Miten kuuntelet musiikkisi?

  • 4 382
  • 37

Kuinka nautiskelet musiikkisi?

  • Tietokoneen musiikkikirjastoa käyttäen

    Ääniä: 11 12,4%
  • Tietokoneella spotifya käyttäen

    Ääniä: 26 29,2%
  • Vinyylisoittimelta

    Ääniä: 6 6,7%
  • CD-levyjen muodossa

    Ääniä: 17 19,1%
  • MP3-soitin

    Ääniä: 3 3,4%
  • Radio

    Ääniä: 2 2,2%
  • C-kasettisoitin

    Ääniä: 1 1,1%
  • Autossa usb/radio/cd

    Ääniä: 6 6,7%
  • Livenä

    Ääniä: 1 1,1%
  • En ehdi kuuntelemaan/en ole kiinnostunut kuuntelemaan musiikkia

    Ääniä: 0 0,0%
  • Puhelimesta

    Ääniä: 11 12,4%
  • Jotenkin muuten, miten?

    Ääniä: 5 5,6%

  • Äänestäjiä
    89

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Koska musiikkiaiheisia ketjuja on paljon jatkoajassa ja sitä myöten monenlaisia musiikin harrastajia, niin itsekin yhtenä tällaisena harrastajana ajattelin tiedustella, että mitkä ovat jatkoaikalaisten musiikin kulutustavat? Monelle vanhemman polven harrastajalle tai ainakin vanhan liiton mielisille on vain the one and only vinyyli rahinoineen sekä kuunteluhetkineen ja kaiken maailman ituneseille digiaikoineen haistatetaan kylmästi paskat. Ei niin nautiskelijoille ja kiireellisemmän elämäntavan omaavat kokevat ettei olohuoneessa istumiseen ja musiikin oikeaan nautiskelemiseen ole aikaa, vaan enemmän ja vähemmän laaja musiikkikirjasto on saatava lenkille mukaan ja ko. henkilön mielijytä kaikuu kuulokkeista lenkkipolulla. Joillekin riittää taas se, että laittaa ne Eppu Normaalin tai Yön rakastetuimmat soimaan taustameluksi cd:ltä tai sitten jotkut tyytyvät vain radioon. Joillekin vaikkapa cd:n/vinyylin käsitteleminen on jo tänä päivänä vieras ajatus ja kaikki musiikki ladataan ja kuunnellaan tietokoneella ja spotifyhan on musiikin harrastajan loputon kaivo, josta löytää ne tutut sekä turvalliset suosikit, mutta myös uusien tuttavuuksien löytäminen ei ole tavatonta. Ja ehkä joku boheemi käyttää vielä C-mankkaa, mutta tähän tarvitaan perusteluja jo.

Paljon eri välimallin ratkaisuja sekä yhdistelmiähän riittää tältä väliltä, vaikka kuinka ja tämä olisi nyt selvityksen kohteena.

Aloitetaan allekirjoittaneesta. Itsen kuulun siihen musiikin käyttäjä-ryhmään, jotka kuuntelevat vanhanaikaisesti tai ei, niin musiikin nimenomaan musiikkina. Ei ole lainkaan vierasta, että saatan vain istuskella kotona sohvalla ja kuunnella suosikkieni vanhoja klassikkolevytyksiä, mutta myöskin tuoreempia teoksia, joskus ihan kuulokkeillakin, koska tällöin musiikilliset pikkudetaljit saattavat kuulua paremmin. Vierastan ajatusta musiikin kertakäyttämisestä, koska tällöin itse musiikkin ei pääse sisälle lainkaan. Sen takia kuuntelen levyn aina alusta loppuun. Kotona on melko kattava äänentoistojärjestelmä cd:lle sekä vinyylille. Näitä vuorottelen, mutta toki musiikki on tallennettuna tietokoneelleni mp3-formaatissa, mutta fyysinen painos levyhyllyssä on ehdoton edellytys, johon voi aina palata tarpeen tullen. Käytän spotifyakin satunnaisesti, mutta harvemmin. Hyödyllinen väline toki musiikkibongarille ja eri tyylilajeja etsivälle. Omistan myös muistimäärältään kohtalaisen ison Ipodin, mutta en harrasta lenkkikuuntelua vaan jos turvaudun kuulokkeisiin, niin tällöin ympäristön tulee olla rauhallinen.

Edit: turhan hätäisesti äänestykseen liittyvät asetukset tuli tehtyä pienen kiireen takia kun voi valita vain yhden, mutta valitaan nyt sitten vain yksi suosikki, siinäpä pohtiminen!
 
Viimeksi muokattu:
Spotifyssa satojen tai tuhansien biisien listoja eri teemoilla. Osa genren mukaan, kuten 50 tuntia parhaita suomiräppibiisejä, 16h kasaripoppia, 94h indierokkia, tai 156h soulia ja funkkia, mutta myös poikkigenrellisiä listoja löytyy kuten "Songs for space travellers" johon on kasattu sellaisia biisejä joita voisi kuunnella kun katsoo maapalloa avaruudesta (toki toimii myös kuun valaisemassa raikkaassa pakkasyössä tähtitaivaan alla), "Slacker style" rentoja laiskottelijan iloisen päivän biisejä kotona puuhasteluun, "165 BPM for running" ja "180 BPM for running" kappaleiden temmon mukaan eri tehoiseen hölköttelyyn ja juoksuun, "Hockey Rock" pukukoppifiilikseen, "French Songs" keittiön kajareista ruokatreffeille, jne jne.

Aika vähän tulee kyllä silti kuunneltua musaa. Enemmän mulla kaiuttimissa ja luureissa soi puheohjelmat kuin musiikki. Ja hyvä niin, eipähän ainakaan tuu kuunneltua genrejä, artisteja tai biisejä ikuisesti puhki ja piloille niin kuin joskus.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aika Spotify-painotteiseksi se on mennyt, pl. tietysti levyt ja biisit mitä sieltä ei löydy. Melko kattavaksi palveluksi se on kuitenkin alkanut muotoutua ja moni pitkään puuttunut tapaus on viimeaikoina sinne ilmestynyt. Onneksi.

Levyjä kyllä ostelen edelleen, mutta pääasiassa kaikkein suurimmilta lemppareilta ja niiltäkin mieluusti erikoispainoksen jos saatavilla. Mitään kovinkaan kummoista stereosysteemiä ei kotona ole, eikä oikein mahtuisikaan, joten levyjen kuuntelu sinänsä aika yhdentekevää kun tietokoneen CD-asemaan menisivät ja äänentoisto olisi sama kuin mp3:illa ja Spotifylla.

LP-soitin olisi tietysti kaikkein pähein ja olisihan niitä levyjäkin mukava keräillä, mutta jälleen kerran tilakysymys tulee vastaan. Ehkä joskus jossain vielä.

Joka tapauksessa, vaikka Spotifyn suhteen vähän nihkeä vuosia sitten olin, niin se on osoittautunut todella mainioksi kuunteluvälineeksi ja helppo löytää uusia ihan huikeita juttuja. Myös omien soittolistojen tekeminen on varsin mukavaa puuhaa ja siinä voi vähän ajatella myös kokonaisuutta, "tarinaa", joka kappeleista muodostuu. Premium tietty käytössä, sitä maksutonta mainosten kyllästämää ei kyllä enää sietäisi ja myös mukavaa, että musiikki kulkee puhelimessa mukana ja on käytössä tarpeen tullen.

Edit. Olisi tämä tietysti voinut monivalintainen galluppikin olla mielestäni? Nyt vähän nihkeää vastata vain yksi, vaikka Spotify nyt onkin suurimmassa käytössä tällä hetkellä.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
- Youtuben kautta: Viimeisen 5-6 vuoden aikana ehkäpä se yleisin tapa kuunnella musiikkia omalla kohdallani. Helppo tapa kuunnella ja musiikkivalikoima on yllättävän laaja.

- Spotify: Tänne rekisteröidyin vasta tammikuussa ja tulee yllättävän harvoin käytettyä vaikka musiikkivalikoima on laajempi kuin Youtubessa. Muutenkin kiitettävä palvelu.

- LP-levyt: Kun asuin vielä äidin luona, tuli silloin tällöin suosittua LP-levyjen kuuntelua. Kymmenisen vuotta sitten tuli mm. divareista haettua joitain levyjä, jotka ovat vieläkin lapsuudenkodissani. Omaan kämppääni hankin LP-levysoittimen vasta alle kaksi viikoa sitten. Nyt omistan 5 LP-levyä.

- C-kasetit: Porukoiden vanhoja C-kasetteja omistan yhden muovikassillisen. Otin ne mukaani kun muutin omilleni. Ostamani LP-levysoitin toistaa myös kasetteja.

- VHS-kasetin kautta: Kyllä. Omistan yhden VHS-kasetin jossa on nauhoitettuna vanhoja musiikkivideoita ilmeisesti 1992-94 tienoilta. Porukoiden vanha. Tätä tulee tosin nykyään harvoin käytettyä. Ei kovin kannattava tapa huonon äänenlaadun takia.
 

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
Täytyy kyllä myöntää että olen melkoinen nostalgikko, olisi mahtavaa kuunnella vinyylejä ja ennen kaikkea omistaa niitä läjäpäin kun ne niin hienoilta näyttävät kirjahyllyssä. Ikävä kyllä sen verran olen nuori ettei niitä ole säilynyt ja aina kun ajattelen että voisin niitä alkaa ostamaan tajuan että se on aivan älytön prosessi niitä hommata, lieköhän olemassa jotain internetsivua missä noita olisi paljon myynnissä jos haaveilee ostavansa about 50 levyä blues, jazz ja rock painoitteisesti? Ja löytyykö kaikkea kaupan?

Spotifysta täytyy kyllä sanoa että eihän tuon kätevämpää systeemiä olekaan, joskus tulee myös vietettyä yllättävänkin paljon aikaa sen parissa kun alkaa related artists-osiota selaamaan ja löytää uusia taikka unohdettuja tuttavuuksia.

Vastasin siis Spotify tietokoneella, ja autossa puhelimen kautta yhdistettynä jos radion ohjelma ei miellytä. Toinen vaihtoehto jonka olisin voinut vastata olisi radio, aika fifty-fifty menee radion ja Spotifyn kuuntelu, mutta Spotify vie voiton koska radiosta kuuntelen osan ajasta asiaohjelmia.

Radion puolella täytyy antaa suurkiitos Yleisradiolle joka toimittaa edelleen loistavia musiikkiohjelmia kuin asiaohjelmiakin radiossa vaikka näköpuolella ovatkin lähteneet viihdepaskaan mukaan. Suosittelen kyllä kaikille lämpimästi muunmuassa Countrytohtoria ja Bluesministeriä, ja lauantain kohokohtahan on Poppikoulu! Erityisesti Yleisradion taajuuksilla musiikinystävän mieltä lämmittää hipetihopettin ja räppin poissaolo, vaikka olen huomannut että sitäkin pikkuhiljaa hiipii mukaan ainakin päivisin maakuntaradioiden ohjelmistoon.
 

A Siente

Jäsen
- Tietokoneen musiikkikirjasto: Yleensä tulee ladattua musiikit, tehtyä niistä soittolistat koneelle ja laitettua soimaan fiiliksen mukaan.

- Radio: Melkein päivittäin kun haluaa vain taustamelua ettei tunne oloaan niin yksinäiseksi

- Puhelimesta: Muutaman kerran viikossa sängyssä makoilessa omat musiikit soimaan ja sellainen päivän rentoutumishetki siinä samalla. Monesti tulee kuunneltua puhelimen kautta myös ulkomaalaisia radiokanavia. Lenkillä tulee myös kuunneltua puhelimen kautta musiikkia.

- Youtube: Tätä käytän uusien biisien löytämiseen. Tulee aloitettua ns. varmasta ja siitä edettyä sokkona kohti uusia elämyksiä. Plussaa myös se, että on täysin ilmaista käyttää.

- Livenä: Aina kun paikkakunnalle tulee omaa genreä edustava esiintyjä, niin menen kuuntelemaan. Eli 1-2 kertaa vuodessa
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Suoritan autossa suurimman osan lauluharjoittelusta, autossa voi karjua ja kirkua naapurien häiriintymättä. USB-tikkuun mahtuu tsiljardi biljoonaa taitavasti valikoitua viisua. Toinen lähde autossa on kännykkäpuhelinluuri ja Bluetooth-yhteys auton äänentoistoon. Tietysti toisinaan myös CD-levyt. Käyn myös keikoilla melko usein, keikkatilanteet ovat aivan erityinen kuuntelukokemus, koska tähän liittyy sosiaalinen, fyysinen ja vaikka minkälainen aspekti. Vain tylsämielet antautuvat sanomaan, että "miksi maksaa lähes 100 euroa, kun samat biisit voi kuunnella ilmaiseksi?". Huhhuh miten dorkaa.

Kotistereoista kuuntelen myös rutkasti musiikkia, nyt soi Barclay James Harvestin Medicine Man, jota ei varmaan tunnista muut kuin palstan progepäät.

No joka tappauksessa, kuuntelen musiikkia noin puolet vuorokauden hereilläoloajasta. Pari tuntia päivässä kuluu soittamiseen ihan ite, treenipäivinä kuusi. Ai niin ei sitä kysytty. Antakaa kakkua, sakkoa saatana.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Vastasin että autossa koska se kaiketi numero uno, siellä on se oma rauha työmatkoilla, voi tykittää volat kaakkoon tai sitten kuunnella jotain mielenkiintoista ajankohtaista.
Heti seuraavana tulee sitten keittiö, vaikka olohuoneesta löytyisi paremmat musavehkeet, niin eihän sitä perheellisenä ehdi kuuntelemaan kuin hetken kokatessaan, monesti siihen osuu tosin Radio Suomen Luontoilta. :)
Keittiöradiona kätsy on Tivoli Audion Pal, minkä voi sitten napata mökillekin mukaan ja kuunnella vaikkapa laiturin nokassa Bassoradion Hikistä iltapäivää, hieno joka paikan monoradio, suosittelen. Tivoli Audio Suomi- PAL®

Seuraavaksi sitten tulee live-keikat, plakkarissa reippaasti toista sataa ulkomaista aktia tsekattuna mihin on varta vasten maksanut nähdäkseen. Tuohon kotimaiset päälle niin kyllä sitä välillä tulee käytyä usemmankin kerran kuussa keikoilla. Se on perheelliselle sitä omaa aikaa musiikin parissa, frendit mukaan, hyvä safka, sen jälkeen live-keikalle ja tuoppi käteen, aaah.

Ai niin, bubbling under IFK-matsit, se setlist onkin jo kohtuu tuttu mutta ei haittaa pätkääkän, enemmän haittaa jos sitä liikaa muutetaan.

_
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Autossa CD ja radio, kotona Youtube ja radio. Harvoin heitän CD:n kotona soittimeeen ja vielä harvemmin nykyisin älppärin. Muistitikullla ei musaa ole eikä mitään Spotifye settiä. Livenä ihan vitun harvoin. Seuraavaksi DBTL, Turku.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kotona yleensä CD:ltä tai sitten tietokoneelta Spotifyn kautta. Nykyään kuuntelen kyllä musiikkia todella vähän. Viimeistään siinä vaiheessa kun itse pisti koskettimet naulaan, musiikin kuuntelukin väheni kummasti. Vähentynyt se kyllä oli jo pitkän aikaa ennen sitäkin, mutta hitaammalla tahdilla. CD-levyjä tulee silti ostettua toisinaan, jos löytää halvalla. Mutta aika harvoin niitäkään tulee kovinkaan montaa kertaa kuunneltua.

Yleisimmin kuuntelen musiikkia yleensä sillin kun alan siivota, ja kaivan pitkästä aikaa jonkun aiemmin kovastikin soineen levyn levyhyllystä. Sitä kuuntelen sitten siinä siivoilun aikana kunnes pölynimuri tulee otettua esiin, jolloin kuuntelu häiriytyy. Spotifysta saatan käydä sitten kuulostelemassa jokusen kappaleen, silloin tällöin, mutta aika vähän tulee sitäkään oikeasti käytettyä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Miksei saanut valita useampia vaihtoehtoja? Minulla ainakin niitä on monta.

Valitsin äänestykseen ensisijaisesti ja ihan periaatteesta CD-levyjen muodossa, sillä ostan kuitenkin kaikki hyväksi katsomani levyt CD-muodossa vaikka ne olisivat saatavilla muussakin muodossa.

Osa kokoelmasta on kuitenkin tietokoneellani mp3-muodossa, jossa kuuntelen myös (netin kautta tai muuten) muutenkin musiikkia. Spotify-tili minulla on, mutten ole sitä käyttänyt vuoteen pariin, YouTubesta sen sijaan kuuntelen harvinaisuuksia ja muuta vastaavaa.

Vanha vinyylisoitinkin on, tosin en sitä juuri enää käytä koska se on niin huonokuntoinen enkä viitsi satsata uuteen. C-kasetteja kuuntelen sen sijaan edelleen, toukokuussa oli juuri vanhan ystäväporukan illanistujaiset luonani, jossa koko ilta kuunneltiin musiikkia pelkästään C-kaseteilta, joita minulla on edelleen noin 150. Vanha hevi kuulostaa C-kasetilta paremmalta kuin mp3-muodossa.

Erillistä mp3-soitinta en ole käyttänyt vuosiin, enkä kuuntele puhelimestakaan koskaan musiikkia, en mp3-biisejä enkä radiota. Puhelin on muuta tarkoitusta varten kuin musiikin kuuntelua varten.

Radiota en kuuntele oikeastaan koskaan, en ainakaan vapaaehtoisesti enkä silloin, jos se on minusta kiinni enkä ole esim. jonkun toisen autossa. Omaa autoa ei ole, mutta jos on auto joskus lainassa, niin siellä soi reipas motorvointimusiikki cd-levyiltä. Slayerin Reign In Bloodin tahdissa on mukava kaasutella eteenpäin, samoin Max Cavaleran tuotannon tai Metallican varhaisemman tuotannon parissa.

Livenä kuuntelen nykyisin hieman harvemmin kuin ennen, mutta joka kesä tulee käytyä vähintään yhdet festarit ja muutenkin vuoden aikana keikkoja silloin kun ne järjestetään tarpeeksi lähellä ja sopivina ajankohtina. Esimerkiksi eilen olin juuri Salossa katsomassa Uriah Heepia, viime viikonloppuna WASPia Tampereella. Tosin nyt ei varmaan ole tiedossa vähään aikaan keikkoja.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Tietokoneelta ja iTunesia käyttäen. Boikotoin Spotify:ta. Muutaman kerran vuodessa tulee kuunneltua automatkoilla radiota, mutta en juuri koskaan työnnä omia levyjäni käytössäni olevan auton soittimeen, koska nehän voisivat unohtua sinne. CD-levyjä tuli kuunneltua intensiivisesti ihan radion välityksellä viimeksi lähes seitsemän vuotta sitten. Kyllähän sitä haluaisi mieluummin sillä tavoin musiikkia kuunnella, mutta taloudelliset realiteetit eivät ole sallineet meikäläisen hankkia itselleen edes sitä kaikkein halvinta mankkaa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niin joo, keikoilla tulee tietysti käytyä vuosittain about 15-20, ehkä. Eli tuen artisteja tuolla tapaa(kin) kyllä aina kun on mahdollisuus.

Tänä vuonna on tullut käytyä kuudella keikalla (no yksi oli vuodenvaihteessa), mikä kohtuu vähän kyllä loppujen lopuksi.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Määrällisesti eniten tulee kulutettua musiikkia autossa - CD muodossa. Radiota tulee kuunneltua joskus siihen päälle, Radio Rock tai City lähinnä. Joskin kanava vaihtuu aina, jos Volbeat tms. heidän listojensa ylikuormitettu uutuus pärähtää eetteriin.

Vinyylipuolikin on uudemman kerran hallussa, uusi soitin hankittu sille puolen. Onneksi on kaikki vanhat vinyylit tallessa, on siinä vain tunnelmaa kun muistaa jokaisen levyostoksen paikan ja öbaut ajankohdan. Jotain julkaisuja odotti kuin kuuta nousevaa ja se kun sai sen käsiinsä sekä kuunteli ensimmäisiä kertoja ovat selkeästi mielessä. Vinyylissä on kyllä jotain, mutta kyllä se varmasti nostalgiafiilistelyksi jää nykyään.

Myös tietkoneella tulee jonkin verran kuunneltua musiikkia ja Nokian MixRadio on myös kännykässä käytössä, mukava sovellus.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ikävä kyllä sen verran olen nuori ettei niitä ole säilynyt ja aina kun ajattelen että voisin niitä alkaa ostamaan tajuan että se on aivan älytön prosessi niitä hommata, lieköhän olemassa jotain internetsivua missä noita olisi paljon myynnissä jos haaveilee ostavansa about 50 levyä blues, jazz ja rock painoitteisesti? Ja löytyykö kaikkea kaupan?

Siis täh? Meikäläinen alkoi ostaa levyjä vinyylimuodossa (cd:n rinnalla) pari vuotta sitten ja nyt noita on kertynyt vajaa sata hyllyyn. Olen opiskelija, joten en ole pystynyt läheskään jokaista haluamaani levyä hankkimaan, mutta kummasti noitakin on kertynyt. En siis oikein ymmärrä, mitä vaikeaa tuossa prosessissa olisi?

Musiikit kuuntelen yleensä cd-levyiltä, joskus vinyyliltä, mutta nuo hankin yleensä enemmänkin keräilytarkoitukseen. Autossa soi enenevissä määrin radio ja joskus tulee tsekattua uusia biisejä tai tuttavuuksia youtubesta. En ole siirtynyt 2000-luvulle, enkä usko siirtyvänikään. Aivan paska aika tämä nykyaika, noin niinkun musiikin kuuntelemisen kantilta.

Edit: Ja joo, keikoilla tulee myös rampattua.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
En ole juuri muuta kuin Spotifytä käyttänyt enää vuosiin. Myös tietokoneen omaa musiikkikirjastoa tulee kuunneltua Spotifyn kautta. Joskus harvoin kun käyn lenkillä toimii musiikinlähteenä mp3-soitin.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Vaikea laittaa mitään yhtä, kun tilanteesta riippuen käytän yhdeksää ensimmäistä vaihtoehtoa. Joko kaiuttimista tai tyylikkäästi mahdollisimman suurista ja kalliista Beatsin kuulokkeista.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Lataan musiikit puhelimeen ja kuulokkeet korville, näin minä kuuntelen musiikkini. Kajareista en voi kuunnella, koska muut häiriintyvät.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kotona lähinnä CD:ltä (joskus vinyyliltäkin) stereoiden kautta. En ole vaivautunut liittämään tietokonetta stereoihin, joten yleensä jos ostan jotain digitaalisessa muodossa (lähinnä vain olosuhteiden pakosta), poltan sen CD:lle ainakin jos sitä on tarkoitus kuunnella enemmänkin.

Autoon harvemmin jaksan kantaa CD:itä mukana, joten siellä menee lähinnä radion varassa, kun ei ole mitään MP3-liitäntääkään.

Pidemmillä matkoilla julkisilla kulkuneuvoilla ja vaikka hotellissa kuuntelen kuulokkeilla puhelimen tai tabletin muistissa olevia MP3:sia.

Rastitin vaihtoehdoista CD:n, kun se on yleisin tapa.

Ja tietysti livenäkin aina, kun on riittävän kiinnostavia esiintyjiä. Pidän sitä kuitenkin aika lailla eri asiana.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Kännykästä musiikkia tulee yleensä kuunneltua. Spotifya en käytä, koska sieltä ei löydy sitä musiikkia mitä kuuntelen. Lataan musiikit perinteisesti koneelle, josta siirrän ne USB:lla luuriini. Silloin tällöin tulee kuunneltua Soundcloudin ja YouTuben kautta, YouTuben lähinnä sen takia, koska en omista jotain kyseistä levyä eikä sitä voi ladata mistään. Tavallisesti kuuntelen musiikkia sängyllä maatessani alkuillasta ja juna-, bussi-, auto-, tai lentokonematkoilla. Samalla tulee selailtua Jatkoaikaa ja muita keskustelupalstoja.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Spotifya en käytä, koska sieltä ei löydy sitä musiikkia mitä kuuntelen.
Tämä on kyllä jännä juttu. Millaistahan musiikkia kuuntelet? Spotifyssa nyt on kuitenkin varsin laaja kirjasto kaikentyyppistä musiikkia, myös aika marginaalista, kuten monesti on yllättäen saanut todeta. Jopa yhden tutun ja tämän frendin tekemiä levyjä löytyi tuolta ja he ovat sellaisia joista monikaan ei ole kuullut tai tiedä yhtikäs mitään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös