Minne menet, Oulun Kärpät?

  • 855 434
  • 3 155

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Hyi helvetti kun voi seura aiheuttaa nykyisellä tilallaan pahoinvoivan olon. Mitä tapahtui sille, että urheilullisuus on keskiössä? Veikkaan että tämä Ronkaisen soppari on vain alkusoittoa tälle tulevan muutaman vuoden mittaiselle surulliselle jaksolle. Kiva Late valmentamaan vailla mitään näyttöjä, Ilu Mikkola ei keksi mitään uutta tapahtumaan, Kärpät jakaa sopimuksia tyypeille jotka on kivoja kavereita. Onko syynä se Mikko Mannerin peräänkuuluttama välittäminen josta on menty ihan päiväkodin liikuntatunnin tasolle, "tää on kiva kaveri niin otan sen joukkueeseeni" totesi Harri Aho kura(t)housuissaan kentän laidalla. Seura kaipaisi uusia tuulia ihan selvästi ja sen pitäisi tulla jostain Oulun ulkopuolelta millä ei ole mitään siteitä Kärppiin. Joku Marjamäki 2.0 kaatamaan seiniä pukuhuoneessa ja nostamaan sen päivittäisen tekemisen taas sille tasolle millä on ollut jo niin kauan. Korona ei ole syy sille, että vaivutaan johonkin keskikastin ihan kiva seuraksi.

En yleensä kiroile, mutta sanon vain sen, että VITTU HÄVETKÄÄ toimintaanne. On aika ottaa se pää pois perseestä ja alkaa tehdä oikeita valintoja.

Haba Aho voisi näyttää nyt sitä osaamistaan jos semmoista on ja laittaa sopimukset järjestyksessä seuraavien eteen T.Niemelä, Heshka, Byström, Karvinen... Mustonen ei varmaan kelpaa minnekään, mutta pelailkoon vaikka Hokissa kärppien laskuun ja antakoon paikkansa Koskenkorvalle ym. junnuille joilla olisi jotain annettavaakin. Kristoffin kohdalla sama homma jos tulos ei parane, Jokisen paikka on jo eläkkeellä, Koblille Hurja Hannes opettamaan maalintekoa ja Sedlakkia ym kokeilemaan miten peli kulkee edustuksen puolella näiden edellä mainittujen turhakkeiden tilalle.

Ai niin, kommentti "Almuja ei anneta" aiheuttaa ihmetystä. Millä muulla sanalla, kuin ALMU voisi kuvailla Ronkaisen sopparia ja Mustosen saamaa peliaikaa? Nyt kokousta siellä toimistolla ja kokeilkaas soittaa vaikka Junnolle jos se neuvoisi teitä vähän.
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Koblille Hurja Hannes opettamaan maalintekoa ja Sedlakkia ym kokeilemaan miten peli kulkee edustuksen puolella näiden edellä mainittujen turhakkeiden tilalle.

Pieni OT mutta muistanko oikein, että Kobli kävi Hyvösen koulussa joku kesä opettelemassa laukomista? Vai oliko kyseessä joku toinen pelaaja, vai luinko jonkun samankaltaisen heiton täällä joka jäi sitten elämään alitajuntaani?
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
Pieni OT mutta muistanko oikein, että Kobli kävi Hyvösen koulussa joku kesä opettelemassa laukomista? Vai oliko kyseessä joku toinen pelaaja, vai luinko jonkun samankaltaisen heiton täällä joka jäi sitten elämään alitajuntaani?

Pulju ainakin treenasi Hyvösen kanssa vetoja viimekesänä.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koska mulla ei ole mitään faktoja esittää, niin laitanpa muutamia ajatuksia tähän ketjuun.

Tällä hetkellä Oulun Kärpät näyttäisi menevän kohti pakon sanelemaa nuorennusleikkausta. Kukkonen ja Pesonen lopettivat, Pyörälä ja Jokinen lopettanevat tämän kauden jälkeen? Aaltonenkin on jo konkari-iässä. Se 80-luvun alussa syntynyt mestarisukupolvi alkaa vetelemään viimeisiään. Ja näkeehän sen kaikesta. Ei edes Pyörälä pysty pitämään tasoaan niin korkealla kuin nykyjääkiekossa pitäisi, vaikka on edelleen puolustuspäässä ihan Suomen kärkeä. Jalka ei liiku, vaikka intoa edelleen piisaisi.

Kärpän sydän hiipuu. On siis aika uuden sukupolven.

Olen sitä mieltä, että ostojoukkueena Kärpät ei menesty. Omia poikia pitää olla runkopelaajien ja illasta toiseen joukkuetta kannattelevien pelaajien joukossa. Oululaisuuden (ja vasta sitten pohjois-suomalaisuuden) pitää näkyä Kärppien rosterissa. Kyseessä on Oulun Kärpät, eikä mikään Pohjois-Suomen Kärpät, vaikka seura onkin merkittävä tekijä koko pohjois-suomalaisessa kiekossa.

Joukkueen kapteenin pitää/tulisi aina olla oululainen. Ja niinhän on melkein aina ollutkin pl. mm. Kai Suikkanen, joka kävi syntymässä Parkanossa sekä Jari Laukkanen, joka toimi kapteenina kaksi kautta vuosituhannen vaihteen jälkeen. "Papu" on kuitenkin "tullista tulleista" aivan omaa luokkaansa ja hänellä sykkii Kärppä-sydän ja Suikkanenhan on oikeasti yksi Kärppä-legenda. Ihan sama, miten päävalmentajakaudella meni. Unohtamatta Atte Ohtamaatakaan, joka ei ollut syyllinen siihen, että syntyi Nivalassa. Atte on melekein paljasjalakane...

Sieltä olis tulossa aika kova nippu uusia nimiä ottamaan paikkansa "edarissa". Osa on jo ollut valmennusringissä jo tovin, osalla ei ole vielä piirtoakaan jäähän raapaistu. Topi Niemelä, Kasper Puutio, Julius Hermonen, Jesse Koskenkorva, Radek Koblizek, Aatu Räty, Aku Räty, Samu Tuomaala, Joel Blomqvist, Leevi Meriläinen, Ville Heikkala, Arttu Hyry, Tommi Järvitalo, Joona Huttula, Tuukka Tieksola... napataan Kalevan jutusta suoraan nimet Niklas Kokko, Viljami Juusola, Arttu Kuivas, Emil Pieniniemi, Ville Koivunen, Sisu Yliniemi, Lauri Raiman, Otso Ylitalo, Elias Jansson...

Yli kaksikymmentä nimeä. Osalle ei löydy pelipaikkaa Oulusta, osa lähtee pohjois-amerikkaan aika joutusaan. Silti...

... aika iso osa jää Ouluun. Osa pystyy pelaamaan junnuissa vielä tovin, mutta ite mietin, että joukkueen rakentamisen kannalta ensi kausi määrittelee jossain määrin sitä tulevaisuuden Kärppää, joka pitkässä juoksussa kertoo, että mennäänkö syteen vai saveen? Kuten sanoin aiemmin, ostojoukkueena ei tule menestystä. Tai ainakaan minä en siihen usko. Ja ettei tule väärinkäsityksiä, niin kirjoitan tähän väliin, että jos jollekin pelipaikalle ei omia löydy, niin sitten hankitaan muualta. Tottakai. En yritäkään kirjoittaa siihen sävyyn, että oululaisuuden pitäisi olla joku kriteeri. Ilmaisen vain mielipiteeni, että oululaisuus on plussaa joukkueen hengen takia. Ja tässä vaiheessa lisään mukaan myös tullista jo varhain junnuna tulleiden pelaajien joukon.

Kun tuota nimilistaa katson, niin siellä on oikeasti sellaista potentiaalia tarjolla, että heikoimpia hirvittää. Jos seuralla oikeasti löytyis rohkeutta nuorennusleikkaukseen, niin sen palapelin palaset olisivat aika hyvin tarjolla. Menestystä ei välttämättä heti ensi tai seuraavalla kaudella tulisi, mutta 2023-24? Uuden dynastian alku? Ehkä ei, koska ajat on muuttuneet ja pelaajat liikkuu enemmän kuin ennen, mutta siltikin uskoa omiin. Olisi hienoa.

Ensi kaudeksi Heshkalle ja M. Niemelälle jatkot, Atte Ohtamaa tulee jos tulee. Teppo luotettava seiskapakki. Loput omista pojista. Hyökkäykseen joku Kunykin kaltainen mentori ja ehkä ykköskorin laituri? Kaikki muut omista pojista. Maalille löytyy Blomma ja Meriläinen...

Miksi kirjoittelen taas kerran aivan höpöjä? No siksi, että Kärppien menestyksen kulmakivet ovat olleet 60-luvun alussa syntyneitten sukupolvi sekä 80-luvun alkupuolellla syntyneitten sukupolvi. Nyt on milleniaalien vuoro näyttää seurauskollisuus ja närhen munat.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Käyttäjältä tuli lyhyessä ajassa useampi vastaava viesti, joten laitoimme kirjoitusoikeudet väliaikaisesti säppiin. Tämän päälle olemme päättäneet antaa viikon pelikiellon.
Tommi Virkkunen. Löytyykö munaa ???
 

Rekka Pinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Vancouver Canucks
Tästä kaudesta tulee semisti mielee kausi 2009-2010. Silloin ekat pelit huonosti, mutta muuten syksy ihan onnistunut ja oltiin jossain vaiheessa kärjessä. Puolenkauden tienoilla sitten alkoi sakkaamaan ennennäkemättömän vahvasti. Peli oli enemmän sekaisin, kuin koskaan aikaisemmin liiganousun jälkeen. Kevätkausi olikin tuona kautena täys grande katastrofe. Kärpät nimittäin oli tuolla ajanjaksolla toiseksi huonoin koko Liigassa. Tais olla niin, että meni ihan viimiselle kierrokselle asti, että varmistettiin edes säälipaikka. Tuolloin oltiin sijalla 9.

Kaudella 2020-2021 pelit alkoivat loistavasti, mutta sitten loppusyksy olikin todella synkkä Kärppien tasoiselle joukkueelle. Keväällä käytiin jopa sijalla 11. Sitten kaikki muuttui ja kuukaden päästä oltiinkin sijalla 3. Syynä tähän on Mikkolan oleminen päävalmentajana. Myönnätte sen tai ette, mutta se on fakta. Mannerin paluun jälkeen otettiin pari kertaa takkiin, mutta sen jälkeen pieni voittoputki ja sen jälkeen on ailahdellut tappioputkista voittoputkiin. Tosin nyt trendi vaikuttaa hieman asettuvan, sillä ollaan neljän ottelun tappioputkessa ja maaliero näissä peleissä on 5-13.

Pointi oli se, että Kausien kulku on aika samanlainen, ainoana erona että hyvät hetket sijoittuvat eri kohtiin. Kauden 2009-2010 jälkeen alkoikin sitten pelillinen ja tuloksellinen alamäki, joka päättyi vasta virallisesti syksyllä 2013. Tuolloinkin edeltävä kausi oli ollut tuloksellisesti hyvä, sillä 2009 saatiin vielä hopeaa. Tuo oli ehkä dynastian pohjan takia saavutettu mitali. Kausi 2019-2020 oli myöskin tuloksellisesti hyvä, vaikkakin pelilliset ongelmat alkoivat näkyä. Ihan samalla tavalla kuin kaudella 2008-2009! Muutenkin näissä 2000-luvun dynastioissa on ollut yhtäläisyyksiä. Vuosien 2003-2009 Kärpät-dynastia oli koko tuon ajan mitalliputkessa. Oikeastaan ainut poikkeus oli kausi 2005-2006, jolloin saatiin pronssia. Vuosien 2014-2020 Kärpät-dynastia oli kahta vuotta lukuunottamatta mitaliputkessa. Ainut tuloksellinen poikkeus oli kausi 2016-2017, jolloin oltiin runkosarjassa sijalla 8. Toinen sitten tuo kuuluisa kausi 2019-2020, jolloin Korona pisti homman seis. Kärpät oli kuitenkin kauden paras joukkue, koska voitti runkosarjan.

Mutta kun näitä yhtäläisyyksiä alkaa huomaamaan, niin herää pelko perseessäni, että syöksymmekö uuten alamäkeen? Ekan dynastian jälkeen mukavoiduttiin koko organisaation tasolla ja vedettiin lungisti monta vuotta. Menestystä ei tullut ja joka kausi aloitettiin kevät sääleistä. Silloinkin oli hieman kyseenalaisia sopimuksia ja vaatimustaso lähellä nykytasoa. Sinällään olisi vitun tyhmää organisaatiolla astua samaan miinaan lähes kymmenen vuotta myöhemmin. Sen verran samanlaiset merkit on nyt ilmassa, kuin tuolloin.

Onko se niin, että jokaisesta vuosikymmenestä pari ekaa vuotta vedetään vihkoon ja sitten aletaan pelaamaan hyvin aina vuosikymmenen loppuun asti. Kausi 20x9-20x0 alkaakin sitten aina pikkuhiljaa uusi alamäki. Välivuodet ovat sinällään ihan tervettulleita, koska sitten uusi menestys maistuu taas yhtä maukkaalta, kuin silloin aikasemminkin, mutta itselle riittäisi, että "välikaudella" pysyttäisiin silti aina top-6 ja playoffseissa päästäisiin välieriin. Erona dynastia-aikoihin se, että ei otettaisi sitä mestaruutta. Ymmärättekste mua?

Sinällään lähtökohdat ovat nyt erit, kun tuolloin, koska tuleva valmentaja (ja koko ryhmä) on sinällään ainakin allekirjoittaneen vakuuttanut, että ehkä menestymättömyys ei aiheudu sitten siitä. Se mikä sen sitten mahdollisesti tulee aiheuttamaan on organisaatio ja johtoporras. Sinällään ei olisi edes yllätys, että ensi kautena ei oltaisi ihan sillä tasolla millä ollaan huipulla oltu, koska taskussa on kourallinen mikkihiirien sopimuksia. Eikä nämä ole ihan mitään takuuvarminta kärkiäijää. Toiveissa olis, että mahdollinen taantumus ei kestäisi ihan yhtä kauan kuin edellinen kesti.

Että semmosta.

Edit. Tässä Kärppien tulokset kaudella 2009-2010 Otteluohjelma ja tulokset - Kärpät - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Pakko myöntää, että palstan osalta on aika päiviä sitten jäänyt Kärppien seuraaminen.

Käsittämätön määrä negatiivisuutta ja sitä vanhan liiton kuplaa ja paskan kaikukoppaa. Enkä sano, että olisitte väärässä kritiikin osalta, se nyt vain menee suurimman osan ajasta ohi maalista ja hukkuu apinointiin.

Te keillä vielä on niitä Kärppien osakkeita: Virkkusen munat pöydälle, kuin olis jo. Ahon mikkihiiriprojekti ja alennusmyynti ei vaan voi toimia pitkällä tähtäimellä, eikä nyt puhuta korona-ajasta. Toimari on kaiken tämän hyväksynyt! Eikä sillä pellellä näemmä ole mitään tulosvastuuta, kun ei osakkeita omistavia kertakaikkiaan kiinnosta.

Pari Mikkolaa vielä organisaation avainpaikoilla on kyllä sellainen perseennäyttö hallin lehtereitä täyttäville, ettei paremmasta väliä. Havu on enemmän oma kasvatti, entä se livenä siedettävämpi Mikkola. Mutta...
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pari Mikkolaa vielä organisaation avainpaikoilla on kyllä sellainen perseennäyttö hallin lehtereitä täyttäville, ettei paremmasta väliä. Havu on enemmän oma kasvatti, entä se livenä siedettävämpi Mikkola. Mutta...
Ja jengi täällä kuvittelee, että se siedettävämpi Mikkola on joku sateentekijä valmentajana, joka johtaa joukkueen menestykseen.

Kyllähän veljet @Rekka Pinne ja @Jääkoneenkuljettaja ovat oikeilla jäljillä. Organisaatiotasolla Kärpät on taas kerran mukavuustilassa. Amatöörit palkataan seuraan tärkeille paikoille ilman pätevyysvaatimuksia ja jos joku ammattilainen mukaan eksyy, niin nämä saatanan amatöörit sitovat sen kädet, eivätkä anna resursseja tehdä työtään sillä tasolla, mitä pitäisi. Tämä näkyy ihan kaikessa. Ottelutapahtumassa, maalilaulussa, pelaajien hankinnassa, kannattajien huomioimisessa, sosiaalisessa mediassa, kaikessa.

Tästähän ei enää puutu kuin se, että Ilkka Mikkolan pelipaita nostetaan hallin kattoon. Olisi hyvävelisaunakaveri-verkoston ajatustenjuoksun huipentuma.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koronan vuoksi edessä on laihoja kausia taloudellisesti. Moni joukkue joutuu tämän ja edellisen kauden tappioita lyhentelemään vielä pitkään. Nyt olisi juurikin paikka nuorennusleikkaukselle myös Oulun Kärpissä sen sijaan että ostetaan rahalla 3-4 ketjuihin "kokemusta" ja "kahdensuunnan peliä".

Ja tuo kuuden kentällisen kasaaminen ja lauma rotaatiopelaajia on ihan pelkkää pröystäilyä. Rosteria vaan lyhyemmäksi. Pari pakkia ja hyökkääjää loukkaantumisvarana riittää.

Nykyiset sopimukset on valitettavasti lusittava loppuun, mutta näen kyllä että Mustoset, Kristofit ja Ronkaisetkin voisi siellä Puutioiden, Rätyjen ja Tieksoloiden seassa ihan mukavasti vielä ensi vuoden mennä. Ei mitään järkeä maksaa palkkaa pelaamattomille pelaajillekaan ja kukaan ei tässä maailman tilanteessa heitä vuokraa tai osta sopimuksia ulos. Lisäksi voitaisiin pitää silmät auki josko muista organisaatioista löytyisi sopivia nuoria pelaajia kasvamaan tänne tulevaisuuden NHL/KHL-tähdiksi. Kärpät on kuitenkin vetovoimainen seura edelleen.

En näe mitään syytä miksi Oulun Kärpissä pitäisi pelata ketään muita kuin tulevia tai entisiä KHL/NHL-pelaajia. Siinä olisi se vaatimustaso minkä itse haluaisin nähdä. Valtaosa tämänhetkisestä joukkueesta ei kuulu kumpaankaan kategoriaan.
 
H

Hidas_ja_kankea

Ja jengi täällä kuvittelee, että se siedettävämpi Mikkola on joku sateentekijä valmentajana, joka johtaa joukkueen menestykseen.

Henkilökohtaisesti suhtauduin Mikkolaan äärimmäisen kriittisesti.

Hänen vastuujakson aikana pidin kuitenkin pelitavasta, olemuksesta ja pienistä ratkaisuista (kuten peluutus). Tavallaan voitti puolellensa ja ei harmita hänen tuleva kautensa.

Kokonaisuutena olen arvostellut ja käytin valmentajakuviosta termiä "kuninkaallinen perimysjärjestys". Mielestäni kuvaa hyvin ummehtunutta sisäänpäin kääntynyttä hyvävelikerhoa.

En edelleenkään pidä sateentekijänä. Tässä tilanteessa vain "Tässä naamassa arpikin on kaunistus".
 

Micol

Jäsen
Ja jengi täällä kuvittelee, että se siedettävämpi Mikkola on joku sateentekijä valmentajana, joka johtaa joukkueen menestykseen.
Tuskin nyt sentään kukaan kuvittelee Largea miksikään aivan maagiseksi sateentekijäksi. Miksi tällä asialla pitää nyt jotenkin irvailla muille kirjoittajille, jotka ovat kehuneet Mikkolaa hänen tämän kauden vastuujaksostaan? Se jakso nyt vaan meni aivan helvetin hyvin ja harva tuskin osasi edes odottaa mitään yli 2 p/o pistetahtia Laurin vastuujaksolta. Hieman pienempikin pka olisi ollut ihan ok hyvä suoritus valmentajalle, joka ei ole ollut päävastuussa joukkueen pelitavasta yms. asioista.

Mikkolalle riittää ensi kauden alkuun, että laittaa Kärppien viisikkopelin taas tiiviimmäksi ja kontrollilähdöt kuntoon, kuten tekikin omalla vastuujaksollaan eli siinä mielessä lupaa ihan hyvää ensi kautta ajatellen. Tarkempi pelitapa ratkennee sitten vasta syksymmällä, mutta aika helppo on jo tässä kohtaa ennakoida, että Late haluaa tiivistää taas Kärppien pelaamista selvästi, eikä mitään repivää / varastavaa hyökkäämistä haluta enää katsella ja jatkuvaa seisovan miehen kiekon rännittämistä. Varmaan mennään joitakin askelia takaisin "marjamäkiseen" organisoidumpaan pelitapaan (mitä myös nähtiin jossain määrin sillä 11 pelin jaksolla). Tuskin Mikkola haluaa jatkaa ainakaan Mamban viitoittamalla näennäisellä "aggressiivisella ja aktiivisella" pelitavalla, koska on nyt nähnyt oikein aitiopaikalta, ettei sillä tyylillä taideta mennä enää aivan päätyyn asti liigassa.

Mäntymaalta toivoisin puolestaan, että toisi mukanaan jotain uutta ja raikasta näkemystä Kärppien ylivoimapelaamiseen. Sitä ei saanut kuntoon Manner, eikä Mikkola, joten olisiko se sitten Havun paikka ottaa sen koordinointi kontolleen? Uskon (tai toivon), että ensi kauden ylivoima tulee olemaan ainakin suoraviivaisempaa kuin ollaan nähty nyt muutaman kauden ajan. Kärppien pitää alkaa laukomaan yksinkertaisesti enemmän ja suoraan syötöstä, ja (isompaa) ukkoa maalin eteen painimaan pakkeja vastaan ja tekemään maskia. Molemmat asiat on jäänyt pahasti vajaaksi tähän mennessä Mamban aikakaudella.

Itse olen ainakin suht luottavainen tällä hetkellä trion Mikkola, Mäntymaa ja Sihvonen tekemisen tasoon ensi kauden osalta. Paskanjauhamiset, teennäiset "sankari"tarinat, "veljeilyt" yms. vitun turhat lässytykset karsiutuu erittäin suurella varmuudella pois Mamban lähdön myötä - ja sitä odotan varmaankin eniten tällä hetkellä. Late ja Havu eivät ole kyllä sen tyylisiä valmentajia ollenkaan, että lähdettäisiin keksimään Kärpille jotain jopa mauttomia "teemoja" / sloganeita, vaan nöyrä ja ahkera tekeminen lienee kaiken keskiössä - ilman muka-hienoja korulauseita. Sellaista ainakin minä odotan tulevalta valmennukselta.
 

Stargazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Boston Bruins
Tuskin nyt sentään kukaan kuvittelee Largea miksikään aivan maagiseksi sateentekijäksi. Miksi tällä asialla pitää nyt jotenkin irvailla muille kirjoittajille, jotka ovat kehuneet Mikkolaa hänen tämän kauden vastuujaksostaan? Se jakso nyt vaan meni aivan helvetin hyvin ja harva tuskin osasi edes odottaa mitään yli 2 p/o pistetahtia Laurin vastuujaksolta. Hieman pienempikin pka olisi ollut ihan ok hyvä suoritus valmentajalle, joka ei ole ollut päävastuussa joukkueen pelitavasta yms. asioista.

Mikkolalle riittää ensi kauden alkuun, että laittaa Kärppien viisikkopelin taas tiiviimmäksi ja kontrollilähdöt kuntoon, kuten tekikin omalla vastuujaksollaan eli siinä mielessä lupaa ihan hyvää ensi kautta ajatellen. Tarkempi pelitapa ratkennee sitten vasta syksymmällä, mutta aika helppo on jo tässä kohtaa ennakoida, että Late haluaa tiivistää taas Kärppien pelaamista selvästi, eikä mitään repivää / varastavaa hyökkäämistä haluta enää katsella ja jatkuvaa seisovan miehen kiekon rännittämistä. Varmaan mennään joitakin askelia takaisin "marjamäkiseen" organisoidumpaan pelitapaan (mitä myös nähtiin jossain määrin sillä 11 pelin jaksolla). Tuskin Mikkola haluaa jatkaa ainakaan Mamban viitoittamalla näennäisellä "aggressiivisella ja aktiivisella" pelitavalla, koska on nyt nähnyt oikein aitiopaikalta, ettei sillä tyylillä taideta mennä enää aivan päätyyn asti liigassa.

Mäntymaalta toivoisin puolestaan, että toisi mukanaan jotain uutta ja raikasta näkemystä Kärppien ylivoimapelaamiseen. Sitä ei saanut kuntoon Manner, eikä Mikkola, joten olisiko se sitten Havun paikka ottaa sen koordinointi kontolleen? Uskon (tai toivon), että ensi kauden ylivoima tulee olemaan ainakin suoraviivaisempaa kuin ollaan nähty nyt muutaman kauden ajan. Kärppien pitää alkaa laukomaan yksinkertaisesti enemmän ja suoraan syötöstä, ja (isompaa) ukkoa maalin eteen painimaan pakkeja vastaan ja tekemään maskia. Molemmat asiat on jäänyt pahasti vajaaksi tähän mennessä Mamban aikakaudella.

Itse olen ainakin suht luottavainen tällä hetkellä trion Mikkola, Mäntymaa ja Sihvonen tekemisen tasoon ensi kauden osalta. Paskanjauhamiset, teennäiset "sankari"tarinat, "veljeilyt" yms. vitun turhat lässytykset karsiutuu erittäin suurella varmuudella pois Mamban lähdön myötä - ja sitä odotan varmaankin eniten tällä hetkellä. Late ja Havu eivät ole kyllä sen tyylisiä valmentajia ollenkaan, että lähdettäisiin keksimään Kärpille jotain jopa mauttomia "teemoja" / sloganeita, vaan nöyrä ja ahkera tekeminen lienee kaiken keskiössä - ilman muka-hienoja korulauseita. Sellaista ainakin minä odotan tulevalta valmennukselta.
Hyvin analysoitu kirjoitus jossa pitkälti tiivistyi kaikki mitä itsekin halusin kommentoida Mikkolan Laten suorituksista. Lisätään myös se, että Laten Kärpät karvaa paljon aggressiivisemmin ja kontrolloidummin hyökkäysalueella mitä Mamban pelikirjassa. Tämä on myös yksi asia mihin olen tykästynyt Laten pelifilosofiassa.

Tuskin tullaan lanseeraamaan yhtään mitään slogania ensikaudella, niin kuin em. Kirjoituksessa tuli todettuakin. Late ja Havu tuntuvat olevan samalla aaltopituudella mitä tulee lätkään ja luulen myös että ensikaudeksi muutama sopiva fyysinen pelaaja saatetaan myös naarata joukkueeseen.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuskin nyt sentään kukaan kuvittelee Largea miksikään aivan maagiseksi sateentekijäksi. Miksi tällä asialla pitää nyt jotenkin irvailla muille kirjoittajille, jotka ovat kehuneet Mikkolaa hänen tämän kauden vastuujaksostaan? Se jakso nyt vaan meni aivan helvetin hyvin ja harva tuskin osasi edes odottaa mitään yli 2 p/o pistetahtia Laurin vastuujaksolta. Hieman pienempikin pka olisi ollut ihan ok hyvä suoritus valmentajalle, joka ei ole ollut päävastuussa joukkueen pelitavasta yms. asioista.
Ihmettelen kovasti tätä palstatotuudeksikin muuttunutta käsitystä siitä, että Lauri Mikkola olisi tehnyt pelitavallisia muutoksia, joiden ansiosta Kärpät onnistui ansiokkaasti muuttamaan kurssiaan voitokkaaksi. Täällä porukat oikeasti kuvittelee, että Manner ei pitänyt ohjaksia käsissään ollessaan koronakaranteenissa. Kaikki pelitavalliset muutokset on kyllä Mannerin siunaamia ja kyllähän pelitapaa muutettiin ennen maajoukkuetaukoa, ei maajoukkuetauolla.

Valitettavasti Manner on niin vitun jääräpää, että pelitapaa lähdettiin taas muuttamaan, kun hän palasi ruotuun. Siihen hän on todellakin syypää ja ansaitsee kaiken kritiikin ja joutaisi jopa siirtymään syrjään, koska toimiva konsepti rikottiin. Silti se on juurikin Mikko Manner, joka päätti palata perustusten rakentamiseen, ei Lauri Mikkola.
 

Micol

Jäsen
Ihmettelen kovasti tätä palstatotuudeksikin muuttunutta käsitystä siitä, että Lauri Mikkola olisi tehnyt pelitavallisia muutoksia, joiden ansiosta Kärpät onnistui ansiokkaasti muuttamaan kurssiaan voitokkaaksi. Täällä porukat oikeasti kuvittelee, että Manner ei pitänyt ohjaksia käsissään ollessaan koronakaranteenissa. Kaikki pelitavalliset muutokset on kyllä Mannerin siunaamia ja kyllähän pelitapaa muutettiin ennen maajoukkuetaukoa, ei maajoukkuetauolla.

Valitettavasti Manner on niin vitun jääräpää, että pelitapaa lähdettiin taas muuttamaan, kun hän palasi ruotuun. Siihen hän on todellakin syypää ja ansaitsee kaiken kritiikin ja joutaisi jopa siirtymään syrjään, koska toimiva konsepti rikottiin. Silti se on juurikin Mikko Manner, joka päätti palata perustusten rakentamiseen, ei Lauri Mikkola.
Ei Mikkola nyt mikään täysin kauko-ohjattava marionetti ollut omalla jaksollaan - näin uskallan kyllä väittää (vaikka pelitavan pohjat olikin Mamban käsialaa). Mannerhan nimenomaan antoi "siunauksensa" ennen pidempää taukoaan liigapeleistä, että "Late saa toimia parhaaksi näkemällään tavalla" hänen poissaolonsa aikana. Siitä saa kyllä vahvasti sen kuvan, että Mikkolalle annettiin aidosti oma päätäntävalta tehdä asioita hänen haluamallaan tavalla - ilman marionettimaista mikrojohtamista taustalta käsin. Tästä syystä näkisin, että Mikkolan ajan Kärppien pelaaminen ei näyttänyt aivan identtiseltä kuin Mannerin viimeiset pelit ennen EHT-taukoa. Pientä viilausta - toisin sanoen.

Laten jaksolla Kärpät pelasi vaan yksinkertaisesti tiiviimmin ja organisoidummin kuin Mamban aikana kertaakaan tällä kaudella (ja sitä minä en kyllä laskisi Mikko Mannerin ansioksi). Onhan se Mannerkin satavarmasti halunnut saada Kärpistä tiiviimmän ja kurinalaisemman ryhmän peleihin, mutta valmentajakollega vaan onnistui siinä toteutuksessa yksinkertaisesti paremmin. Näin siinä vaan pääsi lopulta käymään.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
En näe mitään syytä miksi Oulun Kärpissä pitäisi pelata ketään muita kuin tulevia tai entisiä KHL/NHL-pelaajia. Siinä olisi se vaatimustaso minkä itse haluaisin nähdä. Valtaosa tämänhetkisestä joukkueesta ei kuulu kumpaankaan kategoriaan.
Minä näen kyllä paljonkin syytä. Joukkuetta ei voi rakentaa niin, että se täytetään staroilla. Olkoonkin entisiä tai tulevia. Seurauksena on katastrofi. Jokerit yritti tätä vuosikausia ja joka kerta meni perseelleen.

Roolitus on asia, jota ei pidä aliarvioida. Esimerkiksi nelosketjuun voidaan aivan hyvin sijoittaa nelosketjun jätkiä. Silloinkin, vaikka he eivät olisi entisiä tai tulevia KHL/NHL-pelaajia. Ja mahtuu tällaisia pelaajia ylempiinkin ketjuihin.

Ideaalissa joukkueessa on muutama stara. Jos niitä alkaa olemaan liikaa niin se kääntyy itseään vastaan. Tähtipelaajat eivät pidä siitä jos tunkiolla on liian monta kukkoa.

Siltikään en tarkoita sitä, että Kärpissä pitäisi jotain vitun Ronkaisia tai Metsävainioita katella enää hetkeäkään. Nämä jätkät ei ikinä tule pääsemään KHL:ään, eikä heillä ole myöskään mitään annettavaa Oulun Kärpille. Sen sijaan esim. Jesse Koskenkorva on pelaaja, jonka en myöskään usko yltävän mihinkään kolmikirjaimiseen sarjaan, mutta jolla olisi kuitenkin Kärpille annettavaa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ideaalissa joukkueessa on muutama stara. Jos niitä alkaa olemaan liikaa niin se kääntyy itseään vastaan. Tähtipelaajat eivät pidä siitä jos tunkiolla on liian monta kukkoa.
Riippuu toki vähän sen tähden luonteestakin ja millainen tausta sillä on. Esim. Jalosen ajan Kärpissä oli staroja kyllä hyökkäyksen osalta sen kahdesta kolmeen ketjuun, mutta näissä oli sitten toki se että esim. ketju Pyörälä-Viuhkola-Hyvönen oli kaikki kärppäkasvatteja ja näistä kaksi ensin mainittua oli kasvanut sieltä divarista tähdeksi Kärpissä. Hyvönen sitten palasi pitkän kierroksen jälkeen takaisin kotiin.

Sitten oli ketju Ujcik-Bros-Pesonen joista jälleen viimeksi mainittu oli kasvanut joukkueessa tähdeksi. Kaksi muuta olivat toki sitten aika tunnollisia joukkuepelaajia muutenkin, mutta kuitenkin ihan kansainvälisen tason tähtipelaajia. Sitten oli kolmosketjuunkin vielä heittää ties mitä liki EHT-tason Sahlstedtia ja nuorta Juhis Aaltosta yms.

Toki siis olen sinänsä samaa mieltä että harmonia pitää olla ja onhan nuo vertaukset vanhoihin aikoihin vähän kyseenalaisia kun jos nyt totta puhutaan niin ei tuollaisia Jalosen ajan Kärppiä vaan yksinkertaisesti pysty nykyään enää oikein kasaamaan, mutta siitä huolimatta kyllä joukkueessa voi niitä tähtipelaajia olla enemmänkin kunhan vaan roolitukset on selvät.

EDIT:

Tai no korjataas sen verran että Pyörälä ei vielä divarissa Kärppien edustuksessa pelannut, mutta kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Riippuu toki vähän sen tähden luonteestakin ja millainen tausta sillä on. Esim. Jalosen ajan Kärpissä oli staroja kyllä hyökkäyksen osalta sen kahdesta kolmeen ketjuun, mutta näissä oli sitten toki se että esim. ketju Pyörälä-Viuhkola-Hyvönen oli kaikki kärppäkasvatteja ja näistä kaksi ensin mainittua oli kasvanut sieltä divarista tähdeksi Kärpissä. Hyvönen sitten palasi pitkän kierroksen jälkeen takaisin kotiin.

Sitten oli ketju Ujcik-Bros-Pesonen joista jälleen viimeksi mainittu oli kasvanut joukkueessa tähdeksi. Kaksi muuta olivat toki sitten aika tunnollisia joukkuepelaajia muutenkin, mutta kuitenkin ihan kansainvälisen tason tähtipelaajia. Sitten oli kolmosketjuunkin vielä heittää ties mitä liki EHT-tason Sahlstedtia ja nuorta Juhis Aaltosta yms.

Toki siis olen sinänsä samaa mieltä että harmonia pitää olla ja onhan nuo vertaukset vanhoihin aikoihin vähän kyseenalaisia kun jos nyt totta puhutaan niin ei tuollaisia Jalosen ajan Kärppiä vaan yksinkertaisesti pysty nykyään enää oikein kasaamaan, mutta siitä huolimatta kyllä joukkueessa voi niitä tähtipelaajia olla enemmänkin kunhan vaan roolitukset on selvät.
No sehän esimerkiksi tuossa mainitsemassasi Jalosen Kärpissä oli, että se oli roolitettu pirun hyvin. Sahlstedt esimerkiksi oli hemmetin hyvä pelaaja, muttei häntä hankittukaan ykkössentteriksi tai joukkueen tähdeksi. Killeri oli secondary scoring osastoa, joka teki sen oman hommansa pirun hyvin.

Toisaalta taas tuossa kyllä näkyi niitä lieveilmiöitäkin, vaikka joukkue oli ylivoimainen ja voitti. Juhis Aaltonen kiukutteli ja lähtikin lopulta Kärpistä muualle kun ei saanut olla se ykkösstara. Ei Juhiksella toki siihen aikaan ollut siihen vielä aineksiakaan, mutta staran luonne hänellä oli jo silloin. Otti Jalosen kanssa yhteen useammankin kerran pelillisistä asioista. Samoin Hyvönen. Jalonen vain oli niin pirun hyvä koutsi, että osasi pitää tuon paletin kasassa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Toisaalta taas tuossa kyllä näkyi niitä lieveilmiöitäkin, vaikka joukkue oli ylivoimainen ja voitti. Juhis Aaltonen kiukutteli ja lähtikin lopulta Kärpistä muualle kun ei saanut olla se ykkösstara. Ei Juhiksella toki siihen aikaan ollut siihen vielä aineksiakaan, mutta staran luonne hänellä oli jo silloin. Otti Jalosen kanssa yhteen useammankin kerran pelillisistä asioista. Samoin Hyvönen. Jalonen vain oli niin pirun hyvä koutsi, että osasi pitää tuon paletin kasassa.
Tosin Aaltosen kohdalla ei tainnut olla pelkästään valmentajasta kiinni, Juhis siis pelasi vielä Alatalon kaudella 2008-09 Kärpissä ja oli kuitenkin käytännössä se ykkösketjun oikea laituri läpi koko kauden mutta ei missään vaiheessa noussut ketjukavereidensa Anderssonin ja Corson tasolle. Aaltosellahan oli sopimus vielä kaudesta 2009-10 mutta jäi sitten pois treenivahvuudesta ja pyysi siirtoa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tosin Aaltosen kohdalla ei tainnut olla pelkästään valmentajasta kiinni, Juhis siis pelasi vielä Alatalon kaudella 2008-09 Kärpissä ja oli kuitenkin käytännössä se ykkösketjun oikea laituri läpi koko kauden mutta ei missään vaiheessa noussut ketjukavereidensa Anderssonin ja Corson tasolle. Aaltosellahan oli sopimus vielä kaudesta 2009-10 mutta jäi sitten pois treenivahvuudesta ja pyysi siirtoa.
Pohjimmiltaan kyse oli kuitenkin siitä, että Aaltonen halusi olla jengin ykköstähti. Kärpissä se ei onnistunut, joten hän lähti Pelicansiin.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pohjimmiltaan kyse oli kuitenkin siitä, että Aaltonen halusi olla jengin ykköstähti. Kärpissä se ei onnistunut, joten hän lähti Pelicansiin.
Näinhän se oli. Aaltonen muistaakseni Petopodin haastattelussa tuon myönsikin, että halusi olla joukkueensa "The Man". Nurminen antoi Pelicansissa Aaltoselle avaimet käteen, ja Juhis käytti tilaisuutensa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1971
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös