Millaisen jääkiekon World Cupin haluaisit nähdä vuonna 2020?

  • 5 915
  • 56

Mikä seuraavista olisi mielestäsi paras jääkiekon World Cupin formaatti?


  • Äänestäjiä
    148
  • Poll closed .
NHL:n johtoporras on vihjaillut, että liiga saattaa järjestää syksyllä 2020 jääkiekon World Cupin. Jos turnaus järjestetään, millaisen formaatin haluaisit tuossa turnauksessa nähdä? Sytytkö enemmän maajoukkuelätkästä vai all-star-joukkeista?

Itse haluaisin nähdä maajoukkuelätkää. On kuitenkin vaikea valita kuuden ja kahdeksan joukkueen väliltä. Kuuden joukkueen turnauksessa pelit olisivat keskimäärin kiinnostavampia mutta toisaalta vähän heikompien maiden osallistumisellakin on oma arvonsa. Niidenkin faneille turnaus voi olla upea elämys. Toki jos turnaus pelataan taas kokonaisuudessaan Pohjois-Amerikassa, tuskin sinne esim. Slovakiasta, Sveitsistä tai Tanskasta paljon porukkaa paikan päälle lähtisi.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hyvä ketjunavaus, sillä luulisi ideoita ja mielipiteitä riittävän. Olympialaisissa nähdään jo maajoukkuelätkää parhailla pelaajilla ja sitten on vielä se skoda-cup joten oma vastaus on "turnaus jossa on mukana pelkkiä all-star -joukkueita.

- Kuusi joukkuetta (tai kahdeksan ei itselle tuolla niin väliä).
- Ensiksi joukkueille valitaan joukkueenkasaajat.
- Tämän jälkeen joukkueille valitaan valmentaja ja apuvalmentajat.
- Tämän jälkeen vuorossa olisi pelaajien valinta yksi kerrallaan. Joko mennään niin, että valitaan ensiksi maalivahdit, sitten puolustajat ja lopuksi hyökkääjät tai sitten niin, että saa valita ihan minkä pelipaikan pelaajan tahansa heti alusta pitäen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Näköjään ruksin kymmenen joukkuetta. Toivon että 2020 jo taso siihen riittäisi, ts erot sijojen 6-10 välillä olisi niin pieniä että mielet pahoittuvat jos otetaan vain kahdeksan joukkuetta, kuudesta puhumattakaan.
Formaatti voisi olla sitten joko niin että neljä (esim IIHF-rankingissa) huonointa pistetään vastakkain 7-10 ja 8-9, yhdet pelit Euroopassa ja voittajat jatkaa Pohjois-Amerikkaan jossa formaatti kuten nykyinenkin eli kaksi neljän joukkueen lohkoa jne. Toki tällä esikarsintaformaatilla mukana voisi olla myös yli kymmenen joukkuetta, kahdeksan parasta kuitenkin vain lohkovaiheessa ja esikarsinta pitäisi olla aika napakka jos ajankohta on tämä nykyinen.
Tai vaihtoehtoisesti kaksi viiden joukkueen lohkoa ja joko niin että vain kaksi parasta jatkaa välieriin, tai sitten voittajat suoraan välieriin ja kakkoset ja kolmoset pelaavat puolivälierät. Tässäkin toki mahdollista olla esikarsinta.
Ei tää oo niin vaikeeta hei.
 
Viimeksi muokattu:
Formaatti voisi olla sitten joko niin että neljä (esim IIHF-rankingissa) huonointa pistetään vastakkain 7-10 ja 8-9, yhdet pelit Euroopassa ja voittajat jatkaa Pohjois-Amerikkaan jossa formaatti kuten nykyinenkin eli kaksi neljän joukkueen lohkoa jne.

Kyllä tällainen mielestäni on kahdeksan joukkueen turnaus eikä kymmenen joukkueen.
 

Minustakin olisi hyvä, että turnaukseen järjestettäsiin karsinta esim. parhaillaan meneillään olevien olympiakarsintojen tapaan mutta kaikkia karsintaan osallistuvia en laskisi mukaan turnauksen joukkuemäärään. Turnauksen joukkuemäärää kysellessäni tarkoitin niiden joukkueiden määrää, jotka osallistuvat itse turnaukseen. En minä vuoden 2018 olympialätkääkään pidä 21 joukkueen turnauksena, vaikka karsintoihin osallistuu 12 joukkuetta.

Minusta kymmenen joukkuetta olisi World Cupiin liikaa. Karsintoihin kyllä voisivat puolestani osallistua vaikka kaikki sijoilla 7-14 IIHF:n rankingissä olevat joukkueet mutta itse turnauksessa haluan nähdä korkeintaan kaheksan maata.
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En minä vuoden 2018 olympialätkääkään pidä 21 joukkueen turnauksena, vaikka karsintoihin osallistuu 12 joukkuetta.
Se on eri asia, koska karsintoja pidetään ajallisesti niin paljon ennen turnausta. Minun mallissani niitä pelattaisiin about ensi viikolla jos turnaus alkaa 16.9. Mutta joo, samapa tuo.
 

Ralph

Jäsen
Täysin samanlainen kuin tänä vuonna tai sitten ei mitään turnausta lainkaan. Kunhan järjestettäessä kisat ovat NHL-kauden ulkopuolella, Pohjois-Amerikassa ja mahdollisimman vähällä ottelumäärällä.
 
Ehdolla seuraavaan turnaukseen on myös P-Amerikan yli 34-vuotiaiden joukkue.
Tällä hetkellä joukkue voisi näyttää tältä:

Ryan Miller
Roberto Luongo

Joe Thornton
Mike Ribeiro
Matt Cullen
Bracken Kearns

Patrick Marleau
Scott Hartnell
Mike Cammalleri
Chris Kunitz
Joel Ward
Jarome Iginla
Shane Doan
Alexandre Burrows

Brian Campbell
Francois Beauchemin
John-Michael Liles
Stephane Robidas
Brooks Orpik
Paul Martin

Ja miksi ei voisi ottaa mukaan KHL:n all stars -joukkueen ja Sveitsin all stars, tai NHL:n ulkopuolella pelaavien yli 34-vuotiaiden joukkuetta.
Ja samaan soppaan KHL:n viime kevään mestari ja Stanley Cupin voittaja. Tosiaan, miksi ei kerrankin voisi pelata parhaat seurajoukkueet vastaan maajoukkueet.

Näin se homma etenee.
 

Isäntä

Jäsen
Kuuden maajoukkueen turnaus. Yksinkertainen sarja, jonka jälkeen neljä parasta välieriin. Kaikki ottelut samalla paikkakunnalla. Sekä välierät, että finaali paras kolmesta -järjestelmällä. Kanada, USA, Ruotsi, Suomi, Venäjä ja Tsekki osallistuvat 2020 turnaukseen.

Sikäli kun World Cup ottaa tuulta alleen ja sitä jatketaan vaikkapa neljän vuoden syklillä, pelataan esim. elo-syyskyyssa 2023 karsintaturnaus. Siihen osallistuvat 2020 sijoille 5 ja 6 jääneet, sekä sopiva määrä muita vaikka sen IIHF-rankingin mukaan. Tämäkin turnaus pelataan luonnollisesti NHL-kaukalossa, NHL-säännöin, pelattiin se sitten Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa. Karsintaturnauksen kaksi parasta osallistuvat sitten vuoden kuluttua World Cupiin yhdessä edellisen turnauksen neljän parhaan maan kanssa.
 

Gemondo

Jäsen
Pakko hieman "mainostaa" täällä, mutta loin peliluolan puolelle ketjun, jossa haetaan osallistujia selvittämään millaiset joukkueista muodostuisi ns. All-Stars-menetelmällä. Jos jotakuta kiinnostaa niin ilmoittautukaa mukaan.
 
Formaatti voisi olla sitten joko niin että neljä (esim IIHF-rankingissa) huonointa pistetään vastakkain 7-10 ja 8-9, yhdet pelit Euroopassa ja voittajat jatkaa Pohjois-Amerikkaan jossa formaatti kuten nykyinenkin eli kaksi neljän joukkueen lohkoa jne. Toki tällä esikarsintaformaatilla mukana voisi olla myös yli kymmenen joukkuetta, kahdeksan parasta kuitenkin vain lohkovaiheessa ja esikarsinta pitäisi olla aika napakka jos ajankohta on tämä nykyinen.

Olen nimimerkin @Isäntä kanssa samaa mieltä siitä, että karsinnat olisi hyvä järjestää reilusti ennen turnausta. Syksy 2019 olisi paras ajankohta. Ajattelen asiaa pitkälti fanien näkökulmasta. Jos joku haluaa lähteä Sveitsistä, Slovakiasta tai Tanskasta Amerikkaan asti kannustamaan maataan, asiaa helpottaa huomattavasti se, ettei reissun järkkäämistä tarvitse aloittaa vain viikko ennen turnausta. Markkinoinnin kannaltakin näyttää fiksummalta, että osallistuvat maat ovat tiedossa hyvissä ajoin.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Kahdeksan maajoukkuetta on oma vastaukseni, ihan vaikka tylysti IIHF:n rankingin pohjalta. Harmi, Anze ei pääsisi pelaamaan. Mitä sitten, ei Litmanenkaan päässyt futiksen MM-pokaalia tavoittelemaan. Toki pelaamalla paremmin Litti olisi karsintojen kautta voinut yksin viedä Suomen kisoihin. Mutta kuitenkin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kriketissä järjestetään huutokauppa ja kerätään joukkueet kasaan ja sitten kuka menee minnekin. Tuohan on siis seuratoimintaa, kun jonkun keksityn nimen alla sitten pelaavat.

Seuraan lajia ja täysille katsomoille pelataan, mutta itseäni ei kiinnosta. Kuten ei tämä World Cup tai ylensäkään sekajokkueet. Kriketissä tehdään häikäilettömästi rahaa, jääkiekossa yritetään vielä kai ylläpitää jotain maajoukkuejuttua ja sekin sitten pilataan keksityillä joukkueilla. Raha mielessä tietenkin, mutta mukamaajoukkuejuttuja.

Haluaisin kahdeksan maan oikean jääkiekkoturnauksen. Mitään vaikeuksia ei olisi sellaista pelata paitsi jotkut tirehtöörit eivät siihen suostu ja haluavat oman sirkuksensa.
 

vallu12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Passissa lukee Tampere, Blackhawks, Steelers
Kahdeksan maajoukkueen turnaus ja myös että turnaus järjestetään muuallakin kuin Kanadassa, eli esimerkiksi joka kolmas kerta Euroopassa.
 
Haluaisin kahdeksan maan oikean jääkiekkoturnauksen. Mitään vaikeuksia ei olisi sellaista pelata paitsi jotkut tirehtöörit eivät siihen suostu ja haluavat oman sirkuksensa.

Tuolla olympiakarsintoja käsittelevässä ketjussa nimimerkki @Henkka heittelee aika hyviä perusteita sille, miksi ei ole järkevää haluta katsella maajoukkueturnausta. Hänen mielestään on hölmöä vastustaa all-star-joukkueiden osallistumista World Cupiin, sillä olivathan Latvia, Kazakstan ja Valko-Venäjäkin Neuvostoliiton osia, ja Tanska ja Ruotsikin kuuluivat aikanaan molemmat Kalmarin unioniin.

Olisikin hyvä, jos Henkka tämän vuoden 2016 World Cup -formaatin kannattajana kävisi antamassa sille äänensä tässä ketjussa. Hieman hölmöltä nimittäin näyttää se, että tähän mennessä maajoukkueturnauksen kannalla on ollut 29 äänestäjää, ja maajoukkueiden ja all-star-joukkueiden sekoituksen kannalla tasan nolla. Nuo ovat karuja lukuja ottaen huomioon, että me maajoukkueturnauksen kannattajat olemme Henkan ja kumppanien mielestä vain säälittäviä Karjala-lippisjuntteja, jotka haukumme tämän vuoden World Cupin formaattia siksi, ettemme tajua miten turha turnaus Skoda Cup on.

Sitä mä tosin hieman ihmettelen, että miksi Henkkaa nuo olympiakarsinnat ylipäätään niin paljon kiinnostavat, että hän jaksaa niiden tuloksia väijyä ja kirjoitella niistä Jatkoaikaan. Yhdelläkään noihin karsintoihin osallistuvista maista ei nimittäin ole realistista mahdollisuutta voittaa lätkäkultaa Pyeongchangissa 2018, joten tasokkaan jääkiekon ystävien kannalta olisi paljon miellyttävämpää, että kaikkien noiden kahdentoista maan pelaajista muodostettaisiin olympialaisiin yksi joukkue. Se voisi kilpailla vaikka nimellä "Team World". Kyllä tuollainen tiimi paljon paremmin pystyisi mahtimaille kampoihin laittamaan kuin jotkut väsyneet tanskat ja latviat.
 
Viimeksi muokattu:
. Kuten ei tämä World Cup tai ylensäkään sekajokkueet. Kriketissä tehdään häikäilettömästi rahaa, jääkiekossa yritetään vielä kai ylläpitää jotain maajoukkuejuttua ja sekin sitten pilataan keksityillä joukkueilla. Raha mielessä tietenkin, mutta mukamaajoukkuejuttuja.
Tästä tulikin mieleen... ...että seuraavan World Cupin voisi pelata sekajoukkueilla. Puolet olisi naisia, ja naisten kentälliset pelaisivat vastakkain välillä aloituksesta seuraavaan vihellykseen asti. Onhan ampumahiihdossa ja mäkihypyssä ja tenniksessä jo näitä sekakilpailuja.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Kymmenen tai useamman maan maajoukkueturnaus.

Miksi niin monen maan? Siksi, että se tarjoaa useammalle pienemmälle maalle mahdollisuuden pelata maailman parhaita maajoukkueita vastaan ja sitä kautta kehittyä. Ja tarjoaahan tuo mahdollisuuden yllätyksillekin. En ymmärrä sitä että miksi jääkiekossa pitäisi ottaa mukaan vain ne ykköskorin maat, kun muissakin lajeissa otetaan rohkeasti mukaan heikompia maajoukkueita. Tämä mahdollistaa hienoja tarinoita kuten Suomen koripallohuuma tai Islannin ja Walesin jalkapallomenestys. Eli rohkeasti mukaan vain 10-12 maata, joista ehkäpä kuudelle parhaalle suora kisapaikka ja loput karsinnan kautta.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kahdeksan sen hetken parhaan maan kesken pelattava turnaus. Onhan se varmasti niin että ykkösmateriaalillaan pelaava Kanada vs. Sveitsi/Tanska/Latvia/Saksa/tms. voisi olla melkoista teurastusta, mutta ennemmin sitä seuraisi kuin jotain Team Europea. Mitkään allstars -ottelut eivät kiinnosta edes vähää alusta, kovan kiekkomaan voittaminen on maajoukkueturnausten suola. Toivottavasti edes nämä sekajoukkueet tippuvat heti ensimmäisessä vaiheessa, pelastaisi edes ripauksen mielenkiintoa tätä turnausta kohtaan.

Myöskin turnaus voitaisiin pelata kesken kauden ja neuvotella tauko kaikkiin merkittävimpiin liigoihin siksi ajaksi. Ei pääse ihan oikeuksiinsa tämä turnaus kun pelataan täydessä kesäterässä.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Ei Suomi ole lätkässä ykköskorin maa. Niitä on neljä. Ja kahdeksan joukkueen turnauksen kohdalla on jo ihan absurdia sanoa, että mukana olisi vain ykköskorin maita.

Ykköskorin maita on kuusi: Suomi, Tshekki, Venäjä, Kanada, Ruotsi ja USA. No OK, kahdeksan maan turnaukseen mahtuu mukaan kaksi maata ykköskorin ulkopuolelta, mutta eipä tuo vielä niin hirveästi ole ja kuudenkin maan turnausta on joskus väläytelty. Minun mielestäni olisi hyvä jos alempien kastien maita olisi mukana 4-6.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei Suomi ole lätkässä ykköskorin maa. Niitä on neljä. Ja kahdeksan joukkueen turnauksen kohdalla on jo ihan absurdia sanoa, että mukana olisi vain ykköskorin maita.

Missä korissa Suomi sitten on? Parhailla parhaita vastaan -turnaksissa Suomi on pärjännyt ihan kivasti viimeisen neljännesvuosisadan aikana. Nyt on ilmeisesti tapahtunut jokin romahdus?

Leijonilla mieletön saldo eliittiturnauksissa: 25 vuoden ajalla vain yksi yltää edelle - Leijonat - Jääkiekko - Sport - MTV.fi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös