Mitä tänään syötäisiin?

  • 374 076
  • 3 334

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Hereford on kyllä hyvää, jopa riistainen maku omalla tavalla. Oletko kokeillut laittaa maustamisen jälkeen maizenaa tai ihan vehnäjauhoja vähän? Tulee paljon mukavempi viskositeetti kastikkeeseen. Suosittelen myös plöräystä HB-kastiketta, mikä muuten ei ole suosikkini millään tavalla.
Kyllä, kyllä - maizenaa, vehnäjauhoja tai jopa perunajauhoja "paksuuden säätämiseen", HB:tä en ole kokeillut, mutta pannaan korvan taa....
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pastaa pukkaa täälläkin - tarkemmin sanottuna: spagettia jauhelihakastikkeella.
Kastikkeen jauheliha on Ylämaan karjasta tehtyä, joka on voimakkaan makuista ja sopii hyvin Bolognese-kastikkeen lihaksi. Mukaan tulee myös, lähes poikkeuksetta, inkivääriraastetta ja chilipalko, jotka valkosipulin ohella antavat kastikkeelle oman voimakkaan makunsa. Yrteistä tuore tai pakastettu basilika kuuluu myös vakiokalustukseen, muut, varsinkaan kuivatut, eivät niinkään. Aika useat suomalaiset ohjeet tarjoavat kastikkeen yhdeksi komponentiksi porkkanaraastetta, millä sitä saa toki mukavasti "jatkettua" - välillä lisään, sitten taas en.

Bolognesea täälläkin.
Tuore basilika, punaviini, valkosipuli, chili, sipuli ja spesiaalina hunajaa. Sokeria ei erikseen tarvitse tällöin laittaa. Niin ja hieman pekonia myös.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Sain kyliltä vähän hirvenlihaa. Joten tänään laitetaan hirvenpaahtopaistia. Uuniin painuu myös yrttisiä uunijuureksia. Kastikkeen väsään varmaan punaviinistä ja paistin liemestä...
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Torstaihan on perinteisesti hernekeittopäivä, ja Partakuksen keittiö sitä tänään pitkästä aikaa tarjoilee. Suapi soppa ihan rauhassa muhia ja puolilta päivin sitten syyään. Isompi erä tulee tehtyä, jotta on sitten pakkasesta helppo ottaa evääksi mahdollisen talven rientoihin.
 
K

Kiekkokatsoja

Viikon söin kakkua.
Tänään paistan pari pihviä + siihen lisukkeita + lasi viiniä.
En kerro, mitä teen muijan kanssa jälkiruoaksi.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tänään nälkä yllätti sen verran pahasti että hain Lidlistä valmista maksalaatikkoa. Päälle chiliketsuppia, rahkaa ja cole slaw -salaattia lisukkeeksi. Tuleville päiville ostin ainekset tonnikala-valkosipuliperunalaatikkoon. Kermaa ja juustoraastetta siihen myöskin - tietenkin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Omaa tekemää pizzaa. Tonnikala, sipuli, oliivi ja jalapeno. Juustoksi tavallista kermajuustoa. Toinen lätty sisältää kinkkua, jalapenoa, sipulia, tomaattia ja mozzarellaa. Kaksi pelliistä herkkua.
 

Sue

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, #89; lentosuukko KooKoolle
Laitoin eilen illalla perunalaatikon yöksi imeltymään, mutta taisi massa olla liian kuumaa kumminkin, kun ei aamuun mennessä ollut tapahtunut yhtään mitään. Hetken harmittelin, mutta kaivoin vanhan Maija keittää -oppaani ja löysin täytettyjen perunapyöryköiden ohjeen.

Sekoitin siis perunasoseeseen yhden munan, suolaa, ripauksen sokeria sekä desin vehnäjauhoja. Täytteeksi kuullotin pilkotun sipulin voissa, mukaan suolaa. Massan sekaan kermaa ja valkopippuria. Pyörittelin perunamassasta palleroita, painoin keskelle kuopan, täytin ja silittelin kiinni. Paistoin pannulla voissa ja upposivat kyllä karjalanpaistin kylkiäisenä kaikille.

Inhoan ruoanlaittoa, mutta tämä kirja vuodelta 1948 ilahduttaa aina.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tänään ajattelin tehdä burgundinpataa. Kyytön kulmapaistia, hillosipuleita, herkkusieniä ja punkkua...siinä ne pääasiat. Pataan uuniin pariksi tunniksi hautumaan. Tarjoillaan keitettyjen perunoiden ja kukkakaalin kanssa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tänään syödään saatana kynsiä. Meni tuossa kuun alussa sen verran paljon rahaa toisen auton remppaan, että ajoi talouden hetkellisesti kuralle.

Mutta joo, jos nyt kuitenkin maksalaatikkoa hakisi. Leipää ja Ingmariiniakin riittää.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Tulee kansainvälisiä vieraita joten ajattelin tehdä pljeskavicoja, kylkeen itsetehtyä aivaria. Ensimmäistä kertaa...syteen tai saveen niin onneksi on velivenäläistä litra pakkasessa jos ihan reisille menee. Kekkosen tyyliin vieraat täytyy ensin juottaa sekä saunottaa ja sitten vasta syöttää! Suolaisen laadusta ei tule tällöin niin suurta ongelmaa. Ja jälkiruoaksi politiikkaa sekä nimet paperiin!
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Kanakeittoa ajattelin tehdä. Lämmittää näin sumuisena talvipäivänä.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Tortilloja jauheliha, guacamole, tomaatti, salsa, kurkku ja salaattimix täytteellä. Guacamolen tein eilen valmiiksi ja laitoin jääkaappiin maustumaan.
 

A Siente

Jäsen
Jauhelihakeittoa ja kylkeen ruisleipää. Täydellinen makuyhdistelmä. Keitto tosin on tehty pakaste vihannes-perunasekoituksesta. Pääsee paljon helpommalla, kun ei tarvitse itse kuoria ja pilkkoa kaikkea.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Gruusialaisen kaalilaatikon tein K-ruoka -ohjeen mukaan. Sen verran muokkasin ohjetta, että kaalit käytin kuullottumassa paistinpannulla.
On hyvää.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tulee kansainvälisiä vieraita joten ajattelin tehdä pljeskavicoja, kylkeen itsetehtyä aivaria. Ensimmäistä kertaa...syteen tai saveen niin onneksi on velivenäläistä litra pakkasessa jos ihan reisille menee. Kekkosen tyyliin vieraat täytyy ensin juottaa sekä saunottaa ja sitten vasta syöttää! Suolaisen laadusta ei tule tällöin niin suurta ongelmaa. Ja jälkiruoaksi politiikkaa sekä nimet paperiin!
Kai nyt sentään suolakalaa ja tummaa leipää/blinejä naposteltavaksi vodkan kanssa? Monenlaista mätää on itänaapurinmaalla, mutta tuossa asiassa ovat kyllä ihan oikeassa että jos juopottelee, niin siinä samalla on hyvä myös syöpötellä.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Kai nyt sentään suolakalaa ja tummaa leipää/blinejä naposteltavaksi vodkan kanssa? Monenlaista mätää on itänaapurinmaalla, mutta tuossa asiassa ovat kyllä ihan oikeassa että jos juopottelee, niin siinä samalla on hyvä myös syöpötellä.

Ruoka oli menestys! Onneksii vieraat, ukot, että mimmit ja pojat oli balkanilta ja saatiin sopimus! (taisi pakkaseen jäädä kaksi rakijaa reserviin).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös