin yleistunnelma edes vähän nousemaan. Sissiryhmä kyllä huutaa, ja kiitos siitä, mutta muuten on niin kovin hiljaista. Itse ostan lipun aina paikan päältä, ja melkein aina eri katsomosta. Huuda siellä sitten tai kannusta, kun viereisellä penkillä istuva ylämistöpariskunta golftaputuksineen luo sinuun niin kylmän katseen että tuntee jään perseessään. Saatana mä muistan sellaisia aikoja kun aalto kiersi Turkuhallia ja kaikki ihmiset ympärilläsi kannustivat kurkku suorana. Niistä peleistä lähdettiin joka kerta niin että ääni oli mennyt.

Vituttaa myös ne kaiken maailman jakkupukurouvat jotka ovat tuoneet veroja kiertävän firmansa asiakkaat vieraikseen katsomaan jääkiekkoa. Siinä sitten cappuchino kädessä höyryten hymistellään ja taputellaan kaveria selkään. Jääkiekkopelissä kuuluu kannustaa, siellä kuuluu huutaa ja tuntea suuria tunteita peliä ja joukkuetta kohtaan.

Selvää on että jakkupuvut latistavat tunnelmaa, mutta sinnehän nuo mahtuvat kun joka pelissä on se muutaman tuhatta tyhjää paikkaa. Tämä koko keskustelu on sellaista oravanpyörää ettei paremmasta väliä. Parilla Suomen mestaruudella peräkkäin halliin vedetään muutama tuhatta ihmistä enemmän/ ottelu.

Jälleen kerran muistellaan kultaista 90 -lukua. Muistan kun illalla kotonakin vielä päässä soi jumalaton huuto "TeePeeÄs,TeePeeÄs...". Ne ajat eivät kuitenkaan ilman mestaruuksia palaa, ja siitä on turha edes haaveilla. Koko organisaation pitäisi mukautua tähän päivään, mutta eihän se helppoa ole kun 12 000 ihmisen halli on illasta toiseen puolillaan, jos sitäkään. Saman suuntaisia ongelmia on toki muillakin liigaseuroilla, jääkiekko ei ole enää sitä mitä se oli joskus.

edit: tää ois varmaan kuulunu ottelutapahtuma -ketjuun, mut antaa nyt olla täällä.

edit2: Tuota allaolevaa parkkipaikkajuttua sivuaisin sen verran että siihen ilmaiseen parkkiin tien toisella puolella mahtuu aika saatanasti autoja. Kuitenkin sinne tunkee aina muutama liikaa, ja sen jälkeen saat kyrpä otsassa odotella että koskahan se avolavan omistaja saa vimeisen kaljansa juotua että tulis siirtämään romunsa vittuun siitä. Toki kun matsibussilla (joita niitäkin saisi olla enemmän) tulee paikalle niin välttyy näiltä ongelmilta.
 
Viimeksi muokattu:

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Tuo vielä, että ottakaa nyt saatana se parkkipaikan maksu pois. Huonosti hoidettu parkkialue ja 4-5 euroa pitäis maksaa märistä kengistä.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Infernal kirjoitti:
Saku Koivun paluu pari vuotta sitten ei juurikaan nostanut yleisömääriä.

Kyllä koivun paluu nosti yleisömääriä ja paljon. Silloinhan oli yli 10 000 kahdessa vai kolmessa pelissä peräkkäin. ja Suurimmat kicksit hallilta moneen vuoteen tuli nimenomaan siinä paluuottelussa.

Mutta myönnän, tippui ne yleisömäärät sitten kuitenkin huippulukemista, mutta nousihan ne. Surullisinta on että koivun paluun viimeinen ottelu päättyi lähes yhtä pahaan yleisökatastrofiin kuin viime kausi. jos saipaa vastaan säälipleijareissa 2900 niin Saku Koivun 04-05 TPS selkä seinää vasten HPK kotipeli 4900 on aivan sama periaatteessa. Eli voi kyllä perustellusti sanoa etta ongelmia on nykyaikana saada jengiä hallille
 

kosh

Jäsen
Suosikkijoukkue
F2- sekä O-katsomo
tombraider kirjoitti:
Tuo vielä, että ottakaa nyt saatana se parkkipaikan maksu pois.
Tuo on taas Tepsistä riippumaton asia.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Oma visioni vähentyneistä katsojamääristä ei ole lippujen hinnat tai tepsin huono menestys verrattuna 90-lukuun. Mielestäni suurin syy on yhä flekmaattisimmissa nuorissa ja nuorissa aikuisissa, jotka koulun/työn jälkeen avaavat kotona netin, telkkarin tai pelikonsolin. Ei yksinkertaisesti viitsitä lähteä hallille vaikka intohimoa lajiin olisikin. Radiosta kuulee kätevästi selostuksen ja samalla voi "mättää" Final Fantasya.

Toisaalta isien uusi sukupolvi on muuttunut eikä lapsia viedä enää matseihin kuten ennen. Lätkän lisäksi on tullut lukematon määrä muita kiinnostavia juttuja ja rima matsiin menoon on noussut. Tosifanit käyvät otteluissa ja tämä onkin se vakio määrä, joka hallilla tönöttää illasta toiseen...4000-6000 kpl.

Jos johonkin lajiin on kiinnostusta niin raha ei ole este...parin drinkin hinnalla saa jo lipun tai jos jättää väliin parit pitkävedot pääsee hallille seuraamaan livenä tapahtumaa.

Ehkäpä maailmassa on niin paljon kaikkea huimaa, jännää, kivaa, seksikästä tai toimintaa ettei perinteiset lajit jaksa kiinnostaa. En tiedä. Jotta katsojia saataisiin katsomoihin pitäisi tapahtua jotain TODELLA erikoista ja suurta. Saku Koivu veti viimeksi enemmän väkeä...mutta vain pariin, kolmeen matsiin. Eikö tästä jo huomaa ettei pahemmin turkulaisia nappaa.

Viisas se, joka ideallaan katsomon täyttää.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paluu juurille, eli Kupittaan tunnelmaan...

Mitäs jos sitä yleisöä onkin juuri sopiva määrä, mutta Turkuhalli on karkeasti ylimitoitettu nykypäivään? Uusi 7000 henkeä vetävä halli Turun keskustaan olisi paras mahdollinen vaihtoehto. Toiseksi paras vaihtoehto olisi sulkea Turkuhallin yläkerta, jolloin saataisiin tunnelmaa edes sinne alakertaan.
 
tombraider kirjoitti:
Tuo vielä, että ottakaa nyt saatana se parkkipaikan maksu pois. Huonosti hoidettu parkkialue ja 4-5 euroa pitäis maksaa märistä kengistä.

Yksi millä voitaisiin vähän edes parantaa olisi yhteydet hallille.

Vittu sanon minä jos viiminen matsibussi lähtee la klo 17 peliin 20min vaille viis. Sen jälkeen joudut menemään 32 42 tai 12 bussissa valehtelematta noin 500-750 metrin päähän. Esim viime la Ässät pelissä ulkona oli kun kävelin niin tyyliin -20 ja aukealla kun kävelee niin siellä vielä tuulee. No pakkaa itsesi täyteen vaatteita ja pääset halliin sisälle. Törkee tuija iskee ku istahdat keskelle katsomoa. Onko siinä sitte kiva kattoa matsia.


Bussi yhteydet voisi korjata niin että,
ILMATTEEKSI non-stoppina , ja ainakun auto täynnä niin se lähtee. Ja vaikka 10min vaille pelin alkua viiminen nonstop jonka jälkeen yksi bussi menisi vaikka samaan aikaan kun kiekko putoaa jäähän.

Tuollaiseksi edes toiminta Lauantai peleissä, taikka jokaisessa.

Parkkipaikka,
ilmaiseksi, mutta veikkaan että silloin myös TPS tai Turkuhalli ei ota mitään vastuuta siellä tapahtuvista rikoksista, Esim murroista.

Siis ilmainen parkkipaikka omalla vastuulla, bussiyhteydet tulisivat olla ilmaiset nonstop-kuljetuksia ennen peliä.



Vähän myöhään kyllä ehdotukset ja parannukset tulee. Ei kai sillä niin väliä vaikka poffit pelattaisiin tyhjälle hallille kun liiga vetää välistä ja rahat jaetaan muille.
 

Hattori Hanzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vanha Len kirjoitti:
Mielestäni suurin syy on yhä flekmaattisimmissa nuorissa ja nuorissa aikuisissa, jotka koulun/työn jälkeen avaavat kotona netin, telkkarin tai pelikonsolin. Ei yksinkertaisesti viitsitä lähteä hallille vaikka intohimoa lajiin olisikin.

Tuntuu tosiaan, että nyky-yhteiskunnan mukavuudenhaluinen pullamössö-sukupolvi valitsee helpommin tv:n töllöttämisen tai netissä roikkumisen lätkämatsin sijasta. Millä sitten saataisiin ottelutapahtuma kiinnostavammaksi, kuin muu vapaa-ajan toiminta, on vaikea sanoa. Kyse on kuitenkin kuluttajan preferensseistä.

Ohmi kirjoitti:
Mitäs jos sitä yleisöä onkin juuri sopiva määrä, mutta Turkuhalli on karkeasti ylimitoitettu nykypäivään? Uusi 7000 henkeä vetävä halli Turun keskustaan olisi paras mahdollinen vaihtoehto.

Tämä olisi toki paras vaihtoehto, mutta ei millään tavoin realistinen. Olisi kyllä huomattavasti helpompi mennä hallille peliä katsomaan, jos halli sijaitsisi kävelymatkan päässä keskustasta (esim. Kupittaalla). Sillon myös katsojat, jotka eivät niin aktiivisesti seuraa lätkää saattaisivat vaihtaa sohvalla löhöilyn tjms. jääkiekon katsomiseen. Nykytilanteessa kulkuyhteyksien kehittäminen olisi yksi keino saada halli lähemmäksi kuluttajaa, esim. vähän siihen suuntaan kuten Lord Nikon ehdotti. Toisaalta jonkun ne bussiyhteydetkin pitää kustantaa.

Yksi konkreettinen parannusehdotus on Mustat Kobrat takaisin, ja heti! Yleisöä tulee varmasti paikalle. (tähän hymiö)
 

lakimies

Jäsen
Lord Nikon kirjoitti:
Parkkipaikka,
ilmaiseksi, mutta veikkaan että silloin myös TPS tai Turkuhalli ei ota mitään vastuuta siellä tapahtuvista rikoksista, Esim murroista.

Luuletko, että nyt TPS tai Turkuhalli olisi vastuussa jostain rikoksesta? Haloo!

Ilmaiset/edulliset linja-autokyydit olisivat kyllä hyvä keino yrittää saada porukkaa paikalle lisää.
 

NalleMaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
tombraider kirjoitti:
Tuo vielä, että ottakaa nyt saatana se parkkipaikan maksu pois. Huonosti hoidettu parkkialue ja 4-5 euroa pitäis maksaa märistä kengistä.

Vähintäänkin tuon parkkimaksun voisi puolittaa tai markkinoida näitä Lippupalvelun parkkilippuja, joita saa siis puolet halvemmalla kuin paikanpäältä ostetut. Itse olen säästänyt paikoituksessa n. 50€!

Tähän parkkilippuun kun lisätään joka iltainen jonottaminen "minäminä"
-asenteella varustettujen keski-ikäisten miesten kiilaaminen ja joustamattomuus parkkipaikoilla, niin onhan tässä satunnaisen katsoja hermot kireällä jo ennen matsia kotona.

Ps. Jokainen voi laskeskella itsekseen mitä nelihenkisen perheen matsiin tuominen/juominen/syöminen maksaa!?
 
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Niimpä! Mikäs niitä katsojia mahtaisi halliin tuoda? Mielestäni olisi todella hyvä aloittaa helpoista asioista mm. käsipyyhkeistä, ettei tarvitse omaa rullaa aina kantaa peleissä mukana. Ehkä myös niitä ilmaislippuja voitaisiin jakaa hiukan enemmän, myös muillekin, kun 8000£/kk tienaaville.

Moni ihminen voisi tulla peleihin sen takia, kun tietää, että erätauolla on kunnon ohjelmaa, mutta tuskin kukaan tulee sen takia, että näkee kun land rover heittää sontakiemuroita kentällä, korkeintaan vaahtosammuttimen kokoiset nappulat ovat innoissaan suu korvissa.

Kyllä se nyt on niin, että toiminta on kaivon pohjalla, mutta täytyy ajatella valoisasti, että ei pääse enää alemmas. Täytyy toivoa, että ensi kaudella valo paistaa kaivoonkin, tai ehkä jopa jo mahdollisissa pleijareissa..?

Kirjoitettu on monesti Suteloille sun muille Sepoilla, mutta kun ei edes vastausta kuulu niin koitappa siinä sitten saada veri kiertämään.

Itse käyn kyllä peleissä, mutta se syy on ihan TPS ja rentoutuminen opiskeluiden jälkeen, mutta sekin tuntuu olevan jo aika vaikeaa.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Olen edelleen sitä mieltä, että yli 8000 vähemmän maksavaa on parempi kuin 6000 enemmän maksavaa. Jos halliin raahautuu se 5000-6000 joka tapauksessa, niin se ei ole penniäkään pois mistään, jos halvemmalla saadaan lisää porukkaa. Päin vastoin täysi tupa mainostaa itse itseään ja vastaavasti tyhjä tupa epämainostaa. Sähköä kuluu saman verran, henkilökuntaa saman verran jne. Yksittäisiä lippuja en ehkä lähtisi halventamaan, vaan mukana pitää aina olla pienimuotoista sitouttamista.

En arvaile, millainen on peruskatsoja, mutta jos miettii omia vaikutteita lähteä matsiin, niin

- Kaveri pitää olla. Yksin on aika orpoa pällistellä erätauoilla.
- TV-matseihin en lähde.
- Vapaalipulla lähden koska tahansa.
- Ennalta hyviin peleihin lähden maksoi mitä maksoi (noh, joku raja kuitenkin)
- Auto jää nykyään pellolle. Pääseepähän kolhuitta ulos.

Käytännön ideoita:

- Kausikortti kun on aika iso sijoitus, niin kehittäisin jotain muita jatkuvia paljousalennuksia peräkkäisiin peleihin. Esim. kolmeen peräkkäiseen peliin liput 25e koko kauden. Tällä saisi sitoutettua katsojia lyhyeksi aikaa ja lisää katsojia myös ennalta heikompiin peleihin.

- Kausikortti niin edulliseksi, että eron irtolippuihin huomaa ilman taskulaskinta. Käytännössä vähintään 20% pois normaalien nykykausareiden hinnoista. Fanikausarit ovat nyt ok ja varsinkin F2-homma lienee onnistunut?

- Syksynä ja Jouluna myyntiin puolikausari ja/tai mahdollisuus ostaa kausari koska vaan kesken kauden loppukaudeksi.

- Lapset helvetin halvalla sisään, käytännössä ilmaiseksi. Niistä ne tulevaisuuden pelaajat ja äijäkatsojat kasvavat.

- Tämä on aika levoton idea, mutta voisi toimia. Tappiollisen matsiin lipun ostaneille lippu seuraavaan matsiin puoleen hintaan. Hommaa pitäisi luonnollisesti kontrolloida vaikka siten, että ensinnäkin koko systeemi koskisi vain esim. Tepsiläiset Ry:n jäseniä ja alkuperäinen lippu ja henkilö olisi kirjattu ylös. Muuten voisi mennä aika levottomaksi. Tietenkään tarjousta ei voisi yhdistää aiemmin mainittuihin.

- Matsilipulla matsibussiin. Helpottaisi hallin sijainnista johtuvaa katoa.

- Matsilipulla parkkiin. ks. yllä

- Nykyinen erikoisotteluhinnoittelu pois. Erikoishinta vain, jos on viikonloppupeli ja vastassa kuuma joukkue. Kuumuutta ei määritellä ennen kauden alkua. Periaattessa erikoishintaa tulisi käyttää vain, jos matsi on todennäköisesti loppuunmyyty, eli ei juuri koskaan.

- Järvenpää vittuun Turusta. Mokoma puhevikainen täytesana-kimittäjä on äärimmäisen huonoa mainosta ottelutapahtumalle.

- Tämä on liigan ongelma, mutta TV-matsi samana päivänä täyden kierroksen kanssa syö katsojia. Nykyään kärsii kaikki. Halliin lähtijältä jää TV-peli katsomatta, TV:n katsoja on pois hallilta ja kiekkokannattajat näkevät kokonaisuutena vähemmän pelejä.

Hallin sijainti on edelleen se pahin ratkaisematon kysymys. Saatana pimeä ja vartioimaton parkkipaikka 4e, eikä kukaan edes ohjaa liikennettä sen jälkeen, kun rahat on kerätty. Vittu keskustan parkkihalleissa on halvempaa ja ne on sentään vartioitu, valaistu ja jopa lämmitetty. Vaihtoehtona on tietenkin päin helvettiä kulkevat bussit 5 euroa edes takas. Olen kerran mennyt bussilla tällä kaudella ja se oli viimeinen kerta. Eikä unohdeta sitä pikkuseikkaa, että matkojen takia koko hommaan saa varata aikaa tolkuttomasti. Autoilu edellyttää vielä vesiselvää nuppia, joka on osaltaan tunnelmasta pois. Eikä niitä taksejakaan näy pelin jälkeen riittävästi.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Nostaisin esiin vielä yhden asian, kupittaan uuden hallin ja TuTon. Tällä hetkellä turussa vaikuttaisi olevan vähän tilanne että TuTo on in ja TPS on out. TuTo on nostanut yleisömääriään huomattavasti uuteen halliin muuton jälkeen ja TPS:n yleisökehityksen suunta on ollut samaan aikaan alaspäin. Kupittaalla on perusasiat kunnossa, kun katsomot ovat lähellä kaukaloa ja turhat hienoudet loistavat poissa olollaan. TuTo ja kupittaa tuskin ovat kuitenkaan suurin syy TPS:n yleisökatoon. Jääkiekko otteluun ihmiset tulevat viihtymään hyvän kiekon parissa ja jos ottelu on viihdyttävä ja hyvä, niin kyllä ihmiset siitä viitsivät maksaakkin. Kaikki muu ottelun oheen kuuluva "bisnes" ja muu tarjonta ei suurta yleisöä halliin saa. Jos menet otteluun väliaika shown takia niin taidat olla väärässä paikassa, kun kyse on kuitenkin jääkiekosta.

Mielestäni suurin syy yleisökatoon on TPS:n pelityyli. Ennen "vanhaan hyvään" aikaan pyrittiin paljon enemmän niihin "hienoihin" maaleihin ja hyökkäypeli oli välillä todella nautittavaa katsoa. Nyt "kanukki kautena" peli on yksinkertaista ja hienoudet on täysin unohdettu. Hyvä esimerkki oli TPS-Blues peli, jota Turun Sanomissa kommentoitiin mm. seuraavasti: "Tiistain ottelu ei hienouksia yleisölle tarjonnut, vaikka yritystä molemmilla joukkueilla välillä olikin. Varsinkin syöttöpeli oli puolin ja toisin heikkoa, ja höykkäysten rakentelu perustuikin hyvin pitkälti ränni- ja ristikiekkojen perään rynnistyksiin". Eihän kukaan tavallinen tallaaja viitsi maksaa moisen katsomisesta TPS:n pyytämää hintaa, vaikka joukkue voittikin peräti 4-0.

Kysymys mielestäni kuuluukin, missä on Kimmo Rintaset ja Esa Keskiset, sekä se jounikas ja iloinen hyökkäyspeli? Onko Kai Nurminen se viimeinen mohikaani? Voittot ovat tietenkin aina tärkeitä ja puolustavalla pelityylillä niitä ehkä tulee hieman enemmän, mutta jos hintana on yleisökato niin kannattaako? TuTon valmentaja Ismo Lehkonen sanoi mielestäni osuvasti K-Vantaa ottelun jälkeen JA:n raportissa:" Minusta pelaajille pitää suoda luovuuttakin. Jos täällä mennään jo ihan tiettyjen ratojen mukaan, niin vastapuolella on aika helppo reagoida, jos toistot on samoja koko ajan. Pelaajan artistisuudelle on jätettävä varaa." Puolustus pelaaminen on tietenkin tärkeää, mutta sen yli korostaminen voi pahimmillaan viedä pelistä kaiken mielenkiinnon.
 
Suosikkijoukkue
New York Islanders
MM-Kisoistakin muistan, kun menin fillarilla kotio niin Pahaniemen sillalla tuli noin 20 latvialaista vastaan ja kyselivät onko pitkä matka Turun keskustaan. Seuraavana päivänä oli sama juttu ja lähes sama paikka, mutta toistepäin, 5 latvialaista kyseli kovin, että onko pitkä matka hallille.

Haen tässä juuri sitä, että ajatelkaa TPS:n kotiluolaa Turun keskustassa! Tämän hetkinen paikka on kyllä niin jumalan selän takana, jos ajatellaan vastustajan kannattajia, jotka haluaisivat päästä hallille. Myös monia muita, kaukana Artukaisista asuvia turkulaisia.

Tämä kieltämättä on se minkä haluaisin nähdä n.8000 tuhannen ihmisen halli keskustassa. Siinähän voisi moni ihminen kaupungilla lähteä hetken mieli johteesta shoppailujen, kahvittelujen yms. jälkeen lähteä matsiin.

Pääset töistä 16.00-17.00 ja pitäisi kaupungilla sen jälkeen hoitaa asoita, niin ei ketään tämän jälkeen enää ehdi Artukaisiin 18.30 alkavaan otteluun. Ei ainakaan ilman tuikkua!

Aivan varma olen siitä jos halli keskustassa olisi, ja hallin kapasiteetti n. 8000 niin halli olisi AINA täynnä.

Mikä olisi mukavempaa, kuin opiskelun jälkeen keskustaan syömään ja siitä suoraan katsomaan matsia. Nykyään se on koulusta kotiin ja tukkaputkella autolla peliin ja silti on 10 min myöhässä.
 

foobar

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Bussiyhteydet ja julkinen liikenne

Joku mainitsikin bussiyhteyksistä. Kiitos Turun paskan julkisen liikenteen ja hallin loistavan sijainnin menetetään joka ottelussa varmasti ellei tuhansia niin ainakin satoja katsojia. Suorat bussiyhteydet lähiöistä ja lähikunnista hallille ja takaisin. Ainakin vois kokeilla.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Mielestäni sivuseikkoja ovat puuttuvat käsipyyhkeet, parkkimaksut, julkisen liikenteen huonous, kaljajonot, paskat äänentoistolaitteet tai lippujen hinnat.

Lähtökohtana on se, että JÄÄKIEKKO kiinnostaa tarpeeksi eli itse asia, jonka vuoksi hallille lähdetään. Käydään sitä lätkämatseissa vaatimattomimmissakin halleissa.

Jos lätkä itsessään ei kiinnosta tarpeeksi niin silloin sitä ei paikan päälle mennä seuraamaan. Jos Lordi esiintyisi Raision lahden rannalla niin sinne mentäisiin vaikka väkisin. Aivan sama meneekö paikalle bussi tai sataako taivaalta vanhoja ämmiä. Keikka olisi ikimuistoisin ja paras ikinä. Esimerkki kärjistettynä mutta tässä on mielestäni pointti tuohon lätkäasiaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös