Mitä tänään syötäisiin?

  • 377 651
  • 3 356

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jotain helppoa nakkikeittoa ajattelin tehdä. 450 grammaa nakkeja ja kenties noin kilogramma perunoita. Vettä 2 litraa ja ehkä 3 lihaliemikuutiota. Sitten lisäksi vielä kasviksia, ehkä purjoa ja tomaattimurskaa 500 grammaa. Saa nähdä, että millaista tulee. En ole ihan varma, että mitä kaikkea laitan siihen ja kuinka paljon. Monta päivää siitä kyllä syö.
 
Viimeksi muokattu:

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Lämmitin tänään leivinuunia ja tein sinne kaali- ja perunalaatikon. Lisäksi tein lanttukukon äidilleni. Sitä ei meillä kukaan syö vaan isä käy hakemassa sen uuninlämpimänä kun kulkee tästä ohi kun käy metsiään katsomassa (jotain puita kaatumassa tielle). Enhän minä (tai siis kukaan ikinä) tietenkään tee niin hyvää lanttukukkoa kuin äidinäiti mutta parhaani yritän... paljon läskiä, sopivasti kuorta ja "runsaasti rakkautta". Ja avot...
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Ehdottomasti sopiva päivä hernekeitolle! Sääennustukset nähtyäni pistin eilen herneet likoon ja nyt on soppa porissut pari tuntia. Tunti vielä hellalla, toinen tunti jäähdyttelyä ja lusikoimaan.
Eikä tarvittu kuin 3 litraa vettä, 500 g herneitä, puoli pussia kinkkurouhetta, yksi silputtu sipuli ja yksi rkl suolaa.
Hintaa kattilalliselle noin 2,50 €. Riittää vielä huomiseksikin.
Parempaa tulisi jos käyttäisi savupotkan palasia luineen ja nahkoineen, mutta lisäisi hintaa ja vaivaa.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Oikeastaan kysymys on siitä mitä huomenna syödään... Kuvassa on menossa suolaan "EU-nimisuojattua" Puruveden muikkua. Huomenna voi vetää sitten "tönkkistä" eli tönkkö suolattua muikkua ruisleivän kanssa tai ihan sinällään (suolaisen hiukoon). Harvoin saa noi mukavan pieniä (suunnilleen pikkurillini kokoisia) muikkuja. Myyjä sanoi että nuo muikut olivat tulleet heille keskikokoisina... että haluisin nähdä ne Pureveden pienet muikut. Niissä ei ole varmaan kuin ruodot ja nahka... jos sitäkään. ;-)
 

Liitteet

  • IMG_20210115_182405~2.jpg
    IMG_20210115_182405~2.jpg
    273,8 KB · kertaa luettu: 103
K

Kiekkokatsoja

Tein taco veneisiin täytteet. On vähärasvainen jauhelihakastike, jossa tomaattikastiketta, tacosekoituskastiketta, kidney papuja ym. Salaattia, kurkkua lisukkeeksi. Juomaksi tarjolla puna tai valkoviiniä, taikka olutta.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Minä tekaisin 1,6 kg jauhelihasta lihapullataikinan, pyöritteli pullat ja kypsensin uunipellillä sähköuunissa - hyviä tuli. Kaveriksi tein pottumuusin ja lisukkeeksi puolukkasurvosta ja herkkukurkkuja. Lihapullia ja muusia syödään meillä varmuudella vielä huomennakin enkä kyllä käy valittamaan, sen verran maistuvaa perinteistä kotiruokaa tuo on.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Minua alkoi ottaa kaaliin tuo perhe. Kysyin että mitä ruuaksi, ja jokainen halusi ihan eri juttua. Ostin sitten pari pussia makaronia, 700 g nautasikaa, hernemaissipaprikapussin. Nämä läjäksi keittämisen/paistamisen jälkeen. Hyvät mausteet (maustoin jauhelihan siinä paistellessa). Sekaan purkki pastakastiketta (basilika-valkosipuli) ja vähän kaikenlaista pientä. Nyt tossa on viiden litran kattila täynnä ruokaa, vetäkää siitä. Isä on työnsä tehnyt.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Poronkäristystä oli tänään ruokana kun Lidlissä oli tarjouksessa joku aika sitten. Kallista tuo silti oli verrattuna riistakäristykseen enkä oikeasti huomannut maussa kyllä ihmeempää eroa. Pirun hyviä molemmat perunamuussin ja puolukkasurvoksen (tietenkin itse kerätyistä puolukoista) kanssa.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Uunissa on hautumassa makkara-perunalaatikko HK:n sinisestä väännettynä ja sinihomejuustolla ja kermalla höystettynä. Mieheni yksi lempiruuista enkä minäkään voi huonoksi haukkua (vaikka inhoan sinihomejuustoa kylmäni niin lämpimissä ruuissa se menee hyvin).
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Perunat syöty loppuun talosta => pastaa jauhelihakastikkeella tarjosin...
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tänään ajattelin tehdä lumitöiden kunniaksi siskonmakkarakeittoa "lievästi" chilillä maustettuna, kylkeen ruisleipää, niin se on siinä. Tuota kun saavillisen tekee, niin kahdelle ihmiselle riittää sen pari päivää, jopa allekin....
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Miehen maanmainiota mausteista makaronilaatikkoa. On jo otettu uunista vetäytymään ja kohta syödään.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Riisiä ja kebakoita olisi tarkoitus syödä tänään.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Lohikeittoa. Vonkaleen pää uiskentelee parhaillaan kattilassa lientä varten. Hiljaa hyvä tulee.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tein tänään kasvis-kalapataa (painonvartioiden ohjeella). Kalana oli kuhaa (kaupasta ostettua). Ruoka sattuu jostain syystä kuulumaan sekä minun että miehen lapsen suosikkiruokiin. No hyvää oli. Perunan kanssa syötiin tuo.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jostain tullut inspis leipomiseen vaikka viimeksi vasta kuutisen vuotta sitten tuota harrasti, niin tullut omatekoista kauraleipää syötyä ja toisesta testiversiosta tuli jo hyvinkin onnistunut. Muutenkin on oltu perusasioiden äärellä, niin pottumuusia (seassa porkkanaa ja maitotuotteena yrttituorejuustoa) ja jauhelihakastiketta tuli tehtyä eilen parin päivän setti lämpimäksi ruuaksi.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Oli tarkoitus tehdä ensimmäistä kertaa eläissään kualjkiäryleitä, mutta eipä sitä tämän päivän keleillä viitsinyt sisälle jäädä kaalia keittelemään kun ei ihan hätäisen hommaa ole, niin sehän on sitten lähes yhtä klassinen suomalaisruoka, eli pakastekänkky.

Mutta huomenna pääsee sitten ilahduttamaan naapureita kaalinkiehutustuoksuilla.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Onneksi on etätyöt, ei ihan normiarjen vapaa-ajalla kaalikääryleitä värkkäisi kun pari tuntia mennyt että sai systeemit siihen vaiheeseen että odottaa uunin lämpiämistä ja kääryleiden heittoa kypsymään. Vähän perkeleesti jäi tuota kaalia ylikin vaikka yritin kaupan pienimmän valita, en sitten tiedä olisiko pitänyt laittaa useampi nuttukerros täytteiden ympärille vaikka ohjeissa kyllä nimenomaisesti puhutaan että täyte kääritään keitettyyn kaalinlehteen yksikössä. No saa pikalounaaksi makkara-kinkkukaalipataa (ja seuraavien 4 päivän lounaiksi samoin jos ei tule tungettua parin ruokailukerran jälkeen loppuja pakastimeen).
 

Glove

Jäsen
Minä tein viime viikolla puolikkasta kaalista semmoista kaalisalaattia, mitä noissa kiinalaisissa ravintoloissa on tarjolla ja toisesta puolikkaasta värkkäsin kaalilaatikon. Molemmat syöty, joten hyvää oli. Kaalikääryleisiin ei varmaankaan riittäisi kärsivällisyys. Tehdäänköhän nuo kaupan kaalikääryleet käsin vai onko niillä joku kone siihen hommaan? Siis kaalikääryleenkäärintäkone.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös