Mitä tänään syötäisiin?

  • 409 422
  • 3 548

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tänään tein mämmiä tai oikeastaan tein mämmin eilen ja tänään sitten paistoin mämmit. Niitä kyllä tänään maistellaan vaniljakastikkeen kanssa.

Kun nyt nuo vuokaset saan pois uunista niin laitan sinne tilalle porsaan marinoidun kaslerpaistin ja lohkoperunoita. Kasleri saa olla uunissa pari tuntia ja perunat tunnin verran.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tänään tulee kasvispihvejä joissa on härkapapurouhetta (proteiinina). Lettupannulla noita on helppo paistella. Lisäksi tulee ruohosipuli-kermaviilikastiketta, keitettyjä perunoita ja porkkaraastetta. Ostettiin tuossa taannoin 2x 5kg perunaa kun oli 0,99€ pussi (eli 5 kg). Ikävä kyllä ne alkavat vaikuttaa siltä että alkavat kohta itää joten pitää popsia nyt perunaa...
 

Glove

Jäsen
Laiskuus iski, hain kiinalaisesta safkat kun olin niillä tienoin liikenteessä. Namia se oli tälläkin kertaa, osaisipa itse tehdä saman niin säästyisi varmaan joku euro.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Pasta Bolognese, kastike terästettynä chilillä ja koristeltu basilikalla, annoksen päälle kinos parmesaania ja eikun syömään...
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Pyynnöstä tänään valmistuu muussia ja silakkapihvejä. Oikeastaan tämä on minusta erikoinen pyyntö koska harva teini-ikäinen mielestäni edes välittää silakkapihveistä (ei ollut lempiruokaani koulussa).

No jos silakkapihvit ei maistu niin jääkaapissa on eilisiä kasvispihvejä sekä sininen lenkki. Pihvien väliin tulee (tämän talon ohjeen mukaan) sinapista ja tillistä sötkennetty tahna. Pinnat leivitetään ruisjauho-suolaseoksella. Paistetaan pannussa kypsiksi...
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR


Pihvimiehiä yleensä, mutta tuli tuollaista kokeiltua ja täytyy sanoa, että on erittäin hyvää, elikkäs Gruusialainen kaalilaatikko. Linkissä ohje, eikä mikään maailman vaikeinkaan tehdä.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Söin tuollaisen saarioisten jauhelipizzan. Lämmitin mikrossa 2min. Klassikko ja muistin, että ois hyvää. Sen verran kilsoja takana ja hyvin tehtyä ruokaa, että aika kultasi muistot. Oli pahaa.
 

Eki25

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Karjalanpaisti uunissa, pottumuusia kylkeen. Valmistuu mukavasti parin tunnin päästä, niin voi JYPin dominoinnin lomassa pistää poskeen ja ottaa punkkua kylkeen. Onneksi on tonkka, voi nimittäin JYP taas antaa aihetta juomaan.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tänään oli jauhelihakiusausta.
Perunoita ja pari porkkanaa jauhetaan yleiskoneella karkeaksi raasteesteeksi. Jauheliha ruskistetaan ja maustetaan maun mukaan. Juureksia ja jauhelihaa laitetaan kerroksittain vuokaan. Vuokaan kaadetaan myös tökkki (2,5 dl) maustettua kermaa (esim. juusto) ja desin verran maitoa. Paistetaan n. 200 asteisessa uunissa reulusta tunnista puoleentoista.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Tulipa kokeiltua elämäni ensimmäistä kertaa lyoninkanan valmistamista. Erittäin herkullinen ape syntyi. Mutta jos et pidä punaviinietikan mausta tai tuoksusta, ei kannata edes harkita.

 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Jauhelihakeittoa saavillinen - muuten ihan perussettiä, mutta ostin vielä kevätsipulinipun, jonka pilkoin kokonaan kattilaan antamaan vähän jo kesän makua ja näköä.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
@banaaninviljelijän jälkeen tullaan sitten taas minun junttiosastolle. Haudutettua porsaan lapaa juuresten ja yrttien kanssa sekä keitettyjä perunoita.
Paloiksi pilkottu lapa (luineen) on juuri hautumassa sipulin ja salvian&timjamin kanssa lihaliemikuutiolla maustetussa nesteessä. Kun tuo on reilun tunnin hautunut niin lisään kuutioidut lantut, porkkanat, juurisellerit ja palsternakat ja haudutan vielä ainakin tunnin. Hyvää on potun kanssa. Ja seuraavana päivänä (jos jää jäljelle) niin näkee syyn... Rasva, keltainen kerros nesteen pinnalla kertoo runsaasta eläinrasvasta.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
@Iisoppi huomasin, että teet ruokaa, johon tulee salviaa. En ole koskaan salviaa käyttänyt, mutta lähipäivinä on tarkoitus kokeilla ruokalajia, johon kuuluu salviaa, vieläpä aika runsaasti. Samalla luin yhdestä artikkelista, että salvian maku on melko väkevä ja että sen käytössä kannattaa käyttää malttia. Miten on, kannattaisiko ensimmäisellä kerralla käyttää vähän vähemmän salviaa kuin reseptiin on merkitty?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Samalla luin yhdestä artikkelista, että salvian maku on melko väkevä ja että sen käytössä kannattaa käyttää malttia. Miten on, kannattaisiko ensimmäisellä kerralla käyttää vähän vähemmän salviaa kuin reseptiin on merkitty?
En koe salvian aromia erityisen voimakkaana muutamaan muuhun yrttiin verrattuna, vaikka monessa ruokaohjeessa salvian käytöstä varoitellaankin. Maustekäden kalibroimiseksi kannattaa tehdä ensin testi, eli tekaise pieni määrä joko samaa ruokaa tai jotakin muuta sopivaa stunttiruokaa, jota maustat salvialla samaan tapaan kuin mitä "oikeassa" reseptissä kerrotaan.

Harvemmin näkee reseptejä, joissa yrttien määrä on jo valmiiksi ylimitoitettu keskivertoruokailijan makuun. Jos haluat pelata varman päälle, niin laita vaan salviaa alakanttiin, ja mahdollisesti reilummalla kädellä sitten seuraavalla kerralla. Noin yleisesti ottaen en silti jaksa uskoa, että ns. vakiintuneiden kotimaisten reseptilähteiden neuvoja seuraamalla päätyisit salviaövereihin.

Suosittelen näin pääsiäisen aikaan salvian naittamista aterialle ei välttämättä lampaan vaan perunoiden kanssa. Salviaperunareseptejä löytyy netistä hyvä valikoima. Lampaan tai muun lihan voi sitten maustaa jollakin tuohon kyytiin istuvalla tavalla. Viimeksi tein salviaperunat & lammas -yhdistelmän siten, että vuorasin pannulla pikaisesti ruskistetut pari lampaankareriviä mm. harissalla, tomaattipyreellä ja luumulla maustetulla smetanalla. Vuoka noin 175-asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi, jonka jälkeen folioon ja pieni vetäytyminen. Siitä sitten kareet paloiksi ja ruoka pöytään. Maustettu smetana mukaan.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
@banaaninviljelijä , kyllä minä muistan että olet kokkioppilas ja muutenkin vihkiytynyt ruuanlaittoon. Kaikki mitä kertomaasi menuuseen kuului niin luulen osaavani tehdä... hyvästä onnistumisesta en niin tiedä. Kookossorbetti olisi kyllä kaikkein heikoimmalla pohjalla mutta voisin kuitenkin kokeilla.

@Nahkasohva , kysymääsi on vähän vaikea vastata. En itse koskaan seuraa mitään maustamisohjeita orjallisesti vaan maistelen itse ja lisään sopivissa määrissä yrttejä, suolaa ja muita mausteita. Maun mukaan mennään... Itse pidän salviasta paljon ja käytän sitä monissa ruuissa.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Tänään tuli saatua pari hyvän kokoista taimenta, jotka pääsevät savukylpyyn huomenna. Huomiselle kyytipojaksi ihan perus perunasose(ja vege) ja hunajajuurekset. Vegekevistä ja kermaviilistä sååsit kera suolakurkun ja pakaste tillin.

Ylihuomiseksikin noista jäänee ruokaa, joten loput kalat, uunipotut,smetana(vegefraiche), majo(vege), punasipuli ja paahdettu paprika täytteellä sitten.

Naishenkilöt meillä noita vegaaneja, sillä poikkeuksella, että syövät miun saamia kaloja.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tässä kun jaksanut pilkkiä ja leipoa niin eilen pistin tekeytymään ahvenkukon ja tänän sitä tullut syötyä. Aika uskottava viritys ensiyritelmäksi vaikka itse sanonkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös