Ilmoitukset

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Mikko Kokkonen – superlupaus Mikkelistä

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana Wiljami, 19.08.2016 klo 18.43.

 1. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Olen tässä jo muutamankin tovin vääntänyt kättä itseni kanssa siitä, että kehtaako tällaista ketjua avata. Kyseessä on kuitenkin vasta -01 syntynyt pelaajan alku joten mitä tahansa voi vielä tapahtua ennen edes lopullista jääkiekkoammattilaiseksiryhtymispäätöstä. Lisäksi aiemmat erittäin lupaavat pelaajat (Ripatin Epi tulee ensimmäisenä mieleen, kaveri sentään pelasi HydOn riveissä Suomi-Sarjaa 16-vuotiaana ja pääsi Jukureihinkin kokeilemaan 18-vuotiaana mestisvauhtia) ovat jääneet vaille omaa ketjuaan. Toisaalta Mikko on tosiaan vasta 15-vuotias kaveri ja on kuitenkin pysynyt sekä harkkaringissä mukana, että tärkeämpänä pelannut täysin onnistuneesti kolme harjoitusottelua liigajoukkueen kanssa muita liigajoukkueita vastaan. Lisäksi Kokkonen ei ole edes ollut missään nimessä (kieltämättä kevyehkön) jukuripakiston heikoimpia suorittajia näkemissäni otteluissa ja etenkin kiekolliset valmiudet loistavat katsomoon saakka vaikka uhraakin niitä varmistaakseen vähävirheisen peruspakkisuorittamisen.

  Ikäisekseen lupaavan kokoinen (180cm, 86kg) Mikko pelasi viime kauden Jukureiden B- ja A-juniorijoukkueissa. Pakin paikalta nakutti B-junnuissa 39 otteluun 23 maalia ja 27 syöttöä, pistekeskiarvon ollessa hieman yli 1,2. A-junnuissa pelasi 4 ottelua tehoin 2+2. Toki kyseessä junnumestissarjat joissa laatu ei huikeista huikein ole, mutta ei sielläkään ihan joka pakki (tai hyökkääjäkään) tuollaisia tehoja napsuttele. Lisäksi Mikko valittiin tänä vuonna Pohjola-leirin ykköstähtikenttään (yhdessä KalPaan siirtyneen jukuritaustaisen Leevi Aaltosen kanssa, siinäkin olisi kyllä kotiuttamiskelpoinen pelaaja).

  Ja kuin tarjottimelta, tämänpäiväisessä harjoitusottelussa Vaasan Sportia vastaan Mikko on näköjään nostettu ykköspakkipariin Miika Koiviston rinnalle. Sana on tällä alustuksella vapaa, omasta puolestani voin sanoa että tästä häkkipäästä kuullaan vielä!
   
 2. Seitsemäs puolustaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Mikko on taitojen, fysiikan ja mentaalipuolen osalta tällä hetkellä todella lupaava tapaus. Ei miesten peleihin noin valmista peruskoulua käyvää peluria kovinkaan useasti näe missään päin Suomea.

  Tie on auki vaikka mihin, toisaalta käsllä on ne kriittiset vuodet jolloin työnteon merkitys lopulliseen tasoon on suurin. Jos ja kun halua riittää, niin Mikon kannalta ajankohta on parhain mahdollinen sillä koko organisaatio ja RD&Nemo ovat valmiit tekemään kaikkensa että oman kylän pojasta kasvaa juuri se pelimies, jota kansan syvät rivit tulevat hallille katsomaan.

  #8 on Mikkelin mittakaavassa jo superlupaus, kausi näyttää onko ainesta koko Suomalaisen kiekon superlupaukseksi.
   
 3. paraspelaaja Jäsen

  Superlupaus Kokkonen mainittu nyt myös Tikun ja Takun toimesta. Löytynee IS:stä selaamalla
   
 4. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  Lainaus:
  Videolinkki on tässä (Ruutu.fi). Aikakoodi 06:32.
   
 5. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Ja ilmeisesti uusi pelaaja Joonas Nättinen. Hyvin paljon on Topi Nättisen näköinen. Varmaan sukulainen.
   
 6. hil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Bromwich Albion, Liga NOS
  "Minua ei huimaa peluuttaa, jos häntä ei huimaa pelata" toteaa RD Kokkosesta. Mikosta on sivun mittainen juttu Urheilusanomien kausioppaassa. Juttu tosin keskittyy lähinnä iän ihmettelyyn, sankaria itseään ei haastatella.

  Mikäli Kokkonen pääsee kentälle Liiga-avauksessa, hän on 15 vuotta, 7 kuukautta ja 30 päivää vanha, ja siten Liigan historian nuorin peliaikaa saanut pelaaja. Jokereilla oli -70-luvulla vielä nuorempi kakkosmaalivahti, mutta Ilmo Uotila ei käynyt kentällä. Nuorin kenttäpelaaja tähän mennessä on Ässien Jesse Joensuu; 15 vuotta, 11 kuukautta ja 22 päivää.

  Kentälle Kokkonen tulee varmasti kauden aikana pääsemään lupaa RD "Ei hän kaikkia pelejä pelaa, mutta debytoi varmasti". Ja jatkaa "Ja jouluun mennessä hän pelaa kaikki pelit. Niinhän näiden kanssa aina käy."

  Kokkosessa RD arvostaa kirkasotsaisen nuoren miehen innokkuutta ja intoa, sekä pelinäkemystä "Hän pystyy tunnistamaan pelin sekä tilanteen. Hän pystyy pelaamaan." Katsomoon arvostus on näkynyt peliaikana, Kokkonen on pelannut runsaasti myös yli- ja alivoimaa. Pitsissä kontrasti offensiiviseen pakkipariinsa oli melkoinen, Mikko otti korostetusti varman päälle. Kiekon saadessaan nopeasti helppo syöttö ja kiekko pois, vaikka kykyä ja taitoa olisi ollut enempäänkin. Pelitapaan lienee toki ollut sillä osuutta, että kyseessä olivat ensimmäiset miesten pelit. Tähän mennessä yhdessäkään näkemässäni pelissä Kokkonen ei ole ollut heikoimpia Jukuripakkeja.
   
 7. EagleEye Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KKP
  Tänään Sumulaaksossa tämä sankari ei esiintynyt todellakaan edukseen kuten ei muukaan joukkueesta. Muutaman kerran pääsi todistamaan paraatipaikalta kun KooKoon jätkä pääsi tekemään maalin kun ei pystynyt pitämään omaa "miestä". Tottakai vaikuttaa myös se ketä jäällä on rinnalla. Edustuksen mukana on hieman eri tason kaverit rinnalla.
   
 8. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Lisäksi Kokkosella oli 2 paraatimaalipaikkaa. Toinen logoon ja toinen jäi piippuun. Tosiaankin hän unohti useaan otteeseen miehensä maalin edessä ja näistä ainakin kahdesta KooKoo rokotti. Ehkä jännitti kun itse Pääkäskijä ja Ville olivat katsomossa. No, eihän nyt ladata nuorelle miehelle helvetillistä lyijyreppua selkään. Aikaahan on vaikka kuinka.
   
 9. Turisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Naisten lentopallomaajoukkue
  Onhan tuo aika huikea juttu, että 15-v. C-juniori pelaa ens kaudella Liigaa! Toisaalta ihmisellä on kalenteri-ikä ja biologinen-ikä. Tämä jantteri voi olla jo 18-v. biologiselta iältä! Tai sitten vasta 13-v. jolloin voisin veikata, että todellinen kultakimpale on Jukureissa.
  Onko tietoa, tuleeko kasvamaan sinne 190 cm paikkeille?
   
 10. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Aika varmalta kuulostaa, että poika pelaisi jo ensi kaudella Liigaa. Voi toki päästä ylimääräiseksi hyökkääjäksi ja muutaman vaihdon pelata, mutta siihen se uskoakseni jää.
   
 11. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Noin ehkä joukkueissa joissa piisaisi rosterissa valmiita liigapelaajia kierrätykseen asti. Jukureiden tapauksessa näin ei ole, etenkään pakistossa. Hyökkääjänä toki ei tule pelaamaan mutta aikamoisen varma olen siitä että kakos/kolmospakkiparissa täysiä otteluista useita (kymmeniä jos otteiden perusteella uskalletaan antaa luottoa).

  edit. Kannattaa muistaa tässäkin tapauksessa (samoin kuten esim. RD:n palkkaamisessa) myös ei-pelilliset lisäarvot.
   
 12. hil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Bromwich Albion, Liga NOS
  Lähteet Rantakylän yhtenäiskoululta kertovat että erästä 9. luokan oppilasta ei ole tänään näkynyt. Paikallinen YLEn toimittaja taas oli nähnyt tunti sitten jonkun häkkipään Ikioma Areenan jäällä. Sport oli jo poistunut jäältä joten vaasalaisia häkkipää ei ole. Kohtapa tuo selviää pelaako Mikko tänään.

  Ilta-Sanomien nettiuutisissa löytyy referoituna Urheilusanomien viikon takainen juttu Kokkosesta.
   
 13. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Ei ole Kokkosta vielä tämän päivän kokoonpanoon ilmoitettu, eli ennätystä saataneen odottaa ainakin huomiseen.
   
 14. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Dufa näki sen verran ruman pöllytyksen Sumulaaksossa tässä taannoin, että ei ehken kannata nyt heti heittää Kokkosta Susille eiku Kotkille raadeltavaksi. Mielestäni täysin oikea ratkaisu. Ehtii sen ennätyksen vielä rikkoa ja sehän kannattaa tehdä ihan julkisuushuomion takia.
   
 15. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Itselläni kävi mielessä että josko ihan terveyden kannalta jätetään Sport matsi väliin ja pelataan vasta huomenna Kuopion mikkihiiriä vastaan. (Kaikella kunnioituksella Kuopiota kohtaan ja pienellä hymiöllä loppu maustettuna)
   
 16. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Ei pelaa Mikko vielä tänäänkään, kysymys kuuluukin kumpaa huimaa, Mikkoa vai Ristoa. Ei sillä että eilisen pakistossa (tai joukkueessa yleensäkään) epäonnistujia olisi ollut että rosteria tarvitsisi sen puoleen vaihtaa, mutta kyllä superjunnun olisi silti voinut tänään pistää askiin piristämään hyökkäyspeliä.
   
 17. Viath Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen jääkiekko, Predsin bandwagonissa
 18. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Hienoa että Mikko pysyy näillä näkymin ainakin varausikään asti Mikkelissä vaikka pari muuta superlupausta on lähialueiden junnujoukkueisiin menetettykin. Eiköhän se olisi aiheellista juhlistaa tuoretta sopimusta antamalla pelipaikka Kauppisen vierestä torstain matsissa Lukkoa vastaan.
   
 19. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Viimeksi muokattu: 18.10.2016 klo 15.02
 20. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Hiitelän ei tarvitse olla huolissaan Kokkosesta, sillä tuskin hän montaa vaihtoa pelaakaan, jos yhtään. Etenkin kun edessä on tärkeät maaottelut poikajoukkueessa. Pääseepä haistelemaan sopivasti liigajoukkueen peli-iltaa ihan jäältä asti, ja eiköhän ainakin alkulämmöt ota. Ripa tietää tarkkaan mitä on tekemässä. Toisaalta onhan noita "poispilattuja" junnuja päässyt ihan NHL:ään asti, tuoreimpana esim. Barkov, Rantanen ja Saarela. Ehkä ovat päässeet sinne Hiitelän moraalin mukaan väärään aikaan. Mikollakin saattaa olla kysyntää kolmen vuoden päästä, jos ei epäonnea osu matkaan.

  Edit. Tietenkään Puljua, Lainetta ja kumppaneita unohtamatta.
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2016 klo 15.44
 21. juurihoito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Kyllä tuo Hiitelän on ihan vitun väsynyt kaveri. Joku Jukuri-organisaatiosta on varmaan kussut sen muroihin joskus, sen verran negaa tulee aina kirjoituksissa Jukureille. Keskity vaan Hiitelä kirjoittelemaan vaikka Ilveksen taloudesta.
   
 22. Savon Poika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1970, Keni Karalahti
  Kokkonen 2:50 peliaikaa debyytissä ja kerkesi olla jäällä kun Ässät tasoitti 1-1. Noh, aineskin saatiin jokin ennätys jos ei muuta.
   
 23. punasydän Jäsen

  Lainaus:
  Äläs nyt hei, Hiitelällä on asiaa!

  Mikkelin Jukurit on törkeä seura, joka käyttää myynnin edistämiseen 15-vuotiasta poikaa. Hiitelän työnantaja ei voi tuollaista toimintaa hyväksyä. Sen takia Ilta-Sanomat nappasivat ensimmäisten joukossa klikkaukset Kokkosen debyytistä. Sen takia Urheilusanomat nostivat pojan isoon valokeilaan jo loppukesästä kausiennakossa. Sen takia Hiitelä kirjoitti tuon kolumnin. Koska sanomilla ei haluta rahastaa nuorella miehellä, toisin kuin Mikkelissä.

  Kuinkahan monta kertaa mä olen ihmetellyt, että miten esimerkiksi herrat Hoffren ja Paasi (molemmat todella epä-Rantasmaisia) jaksavat katsella näiden kahden kyseisen lafkan äänekkäimpien touhuja.
   
 24. Mihin Hiitelän listalta unohtu REIJO RUOTSALAINEN, pelle koko hiiri
   
 25. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Oliko ihmepojan peluuttamisen ainoat syyt ennätyksen saaminen ja katsojamäärän kasvattaminen, kun hän ei monta vaihtoa pelannut?