Millainen on kauden 2011-2012 Ilves?

  • 450 588
  • 1 290

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Jyväskylän peli voidaan laittaa vielä jonkin erikoisen selityksen piikkiin, mutta torstaina ja lauantaina on pelitavan oltava kunnossa edes suunnilleen kunnossa. Toisekseen tämä Jyväskylän reissu oli tältä kaudelta Ilveksen haluttomin ja mauttominen ottelu, jonka olen nähnyt.

Pystysuunnan roiskimiseen emme voi lähteä. Ja mikäli valmennus kaipaa kiekkokontrolliin opastusta, niin mars A-nuorten valmentaja Karppisen puheille.
 

Nikkari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Floorball Club Dux
Joo-o, aikas tyhjä on takki tämän pvän Jyp-pelin jälkeen. Ajatuksia on paljon, mutta ei vain oikein jaksais enää jauhaa tätä. Olis vaan kiva joskus kannattaa joukkuetta, joka voittaa edes puolet peleistään ja jonka pelaaminen näyttäisi edes joskus helpolta!

Hiitelällä tulee olemaan helppo työ petrata kevättä kohti, koska tästä ei voi mennä kuin eteen päin. Seuraavaan matsiib voisi lähteä tavoittelemaan edes yhtä kontrolloitua hyökkäystä tai 5-3 -yv:ssä useampaa peräkkäistä onnistunutta syöttöä ja jopa laadukasta laukausta tai sitten vähintään kahtakymmentä laukausta vastustajan veskalle tai edes muutamaa oikea-aikaista syöttöä. Tänään tuli pelkkiä roiskaisuja, kuskaamista ja muuta epätoivoista pään hakkaamista muurin. Sen ainoan kerran, kun laiturilla (Pellinen) olisi oikeasti ollut koko kaista vapaana, niin Glenn pisti heti kiekon lapaan ennen, kuin Jaska oli päässyt edes kunnolla vauhtiin. Jos pakki olisi ottanut muutaman potkun keskemmälle ja ylöspäin, olisi Pellinen ehtinyt ottaa vähän enemmän vauhtia ja kiekko olisi saatu ei-seisoville jaloille. Nyt jok'ikinen syöttö oli väärin ajoitettu ja Koistinenkin syötti enemmän ohi, kuin lapaan. Illan ainoana onnistujana voitanee pitää Aittokalliota, joka teki minkä kykeni. Välimaa lienee seuraavana rankingissa. Ainakin hän yritti ja mylläsi eniten Jypin päässä! Tämä Välimaan "parhaus" kuvaa tämän hetken joukkuetta paljon! Mies joka taklaa, roikkuu ja raastaa, mutta omaa kaksi vasenta kättä ja jalkaa, on joukkueen paras kenttäpelaaja! Hoh hoijaa! Onneks ei jaksa enää edes menettää yöuniaan kissimirrien vuoksi!
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
No, miltä peli on näyttänyt? Oliko Ahde sittenkin oikeassa?

Niin, enhän minä epäillyt Ahteen sanomisia, vaan kuten Johtava, annan pelin näyttää kaiken. :)

Tämän päivän JYP-Ilves peliä en nähnyt, joten itse en voi Hiitelän ja Raipen Ilveksen pelitapaan ottaa kantaa. Kommenttien perusteella on kuitenkin helppo päätellä että Ahde oli oikeassa. Katsotaan uudestaan torstai-iltana, kun Ilves on kohdannut kotiottelussaan SaiPan. Siinä pelissä Ilveksen täytyy keskittyä vain omaan peliinsä ja pelitapansa parantamiseen toisin kuin tänään Jyväskylässä, jossa robotit eivät kuullun perusteella antaneet aikaa eikä armoa.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Suuri osa mediaa on kuitenkin sitä mieltä, että Ilves ei ole enää hajuton-mauton-väritön, vaan asioista ollaan avoimia ja tiedotus toimii parhaiten SM-liigassa. Näin todettiin mm. SM-liigan teettämässä imagotutkimuksessa. Suhde mediaan on vastavuoroinen ja hyödyttää Ilvestä taatusti enemmän kuin tuppisuinen no comment -linja. Paras esimerkki oli eilinen mediatilaisuus, jossa tunnelma oli asiallinen ja jokainen paikallaolijoiden tekemä juttu oli rakentavassa hengessä tehty. Kehotan epäilijöitä katsomaan eilisen Urheiluruudun ja Tulosruudun videoraportit. Kummassakin Ilves oli pääosassa, tukijoiden logot olivat hyvin esillä ja loistava esiintyjä Seppo Hiitelä esiintyi aivan upeasti sekä nykyisenä että vuoden -85 versiona.

Miten musta tuntuu, että Ilveksen toimijoiden kannattaisi kaikkien pitää vain suunsa kiinni, jättää medialle lörpöttelyt väliin ja keskittyä työhönsä? Olisiko siinä mitään ideaa? Nykyään saa joka päivä lukea ja kuulla ties mistä, että "valmentajia on kartoitettu", "valmentajalla on täysi lyottamus", "ei kun ei valmentajia olekkaan kartoitettu", "ei kun kysyinhän me Summasta." "Juu juu Pajuojalla on silti täysi tuki".

Ja mikä pahinta, välillä medialle lörpottelee valmentaja, joskus Hiitelä, välillä Meskanen ja toisinaan Manngard. Ja kaikki puhuu täysin eri asioita! Lisäksi enää kukaan kannattaja ei tiedä kuka Ilveksessä tällä hetkellä kasaa joukkueen ja kuka valitsee valmentajat.

"Suuri osa mediaa on kuitenkin sitä mieltä, että Ilves ei ole enää hajuton-mauton-väritön, vaan asioista ollaan avoimia ja tiedotus toimii parhaiten SM-liigassa." Ei nyt saatana, tossa johtaa jo repesin täysin. Joo ei ole HMV ei. Siitä pitää kyllä toimiston sekoilut huolen.

14. Ilves 19. 13p
 
Viimeksi muokattu:

Grub

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyvä Ilves, niin sitä pitää. Ei tosin yllätä yhtään, että tässä seurassa munataan taas kaikki. Tämä kaikki on tosin ollut nähtävillä jo kuukauden päivät... vain hyväuskoiset, joihin Ilves -johtokin lukeutuu, on uskonut tai uskoo yhä, että laiva kääntyy. Jos suunta meinataan muuttaa, on se muutos tehtävä heti... nyt meillä tehtiin muutoksia monta viikkoa liian myöhässä. Ja kaikenlisäksi ilmeisesti se tehtiin täysin väärään suuntaan... nykyinenkin johto alkaa osoittautua täydelliseksi amatöörilaumaksi.

Torstaina on kuoleman peli, se ottelu on pakko voittaa. Kaikenlisäksi se on voitettava hyvällä pelillä. Helvetin pahalta näyttää, laiva on pahemmin tuuliajolla kuin ikinä aikaisemmin. Jos ihmeitä ei tapahdu, keväällä on jälleen karsinnat edessä... ja tällä kertaa siellä saattaa ihan aikuisten oikeasti tulla noutaja. Se ei tule tarkoittamaan mestikseen putoamista, vaan se tulee tarkoittamaan koko Ilves Hockey Oy:n kuolemaa. Nooh, jollain sairaalla tavalla toivon, että tulisi tämä konkurssi ja uusi nousu alkaisi sieltä kakkosesta...
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Miten musta tuntuu, että Ilveksen toimijoiden kannattaisi kaikkien pitää vain suunsa kiinni, jättää medialle lörpöttelyt väliin ja keskittyä työhönsä?

En nyt jaksa kaivaa vanhoja postauksia, mutta itsekin olin heti Meskasen ensimmäisen foorumikirjoituksen jälkeen sitä mieltä, että nyt ollaan kyllä pahasti metsässä. En tiedä missä muussa jääkiekkojoukkueessa hpj antaa lausuntoja yhtään mistään. Eikös se liene tj:n ja mahdollisen utj:n homma?

Kaukosäädin kirjoitti:
Siinä pelissä Ilveksen täytyy keskittyä vain omaan peliinsä ja pelitapansa parantamiseen toisin kuin tänään Jyväskylässä, jossa robotit eivät kuullun perusteella antaneet aikaa eikä armoa.

No eivät antaneet. Siitä huolimatta aloin monen hyökkäykseenlähdön kohdalla suurinpiirtein huutamaan, että nyt se hidas lähtö, mutta ei. Siellä villekoistiset, ryanglennit ja marttijärventiet kuskasivat kiekon punaviivalle ja sitten joko päätyyn tai syöttö umpikujaan. Siis kertaakaan ei edes yritetty mitään järkevää.

Ehkä Hiitelä avaa henkiset lukot käskemällä Raipen palata vanhaan taktiikkaan. Sillähän ne aukee, millä ne on tullutkin.. eh.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Siitä huolimatta aloin monen hyökkäykseenlähdön kohdalla suurinpiirtein huutamaan, että nyt se hidas lähtö, mutta ei.

sama..

Hiitelä mainitsi aamuradiossa, että taktiikka oli tietoinen valinta Jyväkylään, että "siellä ei kiekottelemalla pärjää, kun ovat koko ajan iholla"...

Saanen olla eri mieltä, juuri kiekottelamallahan se JYP peli aukeaa, jos on auetakseen. Vain siten päästään pois karvauksen alta ja JYP turhautumaan. Jos JYP:n kanssa pelaa heidän omaa pystysuunnan kiekkoaan, hävitään aivan varmasti Ilveksen kaltaisella fyysisesti heikommalla materiaalilla. Et voi voittaa JYP:n "malmivaaroja" laitapelissä 20kg kevetympänä jätkänä. Sori, se ei vaan onnistu.

Juurikin omanpään kautta pelaamisella ja taaksepäin syöttöketjuilla JYP tyyppistä joukkuetta vastaan pitäsi lähteä, ei heitä heidän omilla aseillaan voita, ellei ole sitten samaan sapluunaan tehty joukkue paremmilla pelaajilla (jollainen Ilves EI ole, pitäs joukkueenkokoojan itse tietää).


Välimaa lienee seuraavana rankingissa. Ainakin hän yritti ja mylläsi eniten Jypin päässä! Tämä Välimaan "parhaus" kuvaa tämän hetken joukkuetta paljon! Mies joka taklaa, roikkuu ja raastaa, mutta omaa kaksi vasenta kättä ja jalkaa, on joukkueen paras kenttäpelaaja!


Ilveksen pirteimmiltä näyttäneet pelaajat olivatkin Kantola ja Välimaa.. miksi? Koska heillä on kokoa ja voimaa joten he pärjäsivät laitapainissa. JYP pelissä se on arvossaan, jos ei kiekottelemalla päästä alta pois tai hyökkäyspäässä rintamahyökkäyksiin. Ei päästy, Välimaa ja Kantola erottuivat…
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Hiitelä mainitsi aamuradiossa, että taktiikka oli tietoinen valinta Jyväkylään, että "siellä ei kiekottelemalla pärjää, kun ovat koko ajan iholla

Tämä on Hiitelältä täysin käsittämätön kommentti. Juuri kiekottelemallahan Jyp kaatuu ja vaikkei Hiitelä olisikaan jääkiekkoa seurannut muuten niin luulisi miehen nyt edes jossain vaiheessa törmänneen viime keväältä Blues-Jyp sarjan lehtijuttuihin.

Noin yössä ei ole edes se kaikkein sokein peruspappa siellä jäähallin pubissa, joten sopii kysyä miten ihmeessä SM-liigajoukkueen päävalmentaja voi antaa tuollaisia kommentteja. Todella surullista.
 

Kaivanto

Jäsen
En nyt jaksa kaivaa vanhoja postauksia, mutta itsekin olin heti Meskasen ensimmäisen foorumikirjoituksen jälkeen sitä mieltä, että nyt ollaan kyllä pahasti metsässä.

Oletetaan, että Mauri Pekkarinen pitää vaalitilaisuutta Kuopion torilla ja Quasimodon näköinen äijä huikkaa yleisön joukosta "Peruukki-Pekkarinen!"

Jos nyt Pekkarinen kajauttaa takaisin, että "katsokaas tuota ukkoa, kyttyrä on kuin kamelilla ja naamassa matoja kihisevä syylä", ukko varmaankin saa, mitä ansaitsee.

Stuart Hall aloitti joskus puhujanpöntöstä toteamalla, että me kaikki puhumme joltain paikalta, koska mitenkään muuten ei voi puhua. Jos huippupoliitikko ryhtyy kilpahuuteluun kylähullun asettamilla standardeilla, hän astuu vääriin housuihin eikä mikään retorinen nokkeluus tai oikeassa oleminen muuta sitä seikkaa, että hän alentaa itsensä. Hän on saattanut itsensä tilanteeseen, jossa hänellä on vain hävittävää ja hän on osoittanut huonoa julkisuudenhallintaa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tämä on Hiitelältä täysin käsittämätön kommentti. Juuri kiekottelemallahan Jyp kaatuu ja vaikkei Hiitelä olisikaan jääkiekkoa seurannut muuten niin luulisi miehen nyt edes jossain vaiheessa törmänneen viime keväältä Blues-Jyp sarjan lehtijuttuihin.

ja suora lainaus Aamulehdestä:

Ilves ei kiekotellut yhtä paljon kuin parissa aiemmassa ottelussa. Näytti siltä, että pelitapaa oli viilattu ripaus alkukauden suoraviivaisen tyylin suuntaan.

"Emme me ole siihen suuntaan palaamassa, mutta pitää muistaa missä pelataan. Jos täällä (Jyväskylässä) rupeaa kiekottelemaan, niin ne tulee sutena päälle."
 

Fordél

Jäsen
ja suora lainaus Aamulehdestä:

Ilves ei kiekotellut yhtä paljon kuin parissa aiemmassa ottelussa. Näytti siltä, että pelitapaa oli viilattu ripaus alkukauden suoraviivaisen tyylin suuntaan.

"Emme me ole siihen suuntaan palaamassa, mutta pitää muistaa missä pelataan. Jos täällä (Jyväskylässä) rupeaa kiekottelemaan, niin ne tulee sutena päälle."

Ne tulee jokatapauksessa sutena päälle.

Toiseksi voidaan kysyä, että no Hiitelä onnistuiko taktiikka? Päästiinkö omista kivasti ja kontrolloidusti pois?

Ilmeisesti tässä on tosiaan ollut niin, että alkuakauden pelitapa oli sir Raipen käsialaa ja sitten mentiin Pajuojan suuntaan. Nyt ilmeisesti Raipe ottaa taas komennon ja pelitapa löytynee jostain siltä väliltä.

Missä vaiheessa Ilvesleirissä aletaan kyseenalaistamaan Raipen kyvykkyys?
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Missä vaiheessa Ilvesleirissä aletaan kyseenalaistamaan Raipen kyvykkyys?

Minä kyseenalaistan heti torstaina, jos Ilves pelaa kotiottelussa SaiPaa vastaan pystysuunnanjääkiekkoa. Ei sillä että sen taktiikan hyväksyisin missään olosuhteissa.

En ole koskaan ollut erityisesti Helmisen kannattaja vaikka Ilveksen kannattaja olen ollut aina. Jos hän kääntää nyt Ilveksen takaisin pystysuunnanjääkiekkoon, ja peluuttaa sitä vielä niin puutteellisesti kuin alkukaudesta (viisikon etäisyydet oli hurjat, sentterin kautta ei hyökätty, hyökkääjät eivät pysyneet vauhdissa ja hakeneet alhaalta kiekkoa) vaadin välittömästi päätä vadille. Olkoon sitten kuinka U-20 valmentaja ja seuralegenda tahansa.

On mielestäni käsittämätöntä kuinka yhden pelaajan on annettu kasvaa seuraa isommaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Tämä voi selittyä vain sillä, ettet ymmärrä, mitä kaikkea Raipe on Ilveksen puolesta tehnyt ja kuinka suuri merkitys Kuninkaan Paluulla oli siinä, ettei Ilvestä kuopattu hautaan 90-luvun puolivälin jälkeen.

Raipe on teoillaan kaukalossa ja sen ulkopuolella ansainnut lähes-koskemattoman asemansa Ilveksessä. Tämä ei tarkoita sitä, että hän olisi valmis huippuvalmentaja tai että hänen valmennuskykyjään ei saisi arvioida kriittisesti. Se tarkoittaa kuitenkin täysin oikeutetusti sitä, että Raipesta puhuttaessa pitää aina muistaa, kenestä puhutaan, ja puhua sen mukaisesti.

En ymmärrä tällaisia "lähes-koskematon asema" juttuja ja uskon, ettei myöskään Raipe niitä ymmärrä. Ihan samoilla kriteereillä pitää Raipenkin suorituksia arvioida valmentajana kuin vaikka Sakke Pietilän tai Heikki Mälkiän. Et toki tätä varmasti kiistäkään. En kuitenkaan ymmärrä miksi Raipesta pitäisi puhua mitenkään erityisesti. Sehän on itsestään selvää, että ihan samalla kunnioittavalla sävyllä kannattaa keskustella kaikista ihmisistä.

Raipe on eittämättä suuri voimavara Ilvekselle, mutta jos homma menee hyssyttelyksi, voi Raipesta tulla taakka. Tätä hän ei varmasti halua itsekään. Juuri siksi minkäänlaista hyssyttelyä ei pidä olla vaan Raipeen kohdistuu samat säännöt kuin muihinkin.

Nyt tiedämme, että Raipella on iso rooli Ilveksen loppukauden pelaamisen organisoinnissa (ilmeisesti oli myös alkukauden pelaamisessakin?). Jos tulokset ovat jatkossakin heikkoja, on Raipe saman kritiikin ja pelisääntöjen kohteena kuin kaikki muutkin. Jos tulosta ei tule, täytyy miettiä onko Raipe oikea mies nykyiseen tehtävään. Seuraavat viikot antavat varmasti paljon vastauksia tähän kysymykseen.

Ja mikään näistä jutuista ei vähennä Raipen aikaisempien tekojen arvostusta.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
No, katsotaan nyt vielä se torstai.

Sen verran on kuitenkin sanottava, että suosimani jalkapallojoukkueen fanit halusivat vuosikausia oman ikoninsa, Alan Shearerin, peräsimeen. Sitten kun Allu viimein sai ottaakseen tehtävän vastaan, oli seurauksena putoaminen Championshipiin. Eipä Shearer jatkanut sen jälkeen enää tehtävässään. Erona toki se, että Shearer otti joukkueen kesken kauden komentoonsa, jolloin ei kauheasti ollut enää tehtävissäkään.

Mutta niin, kuten edellä jo sanottu, yksikään pelaaja ei saisi nousta seuraa suuremmaksi. Tiedä sitten onko Raipe ollut Juupelle rasite, vai onko valmennuksessa oikeasti puhallettu yhteen hiileen. Tätähän emme oikeasti tiedä, emmekä välttämättä saa koskaan tietääkään.
 

Fordél

Jäsen
Ymmärtäisit, jos olisit elänyt Kuninkaan Paluun ajan Tampereella ja Hakametsässä.

Olen nähnyt Kuninkaan paluita ja tiedän mitä ne voivat merkitä seuralle ja niiden faneille. Nyt kuitenkin puhutaan seurasta, joka on Kuningastakin suurempi asia. Jos Kuningas päättää hypätä seurassa vastuulliseen tehtävään, ei tässä kohdin häntä pidä käsitellä mitenkään erityisellä tavalla. Jos Kuninkaan loiston annetaan yhtää sokaista arvostelukykyä, on vaara, että kaikki menee päin helvettiä. Iso rooli tuo aina mukanaan vastuuta ja kriittistä arvioita, minkä Raipekin tietää. Nyt se vastuu on kannettava hyvillä tuloksilla tai muuten mies on siirrettävä sivuun.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Lähtisin pikemminkin siitä, että Raipen on saatava seurayhteisöltä ennennäkemättömän yhtenäinen tuki taakseen, sillä hänen floppaamiseensa ei yksinkertaisesti ole varaa. Se, että Ilves joutuisi näyttämään suurimmalle seuraikonilleen ovea, olisi vielä jättimäisempi imagotappio kuin mikään aikaisempi sekoilu ja johtaisi organisaation markkinoinnillisesti äärimmäisen hankalaan asemaan mm. yhteistyökumppanikentällä. Tässä kohdin kannattaa luottaa siihen, että tiedän, mistä puhun ja millainen painoarvo Raimo Helmisen nimellä on pirkanmaalaisessa yrityskentässä.

Eli ollaan valmiita karsimaan menestyksestä, kunhan seuraa isommaksi kasvanut pelaaja/henkilö saa hieman harjoitella valmentamista suojatyöpaikkojen äidissä ja isoäidissä, Ilveksessä. Tämä toki olisi vallan Ilvesmäistä.

Etenkin kammoksun tuota että mentäisiin yhteistyökumppaneiden, jotka eivät tajua välttämättä mitään jääkiekkosta, talutusnuorassa linjalla "mitä hän ne meistä ajattelee". Uskon että perus hassuhattufanin tuki Raipella on takanaan valitettavan kauan vaikka näyttöjä ei tulisi, mutta meillä kriittisimmiltä ja tarkemmilta arvioijilla sanansäilä ja giljotiini sivaltaa kyllä välittömästi jos on aihetta.
 

Fordél

Jäsen
Samoilla linjoilla Kaukosäätimen kanssa.

Itse lähden siitä, että Ilveksen menestyminen on kaikista tärkein seikka eikä seuran jatkuvaan floppaamiseen ole varaa.

Oven näyttäminen Raipelle olisi iso imagotappio sekä seuralle että miehelle itselleen, mutta ei tämä nykyinenkään tila tee hyvää Ilvekselle. Onko siis parempi kyntää Raipen kanssa kuin kenties nousta suosta ilman Raipea?

Seuran kannalta jälkimmäinen vaihtoehto. Kenties se on parempi vaihtis myös Raipenkin kannalta. Ei syvällä kyntävän Ilveksen puikoissa oleminenkaan tekisi hyvää miehelle itselleenkään.

Nyt ei olla vielä tässä pisteessä ja annetaan Raipelle kumppaneineen aikaa nostaa Ilveksen pelaaminen paremmalle tasolle. Huonolta kuitenkin näyttää ja Ilveksen takia tilannetta pitää arvioida koko ajan kriittisesti.

Mitä tulee pirkanmaalaisiin firmoihin niin jos rupeamme niiden pillin mukaan tanssimaan niin en yhtään ihmettele miksi viimeinen mestaruutemme on kohta kolmen vuosikymmenen takaa.
 

hoki 60

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi ja taitokiekko
Raipe oli pelaajana ehdotonta huippua, onko sitä valmentajana siitä ei ole vielä näyttöä. Ilveksen ei kuitenkaan pidä antaa menneisyyden varjostaa tulevaisuutta ja potkut pitää antaa sitten Raipellekin jos pisteitä ei tule.
Kyllä yhteistyökumppanitkin sen ymmärtävät, jos se tehdään joukkueen hyväksi vaikka kuinka tekisi kipeää.
Nyt on käytettävä kaikki keinot muutoksen saavuttamiseksi.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Lähtisin pikemminkin siitä, että Raipen on saatava seurayhteisöltä ennennäkemättömän yhtenäinen tuki taakseen, sillä hänen floppaamiseensa ei yksinkertaisesti ole varaa. Se, että Ilves joutuisi näyttämään suurimmalle seuraikonilleen ovea, olisi vielä jättimäisempi imagotappio kuin mikään aikaisempi sekoilu ja johtaisi organisaation markkinoinnillisesti äärimmäisen hankalaan asemaan mm. yhteistyökumppanikentällä. Tässä kohdin kannattaa luottaa siihen, että tiedän, mistä puhun ja millainen painoarvo Raimo Helmisen nimellä on pirkanmaalaisessa yrityskentässä.

Jos Helminen floppaa valmentajana, niin ei kai hänelle silti ovea tarvitse näyttää. Siirto toisiin tehtäviin ja titteliksi vaikka utj, yhteyspäällikkö, junioripäällikkö, yms ja varmistetaan ikonin pysyminen organisaatiossa. Vaikka Kurri on suomalaiselle jääkiekolla about samaa kuin Helminen Ilvekselle, ei kukaan varmaan halua Kurristakaan maajoukkueen päävalmentajaa?
 

kornius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Minnesota Wild, Buffalo Sabres
Muistakaa hyvät ihmiset, että Raipe on vielä valmentajana hyvin kokematon. Paras ratkaisu olisi ehdottomasti minun mielestä ollut hankkia Raipen vierelle (lue Raipe apuvalmentajana) kokenut kehäraakki, mentori, joka olisi tietotaidollaan varustanut Raipen tulevaisuutta varten (Summanen tms..).

Jostain syystä tuntuu, että asioissa on hirveä hoppu, jonka seurauksena ensin Raimo nimitettiin U-20 pääkoutsiksi ja nyt sitten tehtiin ns. periaatteellinen ykkösvalmentaja. Vaikka hän on mielestäni ikonien ikoni, The Great One, on hän valmentajana täysi raakile. Valmentajan ikävuosissahan Helminen on vielä nuori!

Maltti on valttia, mutta nykyisillä hosutuilla päätöksillä tehdään erittäin selvästi Raipelle high risk - mahdollinen high reward skenaario. Riski on nyt tosin todella suuri.

Raipen menetystä en halua edes pohtia, en nyt, en huomenna, en koskaan. Mutta meno alkaa raottamaan senkin mahdollisuuden ovea..

Edit: Tarkoitan mentorina maailmanluokan nykyaikaista valmentajaa
 
Viimeksi muokattu:

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Toiseksi, mistä ihmeen menestyksestä? Ei ole mitään menestystä, josta karsia. Kuten ehkä olet huomannut, Ilves on sarjataulukossa viimeisenä. Kuten ehkä tiedät, Ilves teki viime tilikaudellaan puolen miljoonan euron taloudellisen tappion. Uskon, että pystyt myös päättelemään, mitä odottaa tästä pykälän alemmalla askelmalla A) urheilupuolella ja B) taloudessa.

Menestyksestä jota tavoittelemme.

Ennen kauden alkua joukkueen sisällä se oli luultavasti noin 8. sija runkosarjassa. Optimistisimpien kannattajien mielestä kotietu ja maltillisimpien sääleihin pääseminen.

Nyt on tietysti räpimisen keskellä ja lähes 1/3 runkosarjasta missattuna aika asettaa uudet tavoitteet. Joukkueella yritystä ja uskoa riittää varmasti taistelemaan loppuun asti säälipaikasta. Minimitavoite pitää kaikilla olla sarjassa säilyminen. Ei tämä ole niin vaikeaa vai onko?

Juupe sai kenkää kun ei kyennyt pitämään Ilvestä säälipleijaritahdissa.

Minä heittäisin Raipen ja Hiitelän hevon kuuseen jos kauden loppuun asti painetaan pystysuunnanjääkiekolla ja karsinnat hoidetaan Toskalan magiikalla ja parin tähden esiin astumisella. Tai ehkä Raipe saisi jäädä esim. Summasen kakkoseksi, mutta pelillinen ajattelu täytyisi uudistaa täysin jotta hänestä olisi joskus ykköseksi.

Meillä ehkä ole menestystä tällä hetkellä, mutta meillä on vielä tälläkin kaudella menetettävää. Ja paljon. Mutta katsellaan hissukseen ottelu kerralla ja antaa pelin näyttää onko Raipesta (ja Hiitelästä) nostamaan Ilves kuiville ja mahdollisesti jatkamaan ensi kaudella. Kakkosena tai ykkösenä.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Asiahan on älyttömän yksinkertainen: jos Seppo & Raipe floppaavat, Ilves on ensi kaudella Mestiksessä ja/tai konkurssissa. Jaatte varmasti käsitykseni siitä, että tämä ei olisi Ilveksen edun mukaista.

Pahin skenaario on, että Ilves on konkurssissa. Toiseksi pahin skenaario on, että Ilves tippuu Mestikseen. Kolmanneksi pahin on joutuminen taas karsintoihin.

Mikään näistä vaihtoehdoista ei tietenkään ole Ilveksen edun mukaista. Olihan tavoitteenamme päästä pudotuspeleihin. Se haave voitaneen jo haudata, mutta nyt pitäisi välttää karsinnat ja nostaa Ilveksen pelaaminen selkeästi paremmalle tasolle. Siinä Ilveksen valmennuksen pitäisi nyt onnistua.
 

Fordél

Jäsen
Meillä ehkä ole menestystä tällä hetkellä, mutta meillä on vielä tälläkin kaudella menetettävää. Ja paljon. Mutta katsellaan hissukseen ottelu kerralla ja antaa pelin näyttää onko Raipesta (ja Hiitelästä) nostamaan Ilves kuiville ja mahdollisesti jatkamaan ensi kaudella. Kakkosena tai ykkösenä.

Meillä ei ole menestystä tällä kaudella. Huono homma tässä on tosiaan se, että on kuitenkin menetettävää. Viime kaudella tehtyä hyvää työtä ei ole pystytty jatkmaan vaan joissain asioissa on otettu takapakkia ja menetetty asemia. Onneksi sentään nuoria on saatu nostettua edustukseen runkopelaajiksi ja ilmeisesti myynnissäkin on ihan positiivisia juttuja. Toisaalta meillä ei ole vieläkään tarpeeksi osaavaa organisaatiota eikä nyt edes kunnon valmennustakaan. Yhtenäisyys Ilvesperheessäkin näyttää taas kerran rakoilevan.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Miten mielestäsi pystytään parhaiten takaamaan se, että heillä on mahdollisimman hyvät edellytykset ja mahdollisuudet onnistua tässä? Siten, että organisaatio ja laajemmin seurayhteisö asettuu ennennäkemättömän yhtenäisesti tukemaan heidän työtään, vai siten, että ei asetu?

Ei tämä ole noin yksinkertaista.

Minä en asetu Hiitelän&Helmisen taakse tukemaan jos he lähtevät peluuttamaan pystysuunnanjääkiekkoa siten kuin alkukaudesta. Viisikot olivat leväällään, sentterin kautta ei hyökäytty, eivätkä hyökkääjät hakeneet alhaalta kiekkoa vauhdilla vaan seisoivat keskialueella kun olivat karanneet pakeilta.

Jos tällaistä kuraa syötetään meille tulevissa otteluissa nimellä jääkiekko, on ainakin minua turha odottaa hallille. Mutta kuten sanoin, antaa pelin näyttää.
 

Fordél

Jäsen
Kyllä.

Miten mielestäsi pystytään parhaiten takaamaan se, että heillä on mahdollisimman hyvät edellytykset ja mahdollisuudet onnistua tässä? Siten, että organisaatio ja laajemmin seurayhteisö asettuu ennennäkemättömän yhtenäisesti tukemaan heidän työtään, vai siten, että ei asetu?

Miten voit asettua tukemaan työtä, joka ei ole tarpeeksi hyvää ja laadukasta?

Vielä ei näin voida sanoa, koska se on liian aikaista, mutta ei mielestäni voida porukan pysyä yhtenäisenä, jos sama kyntäminen jatkuu myös nykyisen valmennuksen alaisuudessa. Valmennukselle pitää nyt taata parhaat edellytykset onnistua tehtävässään ja se heille annetaan. Kaikki kuitenkin lähtee pelaajista ja heille pitää myös antaa parhaat mahdolliset edellytykset onnistua tehtävässään. Jos nykyinenkään valmennus ei pysty edellytyksiä tarjoamaan, täytyy miettä uusia ratkaisuja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös