Mike Milbury: idiootti vai nero?

  • 1 826
  • 15

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Nyt kun Islanders on monen vuoden konttaamisen jälkeen "maailman huipulla", olisi mukava kuulla mielipiteitä Milburyn toiminnasta. Eli onko nykyinen menestys saavutettu Milburyn ansiosta, hänestä huolimatta vai hänestä riippumatta?
Pärjäisikö Islanders vieläkään, jos Detroit ei olisi dumpannut Osgoodia?
On aivan totta, että suurimmasta osasta hänen tekemistään varauksista ja treideistä ei voi antaa lopullista tuomiota vielä, mutta toistaiseksi nähdyn perusteella voitaneen muodostaa ainakin jonkinlainen mielipide.

Maksoiko NYI liikaa Yashinista? eli Spezza, Chara ja Muckalt (vrt. Jagr, tilanne hyvin samankaltainen, pakkomyynti.)
M Peca - T Connolly, T Pyatt
Tommy Salo - Mats Lindgren
D LaCouture - M Czerkawski
Luongo, Jokinen - Parrish, Kvasha
DiPietro vs. Gaborik/Heatley
Hamrlik - E Brewer, J Green, 2. kierroksen varaus
J-P Dumont - D Nabokov
R Reichel, J Blake - B Isbister

Tässä hieman pohjaa keskustelulle, lisäksi luetteloa pelaajista jotka on kaupattu suuntaan tai toiseen Milburyn valtakaudella:
K Jönsson, Z Palffy, D Kasparaitis, T Bertuzzi, B McCabe, D Van Impe, W Redden, J Hlavac, V Orszagh, M Rupp, J Dopita, T Linden, K Muller, K Weekes, S Lachance, M Hnilicka, K Weekes... lista olisi todella pitkä:D joten en jatka sitä pidempään.
Yleisesti on tiedossa, että Milburyn käytettävissä olevat taloudelliset resurssit ovat olleet ERITTÄIN rajalliset, mutta olisiko käteen pitänyt jäädä enemmän?
 
Viimeksi muokattu:

pykli

Jäsen
D LaCouture - M Czerkawski

Ai tämäkö ei ollut hyvä kauppa, mitä ? Meinaatko että Lacouturesta olisi ollut saarelaisille enemmän hyötyä ?

--- pykli
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Viestin lähetti pykli


Ai tämäkö ei ollut hyvä kauppa, mitä ? Meinaatko että Lacouturesta olisi ollut saarelaisille enemmän hyötyä ?

--- pykli

En meinannut kaupasta mitään... Se oli vain mainittu muiden joukossa pohjaksi mielipiteille, ettei tarvitse kaikkea kaivella muistista ja kirjoista, ennenkuin antaa jonkinlaisen perustellun lausunnon. Ei onnistunut...
 

Xtrmntr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, JYP
Muutama kuukausi sitten olisin vastannut ehdottomasti idiootti, mutta Mad Mike on nostanut osakkeitaan aika rytinällä tämän kauden aikana. Ehkäpä nerot ovatkin vain usein väärinymmärrettyjä idiootteja..

Keskitytäänpäs aluksi kesän kauppoihin. Chris Osgoodin poimiminen waivereista osoittautui nerokkaaksi vaihtoehdoksi. Jälkikäteen ajateltuna Osgoodin hankinta oli kuitenkin melko varma vaihtoehto, sillä onhan hän näyttänyt jo taitonsa useina kausina, vaikka ei olekaan saanut koskaan minkäänlaista arvostusta. Detroitin tasoisessa joukkueessa maalivahdin on vaikea saada ansaitsemaansa arvostusta. Jos joukkue voittaa, niin se on joukkueen ansiota. Jos taas tulee turpaan, niin maalivahti on imuroinut. Ainoastaan Hasekin kaltainen superstara pystyy seisomaan omilla jaloillaan, sillä hän on todistanut taitonsa jo aiemmin. Osgood on ollut eräs Islandersin menestyksen tärkeimpiä osatekijöitä kauden alussa, mutta todellinen taso punnitaan vasta pudotuspeleissä. Ja nimenomaan tällä kaudella, sillä uskon saarelaisten pääsevän pitkästä aikaa pudotuspeleihin. Osgood on haparoinut aiemmin pudotuspeleissä, vaikka runkosarja onkin sujunut mallikkaasti. Eli hänen kohdallaan tilanne on melkolailla sama kuin Roman Turekin osalta, siirto mestarisuosikista hieman heikompaan joukkueeseen on nostanut uran uusiin sfääreihin. Kokonaisuudessaan erinomainen hankinta.

Mike Pecan hankkiminen on osoittautunut lyhyellä tähtäimellä erinomaiseksi. Kukaan tuskin on tätä epäillytkään, lopullinen puntarointi nähdään vasta kymmenen vuoden kuluttua. Tim Connelly noussee aivan NHL:n sentterieliittiin, kun taas Peca on jo sellainen. Erinomainen kahden suunnan sentteri, joka kelpaisi varmasti jokaiselle seuralla. Hinta hankinnasta oli kova, mutta lyhyellä tähtäimellä kannattava. Taylor Pyatt on myös potentiaalinen kaveri, joka ei ole ainakaan vielä puhjennut kukkaan. Tällä hetkellä kauppa on odotetusti Islandersin eduksi, mutta pitkällä tähtäimellä vaakakuppi kallistunee Buffalon suuntaan.

Ja sitten se kaikesta kohutuin eli Yashin-kauppa. Lyhyellä tähtäimellä kauppa oli liki nerokas Milburyn kannalta. Yashin on NHL:n taitavimpia senttereitä, joka on loistanut vuosi toisensa jälkeen runkosarjassa, mutta hiipunut pudotuspeleissä. Myös Yashinilla on näytönpaikka kevään pudotuspeleissä, sillä hän on saanut lokaa niskaansa ämpärikaupalla aiempien vuosien pudotuspeliesitysten jälkeen. Zdeno Chara on pelannut hyvin Ottawassa, mutta Isles on saanut paikattua hänen poissaolonsa mukavasti. Bill Muckalt on vajonnut nelosketjun laituriksi, ja häntä ei kukaan enää edes muista Saarella. Jason Spezza on taas todennäköisesti tulevaisuuden supertähti, mutta vasta muutaman vuoden päästä. Islanders sai siis kaipaamansa ykkössentterin, jota tukee loistavasti taustalla Mike Peca. Parivaljakko on liigan ehdotonta sentterieliittiä, joten parilla kaupalla joukkue on vahvistunut silmittömästi. Kaupat on tosin tehty tulevaisuuden uhalla, mutta eipä kaksikko kuulu vielä mihinkään ikämiesluokkaankaan useaan vuoteen. Tämäkin kauppa lyhyellä tähtäimellä selvästi Islesin hyväksi.

Aiempina vuosina Milburyn kohdalle on osunut muutama napakymppi, mutta suurimmaksi osaksi huteja. Onnistuneita ovat ainakin loistava Czerkawski-kauppa, mutta vaakakuppia toiseen suuntaan kallistaa sitten muutama totaalinen pannukakku... J-P Dumont pois, tilalle Dimitri Nabokov (kuka?). Ei tainnut lupaava venäläinen oikein vastata odotuksia... Tommy Salon potkiminen Edmontoniin ei myöskään oikein nosta Mad Miken osakkeita. Milburyn maalivahtipolitiikkaa on ollut mukava seurata. Maalivahteja on vaihdeltu täysin holtittomasti, eikä tämäkään kausi tuonut poikkeusta Osgoodin hankinnan ansiosta. Salon kauppaaminen oli yksi pahimmista virheistä, eikä Luongon kauppaaminenkaan ollut mikään varsinainen neronleimaus. Luongo on tulevaisuudessa (ellei jo talven olympialaisissa) Kanadan maajoukkuemaalivahti, tosin vaihdossa saatiin Mark Parrish, joka on lopultakin lunastamassa odotuksia. Rick DiPietro voi olla tulevaisuuden supertähti, mutta hinta oli ainakin todella kova. Tuskin kukaan vaihtaisi tällä hetkellä häntä Gaborikiin ja Heatleyhyn..

Milburyn suurin murheenkryyni on kuitenkin ollut täysi linjattomuus pelaajapolitiikassa. Joka toinen kausi on panostettu veteraaneihin ja joka toinen nuorukaisiin. Seuralla ei ollut mitään järkevää pitkän ajan linjausta, jonka takia menestys on ollut luokatonta. Jos miettii ketä pelaajia on pelannut Islandersissa vuosien saatossa, niin ei tarvitse olla kovin suuri meedio sanoessaan, että Islandersin olisi pitänyt olla jo pari vuotta monta luokkaa parempi joukkue. Tälle kaudelle Milbury panosti vaihteeksi veteraaneihin, ja tämä uhkapeli on kannattamassa. Joukkueen runko on hyvä, ja muutamalla pelaajakaupalla sekä nuorten pelaajien kärsivällisellä kehittämisellä joukkue voi olla kova myös tulevaisuudessa.
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Nero ei ainakaan, mutta menestystä on tällä kaudella tullut, kuten pitikin. Idiootiksikaan miestä ei siis voi sanoa. Tälle kaudelle tuli selkeä käsky viedä joukkue pudotuspeleihin vaikka tulevaisuuden uhalla ja Milbury näyttäisi onnistuvan, edellisinä vuosina taas huiput on yleisesti ottaen kaupattu pois liian pieneen hintaan.

Milbury on kuitenkin mielestäni ehkäpä NHL:n huonoin GM, kun nyt N.Smith ja Houlekin ovat saaneet potkut, mutta ehkäpä mies on oppinut kantapään kautta, rakentaa Islesistä uuden dynastian ja onkin viiden vuoden päästä mielestäni liigan paras GM. Suunta on joka tapauksessa ylöspäin.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Niin, kysymys on laaja ja vaikea.
Omasta mielestäni Milburyn toiminta on ollut vähintään arveluttavaa. Vaikka ennen tätä vuottakin on muutamia hyviä treidejä, suurin osa on ollut epäonnistuneita riskinottoja. En tiedä onko ongelma ollut vain Milburyssa vai myös omistajissa. Kyllähän pitäisi olla päivän selvää, ettei menestyvää joukkuetta voi rakentaa kokeneiden pelaajien varaan 18-25 milj. budjetilla. Epäilen että Milbury on työpaikkansa pitääkseen joutunut ottamaan älyttömiä riskejä ja yrittämään ns. quick fixejä sekä lupailemaan liikoja. Se, onko tällainen toiminta organisaation vai Milburyn etujen mukaista, onkin aivan oma lukunsa.

Niin, Yashin-kaupasta on sanottu, että hinta oli liian kova. Oli varmaa ettei Yashin pelaisi Senatorsissa enää, eikä kovin montaa vakavasti miehestä kiinnostunutta joukkuetta ollut. Jagrista maksettua hintaa pidetään melko yleisesti edullisempana.

Pecan tapauksessa hinta myös oli korkeahko, muttei mielestäni ehkä liian kova. Connolly, vaikka onkin taitava, on kuitenkin pienikokoinen pelaaja joten hänen nousemisensa aivan terävimmälle huipulle on hieman epävarmaa. Toisaalta Pecan valinta kapteeniksi Yashinin ohi osoittaa Pecan olevan tärkeä pelaaja joukkueelleen, juuri NYT. Tämä kauppa, jos Connollysta ja Pyattista ei tule aivan staroja, saattaa olla pitkälläkin aikavälillä onnistunut.

Mitä Osgoodin hankintaan tulee, sitä en laittaisi Milburyn ANSIOKSI millään lailla. Hänethän saatiin waiver-listalta. Häntä ei siis hankittu ns. normaalia reittiä. Jos Detroitin rahat olisivat riittäneet, Islandersin maalilla seisoisi DiPietro. Viime vuoden esitysten perusteella jokainen voi arvailla mitä tämä tarkoittaisi sarjataulukossa. Kaverihan on vasta 19 vee. Käytännössä Islanders MENESTYÄKSEEN olisi joutunut treidillä hankkimaan jostain luotettavan ykkösmiehen ainakin pariksi vuodeksi. Ja mikähän on käypä hinta tällaisesta maalivahdista? Milburyn ansioksi voidaan laittaa se, että hän sai vakuutettua omistajat 3milj. dollarin lisäsatsauksen välttämättömyydestä, JOS halutaan menestystä heti eikä 2-4 v. kuluttua.

BTW. eikö Osgoodista todellakaan olisi saanut MITÄÄN? Detroitilla kun ei noita tulevaisuuden tähtiä ole montaa varastossa. Luulisi että edes 9.kierroksen draft-vuoron, mutta ei mitään... Jokin tässä mättää... ei kai se nyt NIIN ylipalkattu ole:eek: ?
 
G

Guest

Jashin-kauppa oli Milburylta todellinen loistoveto! Kaupassa Islanders sai maailman parhaan keskushyökkääjän. Vaihdossa ainoa merkittävä menijä oli Spezza, joka hänkään ei koskaan tule olemaan Jashinin tasoinen pelaaja.

Jashin on vasta 28, joten huippuvuosia on edessä parhaassa tapauksessa 10. Mies ei koskaan ole loukkaantunut ja pelaa aina sata lasissa. Jashinin ansiosta Islanders on yksi liigan parhaista joukkueista juuri nyt.
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Itse en olisi Osgoodia ottanut kauden alussa Pittsburghiin edes miljoonan vuosipalkalla, Osgoodin ura näytti olevan pohjalla, mies oli pudonnut organisaationsa kolmosvahdiksi eikä hän ikinä ole minun mielestäni ollut hyvä maalivahti, saati luotettava maalivahti. Milburylta aivan loistava veto, vaikka heti Islesin hankittua Osgoodin tuomitsin joukkueen lopullisesti ulos playoffeista, nyt on taas myönnettävä, että olin väärässä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Viestin lähetti Jagr68 Vaihdossa ainoa merkittävä menijä oli Spezza, joka hänkään ei koskaan tule olemaan Jashinin tasoinen pelaaja.

Islandersilta Ottawaan siirtyi ensimmäisen kierroksen toinen varaus, jonka Senators käytti Jason Spezzaan. Yhtä hyvin he olisivat voineet ottaa Svitovin, Chistovin, Weissin tai vaikkapa Mikko Koivun. Aika näyttää tuleeko Spezzasta koskaan mitään, mutta vielä hänellä ei ole minkäänlaisia näyttöjä NHL:ssä.

Ottawan kannalta tässä vaiheessa kaupan merkittävin siirtyjä oli mammuttipuolustaja Chara. Jättislovakki johtaa ylivoimaiseen tyyliin Ottawan taklaustilastoa (27 peliä 115 taklausta), tehnyt 8 pistettä (3+5), pelaa yli 20 minsaa pelissä ja Avalanche-pelissä hanskasi Scott Parkerin kanssa. Chara taitaa olla ainoa eurooppalainen, joka pystyy tasapäiseen taistoon Parkerin kanssa. Kunnioitettava kaveri.

edit.

Viime kesän draftin yhteydessä tehdyt kaupat (Yashin, Peca) voi vielä ymmärtää, mutta toissa kesän kaupat (Parrish, Kvasha, Dipietro) olivat aivan tolkuttomia. Off with his head!
 
Viimeksi muokattu:

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Eikös muuten ollut nimenomaan Milbury joka joskus Bostonin matsissa oli katsomossa pieksemässä jotain katsojaa tämän kengällä:D ... Jos oli, ei voi sanoa ainakaan viileän analyyttiseksi luonteeksi.
Kuka muistaa?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Osgoodista vielä

Kaikki aina haukkuvat Osgoodia, mutta katsokaapa tilastoista kuka oli Red Wingien 97-98 Stanley Cup mestarijoukkueen maalivahti ...

OK, Hasek vs. Osgood, pakkovalinta Hasek... Mutta jos asettelu on Legace vs. Osgood niin minä olisin kuitenkin valinnut Osgoodin. Legacesta ei olisi ykköseksi kun Hasek lopettaa ja Liv ei ole vielä kypsä ykköseksi.
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Osgoodin suurin meriiitti on tämän kauden alku, Detroitissa minäkin olisin torjunut mestaruuden, joukkueelle ei silloin löytynyt vertaa ja nälkääkin oli vielä kun vasta yksi mestaruus oli voitettu. Osgood on NHL:n Jan Lundell, hyvä sille päälle sattuessaan, mutta täydellisiä nukahduksia tulee usein. Osgood on nyt ollut jo parisenkymmentä ottelua hyvässä vireessä, uskon sen huonomman kaudenkin sieltä tulevan.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Vastaus otsikkoon: idiootin puolelle menee. Vaikka tällä kaudella mennyt paremmin, älyttömiä siirtoja ja outoja kommentteja.
 

Aki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, mutta NHL se vasta on jääkiekkoa
Suurin muutos Islesissä lienee kuitenkin tapahtunut juuri tuolla omistaja puolella. Reilu vuosi sittenhän omistajiksi tuli pari tietotekniikka(?) miljonääriä, joiden nimiä en tietenkään muista (toinen taisi olla joku Wang?). Kaverithan ilmoitti heti alkuunsa, että tästä eteenpäin raha ei ole este. Rahat ja lyhyt pinnainen GM kuten Milbury saavat aina jotain positiivistakin aikaan. Ainakin lyhyellä tähtäimellä.

Pitkän tähtäimen osaamisensa Milbury lienee osoittanut jo tässä vuosien varrella kerrassaan luokattomilla kommenteillaan ja ennen muuta täysin linjattomilla treideillään. Mutta Milburylle näyttääkin sopivan paremmin paksu lompakko taustalla ja jokin lyhyen aikavälin suunnitelma. Saa nyt sitten nähdä mitä tapahtuu jos Isles ei parin vuoden sisällä olekkaan contender joukkue, minnepäin sitten käännytään?

Mitä tuohon itse otsikon kysymykseen tulee niin kallistun vahvasti tuonne idiootti linjalle. Mielestäni idiootti, joka on aktiivinen kuten Milbury ja jolla on paksu nippu rahaa taustalla tekee väkisinkin välillä hyviäkin liikkeitä. Miten hyviä liikkeitä Pecan ja Yashinin hankinnat sitten ovat tulevaisuudessa on eri asia. Mielestäni Yashinin hinta oli Islesin kannalta sopiva, mutta Pecan kaupasta en olisi niinkään varma. No nähtäväksi jää.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kuka tahansa pystyy lapioimaan tulevaisuuden kaivosta alas, ja nostamaan ämpärillisen kuravettä tilalle. Joskus kuraveden seassa tulee pari kultakimpaletta, mutta nehän eivät kauaa taskun pohjilla polttele. Seuraavana perjantaina ovat jo menneitä.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ne tietotekniikkamiljonäärit, jotka omistajiksi tulivat, ovat Charles Wang ja Sanjay Kumar. Ennen tätä kautta Milbury on tehnyt monia surkeita kauppoja ja muutaman hyvän. Ihme, että hän ei saanut silloin kenkää. Ainakin tähän asti viime kesän siirrot vaikuttavat onnistuneilta, mutta miten on 4-5 vuoden päästä, jos Isles ei pärjääkään? Yashin rupeaa taas diivailemaan eikä pelaaminen enää maistu. Tuohon Milburyn aikana kaupattujen pelaajien listaan voi lisätä ainakin Bryan Smolinskin.

edittinä nippelitietoa: Wang maksoi Islesistä 190 miljoonaa dollaria. Mitä hän teki ensimmäiseksi ostettuaan sen? Hän osti 19 dollarilla Rangersien tv-kommentaattori John Davidsonin kirjoittaman kirjan "Hockey for dummies". Siinä kerrotaan jääkiekon perusasiat niille, jotka eivät ole lajin parissa aivan kotonaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös