Mitä nykyisistä eduskuntapuolueista äänestäisit epätodennäköisimmin?

  • 6 960
  • 73

Mitä nykyisistä eduskuntapuolueista äänestäisit epätodennäköisimmin?

  • Kansallinen Kokoomus

    Ääniä: 26 10,0%
  • Suomen Sosialidemokraattinen Puolue (SDP)

    Ääniä: 10 3,8%
  • Perussuomalaiset

    Ääniä: 50 19,2%
  • Suomen Keskusta

    Ääniä: 3 1,1%
  • Vasemmistoliitto

    Ääniä: 30 11,5%
  • Vihreä liitto

    Ääniä: 56 21,5%
  • Suomen ruotsalainen kansanpuolue (RKP)

    Ääniä: 19 7,3%
  • Suomen Kristillisdemokraatit (KD)

    Ääniä: 40 15,3%
  • Muutos 2011

    Ääniä: 27 10,3%

  • Äänestäjiä
    261
  • Poll closed .
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Eduskunnassa istuu tällä hetkellä edustajia yhteensä yhdeksästä puolueesta, jotka ovat eduskuntavaalien 2011 tulosten mukaisessa suosituimmuusjärjestyksessä seuraavat (edustajien määrä vaalikaudella 2011-15): kokoomus (44), SDP (42), perussuomalaiset (38), keskusta (35), vasemmistoliitto (14), vihreät (10), RKP (9), kristillisdemokraatit (6) ja muutos 2011 (1).

Mitä nykyisistä eduskuntapuolueista äänestäisit epätodennäköisimmin seuraavissa eduskuntavaaleissa, jos päätös pitäisi tehdä nyt?
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eduskuntavaalien osalta demaria äänestin. Tai siis en äänestä. En mitenkään näe, että sen paremmin puolueen ohjelma kuin yksittäinen ehdokaskaan voisi tarjota jotain sellaista mille ääneni antaisin. Äänestän eduskuntavaaleissa yleisesti ottaen oman alueeni (kuntani) kärkiehdokasta, ja se tuskin koskaan tulee olemaan demari. Periaatteessa voisin äänestää jotain korkean profiilin änkyrääkin, mutta tällainenhan ei missään nimessä olisi SDP:n ehdokkaana; siksi Muutos, Vas. ja PS:kin ajavat demarien edelle.

Kunnallisvaaleissa voisin demaria äänestää siinä tapauksessa, että kys. ehdokas ajaa jotain minulle erityisen tärkeää asiaa, ja uskon hänen voivan siihen vaikuttaakin. Aika epätodennäköistä tämäkin toki on, ja todennäköisempää lienee että myös tässä tapauksessa kys. ehdokas on jonkun muun puolueen kirjoilla.

Presidentinvaalien osalta kysymys on tietysti aika teoreettinen, ja jos toisella kierroksella vastakkain olisivat vaikkapa Vas ja SD, niin se lienee aika sama mitä käyn lähetystössä äänestämässä.
 
Viimeksi muokattu:

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Ensimmäisenä pois kokoomus ja nuo rasistinatsipuolueet, sen jälkeen paskanpussittajamaalaiset, rkp ja jeesustelijat. Hyviä vaihtoehtoja on niin vähän noissa jäljelle jääneissä. Mutta noita mainittuja en ole äänestänyt, enkä äänestä.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Vasemmistoliittoa, kristillisdemokraatteja ja vihreitä.
Noita kolmea en tule koskaan äänestämään.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
KD. James pelastui vain koska hänellä varmaan on jo muutenkin vaikeaa. Yrittäisi hyvä mies ryhdistäytyä!
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Vasemmistoliiton äänestäminen on kuin ampuisi kuulan kalloonsa, ihan yhtä rakentavaa touhua. Vihreät ja uskontopuolue melkein sama, ei mitään käyttöä. Jameksen äänestäminen ei palvele ketään eikä mitään. Demareita ei tarvitse äänestää, aina on parempia vaihtoehtoja. Eikä niin huonosti voi mennä, että äänestyslappuun olisi väkerrettävä jonkun persun numeroa. RKP:ssa on fiksujakin ihmisiä, mutta sitten on aika paljon näitä mielensäpahoittajatätejä ja tietysti kielimilitantteja. Ei noita voi oikeasti äänestää, paitsi jos vaihtoehtona on joku sosialisti.

Nykyisistä eduskuntapuolueista ei voi äänestää kuin Kokoomusta, tai jos Kokoomuksen toiminnasta on huomautettavaa, niin sitten Keskustaa. Jotakin Perustuslaillisen Oikeistopuolueen kaltaista ryhmää saattaisin jopa äänestää, mikäli tällainen vaihtoehto olisi vielä olemassa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tulkitsin kysymyksenasettelun koskevan pitkälti eduskunta-, kunnallis- tai eurovaaleja. Esim. presidentinvaalit ovat enemmän henkilövaalit, ja toisella kierroksella voi joutua äänestämään kahdesta huonosta vaihtoehdosta.

Eduskunta-, kunnallis- tai eurovaaleissa en missään olosuhteissa äänestäisi Vihreitä. Tämä ei varmaan kauheana yllätyksenä tullut.

Kommunisti- ja anarkistipuolueitakaan ei ole ollut tapana äänestää, eli Vasemmistoliitto (SKP:n tapaisista pienpuolueista puhumattakaan) ei ääntäni saa. Arvostan kyllä ns. vanhan liiton duunarivasemmistolaisia, mutta tätähän väkeä on Vasemmistoliitossa minimaalisesti. Arhinmäkeläiset aktivistit ja rastapäiset ituhipit saavat ääneni kun Helvetti jäätyy.

RKP:ta en äänestäisi missään olosuhteissa. Kumpaakin kieliryhmää haittaavaa politiikkaa ajava Ankkalammikon kähmintäporukka.

Kokoomus - just say no. "Koti, uskonto, isänmaa"-linjaa sentään ymmärsin, samoin vanhan liiton patruunoita, joille sana arvomaailma tarkoitti muutakin kuin pörssikurssin lyhytaikainen arvonnousu pikavoittojen toivossa. Puolueen edessä fantastinen Jyrki ja avoimena oleva lompakko Kreikkaan, ministereinä rattijuoppoja ja nuorisokaaderissa uuslapualaisia.

Demarit ovat ääriholhoava kevytversio Kokoomuksesta, jonka vuotavat raot on tilkitty unelmahötöllä ja paskanpuhumisella. Mitään tekemistä ei demareillakaan ole juhlapuheissa muistellun "työväen" kanssa. Onneksi vene on sentään uppoamassa ja kannatus laskenut kuin pyy maailmanlopun edellä.

Kepu pettää aina. En ole Keskustaa ikinä äänestänyt, vaikka Väyrystä teki mieli.

Kristillisdemareissa ei ole oikeastaan kauheasti vikaa. Minussa on se vika, koska en ole uskossa enkä kristitty ollenkaan. Jos puolue olisi nimeltään antikristilliset, niin voisin joskus äänestääkin. Realistinen konservatiivisuus on aina paikallaan, tosin ei näin tiivistetyssä muodossa. En silti ole tätä porukkaa äänestänyt, enkä äänestä liian lukuisten hihhulien takia.

Muutos2011 - vuosi 2011 meni jo. Sinänsä kannatan Sveitsin mallin mukaista suoraa demokratiaa, mutta Muutos 2001 -porukka on lähinnä vitsi.

Äänestän siis Perussuomalaisia, kuten olen äänestänyt jo vuoden 2000 presidentinvaalien ensimmäiseltä kierrokselta alkaen. Demokratiaa ilman liian holhoavaa sosialismia ja kansalliskonservatiivisen maltillista näkemystä. Riittää minulle, hetkittäisistä lieveilmiöistä huolimatta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Epätodennäköisimmät olisi KD, RKP ja Muutos 2011.

Vaikea uskoa, että ääni menisi millekään noista missään tilanteessa. Lopuista puolueista voisi ehkä löytyä jotain äänestettävän arvoist, ainakin tikulla kaivamalla. Tätä nykyä tuntuu kyllä siltä, että yksikään puolue ei oikein vakuuta millään lailla. Katsotaan mitä tapahtuu.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Kokoomusta en äänestäisi. Heidät on jo niin nähty. Muut sentään hieman yrittävät ajatella tuloerojen kasvun rajoittamista...
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikea valinta Vasemmistoliiton ja Vihreiden väliltä. Joskus märkäkorvana äänestin muistaakseni jotain vihreää kunnallisvaaleissa, mutta silti se taitaa olla tällä hetkellä vastaukseni tähän kyselyyn. Tuskin myöskään tulee eteen tilannetta, että joutuisi RKP:tä tai Kristillisiä edes harkitsemaan tai Kepua. Ehkä pressanvaaleissa nipinnapin, mutta ne onkin enemmän henkilövaalit. Esim. jos olisin muutaman kuukauden vanhempi, olisin varmasti äänestänyt 94 toisella kierroksella Rehniä. Ja Kepua joutui äänestämään 00 vaaleissa.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Yhtään porvaripuoluetta en äänestäisi, kokoomus etunenässä joutaisi hiuksista vittuun...
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Vasemmistoliitto ei tule saamaan ääntäni koskaan.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Ykköskoriin laskevassa järjestyksessä:
Vasurit, Vihreät, RKP, (Muutos20XX), KD

Kakkoskoriin:
SDP, Kepu, Kokoomus

Persut on siis tällä hetkellä viimeisenä tällä epäsuosituinmuuslistallani, mutta varaan itselleni oikeuden muuttaa kantaani ja/tai jättää vaikka kokonaan äänestämättä.

Mitään Muutos20XX-puolueita en pidä edes vaihtoehtoina. Sen sijaan "nukkuvien puolue" voisi tulla ääritilanteessa kysymykseen, vaikka olenkin äänioikeuden saatuani äänestänyt joka ainoassa vaalissa 70-luvulta lähtien.

Edit: Katohan, kun unohdin kokonaan Kristilliset. Noh, kertokoon se puolestaan mielipiteeni ko. puolueesta - ykköskorin porukkaa...
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Sellaista tilannetta ei eteen tule että Vihreää liittoa äänestäisin.

Ennemmin annan ääneni vaikka pesunkestävälle kommunistille tai vaikka RKP:lle.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Pers-suomalaiset, Keskusta ja kristilliset. Keskustaa ehkä totta puhuen kaikkein epätodennäköisimmin, mutta ehti livahtaa PS vastaukseen - olisi voinut sallia useamman valinnan äänestykseen. Muutos 2011:a en oikein laske varsinaiseksi puolueeksi vaikka nyt saivatkin Potkukelkan myötä eduskuntapaikan.

Toisessa päässä sitten ovat vihreät ja SDP, joista aika pitkän välimatkan päässä Kokoomus. Vasemmistoliittoa en voi äänestää ennen kuin käyvät menneisyytensä oikeasti läpi ja lakkaavat roikuttamassa ex(?)-taistolaisia riveissään.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Kova taistelu Vihreiden, Persujen ja Kristillisten välillä mutta Vihreille osui tässä ääni. Poliittinen sylikoira, joka on valmis myymään kaikki periaatteensa päästäkseen hallitukseen. Tavoitteena tuntuu olevan normaalin ihmisen elämän vaikeuttaminen mahdollisimman paljon.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tällä hetkellä eduskunnassa on suuri joukko puolueita joiden ehdokkaille en antaisi ääntäni, jos tarkkoja ollaan niin eduskunnassa on 9 puoluetta joille en juuri nyt antaisi ääntänyt jos vaalit pidettäisi tänä nimenomaisena hetkenä. Koetan kuitenkin asettaa puolueet huonommuusjärjestykseen siten, että huonoin en ensimmäinen ja siitä lähdetään kulkemaan "parempia" vaihtoehtoja kohden.

1. Kristilliset:

Vaikea kuvitella, että koskaan uskonnottomana antaisin ääntäni missään vaaleissa sellaiselle ehdokkaalle, joka kuuluu Kristillisiin ja jakaa puolueen tärkeimmät arvot.

2. Muutos 2011:

Tätä tuskin edes tarvinnee perustella. Puolueelle en antaisi ääntäni vaikka tietyissä asioissa Hirvisaari - puolueen ainoana edustajana - ajaa asioita joista haluan puhuttavan mutta tässä suhteessa Hirvisaaren sanat ovat sellaiset joita en allekirjoita rasistina.

3. RKP:

Ruotsalaisiin profiloituneen puolueen äänestäminen tuntuu vaikealta tehtävältä, etenkin kuin nykyisellä kuten ei tulevallakaan kotipaikkakunnallani ole riittävän profiloituneita puolueen edustajia jotka muuten ajaisivat arvojani. Puolueeseen on kuitenkin kuulunut intellektuelleja joilta olisin voinut kuvitella äänestäväni jos se olisi ollut mahdollista, kuten vaikkapa Jörn Donner.

4. Keskusta:

Käytännössä surkein suurista puolueista lestasiipineen. Heitä äänestäminen olisi likimain äänen tuhlaus minulta kun en taida arvostaa puolueen arvoja kovinkaan korkealle.

5. SDP ja Vasemmistoliitto:

Kumpikin puolue tuntuu tietoisesti unohtaneen ne perusarvot joita ihmiset - työläiset - kannattivat ja tilalle on tullut haihattelua ja maailmanparantelua. Myisivät ennemminkin rynnäkkökiväärejä ja ammuksia kehitysmaihin - siitä olisi enemmän hyötyä Suomelle kuin heidän nykyisestä politiikasta.

6. Kokoomus ja Vihreät:

Oikeastaan tämän kaksikon olisi voinut laskea samaan joukkoon edellisen kaksikon kanssa mutta jotta saisin aikaan edes hiukan eroa niin erotellaan nämä edellisistä "nuijapäistä".

Koskaan en ole Kokoomuksen edustajaa äänestänyt enkä usko, että äänestänkään - ei ole minun puolueeni. Sen sijaan Vihreiden ehdokkaita olen äänestänyt mutta nyt sille tuli stoppi. Jos puolue olisi edelleen profiloitunut luonnonsuojeluun niin voisin jopa kuvitella äänestäväni tolkullista ehdokasta mutta nyt puolueen nimellä on sellainen kaiku etten voi eduskuntavaaleissa äänestää puoluetta - jos Osmo lähtee pressanvaaleihin mukaan niin tuolloin käännän kelkkani ja seuraan ääntenlaskentaa nauttien pilsneriä!

7. Perussuomalaiset:

Huonoista vaihtoehdoista vähiten huono mutta oikeastaan vain ja ainoastaan Jussi Halla-ahon tähden. Mutta kuten olen monasti todennut, en voi äänestää Persuja, koska puolue profiloituu liikaa Timo Soiniin ja minä taasen en jaa hänen arvoja - tarkemmin sanoen hänelle tärkeitä arvoja.

Listan laadittuani huomaan etten oikeastaan voi äänestää tulevissa eduskuntavaaleissa laisinkaan, koska vaalipiirissäni ei ole Halla-ahoa eikä edes Osmoa. Jätän siis äänestämättä jollei suuren suurta ihmettä tapahdu!

vlad.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Käytännössä aina äänestän henkilöä, koska oikeastaan kaikki puolueet herättävät jonkinlaista epäluuloa. Edelleen tämä muaddibin viesti on ns. natsikultaa. Kai tämä juontaa juurensa lapsuus- ja nuoruusajan Kouvostoliitosta, jossa sitoutumattomien ryhmä taisi kunnanvaltuustossa olla aikanaan suhteellisesti Suomen suurimpia. Jos pakko on joku puolue valita, niin kai se sitten on pronssikautisiin arvoihinsa nojaava Kristilliset ja hyvänä kakkosena RKP, vaikka kaikki suomenruotsalaiset, jotka tunnen ovat helvetin mukavia ihmisiä. En silti kielipuoluetta, varsinkaan "väärällä" puolella olevaa, koskaan äänestäisi.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Persut oikeastaan ainoa, ketä voisin äänestää. Vaihtoehdot vitunkuvan piirtäminen äänestyslappuun tai nukkuvat. Vastasin kuitenkin Vihreät.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Vasemmistoliitto melko selvä ykkösinhokki. Kommareita ja muita anarkistihäiriköitä. Vaikea löytää mitään hyvää sanottavaa. Tosin rasvakourakommari ja korpikommari ovat huomattavasti vähemmän vastenmielisiä kuin ideologiset marxilaiset. Tämä on kai sitten sitä persujen tuomaa suvaitsevaisuutta :). Niin tai näin, vasurit on puolueena mahdoton äänestettävä edes ajatuksen tasolla.

Vihreät "hyvä" kakkonen. Periaatteessa samaa jengiä kuin vasurit, lisättynä parilla siedettävällä "talousliberaalilla". Vesimeloni kuvaa hyvin stereotyypistä vihreää: Päältä vihreä ja sisältä punainen. Ei samanlaista historian painolastia kuin vasemmistoliitolla, vaikka niitä "ex"-stallareita om vihreissäkin pyörinyt.

Kolmosena demarit. Vähälahjaisten holhoajien kanakerho. Lisäksi niitä vain valitettavasti kuhisee edelleen virkamiehistössä ja valtion suojatyöpaikoissa, joten jonkinlaiseen hallitysyhteystyöhän niiden kanssa pitää vieläkin kaikkien olla valmiita. Toisaalta persut eivät ehkä olisi kasvaneet näin suureksi, jos herravihasta ja kateudesta elämäniloa saava tietty äänestäjäsegmentti ei olisi siirtänyt ääniään persuihin. Eli jotain positiivista vaikutusta demareillakin, joskaan ei itse puolueella.

Nelosena rkp. Yhden asian edunvalvontapuolue, missä on lisäksi liikaa seinähulluja kukkahattutätejä. Kaikki on kuitenkin lopulta kaupan, paitsi ruotsinkieli. Mukana joitakin järkeviä (mies)porvareita, joiden kanssa pystyy yhteistyöhön, jos kielikysymys ei ole kompromissilistalla.

Viidentenä kepu eli maalaisliitto. Paljon vastenmielisen oloisia niljakkeita, jotka ovat hyvin samaa rotua kuin persujen ns. kauhusiipi niikkoineen ja oinosineen, mutta sisäsiististi poliittisesti korrekteja. Erona se, että tyypillisen puolueessa toimivan kepujuntin mielestä humanitaarinen maahanmuutto on hyvä asia, koska maine (niin ja koska humamut eivät tule heidän perunapelloilleen, vaan pysyvät kaupungeissa). Monilla kepulilla ei ole kuitenkaan mitään ideologiaa vallanhalun ja jyväjemmaamisen lisäksi, joten heidän kanssaan pystyy yhteistyöhön - kun vain varautuu selkäänpuukotukseen joka nurkan takana. Sipilä-nimisen kuplan puhkeamisen jälkeen kepusta riittää taas äänikauraa kolmelle muulle suurelle puolueelle, tai ainakin persuille ja kokkareille.

Kuudentena "inhokkina" krisut. Nuorena vihaisena miehenä olisin varmaan angstannut heidät top-3 inhokkeihin, mutta arvokonservatismi on näinä aikoina lähinnä sympaattista, jos ei laske uskontoa. Eikä se uskovaisuuskaan häiritse, jos se pysyy henkilökohtaisena vakaumuksena ilman hihhulipolitiikkaa. Olisivat kuitenkin ehkä suurempana haitallinen puolue kukkahattuiluineen; nyt pienpuolueena enemmänkin harmiton hurskastelijoiden kerho. Lisäksi persujen kautta on kai tullut tiettyä "pakkosuvaitsevaisuutta" kd-tyyppisiä ihmisiä kohtaan. Ja kieltämättä tietyille persuille kd tuntuisi sopivammalta puolueelta.

Kokkareita ja Persuja(Halla-ahoa) olenkin äänestänyt, vaikka haukkumista niissäkin puolueissa kokonaisuutena riittäisi. Kokoomusta en enää äänestä, ellei sitten Susanna Kosket ja Wille Rydmanit syrjäytä kokoomusjohdon "fantasista" koplaa tujusineen, kataisineen ja stubbeineen. Ei tule tapahtumaan lähitulevaisuudessa, vaan kokoomus pysyy ämmäpuolueena näillä näkymin pitkään. Lisää pyhää euroa, maahanmuuttoa ja ruotsinkieltä lisättynä sateenkaarihömpötyksellä.

Muutosta en laske tässä tapauksessa eduskuntapuolueeksi, enkä kyllä äänestäisikään.

Persut karistavat pikkuhiljaa lukuisia hygieniaongelmiaan ja amatööripuuhastelua harteiltaan, mutta luulen, että mieleiseksi puolue kokonaisuutena voi muuttua vasta kun esim. Jussi Niinistö nousee johtajaksi, eikä populismi ole enää itseisarvo. Niinistökään ei kuitenkaan pysty ratkaisemaan tiettyä perusongelmaa perussuomalaisissa. Suurin ristiriita persujen sisällä ei suinkaan ole median rakastama "maahanmuuttokriittiset vs sympaattiset smp-lantsarit" -teema (mikä on pitkälti fiktiivistä toiveajattelua) vaan ihan talousnäkemykset. Eurokriisi pitää vielä PS-rivit näissä asioisssa näennäisen yhtenäisenä, mutta sekin kriisi loppuu joskus. Persujen sisällä on vasemmistoliitosta kokoomuksen oikeaan laitaan taloudesta ajattelevia ihmisiä (vasen siipi kuitenkin enemmistönä), joten pragmaattista olisi, ettei PS tavoittele koskaan esim. valtionvarainministerin salkkua vaan pysyy hallitusagendaltaan muissa (arvo)kysymyksissä. Eurokriisin loputtua on oltava valmis tukemaan hallituksessa kokoomusta, kepua tai demareita ( niiden kannatuksesta riippuen) verotuskysymyksissä ja tehdä vastaavasti vähemmän kompromisseja esim. maahanmuuttopolitiikassa, kriminaalipolitiikassa ja puolustuspolitiikassa.

Huomasin kyllä jo kirjoittaessa, että vähän repesi persuketjun puolelle, mutta jätän tänne, kun en aio varsinaisesti jäädä keskustelemaan.
 

Baldrick

Jäsen
Kokoomusta en äänestäisi. Heidät on jo niin nähty. Muut sentään hieman yrittävät ajatella tuloerojen kasvun rajoittamista...

Ja onko siinä jotain vikaa, jos on olemassa tuloeroja? Kovalla työllä yleensä ne rahat tehdään ja lähestulkoon kaikilla on siihen olemassa mahdollisuus, mutta jotkut ovat vain laiskoja, urpoja tai tehneet elämässään vitun tyhmiä ratkaisuja. Tämän jälkeen pitäisi säätää lakia sillä tavalla, että joku toinen ei saa vahingossakaan olla liian kaukaisessa tuloluokassa kuin itse on? Mielestäni tuloeroja tärkeämpää on pitää huoli, että kaikilla on niihin mahdollisuus eli valtion tarjoama koulutus, sekä tuet mm. opiskeluun.

Epätodennäköisimmät olisi KD, RKP ja Muutos 2011.

Vaikea uskoa, että ääni menisi millekään noista missään tilanteessa. Lopuista puolueista voisi ehkä löytyä jotain äänestettävän arvoist, ainakin tikulla kaivamalla. Tätä nykyä tuntuu kyllä siltä, että yksikään puolue ei oikein vakuuta millään lailla. Katsotaan mitä tapahtuu.

Veit sanat suustani.
 

Tuamas

Jäsen
Moni muukin puolue on hyvin epätodennäköinen ääneni saaja, mutta Muutos 2011 on sen luokan hörhöporukka että sinne ääneni ei tule koskaan eikä missään olosuhteissa menemään.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
RKP. Yhden asian puolue, jolle käy kaikki hallitusneuvotteluissa, kunhan pakkoruotsi säilyy. Tällaisia ei tarvita enää 2010-luvulla.

Toki Kristillisdemokraatit ja Muutos 2011 myös.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
2. Muutos 2011:

Tätä tuskin edes tarvinnee perustella. Puolueelle en antaisi ääntäni vaikka tietyissä asioissa Hirvisaari - puolueen ainoana edustajana - ajaa asioita joista haluan puhuttavan mutta tässä suhteessa Hirvisaaren sanat ovat sellaiset joita en allekirjoita rasistina.

Kunnioitettavaa rehellisyyttä. Saanko kysyä millaisia sanoja allekirjoittaisit rasistina kun Jameksenkin sanat edustavat ilmeisesti liikaa hyysärimeininkiä?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niitä on niin monta, ettei yhtä voi valita. Mutta: Viherkokoomus, Vasemmistokokoomus ja kokoomusKokoomus, sekä tietenkin hihhulit, hurrit ja paavinpalvojapersut kun niputetaan yhteen niin siinähän se puolue onkin, jota en ihan äkkikummassa ala äänestämään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös