Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Mikael Granlund – seuraava suomalainen supertähti NHL:ssä?

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Tiedote, 08.01.2013 klo 04.25.

 1. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Ei ole paljon yli vuotta kulunut siitä, kun nimimerkki MustatKortit analysoi Granlundin sopimustilannetta näin:

  Lainaus:
  Minusta tuo oli sen verran erikoinen näkemys, että ehdotin MK:lle pientä vetoa: Mikke Granlundin cap hit on kaudella 2017-18 suurempi kuin Joppe Armian. MK ei vetoon suostunut, mikä jälkikäteen ajatellen oli ihan hyvä juttu, sillä sittemmin on opittu, että häneltä on turha odottaa rahoja saavansa.
   
 2. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Todellakin. Meillä pelaa 1kpl poikia ja 1kpl tyttöjä, ja voin sanoa että jos se poika sattuisi joskus pääsemään NHL:ään, niin hän voisi Byngin saadakin. Tyttö taas jos voisi pelata NHL:ssä, niin ei siitä varmasti kilpailisi. Poika aina toteaa kaukalossa tapahtuvien yhteenottojen jälkeen että "mä keskityn vaan pelaamaan kiekkoa". Tyttö puolestaan selostaa kiltti hymy naamalla, silmät kirkkaina, pari barbia kädessä ja pinkit saparot heiluen yleensä jotain tyyliin "...ja sitten mä löin sitä päähän".

  En sitten tiedä miten kovien äijien laji määritellään noin yleensä.
   
 3. MikGo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Leijonat
  MG on paukuttamassa semmoisen 70 pisteen kauden. Mielestäni Mikke on ihan omalla määrätietoisella reenaamisella ja tekemisellä on ansainnut joka ikisen pisteensä. Aika paljon shittiä mies sai ensimäisillä kausillaan kun odotukset oli pilvissä. Ja tottakai olikin kun median hehkutus oli ennennäkemätöntä. Vielä kun Minnesotan ja MG:n lento jatkuu playoffeissa voi ihan hyvin sanoa, että MG on saavuttanut ihan NHL:llän kirkkaiman kärjen.
   
 4. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Sitähän on kritisoitu, että Granlund meni hukkaan, kun häntä peluutettiin ekat kaudet keskellä. Varmasti kuitenkin ne kaudet kehittivät Miken puolustuspelaamista ja kokonaisvaltaisuutta, kun sai painia isoja kavereita vastaan. Hedelmiä poimitaan sitten nyt
   
 5. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Tajusin tässä äsken, että Granlundillahan on vielä ihan hyvät saumat 30 maalin kerhoon. 13 peliä jäljellä ja 6 maalia pitäisi tehdä. Olisi se mukavaa jos Suomeen saataisin lisää näitä pelaajia.
   
 6. Razzers Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Marian Gaborik
  Lainaus:
  Mietin eilen myös tuota 30 maalin rajaa, pidän sen saavuttamista tällä hetkellä jopa todennäköisenä. Kuka olisi kauden alla uskonut!

  75 pinnaa on myös mahdollinen, oikein kunnon suonenvedon sattuessa jopa 80. Huhhuh mitä ajatuksia.
   
 7. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Joo, ei tässä aikaakaan mene, kun tuon kysymysmerkin voi poistaa otsikon perästä. Miken ei kärjistettynä tarvitse kehittyä, vaan oma tason pitäminen riittää.

  Tosiaan tuota 30 maalin rajan ylittymistä olen itsekin hiljaa odotellut. Toivotaan, että Mikke tuon rajan rikkoo. Sellainen 30 maalin playmaker se meidän Mikke on.
   
 8. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Olisi hauska kaivaa ne järkähtämättömimmät kannanotot tästä ketjusta vielä ihan tästä viimeisen parinkin vuoden ajalta, että missä ne Granlundin rajat maalien ja tehojen suhteen pitikään asiantuntijapiirien mukaan olla.

  Kovaa menee ja iloiseksi vetää että IFK:n paljasjalkainen oma kasvatti ja kevään 2011 mestari vetää tähän malliin. Kova Mikke on aina ollut mutta helvetinmoisen työn kautta tullut aina vaan paremmaksi kun on pitänyt kehittyä.
   
 9. Kahvitunti Jäsen

  Lainaus:
  joo en ois itsekään uskonut näin hyvöän kauteen. Potentiaali on toki ollut tiedossa. En kyllä itse oo koskaan Mikkeä pitänyt omana kasvattina vaan pari kautta kävi meillä pelaamassa ja teki vaikutuksen. No meillä on jokaisella toki omat kriteerimme kuinka määrittelemme omat kasvattimme.
   
 10. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Eikös se Raantakin ole IFK kasvatti ;)
  Eiköhän tuo ole semmoinen perusläppä millä halutaan muita ärsyttää.

  Kova on ollut Miken kausi mutta ehkä tuo 30 maalia on hieman liikaa. Etenkin kun Minnesodan peli on sakannut jo tovin. Toki pari parin maalin peliä voi tilanteen muuttaa. Yhtäkaikki. Huikeaa kautta pelaa "menetetty lupaus"
   
 11. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Granlund tarvitsisi tänään pelattavassa Wildin runkosarjan päätösottelussa Coyotesin vieraana yhden pisteen jotta saisi 70 pistettä täyteen. Toivottavasti Wild ei lepuuta Granlundia vaan Mikke olisi jäällä ja kävisi keräämässä tuon pisteen. Ei ole nimittäin jokavuotista suomalaisille pelaajille tuollaisen pistemäärän täyteen saaminen NHL:ssä. Edellisen kerran niin tapahtui 2010-11 kaudella Teemu Selänteen toimesta (80 pistettä) eli siitä on jo kuusi vuotta aikaa ja kyseinen pelaajakin viettänyt jo useamman vuoden eläkepäiviään. Ylipäänsä 2000-luvulla siihen on muutenkin suomalaisista kyenneet vain Selänne (4x), Olli Jokinen (3x), Saku Koivu (2x) sekä Mikko Koivu (1x). Nyt sitten Granlundilta se piste ja tuohon joukkoon jatkoksi.
   
 12. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Niinhän siinä sitten kävi että Granlund oli lepovuorossa ja siten sivussa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ei tullut 82 ottelua täyteen eikä myöskään 70 pistettä.

  Kauden saldona 81 ottelua tehoilla 26+43=69 ja +23 saldo. Noilla jäänee juuri pistepörssin top-20 ulkopuolelle. Hieno kausi takana joka tapauksessa ja playoffeissa sitten vaan lisää urotekoja.
   
 13. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Granlundilla meni muuten peräkkäisten pelattujen ottelujen putki poikki myös tuon lepuutuksen myötä. Putki jäi siten 199 otteluun eli jos olisi pelannut olisi putki ollut jo 200 ottelun mittainen. Harmi että tällä tavalla meni putki poikki.
   
 14. Nickelback Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NHL yleisesti
  Mikke on ehdolla liigan herrasmiespelaajaksi yhdessä Vladimir Tarasenkon ja Johnny Gaudreaun kanssa. Lady Byng luultavasti menee Johnny Hockeylle koska keräsi ainoastaan 4min jäähyjä. Granlund Ja Tarasenko kummatkin keräsi 12min jäähyjä.
   
 15. Wäinö#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
  Hieno saavutus tämä ehdokkuus. Aika harvoin osunut suomalaiselle. Joku varmaan voisi listata ehdokkuuden saaneet suomalaiset. Itse veikkaisin voittajaksi kuitenkin Tarasenkoa.

  Noin muuten Miken loppukausi meni aika lailla penkin alle. Viimeiseen 15 peliin Miken tehot oli 1+4. Tehoja olisi tarvittu tuolla vastuulla enemmän. Pienet oli marginaalit sarjassa ja parikin yksittäistä maalia tai syöttöä olisi sen voineet kääntää. Aikamoista sukellusta oli kyllä kaikilta muiltakin Bluesin puolustuksen pihdeissä.
   
 16. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Tässä on synkkä pilvi hopeareunuksella, kun Mikke on pelannut loppukauden hajonneella kädellä eli tämä selittääkin paljon aika lailla katkaisijasta katkennutta tehoilua.

  Hyvää on myös se, että kesän treenejä loukkaantuminen tuskin haittaa.
   
 17. Wäinö#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
  Varmaan tuo käsivammakin jonkun verran vaikutti, mutta ainakin playoffeissa enemmän oli kyse Bluesin hyvästä puolustamisesta ja isoista pakeista. Mikke oli merkattu mies ja tila ja aika otettiin tehokkaasti pois. Seuraavalle tasolle nousu vaatisi vielä keinoja löytää sitä tilaa näissä peleissä. Tästä puhui myös Wildin GM eilen. Uskoi toki, että Mikke tämän stepin pystyisi vielä ottamaan. Parempi hyökkäävä sentteri vierellä auttaisi toki myös, miksei myös toinen laituri.
   
 18. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, ManU, Vaasan Sport, TPS
  Lainaus:
  Niin, paitsi Johnny Gaudreau sai sakot sukeltamisesta tällä kaudella, joten olisi ironian huippu jos hän olisi liigan herrasmies.
   
 19. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  Onko mitään huhuja kuulunut millaista diiliä Miken kanssa ollaan sorvaamassa. En jaksa mitenkään uskoa, että tässä mentäisiin niin pitkälle, että välimies ratkaisee seuraavan sopparin..
   
 20. suomalainen Jäsen

  Lainaus:
  Voikohan muuten saada herrasmiespalkinnon, jos sylkee vaihtoaitiossa (ja ehkä myös jäällä taukojen aikana). Joku sosiologi voisi tehdä tutkimuksen, montako kertaa pelaaja keskimäärin sylkäisee sen välillä kun tulee vaihtoon ja menee jäälle. Ja montako kertaa keskimäärin per ottelu. Eikös tätä ihan liigan toimistolta asti paheksuttu muutama vuosi sitten, että muutaman sekunnin välein syljetään.

  Ihmettelen kovasti, ettei Stadin kundi Mikke ole vielä saanut sopimusta. Minnesotassa on perinteisesti jaettu sopimuksia hyvin avokätisesti, niin miksi ei nyt sitten lompakko aukene? Luultavasti agentti on vaatinut seitsemää miljoonaa per kausi, mutta siihenhän voisi aivan hyvin suostua. Palkkatason nousu jatkuu yhä voimakkaana liigassa, uusi joukkue tuo 60-75 miljoonaa lisää jaettavaa pelaajille ja cap nousee. Ja viime kausi oli manio ja Koivun sopimus alkaa kohta olla maksettu.

  Rahaa pöytään - ja heti!
   
 21. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Flyers, Eeli Tolvanen
  Lainaus:
  Voihan sitä pyytää vaikka 10 miljoonaa, mutta en usko että kukaan GM maksaisi Granlundille 7 miljoonaa.. tosin pienin varauksin Las Vegasin GMGM.

  Tampan Palatin ja Johnsonin pahvit lienevät hyviä verrokkeja ja uskoisin Granlundin jatkon päätyvän johonkin kuuden miljoonan alle.
   
 22. suomalainen Jäsen

  Lainaus:
  Onhan näihin neuvotteluihin tapana lähteä sillä tavalla, että pyydetään alkuun 1-3 miljoonaa enemmän kuin kuuluisi saada. Ja siitä tullaan vähän alaspäin. Ja toisaalta, saahan Bobby Ryan reilusti yli seitsemän miljoonaa.
   
 23. Tiedote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Wild
  Minnesotalaisen Star Tribunen mukaan Granlund haluaa pitkän sopimuksen, jonka vuosikorvaus on enemmän kuin kuusi miljoonaa dollaria.
  Ilmankos nuo neuvottelut hieman sakkaavat. Toki tuo on täysin normaali tilanne tässä kohdin neuvotteluja, mutta olisin Granlundin asemassa tyytyväinen jos sopimuksen vuosiansio alkaisi edes 5:lla ja olisi kestoltaan 5 vuotta. Jostain iltapuluista olin lukevinani, että Fletcher haluaisi kiinnittää molemmat, sekä Ninon että Granlundin 3-5 vuoden pesteillä, eli mitään 7-8 vuoden megasopimuksia ei taida olla jaossa.
   
 24. Sabaton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
  Taisi Granlund agentteineen hykerellä tyytyväisenä, kun Red Wings teki Tatarille tuon 5,3 miljoonan lapun. Eihän nuo nyt täysin verraannu toisiinsa, mutta aika hyvin kuitenkin. Granlund on reilun vuoden nuorempi ja hänen edelliskautensa oli selvästi kovempi kuin slovakilla. Mitään syytä Granlundin leirillä ei ole tyytyä alle viiden ja puolen miljoonan vuosipalkkaan eikä tuo kutosella alkava vuosikorvauskaan täysin haihattelua ole.

  Eiköhän tässä kohta puoliin lueta jostain 6 vuoden sopimuksesta 5,75 miljoonan vuosiansioilla.
   
 25. Wilderness Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Noh Niederreiter saa seuraavan viiden vuoden ajan liksaa 5,25 milj. vuodessa. Granlund ei todellakaan tule tyytymään tuota pienempää liksaan. Erittäin lähelle kuutta mennään, niin veikkaan.

  Kun katselee näitä muita sopimuksia, niin olisihan melkoinen ryöstö jos Granlund tyytyisi alle 5 milj. sopimukseen. Teki kuitenkin 69 pistettä viime kaudella ollen samalla yksi Wildin tärkeimmistä pelaajista (myös puolustussuuntaan).