Mainos

Mitä musiikkia jatkoaikalaiset kuuntelevat?

  • 5 292
  • 37

Mitä musiikkia jatkoaikalaiset kuuntelevat?


  • Äänestäjiä
    241

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kas näin. Aikani kuluksi ajattelin kyhäillä tällaisen äänestyksen, jossa selvitetään jatkoaikalaisten musiikillista suuntautumista. Tällainen ketju löytyi tuolta kaukaa arkistoista, mutta siitä äänestyksestä on jo jonkin aikaa, joten ajattelin laajentaa hieman vaihtoehtojen määrää ja kun kirjoittajien määräkin on noussut niin saadaan varmasti enemmän ääniä.

Yritin saada niin monta musiikillista tyylilajia vaihtoehtoihin kuitenkin, niin etten ala luettelemaan jonkin tyylisuunnan selkeitä alalajeja (esim. rock -> Grunge) eli nämä kuuluvat rockiin siinä missä heviin kuuluu myös esim. death metal ynnä muu raskaampi, jos joku niitä kuuntelee. Luen myös vaikkapa kasarihevin ihan hevin alle yms. Progen ja punkin nyt laitoin tuonne, jotka voisi vaikka rockin alalajiksi laskea, mutta menköön tämän kerran.

Toivottavasti oma musiikillinen suuntautumiseni ei näy äänestysvaihtoehdoissa liikaa, yritetään siis säästyä turhilta genre-riidoilta. Kuitenkin itse olen kova rockin, bluesin sekä vanhan hevin ystävä, joka on saattanut näkyäkin musiikkiketjuissa joihin olen kirjoitellut.

Kokeillaas miten äänestys toimii!
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Vaikea pala.. Onneksi tama on monivalintakysymys. Teini-ikaisena kuuntelin paljon heavya ja rockia, siita vuosien saatossa musatyyli on aika paljon mennyt tuonne elektronisen puolelle. Aina ajoittain sita tulee sellaisia kausia jossa kaivaa vanhat levyt esiin ja muistelee mita sita nuoruudessa oikein tuli kuunneltua. Taytyy myontaa etten ole yhden genren orja, vaan musiikkimaku on aika monipuolinen. Voisi sen kai sanoa ettei tykkaa genresta, artistista vaan ennemminkin hyvista biiseista. Aika monista, ellei kaikista, genreista loytyy vahintaan muutama hyva biisi/artisti jota kuuntelee varsin mielellaan. Aina olen avoimin mielin uusille jutuille ja kaikenlaista sita tulee kuunneltua. Kuitenkin painottuen tosiaan sinne elektronisen suuntaan.

Kai tassa sai ruksata kaikki boksit?
 

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Olin ennen aivan pesunkestävä hoppari, oli aivan sairaan isot vaatteet ja räppi oli sitä kunnon musiikkia. Vaikkakin aina on hyvä hevibiisi iskenyt, mutta tässä pari vuotta sitten aloin koko ajan enemmän ja enemmän kuuntelemaan raskaampaa musiikkia, kuten Lamb Of Godia, Panteraa yms., ja nyt pääpaino on raskaammassa musiikissa, vaikkakin kuuntelen hyvää räppiä vieläkin. Sopivaa vastapainoa. Nyt ihan tämän vuoden aikana musiikkimaku on vähän alkanut menemään myöskin kevyempään suuntaan, mm. Disco Ensemble ja J.Karjalainen lukeutuvat lempiartisteihin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Aikalailla kaikkiruokainen toistaiseksi. Iskelmähumppa sekä perinteisessä mielessä että modernina tanssijytkytyksenä ei kovasti iske, toki yksittäisiä poikkeuksia joukkoon mahtuu jokaisesta genrestä. Ruksasin kuitenkin sellaiset tyylit, joita valitsee omille soittolistoille eri yhteyksissä, eikä vain kuule joissain julkisissa tiloissa taustamusana.

Pikku viilaus: Missä on metalli?
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Pikku viilaus: Missä on metalli?

Tätä mietin jonkun aikaa, että laittaisinko heavyn ja metallin erikseen, sillä tarkoittavathan ne melkein samaa mutteivat ehkä kuitenkaan. Kovempi metallihan polveutuu vanhasta hevistä ja ehkä tähän olisi voinut sitten nekin laittaa erikseen, kun progen ja punkin tuonne myös tarjosin erikseen, mutta nyt näin. Tässä äänestyksessä siis ajattelin, että heavy metallin vieläkin raskaammat alalajit voisi sijoittaa siis tuonne hevin osastoon, vaikka soitannollisia eroja voi olla paljonkin.
 

Wolves

Jäsen
Aikalailla kaikkiruokainen toistaiseksi.

Pikku viilaus: Missä on metalli?

Mieli teki ruksia kaikki (pl. Trance etc. etc.), mutta ruksin vain eniten kuunnellut.

Pikku Viilaus 2: Missä on Country?
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Niin, onhan tuolla dance, techno ja trancekin erikseen ja täytyy sanoa ettei mulla ole hajuakaan mitä ero niissä on, mutta enpä niitä ruksinutkaan. Mulle noi kaikki menee Disco-termin alle.
Pointti on se, että näistä termeistä voidaan vääntää hamaan loppuun asti ja oikeita termejä ei varmaan löydetä sittenkään.

Ihan hyvät vastausvaihtoehdot tuolla nyt on.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ruksit kohtiin Blues, Rock, Heavy/Metal, Suomirock, Rap, Progressiivinen ja Pop. Jazzia ja klassistakin joskus harvoin kuulostelen ja molemmista pidän, mutta ei vain ole vielä todellista kipinää tuohon suuntaan tullut.

Niinkuin tuossa parilla muullakin makuni musiikin suhteen on paitsi monipuolistunut, myös mennyt enemmän tunnelmallisempaan ja vähän vaikeammin avautuvampaan suuntaan iän myötä.

Poppifriikki olen ollut pienestä pitäen, joten kuuntelen ihan perus kertsipoppiakin.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Se on paturock se mikä jyllää. Nimittäin kyllähän täytyy olla nuoressa miehessä jotain pahasti vialla jos ei muna nouse pystyyn kun vanhat miehet revittää hikisinä nahkahousuissa. Hard/heavy Rock ja varsinkin 70-80-luvun musiikki. ACDC, Mötikät, Doors, KISS, WASP, Skid Row, ZZ Top, Led Zeppelin, Vanha Len, Def Leppard...

Myös Blues ja Soul vibat vetoavat.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ruksasin viimeistä lukuunottamatta kaikki vaihtoehdot, koska minun genreni on hyvä musiikki.
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Yksinkertaisesti, country ja rap. Myös jotkut "rakkauslaulut" menevät hyvin seassa. Heavy metalia tai punkia en voi kuunnella, sillä en saa sanoista mitään selvää sen sekamelskan keskeltä.
 

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
Ruksasin melkein jokaisen kohdan. Pari jäi makuni ulkopuolelle, sillä en esim. jazzia kuuntele mitenkään kummemin, vaikka joskus saatan sellaisen biisin harvoin kuunnella, mutta ne ovat niin harvoja kertoja, että en varsinaisesti lajia "kuuntele".
 
Suosikkijoukkue
NYR
Vastasin jazz/rock/heavy/en kuuntele musiikkia. Sopivassa humalssa tykkään kovasti jazzista. Silloin harvoin kun kuuntelen musiikkia, kuuntelen rokkenrollia ja heavya, pääosin ulkomaista sellaista. Mutta vastasin myös en kuuntele musiikkia, koska en tosiaan kovin paljoa sitä tee, esim. lenkillä en koskaan kuuntele musaa ja olenkin huomannut olevani eräänlainen outolintu, koska vähintään yhdeksän kymmenestä kaduntallaajasta kulkee nykyään kuulokkeet korvilla.
 

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vanhan koulukunnan Death-mättö on minun mieleeni.Tosin melodinen Death-metalli iskee myös. Lisäksi Doom-, Dark- ja jotkin Black-metalliorkesteritkin käy.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Kuuntelen enimmäkseen metallia, Kotiteollisuutta (joka ei mielestäni lukeudu suomirockiin), teknoa, trancea, jazzia (Norah Jonesin muodossa), poppia sekä toisinaan vanhoja suomalaisia iskelmiä. Viimeksi mainittuja tosin ainoastaan silloin, kun satun kuuntelemaan joko Puhelinlangat laulaa-ohjelmaa tai vaihtoehtoisesti Entisten nuorten sävellahjaa.

Klassista musiikkia kuuntelen valitettavan harvoin. Näin siitäkin huolimatta, että olen tutustuin kyseiseen musiikkiin ollessani vain vähän yli 5-vuotias.
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Pääosin makuni asettuu akselille hevi-rock. Joskus tykkään kuunnella myös klassista. Vaikka 90% musiikkimaustani meneekin tuonne hevin puolelle, niin joskus vaihtelu virkistää.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ainahan noita genrejä voisi luetella loputtomiin lisää, kun splittaa lajin useammiksi alalajeiksi ja useampaan kertaan. Mielestäni ihan riittävän selkeä ja relevantisti tehty jako Pavlikovskylta, eikä ihme kun mies tuntee populaarimusiikin vivahteet nykyajasta pitkälle taaksepäinkin.

Heavyt ja metallit ja varsinkin kuolonkorinat voisi tietysti erotella toisistaan, mutta "raskas" lienee riittävän suuntaa antava merkkaus mieltymyksistä tässä yhteydessä. Ymmärrän hyvin jos joku synkkänä syntynyt kaveri ei ymmärrä, miksi Ritchie Blackmore's Rainbow ja Burzum työnnetään samaan kategoriaan.

Minäkään en Vuokralaisen tavoin erota dance, teknoa, trancea ja sen sellaisia toisistaan. En sano tätä millään pahalla kyseisiä tyylisuuntia kohtaan, mutta näin se vaan on. Ei kenenkään musiikillinen intressialue voi kaikkea kattaa. Sen sijaan on hieno juttu, että julkaistun musiikin suureen back-katalogiin tulee koko ajan lisää tarjontaa ja mahdollisimman moni löytää itselleen mieluisaa musiikkia. Mistä senkään tietää, jos jonakin päivänä löytäisin teknomusiikin hienoudet, vaikka epäillä tuota aina sopii (jo vanha mies... sanokaa mitä sanotte, tankki se on... piru, niin).
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ainahan noita genrejä voisi luetella loputtomiin lisää, kun splittaa lajin useammiksi alalajeiksi ja useampaan kertaan.

Totta, parhaimmillaanhan tästä saisi hurjan laajan kyselyn, josta alalajeja löytyisi niin paljon, että vastausvaihtoehtojen maksimimäärä tulisi käytettyä monenkertaisesti. Varmasti jatkoajastakin löytyy musiikin alalajien kuuntelijoita paljonkin siinä missä Radio Novan hittejä kuunteleviakin.

Rock jyrää siis äänestyksessä, mikä ei ole mikään yllätys. Näkeehän sen jatkoajassa avatuista ketjuistakin, että rock-musiikki on hallitseva musiikin laji, vaikka rapille ja konemusiikillekin on omat kuulijakuntansa. Rock-miehenä olisi kuitenkin kiinnostavaa vielä selvittää perehdytetysti, mitä rock-lajia kukakin kuuntelee ja mitkä alalajit painottuvat.

Sana rock on siinä mielessä hämäävä, että sinne mahtuu Bon Jovimaista iloista sekä radiokelpoista koko kansan rockia, southern rockmaista kitaratulitusta sekä Uriah Heepmäistä progeilua. Ehkä se sitten joskus vielä.

Pakko tosin sanoa, että jatkoajassa rock-tietämys sekä pikku detaljit tästä musiikinlajista ovat kovasti kasvaneet lukiessa värikkäitä keskusteluja!
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Minäkään en Vuokralaisen tavoin erota dance, teknoa, trancea ja sen sellaisia toisistaan.

Aika monella ne elektronisen musiikin alalajien erot jaavat tunnistamatta, samoin kuin monelle metallia kuuntelemattomalle saattaa jaada tunnistamatta mika on heavyn ja power metallin ero. Joten eipa siina, alla youtube-esimerkkeja elektronisen tanssimusiikin alalajeista.

Dance, Techno, Trance, Minimal, House, Progressive House, Electro House, Deep House, Tech House, Indie Dance/Nu-Disco, Dubstep, Drum & Bass, Breaks

Dance on vahan epamiellyttava termi kun ei oikein tieda mita se tarkoittaa, yleisesti se kai mielletaan Eurodanceksi.

Tieda sitten huomaako jotkut eroja viela taman jalkeenkaan, mutta siinapa ne paapiirteittain on..
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Aika monella ne elektronisen musiikin alalajien erot jaavat tunnistamatta, samoin kuin monelle metallia kuuntelemattomalle saattaa jaada tunnistamatta mika on heavyn ja power metallin ero. Joten eipa siina, alla youtube-esimerkkeja elektronisen tanssimusiikin alalajeista.

Dance, Techno, Trance, Minimal, House, Progressive House, Electro House, Deep House, Tech House, Indie Dance/Nu-Disco, Dubstep, Drum & Bass, Breaks

Dance on vahan epamiellyttava termi kun ei oikein tieda mita se tarkoittaa, yleisesti se kai mielletaan Eurodanceksi.

Tieda sitten huomaako jotkut eroja viela taman jalkeenkaan, mutta siinapa ne paapiirteittain on..
Melkoisen kattavan listauksen (hyvine esimerkkeineen) olitkin tehnyt elektronisen tanssimusiikin alalajeista. Yhden huomattavan puutteen kuitenkin huomasin välittömästi.

Italo Disco
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Yhden huomattavan puutteen kuitenkin huomasin välittömästi.

Italo Disco

Nimimerkki ja Italo Disco sopivat yhteen oikein kivasti. Kuunteleeko herra kettu jotain muutakin?
Rod Stewartia kenties?

Itsehän kuuntelen lähes mitä musiikkia hyvänsä. Ainoastaan korvia särkevä heavy-musiikki ja virret jäävät ulkopuolelle.
Toki tilanteen niin vaatiessa laulan virsiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös