Minnesota Wild 2013–2014

  • 481 111
  • 875

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Tervetuloa vaan Baconille. Mukavan vilkasta on keskustelu ketjussa ollut viime aikoina, mutta ainahan joukkoon lisää kirjoittajia mahtuu. HockeyForLife hyvin listasi tavoitteet eli pudotuspelit minimitavoite, ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon pääsy kääntäisi kautta jo positiivisen puolelle.

Yön pelistä: Voiton avaimet olivat täysin Wildin käsissä, mutta Haulan valitettava vahinko ja Ballardin munaus jättivät Wildin jälleen kerran nollille Starsin kotiluolassa. Tuo Haulan tilanne oli kyllä ikävä. Erik ajaa maalille ja kun pitäisi iskeä jarrut päälle lukkiutuu luistin Starsin puolustajan luistimeen ja lopputuloksena todella likaisen näköinen ajo Lehtosta päin. 5 minuuttia ihan ansaittu tuosta, vaikka puolittainen vahinko olikin, mutta mitään pelikieltoja on turha ruveta antamaan. Ballard taas voinee istua ensi yön Blues-pelin ja Prosser ottanee hänen paikkansa kokoonpanossa. Peli oli suht vauhdikasta ja nähdäkseni aika tasan menivät maalipaikat. Molemmat maalivahdit ottivat hyviä pelastuksia, mutta molemmille meni ainakin yksi helpohko maali. Kuemper haluaisi varmasti ottaa takaisin tuon Chiassonin yv-maalin.

Moulson-Koivu-Coyle toimi ihan yllättävän hyvin, vaikka etenkin pelin alussa oli vielä hakemista. Dallasin nopea avausmaali tuli tämän ketjun ollessa kentällä ja Moulson siinä oli metrin kaksi Benniä jäljessä. Koko ajan kuitenkin parani ja kolmannessa erässä ketju sai pelin painettua hyvin hyökkäyspäähän. Coyle ja Koivu toimivat yhdessä kyllä harvinaisen hyvin. Vaikka Wild yhden ylivoimamaalin juuri Koivun ketjun toimesta sai värkättyä, oli yv sanalla sanoen heikkoa. Pelin rauhoittaminen oli vaikeaa ja viivatyöskentely Spurgeonia lukuun ottamatta epävarmaa. Spurgeon oli ehkäpä paras pakki tänään ja pelasikin lähes 26 minuuttia. Suter oli yllättävissä vaikeuksissa ja kyllä tuota peliaikaa olisi jotenkin saatava pudotettua alle puoleen tuntiin. Kuemper joutui muutamaankin otteeseen paikkailemaan Suterin virheitä. Granlund ja Pominville olivat vähän näkymättömiä. Hyvää työskentelyä Mikeltä kuitenkin aloitusympyrässä.

Uusista nimistä McCormick oli odotetun näkymätön eli hoiti ruutunsa hyvin. Taklauksia odotan mieheltä enemmän. Moulsonilla oli yritystä ja mies saikin ensimmäisen tehopisteensä Wildin nutussa Coylen yv-maaliin. Haluaisin ehkä nähdä Moulsonin ja Granlundin samassa ylivoimassa. Moulson liukuu hyvin vapaille sektoreille ja Granlund jos kuka saa sinne kiekon toimitettua. Bryzgalov on puolestaan ilmeisesti aloittanut jälleen median hurmaamisen ja pääsee todennäköisesti yöllä tositoimiin Bluesia vastaan. Pudotuspelikisa kiristyi jälleen tappion myötä. Toivotaan kotivoittojen putkea, kun Wild pelaa neljä seuraavaa otteluaan Xcel Energy Centerilla.

Tuosta Starsista on pakko sanoa, että mitähän joukkue olisi ilman Jamie Bennia ja Tyler Seguinia. Tänään Seguin 1+2 ja Bennille tärkeä avausmaali. Texasin Getzlaf-Perry -duo.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
10 miljoonaa pinna per peli -hyökkääjästä ja Norris-tason pakista kuulostaa melkoiselta ryöstöltä.

No kumpikaan ei ole UFA joten siinä mielessä ei, koska eivät pääse vapaasti kilpailuttamaan sopimuksiaan. Monesti RFA-vaiheessa tehdään lyhyehkö sopimus joka on hieman alle markkina-arvon (ja joka on mitoitettu siten että pelaaja on edelleen sen päätyttyä RFA). Tämän jälkeen, jos taso ei laske, tehdään se iso ja pitkä jatkosopimus.

Näin toimittiin esimerkiksi Tuukka Raskin kohdalla. Vezina-tason maalivahti 3,5 miljoonalla oli toki "ryöstö", mutta kyseessä oli vain ns. välisopimus jonka päätyttyä (ja Raskin todistettua tasonsa) tehtiin se 7 miljoonaa/kausi sopimus.
 
Näin toimittiin esimerkiksi Tuukka Raskin kohdalla. Vezina-tason maalivahti 3,5 miljoonalla oli toki "ryöstö", mutta kyseessä oli vain ns. välisopimus jonka päätyttyä (ja Raskin todistettua tasonsa) tehtiin se 7 miljoonaa/kausi sopimus.

Varsin hyvä pointti, mutta näkisin silti asian niin, että jos Granlund takoo ensi kaudella noin 80 pinnaa, on hän neuvottelupöydässä aika paljon vahvemmilla (ja toki myös pari vuotta nuorempi) kuin Rask vuonna 2012. Kesällä 2012 Raskista ei oikein voinut puhua Vezina-tason veskarina.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Yön pelistä: Voiton avaimet olivat täysin Wildin käsissä, mutta Haulan valitettava vahinko ja Ballardin munaus jättivät Wildin jälleen kerran nollille Starsin kotiluolassa. Tuo Haulan tilanne oli kyllä ikävä. Erik ajaa maalille ja kun pitäisi iskeä jarrut päälle lukkiutuu luistin Starsin puolustajan luistimeen ja lopputuloksena todella likaisen näköinen ajo Lehtosta päin. 5 minuuttia ihan ansaittu tuosta, vaikka puolittainen vahinko olikin, mutta mitään pelikieltoja on turha ruveta antamaan. Ballard taas voinee istua ensi yön Blues-pelin ja Prosser ottanee hänen paikkansa kokoonpanossa.

Pelissä Wildilla oli kaikki mitä vaaditaan voittoon, mutta onhan tuo Ballardin syöttöyritys aivan karmea. Minä, pelaajat, valmentajat ja nukkumassa ollut tätini näki ettei tuo syöttö mene perille, niin vähän oli peliä jäljellä että olisi pitänyt löytyä nöyryyttä pelata yksinkertaisesti ja lyödä kiekkoa maalin taakse. Valitettavasti Haulan todella posiitivinen ilta kääntyi negatiiviseksi tuon vitosen myötä. Toivottavasti "kärppä" on kunnossa, todella pahalta näytti. Toivottavasti myös Haula pahoittelee/pahoitteli tilannetta pelin jälkeen. Vahinkohan se on, mutta silti Haulan on kannettava vastuu tapahtuneesta. McCormick ei mielestäni ollut näkymätön vaan hän pelasi erittäin hyvän pelin, eritoten av:lla. McCormick ei hävinnyt omaan silmään yhtään kaksinkamppailua ja alivoimalla pelasi todella upeasti, todella vahva sisääntulo.

Tämä Moulson-Koivu-Coyle on mielenkiintoinen ketju. Moulson ei mielestäni ole puhdas maalintekijä vaan ennemminkin grinder jolla on paljon potentiaalia maalien tekemiseen. Wildin hyökkäys on äärimmäisen leveä. Kunnon tulosyksikkö on mielestäni tämä Granlundin johtama ketju jossa laidoilla pelaavat Parise ja Pominville. Tämän lisäksi Wildilta löytyy Heatley joka on parantanut paljon kauden alusta, vaikkakaan ei hän se sama Heatley ole joka viiletti Atlantan joukkueessa, mutta parempaan päin ollaan menty.

Puolustus onkin sitten se suurin ongelma Minnesotassa. Edellisessä pelissä Suter väsyi, selkeästikin kuormaa oli liikaa. Kolmannessa erässä Suter pelasi vaisusti koska energiat oli yksinkertaisesti lopussa. Stoner oli kiekollisesti aivan lapanen. Ballardin syöttö käytiin jo läpi, muuten toki ihan ok. Brodinilta ja Spurgeonilta hyviä otteita. Kovissa peleissä Wildin pakisto ei vain riitä. Kuusi pistettä vielä eroa Coyotesin ja Wildin välillä ("playoff-viiva"). Se kuulostaa kyllä pelottavan vähältä sillä Wildin ohjelma tulee olemaan todella vaikea loppua kohden, tai kaikillahan se vaikea on, mutta paljon tällä hetkellä pudotuspeleissä olevia joukkueita tulee Wild kohtaamaan. Jets sekä Canucks vaanivat myös pudotuspeleihin, joten kyllä saa Wild tehdä täyden päivätyön jos se aikoo playoffeihin päästä.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Nyt tartteis Mikke vähän sihtiä ja tuuria. Viime pelissä näytti sovittelevan aika näyttävää tuhlaajapojan viittaa ylleen. Elliot ryösti Granlundin pojan ainakin yhdessä tilanteessa kuusnolla. 3-2 tuohon paikkaan olisi saattanut muuttaa ottelun kulun aika perinpohjaisesti. Peliä en tällä kertaa katsonut, mutta ylivoima taisi olla edelleen tehotonta ja viivatyöskentely epävarmaa. Tällä kertaa Pominvillen viivahassin seurauksena pääsi vastustaja läpiajoon av:llä. Positiivista on kuitenkin nousu kahden maalin takaa tasoihin ja Bluesin tasoisen joukkueen pakottaminen rankkareille.

Nythän näyttää siltä, että jos Wild pudotuspeleihin villi kortti -paikalta selviää, niin vastaan on tulossa joko juurikin Blues tai Ducks. Ducksia vastaan on pelattu tällä kaudella kolmasti ja tasaista on ollut (1-1-1, maalit 8-8). Bluesia vastaan puolestaan sarja on heikompi 0-2-1 ja divisoonavastustajaa vastaan tulossa vielä kaksi ottelua tällä kaudella. Ei auta tässä vaiheessa kuitenkaan vielä ruveta jinxailemaan mitään, kun jaossa on Wildille vielä tällä kaudella 36 pistettä. Noista pisteistä kaksi seuraavaa on tarjolla, kun Oilers saapuu Suomen aikaa keskiviikkoaamusta Wildin vieraaksi. Näiltä etukäteen heikommilta joukkueilta olisi erityisen tärkeää nyt napsia pisteitä talteen, kun edessä on kuitenkin vielä useampia kohtaamisia Bluesia, Bruinsia ja kertaalleen Blackhawksia ja Penguinsia vastaan.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Onko muuten kuulunut mitään onko Haula saamassa jotain pelikieltoa tuosta Lehtonen-törmäyksestä?
 

mr.Zou

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota, Florida
Wildin ykkönen oli kyllä paras yksittäinen ketju koko ottelussa. Helposti voi todeta Parise - MG - Pommerin olevan tällä hetkellä yksi parhaista ketjuista NHL:ssä.
Vaikka ei ketju saanut kuin yhden maalin aikaseksi, niin piti paineen vihulaisen-alueella luoden hienoja syöttöketjuja sekä paikkoja.
Täytyy toivoa että tiistai-keskiviikko yönä ketsuppipullo aukeaa ja ropisee maaleja oikeen kunnolla.

Kakkosketjun peli ajoittain näytti myös aikasta lupaavalta.

Tästä on kyllä hyvä jatkaa kohti kevättä.\,,/
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Onko muuten kuulunut mitään onko Haula saamassa jotain pelikieltoa tuosta Lehtonen-törmäyksestä?

Russon mukaan ei ole tulossa mitään. Haulahan pelasikin jo viime yönä. Peliaikaa vajaat seitsemän minuuttia.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Jaahas, en nähnyt matsia viime yöltä mutta mukavahan se oli herätä ja katsoa kuinka oma jengi on kussut 3-0 johdon liigan paskinta joukkuetta vastaan ja hävinnyt vielä pilkut. Missä vika? Peliajoista voi ainakin päätellä, että mistään kärkijätkien lepuutuksesta ei ollut kyse. Ja millä ilveellä tuo Koivu nyt on yhtäkkiä taas livahtanut tuonne ykkösylivoimaan? En käsitä. Brodinilla ei ilmeisesti kulje koska peliaika tippunut 'vain' 21 minuuttiin kun taas Spurgu paineli puolituntisen matsin. Suterin peliaikaa en uskalla edes katsoa.

Kai tässä täytyy olla tyytyväinen, että erikoistilannepelaamisesta edes AV toimii. Ainakin nätisti Haulan johdolla taas kiekko highlightsien perusteella pyöri AV:lla vastustajan päässä.

Minun mielestä Yeon on nyt korkea aika pysähtyä hetkeksi miettimään. Kannattaako Koivua peluuttaa ykkös ylivoimassa? Granlund on nyt pari kuukautta hoitanut sitä tonttia ihan mallikkaasti ja illan ainoa YV-osumakin oli Granlundin esityön tuloksena. Menee muutenkin ihan tarpeettoman sekaisin nuo pakat kun senttereitä vaihdellaan päikseen, aina YV:n jälkeiset vaihdot joutuu kierrättämään jätkät eri ketjuissa ja menee aina se oma hetkensä kun oikeat miehet ovat oikeilla paikoilla. Jätkät tuhri Koivun johdolla 5v3 YV:n sekä jatkoajalla 4v3 YV:n. On siinä meillä vittu kapteeni. Onko muuten sattumaa, että Koivun tultua takaisin voittoputki muuttui häviöputkeksi? No, ehkä homma ei ihan näin mustavalkoista ole ja koko jengillä aina valmennusjohtoa myöten on peiliin katsomisen paikka kun meinaa taas tuo pudotuspeleihin pääsy tapahtua vaikeimman kautta.

Jos joku pelin oikeasti katsoi ja osaisi kertoa missä tällä hetkellä vika niin olisin kiitollinen. Oma tietokone remontissa ja tällä kakkoskoneella ei oikein tuppaa nuo streamit pyöriä niin hetki menee ennen kuin pääsen takaisin väijymään noita pelejä suorana.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos joku pelin oikeasti katsoi ja osaisi kertoa missä tällä hetkellä vika niin olisin kiitollinen.
Matsi tuli katsottua juuri äsken. Ihan hyvin näkemättä kiteytitkin tuota pelin kulkua. Karvaan tappion avainasemassa oli tuo tuhrittu 5vs3 matsin puolivälissä. Siitä kaappi ja 4-1 taululle ja peli olisi ollut ohi. En ymmärrä itsekkään, miksi Yeo tunki Koivun väkisin siihen. Tuosta koostumuksesta puuttuu juonikas pelinrakentaja kokonaan. Tai ainakaan Koivu ei tällä hetkellä sitä ole, toisin kuin MG.
Ottelu oli kyllä täysin voitettavissa kolmellakin maalilla. Peli oli Wildin hyppysissä oikeastaan lähes koko 65 minuuttisen, mutta Kuemper ei ollut tänään voittava maalivahti. Tasoitusmaali menee kokonaan kaverin piikkiin. Toivottavasti ensi kerralla tarttuu, sillä muuten pleijarikamppailu alkaa mennä turhankin jännäksi, kun takana vaanivat joukkueet(Stars ja Kojootit)tuntuvat olevan kovassa kevätvireessä.

E: Sarjataulukkoa vilkaisemalla täytyy onneksemme todeta, että Wildillä on sopiva edge Phoenixiin niin pelattujen pelien kuin maalieronkin muodossa. Eroa 4pistettä, yksi ottelu etua Minnesotalle ja maaliero +5 Wildin hyväksi. Mutta ei nyt jinxailla sen enempää!
 
Viimeksi muokattu:

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Joo-o, ei nyt kaadeta Koivun niskaan taas kaikkea vastuuta, vaikka sitä kapteenilla kieltämättä kannettavanaan viime yönkin pelistä on. Koivuhan pelaa juuri nyt lähes täydellisessä roolissa - 2.-ketjun sentteri ja ykkösalivoima. Ainoa virhe on mielestäni juurikin Koivun istuttaminen ykkösylivoimaan, kun samalla hyvällä pelipäällä ollut Mikael Granlund sai yv-aikaa alle 2 minuuttia. Ottelua en taas voinut katsella (hiton Wild, kun pelaavat aina Suomen aikaan klo. 03-05), mutta ilmeisesti joukkue (pois lukien ehkäpä Haula, Granlund ja Spurgeon) on ollut ihan väärällä mentaliteetilla liikenteessä. Huolimatonta, halutonta pelaamista konkareilta. Ja kuten yllä todettua, ei selvästikään ollut Darcyn päivä. Nuorelle maalivahdille tyypillistä tason heittelehtimistä, mutta toki peli olisi ollut naulattavissa jo 3-0 tilanteessa 5vs3-ylivoimalla. Ja Oilersin kanssa ei todellakaan kannata lähteä rankkariskabaan.

Noh, nyt taas miestä punnitaan. Ei ole ensimmäinen kerta, kun Wild tekee jostakin itselleen äärimmäisen hankalaa. Perjantaiaamuna vastassa St. Louis Martin. Tasaviisikoihin en muutoksia toivo, mutta toivon mukaan Yeo yllättää ja rukkailee yv:tä hieman.
 

BonBon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, MG#64, Juhis#50, Donskoi#72, Pulju#98
Itse katsoin ensimmäisen erän viime yön pelistä ja sen jälkeen uni voitti. Hyvillä mielin katsoinkin vaikkakin pelin lähtö oli Wildille vaikea. Oilers painoi kovasti päälle ja saikin luotua muutaman erittäin vaarallisen paikan. Siinä meni vähän kotijoukkueella miehet ja paikat sekaisin. Alkushokista toivuttuaan pelin painopiste kuitenkin kääntyi enemmän toiseen päähän ja tilanteita sekä maaleja alkoikin syntyä. Ihan hyvä erä Wildiltä.

Mutta sitten. Tämä Yeon peluutus kyllä ihmetyttää Pallen tavoin myös minua suuresti. Ensimmäisessä erässä Granlundin kenttä loi selvästi eniten maalipaikkoja ja teki myös pari erittäin nättiä maalia. Mikke oli molemmissa maaleissa ratkaisevassa roolissa antaen viimeisen laatupassin. Tästä huolimatta Yeo päätti laittaa erän lopussa oman pään aloitukseen Koivun Miken sijaan vaikka Mikke oli tähän mennessä ottanut aloituksetkin tyyliin 75 % voittoprosentilla. Sitten taas seuraavassa vaihdossa Mikke pelasi yhden vaihdon Moulsonin ja Coylen kanssa jne. Ei näin!
Eka erän ylivoimassakin Mikke pääsi kehiin varmaan sen takia kun Koivun kenttä oli juuri kalastunut vastustajalle jäähyn ja piti vähän levähtää. Noh, Mikke & Co jäälle ja heti maali, that's it. En vain ymmärrä Yeon aivoituksia tässä asiassa. Ja jos tosiaan pelin lopussa, ratkaisuhetkillä on Mikkeä istutettu penkillä ylivoimatilanteissa niin onhan se uskomatonta. Koivu on hyvä pelaaja ja joukkueen kapteeni sekä henkinen liideri mutta silti pitäisi herätä! Mikke/Parise/Pominville on NYT kuuma ja sen mukaan peluutus. Senkin laitoin merkille ottelun alussa että aloituskenttänäkin oli nimenomaan Koivun kenttä. Onko Koivun persoona sellainen ettei Yeolla ole yksinkertaisesti pokkaa ja munaa peluuttaa häntä kakkossentterinä sekä kakkosylimoiman promoottorina. Kokeeko Yeo että Koivun "arvonalentaminen" tulisi saastuttamaan ja kireyttämään joukkueen sisäistä ilmapiiriä? Mitä mieltä muut?

Harmi kun menivät häviämään pelin. Eka erässä kaikki näytti vielä suhteellisen hyvältä. Brodinista sen verran että hän oli ainakin eka erässä hapuileva ja epävarma. Hänhän tuli siinä ekassa Oilerssin maalissakin muistaakseni myöhässä tilanteeseen.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
E: Sarjataulukkoa vilkaisemalla täytyy onneksemme todeta, että Wildillä on sopiva edge Phoenixiin niin pelattujen pelien kuin maalieronkin muodossa. Eroa 4pistettä, yksi ottelu etua Minnesotalle ja maaliero +5 Wildin hyväksi. Mutta ei nyt jinxailla sen enempää!

Hmm..., taidetaan NHL:ssä kuitenkin arvostaa pisteiden jälkeen voittoja huomattavasti enemmän kuin maalieroa? Sen puolesta, Wildilla on kolme voittoa etumatkaa ja tosiaan se yksi matsi vähemmän pelattu.
 

Ralph

Jäsen
E: Sarjataulukkoa vilkaisemalla täytyy onneksemme todeta, että Wildillä on sopiva edge Phoenixiin niin pelattujen pelien kuin maalieronkin muodossa. Eroa 4pistettä, yksi ottelu etua Minnesotalle ja maaliero +5 Wildin hyväksi. Mutta ei nyt jinxailla sen enempää!

Hmm..., taidetaan NHL:ssä kuitenkin arvostaa pisteiden jälkeen voittoja huomattavasti enemmän kuin maalieroa? Sen puolesta, Wildilla on kolme voittoa etumatkaa ja tosiaan se yksi matsi vähemmän pelattu.

Kyllä, tasapisteissä ensimmäinen vertailukohta on voitot. Muttei mitkä tahansa voitot vaan vain varsinaisen peliajan ja jatkoajan voitot. Se voittomäärä näkyy sarjataulukossa kohdassa "ROW". Niissä Wild on Coyotesia yhden edellä. Toisena vertailussa on keskenäiset ottelut, niitä en laske. Ja kolmantena vasta maaliero, joka tosiaan on viidellä parempi Wildillä.

Mutta Wildin ja Coyotesin välissä on vielä myös Stars, sitäkin syytä tarkkailla kun miettii onko Wildistä pudotuspeleihin.
 

Jahtivouti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Nopeasti lukaistuna viime yötä onkin summattu jotenkuten edelläni. Aivan järkyttävä kyykähdys kävi, kun pelaaminen loppui viimeistään 50 min jälkeen vaikka Edmonton näytti heräämisen merkkejä hukatun 5vs3:sen jälkeen. Selkein ongelma mun mielestä tuossa 5vs3 ylivoimassa oli tänään pelaajien etäisyydet. Jätkät aivan laidoissa ja viivalla kiinni, syöttömatkat luokkaa 10+ metriä eikä Oilersin kolmiota saatu liikkumaan mihinkään suuntaan. Kyllä tuolla ylivoimalla pitäisi saada enemmän painetta aikaan ja pakottaa kolmio rikki hieman lyhyemmillä ja Nopeilla syötöillä.

Koivu ei voi mitenkään olla edes 80%:ssa pelikunnossa, kaverin nilkka murtui ja operoitiin kasaan parilla ruuvilla pari kuukautta sitten. Silti en ymmärrä miksi Yeo peluuttaa Mikkoa aivan kuin hän olisi 100%:n iskussa. Minusta minuutteja voisi antaa reippaasti MG:lle ja Haulalle, varsinkin Haula oli aivan peto viime yönä. Haula on ollut aivan loistava ja nyt muutamassa pelissä putkeen pitänyt vastustajan varpaillaan Wildin ollessa alivoimallakin.

Moulson-Koivu-Coyle ketju oli ainoana kenttänä selvästi varjojen mailla. Koivu ei voita aloituksia, viime yönäkin vaihdettiin useammin pois aloituksesta kuin mitä sai aloittaa (heitto, ei dataa tarjolla). Hävittyjen aloitusten vuoksi Koivun kenttä joutui jahtaamaan kiekkoa liikaa, mihin selvästi Koivun kunto/jalka ei vielä riitä täysillä. Koivu jopa itselleen epätyypillisellä tavalla hävisi kaksinkamppailuja. Coyle oli tosi hyvällä jalalla ja aggressiivisuudella liikkeellä, mutta tuomarilinja oli armoton, pari kohtalaisen kevyttä 2minuuttista karsi kaiken ylimääräisen pelistä pois, joka olikin loppua kohden hyvin väritön ja antoi Oilersin pojille paljon vapaata tilaa kikkailla, kun jokaikisestä mailan liikkeestä tuomittiin koukkujäähy.

Suter on väsynyt! Antakaa miehelle lepoa.
Brodin ollut kohtalaisen lapanen viime pelit, voiko olla väsyä vai onko itseluottamus päässyt katoamaan, kun ei aina pääsekään Suterin kanssa kaukaloon?

Kuemperilta vaikea peli, ei tosiaan ihan paras suoritus tuo Eberlen riparimaalin imaisu, ei kuitenkaan missään nimessä kaatunut maalivahtiin.

Nyt on käytännössä hassattu kolme peliä putkeen, jotka kaikki olivat enemmän tai vähemmän voitettavissa. Bluesia vastaan oltiin fyysisesti tosi alakynnessä varsinkin alussa, mutta olisi ollut ryöstön mahdollisuudet. Starsia vastaan taas pieni uinahdus pelin loppuhetkillä johti yhden pisteen menetykseen ja olisihan siitäkin saanut voiton ryöstettyä. Nyt tarvitaan KURIA, jotta saadaan tämä porukka kuosiin ja suorittamaan kylmäpäisesti vaikeissakin paikoissa. Veteraanien tulisi näyttää esimerkkiä, eikä romahtaa itse vaikeissa paikoissa.
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Omaan silmään tuossa ylivoimassa osui etenkin sen hitaus ja mielikuvituksettomuus. Varsinkin 5v3-tilanteessa (kuten myös jatkoajan 4v3) korostuu sen luontaisen playmakerin rooli, jota tällä hetkellä Wildissa edustaa mielestäni ainoastaan Granlund. En tiedä, mitä Yeon päässä liikkuu, kun viimeaikoina selkeästi paras hyökkäyspään ketjumuodostelma rikotaan juuri siinä tilanteessa, kun sitä eniten tarvitaan. Helppohan se on jälkikäteen jossitella, mutta oikealla YV-koostumuksella olisi tuosta saatu edes jokunen maalipaikka luotua, nyt niitä ei tullut yhtäkään.
 

mr.Zou

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota, Florida
Pakko kyllä kehua teitä edellä puhuneita Wild-henkisiä. Piti tulla Koivusta ja yv:stä kirjotteleen, mutta kaikkihan on jo edellä käyty läpi.
Peli tuli itse katsottua kokonaan, kun töissä sattui olemaan hiljaisempi yövuoro.

En myöskää ymmärrä Yeon Koivu pakkomiellettä. Ihan käsittämätöntä idiotismia.
Olen tällä kaudella alkanut vahvasti olemaan sitä mieltä, että Koivusta on pakko päästä eroon. Parisesta kapteeni, Mikelle lisää vastuuta jne..

Paras skenaariohan olisi Stasnyn yms. nappaaminen vapailta markkinoilta ja Koivun treidaaminen pakkiin. Mutta ei mennä vielä asioiden edelle kuten tossa joskus aikaisemmin jo kirjottelin.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Paras skenaariohan olisi Stasnyn yms. nappaaminen vapailta markkinoilta ja Koivun treidaaminen pakkiin. Mutta ei mennä vielä asioiden edelle kuten tossa joskus aikaisemmin jo kirjottelin.


No jaa, Stastny ei ainakaan pisteiden muodossa toisi merkittävää parannusta Minnesotan hyökkäykseen. Koivun piste/peli -keskiarvo tällä kaudella on siinä ~0.79 hujakoilla, Stastnylla vastaava luku on ~0.81. Koivun arvo joukkueelle mitataan myös muissa asioissa kuin pisteissä, tiedä sitten pystyisikö Stastny täyttämään ne aukot joita kapteeni jättäisi. Toisaalta, kapteenin natsat siirtyisivät luultavasti Pariselle jos Koivu kaupattaisiin. Sen jälkeen joukkueella olisi kapteeni, joka on vienyt aikaisemman joukkueensa finaaleihin, sekä mainitsemasi puolustaja joka on saatu vaihdossa Koivuun ja vielä sen lisäksi pelillisesti Koivun tasoinen, ellei jopa parempi kakkossentteri. Ei välttämättä huono juttu, jos ajatellaan parin vuoden sisällä tapahtuvaa playoff runia. Stastnyn vaatima palkka voi tietenkin osoittautua kompastuskiveksi.

Oletaan kuitenkin että Stastny saapuu Minnesotaan. Mikä, tai kuka, tämä puolustaja sitten on josta vastineena Minnesota antaa Mikko Koivun? Koivuhan on ylipalkattu kakkossentteri, senhän me kaikki jo tiedämmekin. Markkina-arvo ei voi olla kovinkaan suuri caphitin takia. Jos Minnesota pitäisi pari miljoonaa itsellään, voisi ehkä joku romanjosi heilahtaa verkkoihin. Mutta onko romanjosi tarpeeksi kova nimi, niin kova että on edes järkevää kaupata Koivua pois ja ryhtyä tälläiseen kikkailuun hänen takiaan?

Kapteenien kanssahan on tapahtunut ties minkälaisia typeryyksiä. Flyersissä oli duo Richards-Pronger, se ei mennyt ihan nappiin. Kingsissä on Brown, joka ei ilmeisesti ole kapteeniainesta, mutta uusi kapteeni saadaan vain treidaamalla hänet pois. Lightning on ostanut ulos Lecavalierin ja treidannut St. Louiksen, saapa nähdä mitä tekevät Stamkosin kanssa, kutsuvat kulman taakse katsomaan Yzermanin uutta bemaria ja mukiloivat pesäpallomailalla? Ja sitten Wildillä on tietenkin Mikko Koivu. Yhdysvaltalaisen joukkueen suomalainen kapteeni, jonka pitää johtaa kahta entistä jenkkikapteenia, Ryan Suteria ja itsepäistä Venäjän karhua. Pukukoppi on egojen taistelutanner, jos saan esittää villin veikkaukseni.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Pukukoppi on egojen taistelutanner, jos saan esittää villin veikkaukseni.

Todella ihmettelen, jos asia näin olisi. Haastattelujen ym. behind the scenes-videoiden perusteella on kyllä Parisesta ja etenkin Suterista välittynyt hyvin maanläheinen ja nöyrä mielikuva. Eikä tuo Koivun Mikkokaan mikään suuren luokan kusipää taida olla ;). Bryz taas on Bryz eli se vähän erikoinen kaveri, jonka piikittelystä ja hermostuttamisesta media nauttii. Ja jopa Dany "Fucking All-Star" Heatley on vaikuttanut korkeintaan hieman kärttyisältä ukkopahaselta. En usko että Wildin pukukopissa tavallista suurempia skismoja olisi. Yeo nyt vain taitaa olla peluutuksensa suhteen aikamoinen konservatiivi eli helpolla ei lähdetä muuttamaan mitään. Johan tuota Koivun ja Parisen erottamista voi kuvata suuren luokan mullistuksena Wildin "pelaajahierarkiassa".

Haluaisin myös muistuttaa, että edellinen Suuri Koivukeskustelu käytiin vasta olympiakisojen korvilla.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Stark kirjoitti:
Haastattelujen ym. behind the scenes-videoiden perusteella on kyllä Parisesta ja etenkin Suterista välittynyt hyvin maanläheinen ja nöyrä mielikuva. Eikä tuo Koivun Mikkokaan mikään suuren luokan kusipää taida olla ;). Bryz taas on Bryz eli se vähän erikoinen kaveri, jonka piikittelystä ja hermostuttamisesta media nauttii. Ja jopa Dany "Fucking All-Star" Heatley on vaikuttanut korkeintaan hieman kärttyisältä ukkopahaselta. En usko että Wildin pukukopissa tavallista suurempia skismoja olisi.

En kyllä yhtään epäile tätäkään mahdollisuutta. Useasti vain on niin, että monta johtajaa ei sovi samaan palettiin. Bryzgalovin maine pukukopin syöpänä taitaa myös olla vahvasti liioiteltu, ainakin satunnaisten haastattelujen perustalta vaikuttaa ihan hauskalta mutta vähän pihalla olevalta jannulta.

Haluaisin myös muistuttaa, että edellinen Suuri Koivukeskustelu käytiin vasta olympiakisojen korvilla.

Suuri Koivukeskustelu käydään n. 12 kertaa vuodessa. :D
 

mr.Zou

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota, Florida
En mahdollista pakkia sen enempää pohdiskellut, mutta mieluiten tietysti rightin mies joka pelaisi semmoiset ~25min/ottelu. Tyler Myers ei ehkä sovi muottiin, paitsi potentiaaliltaan jota ainakin on ollut.
Sieltä on kuitenkin nousemassa Dumba ja ehkäpä Olofsson jo seuraavana vuonna pelaavaan kokoonpanoon.

Hehheh.. Jos sitä nyt (vaihteeksi) Koivusta vielä sananen. Itseäni Koivu jotenkin muistuttaa Wildin huonommista ajoista. Sieltä on jo Bouchardit yms. lähteneet ja Koivu on ainoa "muinaisjäänne" yhdessä Bäckströmin kanssa. Tästäkin syystä haluaisin vaihtoa.
Oikeastaan haluan Koivun ulos Wildista ihan mistä vaan syystä tai syyttömyydestä.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kapteenin tarvitse olla joukkueen paras pistemies. Koivun roolin voisi vaihtaa kakkosyv:n pyörittäjäksi tai jopa maalineduspelaajaksi. Mikelle ykköskapelimestarin rooli. Se mitä Wild kaipaisi pari lisää, on älykkäitä pelaajia. Nykyiset eivät pelikäsityksellään päätä huimaa. Miken lisäksi Spurgeon saattaa olla poikkeus.

Joo ja Mikko oli viime yönä ihan paska. Ei varmaan vielä ihan 100% kondiksessa.

Vatanen taas olisi pakkina juuri sitä, mitä Wild kaipaa, mutta on liian pieni. Kahta kääpiötä (Spurgeon se toinen) ei yksinkertaisesti voi pitää samaan aikaan pakistossa.

Moulson ei ole ainakaan vielä vakuuttanut minua enkä usko Vanekinkaan olevan "se" pelaaja, jonka avulla wild nousisi SC-contenderiksi.
 

Largo

Jäsen
Kapteenien kanssahan on tapahtunut ties minkälaisia typeryyksiä. Flyersissä oli duo Richards-Pronger, se ei mennyt ihan nappiin. Kingsissä on Brown, joka ei ilmeisesti ole kapteeniainesta, mutta uusi kapteeni saadaan vain treidaamalla hänet pois. Lightning on ostanut ulos Lecavalierin ja treidannut St. Louiksen, saapa nähdä mitä tekevät Stamkosin kanssa, kutsuvat kulman taakse katsomaan Yzermanin uutta bemaria ja mukiloivat pesäpallomailalla? Ja sitten Wildillä on tietenkin Mikko Koivu. Yhdysvaltalaisen joukkueen suomalainen kapteeni, jonka pitää johtaa kahta entistä jenkkikapteenia, Ryan Suteria ja itsepäistä Venäjän karhua. Pukukoppi on egojen taistelutanner, jos saan esittää villin veikkaukseni.

Unohdat tietenkin Buffalon. Siellähän kapteeneita treidataan ihan huvikseen. Pominville, Vanek ja Ott kaikki entisiä Sabres-kapteeneita.

En nyt kyllä ihan ymmärrä mitä typeryyksiä näiden kapteenien kanssa on tehty. Philly halusi Richards/Carter kaksikon pois, koska huhun mukaan pojilla lähinnä maistui viina ja naiset. Prongerilla kävi huono tuuri. Tampa osti Lecan ulos, koska hän ei tosiaan ollut enää mikään 7 miljoonan mies. St.Louis oli manttelinperijä, joka epäammattimaisesti kiukutteli itsensä vaihtoon. Koivu oli Minnesotan kapteeni ennen kuin herrat Parise, Suter ja Pominville joukkueeseen saapui ja kapteenin vaihtaminen on jotain, mitä ei yleensä näe tapahtuvan. Sitäpaitsi, Suterille ja Pariselle lyötiin välittömästi A rintaan, vaikka äijät ei ollut peliäkään joukkueessa pelannut. Kyllä sekin jotain kertoo ja uskon heidän arvostavan sitä. Ja Brownista voisit kertoa hieman lisää, miksi hän ei ole kapteeniainesta?
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Repikää toki pelihousut kun valmennus pyrkii mahdollisimman nopeasti ajamaan jengin parhaan sentterin takaisin mukaan pelirytmiin. Pari matsia se vaatii tilanteeseen nähden "liian kovaa" kuormitusta, mutta kyllä se tosta lähtee.

YV:n kanssa olisi toki parempi juttu jos Koivu hoitaisi kakkosviisikon pyörittämisen. Saataisiin kaksi oikeasti vaarallista ketjua nykyisen yhden sijasta. 5vs3 ja 4vs3 ollaan menty varmasti "vanhasta muistista" porukalla missä on Koivu, koska näitä ei hirveästi mun mielestä treenata kauden aikana ja Koivun johtamalla viisikolla on ihan varmasti eniten harjoitus- sekä peliminuutteja takana näissä erikoistilanteissa.

Brodin on vetänyt ihan ok, vaatii tämäkin tapaus muutaman matsin ennen kuin saa hommasta kunnolla kiinni taas ja tottuu olemaan parissaan se johtava puolustaja.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Brodin on vetänyt ihan ok, vaatii tämäkin tapaus muutaman matsin ennen kuin saa hommasta kunnolla kiinni taas ja tottuu olemaan parissaan se johtava puolustaja.

Brodinillahan on itse asiassa pahemman luokan sophmore slump menossa. Sen verran kovan tason kaveri vaan kyseessä, että slumpinkin vallitessa se pelin taso on ihan ok ;).

Mitenkä muuten näette Ryan Suterin merkityksen ylivoimalla? Onko välttämätön palanen? Rupesin noita hurjia peliminuutteja pohdiskelemaan ja yv-aikaa vähentämällähän niitä saisi aika hyvin höylättyä pois. Ei kuitenkaan ole mikään hirvittävä viivapelote ja yv:llä peli on pitkälti järkevää kiekon siirtelyä laitoihin tai heittoja maalille. Luulisi tuohon esimerkiksi Brodin, Spurgeon tai Scandellakin kykenevän. Laitetaan loppuun vielä oma ehdotukseni, ota Yeo talteen jos luet (Mikko tai Mikke voi tarvittaessa kääntää):

1. YV
Pominville-Granlund-Parise
Spurgeon-Scandella

Eli Pominville vasemmalle b-pisteelle laukojaksi, Parise maalin kulmalle ja eteen iskemään sisään reboundeja ja Mikke oikeaan laitaan antamaan lentäviä lättyjä. Spurgeonilla ehkä puolustusosaston pelottavin veto eikä Scandellallakaan huono ole. Viivalla kätisyydetkin sopivat.

2. YV
Heatley-Koivu-Moulson
Suter-Brodin

Tässä ehkä enemmän mahdollisuutta variaatioihin. Heatley joko laukojan tai maskimiehen paikalle. Edelleen ihan hyvä veto ja iso ruho. Koivu osaa rakentaa, mutta myös tuon maskihomman. Moulsonista en ole vielä ihan selvää kuvaa saanut, mutta maalintekijähän mies ilmeisesti on. Jos halutaan Moulson pointille ja Koivu rakentamaan, voi maalin edessä käyttää Coylea tai Ninoa. Viivassa kaksi leftiä, mutta eipä tuolta Scandellan lisäksi löydy toista ylivoimaan sopivaa rightin pakkia. Tuolla tavalla peluutettuna ei tarvitsisi tasaviisikoiden kanssa kikkailla yv:n päätteeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös