Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Millä mielin kauteen 2018–2019?

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana Tinke-80, 30.08.2018 klo 17.41.

Tags:
 1. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Liigakauden alkuun on enää noin kaksi viikkoa ja CHL-kauden alkuun enää päivä niin kartoitetaan vähän IFK-fanien mietteitä tulevasta kaudesta. Tässä pieni oma analyysini:


  Maalivahtit

  Markus Ruusu ja Atte Engren. Markus Ruusu on ainakin minulle aika tuntematon suuruus. Atte Engren jos jatkaa viime syksyn hyviä otteitaan, niin meillä on yksi liigan parhaista maalivahdeista. En usko että tähän osastoon kaadutaan.

  Puolustus

  Pakistossa on pari kysymysmerkkiä joista isoin on varmaan Finleyn nykykunto. Syvyyttä pakistossa ainakin riittää, liigatason pakkeja riittää neljään pakkipariin joten kilpailu tulee varmasti olemaan kovaa pelipaikoista. Heiskasen lähdettyä taalajäille jää pakistoon todella iso kiekollisen pakin aukko. Toki Heiskasta on käytännössä mahdoton paikata joten näillä mennään.

  Hyökkäys

  Vaikka Salmelainen vielä tänään on medieassa puhunut että sentteriä haetaan, niin kyllä tällä hyökkäyskalustolla jo liigaan voidaan lähteä. Oma veikkaukseni on että Tallberg tulee tällä kaudella lyömään kunnolla itsensä läpi ifk-fanien tietoisuuteen. Muutenkin hyökkäys on mielenkiintoinen pakkaus nuoria lupauksia (Jääskä, Nordgren, Engberg), varmoja kotimaisia (Tallberg, Rask, Petrell) ja pari ulkomaan elävää (Thorell ja Lessio).

  Yhteenvetona pakko sanoa että harvoin IFK lähtee näin hyvistä kyttäyasemista liigakauteen.
   
 2. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Hyvillä ja rauhallisin mielin lähdetään. Josko kerrankin tulisi kausi ilman mitään sekoiluja tai kohuja. Vaikka se voikin olla hauskaa sirkusta ja viihdettä, niin en sitä silti toivo.

  Jos vain tulisi kannu ilman mitään Stadin kirkkaissa valoissa olleita pelaajia. Kliinistä ja tylsää, kyllä kelpaa. Vaikka urheilu onkin viihdettä, niin ainahan sitä voi katsoa jotain muuta, jos ei voittaminen kiinnosta.
   
 3. KooJii_#1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK & Detroit Red Wings
  Maalivahdit

  Tykkäsin Ruusun hankinnasta, koska uskon kaverissa olevan potentiaalia vähintään hyväksi Liiga-maalivahdiksi. Lunkalle jälleen uusi timantti hiottavaksi ja suurella mielenkiinnolla seuraan Ruusun kehitystä maan parhaan mv-valmentajan opissa. Engren on Liigan parhaita kassareita ja pääsee nyt pelaamaan selvänä ykkösmaalivahtina, joka on varmasti Aten mieleen. Maalivahtiosasto on kunnossa.

  Puolustus


  Top-4 pakit oivalliset tähän sarjaan. Motin-Eronen (varmistava ja hyökkäävä) täydentää hienosti toisiaan ja uskon Erosen pelaavan toistaiseksi parhaan sesonkinsa meillä pian alkavalla kaudella. Samanlaista tasonnostoa uskon näkeväni O'Connorilta, joka todennäköisesti saa todella kokeneen Quinceyn pakkiparikseen ja nostaa varmasti samalla myös O'Connorin tekemisen tasoa potenssiin 10. Ulanderille on varmasti myös peliaikaa kivasti luvassa Varakkaan tai Kangen rinnalla. Laajuutta on ja nyt Vitoa tuskin onneks nähdään niin paljoa kentällä. Toivottavasti Finley saadaan vielä kondikseen, niin voi olla oikein tyytyväinen alakertaankin.

  Hyökkäys

  Ykkösen keskelle odottaa allekirjoittanutkin sitä velhoa hyvillä käsillä a.s.a.p, mutta kauden voinee aloittaa myös nykyisellä koostumuksella. Kangasniemi sais nyt ainakii palata piakkoin saikulta, niin saataisiin vähän oveluutta hyökkäyspäähän ja ylivoimaan. Laajuutta on hyökkäyksessä mukavasti ja nuorien kundien (Myllylä, Engberg, Lundell) seuraaminen tuo valtavasti lisää mielenkiintoa alkavalle kaudelle. Santala on varmasti vielä tekijämies Liigaan ja uskon, että on tärkeä palanen joukkuetta. Lessio on täysi arvoitus vielä ja täytyy vajaa parikymmentä peliä seurailla ennenku sanon juuta tai jaata. Jääskän uskon pelaavan läpimurtokauden ja Thorell tulee olemaan parempi kuin koskaan aiemmin. Ykkösen velho sisään ja hyökkäyskin on erinomainen.


  Nakit on jo ostettu ja vielä kun se sentteri saadaan, niin laitan ne pakkaseen.
   
 4. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total hockey / Totaalvoetbal
  Listaan hieman erilailla kuin edelliset kirjoittajat...

  Varmat luottopelaajat (13):

  Erik Thorell - Jo viime kaudella alkoi kuoriutumaan kokonaisvaltaisemmaksi hyökkääjäksi, loi itse itselleen ja muille tilanteita eikä ollut enää pelkkä maalintekijä, kuten Turussa. Kehitys jatkunee ja tullee olemaan johtavia hyökkääjiä. Pelaa uransa parhaan kauden terveenä ja taistelee pistepörssin voitosta!
  Joonas Rask - Nopea, oivaltava, nälkäinen. Joskus sekoaa vähän omiin tansseihinsa ja ollut loukkaantumisherkkä. Jos parantunut kuntovalmennus saisi Raskin pelaamaan kerrankin kokonaisen ehjän kauden, tullee nousemaan vielä yhden tason, potentiaalia jopa pistepörssin kärkisijoille, etenkin sopivalla sentterillä.
  Iikka Kangasniemi - Nuori ja taitava, kehitystä tullee hieman samansuuntaisesti kuin Thorellilla, eli yhä enemmän pelintekoa ja kokonaisvaltaista pelaamista. Ei välttämättä tee mitään hirvittäviä pistemääriä tasakentällisin, mutta ottanee vastuuta ylivoimalla ja kehittyy niin kokonaisvaltaisena pelaajana kuin ihmisenäkin. Toivottavasti loukkaantuminen on lievä eikä pääse juuri häiritsemään alkukautta.
  Juhani Tyrväinen - Liigan parhaita, ellei paras, kahdensuunnan sentteri. Hoitaa puolustusvelvoitteet moitteetta, taistelee kuin soturi ja omaa ihan ok hyökkäyspotentiaaliakin. Alivoimalla tärkeä palanen, miksei myös maskimiehenä ylivoimalla.
  Tommi Santala - Kokenut, taitava, hyvin sijoittuva ja ulottuva, mutta hidas. Tulee olemaan tärkeä pelaaja ylivoimalla, mutten ikävä kyllä usko tason enää riittävän dominoimaan tasakentällisin. Toivon hänen pystyvän hoitamaan puolustusvelvoitteet ja ehtivän viisikon mukaan, kiekollinen peli varmasti hoituu. Samalla toivon kyllä hieman parempia laitureita kuin Tallberg (ok) ja Petrell (ei enää niin ok, etenkin kun on liian samanlainen kuin Tallberg). (Loppu)talvesta saanee kokeilla Nordgrenin kanssa ja kevääksi mahdollisesti Haataja oikeaan laitaan?
  Teemu Tallberg - Optimaalinen 2-3 kentän laituri. Tekee peliaikaan nähden hyvin pisteitä, taistelee logolle ja hoitaa puolustusvelvoitteensakin. mutta ei ole kärkikenttien pisteidentekijä.
  Lennart Petrell - Ei enää liiku kädet eikä jalat kuten ennen, mutta osoitti viime kaudella olevansa ihan oikea kapteeni ja ehtinee edelleen toisinaan antamaan kunnon puhtaan pommin. Ei lepsuile ja hoitaa ruutunsa, oli se sitten kolmos- tai nelosketjussa.
  Micke-Max Åsten - Luottoratsu neloseen. Pisteitä ei juuri tee, mutta pääsee vastustajan ihon alle ja puskee läpi harmaan kiven.
  Juho Keränen - Luottoratsu neloseen. Pisteitä ei juuri tee, mutta pääsee vastustajan ihon alle ja puskee läpi harmaan kiven.
  Teemu Eronen - Aloitti viime kauden supermoodissa. Ei päässyt ihan sille tasolle loukkaantumisensa jälkeen, mutta sen verran lupaava se alkukausi oli, että jos samalle tasolle pääsee lienee hän riittävä ykköspakki. Omissa hasardi, mutta Motin paikannee virheitä jonkin verran.
  Ryan O'Connor - Aliarvostettu pakki, joka on kokonaisvaltaisempi kuin Eronen ja omaa ihan hyvän skoden. Riittääkö sitten Erosen kanssa kantamaan käytännössä koko pakiston kiekollisen vastuun jää nähtäväksi, mutta hoitaa kyllä puolustusvelvoitteetkin ihan ok-tasolla.
  Johan Motin - Viime kausi näytti ainakin vierasjengin näkökulmasta solidilta tekemiseltä. Harjoituspeleissä ollut heikko, mutta toivotaan optimistisesti sen olevan vain alkukankeutta. Tulee olemaan tärkeä osa pakistoa, oman pään luutien osalta ehkä jopa tärkein.
  Atte Engren - Liigan parhaita vahteja, ainoana harmin aiheena väsyminen ja loistavien syysotteiden hiipuminen viime talvena. JOS saa Ruusulta riittävästi taustatukea voi pelata ihan hyvin yhtä hyvän kauden kuin Husso ja Lankinen viime vuosina. En vain oikein usko tuohon Ruusun roolin toteutumiseen.

  Potentiaaliset (6):
  Juha Jääskä - Pelannut enimmäkseen jarrulaiturina, mutta omaa potentiaalia pelata ylemmissäkin kentissä ja sentterinäkin. Mielenkiintoinen seurattava alkavalla kaudella, tuskin silti lyö itseään läpi.
  Niklas Nordgren - Harmittava iso loukkaantuminen pilannee tämän kauden, mutta toivottavasti saa itsensä kuntoon ja saa pelattua hyvän loppukauden. Pienestä koostaan huolimatta lupaava, mutta potentiaalin realisoitumisen joutunee jättämään seuraavalle kaudelle.
  Teemu Engberg - Lupauksia herättäviä otteita, toinen mielenkiintoinen seurattava alkavalle kaudelle.
  Anton Lundell - Yllättävän nopeaa kehitystä raporttien mukaan, saattaa saada loukkaantumisten myötä jo tälle kaudelle peliaikaa, toivottavasti myös sentterin tontilla.
  Elias Ulander - Hieman on kehitys hidastunut, mutta edelleen potentiaalinen kiekollinen pakki.
  Niko Seppälä - Saattaa ajaa jopa Ulanderin ohi, sen verran lupaavia otteita harkkapeleissä. Otanta on kuitenkin vielä turhan pieni tällaiseen johtopäätökseen.

  Kysymysmerkit (8+4):

  Lucas Lessio - Melko yksiulotteinen pelaaja, ei ole juuri hyvä muussa kuin luistelussa ja kiekonsuojaamisessa. Ollut harkkapeleissä jäähyherkkä ja mitäänsanomaton. Vielä neljä vuotta sitten tehnyt hyvät pisteet AHL:ssä mutta silloinkin heikko puolustussuuntaan, sittemmin pistetehtailukin hiipunut.
  Thomas Nykopp - Hyvä potentiaali on pikkuhiljaa valumassa hukkaan jatkuvien loukkaantumisten myötä. Ei voi olla pelkkää huonoa tuuria, tämä jätkä on tehty lasista, loukkaantuu helposti ja omaa mitä ilmeisimmin myös alhaisen kipukynnyksen. Onneksi on (laituri) Jääskä ja (laituri) Keränen, jotka voivat hoitaa Nykopin roolin nelosessa. Olisin päästänyt menemään ja pitänyt mielummin Miehon, joka omaa suunnilleen samanverran potentiaalia ilman loukkaantumisherkkyyttä.
  Joe Finley - Taitaa olla menetetty tapaus pelillisesti, toimii lähinnä pukukopin tsempparina ja tv-haastatteluiden kohteena supliikkinsa ansiosta.
  Markus Kankaanperä - Taas vuoden vanhempana, hitaampana ja kankeampana. Silti kokenut, hyvin sijoittuva ja nosti selkeästi tasoaan päästyään takaisin joukkueeseen ja paikkakunnalle, jossa nauttii pelaamisesta. Hyvä pakkipari nuorelle ja kehittyvälle pakille kolmosparissa, mutta vihkoon mennään jos joutuu pelaamaan sitä isommassa roolissa.
  Ville Varakas - Ylipelaa, ajaa itsensä ulos tilanteista, menettää kiekkoja ja tekee tyhmääkin tyhmempiä ratkaisuja jatkuvasti. Jos keskittyy pelkkään peruspelaamiseen eikä yhtään mitään ekstraa, saattaa pelata riittävän näkymättömästi, joka Varattoman tapauksessa on enintä mitä voi pyytää.
  Kyle Quincey - Motivaation, itseluottamuksen, kiukkuilun ja hitauden osalta paljon kysymysmerkkejä. Voidaan saada ihan mitä tahansa taivaan ja maan välillä. Paljon potentiaalien ja riskien realisoitumisia kulminoituu tähän pelaajaan.
  Aleksi Laakso - Rutiköyhän miehen Saku Salmela, jolla lisäksi masentava loukkaantumishistoria. Aivan turha hankinta.
  Markus Ruusu - Omaa ilmeisesti paljon potentiaalia, mutta on myös vielä hyvin hiomaton. Suhtaudun skeptisesti hänen kykyynsä kantaa riittävästi vastuuta.

  Kulmalasta ja Winbergistä en oikein osaa vielä kommentoida juurikaan, kun en ole nähnyt heiltä riittävästi pelejä. Toivottavasti Pitkänen ja Koivisto poistuvat nopeasti kokoonpanosta, heistä en viitsi kommentoida sitä vähääkään.

  ---

  Fiilikset kauteen lähdettäessä: Runko hyvä, mutta lähes puolet jengistä kysymysmerkkejä. Menestys vaatii kyllä sen peliätekevän sentterin sekä sen, että edes osa kysymysmerkeistä nousevat kuin feenixlintu tuhkasta. Toivomani kiekollinen pakki jäänee hankkimatta ja ehkä se Hade oikeaan laitaan kevääksi on myös toiveunta. Hyvällä tsägällä kumpaakaan hankintaa ei edes tarvita. Sillä mielin myös, että vituttaa runsaasti, jos en voi ulkomailta nähdä pelejä Telian pelleilyn takia.
   
  Viimeksi muokattu: 01.09.2018 klo 17.52
 5. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Hyvillä mielin. Aloitan listauksen sillä tärkeimmällä muutoksella.

  Urheilujohtaja

  Kun urheilutoimenjohtaja vaihtui urheilujohtajaksi, muuttui samalla pelaaajien keräily, joukkueen rakentamiseksi. Uuden urheilujohtajan vuoksi voi kauteen lähteä poikkeuksellisen levollisin mielin. Siihen mihin tarvitaan vahvistusta, hankitaan sitä. Ei tarvitse miettiä, älyääkö ne siellä Toimistolla mikä toimii tai ei toimi.

  Maalivahdit

  Maalivahtiosasto heikkeni viime kaudesta mutta hyvä näin. Kolme ykkösmolaria oli liikaa. Aivan liian paljon euroja istui penkillä illasta toiseen. Ruusu ja Halonen ovat vielä raakileita suurempaan vastuuseen. Siksi jos Engren loukkaantuu, pitää meillä reagoida heti ja olla jemmassa rahaa korvaajaan.

  Puolustus

  Vieläkin harmittaa Heiskasen puolesta, ettei voitu lähettää poikaa maailmalle kultamitali kaulassa. Viime vuosina mestaruuden vieneessä joukkueessa on ollut yleensä joku superjunnu. Koska viime kauden joukkue oli vajavaisesti koottu, meillä jouduttiin laittamaan liikaa menestysvastuuta nuorukaisen harteille. Tänä vuonna meillä ei ole superlupausta rosterissa mutta puolustus on leveämpi ja kaikkien ollessa terveinä täysin riittävä. Kiekollista taitoa ja viivapelote puuttuu mutta kaikkea ei voi saada. Kaskin kokoinen aukko meidän puolustuksessa on.

  Hyökkäys

  Meillä on taitavia maalintekijöitä laitureina, jotka kaipaavat yhtä kiekollista sentteriä. Ehkä sellainen vielä löytyy. Jos ei löydy, keskikaista jää ohueksi eikä laadukkaista laitureista tulla saamaan kaikkea irti. Olen edelleen sitä mieltä, että Malisen päästäminen pois oli oikea liike. Oman aikamme Ville Leino ei ole hintalaatu suhteessa hyvä hankinta. Malinen on parhaimmillaan EHT -tason, Moskovan turnauksen pelaaja mutta ei HIFK:n ykkössentteri. Jääskältä odotan vähintään vakiokokoonpanoon murtautumista. Meidän kahta try and out pelaajaa en halua petopaidassa nähdä. CHL -paidat ovat niin rumat että ne nyt vielä menee.

  Finaalissa todennäköisimmät vastustajat tulevat olemaan Kärpät tai Jysk. Jollei sitten Tampereella tehdä ajoissa oikeat johtopäätökset ja suoriteta dramaattinen valmentajan vaihdos. Toivottavasti jengi löytää tiensä Nordikselle vielä kun siellä pelataan eikä ympäröivien työmaiden takia tarvitsisi tulla paikalle saappaat jalassa.
   
 6. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  Selin antanut haastattelun Höblälle:

  IFK-tränaren om förra säsongen: "Vi var inte i tillräckligt bra fysiskt skick på hösten"

  Poimintoja haastattelusta:
  • IFK oli viime syksynä erittäin paskassa fyysisessä kunnossa
  • Tällä kaudella kehityskohdat erikoistilanteissa ylivoima,alivoima ja aloitukset
  • IFK haluaa olla paras neljän ketjun joukkue liigassa
  Itsellä on hyvä pöhinä ensi kaudesta. En tee mitään erikoisempia arvioita pelaajista ennen pelejä, mutta onhan aika hieno tilanne, että meillä on useampi junnu pusekemassa itseään kokoonpanoon ja ilman mitään itsestäänselvyyksiä.
   
 7. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Oho, tämäpä oli todella harvinainen kommentti! Miten joukkueet ovat aina ihan paskassa kunnossa "uuden" koutsin mielestä? Ammattiurheilijat siis ovat välittömästi tinderissä tai kebabilla, kun valmentajan silmä välttää? Uusi valmentaja laittaa sitten bändin hikoilemaan tosissaan, tai mahdollisesti oikealla tavalla, kunnes tulee seuraava koutsi joka sanoo: tää vetelä jengi on ihan paskassa kunnossa! Todella väsynyt läppä Seliniltä...

  Jottei menisi OTksi, niin HIFK näyttää vastustajaleiristä katsottuna silausta vaille mestarikandidaatilta. Jos Quincey tulee oikeasti pelaamaan, niin omapää on HIFKillä todella hyvässä kunnossa. Hyökkäys on myös iskukykyinen, Kangasniemen ja Nordgrenin saikkujen pituus tietysti vaikuttaa, sekä millaisen kaverin Salmelainen löytää sentteriksi. Kaiken mennessä hyvin HIFK pelaa finaalissa, ja en kyllä hämmästyisi jos yksi laituri vielä ennen siirtorajaa liittyisi joukkoon.
   
 8. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  @Durdin Tämä IFK oli paskassa kunnossa oli jatkokommentti aikasenpaan keskusteluun. Edellinen fysiikkavalmentaja oli Kangasalusta, nyt Yrttiaho viime kesästä lähtien joten tulokset näkyy nyt. Ja sen näki sokea kepilläkin, että IFK oli aivan skeidassa kunnossa syksyllä monella saralla. Harjoittelun tasosta on myös pelaajat puhunut joten ei Selin mitään omiaan tuossa latele.
   
 9. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  En vaan pysty millään ymmärtämään tätä, eikö muka ammatikseen pelaavat urheilijat osaa itse pitää huolta kunnostaan jos ei koutsi pakota? Siis ihan oikeasti?
   

  Liitetyt tiedostot:

  • WTF.png
   WTF.png
   Tiedostokoko:
   91,3 KB
   kertaa luettu:
   124
 10. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  @Carlos Varmasti osaavat mutta enemmän tässä on varmasti kyse niistä fyysisistä vaatimuksista Selinin ja Stögön pelikirjan välillä. Ja pelaajathan puhuivat harjoituksien heikosta laadusta.
   
 11. torpeedo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
  Taas on monta kysymysmerkkiä ilmassa. Ehkä HIFK on tulevalla kaudella joukkue jossa on kolme taistelevaa tasaisesti pisteitä nakuttavaa kentällistä tai kolme junnavaa puukäsi-kentällistä joista mikään ei tee pisteitä. Paha sanoa kumpi skenario toteutuu.
  Yv nykyisellä rosterilla ja viime kauden sapluunalla tulee olemaan tehotonta. Ei uhka millekään joukkueelle pleijareissa. Lisää tehoja tarvitaan. Tuohon osa-alueeseen tarvitaan ehdottomasti joko yksi stiga-ukko tai paljon aivotyötä valmennukselta.
   
  Viimeksi muokattu: 31.08.2018 klo 19.04
 12. Postinjakaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  En gång IFK, alltid IFK.
  Kokonaisuus:

  Todella hyvä ja odottava fiilis. En usko meidän olevan sarjan johdossa jouluna, mutta Top-3 runkkarisijoitukseen haluan uskoa. Sen jälkeen kaikki onkin mahdollista. Sentterihankinta määrittää paljon kevään mahdollisuuksia. Syksyyn en näe sillä olevan kovinkaan paljoa vaikutusta. Syksy on näytönpaikkojen aikaa ja Atu tulee testaamaan montaa eri ketjukokoonpanoa. Junnut saa näytönpaikkoja ja jotkut meidän tähdista saattaa levätä kummallisiakin iltoja. Ruusua tullaan peluuttamaan parissa pelissä, joissa kaikkien mielestä "Aten olisi pitänyt pelaa". Ja jos tulee takkiin niin ollaan katkeria Atun valinnoille.

  Ja kaikkeen löytyy syy. Koska kaverilla ei ole kuin yksi tähtäin: Tietää koko joukkueen potentiaali kun Playoffit alkaa. Kaikki saavat kyllä näytönpaikan. Itse alan arvioimaan joukkueen suoritusta vasta Marraskuun lopulla. Siihen asti on niin paljon kokeiluja.


  Isot pelaajat:
  Erik Thorell
  -Ottaa yhden askeleen lisää ja taistelee pistepörssin voitosta.
  Joonas Rask - Meidän Joonas. On jo ihan oma poika. Syksy menee miten menee, mutta on kevään pelaaja. En vaihtaisi kovinkaan moneen jätkään tässä sarjassa.
  Juhani Tyrväinen - Yksi omia suosikkeja. Dominoi halutessaan keskikaistaa. Osaa pelata parhaita vastaan ja antaa esimerkkejä.
  Tommi Santala - Tulee ailahtelemaan, mutta isoissa peleissä malttaa antaa sen ratkaisevan syötön ja me kaikki ihmetellään, että miksi vuodesta toiseen nämä Haatajat ja Santalat sitten vain osaa isoissa peleissä ne antaa. Tulee olemaan Thorellin kanssa tutkapari.
  Teemu Tallberg - Odotan isoa läpimurtoa sarjan kärki powerforwardiksi. Vuoden päästä EHT:lle ellei jo tällä kaudella. On selkeästi motivaatiota ja on rikkonut sen "omat pojat" junnutaian. Oikeat valinnat urallaan. Osaa tehdä maaleja ja osaa pelata montaa roolia. Ja osaa pelata pleijareissa. Yksi suosikkeja jo nyt.
  Lennart Petrell - Hoitaa ruutunsa ja vuosi vuodelta oppii johtamaan enemmän ja enemmän. Voi löytää yllättävänkin tehojakson jonkun Santalan ja Thorellin kanssa jos menee siihen ketjuun rouhimaan.
  Johan Motin - Uskon tän kaverin olevan kova luu. Itsevarma ja rauhallinen.
  Kyle Quincey - En usko floppiin tämän kaverin kohdalla. Joko on sarjan Top-3 pakki tai "riittävän hyvä" kahteen ekaan pariin. Kummassakin tapauksessa tulee olemaan tärkeä pelaaja.
  Teemu Eronen - Uskon tänä vuonna aukevan. Jos Motin ja Quencey onnistuvat niin Teemu voi keskittyä siihen mitä parhaiten osaa, eli hyökkäyksien tukemiseen. Silloin voi taistella pakkien pistepörssin voitosta.
  Atte Engren - Mestaruus joko tulee tai ei tule riippuen miten sarjan mahdollisesti paras veska onnistuu. Iso iso pelaaja.

  Luottoratsut:
  Micke-Max Åsten
  -Tiedetään mitä saadaan. Josko treenaisi hieman enemmän maalintekoa niin saataisiin vielä se yllättävä 10+ maalia tältäkin kaverilta. Joukkuepelaaja.
  Juho Keränen - Tiedetään mitä saadaan. Ja ei haittaisi jos myös iskisi sen 10+ maalia samalla.
  Ryan O'Connor - Mä uskon, että O'Connor nousee tänä vuonna yhden asteen pelaamisessaan ja pelaa parhaimman kautensa.
  Lucas Lessio - Yksiulotteinen pelaaja, mutta laadukas sellainen. Toivoimme kakkosketjun maalintekijää, mutta taisimme saada sarjan mahdollisesti kovimpia kolmoskentän laitureita. Ja uskon olevan keväällä iso pelaaja Tallbergin kanssa pelatessaan. Rouhivat tärkeät kiekot ja maalit.
  Markus Kankaanperä - Kanki on kankeampi tänä vuonna, mutta henkinen liideri ja tärkeä tietyissä tilanteissa edelleen. Saattaa olla, että kevään peleissä peliaika on tiukalla.
  Thomas Nykopp - Loukkaantuneena joo, mutta ne pelit mitkä pelaa, niin hoitaa oman ruutunsa mallikkaasti. Harmi, ettei saa ehjää kautta. Olisi lahjakkuutta olla sarjan parhaita kahden suunnan senttereitä ja iso pelaaja seuralle, mutta on jäämässä "luottoratsun" rooliin.

  Potentiaaliset:
  Iikka Kangasniemi - Hankinnan julkaistua oletin Iikalta jopa pistepörssin voittotaistelua, mutta nuorelle kaverille loukkaantumiset on yleensä isompi juttu kuin veteraaneille. Pelkään tämän ensimmäisen kauden siksi jäävän vähän sellaiseksi "Surkea syksy, hyvä kevät" tasoiseksi ja vasta ensi vuonna korjattaisiin hedelmät.
  Elias Ulander - Eliaksen kausi. Tulee saamaan YV-vastuuta ja jossain vaiheessa Atu pistää kaverin meidän NHL-pakin kanssa pelaamaan saamaan oppia. Ottaa tänä vuonna ison askeleen, koska nyt on vain "Eliaksen vuoro tehdä se". Valmennus on päättänyt kasvattaa kaveria juuri tänä vuonna ja lahjakkuutta on tarpeeksi. Kunhan vain työnteko ja oppiminen kiinnostaa.
  Juha Jääskä - Tulee breikkaamaan työteliäänä sentterinä sentteripuuttteen takia jos missään. Oikeasti rooli olisi olla kolmosen laidassa. Jos ei onnistu tänä vuonna, niin taitaa olla Tallbergmaisen maakuntakierroksen aika. Lupauksia olisi parempaan.
  Anton Lundell - Sentteripulan takia nosta Lundellin tähän. Jos pääsee pelaamaan sen 10-15 peliä sentterin tontilla, niin en ihmettelisi jos tekisi 0.5 pisteen keskiarvolla kiinnostavia ratkaisuja. Ehkä osittain siksi, että pelit ovat jotain Jukureita ja Sporttia vastaan. Mutta kaikki fanit odottavat seuraavaa kautta vesi kielellä.

  Kysymysmerkit:
  Niklas Nordgren
  - Olisi potentiaalisissa ilman loukkaantumista. Kukkaan puhkeaminen saanee odottaa vielä vuoden.
  Teemu Engberg - Jotain siellä on, mutta joutunemme vielä odottaamaan vuoden.
  Joe Finley - Taitaa olla tosiaan maskotti ja nuorten tsemppari. Onkohan jopa suunniteltu jotain peliuran jälkeistä duunia junnupuolen pakistovalmentajana? En muuten oikein ymmärrä sopimuksen ylläpitämistä.
  Ville Varakas - Aivan liian suuri palkka suhteessa tekemiseen. Keväällä oli kyllä lupauksia ilmassa...vielä kerran Vito IFK antaa sulle mahdollisuuden "tulla kotiin eläkevirkaan". Onko viimeinen kausi punapaidoissa?
  Aleksi Laakso - Ihme hankinta? Omat junnut on parempia, mutta kuka tietää...
  Markus Ruusu - En ole vielä vakuuttunut. Mutta ilmeisesti on joku pidemmän aikavälin suunnitelma?

  Muista junnuista ynnä muista en niin välitä. Eivät hetkauta joukkueen suoritusta millään muotoa. Niko Seppälä tulee olemaan hyvä, mutta vasta vuoden päästä on Nikon vuosi. Tämä on totuttelukausi ja ensi kaudella sitten kunnolla sisään. Kulmalasta, Winbergista, Myllylästä ja Teräväisestä on haastava sanoa mitään. Eivät varmaan saa niin montaa peliä alle, että näkisi potentiaalia millään muotoa. Ja Try-Out miehet nyt ovat näitä tämän vuoden T.Tuomistoja. Ihme jos pelaavat enää joulun jälkeen vaikka sopparin saisivatkin.
   
 13. Kouhia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Niin no, ikää kuitenkin "jo" 31 vuotta, että eiköhän eläkevirat jaeta vasta reilu viiden vuoden kuluttua, jos jaetaan.

  Sydämeni pohjasta toivon, että Joe saa itsensä kondikseen ja taistelee tosissaan pelaavan kokoonpanon paikasta. Sympaattinen kaveri, joka antaa tukea ja turvaa nuoremmille ja pienemmille.
   
 14. Postinjakaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  En gång IFK, alltid IFK.
  Lainaus:
  Ei se Ben Eavesillakaan ikää katsonut. Jotain meni pahasti rikki ja toivon parantuvan kuntoon. Mutta jos on vaikka olkapää vähänkään riskialtis uusiutumaan niin eihän Joen pelityylillä siitä samaa pelimiestä enää tule. Töötit on kuitenkin aika iso osa Joen peliä.

  Mutta me kaikki fanit toivoimme, että saataisiin ehjä ja hyvin pelaava Big-Joe takaisin.

  Olisihan nyt Quincey-Finley täydessä pelikunnossa aika kova pari pistää kehiin antamaan makuupaikkoja.
   
 15. Pekka Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadi
  Lainaus:
  Ai että kun olisi kutkuttava pari! Siinä voisi olla vastustajan mikkihiirillä lusikallinen housussa, kun valmentaja käskee painamaan maalia kohti ja siellä on kaksi tuon kokoista ukkoa siivoilemassa.

  Meikä lähdössä kauteen suht levollisin mielin. Tässä omia ajatuksiani:

  Urheilujohto ja valmennus

  Tobias tuntuisi olevan ns. tolkun ukko. Rauhassa katsotaan ja rakennetaan. Uskon, että naaraa vielä jostain meille kunnon senan. Näitä hankintoja mitä ilmeisimmin tehdään yhteistyössä valmennuksen kanssa ja uskon, että siellä on haettu tietynlaista kokoonpanoa, tietynlaista pelitapaa varten. Tähän osastoon toistaiseksi täysi luotto.

  Veskat

  Ruusu vielä aika raakile, mutta kyllähän tuo potentiaalia omaa. Saako tällä kaudella ulosmitattua kaikkea, se jää nähtäväksi. Engren viime kauden alussa loistava, loppu kausi heikohko. Tällä osastolla ollaan mielestäni riittävällä tasolla, mutta viime kaudesta tulee kyllä hurja pudotus.

  Puolustus

  Leveyttä löytyy. On nuorta ja nälkäistä (Ulander / Seppälä) sekä vanhempaa ja kokenutta (Kanki / Finley / Quincey). En ainakaan suorilta ole nostamassa Quinceytä liigan parhaaksi pakiksi – aika näyttää, sillä on tänne tultu joskus ennenkin kovalla CV:llä ison veden takaa epäonnistumaan. Hessua ei kukaan paikkaa, se nyt on selvä. Toivotaan kuitenkin, että iso Q on ns. palkkansa arvoinen. Kätisyyksiä ihan OK, kun löytyy kaksi raitin jätkää, joita voi huoletta peluuttaa esim. YV:ssä (Motin ja ROC). Pistepotentiaalia Ulanderin, Erosen ja ROC:n muodossa, en odota isolta Q:lta mitään pakkien pistepörssin voittoa. Ynnämuut osastolla Laakso (who?) ja Varakas.

  Hyökkäys

  Telaketjuosasto ehdottomasti kunnossa! Lessio, Petrell, Keränen, Åsten, Tyrväinen...Rouhijaa löytyy. Käsiäkin on, vaikka joidenkin mielestä ei. Kyllä tämän päivän liigaan Kangasniemi, Thorell, Santala ja Rask ovat juonikkaita ja laadukkaita hyökkäyspään pelaajia. Vauhtiakin on, kun kokoonpanosta löytyy hyviä luistelijoita ja nuoria puskee edustukseen. Kaipaa toki sitä ykkössenaa, mutta kyllä mä levollisin mielin tällä hyökkäyksellä liikkeelle lähden. Eiköhän se YV:kin saada toimimaan ihan vaikka tälläkin porukalla.

  Kokonaisuus

  Meillä EI ole tällä kaudella liigan parasta kassaria, eikä liigan parasta pakkia. Lankisen ja Heiskasen lähtö kirpaisee ehkä enemmän kuin jengi osaa odottaakaan. Mutta porukka on tasainen, pelisuunnitelmaa jo rakennettu viime kausi ja hyviä täydennyksiä on tullut sisään. Mestaruus ihan mahdollinen yhdellä oikeasti kovalla hankinnalla.
   
 16. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total hockey / Totaalvoetbal
  Lainaus:
  Niin on! Mutta väittäisin, että mahdoton ilman sitä.
   
 17. WPK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
  Puolustuspeli ei toimi, paitsi maalinteko kylläkin (kiitos loukkaantumisten ja yltiöoptimististen stunttien/Laakso&Ulander), hyökkäyspeli ei toimi (osumat minimissä CHL:ssä mutasarjalaisia vastaan) ja maalivahtipeli ei toimi (molemmilla sankareilla ylivoimaisia vaikeuksia päästä edes 90%:aan). Ei tässä nyt kovin levollisilla mielillä voi olla, kun en osaa suggeroida itsepetosmoodiakaan päälle.

  HIFK-materiaalin leveyskin on myytti. Selinin löytö Laakso on samanlainen hutikuti kuin Kari Jalosella Joni Haverisen yltiöoptimistisen peluuttamisen suhten oli.
   
 18. BOL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Jos nyt oikein hakemalla hakee jotain hyvää, niin olkoot se sitten vaikka se, että CHL:ssä konttaaminen ei juurikaan ole korreloinut menestystä Liigassa.

  En mä nyt kirvestä kaivoon heitä, mutta kyyyyyllähän tämän iltainen tappio pistää vituttamaan. Aika paljonkin.
   
 19. R.P.M. 12 000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Pieni summaus, kun kausi on saatu käyntiin.

  Viime kaudesta joukkueen kaksi tärkeintä pelaajaa pois. Paikkaukset kohtuullisella tasolla, mutta Quincey oikeanlainen haku. On realistiset mahdollisuudet, että ei ole palkkansa väärti, mutta se olisi toteutuessaan jälkiviisastelua - tällaisia on yritettävä.

  Joukkueessa on jälleen runsaasti heikkoja lenkkejä eikä säkenöivää taitoa, mutta kokonaisuutena laadukkaammin tasapaksu joukkue kuin viime vuonna kauteen lähdettäessä.

  Lankinen oli lopulta parempi kuin osasin odottaa, Heiskanen todellakin. Nyt on vaikea nähdä pelaajia, jotka tekisivät vastaavan nousun, mutta niin yleensä nuorista aina - on hyvä, että heille annetaan mahkut, mitä vastaan sotii näiden pitkästen, laaksojen ja koivistojen hankinta: ristiriitaista. Toivotaan, että joku/jotkut pelaisi yli odotusteni - kokeneemmista Motin voisi olla sellainen. Valitettavaa on, että joku pelaa aina heikommin, ja jotenkin on kutina, että se on isoa maalintekovastuuta kantava Rask tänä vuonna. On joutunut sinnittelemään maalintekotaitojensa ylärajoilla aina, milloin ei onnistukaan enää?

  Jengissä on valtava taklauspotentiaali, jos sitä vaan hyödynnetään. Mahdollinen skenaario on, että jossain pelissä meillä on pakistossa Quincey, Finley ja Varakas jytistelemässä vastustajia. Mahtavaa viihdettä.

  Mutta jälleen näyttää siltä, että kausi aloitetaan heikosti. Onko Selinin tavaramerkki siten, että samanlainen loppukauden ryhdistäytyminen tapahtuu kuin viime kaudella?

  Pieni kysymysmerkki on myös se, että joukkueessa on paljon ulkomaalaisia, eikä Selin näemmä osaa kovin hyvin englantia. Kuinka vaikuttaa, vai vaikuttaako mitenkään, sillä perustermit taittunevat kuitenkin.

  Lankinen. Maalivahtiosasto on heikentynyt dramaattisesti, eikä Engren ollut viimekään vuonna kokonaisuudessaan kovin vakuuttava, vaikka erinomaiset jaksot pelasikin. Mielestäni on todella pitkä matka Liigan parhaan maalivahdin positioon. Uskon, että kovin vähämaalisia otteluita omaan päähän ei nähdä.

  Arvio on runkosarjan jälkeen neljäs, pudotuspeleissä jälleen pronssiotteluun kovan tsempin ansiosta. CHL:ssä jäämme alkulohkoon, tai jos ihme tapahtuu ja menemme jatkoon, ensimmäisellä kierroksella ulos.

  Olisin mielelläni väärässä.

  Kaukalon ulkopuolella saamme tulevan kauden aikana vahvistuksen sille, että Garden rakennetaan joskus tulevaisuudessa, mutta mitään muuta pelaajien aiheuttamaa erikoisviihdettä ei ole luvassa. Salmelainen antaa ryhdikkäästi useita samansisältöisiä haastatteluita ja Facebookissa lukee jälleen monenmonituista kertaa sanat "bönde", "lande" ja "dunkkuun". Mainososastolla olemme ottaneet jo nyt Bättre Folkilla niskalenkin kaikesta. Matikainen voittaa yhden yleisöäänestyksen.
   
 20. S.T. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Tampa Bay
  Lainaus:
  Tarkoitatko, että Stögö valmensi fyysisesti heikolla pelikirjalla HIFK:n finaaleihin keväällä 2016? Mielestäni Liigan finaaleihin ei mennä sattumalta ja tuskin Stögö on menettänyt otettaan pelikirjan suhteen vuodessa.
   
 21. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  Lainaus:
  En , mutta seuraavana kautena piiputti ja pahasti. Ja enhän minä mitään sano. Totean vaan mitä nykyinen valmennusjohto ja pelaajat(osa pois siirtynyt) ovat kommentoineet. Kun lähteitä on noinkin monta niin itselle on siinä riittävää totuuspohjaa.
   
 22. Vpiiroi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  No joo.
  Selininkin kannattaisi pikkuhiljaa lopettaa se lässytys vuosi sitten olleista huonoista kuntopohjista. Se on selittelyä sille varalle, että kausi ei mene hyvin. Vika on aina edeltäjässä. Nyt kannattaa keskittyä jo tulevaan, eikä puhua asioista, joita ei ole ollut itse näkemässä. On tyhmää aina palata siihen, kuinka huonosti edeltäjä teki tehtävänsä.
  Se että IFK:lla ei ollut fysiikkavalmentajaa, oli vitsi. Henkiselle puolellekin kannattaisi varmaan panostaa lisää.
  Tähän kauteen liittyen:
  - Joukkueessa on paljon potentieelia, realisoituuko se koskaan, se jää nähtäväksi.
  - Rask, Nykopp, Finley, Eronen ovat loukkaantuneena yhteensä ainakin 100 ottelua. Jossain vaiheessa taas ihmetellään, miksi meillä on niin paljon loukkaantuneita. Ehkä näitä jatkuvasti loukkaantumisherkkiä kavereita ei kannata pitää näin montaa mukana vuodesta toiseen.
  - Toisaalta kaiken osuessa kohdilleen, IFK:lla on mahdollisuus vaikka mestaruuteen. Eli Salmelainen on ainakin tehnyt minimivaatimuksen edestä töitä. Joukkue on kilpailukykyinen.
   
 23. peterw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Yllättävän paljon joukkueeseen tunnutaan luotettavan, itse näkisin, että joukkue ei nyt millään osa-alueella ole ainakaan vahvistunut viime kaudesta. Varsinkin maalivahtiosasto on Lankisen poistumisen myötä jopa huomattavasti heikentynyt, eikä hyökkäyskään erityisemmin vakuuta. Nimenomaan näiden kokeneiden playoffs-pelaajien, eli Malisen, Carlssonin ja Haatajan tilalle on käytännössä tullut samaan kategoriaan ainoastaan Santala. Kangasniemeen en erityisemmin luota, ainakaan siinä vaiheessa kun pelit keväällä kovenevat...
   
 24. Pekka Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadi
  Lainaus:
  Malttia. Hyvää kannattaa odottaa?
   
 25. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  Lainaus:
  No en kyllä jaa sun näkemystä, mutta saahan sitä rasvata köysiä vaikka koko kauden ajan jos niin kova halu siihen on.