Minkä hintainen on paras syömäsi pizza?

  • 8 064
  • 61

Minkä hintainen on paras syömäsi pizza?

  • Alle 6€

  • 6-7€

  • 7-8€

  • 8-9€

  • 9-10€

  • 10-11€

  • 11-12€

  • 12-13€

  • 13-14€

  • 14-15€

  • 15-20€

  • Yli 20€ Cash money flow!


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Siis mitä? ALLE KUUSI EUROA?? Nyt on taas yksi kymmenen pennin kohu meneillään, kun Poliisista sometettiin alle kuusi euroa maksavien pizzojen olevan valtionvihollisuutta ja tyyppiesimerkki harmaasta taloudesta. Minun naapurissani toimii parikin pizzapaikkaa, josta on saanut suunnilleen vuosikymmenen ajan lätyn viidellä eurolla, kunnes nyt alkukesästä nostivat molemmat taksansa eurolla tasan kuuteen euroon. Siellä varmaankin tehtiin verolaskelmat ja päädyttiin tuohon hintaan, mutta parasta pizzaa ei noista paikoista saa!

Missä olet syönyt elämäsi parhaan pizzan ja mitä se maksoi? Yritä pysyä Suomessa, mainitse kaupunki ja ravintolan nimi. Jos muistat mainitse pizzan nimi tai ainakin kuvaile täytteitä ja kerro mikä siitä teki niin erityisen. Ja tietenkin: Mitä se kustansi!

Omalla kohdallani valinta osuu Brunon keittiöön ja Helsingin Töölössä Ruusulankadulla sijaitsevaan Villettaan, jossa Margherita maksaa n. kympin. Tässä tuotteessa on kaikki kohdallaan ja meininki on kuin Napolissa; ei liikoja "suomipitsamaisia" täytekokonaisuuksia, vaan tuoretta basilikaa, sopivasti valkosipulia, puhvelin mozzarellaa revittynä, täydellinen tomaattikastike ja rapea pohja.

Neljä minuuttia ja 23 sekuntia aivan saatanan kuumassa uunissa.
Lautaselle.
Peroni pullosta, ei koskaan lasista.
Profit!

PS. Bubbling under: Edesmennyt Como Forumissa (Simonkadulla) tarjosi pancettapizzaa joka vei kielen mennessään, hinta taisi olla vajaat 15 euroa. Darramättölöistä paras on Kallion Mäkikupla, koska se juusto on vaan niin helvetin hyvää. Taitaa olla Jarlsbergiä, kuten asiaan kuuluu. Kylkeen halpa kalja ja uuteen nousuun!
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Ps. Vastausvaihtoehdoissa olisi toivonut jotain täsmällisyyttä esim. 6,00 - 6,99e.
Hemmetti! Ihan oikeassa olet! Kokeilen korjaamista.

edit. En pysty enää.

Sovitaan, että vaihtoehdot ovat juurikin noin kuten ehdotat, eli 6-6,99 jne.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Huvittavinta tässä pizza-kohussa on se, että kansa jälleen raivostui. Nyt paha valtiovalta vie pizzatkin köyhiltä suusta ja rikkaat ne vain piilottelee rahojaan veroparatiiseihin! Saatana, on syytäkin viedä ne neljän euron paskalätyt läskeiltä ihan jo kansanterveydellisistä syistä.
---

Itse asiasta sen verran, että enpä muista nyt äkkiseltään mitään erityisen hyvää paikkaa. Pitäisi tuo Villetta testata, kun kehuja olen kuullut. Kotimaisemissa turkkilaiset olen jättänyt viime vuosina väliin ja hakenut harvat pizzani Kotipizzan kampanjoista. Joo, pieniä ovat, mutta tasalaatuisia ainakin tuossa meitin lähipaikassa.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Omatekoinen pizza (tai pizzat riippuen minkä kokoisessa kiviuunissa ne paistan) maksaa yhteensä n. 9-10eur kun hakee kaikki raaka-aineet Lidlistä. Juuri viikonloppuna tuli tämä laskettua. Veronkiertopizza siis kun työlle ei laiteta mitään arvoa tässä pizzassa, nyt meni eläkeläisten, vähäosaisten ja lapsiperheiden talous kuralle, eikä vientikään lähtenyt vetämään tämän tiimoilta.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Paras pizza on parin euron palapizza jostain torikojusta paikan päällä Italiassa. Siellähän tuo on ihan karvalakkiruokaa, vähän sama kuin lihapiirakka täällä, mutta tuon parempaa pizzaa en ole syönyt. Toisaalta olen syönyt Italiassa myös huonoa pizzaa muka-tasokkaassa ravintolassa, joten vaihtelua on.

Suomessa parasta pizzaa taitaa tehdä Putte´s. Silence of the lambs - lammaspizza, tietenkin - on aika kovaa mättöä. Hinta reippaasti toista kymppiä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Omatekoinen pizza (tai pizzat riippuen minkä kokoisessa kiviuunissa ne paistan) maksaa yhteensä n. 9-10eur kun hakee kaikki raaka-aineet Lidlistä. Juuri viikonloppuna tuli tämä laskettua. Veronkiertopizza siis kun työlle ei laiteta mitään arvoa tässä pizzassa, nyt meni eläkeläisten, vähäosaisten ja lapsiperheiden talous kuralle, eikä vientikään lähtenyt vetämään tämän tiimoilta.

Käytätkös kobe-härän lihaa vai miten saat uppoamaan pitsan raaka-aineisiin tuollaisen summan?
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Käytätkös kobe-härän lihaa vai miten saat uppoamaan pitsan raaka-aineisiin tuollaisen summan?

Tuolla määrällä tulee n. 1,5 perhepizzaa jos yrittää johonkin sitä suhteuttaa. Varmaan ilmakuivattu kinkku on kallein yksittäinen osa. Hinnassa siis kaikki pohjan ja tomaattikastikkeen aineet, täytteet, juustot, mausteet.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Jos pizzanteossa säästetään raaka-aineista, verojen maksusta ja osin palkoistakin, samalla kun pizzanpyörittäjä jättää ennen maisemista katoamistaan vuokrat, sähköt ja vedet maksamatta, niin miten helvetissä tuolla tyylillä saadaan muka aikaan "seudun parhaat pizzat"?

Kaipa suht mukavan pizzan saa johonkin 10-15 euron haarukkaan, ehkä halvemmallakin, riippuu myös täytteistä. Kun kyse on kuitenkin suht edukkaasta safkasta eikä mistään hummeriateriasta, niin mitä väliä muutamalla eurolla suuntaan tai toiseen on, paitsi jos ne eurot ovat viimeiset taskussa olevat? Köyhän ei tietenkään pidä tärvätä ropojaan minkäänlaiseen pizaan. Köyhän pitää sen sijaan laahustaa nöyrästi Siwaan ostamaan puuroaineksia tai jotain muuta ravitsevaa ja edullista. On ihan turha kitistä, että varattomille pitää tarjota jotain kuuden euron pizzoja. Köyhien ei pidä mennä lainkaan pizzerioihin, paremmista ravintoloista puhumattakaan. Pitää oppia syömään puuroa ja säästämään, kunnes fikkaan jää jotakin, millä voi ostaa osakkeita tai tuotantohyödykkeitä, joiden avulla voi tehdä fyrkkaa. Muuten pysytään ikuisesti köyhinä. Osakkeita toki ehtii ostaa myöhemminkin. Taskuun jääneellä rahalla voi myös käydä parturissa ja leikata hiukset ihmismäiseen kuosiin. Marketista voi ostaa kolikoilla halvan saippuan ja käydä suihkussa. Uskovaisten kirpputorilta voi hyvällä tsägällä löytää asiallisen vaatekerran. Näillä satsauksilla voi saada vaikka työpaikan. Siististi pukeutuneena ja aikansa hommia paiskoneena varakoitunut köyhä voi sitten jonakin kauniina päivänä marssia pizzeriaan ja tilata kunnollisen pizzan. Ei siis pelkkää pullasutilla vetäistyä tomaattikastikeviirua, kolmea katkarapua ja metallinmakuista ananasrenkaan palaa. Tuollaisista aineksista on vaikea saada aikaan kunnon pizzaa, paremminkin vain taikinan päälle aseteltua vittuilua.

Söin muutama päivä sitten Tampereella Pizzeria Napolissa ihan ok-tasoisen pizzan. Taisi olla päällä parmankinkkua, sieniä, rucolaa sekä tryffeliöljyä. Ei mikään jättikokoinen pizza, mutta kyllä sillä nälkä lähti. Olisiko tuo 13-14 euroa maksanut. Tuo on ihan penteleen suosittu paikka, käyn siellä toisinaan Tampereella asioidessani, jos mestassa vaan on tilaa. Ikinä en ole pettynyt Napolin pizzoihin.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Käytätkös kobe-härän lihaa vai miten saat uppoamaan pitsan raaka-aineisiin tuollaisen summan?

Samaa meinasin kysyä. Eniten omassa pizzassa maksaa se aika, koska taikinaan tehdään ensin juuri ja annetaan olla puoli tuntia. Sitten itse taikina ottaa parikymmentä minuuttia plus puoli tuntia vaivaamista käsin. Sitten se kohoaa mieluiten vuorokauden. Jos nyt rupeaa laskemaan, niin puolen litran taikinaan menee puolikas hiiva 0,1€, kilo jauhoja 0,8€, suolaan ja öljyyn ehjä 0,05 €. Taikinasta tulee 5-6 pizzaa ja enemmänkin jos ei tee ihan koko pellillistä. Hintaa siis tulee vajaa 0,2€ yhtä pizzaa kohden. Täytteeksi tulee pistettyä yleensä pepperonia 0,5€, kinkkua 0,4€, tomaattia 0,3€ ja kananmuna 0,1€ eli 1,3 euroa. Pomodoro-kastike luonnollisesti ennen täytettä ja siihen menee sipuliin, valkosipuliin, öljyyn, pippuriin, cayenne-pippuriin, sokeriin, basilikaan, suolaan ja tomaattimurskaan noin 1,2 euroa pizzaa kohden. Näin ollen voimme laskea yhteishinnaksi yhtä pizzaa kohden 2,7 euroa.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Kappas, juusto unohtui. Se pyörii yhtä pizzaa kohden alle 50 sentin. Mozzarellaa murustan toisinaan päälle, jos vaimokin on syömässä. Hän pistää sitä omaansa aina. Puolikas mozzarella maksaa jotain 70 senttiä. Silloinkin jäädään vielä alle neljän euron.

Lisätään nyt vielä, että meillä kotona saa Turun parasta pizzaa. Tätä mieltä on myös muutamat turkulaiset ystävät. Tosin Turusta ei hyvää pizzaa saakaan enää mistään. Ehkä parhaan pizzani olen syönyt joskus vuosia sitten kotimaisessa ravintolassa Keski-Suomessa. Mikäs se pieni kunta siinä onkaan, kun ennen Äänekoskea pohjoiseen päin mennessä lähdetään Länteen. Karstulako se nyt on. Täytteenä oli poroa ja jotain muuta.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Nyt alkaa jo hieman keskustelu rönsyillä aiheesta, mutta väliäkös sen kun ollaan kierrätyskeskuksessa.

Tosiaan omiin kinkkukustannuksiin saa 0,4e ainakin vaihtaa suoraan 2,4 euroon kun käytän myöskin ilmakuivattua kinkkua. Ei ne muut vaan maistu niin hyviltä.
Tämäkin rönsyilee, mutta kuinka paljon oikein sitä ilmakuivattua kinkkua lataat pizzaan?

Kävin eilen Lidlissä ja ostin Prosciutto Italiano ilmakuivattua kinkkua hintaan 1,39 euroa, sekä Serranon kinkkua samaan 1,39 hintaan. Sadan gramman paketteja nuo taisivat olla nuo molemmat. Yksi tuollainen paketti menee pellilliseen pizzaa ja siitä syö sen 3-4 kertaa helposti. En saa mitenkään tuohon menemään 2,4 eurolla ilmakuivattua kinkkua per yhden hengen pizza. Eri asia on, jos tekee jotain paksua ilmakuivattukinkkupiirakkaa.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Kotipizzan Special opera. Piste. Hyvänä kakkosena tulee R-menun äijä-slice, jonka taso on tosin heikentynyt viime vuosina. Hintaa en muista, mutta alle kympillä lähtevät.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Koska kysymyksenasettelu asettaa kysymyksen preesensiin "Minkä hintainen on paras syömäsi pizza?", pitänee asiaa pohtia siitä näkökulmasta, että mikä on tuon joskus parhaana syömänäni pizzana syömäni pizzan arvo tällä hetkellä.

Tuo pizza lienee muuttunut aikojen saatossa ensin minusta poistuneeksi tuotokseksi ja sitten mahdollisesti mullaksi. Multaa tuosta lienee kehkeytynyt korkeintaan kourallinen. Veikkaan, että kourallinen parhaasta pizzasta muodostunutta multaa ei ole kovinkaan arvokasta, joten arvaan tähän summaksi 1 sentti. Tai sitten täysin arvoton.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Parhaan paikallisen kebulan pitsa maksaa varmaan jotain 7-8€. Denniksen fantasiapitsa maksaa yli 16€, se alkaa jo olla aika muikea hinta.
Nopeasti kun kasasin foodiesta kotitekoisen neljän täytteen peruspitsan ainekset poislukien pohja, niin 9,92€ tuli hinnaksi. Pekoni, jauheliha, mustapekka (ts saksalainen paska korvikkeensa), ananas, tomaattikastike, juustoraaste. Pellillinen siis. Siihen pohja+sähkönkulutus niin olisko se sitten 11€ ja vastaisi puoltatoista pitserian pitsaa kooltaan, eli 7,3€.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Varmaan jossain alun toisella kympillä Italiassa joskus.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mitäköhän se makso. Joku seitsemän euroa, kolme täytettä. Paikkana Helsingin Annankatu, Sky Express. Aivan järjettömän hyvä verrattuna muihin Helsinkiläisiin.

Okei, Itäkeskuksen legendaarinen sivuraidekaide oli myös aikanaan kova. Ja täällä jo mainittiin Turun Pub Niska, ei hintalaatusuhteeltaan varmaan paras, mutta top-3 kevyesti.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Mä teen yleensä n. puolen pellin kokoisen pyöreän pizzan jonka taikinaan tulee ripaus hiivaa, desi vettä, desi normi vehnäjauhoja, reilu desi durumvehnäjauhoja ja loraus oliiviöljyä. Sekä vähän suolaa. Kastikkeen keitän basilikasta, sipulista ja mutti polpasta sekä oliiviöljystä. Päälle vähän parmesania ja pallo mozzarellaa revittynä ja paiston jälkeen basilikaa, rucolaa ja parmankinkkua. Syödään vaimon kanssa puoliksi, niin hintaa per henkilö tullee jotain välillä 3 ja 4 euroa.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Vastasin 13-14€. Ihan ulkomuistista toi hinta, sillä saattaa se olla enemmänkin. Hämeenlinnan Popinossa olen parhaan pizzani syönyt.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Porissa sijaitseva Corners pizzeria heittämällä kärkeen. Kyllä on noita pizzoja ollut ikävä sen jälkeen, kun Porista muutettiin. Hintaa oli 8-9e ja täytettä niin paljon, että isompikin mies täyttyisi. Pohja oli täydellisen paksuinen ja maku mitä mainioin.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Parahin @Pisin Kääpiö 186cm , rohkenen väittää että Pizzeria Napolin pizzat Tampereella ovat enemmän kuin ok. Kaupungin kakkonen pizzerioista, ykkönen on Finlaysonin alueelta löytyvä Ristorante Bella Roma. Pizzeria Bella Roma | Ravintola.fi
Pizzeria Napoli | 100 Pizzaa listalla! Jos et ole käynyt Bella Romassa niin piipahda kun seuraavan kerran Mansessa poikkeat, et tule pettymään. Mitä tulee ketjun kysymykseen niin haarukoisin hinnan 10-15 euron haminoille, euron tarkkuudella ei pysty sanomaan. Loppuun hieman historiaa:
Tiesitkö tämän Tampereen pizzahistoriasta? | Tamperelainen

ps. kyllä noista karvakäsien (pardon my french) paikoistakin ihan syötäviä lättyjä saa eikä ole tosiaan hinnan kiroissa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Ehdottomasti parhaat pizzat olen syönyt Nokialla Pizzamestareilla. Olisiko hintahaarukka ollut 7,50€-9,50€. Oma suosikki on paikan aurajuustopizza. Listan lätyt kaikki ihan "omia" luomuksiaan ja perinteiset tropicanat, americanat sun muut mitä kaikista muista paikoista löytyy loistavat poissaolollaan. Lätyt isoja ja pohjat ohuita. Eikä tarvitse pelätä löytävänsä käsikarvoja täytteiden seasta... Suosittelen.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Vaikea on sanoa parasta, mutta tällä hetkellä sen verran tuoreessa muistissa on turkulaisen Pub Niskan pizza (tai peltileipä virallisesti, mutta kyllä se on silti pizza) Björklund 13,50e. Karitsanliha, Bearnaisekastike, Rucola ja punasipuli.
Turussahan on nykyisin noita parempia pizzamestoja enemmänkin. Niskan lisäksi ainakin Tintå, Tårget ja Ovo Osteria tarjoavat trendikästä ja erikoista artesaanipizzaa, lisäksi Suomen aidoin italiainen ravintola Sergio's tarjoilee erittäin hyviä pitsoja, kuten myös maanläheisempi Trattoria Romana.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Kun kerran Suomessa piti pysyä, niin varmaan joku niistä Oulun pizzamafia-mestoista, en muista sen nimeä. Jossain siinä keskustassa se oli. Helposti sieltä pääsi hotellille takaisin.

Ne oli niitä pizzoja, johon mällätään silleen perwosti sitä majoneesia päälle. Hinta oli varmaan jotain 7-8e, voin kyllä olla väärässäkin ja se saattoi olla halvempi tai kalliimpi. Muun asiakaskunnan keskuudessa leukaparta näytti olevan kova juttu. Juuri tällä hetkellä en nyt paljoa asiasta tarkemmin muista ja saattaa myös olla, että se kyseinen pizza ei ollut lähellekkään paras syömäni pizza, mutta en ole yleensä kiinnittänyt ruokaan ravintoarvoa suurempaa huomiota muutenkaan. Uskoisin, että elämäni aikana syömistäni aterioista valtaosa on pyyhkiytynyt mielestäni juuri tästä syystä pois.
 
Olli Karikon Mare Chiaro Helsingin Hämeentiellä ja Orazio Bambaran Bravo Kouvolan Mielakassa. Hinnoista nyt ei hajua ole mutta 9-10e on aika hyvä veikkaus. Tampereen Napoli ja Sitko ovat myös paistelleet hyviä lättyjä mutta eivät nyt pärjää tässä skabassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös