Mikko Manner – Kärppävalmentaja

  • 288 440
  • 1 169

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Hyvin ja raikkaasti kaikki alkoi.
Loppua kohden ote lähti karkaamaan ja Mikosta tuli vastustajaa nuoleskeleva kaikkien kaveri. Lopulta viimeinen kausi meni täysin höpöksi ja olisi ollut viisain tehdä palvelus jo talvella Kärpille, joukkueelle ja Lauri Mikkolalle. Jätti täysin sekasortoisen tilanteen ja huonoimman kärppäjoukkuen 2000 luvulla, nimellisesti, pelillisesti ja asenteellisesti. Eniten pettyin siihen, ettei joukkue pelannut enään logolle ja teki itsestään vitsin.

Mannerin pitää oppia reagoimaan peliin paremmin ja lopettaa tuo ihme romantisointi, joskus voisi onnistua uudestaan. Osakkeet tipahti kyllä täysin pohjamutiin tämän farssikauden jälkeen.

Mestaruuskausi oli upea ja en käsitä mitä sinulle tapahtui sen jälkeen. Miksi muutit kaiken ja lähdit vetämään jotakin systeemiä mitä kukaan ei oikeen käsittänyt. Pelityyli oli niin vaikea ettei kukaan pystynyt sitä toteuttamaan ja hyökkäyksiin lähdöt menivät koko ajan hankalammaksi. Viimeisen kauden viimeisissä peleissä joukkue peruutteli omiin ja syötteli vain menettääkseen kiekon.. Lasse Kukkosen sanoin, kukaan ei tiedä mitä pitää tehdä tai minne edes mennä.
 

Finnstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvät oli kaksi ensimmäistä kautta kokonaisuudessaan. Toisen kauden loppupuoliskolla alkoi jo ote lipsua, mutta runkosarjan voitto kuitenkin. Viimeinen kausi olikin sitten täysi farssi. Ehkä hetken tästä viimeisimmästä vitutuksesta toivuttuani olen valmis myöntämään, että positiivisen puolelle fiilikset Mannerista jäänee kuitenkin. Jännä nähdä minne Mikko matkaa ensi kaudella.

Ehkä kaksi vuotta samalla valmentajalla vaan on maksimi. Maha täyttyy ja penkin taakse pitää saada nälkäisempiä kavereita.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Juuri live-haastattelussa otti tämän kauden täysin omaan piikkiin. Tunteet pinnassa jne., mutta harvassa on ne johtajat jotka ottaa kaiken vastuun tappion hetkellä vaikka ei tietenkään yksin sitä ole. Arvostan isosti vaikka ei suosikki olekaan.
Käytän tätä kommenttia aasinsiltana haastattelun jälkeisiin Lassen ja Waheebin kommentointeihin. Lasselta tuli todella suoraa palautetta seuran ja pelaajiston suuntaan siitä, ettei vaatimustaso ja suorittaminen ole ollut lähelläkään riittävää ja piti myös Mamban puolia asiassa. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä pinnan alla tapahtuu, tuli ainakin itselleni vahvasti sellainen tunne, ettei Kärppien kuplassa ole kaikki ok.
 

Taivaanvuohi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kiitos Mikolle Kärppävuosista! Vaikka tällä hetkellä päällimmäisenä onkin mielessä tämä yli vuoden kestänyt tasonlasku, heikot otteet ja huonot selitykset niin eiköhän myöhemmin tule muisteltua Mannerin aikakautta positiivisin mielin.

Armoton urheiluromantikko ja intohimoinen valmentaja, joka tulee vielä tekemään hienon uran valmentajapuolella. Kärpät ja Liigan pelityyli ei ollut ainakaan vielä valmis/oikea paikka ajaa sisään Mikon haluamaa viihdyttävämpää kiekkoa. Tsemppiä tuleviin koitoksiin!
 

Pohjoisesta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, Jesse Puljujärvi
Itellä käy mikkoa sääliksi. Olisi ansainnut hienommat läksiäiset kahdeksan vuoden jälkeen ku hävitä puolivälierissä tyhjän katsomon edessä. Ura oulussa jää ehdottomasti plussan puolelle, vaikka lopulta tästä kaudesta saa ottaakkin paljon omaan piikkiin. Olisi pitänyt keksiä jotain uutta. Nyt hakattiin kausi päätä seinään.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Kärpät ja Liigan pelityyli ei ollut ainakaan vielä valmis/oikea paikka ajaa sisään Mikon haluamaa viihdyttävämpää kiekkoa. Tsemppiä tuleviin koitoksiin!

Tämä on yleinen harhaluulo, Mikko nimenomaan luopui tästä viihdyttävästä, aktiivisesta pelistä joka toi mestaruuden.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä on yleinen harhaluulo, Mikko nimenomaan luopui tästä viihdyttävästä, aktiivisesta pelistä joka toi mestaruuden.
Luopui, mutta vain osittain, ja pakon sanelemana. Ennen tämän kauden alkuahan mies oikein julkisuudessa sanoi, että tavoite on palata lähemmäs tuon mestaruuskauden pelitapaa. Vihkoonhan se meni. Ja niin meni muutosvalmentaminenkin.
 

FosaMasa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
PiTa, HIFK, Liverpool
Kärppien illan IFK-pelin paras esitys oli Mikko Mannerin synnintunnustus CMoren haastattelussa pelin jälkeen. Toivoisin, että politiikassa edes joku tunnustaisi epäonnistumisensa samalla rehellisyydellä.

Emäntä kuunteli myös Mannerin haastattelun, ja tokaisi, että "Voi kun käy sääliksi. Mutta tuo asenne vetoaa naisiin; herra saa varmaankin paljon treffikutsuja tuon haastattelun jälkeen"
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Käytän tätä kommenttia aasinsiltana haastattelun jälkeisiin Lassen ja Waheebin kommentointeihin. Lasselta tuli todella suoraa palautetta seuran ja pelaajiston suuntaan siitä, ettei vaatimustaso ja suorittaminen ole ollut lähelläkään riittävää ja piti myös Mamban puolia asiassa. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä pinnan alla tapahtuu, tuli ainakin itselleni vahvasti sellainen tunne, ettei Kärppien kuplassa ole kaikki ok.
Jos Kukkonen kritisoi että myös SEURAN vaatimustaso ei ollut lähelläkään riittävällä tasolla, niin tuo on äärimmäisen huolestuttava merkki. Heikko menestys tulee jatkumaan niin kauan, kun siellä Virkkunen & Aho kumppaneineen perseilee.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä kausi oli niin totaalinen farssi Kärpiltä, että synkimmillä hetkilläni ajattelin Mamban sabotoivan Kärppiä tahallaan. Funtsailin että siirtyy ensi kaudella jonkin toisen liigajengin peräsimeen ja haluaa tällä kaudella ajaa Kärpät niin sekasortoiseen tilaan, että vielä ensi kaudellakin on yksi paha kilpailija pois pelistä.

En tiedä minne Mamba menee, enkä tosissani usko että hän noin toimisi, mutta siltä se Perkele näytti! Ei tuota voi oikein edes käsittää, miten Mamba pystyi noin vihkoon vetämään. Ja ihan silkkaa jääräpäisyyttään ja romanttisuuttaan. Mamballa ei ole minkäänlaista reagointikykyä, kun menee huonosti.

Sanoin joskus aiemmin, että kun menee hyvin niin kenen tahansa on helppo pärjätä. Todellinen osaaminen punnitaan silloin, kun vaikeudet pitää kääntää voitoksi. Tästä ei saatu koko Mamban nelivuotisella kaudella minkäänlaisia näyttöjä. Mamba veti loppuun asti omalla jääräpäisellä linjallaan.

Mamba myöntää kyllä sanallisesti hyvin herkästi oman huonoutensa, mutta ei sitten kuitenkaan käytännössä tunnusta virheitään. Jos oikeasti tekisi niin, hän olisi reagoinut pelillisiin juttuihin jo kauan sitten. Johtopäätös= Mamba on pelkkä paskanpuhuja, jonka sanat ja teot eivät kohtaa. En arvosta.

Ei jää ikävä, eikä tartte tulla takaisin. Antaisin toisen mahdollisuuden, jos olisit jossain vaiheessa ollut sanasi mittainen mies ja eronnut oma-aloitteisesti.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mikko Manner oli ollut muutaman pelin ajan Kärppien päävalmentajana. Ajan pois Kärppäpelistä kautta rantain Bertel Jungin tietä Koskelantielle ja siitä edelleen haukiputaantielle, jotta kuulisin kaikki pelin jälkeiset haastattelut. Haastattelussa puolustaja Jani Hakanpää toteaa suunnilleen näin: "tykkään todella paljon uuden koutsin tavasta valmentaa ja rohkaista virheisiin. Virheitä ei tarvitse pelätä, niitä on lupa tehdä ja on lupa kehittyä ja pelata aisteillaan". On jäänyt mieleen. Ja tämä tapa pelata kiekkoa oli tuolloin Suomessa varsin uutta, jopa vallankumouksellista.

Kärpät voitti runkosarjoja Mannerin alaisuudessa, mestaruudenkin. Ajoiko aika ohi?

Manner itse oli hyvin skeptinen ja mietteliäs kun hänelle tarjottiin "one more year". Olisiko tarpeeksi annettavaa, riittäisikö autossa bensa? Vastasi lopulta myöntävästi ja kuten jälkiviisaana voidaan todeta, ei ehkä olisi kannattanut, jäätiin motarille. On kuitenkin aivan täysin päivänselvää että Kai Suikkasen päävalmentajakauden jälkeen Mikko nosti Kärpät takaisin kasvu-uralle ja voittavaksi joukkueeksi. Antoi nuorille vastuuta ja jatkoi vahvaa Kärppäperinnettä eteenpäin. Viimeisestä kaudesta ja sen viimeisistä peleistä tyhjien katsomoiden edessä ei tullut sellaista kunnianosoitusta, kuin hän olisi ansainnut.

Kun pöly on hieman tasoittunut, Mikko Mannerin merkitys 4 kauden aikana on alkanut kirkastua ja on tullut aika kiittää. Kiitos että olit päävalmentajana tarjoamassa meille näitä upeita hetkiä. Kiitos siitä mestaruudesta ja kaikkea hyvää tuleviin haasteisiisi. Olisit ansainnut paremmat jäähyväiset, mutta tämä meni nyt näin. Hyvää kesää, toivottavasti aurinkoista sellaista.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Kyllähän Mikolla on ballseja, vaikka hiukan liikaa itseään piiskasikin pelin jälkeisessä haastattelussa. Ulkopuolisen silmin kokonaisuutena hyvä suoritus. Kyllähän se materiaalista jäi osittain kiinni tänä vuonna, mutta tää jätkä ei työnnä pelaajiaan junan alle – siitä täytyy antaa tunnustusta. Osasi myös aina arvostaa vastustajaa, joskus ehkä vähän liikaakin. Olisin nähnyt mielelläni IFK:n penkin takana.
 

Aho#5

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Liian kauan samassa organisaatiossa ja tässä on tulos. Viime kauden jälkeen empi pitkään jatkoa. Jälkiviisaana toki helppo sanoa, että olisi kannattanut poistua jo silloin, mutta sekin kertoi jo siitä, että eväät alkoivat olla syöty.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itselleni tuo 2017-2018 kausi ja sen huipentanut mestaruus on ehkäpä näistä kaikista mestaruuksista rakkain ja mieleenpainuvin, koska se tuli juuri Kärppäbrändin näköisellä jääkiekolla. Ja siitä pitkälti kuuluu kiitos Mikko Mannerille.

Joukkuelajihan tämä on. Vastuuvalmentaja on vain yksi ukko siellä muiden joukossa. Koko organisaatio, mukaanlukien pelaajat, saavat kantaa vastuunsa.

Kyllähän tämä oli häpeällinen tapa lopettaa kausi, sitä ei voi kiistää. Ei pelkästään tulos, vaan myös se miten ei edes tosissaan yritetty. Pelaajista näki, ettei menestykseen uskottu. Se usko oli mennyt jo aikoja sitten.

Hallituksen moka oli, ettei Mikkoa päästetty pois ennen pleijareita. Mikko ei itseään luonnollisestikaan voinut erottaa. Pakko oli lusia sopimus loppuun vaikka eväät oli syöty ja joukkue olisi kaivannut piristysruisketta.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
On kyllä todellista johtajan luonnetta löytää tappion hetkellä syyllinen itsestään, ei muista. Rispektiä. Tervetuloa JYPiin joskus jos niikseen tulee.
 

Angelo Bronte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & Luleå HF
Tämä palsta on nykyään valitettavan usein aika kuvottavaa paskaa täynnä ja tässä ketjussa se on varsinkin näkynyt.

Kiitos Mamballe kaikesta hienosta työstä seuran eteen. Kyllä nähtiin matsin jälkeen hallin ulkopuolella murtunut ja kaikkensa antanut mies. Kaikkea hyvää Mamballe tulevaisuuteen!
 

Vaihtomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Jesse Puljujärvi
Suuret kiitokset Mamballe valtavasta työstä Kärpissä.
Päävalmentajana kulta, hopea, kolme runkosarjan voittoa sekä harmillinen epäonnistuminen viimeisellä kaudella.
Myös itselleni tuo kauden 17-18 tuhkimotarina on jäänyt mieleen kaikkien aikojen kautena. Ensimmäisestä pelistä torijuhlaan asti, jossa Mamba puhui upeasti vierustoverille pelaamisesta ja että maailma on parempi paikka kun tehdään toiselle hyviä asioita.

Hyvää jatkoa Mikko Manner - Mestarivalmentaja
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tämä palsta on nykyään valitettavan usein aika kuvottavaa paskaa täynnä ja tässä ketjussa se on varsinkin näkynyt.
Jaa? Mun mielestä on kyllä ihan aiheellista ja perusteltua kritiikkiä annettu Mannerille.

Mutta ehdottomasti kiitokset, huikea jakso kokonaisuudessaan vaikka tämä viimeinen kausi nyt pettymys olikin. Näitä tulee paremmillekin koutseille, eteenpäin.
 

Pota67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomalaiset NHL:ssä
Vaikka itsekin kuulun ehdottomasti mamban kritisoijiin tämän kauden osalta niin on sanottava, että kokonaisuutta tarkastellessa erittäin positiivinen vaikutus oli Kärppien toimintaan miehellä! Kiitos Mikko kaikesta Kärpissä tehdystä työstä ja vaikka tällaista lopetusta ei kukaan meistä halunnut (tyhjälle katsomolle suoraan 0-3 voitoilla lomille) niin tilastoidenkin valossa onnistunut oli Mikon päävalmentaja-aika Kärpissä. Mestaruuden voittaminen kuitenkin vaatii sitä, että olet parempi kuin 14 kilpakumppania. Tässä onnistuit 2/3 (runkosarjavoitot) ja playoffeissa mentiin kerran päätyyn asti ja kerran oltiin ihan helkkarin lähellä sitä. Ei tästä kokonaisuudesta missään nimessä voi pettynyt olla. Hieno mies ja hieno valmentaja ja kaikkea hyvää tulevaisuuteen!

E: typot jälleen kerran
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös