Mitä kirjaa suosittelet?

  • 56 809
  • 484
Suoraa otsikkoon viitaten...

Kari Hotakainen : Juoksuhaudantie
Arto Paasilinnan koko tuotanto.

Varsinkin Paasilinnan teokset ovat uskomattoman hyviä ja humoristisia. Lukekaa hyvät ihmiset.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kiitän, Tunkki suosituksesta. Valitettavasti minun on todettava, että paksuun kallooni ei edes lukion äidinkielen opettajani saanut taottua pilkkusääntöjä. Tästä vakavasta puutteestani huolimatta selvitin lukion läpi. Äidinkielestä sain päästötodistukseeni numerokseni kahdeksikon. Ylioppilaskirjoituksissa äidinkielen arvosanani oli Magna.

Näin ollen olen siis pärjännyt elämässäni melkoisen hyvin ilman pilkkusääntöjen täydellistä hallintaa. Jopa verbaalinen antini on ollut maininnan arvoista.

Olen esimerkiksi kirjoittanut Jatkoajan keskustelupalstalle yli 3000 viestiä, joista noin 20% on ollut täynnä syvällistä pohdintaa ja viiltävää analyysiä. Prosentuaalinen osuus on 19% suurempi, kuin eräällä kirjoittajalla. Tästä voin olla ylpeä.

Lisäksi olen myös saanut positiivista palautetta useilta kurssivastaavilta, jotka ovat kiitelleet minua sujuvasta tekstistä useissa raporteissa, joita olen suoltanut. Tässä toki on referenssiaineistona teekkariyhteisö, jonka äidinkielen tasosta olen kyllä itsekin huolissani. Tuntuu siltä, että yli puolet ystäväpiiristäni on vielä minuakin heikompia kynämiehiä. Pilkuista he eivät tiedä mitään. Yhdyssanoista vielä vähemmän. Ammattitautiko? Kenties.

Tämän lisäksi olen tehnyt melkoisen määrän laulujen tekstejä. Sekä huumori-, että vakavampaa musiikkia. Onpa yksi tekeleeni julkaistu jopa ihan painetussa muodossa.

Kaikki tämä on onnistunut ilman pilkkujen syvimmän filosofian tuntemusta. Myös nimimerkki Predator on käsittääkseni pärjännyt elämässään enemmän kuin hyvin, vaikkakin signeerauksessaan toteaa olevansa toisen polven pilkkuvirhe.

Tästä voimme päätellä aukottoman todistuksen muodossa, että pilkuista ei ole mihinkään. Ei edes nussittavaksi.

Ja koska reiluna miehenä tahdon antaa ystävälleni vastalahjan. Suosittelen vakavasti sinua lukemaan seuraavat kirjat:

http://www.esikoulu.com/pages/ajankoht.html

ja

http://www.tampere.fi/kirjasto/lapset/murrosik.htm
 

Tunkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flonaldo imee.
Kiitos Sistis! En epäilekään, ettetkö olisi elämässäsi pärjännyt. Sitäpaitsi, ihailen tekstejäsi kovasti ja kirjoituksesi saavatkin lähes aina aamu/päivä/yökahvit purskahtamaan näytölle. Otin kuitenkin riskin ja ajattelin viedä kirjoittamistasi edelleen eteenpäin, ns. kirjoittamisen Extra-liigasta änäriin.

Ihan vaan saivarrellakseni, toivon sinunkin kiinnittävän huomiota tekstin ulkoasun ja sisällön eroon.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti Tunkki
Kiitos Sistis! En epäilekään, ettetkö olisi elämässäsi pärjännyt. Sitäpaitsi, ihailen tekstejäsi kovasti ja kirjoituksesi saavatkin lähes aina aamu/päivä/yökahvit purskahtamaan näytölle. Otin kuitenkin riskin ja ajattelin viedä kirjoittamistasi edelleen eteenpäin, ns. kirjoittamisen Extra-liigasta änäriin.

Ihan vaan saivarrellakseni, toivon sinunkin kiinnittävän huomiota tekstin ulkoasun ja sisällän eroon.

Kiitos. Ja saivarrellakseni kiinnitänkin huomiota tekstin ulkoasuun:

aamu/päivä/yökahvit pitäisi kirjoittaa: aamu-/päivä-/yökahvit.

Toivottavasti tämä pitää kyseiset ruskeat nesteet mahasi sisällä, (ettei käy niin kuin reissullasi EU-Komission täysistuntosalissa).

Toisaalta ehkä minä tyydyn tähän kirjoittamisen Extra-liigaan. Staropramen on nimittäin huomattavasti parempaa, kuin jenkkien raiskaama Budweiser. :)
 
Suosikkijoukkue
Newcastle United, Duane Allman, LP-levyt
Legioonalainen Peters

Heti alkuun täytyy sanoa että en kahlannut ketjua alusta enkä ihan vaan paskuuttani ettiny searchilla onko tämä kirja jo mainittu täällä.

Huh, no niin. Suomalainen jamppa oli "vaan" 27vuotta ranskan muukalaislegionassa.

Mielenkiintoinen kirja, suosittelen.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
jan Kross: Uppiniskaisuuden kronikka.

1200-sivuinen kiehtova tarina 1500 -luvun loppupuolen Tallinnasta ja euroopasta. Suosittelen. Kirjaa on vähän ikävä lukjea raskaan painon vuoksi sängyssä.

Kross on loistava historian kuvaaja ja tuon ajanjakson tavat ja tottumukset, teilauksia jja luonnonjumalia myöten, heräävät henkiin.
 

Pingu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jukurit
Re: Legioonalainen Peters

Viestin lähetti Another HAB

Mielenkiintoinen kirja, suosittelen.

Samaa mieltä. Ostin tuon kirjan (kenties tulevalle) appiukolle, he kun ovat aikoinaan naapureita olleet.
Silloin siellä kaupassa oli myös tämän kirjan sankari Kyösti Pietiläinen, ja täytyy sanoa että siinä oli kyllä harvinaisen jämäkkä mies, väkisin veti itsekin ryhtiä suorempaan ennekuin hänen puheilleen astelin.
Kirjakin oli hyvin vaikuttava, hurjaa touhua.
 

SauhuSanttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Irvine Welsh:

Ehdottomasti parasta kamaa on Welshin Paska, Liima ja Trainspotting.
Suosittelen myös Charles Bukowskin tuotantoa, joka on täynnä viskihöyryisiä kertomuksia illanvietoista muineenkin juomineen ja huorineen...
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Lueskelin tässä vanhoja viestejä mahdollista mökkilukemista etsiskellen ja törmäsin keskusteluun Antony Beevorin teoksista...
Viestin lähetti L4E
Onko Berliini 1945 yhtä hyvä kuin Stalingrad? Se on tullut luettua.
Ilmeisesti, pitänee kaiketi hommata kyseinen opus luettavaksi.
Saman tien voisi suositella myös Beevorin toistaiseksi suomentamatonta, Espanjan sisällissotaa käsittelevää kirjaa "Spanish Civil War".

Aihepiiri on huomattavasti vähemmän kulunut kuin edellämainittujen (paitsi anarkistipiireissä), sen käsittely vähintäänkin yhtä mielenkiintoista kuin Stalingradissa. Kirja antaa länsivaltojen ulkopolitiikasta ja suhtautumisesta fasismiin varsin mielenkiintoisen kuvan.

Beevoriltahan on ilmestynyt suomeksi tässä jossain välissä myös "Taistelu Kreetasta", mutta itselläni on edelleen lukematta sekä Berliini 1945 että se, eikä kumpaakaan näytä kaupunginkirjastoista järkevästi hyllystä löytyvän...
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti eh

Beevoriltahan on ilmestynyt suomeksi tässä jossain välissä myös "Taistelu Kreetasta", mutta itselläni on edelleen lukematta sekä Berliini 1945 että se, eikä kumpaakaan näytä kaupunginkirjastoista järkevästi hyllystä löytyvän...

Pariin kertaan olen tätä opusta selaillut kirjakaupan puolella, tähän mennessä se ei kuitenkaan ole eksynyt ostosteni joukkoon - uskoisin kuitenkin, että jossain vaiheessa vielä eksyy.

Lukemistani kahdesta Beevorista, Stalingrad ja Berliini, pidän ensimainittua jäntevämpänä ja selkeämpänä kokonaisuutena. Ei Berliinikään mikään huono ole mutta mielestäni siitä olisi saanut, materiaali huomioon ottaen, tehdä huomattavasti laajemman - eli joku sata sivua lisää niin sitten siinä olisi varmasti kyetty käsittelemään riittävällä kattavuudella Berliinin valloitusta kokonaisuutena. Nyt siitä jäi jotain puuttumaan ja paikoitellen aiheen käsittely oli hivenen "hyppivää". Kaikesta huolimatta ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja!

Te jotka olette lukeneet Beevorin "Taistelu Kreetasta" heittäkäähän kommentteja kehiin.

vlad.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
"Suosittelen" ehdottomasti Juha Seppälän Super Market kirjaa. Tämä tuotos on ollut aikoinaan Finlandia palkintoehdokkaana! Muita luettavia kirjoja Seppälältä on Lähtösavut ja Suomen
Historia. Samaisen miehen synkempiä kirjoja ovat mm. Riikinkukon Sulka ja Hyppynaru. Näissä kirjoissa käsitellään suomalaisten ahdistusta...
Lisää piupau kirjoja/kirjailija: Philip Roth ja Portnyon Tauti sekä Rinta, jossa mies muuttuu jättikokoiseksi naisen rinnaksi...
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Välillä hieman suomalaistakin kirjallisuutta kesän joutenolon täydentämiseen: Seppo Ahti alias Bisquit on julkaissut monia ilmeisesti mystiseen luokkaan "pakinakokoelma" uppoavia teoksia. Tarinat tosin vaativat jonkun verran yleissivistystä auetakseen täydellisesti, joten aivan torkkulukemistoa nämä teokset eivät ole.

Suupielet ovat tarinoiden tai toteamusten jälkeen yleensä asennosta "10 vaille kaksi", esimerkkinä vaikkapa seuraava:
"-Kuinka Neuvostoliitto kehittyi olemassaolonsa aikana?
-No alussa Neuvostoliitto piti pystyssä kulisseja, ja lopussa kulissit pitivät pystyssä Neuvostoliittoa..."

"Vanha metsuri muisteli: ennen minä sahasin ja metsäteollisuuden kurssit saivat uutta potkua. Nyt kurssit sahaavat ja lopun arvaattekin..."

"-Oliko avioliittosi sinulle käänteenekevä kokemus?
-Mieheni osalta kyllä.
-Minkälainen käänne oli?
-Kuvittelin löytäneeni loppuiän paratiisiin, mutta huomasinkin saaneeni ikälopun parasiitin."

Kuten näkyy, Alivaltiosihteeri taitaa olla Bisquitille jonkin verran velkaa...
 

armand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotiseudun joukkueet
Reijo Mäen Varekset

Sopivaa kevyttä kesälukemista ovat Reijo Mäen Jussi Vares-dekkarit. Näissä hulttio ekonomi-yksityisetsivä Jussi Vares seikkailee Turun yöelämässä ja tekee kaikkea sitä, mikä meille keski-ikäistyville kunnon perheenisille on toivottavasti pelkkä muisto. Ja ratkoo siinä sivussa vielä murhat ja muut pienemmät rikokset.

Suosittelen.

Signeeraukseeni viitaten koko Veikko Huovisen tuotanto kuuluu myös suosikkeihin.
 
Re: Suoraa otsikkoon viitaten...

Viestin lähetti Pullamössö
Kari Hotakainen : Juoksuhaudantie

Vihdoinkin nappasin tämän kirjahyllystä ja kyllä kannatti. Ihan hemmetin hyvä, luin päivässä läpi.
 

Sissi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät Leo#42, Matt#50, Pasi#25
Muutama kirjailija, joiden tuotoksiin minä ainakaan en ole koskaan pettynyt:
Tolkien, David Eddings, Stephen King....
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itse lukaisin tässä parin viime viikon aikana Boris Pasternakin klassikkoteoksen "Tohtori Zivago". Täytyy kyllä kehua perkeleesti. Suosittelen kaikille Pohjantähti-trilogian ystäville. Menee melkoisesti samaan kategoriaan.

Ehkä hieman raskaslukuinen teos, ja ainakin allekirjoittanutta häiritsi kun samasta henkilöstä puhuttiin keskimäärin 3-4 eri nimellä. Tuota tosin helpotti kirjan alusta löytyvä henkilöluettelo.

Mutta siis helvetin hyvä kirja. Jonkun 2-osaisen TV-elokuvan jälkimmäisen osion olen onnistunut näkemään. Kirja kyllä hakkasi tuon mennen tullen.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Viestin lähetti Sistis
Mutta siis helvetin hyvä kirja. Jonkun 2-osaisen TV-elokuvan jälkimmäisen osion olen onnistunut näkemään. Kirja kyllä hakkasi tuon mennen tullen.

Ei muuta kuin David Leanin loistava filmatisointi hakuun (jota kuvattiin muuten aikanaan Suomessakin). Siinä olisi ollut Laineellekin mallia, miten pitkistä kirjaspektaakkeleista tehdään hyvä elokuva. Joo, on me tuosta ennenkin tapeltu :)
 

Sides

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man U
Re: Irvine Welsh:

Aivan loistavia ovat molempien herrojen tuotannot. suosittelen todella lämpimästi. Welshiltä kuulemani mukaan ollaan kääntämässä suomeksi Porno ja Ekstaasi teoksia, jos ei ole jo käännetty. Bukowskilta ehdottomasti lukemisen arvoinen pläjäys on A notes of dirty old man.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Thomas Harris: Punainen lohikäärme ja Hannibal

- Ovat kirjana huomattavasti laajaalaisempia ja mukaansatempaavia kuin elokuvaversiot. Etenkin Hannibal eroaa melko paljon elokuvaversiosta ja parempaan suuntaan.
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
Viestin lähetti jesse72
Thomas Harris: Punainen lohikäärme ja Hannibal

Hannibalin poika

Itse lopetin hiljattain Johnny Cashin elämäkerran lukemisen, hieno ja erittäin henkilökohtainen muistelo jossa mies käy läpi uransa huiput ja hetket joina meni myös pohjasta läpi.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaksi kerrassaan verratonta teosta, joista ei voi olla pitämättä...

Yann Martel: Piin elämä
George Orwell: 1984
 

Lama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara(kahvara kaveriporukassa)Mikko Leinonen
Kerrassaan loistava kirja:
Stephen King - Raivo / Pitkämarssi
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Ehdottomasti Täälä pohjantähden alla -kirjasarja. Jo pelkästään yleissivistyksen kannalta hyvä lukea. Siinä saa hyvän kuvan Suomalaisen torpparin elämästä ja Suomen historiasta 1900-luvun alkupuolelta.
 

timmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
FoPS, Kärpät, FC Parta, Kansan Syvät Rivit, Oranje
Viestin lähetti TBK
Ehdottomasti Täälä pohjantähden alla -kirjasarja. Jo pelkästään yleissivistyksen kannalta hyvä lukea. Siinä saa hyvän kuvan Suomalaisen torpparin elämästä ja Suomen historiasta 1900-luvun alkupuolelta.

Suosittelen samaa. Kolmas ja viimeinen osa on kohta melkein lopussa.
 

Mäkelä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Durrels Palace
Viestin lähetti amok
Edvard Radzinski - Rasputin

Mies, josta kaikilla on mielipide ja jokainen tuntuu tietävän mikä Rasputin oli miehiään. Radzinski tutkii Rasputinin tapausta valtavan dokumenttiläjän avulla, joista osa ennen julkaisemattomia.

Kirja ei lähde spekuloimaan tai herkuttelemaan asioilla, joita ei voida dokumenttien avulla todistaa. Luulempa, että kirjasta saa aika objektiivisen kuvan yhdestä maailman myyttisimmästä henkilöstä.

Samalla kirja on oiva tapa tutustua itänaapurin "mielenkiintoiseen" yhteiskuntaan ja päätöksentekohierargiaan.

Kirja ei ehkä ole niitä aivan kevyempiä lukea, koska Radzinski latelee paljon nimiä ja kertoo asioista niin paljon kuin pöytäkirjoista asiaa löytyy. Mutta ei kuitenkaan, päähenkilöstä johtuen, niitä kuivimpia henkilökuvia.

Ehdottomasti lukemisen arvoinen opus. Onhan tuo tapahtunut niinkin lähellä Suomea... Onko muut lukenut tätä kirjaa?

Tulipa sitten kahlattua tämäkin Radzinskin tuotos läpi. Ainakin ensituntemalta tämä jäi kahden muun mieheltä lukemani historiatuotoksen, Stalinin ja Viimeisen Tsaarin varjoon. Ehkäpä siksi, että pitkin kirjaa Radzinski vihjaili salaisuuden paljastamisesta ja lopulta odotin, että jutun pihvi olisi ollut maukkaampi kuin se lopulta oli.

Olen samaa mieltä siinä, että kirja ei ole niitä helpoimpia lukea, sillä populaa tuntuu löytyvän ja sitten Radzinskilla on muissakin kirjoissa ollut välillä tapana käyttää useita nimityksiä samasta henkilöstä, lempinimiä, arvonimiä jne. Mutta kyllä miehen näytelmäkirjailijatausta pitää huolen siitä, että ei teksti pääse livahtamaan kaikkein puisevimmaksi historiatutkielmaksi. Välillä täytyi ihan muistuttaa itseään siitä, että kyseessä on ihan historiallinen tapaus eikä keksitty romaanihahmo.

Varsin kattava teoshan tuo on, mutta ehkä ensin kannattaa lukea tuo Viimeinen Tsaari, koska sen tarinan merkittävimmästä sivujuonteesta tässä on kysymys.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös