Suosikkijoukkue
sm-liiga: HIFK, nhl: vähän kaikkea
Niin NHL- kuin Sm-liigasäännöistä on keskusteltu, mutta mitään radikaaleja muutoksia ei sm-liigan ole viime vuosina tullut (lukuunottamatta 2 viivan syötön poistamista ja näitä hölmöjä rankkareita). NHL:ään sitävastoin tuli muutoksia melko paljon. Olen vahvasti sitä mieltä, että Sm-liigasäännöt tarvitsevat parannuksia. En kuitenkaan ole minkään Formula1-tyylisen sääntökikkailun kannalla, missä sääntöjä muutetaan niin tiuhaan, etteivät tuomaritkaan ole aina siitä perillä.

Niin, mutta mitkä säännöt tulisi korjata? Muutaman NHL-pelin nähneenä voin mainita muutaman selvästi peliä parantaneen sääntömuutoksen:
Ensinnäkin se, ettei pitkän kiekon roiskaissut joukkue saa vaihtaa pelaajia, on ehdottomasti sm-liigaan saatava sääntö.
Toiseksi voisin vaikka mainita maalivahdin nurkkien hinkkaamisen kieltäminen.
"Nolla toleranssi" kahvaamisesta on myös hyvä juttu. Näin aluksi se rikkoo peliä ja jäähyjä tulee paljon, mutta pidemmän päälle se siistii peliä.
Myös maalivahdin tuplahästenseille olisi hyvä saada jotain rajaa.

Ennen ensimmäistäkään (NHL)matsia vastustin kahden viivan syötön poistamista, mutta tämä sääntömuutos näyttää kääntyneen positiiviseksi. Syynä tähän on keskialueen kaventaminen. Isommat hyökkäys/puolustusalueet helpottavat ylivoimaa sekä kasvattavat pelien maalimäärää. Tämä sääntö sm-liigaan!

Ainoa paska sääntömuutos NHL:ssä ja sm-liigassa on rankkarit. Tuuri-rankkarit pois!
Kahta päätuomaria liigaan ei tarvita, mielummin koulutetaan se yksi kunnolla!

Sääntöjen muuttamisella haetaan lisää maaleja, mielenkiintoa ja katsojia.

Eli siis: mitä sääntömuutoksia sm-liiga kaipaa? Perusteluja! Mielipiteitä!
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
FBT Karhut
Mielestäni kolme tärkeintä muutosta olisivat

1. Maalivahtien varusteiden koko saatava NHL -mittoihin ja maalivahtien liikealue saatava NHL-sääntöihin sopivaksi. Helpottaa myös Suomalaisten maalivahtien siirtymisiä rapakon taakse.

2. Alueiden kasvattamiset (keskialueen kaventaminen) NHL mittoihin. Varmasti toisi lisää tilanteita.

3. Tappelurangaistusten lieventäminen, siitä mistä nykyään saa pelirangaistuksen saisi vain vitosen ja vastaavasti ottelurangaistusta vastaava teko toisi pelirangaistuksen.

Kahvauksen nollatoleranssiin en olisi valmis menemään. Jospa sen saisi vähennettyä puoleen se auttaisi jo paljon. Lisäksi nuo selkäreppuna roikkumiset ja kiekottomien pelaajien estämiset saisi puhaltaa tarkemmin. Pelaajien vaihto pitkän jälkeen on sallittava koska Suomen peleissä ei taas ole samanlaisia lepotaukoja kesken pelien kuten NHL:n mainoskatkot ovat.

Kuitenkin kaikki muutokset on toteutettava kesän aikana, eikä missään nimessä kesken kautta.
 
KERTTULA ULOS!
Suosikkijoukkue
Ilves
1.Iso kaukalo Hakametsään

2.Kahden viivan paitsio takaisin

3.Hyvä jää Hakametsään
 
” Olin aina seuran mies kaikkialla, mutta Ilveksessö oli jotain erilaista...Ei ollut mitään feikkiä, miten iso asia Ilves on jollekin ihmiselle” . - Tapio Laakso

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Olen aika lailla samaa mieltä jo ketjussa aiemmin mainittujen asioiden kanssa.
Ensinnäkin tappeluista ei tarvitse heittää heti pihalle pelaajia.Esimerkiksi pelaajat voisivat saada viisi minuuttia ja jos todetaan tappelun aloittajaksi,niin sitten voisi saada 20 minuuttia.
Vähän lieventää tätä pelikieltoherkkyyttä näissä taklaustilanteissa.
Tuomarilinjaa pitäisi koventaa niin,että kahvaaminen saataisiin karsittua pois ja taitokiekolle tulisi enemmän aikaa.
Maalivahdin varusteet pitää pienentää ja kyllä näitä pelialueitakin voisi kyllä suurentaa,loisi tilanteita ja maalipaikkoja lisää.
Turhat rangaistuslaukaukset pois ja peli päättyisi jatkoajan päättymiseen tai jatkoaikamaaliin ja pisteitä tulisi voitosta kaksi,tasapelistä yksi ja häviöstä nolla.
En tiedä kuuluuko nämä muutosehdotukset tähän ketjuun,mutta laitanpa nyt nämäkin.
Täytyy mainita tämä paljon puhuttu joukkuemäärä.Mielestäni Sm-liigassa on aivan liian paljon joukkueita.Kalpa ja Pelicans ovat sellaiset joukkueet jotka voisivat mielestäni pelata yhtä hyvin Mestistäkin.Kalpa on toiseksi viimeinen ja eroa Jokereihin(kolmannes viimeiseen) on 5 pistettä ja Pelicans on viimeinen ja pisteitä kasassa vasta neljä.
Jos liigassa olisi kaksitoista joukkuetta,niin pelaajapula ei välttämättä olisi näin suuri.Perustelen tätä sillä,että Pelicansissa ja Kalpassa on kuitenkin pelaajistossaan pelaajia,jotka mahdollisesti pelaisi jossain muussa liigaseurassa,tyyliin Erik Kakko ja Sami Helenius.
Mutta joo,toi nyt on pelkkää jossittelua,eikä kuulu tähän ketjuun.
Mutta sitten näihin playoffs-sääntöihin.
Ensinnäkin säälipleijarit pois.Ovat tuoneet ehkä vähän helpotusta näihin "tyhjentämistreidauksiin",mutta turhia pelejä mielestäni silti.
Jos puolivälierät pelataan paras seitsemästä-systeemillä,niin minkä takia sitten ei kaikkia pudotuspeliosioita pelata samalla systeemillä.
Minkä takia tärkein osio,eli finaalit pelataan paras viidestä-systeemillä ja samalla valitetaan sitä,että finaalit ratkaistaan liian nopeasti,eikä taitotaso tule näkyviin.
Eli ehdotan sitä,että joko kaikki osiot pelataan samalla paras seitsemästä-systeemillä tai sitten kaikki pelataan paras viidestä-systeemillä.
Ja toinen juttu liittyen play offseihin on se,että minkä takia Sm-liigassa ei pelata näitä puolivälieriä niin miten NHL:ssäkin,kun kerta ollaan päädytty tähän paras seitsemästä-systeemiin.Eli ei muutettaisi sitä pelipaikkaa joka pelin jälkeen vaan joka toisen pelin jälkeen.Ja sitten vasta mahdollisesta viidennestä pelistä alkaen joka pelin jälkeen,aivan niin kuin NHL:ssäkin.
 
Viimeksi muokattu:
Kun mies puhuu tuhmia naiselle, se on ahdistelua. Kun nainen puhuu tuhmia miehelle, se on 4 euroa / min + pvm!

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
korkki sanoi:
3. Tappelurangaistusten lieventäminen, siitä mistä nykyään saa pelirangaistuksen saisi vain vitosen ja vastaavasti ottelurangaistusta vastaava teko toisi pelirangaistuksen.
Tää olis ihan hyvä mutta vielä lievempänä. Kakkosta nyhjäyksestä ja vitonen kunnon myllystä, ei mitään peli/ottelurangaistuksia. Tämä vähentäisi näitä kohuttuja noutamisiakin kun taitopelaajaa ei saakaan loppupeliksi pois nelosketjun puurtajalla.
 

H2O2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tässä muutama ehdotus pelin viihdyttävyyden lisäämiseksi:

- Kahvaaminen pois. Jos yksi tuomari ei näe tarpeeksi niin kilautetaan kaverille.

- Puhtaiden avojääpomien salliminen

- Jos NHL:n lanseeraamat keskialueen pienentäminen ja maalivahtien varustekokojen rajoittaminen toimivat yhtä hyvin koko kauden niin ne myös ehdottomasti tänne.

- Vilperi puhuu asiaa playoffien pelijärjestyksestä mutta jos joukkuemäärää halutaan lähteä muuttamaan niin sallitaan sitten vain yksi liigajoukkue per kaupunki. (kuvittele tähän hymiö jos palkokasvi alkaa pyrkiä hengitysaukkoosi)

Edit: Ottelurangaistus pois ja pelirangaistukset automaattiseen jatkokäsittelyyn. Muukkoselle tosin kaveriksi joku joka ymmärtää fyysistä peliä.
 
Jos mies puhuu metsässä mutta yksikään nainen ei ole kuulemassa, niin onko hän silti väärässä?

http://www.hockeyarena.net

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
KukaMitäHäh? sanoi:
Ennen ensimmäistäkään (NHL)matsia vastustin kahden viivan syötön poistamista, mutta tämä sääntömuutos näyttää kääntyneen positiiviseksi. Syynä tähän on keskialueen kaventaminen. Isommat hyökkäys/puolustusalueet helpottavat ylivoimaa sekä kasvattavat pelien maalimäärää. Tämä sääntö sm-liigaan!
Täsmälleen samaa mieltä olen tuosta. Kahden viivan syötö poistumista ei juuri edes huomaa, johtuen nimen omaan tuosta että keskialuetta on lyhennetty merkittävästi. Isompi hyökkäysalue aiheuttaa pidempiä pyörityksiä ja sitä kautta enemmän parempia tilanteita.

Trapin pelaaminen tuollaisella kentällä taitaa olla vaikeaa, mutta tuokin on pelkästään positiivinen asia.
 
Jo joutui armas aika

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
lainataan Korkilta suoraan:

1. Maalivahtien varusteiden koko saatava NHL -mittoihin ja maalivahtien liikealue saatava NHL-sääntöihin sopivaksi. Helpottaa myös Suomalaisten maalivahtien siirtymisiä rapakon taakse.

2. Alueiden kasvattamiset (keskialueen kaventaminen) NHL mittoihin. Varmasti toisi lisää tilanteita.

3. Kahvaamiseen tiukka linja.

Noilla muutoksilla NHL:ssä näyttää maaleja tulevan. Tylsä keskialueen pyöriminen vähenisi siinäpä tärkeimmät muutokset. Mielestäni tappeluissa ollaan oltu tällä kaudella liigassa kohtuu linjalla. Tuo HIFK:n sakko on ehkä kohtuuttoman suuri. Helpotukset ylivoimaan toisi oman painonsa tähänkin asiaan. Liigan on kuitenkin mielestäni lajin yleisen hyväksynnän vuoksi tuomittava tappelut eikä goonie kulttuuri saa mennä nykyistä pidemmälle. Tappeluistakin menee maku, jos niitä on liikaa.
 
Kärppäkannattamista kakkosesta liigaan.
Kukkahattutätejä ja setiä on napautettava! Ensi kaudeksi lievennettävä rangaistuksia tappeluista. Ollaanko SM-liigan johdossa tyhmiä vai idiootteja?

Tappelut herättävät selkeästi suurta hilpeyttä hyvin suuressa osassa jääkiekkoyleisöä = lisää viihdettä ja lisää mielenkiintoa = lisää katsojia = lisää hilloa, mutta valitettavasti kyllä, myös lisää kukkahatun omistavien itkunvirrettä HS:n lukija-palstalla. So what, money talks.

Hanskauksesta 5 min, selkeälle aloittajalle lisäksi 2 min. Dot.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Säännöt saisivat olla joka puolen maailmaa samat.

NHL sanelisi ehdot, joita muut (IIHF) komppaisivat. Eipähän tulisi ristiriitoja Euroopassa pelaaville pelaajille esimerkiksi olympialaisten suhteen, kun ne vedetään nyky-NHL säännöillä.

Tokihan toivoisin näin aluksi kahvaamisen, koukkimisen ja kärkikarvaajan estämisen kiellettäväksi - toisin sanoen jäähyn arvoiseksi. Myöskin tappelut NHL:n normien mukaan: viisi minuuttia istuntoa ja kolmannesta tappelusta vasta ulos. Toisaalta taas sakkoa viiden viimeisen minuutin aloitetusta tappelusta aloittavalle joukkueelle/pelaajalle.

Näin alkuun. Siitä on hyvä sitten jatkaa kohti parempaa jääkiekkoa - ja sen imagoa.
 

Ihmemies

Jäsen
Mun mielestä tuota tappelusääntöä voisi muuttaa hieman lievempään suuntaan. En usko, että 5min sääntö on kovinkaan realistinen Suomeen lähivuosina, mutta pieni välimuoto voisi tehdä poikaa. Oma ehdotukseni olisi seuraava. Molemmille tappelijoille aina vaikkapa 2+10min henk. kohtainen jäähy ja aloittajalle 2min kaupanpäälle eli 2+2+10min. Toisesta tappelusta saman pelin aikana sitten suihkuun, mutta ei mtn ottelurangaistuksia vaan normaali 20+5min. Mielestäni muuten voitaisiin vielä soveltaa samaa vanhaa ottelurangaistus ja pelirangaistus systeemiä. Lievennettäisiin ainoastaan tappeluista saatavia rangaistuksia, niin kyllä nuo isommatkin polvitaklaukset, keihästämiset ym. vähenisivät siinä ohessa. Tässä olisi hieman tätä realistisuutta mukana. Karu faktahan on, että nyt ollaan aika kaukana tuosta 5min tappelusäännöstä jos sakkojakin rävähtelee itse liigan puolesta. Tämä voisi olla tälläinen eurooppalainen ratkaisu.
 

Laama

Jäsen
Pitkäkiekko sääntöön voitaisiin tehdä sellanen lisäys, että jos maalivahti lähtee alueeltaan pois niin pitkää ei vihelletä. Muutenkin voitais mennä nhl:n malliin kosketuspitkään.
Eikös maalivahtien varusteiden pitäisi pienentyä nhl mittoihin ensikaudeksi?
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Yksi muutos tulee mieleen,
kun puolustava joukkue purkaa kiekon puolustusalueelta yli laidan, tuosta tulisi tuomita ehdottomasti kaksiminuuttinen pelin viivyttämisestä. Kyllä ammattimies osaa sen kiekon laittaa ränniin. Katsojatkin pysyvät turvassa.
 
Roll Tide Roll!

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
FBT Karhut
Tommy sanoi:
Yksi muutos tulee mieleen,
kun puolustava joukkue purkaa kiekon puolustusalueelta yli laidan, tuosta tulisi tuomita ehdottomasti kaksiminuuttinen pelin viivyttämisestä. Kyllä ammattimies osaa sen kiekon laittaa ränniin. Katsojatkin pysyvät turvassa.
Tuotahan kokeiltiin ja ilmeisesti ainakaan silloin ei ollut tarpeeksi ammattimiehiä, koska jäähyjä tuli ihan liikaa... Toivottavasti ei enää kokeilla.
 
KERTTULA ULOS!

Korinekki

Jäsen
Tommy sanoi:
Yksi muutos tulee mieleen,
kun puolustava joukkue purkaa kiekon puolustusalueelta yli laidan, tuosta tulisi tuomita ehdottomasti kaksiminuuttinen pelin viivyttämisestä. Kyllä ammattimies osaa sen kiekon laittaa ränniin. Katsojatkin pysyvät turvassa.
Tämä on yksi sääntömuutos, jota liiga EI todellakaan tarvitse.
 

bay22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
vilperi sanoi:
Täytyy mainita tämä paljon puhuttu joukkuemäärä.Mielestäni Sm-liigassa on aivan liian paljon joukkueita.Kalpa ja Pelicans ovat sellaiset joukkueet jotka voisivat mielestäni pelata yhtä hyvin Mestistäkin.
Olen muuten mielipiteittesi kanssa samaa mieltä. Mutta miksi meidät, tai Kalpa pitäisi heittää mäelle. Sillä liigassa pelaa yhä yksi seura (vasten sm-liigan periaatetta) Ry-muodossa. Lisäksi olet tainnut vilperi unohtaa, että talousalueena Kuopio ja Lahti on paljon Hämeenlinnaa suurempia. Mutta tämäkään kai ei kuulu tähän ketjuun :).

Omat "prinsiipit" tähän on:

1. Lievemmät rangaistukset tappeluista.

2. "Säälipleijarit" pois ja Play-off:n kaikkiin vaiheisiin "paras seitsemästä-systeemi".

3. Lisäksi (epäoikeudenmukaiset) välisarjat pois.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
- Palkata joku tekemään laidat semmoisesta aineesta, että niihin törmääminen ei satu.

- pitkäkiekko kaikista hyökkäys-siniviivan takaa päätyyn heitetyistä kiekoista.

- iso sakko kaikille, jotka väittävät, että jääkiekon tappeluissa ei voi sattua mitään, koska mitä virkaa poliiseilla sitten on jos tappeluissa ei voi sattua mitään?

- Tappeluista vain selvä aloittaja ulos pelistä.

-pisteet jaettaisiin 3p-suora voitto 2p-jatkoaika voitto 1p-rankkari voitto 0p-kaikenmoiset häviöt.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Routainen Sydän sanoi:
Säännöt saisivat olla joka puolen maailmaa samat.

NHL sanelisi ehdot, joita muut (IIHF) komppaisivat. Eipähän tulisi ristiriitoja Euroopassa pelaaville pelaajille esimerkiksi olympialaisten suhteen, kun ne vedetään nyky-NHL säännöillä.
Eli kun NHL:ssä saa käyttää kiellettyjä aineita, niin sitten saa täälläkin. Olympialaisten doping-valvonnasta poistetaan ne aineet, mitkä eivät ole nhl:ssä kiellettyjä.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
juba sanoi:
-

- pitkäkiekko kaikista hyökkäys-siniviivan takaa päätyyn heitetyistä kiekoista.

.
Lähentelisi kaikkien aikojen huonointa sääntö"uudistusta", mitä olen kuullut. Muuttaisi koko pelin täysin ja tavallaan palauttaisi sen mustavalkotelkkari-aikaan.
 
Kaks hylättyä rankkaria

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tommy sanoi:
Yksi muutos tulee mieleen,
kun puolustava joukkue purkaa kiekon puolustusalueelta yli laidan, tuosta tulisi tuomita ehdottomasti kaksiminuuttinen pelin viivyttämisestä. Kyllä ammattimies osaa sen kiekon laittaa ränniin. Katsojatkin pysyvät turvassa.
Tämä sääntö oli tosiaan kaudella 02-03 tai 03-04 käytössä ennenkuin lähti SM-liigan säännöistä ennen talvea huomaamatta pois. Virhettä ei myöntänyt kukaan sen asettunut, eikä kukaan kysynyt säännön pistäessään pelaajilta mitään. Tai oikeastaan, milloin kysyisivät. Sääntöhän on nyt ilmeisesti käytössä Ruotsissa (?), mutta tuskinpa kauaa.

Helvetti. Milloin näistä järkevistä säännöistä kysytään ensin pelaajien mielipidettä, ennenkuin ne tulevat käytäntöön? Veikkaanpa, ettei ikinä. Eikä kysytä. Viisaat päättää kabineteissa...
Artsi sanoi:
Eli kun NHL:ssä saa käyttää kiellettyjä aineita, niin sitten saa täälläkin.
Eipäs muuten saa. Muuten tulee sanktioita ja pahoja sellaisia. Doping-ohjelma on saatu NHL:ään - vihdoin ja viimein eli ensimmäisen kerran. Jokainen pelaaja "änärissä" joutuu kauden aikana korkeintaan kahteen testiin ilman ennakkovaroitusta.
 
Omat ehdotukset (NHL:ää mukaillen).

Suositaan liikkuvaa kiekollista peliä:

- ehdoton nollatoleranssi estämisiin ja mailarikkeisiin (->2pt)
- kiekon ampumisesta katsomoon 2min rangaistus
- pitkän kiekon jälkeiseen aloitukseen ei pitkän tehnyt joukkue saa vaihtaa kenttäpelaajiaan


Maalimäärien lisäämiseksi:

- maalivahtien varusteet 11% pienemmiksi
- pidennetään hyökköysalueita, keskialue pienemmäksi

Pelin tason ja kiinnostavuuden lisäämiseksi.

- 12 joukkueen avoin sarja kuusinkertaisella otteluohjelmalla, paras 7:stä pudotuspelitHieman perustelua:
- ehdoton nollatoleranssi siksi että on mahdoton puolittaa estämisiä ja koukkaamisia, jos mailan laittaa kainaloon -> 2min vaikka ei olisikaan hyötyä, se että mailan laittaa kainaloon on tietoinen teko, ei mikään vahinko ja nollatoleranssia paljon helpompi jokaisen tuomarin noudattaa
- 2 päätuomaria, mitään koukkuja ei saa jäädä näkemättä,tasapuolinen linja. ilmeisesti noin 200.000€:n suuruinen lisälasku.
- nollatoleranssi hankala siksi että valitus ja ihmettely on hyvin suurta verrattuna ammattilaissarjaan jossa pelaajat ja valmentajat opettelevat pelaamaan uusien sääntöjen mukaan eivätkä ensimmäisten pelien jälkeen itke ties kenelle epäreilun suuria jäähymääriä

- kiekon ampuminen katsomoon on pelaajan oma valinta, ei vahinko, jos pelaaja on niin tyhmä että laukoo kiekon katsomoon eikä varmasti jäätä pitkin niin 2min, ei mitään epäselvää. harmi vaan että ei taida taitotaso liigassa riittää tämän säännön noudattamiseen. miettikää, kehittyisikö kiekollinen osaaminen jos sitä kiekkoa ei yksinkertaisesti iskettäisi pleksin kautta pois omalta alueelta?

-hyökkäysalua isompi-> enemmän tilaa pelata kiekkoa

- mv:n varusteet: oli jo aikakin puuttua tähän, ensi kaudeksi tulee muutokset.

- pelaajien taso ei ole kovin kummoinen enää varsinkin kun ulkomaille suuntaa niin moni. joukkuemäärä pienemmäksi ja mahdollisuus nousta alemmista sarjoista.
- pelimäärät suuremmiksi nuoriin, c/b-nuorista lähtien, siinä kehittyy mitä tekee, jos harjoittelee paljon, on hyvä harjoittelija, jos pelaa paljon, oppii pelaamaan. kuusinkertainen sarja 12 joukkueella-> 66peliä runkosarjassa voi olla kyllä pelin tasoa, laatua ja kiinnostavuutta ajatellen ongelmallinen, mutta nyt en sen kummemmin jaksanut kehitellä.

-mitä tulee maalivahdin liikkumisen rajoittamiseen. euroopassa on isompi kaukalo kuin NHL:ssä ja siten harvemmin mv:t nurkkiin lähtevätkään, eikä mailataito ole monestikkaan samaa luokkaa pohjois-amerikkalaisten kanssa, mielestäni mv:n liikkumista ei siis tarvitse rajoittaa.
 
Päivän veikkaajan luettuani ja eilisen Blues-Saipa 0-0 matsin nähtyäni toivon todella, että ensi kaudella viimeistään SM-liigassakin otetaan sääntökirja kirjaimellisesti mitä tulee kahvaus/estämis/häirintä tapauksiin. Ei tästä tule mitään, kun junioritkin opetetaan ensin koukkaamaan vauhti pois vastapelurilta ja vasta sen jälkeen opetetaan luistelemaan (mailatekniikkaa yms. hienouksia ei opeteta missään vaiheessa Suomalaisjunnuille). Tällä tahdilla tulevaisuudessa peli on vieläkin hirveämmän näköistä.
 
"Asia on moderaattorienkin mielestä noin, kuten Bluesbrother sen sanoi." -Moderaattorit

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Bluesbrother sanoi:
Päivän veikkaajan luettuani ja eilisen Blues-Saipa 0-0 matsin nähtyäni toivon todella, että ensi kaudella viimeistään SM-liigassakin otetaan sääntökirja kirjaimellisesti mitä tulee kahvaus/estämis/häirintä tapauksiin. Ei tästä tule mitään, kun junioritkin opetetaan ensin koukkaamaan vauhti pois vastapelurilta ja vasta sen jälkeen opetetaan luistelemaan (mailatekniikkaa yms. hienouksia ei opeteta missään vaiheessa Suomalaisjunnuille). Tällä tahdilla tulevaisuudessa peli on vieläkin hirveämmän näköistä.
Asiakirjoitusta!

Pelin nopeutamiseksi kosketuspitkä voisi olla kokeilemisen arvoinen, vaikka eurooppalainen pitkäkiekko estääkin turhia loukkaantumisia. Silti joku kolmekin peräkkäistä pitkää kiekkoa B-pistealotuksineen on tylsää kuin mikä.

Nhl:stä voisi ottaa liigan sääntöihin kaikille samankokoisen kaukalon. Nykyinen olympiakoko (30*60 m^2) voisi sinällään olla passeli.
 
Hevosjalostus on työtä sangen suuriarvoista.

forrest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Blue Jackets, Panthers
Varmasti paljon vanhan kertausta, mutta:

Jatkoajat (ja sen mukana lottoarvonta-rankkarit) voisi poistaa kokonaan runkosarjapeleistä. Joukkueilla on 60 tehokasta peliminuuttia aikaa tehdä yksi maali enemmän kuin vastustaja, joten miksi ihmeessä pitää vielä antaa 5 lisäminuuttia? Tosipeleissä (pudotuspelit ja mahdollinen tuleva karsinta) kuuluu olla jatkoerät.

Runkosarjassa pisteytys normaaliksi, eli voitosta 2, tasurista 1 ja tappiosta 0.

Jos ottelussa tuomitaan rangaistuslaukaus, sitä suorittamaan pitäisi määrätä kaltoin kohdeltu pelaaja, ellei hän ole loukkaantunut tilanteessa.

Välisarjat pois.

8 joukkueen pudotuspelit paras seitsemästä -periaatteella alusta loppuun asti.

Lisäksi Tapparan pelaajilta pitäisi kieltää oman maalin taakse meno ylivoimalla sekä hyökkäyspäässä kiekon vienti kulmiin (eli molemmat ns. kielletyiksi alueiksi).
 
In Janne We Trust.

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ehdottomasti näin:

- Kahvaan nollatoleranssi! Jokaikisestä koukun tyngästä jäähypenkille, jokaikisestä kiekottoman miehen estämisestä jäähypenkille.

- Keskialueen kavennus, hyökkäysalueet pidemmiksi.

- Maalivahtien kamojen pienennyt NHL-malliin.

- Pitkäkiekko NHL-tyyliseksi.

- Jatkoaikavoittajalle 3 pistettä, häviäjälle 0. Jos rankkarit on pakko pitää, niin voittajalle 2 pistettä häviäjälle 0.

Pääpaino näistä ensimmäiselle. Kahva on saatava pois sm-liigasta, ei tuollaista peliä enää kukaan halua katsoa. Miettikää itse, miten ärsyttävää olisi pelata jos KOKOAJAN olisi jonkun maila kainalossa hidastamassa vauhtia?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy