Mikkelin Jukurit kaudella 2020–2021

  • 263 360
  • 1 035
Avataan nyt sitten ensi kautta koskeva ketjukin, kun noita jatkoja on jokunen tipahdellut ja varmaan uusistakin pelaajista huhuja alkaa pikkuhiljaa liikkumaan.

Valmentaja vaihtuu jälleen, kun Kangasalusta väistyy ja puikkoihin astuu hyvää työtä A-nuorten peräsimessä tehnyt Marko Kauppinen. Kysymysmerkkejähän debytanttivalmentajien ympärillä aina on, mutta sen verran hyvää duunia Mako A-nuorten kanssa on tehnyt ja maajoukkuekuvioihinkin mukaan päässyt, että sikäli tämä siirto oli jossain määrin odotettu. Itselläni luottoa tähän valintaan löytyy sen perusteella, mitä on miehen tekemisiä A-nuorissa seurannut ja ajatuksiaan lukenut. Ei pääse myöskään nyt paikalliset kiekkoniilot sanomaan, ettei annettaisi omille pojille mahdollisuuksia.

Muilta osin valmennusryhmä on vielä avoinna, mutta eiköhän siihenkin selvyyttä saada mahdollisesti jopa lähiaikoina.

Holtari jatkaa urheilutoimenjohdossa. Tälle kaudelle häneltä on nähty onnistuneita valintoja (nuorien pelaajien tuominen joukkueeseen), mutta myös epäonnistumisia (selvä johtajuuden puute kokoonpanossa, sentteritilanteeseen reagoimattomuus). Varmasti budjettikin jossain määrin on näihin asioihin vaikuttanut, mutta kyllä Holellakin näytettävää vielä on.

Pelaajiston osalta tilanne näyttää tältä tällä hetkellä:

Maalivahdit
Sami Rajaniemi 2021
Eetu Randelin 2022

Puolustajat
Ville Hyvärinen 2021
Jaakko Haarti 2021 (2022)
Samuel Kemppainen 2021 (2022)
Mikko Kokkonen 2021
Axel Rindell 2021 (2022)
Aleksandr Jakovenko 2021
Jakub Galvas 2021
Atte Mäkinen 2021 (2022)

Pakistossa on määrällisesti hyvin sopimuksia ja ennen kaikkea nuoria, jotka ovat ensi kaudella taas vuoden kokeneempia. Paria täsmävahvistusta tämäkin osasto kuitenkin huutaa, kuten kuluva kausi on osoittanut.

Hyökkääjät
Teemu Henritius 2022
Heikki Huttunen 2021
Ville Leskinen 2021
Julius Vähätalo 2021
Jesper Piitulainen 2022
Henri Nikkanen 2021
Kalle Matikainen 2021
Perttu Kiesilä 2022 (2023)
Otto Mäkinen 2022 (2023)
Mikael Saha 2022 (2023)
Kristian Afanasayev 2021 (2022)
Anssi Löfman 2022
Teemu Pulkkinen 2022
Simon Stransky 2022

Hyökkäyksen osalta tilanne on vielä hyvin avoinna, mikä on pelkästään hyvä tilanne, sillä isoa muutosta kyllä itse kaipaisinkin.

Jos sitten pohditaan sopimuksettomien pelaajien tilannetta niin asettaisin heidät seuraaviin kategorioihin:

Ehdottomasti jatkoa
Pereskokov
Piitulainen
Sarault
Nikkanen
Roine
Piipponen

Tämä viisikko on ilmiselvä. Pereskokoville varmasti ottajia on isommissakin ympyröissä, mutta aina pitää toivoa, että jatkoa saataisiin. Piitulainen ja Roine ovat niitä luottomiehiä, joita tuohon runkoon tarvitaan. Sarault on parantanut koko ajan ja olisi mielestäni hölmöä päästää kaveri pois. Nikkanen taas edustaa tulevaisuutta ja hänenkin pois päästäminen olisi silkkaa tyhmyyttä.

Kiikun kaakun
Partanen
Ritamäki
Dzierkals

Partaselta kuluva sesonki on mennyt pahasti penkin alle ja näillä näytöillä en olisi antamassa jatkoa. Potentiaali on kuitenkin tiedossa ja jos suostuu maltilliseen jatkoon, niin silloin harkittavissa. Kärkipelaajan palkkapyynnillä saa puolestani jatkaa matkaansa.

Ritamäen olisi ehkä voinut laittaa tuohon ylempäänkin kategoriaan, koska tietyllä tapaa pidän häntä omassa roolissaan samanlaisena runkomiehenä kuin Roinetta tai Piitulaista. Ei kuitenkaan niin välttämätön palanen kuin edellä mainitut, että ihan ehdottomasti jatkoa kaipaisin.

Dzierkalsin alku oli vahva, mutta sen jälkeen on vaipunut pimentoon ja nyt loukkaantuminen on pitänyt sivussa. Kevätkaudella tarvitaan näyttöjä ja sittenkin on esitettävä sama kysymys kuin Partasen kohdalla, että mikä on miehen hinta.

Kiitos ja näkemiin
Aho
Jalonen
Jaatinen
Hotakainen
Kalliola
Tanus

Aho on kärsinyt loukkaantumisista ja jäänyt muutoinkin pahasti Rajaniemen varjoon. Sympaattinen kaveri, mutta uutta kirittäjää etsisin Rajulle. Randelin kasvakoon vielä ensi kauden A-nuorissa tai mahdollisesti Mestiksessä.

Puolustuksen katastrofikaksikko Jalonen-Jaatisesta tuskin tarvitsee paljon enempää sanoa. Nuoremmille mielummin nekin minuutit ja säästyneillä euroilla vahvistusta sisään.

Hotakainen ja Kalliola junnaavat paikallaan. Kiekollisesti kummallakaan ei hirveästi ole annettavaa ja fyysinenkin peli on jäänyt aika vähäiseksi, joten uutta verta hakisin tännekin osastolle.

Tanuksen laina päättyy ja hän palannee Tapparan miehistöön. Suoraan sanottuna ei tämän kauden näytöillä hirveä ikävä jää. On väläytellyt osaamistaan, mutta odotettuun kärkirooliin murtautuminen on jäänyt puolitiehen.

Näiden lisäksi toivoisin, että Leskisen ja Vähätalon sopparit pistettäisiin purkuun. Molemmilta on nyt pari vuotta odotettu läpimurtoa, mutta tasaista taapertamista on saatu. Leskinen vahvan alkusyksyn jälkeen on hävinnyt kuvasta täysin ja Vähätalokaan ei muutamia välähdyksiä lukuunottamatta ole tarjonnut mitään sellaista, millä miehen jatkuvaa peluuttamista voisi perustella. Selvää roolia on vaikea nähdä kaksikolle, kun tehoja ei tule ja ovat myös pehmeitä kuin vauvan pylly.

Siinä nyt jotakin ajatuksia tulevasta. Jatkakaa.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tässä jos vuosikymmenen viimeisillä hetkillä jotain toivoisi ensi kaudelle (tämän kauden ollessa jo menetetty), niin mietin tuossa pitkällä maastomarssilla että Jukureihin pitäisi vihdoin saada kusipäisyyttä. Tuo on ollut kaudesta toiseen semmoinen kivojen miesten herrasmiesjengi, missä jättiläisetkin ovat pumpulia. Ei ole esimerkiksi Kalliola tainnut osoittaa kovuutta mestisaikojen jälkeen kuin harkkamatseissa jotain alasarjajengejä vastaan, vaikka ei sen raamit siitä liigakaukalossakaan pienene. Toki joukkueen ymmärrettävä strategia on pyrkiä haalimaan kehityskelpoisia junnuja (joista osa toivottavasti pysyisi seurassa edes yhtä kautta pidempään), mutta kyllä tuossa oikeastaan tämän räpellyksen kiukustuttamana toivoisi melkein eniten seuraan rottia, kusipäitä ja kaatuilijoita. Hampaaton kanukki olisi lisäksi hyvä, joskin niin kallis taruolento ettei semmoiseen varaa ole, joten semmoisen rooliin joku steroideilla kasvatettu bulgaari, kazakki, tai parhaassa tapauksessa valko-venäläinen, kelle luistimilla pysyminen olisi plussaa mutta pääasiallinen rooli olisi pysyä maalin edessä ottamassa vastaan ja tarjoamassa (mielellään 3 kertaa kovempaa) poikkaria. Lisäksi jos tietäisi auttavasti kummalla maalilla on ja osaisi muokata pelityyliä sen mukaan, niin aina parempi. En tiedä tulisiko tuolla enempää pisteitä, mutta vituttaisi sentään vastapuoltakin kannattajistoineen ajoittain.
 
Tässä jos vuosikymmenen viimeisillä hetkillä jotain toivoisi ensi kaudelle (tämän kauden ollessa jo menetetty), niin mietin tuossa pitkällä maastomarssilla että Jukureihin pitäisi vihdoin saada kusipäisyyttä.

Tästä ei voisi olla enempää samaa mieltä. Nykyisellään nuo rouhijaosaston hotakaiset ja kalliolat eivät tuo joukkueeseen oikein mitään lisäarvoa, kun kiekollinen anti on kevyttä, eivätkä tosiaan taklaa kuin kerran kaudessa. Ritamäki selvästi paras tuon osaston kavereista, mutta ei hänenkään pelissä liikaa sellaista särmää ole.

Itsekin toivoisin tuonne alempiin ketjuihin vähän sellaisia pelaajia, jotka omalla panoksellaan pystyisivät sekoittamaan vastustajan peliä. On se sitten taklauksia, suun soittoa tai vaikka molempia, kunhan nyt vain sitä karheampaa santapaperia löytyisi nykyisen lasikuitutapetin tilalle.

Toinen toive ensi kaudelle on se, että rotaatiossa nähtäisiin enemmän omia A-nuoria. Huttunen on jo mukana ja hyökkääjistä esim. Matikainen ja Kiesilä menevät varmasti rotaatiopelaajina Liigassa jo ensi kaudella. Pakistoon sitten Kemppaisen ja Haartin lisäksi esimerkiksi Grönblom ja Grönroos mukaan rinkiin. Näillä korvattaisiin noita hotakaisia, kallioloita sekä jalosia ja heistä säästyneitä euroja laitettaisiin sitten kärkipään osaamiseen.

Ulkopuolelta hankittavien pelaajienkin (kärkiosaamisen lisäksi) toivoisin olevan enemmän kovalla asenteella pelaavia ja eteenpäin pyrkiviä nuoria näiden nykyisten liigajyrien sijaan. Se kokeneempi liigarunko toivottavasti muodostetaan Piitulaisen, Henritiuksen ja Roineen kaltaisista tasaisista taistelijoista, joista on hyötyä joukkueelle.

Jos nopeasti loppuun vielä ensimmäisen vision tulevan kauden joukkueesta heittäisi, niin se voisi näyttää tältä:

Sami Rajaniemi - Eetu Randelin

Vaikka aiemmin totesinkin, että Randelin voisi kasvaa vielä kauden A-nuorissa tai Mestiksessä, niin nyt kuitenkin pitäisin vaihtoehtona myös kakkosveskariksi Liigan puolelle. On Makon valmennettavana ollut muutaman vuoden ja säästäisihän siinäkin muutaman kymppitonnin, kun nostaisi oman lahjakkuuden kirittämään Rajaniemeä vrt. ulkopuolelta tuleva kakkosmies. Taimea voidaan sitten ruveta ajamaan reilummin A-nuorten ykkösveskariksi.

Aleksandr Jakovenko - Mr.X
Axel Rindell - Mikko Kuukka/Mr.Y
Mikko Kokkonen - Jakub Galvas
------
Ville Hyvärinen, Samuel Kemppainen, Aku Alho, Jaakko Haarti, Julius Grönroos, Tom Grönblom

Pakiston runko onkin jo hyvin kasassa, kun Jakovenkolla, Rindellillä, Kokkosella ja Galvasilla on sopimukset ensi kaudestakin. Heidän rinnalleen pitäisi sitten ulkopuolelta löytää ainakin se yksi liideri, joka kuluvalla kaudella on puuttunut. Toinenkin vahvistus ulkopuolelta olisi varmasti paikallaan. Kuukka on ollut pelaamissaan peleissä varsin hyvä, mutta katsotaan nyt vielä kevät, ennen kuin tehdään ratkaisuja hänen suhteen.

Mr. A - Mr. B - Miika Roine
Charlie Sarault - Henri Nikkanen - Vadim Pereskokov
Mr. C - Teemu Henritius - Jesper Piitulainen
Mr. D - Mr. E - Julius Vähätalo

------------
Ville Leskinen, Heikki Huttunen, Kalle Matikainen, Perttu Kiesilä

Tummennetuilla on jo sopimukset ensi kaudesta, muut omia toiveita.

Hyökkäykseen tarvitaan kärkiosaamista, kuten aiempinakin kausina. Lisäksi toivoisin Nikkaselle jatkosopimusta ja samalla roolia 2. sentterinä. On ainakin tällä kaudella pelaamissaan peleissä osoittanut, että ansaitsee vastuuta ja tuollaisen talentin hukkaaminen olisi kyllä tyhmyyttä. Muutamalla monivuotisella luottomiehellä luodaan runko ja sitten noihin alempiin ketjuihin etsitään noita em. pelaajatyyppejä, joita aiemmin on puuttunut. Rotaatioonkin voi tulla ulkopuolelta pelaajia, mutta hekin sitten mielummin ovat noita Liiga/A-nuoret välimaaston kavereita tai Mestis-hakuja kuin liigajyriä ala Hotakainen.
 
Viimeksi muokattu:

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Suhteellisen laadukasta nippua olet kasaamassa. Kuka maksaa viulut?

Viitikon mediassa antamien lausuntojen mukaanhan pitkän ajan strategiana oli pelaajabudjetin vaiheittainen kasvattaminen, mutta kyllä merkit ovat sellaiset, että 1,5 miljoonalla mennään ensi kaudellakin.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Sami Rajaniemi - Eetu Randelin
Vaikka aiemmin totesinkin, että Randelin voisi kasvaa vielä kauden A-nuorissa tai Mestiksessä, niin nyt kuitenkin pitäisin vaihtoehtona myös kakkosveskariksi Liigan puolelle. On Makon valmennettavana ollut muutaman vuoden ja säästäisihän siinäkin muutaman kymppitonnin, kun nostaisi oman lahjakkuuden kirittämään Rajaniemeä vrt. ulkopuolelta tuleva kakkosmies. Taimea voidaan sitten ruveta ajamaan reilummin A-nuorten ykkösveskariksi.

Tuolla kaksikolla voi lähteä hyvin ensi kauteen. "Kakelle" toivoisi muutaman liigapelin jo tällä kaudella. Loukkaantumisetkin taitaa jo olla takanapäin.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Piitulainen oli yksi niistä pelaajista, joille toivoin ehdottomasti jatkosopimusta. Tärkeä pelaaja joukkueelle pelissä ja pelin ulkopuolella. Liigassa Pide on tehnyt pisteitä 0,39 keskiarvolla. Parhaat kaudet on kuitenkin vielä edessäpäin..
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Yksi kauden ainoista valopilkuista. Pelillinenkin puoli on vahvistunut kausi kaudelta. Positiivinen uutinen, niin negatiivisessa kaudessa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Syksyllä kun kuuli huhua Piitulaisen talonrakennuksista (voiko kliseisempää huhua olla?) niin osasi odottaa jonkunlaista positiivista uutista sen suhteen ja nyt se onneksi tuli. Henritiusta kun tuossa aiemmin kutsuin franhchise playeriksi Jukureissa, niin Piitulainen on samaa sarjaa kyllä ehdottomasti. Punttia voisi kääntää kesällä taas vähän ahkerammin jos ei liikettä heikennä, hyvä asenne ja vauhti kaverilla kyllä ja jaksaa puskea ja tsempata vaikka menisi miten päin persettä tiimillä.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Seuraava jatkaja julki, eli Piitulainen jatkaa 2v sopimuksella Jukureissa. Hyvä sopimus, Pide on juuri niitä runkomiehiä, joita joukkueessa tarvitaan. Aina kovalla asenteella jäällä ja tuottaa tasaisesti tehojakin.
Mr. A - Mr. B - Miika Roine
Charlie Sarault - Henri Nikkanen - Vadim Pereskokov
Mr. C - Teemu Henritius - Jesper Piitulainen
Ehdottoman tärkeä sopimus Jukureille. Tuntee Jukurien kulttuurin, kokenut ja tasainen suorittaja, tervepäinen ja johtava pelaaja. Summa summarum: tuleva kapteeni, Jukureissa tai muualla.

Realiteeteista ottaisin kiinni edelleen sen verran, että Piitulainen on Highflyerin muodostamassa luonnoksessa tuo pelaaja Mr. A ennemmin kuin kolmosketjun laita.
 
Iltalehdessä kerrotaan, että Roine olisi suuntaamassa ensi kaudeksi Pelicansiin.

Isolla kädellä ollaan kyllä muutosta hyökkäykseen huhujen perusteella tekemässä. Roineen lisäksi huhujen mukaan Pereskokov odotetusti lähtee isompiin ympyröihin, eikä Partanen ja Saraultkaan olisi jatkamassa täällä. Partasta lukuunottamatta muille olisin nähnyt käyttöä jatkossakin, mutta toisaalta aivan täysin korvaamattomia heistä ei ole kukaan (okei, Pereskokovin hyökkäyspään taitoja jää kyllä kaipaamaan, mutta kokonaisvaltaisessa pelaamisessa hänelläkin tekemistä on vielä)

Mielenkiinnolla odotan kyllä, millaisia hankintoja Holtari hyökkäyksen kärkeen on tekemässä. Työnsarkaa näillä tiedoilla on yhden miehen tarpeiksi.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jotenkin kuvitteli Roineen pelaavan Mikkelissä eläkeikään asti, mutta ilmeisesti sitten ei jos IL:ää on uskominen. Hykkääjistöhän tosiaan menee melko täysin uusiksi ainakin kärjen osalta (joskin toki muistettava että jos kannattaja kokee tulossa olevan kokonaan 1. ja 2. ketjut, niin tosiasiassa siellä täytellään kaikkia ketjuja ja todennäköisesti alempia enemmän), pakkien suhteen tilanne selvempi kun noita nuoria lupauksia haalittiin jo Kangasalustan alaisuuteen. Makolla siitä kiitollinen tilanne että on oletettavasti päässyt vaikuttamaan joukkueensa rakentamiseen koko prosessin ajan (kun kerta viime kesän oli jo valmentajanvaihdos tiedossa), eli ei pitäisi tulla ainakaan eri valmentajalle kasatusta joukkueesta johtuvaa välivuotta.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Toiveissa olisi kyllä Partasen jatko, toki siinä tilanteessa jos hinta vain on järkevä.
Mahdollisuudet vielä kärkijätkäksi on, kunhan ehjänä pysyy. Vähätalon ja Tanuksen kanssa kemiat ei tunnu oikein kohtaavan, Saraultin kanssa näytti nyt taas hyvältä. Asennetta on pelaamiseen löytynyt pitkästä aikaa. KooKoo pelissä pisti oikein silmään, miten oli muuttunut vaikka kuukaus siitä taaksepäin.
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tähän kauteen lähtiessä kärkihyökkääjiä omalla listalla oli Tanus, Roine, Weigel, Sarault, Partanen, Piitulainen ja Pereskokov. Sama kärkihyökkääjä status sopii edelleen omalla mittapuulla Piitulaiselle ja Pereskokoville. Piitulaisen loukkaantuminen oli harmillinen, mutta onneksi pelit kulkee taas. Ykkösketjuun ei kuitenkaan ihan voi Pideäkään vielä sovittaa.

Kakkos ketjuna voi ja täytyy varmaan pitää Piitulainen-Henritius-Leskinen nyt ja ensi kaudellakin. JOS Tanus, Roine, Sarault, Partanen ja Pereskokov sekä jo lähtenyt Weigel kaikki poistuvat tämän kauden jälkeen, niin onhan siinä tontteja täytetäväksi. Kaikki edellämainitut pl. Weigel, voisin pitää jatkossakin, mutta liksa pitäisi olla sitten muuta kuin kärkijätkien liksa. Pereskokov on poikkeus, ansaitsisi hyvän ansiotulon.

Dzierkals, Huttunen, Nikkanen, Ritamäki, Vähätalo, voisivat jatkaa muista hyökkääjistä.

Silloin hyökkäys olisi tämänkaltainen (oletus että kärkihyökkääjät eivät jatka pl. Piitulainen):

xxx - xxx - xxx
Piitulainen - Henritius - Leskinen
Dzierkals - Nikkanen - Huttunen
Ritamäki - Vähätalo - xxx

Puolustus alkaa olla aika pitkälti taputeltu lukkoon. Jaatisen laskisin jo eläkkeelle näistä hommista, vaikka odotuksia paremmin on pelannut tällä kaudella. Alhon option käyttäisin ja jatkaisin Piipon sopparia. Tarvitsisiko vielä Kuukan tai vastaavan kokeneen lisäksi?

Jakovenko - Piipponen
Kokkonen - Galvas
Rindell
- Alho/Haarti
Hyvärinen / Kemppainen


Mahdollisista poistuvista olisi siis tällä haavaa Tanus, Roine, Weigel, Sarault, Partanen, Pereskokov ja Jaatinen. Rahaahan noista luulisi vapautuvan varsin mukavasti kolmeen kovemman tason hyökkääjään sekä nelosen raatajaan + täytemiehiin.

Aho ansaitsee maalivahdeista paremman kehittymisympäristön kuin Jukurit. Riittääkö Randelinin kyvyt, vai tarvitaanko Ahon tilalle toinen kakkonen? Sen haluaisin nähdä ennen tämän kauden loppua.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Aho ansaitsee maalivahdeista paremman kehittymisympäristön kuin Jukurit. Riittääkö Randelinin kyvyt, vai tarvitaanko Ahon tilalle toinen kakkonen? Sen haluaisin nähdä ennen tämän kauden loppua.
Oma näkemys Ahon tilanteesta on se, että pakko saada yksi uusi kassari mukaan ja Aho kiertoon. Randelin varmasti tulee debytoimaan, mutta lämpeisin itse koodinimi "Norjalle", eli vanhempi ja kokeneempi, joka yksittäisiä pelejä pystyy pelaamaan.
Aho tarvitsee uralleen nostetta Mestiksestä. Aho on hölmöllä peluutuksella ajettu huonoon asemaan seurassa ja ei ole pystynyt harvoja näyttöpaikkoja käyttämään. Toki viime kaudella lennon katkaisi loukkaantuminen.
Mutta kuten aiemminkin olen sanonut, niin järkevää olisi ollut lähettää Aho lainalle Mestikseen VARSINKIN loukkaantumisten jälkeen. Penkillä istuminen ei paranna pelituntumaa, ei kehitä, eikä nosta itseluottamusta. Varmasti itsekin olisi pelaamaan halunnut päästä enemmän.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ensi kauden valmennus on julkaistu. Kauppisen valmennusryhmässä ovat mukana Teemu Suokas, mv-valmentaja Mika Tarvainen ja uutena nimenä Jari Kauppila Kouvolasta.
 
Kalliola, Ritamäki, Hotakainen, Jaatinen. Tähän listaan voisi lisätä muutaman muunkin nimen, mutta yhdistävää näille nimille on se, että niistä luojan kiitos todennäköisesti päästään eroon tämän kevään jälkeen. Tänään ei toki muustakaan joukkueesta hirveästi onnistujia löytynyt, mutta kyllä noiden miesten otteet vain pistivät reiluiten negatiivisesti silmään. Eivät vain pysty toteuttamaan haluttuja asioita kentällä, kun ihan perussyöttäminen ja pelin lukeminen on niin vajaavaista. Sitten kun tuon taitotason miehet muodostavat noin puolet joukkueesta, niin se väkisin näkyy sakkaamisena koko joukkueen pelaamisessa.

Riston poteroissa makaamisessa he vielä menestyivät jollain lailla, mutta jos yhtään enemmän halutaan jatkossa kiekollisemmin pelata, niin kyllä nämä kaverit on vain korvattava muilla miehilllä. Yritys ei vain korvaa sitä puutetta pelisilmässä ja kiekollisissa taidoissa. Ja kyllä, tiedostan että ei heidän tilalleenkaan mitään crosbyjä saada, mutta varmasti on saatavissa sellaisia pelaajia, jotka pystyvät muuhunkin kuin heittämään kiekkoa päätyyn ja painamaan perään sen asenteella pelaamisen lisäksi.

Ja sitten toinen tämä meidän Ville, Leskisen Ville. Mitä me sinun kanssasi oikein tehtäisiin. Alkukausi antoi syytä odottaa jotain suurta ja mahtavaa kehitystä, mutta sitä riemuahan kesti vain noin 1,5 kuukautta. Sen jälkeen on palattu tuttuun moodiin, jossa miehestä ei ole mitään hyötyä joukkueelle. Turhanpäiväinen surffaaja, jonka rooli oli tänään ansaitusti penkin päässä.

Voisi ottaa mallia Huttusen Heikistä, joka on ajanut omissa papereissani ainakin jo hänen ohitseen. Pelaa aivan eri asenteella kentällä ja pyrkii edes auttamaan joukkuetta otteillaan. Ja tekee sen murto-osalla edellä mainitun pieksämäkeläisen palkasta. Toivoisin, että Leskisellekin sanottaisiin kauden päätteeksi kiitos näkemiin ja pistettäisiin sopimus silppuriin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Erittäin hyvää pohdintaa palstaveli @HighFlyer#95 :n toimesta yllä. Itsekin olen moneen otteeseen kironnut sitä kuinka Riston haamu vieläkin kummittelee taustalla ukon oman toimensa viimeisillä hetkillä sorvaamien pitkien jatkosopimusten muodossa. Kangasalustahan joutui sinänsä kusiseen paikkaan ettei missään vaiheessa päässyt edes yrittämään kokonaan omalla joukkueella ja Makolla luonnollisesti sama tilanne päällä nyt. Onneksemme ensi kauden PITÄISI olla liigajukureilla ensimmäinen sitten toisen liigakauden, että valmentaja on saanut kasata yhdessä tukiryhmän kanssa joukkueen nimenomaan omaa peli-ideaansa silmälläpitäen. Ei toki varmista menestystä kun pelimerkkikeko on edelleen harmillisen rajallinen ja siitäkin menee vielä vuoden ajan merkittävä siivu liigaosakkeen lyhennyksiin, mutta kyllä niissä n. 40k€ pelaajissakin on melkoisia eroja tyyliin "kädetön kohlo mutta ok puolustamaan" tai "melko pirun lupaava prospekti jos vaan kehitys toteutuu hyvin". Näillä näkymin uskoisin Makon Jukureiden hakevan jälkimmäistä myös hyökkäykseen, pakistohan on tuohon kuosiin jo rakennettu.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Tuohon listaan voi ja pitääkin lisätä vielä Vähätalon nimi. Siellä voisi joku laskea meidän Liigasenttereiden pisteet tältä kaudelta. Eikä etsiä mitään peliä edistäviä argumentteja. Nyt kun oikein ajatuksen siunaa tälle, niin onhan tuo aika karmea sentteristö tälle tasolle. Mutta ei hätää. Holtarin mukaan Kauppila tuo oikeat mausteet sentteri-peliin ja Vähätalonkin piste- ja peliodottamat nousee uudelle tasolle.

Jo mainitun Vähätalon ja Leskisen erittäin rajalliset kiekolliset ominaisuudet on toivottavasti ymmärretty. Pääsemme ainakin vuoden näitä potentiaalisia seuraamaan.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hyökkääjistä on sopimus 2020-21 vain viidellä pelaajalla:
Leskinen
Huttunen
Vähätalo
Piitulainen (2022)
Henritius (2022)

Onhan tuossa tilaa vaihtuvuudelle aika isosti. Viime maanantain palaverin Holtarin kertomana oli, että tuskin monta jatkoa enää tulee..kenelle antaisitte? Mikä on Nikkasen tilanne? Pereskokov?
 
Viime maanantain palaverin Holtarin kertomana oli, että tuskin monta jatkoa enää tulee..kenelle antaisitte? Mikä on Nikkasen tilanne? Pereskokov?

Prioriteetti numero yksi ehdottomasti Nikkanen. Mielestäni oli paikoitellen jopa todella hyvä tuossa joulun jälkeen, kun pääsi pelaamaan. Toivottavasti ei ole päästetty muualle, sillä näkisin ensi kaudelle hänelle kolmossentterin ruudun Jukureissa sillä oletuksella, että edelle saadaan pari tulosyksikön sentteriä.

Vadim on hieman kaksijakoinen tapaus. Pelkästään hyökkäystaitojensa perusteella hänestähän pitäisi pitää kiinni kynsin ja hampain. Toisaalta kun katsoo sitten hänen kokonaisvaltaista pelaamista, niin herää kysymys voisiko joku pelaaja tehdä samat tehot varastamatta noin paljon puolustamisesta. Väittäisin, että voi. Liputtaisin ehkä loppupeleissä ennemmin koodinimi zachbudishin puolesta. Tekee maaleja ja pisteitä, mutta pelaa myös nöyrästi joukkueelle.

Muista sopimuksettomista Dzierkals on ainut jolle edes harkitsisin jatkoa, mutta ehkä hänenkin kohdalla kääntyisin kuitenkin lopulta kielteiseksi. Hyvä luistelija, mutta jokseenkin tehotonta pörräämistä on ollut. Saraultilla on hieman sama vika, tekee kovasti töitä, mutta tehot puuttuvat. Piipposenkin jatkosopimusta toivoin aiemmin, mutta hänenkin kohdalla on käännettävä takkia. Vakiokuusikon pakiksi on turhan köykäinen kaikilta osin ja rotaatioonkin on jo vastaavan tyyppisistä pelaajista Hyvärisellä soppari (+ Kuukalla optio), joten uusiin haasteisiin laittaisin Piiponkin.

Vähätalon jätin itse pois tuosta listasta, koska omasta mielestäni hän on käyttökelpoinen pelaaja, jos rooli on laidassa ja muualla kuin tulosyksiköissä. Sentteriä hänestä ei tule ja se kokeilu pitäisi toki unohtaa, mutta sieltä löytyy kuitenkin vääntövoimaa, jonkinmoinen pelinkäsitys ja kohtuullisen hyvä laukaus, joten laiturina voisi tuoda enemmän hyötyä joukkueelle.
 
Viimeksi muokattu:

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nikkaselle napsahti ensi kauden jatkosopimus ja samalla A-nuorista Perttu Kiesilälle 2+1 sekä Kalle Matikaiselle myös tulevan kauden diili. Hyvät julkaisut tähän paikkaan!
 
Ehdottoman hyviä sopimuksia jokainen. Nikkaselle on Holen kommenttien perusteella ensi kaudeksi ruutua tarjolla Liigan puolella ja en epäile yhtään etteikö Henkka pystyisi tarjottua vastuuta kantamaan.

Kiesilä ja Matikainen tuovat laajuutta liigamiehistöön Holen mukaan. Matikainen nyt vielä ikänsä puolesta pystyy pelaamaan A-nuorissakin, mutta toivon mukaan myös tehdään Liigan puolella samanlaista sisäänajoa kuin Huttusen kohdalla viime kaudella. Molemmat ovat taitavia kavereita, mutta ennen kaikkea myös nöyriä työmiehiä. Ovat Makollekin tuttuja A-nuorten puolelta, mikä on eittämättä myös plussaa.
 
Viimeksi muokattu:

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ensi kauden vitoskenttä rakentuu juuri näistä nuorista lahjakkuuksista. Se jo takaa lisää potentiaalia kärkihankintoihin ja nuorille kokemuksen saaminenhan on kuin laittaisi rahaa pankkiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös