Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Mikael Granlund – seuraava suomalainen supertähti NHL:ssä?

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Tiedote, 08.01.2013 klo 04.25.

 1. Seesam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#6
  Lainaus:
  En tiedä menenkö nyt miinaan, mutta selvyyden vuoksi todettakoon, että Mikke oli tuonakin kesänä todella kovassa tikissä (tämä on siis tietoa, ei huhu tai arvailu). Kyse oli siis ainoastaan huonosta kuvasta ja kuvakulmasta.
   
 2. Mulle ei Granlundin tähän mennessä hyvä kausi tullut niin suurena yllätyksenä, kun katsoi miltä tekeminen näytti jo world cupissa. Muistelen että otteluseurannassa useampikin ihmetteli, että mitäs tuolle on kesän aikana tapahtunut ja jäi oikeastaan Ahon lisäksi anoana positiivisesti mieleen. Ahokin lähinnä nuoruutensa ansiosta. Toki nähdynlaista pistekertymää ei varmasti kukaan osannut odottaa.
   
 3. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Winnipeg Laine
  Lainaus:
  Onpas tietäjä, kun ei tullut yllätyksenä. Maajoukkueessa Mikke on aina pelannut todella hyvin eli World Cupin otteista ei kyllä voinut tällaista kautta povata. Tällä kaudella on tapahtunut muutama suuri muutos, jotka nyt ei ole MG:stä kinni. Uusi valmentaja ja uusi pelipaikka näistä muutokista ovat isoimmat. Nämä antoivat eväät tähän uudelle tasolle nousemiseen.
   
 4. Lainaus:
  Niin kun sanoin, että pisteitä en osannut odottaa näin paljoa jo tähän mennessä, mutta kaikki muu tekeminen näytti world cupissa sille, että tällä kaudella tulee tapahtumaan myös NHL puolella. Onhan se pelannut aina maajoukkueessa hyvin, mutta ne pelit on pelattu isossa kaukalossa joka Granlundille sopii paremmin, koska aikaa on ripaus enemmän.
   
 5. Nashpre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool, Finnesota
  Niin ja ennen kauden alkua oli jo osittain selvillä Boudreaun peluuttavan Mikkeä laidalla.
   
 6. jmexel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki,
  Mikken kohdalla muutos parempaan alkoi siitä kun Yeo lähti ja Torchetti alkoi peluuttaa Mikkeä laidalla. Eiköhän Pötröökin nähnyt tämän kilometrien päähän mitä Yeo ei nähnyt ikinä. Toki myös Zucker on nostanut tasoaan ja Mikko pelaa edelleen omalla kovalla tasollaan.
   
 7. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Tästähän aikaisemmin oli paljon puhetta kuinka maajoukkueessa saatiin Granlundista (varmaan Koivustakin) aina enemmän irti, olihan Mikke jo aika kovassa iskussa Sochissakin parhaita vastaan ja sitten meno oli yleensä vaisumpaa NHL:n puolella.
   
 8. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Sama, Granlund oli ylivoimaisesti Suomen paras pelaaja, mutta paha se on lähes yksin joukkuepelissä. Toki pistemäärä ja esitykset munkin odotuksoin nähden yläkanttiin, mutta hyvä oli peli-ilme ja selvät merkit hyvästä kaudesta näkyvillä cupissa.
   
 9. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Miten hyvä MiG olisikaan jos olisi ajoissa panostanut kunnolla luistelutaitoon ja laukomiseen. Muuten ihan 10+ kaikessa.
   
 10. WildThing Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild ja Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Ei se nyt aivan noin mustavalkoista ole. Hienosti on Mikke pystynyt kehittymään urheilijana tasaiseen tahtiin. Viime yön 2 vs 1 hyökkäyksestä tullut maali lämmitti erityisesti.
   
 11. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä, MG on pelannut maajoukkueessa aina hyvin, mutta olihan MG:n peli World Cupissa eri tavalla hyvää kuin aiemmin maajoukkueessa. MG oli paljon kokonaisvaltaisempi pelaaja. Siinä missä Mikke on aiemmin elänyt lähinnä kiekosta ja tykännyt rakentaa paikkoja, Mikke pelasi WC:ssa hienosti myös kiekottomana ja laittoi kroppaa hienosti likoon. Liikekin näytti astetta paremmalta.

  Ei siis mikään ihme, että tällä kaudella Miken peli on saanut NHL:ssakin uusia elementtejä, ja hän on nykyisin paljon kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin aikaisemmin. Kaikki tämä vaikuttaa tottakai myös siihen, miten paljon tulee vastuuta ja miten pystyy pelaamaan omilla vahvuuksillaan NHL:ssa. Toki silti tämä kausi on ollut positiivinen yllätys, mutta muutosta on tapahtunut muuallakin kuin vain pelipaikassa ja valmennuksessa. Näistä muutoksista saatiin viitteet nimenomaan WC:ssa.
   
 12. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  "Uusi Martin St. Louis on syntynyt." - Ismo Lehkonen

  Aika kova statementti. :o
   
 13. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  On, enkä kyllä villeimmissä unelmissanikaan uskalla lähteä sekä vertaamaan legendaan että toivomaan samanlaista urakehitystä.

  Toki molemmat pelaajat "puhkesivat kukkaan" viidensillä NHL-kausillaan, joten siinä mielessä kaava on sama(hko). Vaikea silti yhtyä Lehkosen näkemykseen.
   
 14. Anthoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Kaikki kehut on jo melkein sanottu kun Granlundista puhe. Boudreaullakin tekee tiukkaa joka haastattelussa keksiä jotain uutta mitä ei olisi kahteen kuukauteen miehestä sanonut. Pelaahan Mikke aivan huikealla tasolla illasta toiseen ja ansaitseekin kaiken tämän kehun.

  Granlundin nopeus ei ole kuitenkaan viime kesän jäljiltä enkä näe oikein muitakaan suuria eroja viime kauden Mikkeen verrattaessa. Ehkä tuo kovuus kulmapeleissä ja röyhkeys maalin edustalla on hieman parantunut. Suurin ero tehoihin ja näihin kehuihin löytyy juuri siitä että Mikke pelaa laidalla. Kukaan meistä ei kuitenkaan osannut odottaa tämmöistä tykkikautta ja että Koivun ja Zuckerin kanssa noin hyvin klikkaa.
   
 15. Skoger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Itse ajattelin jo aikaisemmin Ikan tavoin, että MG ja St-Louis muistuttavat pelityyliltään toisiaan. Molemmat ovat profiililtaan pelintekijöitä ja pelaavat laidassa ja pienikokoisia (St. Louis 173cm, 82kg ja Granlund 179cm, 84 kg). Toki MG:llä St. Lousin saavutuuksiin vielä matkaa, mutta en pitäisi mahdottomana että Mikke rikkoisi joskus 90 pisteen rajan. Nähtäväksi jää, pystyykö Granlund ylläpitämään tulevilla kausilla kovia tehoja.

  Granlundin laukausta kritisoidaan paljon esim. Wildin HFboardsilla ja eihän kehuihin hirveästi aihettakaan ole ollut. SM-liigassa pidin Granlundin laukausta nimenomaan vahvuutena, tarkasti ja kovaa se lähti. Release ei ole vielä tarpeeksi hyvä.

  Wildin pelejä vuodesta 2013 lähtien tullut aktiivisesti seurattua. Parise kiteytti minun mielestä hyvin, että Granlundin peli ei ole muuttunut paremmaksi tämän kauden aikana, vaan tehoja on syntynyt enemmän pienentyneen puolustusvastuun takia (tästä suurin kiitos Koivulle). Viime kausilla tuntui, että Granlund loi saman verran maalipaikkoja kun nyt, mutta jostain kumman syystä ei vaan uponnut. Ketjukaverit Pominville ja Parise eivät olleet ns. samalla kartalla Miken kanssa, eivätkä aina odottaneet oivaltavaa syöttöä. Zuckerin ja MG:n kemia on ollut tällä kaudella huikeaa seurattavaa.
   
 16. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Miken suurin vahvuus on se, että hän todellakin panostaa jääkiekkoon. Koko uran ajan Mikkeä on leimannut se, että hän on ymmärtänyt omat vahvuutensa ja heikkoutensa ja pyrkinyt parantamaan niitä heikkouksia. Otetaan nyt vaikka luistelu esimerkiksi. Granlund on luistelun suhteen nykyään valovuoden edellä sitä Granlundia, joka aikanaan dominoi kotoisessa Liigassa. Samaten vaikka kaksinkamppailut. Liigassa Mikke oli jatkuvasti katollaan, kun joutui vääntämään kulmissa, mutta tätä nykyä hän pystyy kamppailemaan lähes kenen tahansa kanssa NHL:ssä. Seuraavaksi "to do" listalla on laukauksen parantaminen. Liigassa Mikke oli jo parinkymmenen maalin mies, mutta NHL-tasolla laukaus on vielä heikohko. Siihen taas ensi kesänä yksi autotallin ovin paskaksi niin aletaan puhua Mikenkin kohdalla 30-40 maalista kauteen. Ja syöttöjä tulee se tuplat päälle.

  Granlund - Pulkkinen akseli oli aikanaan junnumaajoukkueissa samanlainen parivaljakko kuin Laine - Puljujärvi vähän myöhemmin. Voimasuhteet vaihtelivat jatkuvasti, kumpi on parempi? Siinä missä Pulkkinen lähtee todennäköisesti kauden - parin jälkeen takaisin Eurooppaan maitojunalla, Granlund nousee hitaasti mutta varmasti NHL:n eliittiin. Erottava tekijä on työnteko. Pulkkinen reenailee kesällä sen mukaan, kuin hyvältä tuntuu. Granlund kehittää heikkouksiaan itseään säästämättä.

  Granlund tulee nousemaan ihan stara-luokkaan nahilassa.On jo lähes nyt sillä tasolla. Vielä siellä on edellä kuitenkin kymmenkunta parempaa kaveria. Uskon että ensi kaudella Granlund haastaa jo tosissaan McDavidin ja Crosbyn ja kumppanit pistepörssin voitosta. Se palo ja voittamisen nälkä vain huokuu Mikestä. Samaa ei ole nähtävissä kovin monessa muussa suomalaisessa.
   
 17. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Janna nahda kuinka paljon valmentaja oikeasti vaikuttaa. Nauru paasi kun Ducks pisti Boudreun ulos. Idiots. Jos jossain on voittava valmentaja niin tassa.

  Hienoa seurata valmentajaa joka, suurimmaksi osaksi, pystyy muokkaamaan pelityylin pelaajille sopivaksi eika yrita ajaa systeemia joka pakottaa pelaajat ulos vahvuuksistaan. Mikke jos joku tasta hyotyy.
   
 18. Petros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Suomalaiset
  Lainaus:
  Juuri näin myös näen tilanteen. Vuosi sitten kirjoittelin Wildin topikkiin täydestä joukkueen pystyyn lahoamisesta.
  Esimerkikisi MIkke ei ollut tehnyt johonkin 20 peliin kuin muutaman pisteen.

  linkissä aika karua kertomaa viime kaudesta:

  Mikael Granlund | Pelaajatilastot ja uutiset | NHL.com

  Nyt on hieman eri tilanne kun valmennus toimii ja mies pelaa oikealla paikalla..

  Mikael Granlund | Pelaajatilastot ja uutiset | NHL.com
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2017 klo 04.37
 19. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Sitten kun kannattamasi joukkue lähtee divisioonan piikkipaikalta pudotuspeleihin 4 kertaa putkeen ja ottaa aina kuokkaan, niin alkaahan se vituttamaan. Boudreau on varmaan kaikkien aikojen kovin runkosarjavalmentaja. Washingtonissa Boudreau valmensi 4 ensimmäistä kautta joukkueen divisioonan kärkipaikalta pleijareihin. Tulos: 2 kertaa ekalla ja 2 kertaa tokalla kiekalla lauluun. 11-12 kaudella sitten fudut Capitalsissa. Uusi työnantaja Anaheim Ducks, jonka valmensi jokaisella täydellä kaudella divisioonan mestariksi. Tulos: kahdesti ekalla, kerran tokalla ja kerran conffi finaaleissa lauluun. Voittava valmentaja? Capitals ja Ducks molemmat jaksoivat tuota aika pitkään katsoa, mutta playoff-menestys on aika karua luettavaa. Katsotaan nyt mitä tänä vuona käy ennen kui julistetaan Boudreau voitavaksi valmentajaksi.
   
 20. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  No eipä Washingtonissa Boudreaun seuraajatkaan ole pystyneet parempaan suoritukseen. Ducksista ei vielä osaa sanoa oikein mitään tällä kaudella, mutta paremminkin voisi ilmeisesti mennä?
   
 21. Largo Jäsen

  Lainaus:
  No eipä Washingtonissa ole paremmin mennyt. Ducks pärjää ihan hyvin, kun ottaa tuon kokoonpanon huomioon. Toisaalta, ei tuo kokoonpano ihan hirveästi poikkea siitä mitä Boudreaun aikana oli. Sen verran tietysti voi Boudreauta puolustaa, että kahtena kautena hävittiin tulevalle mestarille. Kunhan vain otin esille tämän seikan. Olisihan se jotenkin mieletöntä, jos Boudreaun Minnesota lähtee divisioonan kärjestä poffeihin ja sitten ekalla kiekalla lomalle.
   
 22. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Ei se mestaruus omasta mielestä vaikka Carlylestä tee yhtään parempaa valmentajaa, onhan siellä Bylsmallakin kannu eikä varsinaisesti hirveästi arvostusta nauti. Marginaalit on aika tiukkoja, vuosi sitten Pensin kausi olisi voinut olla mestaruuden sijasta ihan täysi pannukakku. Itse uskoisin, että niillä pelaajilla ja heidän kokemuksella on enemmän merkitystä playoffeissa. Siinä on pitkä runkosarja tehty duunia ja sen jälkeen onkin luojan hallussa miten kiekot pomppii kun otannat ovatkin taas paljon pienempiä ja erot todella kapeita. Capitalsin kohdalla niin eihän se rosteri koskaan ihan semmoinen ollut kuin contenderilta toivoisi, aika isoja aukkoja siellä paikattiin kun BB poistui. Ducksilla olisi jopa edellytykset menestykselle olleet, mutta sielläkin rosteri kyllä heikentyi merkittävästi kannun jälkeen ja pakisto ei koskaan ollut vastaava kuin pahimilla kilpailijoilla. Tuo kausi kun BB tuli ohjaksiin niin eihän tuo runko kummoinen ollut.

  Oma kuva Brucesta on, että hän kehittää pelaajia eteenpäin kovasti ja koulii näistä esiin parhaat puolet, ei varmaan monelle olisi tullut mieleen vaikka Vatasen peluuttaminen alivoimalla jota aikanaan kovasti kritisoitiin, Silfverbergin ura lähti nousuun ankoissa ja sieltä taustalta nouisi luotettavia runkopelaajia kuten Maroon.

  Tästä voi kattoa tuota runkoa millä lähdettiin liikkeelle Anaheimissa:
  2011–12 Anaheim Ducks season - Wikipedia
   
 23. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Tämä.

  Olen itsekin aina pitänyt tätä yhtenä Miken suurimmista vahvuuksista. Ymmärtää omat heikkoudet ja pakottaa itsensä pois omalta mukavuusalueeltaan vahvistaakseen heikkouksiaan.

  Granlund ei käsittääkseni junnuna ja vielä liigassa pelatessaan ollut mikään himotreenaaja. Kesät toki menivät harjoitellessa, mutta enemmän ne taisivat olla lajiharjoitteita jäällä.

  Ensimmäisen jenkeissä vietetyn kauden jälkeen alkoi toden teolla se "laattaaminen" ja urheilullisen puolen kehittäminen.

  Ihan en tosiaan tuohon junaan hyppäisi vielä, missä puhutaan pistepörssien potentiaalisesta voittamisesta ja 30-40 maalin kausista. Granlund ei ole urheilullisesti poikkeuslahjakkuus, kuten mainitsemasi McDavid ja Crosby, jonka se mielestäni vaatii muiden ominaisuuksien lisäksi.
   
 24. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Ja tuo on käsittääkseni koko NHL:n paras saldo. Siis eniten tehopisteitä tuolla aikavälillä koko liigassa.
   
 25. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Ja syy miksi puolustusvastuu on vähentynyt on tietenkin se, että MG on siirretty pois vastuulliselta sentterin tontilta. Ei hän keskellä ollenkaan huonosti suoriutunut, mutta peliä leimasi hieman sellainen välillä liiankin tunnollinen oman pään pelaaminen, joka totisesti söi hyökkäystehoja. Nyt Koivu pelaa Selke-tasolla tuossa keskellä ja laiturit Zucker ja Granlund täydentävät loistavasti toisiaan. Todella hienoa seurata Wildin pelaamista juuri nyt. Ja todella mielenkiintoista nähdä miten pitkälle riittää tänä keväänä. Puolustusta lähtisin vahvistamaan siirtorajalla eikä Dubnykin lepuuttaminen tekisi sekään huonoa kun kausi tästä etenee.