Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Mikael Granlund – seuraava suomalainen supertähti NHL:ssä?

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Tiedote, 08.01.2013 klo 04.25.

 1. Tiedote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Wild
  Päätin avata tälle huikealle kaverille ihan oman ketjunsa, sillä miehen otteiden seuraajia riittää aivan varmasti myös NHL:n puolella. Wildinkin ketju pysyy jatkossa selkeämpänä, kun Mikke-hömpötykset saadaan ainakin jotenkin karsittua sieltä pois.

  Granlund pääsee aloittamaan oman NHL-uransa loistavista lähtökohdista. MG on pelannut alkukauden AHL:llää Houston Aerosin riveissä kerätyen 20 ottelussa 8+12=20 tehopistettä. Sarjan alku oli huikean hyvä Granlundin osalta ja pisteitä syntyi loukkaantumiseen asti jopa 1,50 pistekeskiarvon tahdilla. Noin kuukauden mittainen huili teki tehtävänsä ja paluun jälkeen oli muutama ottelu hiljaisempaa, mutta toistaiseksi viimeisimmissä 4 ottelussaan Mikke pääsi taas pisteille. Pienenä yksityiskohtana todettakkot, että viime kaudella Edmontonissa sekä vuodenvaihteen Nuorten MM-turnauksessa loistanut Ryan Nugent-Hopkins on kerännyt tällä kaudella yhtä paljon pisteitä kuin Granlund, molemmilla takana 20 ottelua.

  Minnesotan valmennusjohto on lupautunut kokeilemaan Granlundia ainakin harjoitusleirillä 2-ketjun sentterinä ja todennäköisesti laitureina toimivat Devin Setogutchi ja Matt Cullen. (lähde urheilulehti.fi: Minnesota-päävalmentaja vahvistaa: â€Granlundin paikka Wildin kakkosketjussa†| Jääkiekko | Urheilulehti.fi ) Molemmat pelaajat ovat potentiaalisia 20 maalin (Setogutchi jopa 30) miehiä sekä pystyvät varmasti auttamaan Granlundia myös puolustuspäässä. Wildin valmennus ymmärtää varmasti MG:n eväät ylivoimapelissä ja vastuuta lienee luvassa jopa sellaisten pelaajien ylivoimakoostumuksissa kuin Zach Parise, Ryan Suter ja Mikko Koivu.

  Enemmän tai vähemmän pipariksi mennyt viime sesonki vähensi, ehkä jopa onneksi, suurimpia odotuksia Granlundin kohdalta, mutta totuus on se että kansan silmä valvoo jokaista Miken liikettä myös rapakon tuolla puolen. Kaikkien kannalta olisi toivottavaa, että MG saa pelinsä rullaamaan ja näyttää täten suuntaa meidän seuraavan sukupolven uudelle tulemiselle NHL:ssä.

  Ei kai muuta kuin isosti tsemppiä kulta-Mikelle NHL:n valloitukseen! Itselläni on ainakin suuri luotto siihen, että tästä saadaan muutaman vuoden sisällä seuraava suomalainen todellinen supertähti maailman kovimpaan kiekkoliigaan.
   
 2. Jackie Moon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexaa, Minnesota Wild, Ilves, Arsenal.
  Lainaus:
  Haluan uskoa että laidoilla pelaavat Seto ja PMB kun kausi alkaa. PMB on omasta mielestäni täydellinen laituri Granlundille. Nopea, osaa hakea paikkoja ja on myös hyvä viimeistelemään. Toki hyvin pitkä toipuminen voi vaikuttaa menoon ja siksi paikka ei ole välttämättä kakkosen laidalla (vielä). Mutta sama se kenen kanssa Mikke pelaa, usko on vahva sille että hänen kaudesta NHL:n puolella tulee onnistunut.
   
 3. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  PMB-MG-Setoguchi olisi kyllä melkoinen Mikkihiiri-ketju NHL:ssä. Poikien pituudet 178, 179, 180 cm ja kiloja kaikilla sellaiset 80+. Toki jalat ja varsinkin kiekko liikkuisi tuossa kolmikossa, mutta samaan aikaan pakeina olisi oltava isot Falk ja Stoner, jottei vastustajan ilkimykset ala kiusaamaan hyökkääjiä.

  Lisäksi en tiedä miten kaksi melko puhdasta playmakeria eli Bouchard ja Granlund toimisi samassa kentässä. Mieluummin Mikken laidoille kokenut hyvä maalintekijä ja kunnon grinderi/two way polkija juurikin tyyliin Cullen.
   
 4. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Tästä samaa mieltä. Katsokaa vain niin se on Cullen-Granlund-Heatley (ja Cullen poimii aloitukset)

  Eiköhän ykkösessä ole Parise-Koivu-Setoguchi. PMB värkkäilee sitten ehkä kolmosketjussa jotain kivaa Brodziakin ja Clutterin kanssa.
   
 5. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Jonkin verran kysymysmerkkejä oli viimekaudella ilmassa kun Granlund tuntui kadottaneen ainakin hetkeksi itseluottamuksensa median ja varmaan itsensäkin kasaamien paineiden alla. Toki suurennuslasin alla oleminen näkyi myös siten, että vaikka Mikke olisi pelannut hyvän pelin, mutta jossain kohtaa sattui yksi virhe ja tehosarakekkin näytti alle kahta pongoa, niin pari kolme(sataa) ihmistä lähti heti turuille ja toreille huutelemaan, että meidän Kulta-Mikke onkin vaan hifkiläisten Paska-Mikke ja ihan busti!

  Minnesotassa ei pääse paineilta karkuun (toisin kuin Houstonissa), mutta lienee päivänselvää, että nuorimies on ammentanut edes jotain oppia suhteessa mediaan ja faneihin viimeisten vuosien aikana. On iso hyöty, että moisen mankelin läpi on päästy ehjin nahoin nahilan puolelle.

  Miten Granlund sitten tulee pärjäämään? Tuskin supertähden statusta ainakaan ihan suoraan saa, mutta faktahan on se, että Granlund on aina noussut sille tasolle, missä hänen vastustajansakin ovat - ja vielä vähän yli. Huikea peliäly on paras työväline sopeutumiseen, siitä käy esimerkiksi AHL-menestyskin. Loukkaantuminen laski pistekeskiarvoa, joka siitä huolimatta oli piste per peli-tahtia.

  Vaikka NHL:ssä taso on tietysti valovuoden kovempi, on pelityyli varsin samankaltainen AHL:n kanssa ja eipä siitäkään ole mitään haittaa, että "Granny" nöyryytti NHL-tähtiä - tosin nuoria sellaisia - vilisevää OKC:takin useampaan otteeseen. Ja vaikka iskuja ja taklauksia tuli, Mikke nousi ylös ja jatkoi peliä sen kummemmin pelkäämättä. Loukkaantuminen oli puhtaasti huonoa tuuria ala Miro Aaltonen.

  Olen yllättynyt, mikäli Mikke ei tule nahilassa onnistumaan. Tuleeko hänestä supertähti, sitä en tiedä, mutta ainakin oman joukkueensa sisällä tähti-status saattaa tulla jopa yllättävänkin nopeasti. Se ei haittaa yhtään, että ensimmäinen kausi, vielä kun sattuu olemaan tynkäkausi, voi mennä vähän opetellessa.
   
 6. Lunatico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Granlund tulee olemaan seuraava suomalainen supertähti. Jo ensi kaudella tehot tulevat olemaan terveenä pysyessään 60+ ja sitä seuraavalla mennään jo PPG. Näin se tulee menemään. Tällä kaudella tulee taistelemaan Calderista jos ei ihmeempiä satu, voittaako sen, niin ei ehkä, mutta top-3 kyllä.
   
 7. Tiedote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Wild
  Charlie Coyle on pelannut Granlundin ketjussa käytännössä koko kauden ja heidän välillään on löytynyt yhteinen sävel melko hyvin. Coyle on Granlundin ikäinen todella fyysinen, kova ja suoraviivainen hyökkääjä ja voisi kuvitella hänen sopivan Miken ketjuun myös NHL:n puolella.
  Kausi ei ole kuitenkaan Wildille mikään opetteluvuosi, vaikka uusi runko onkin kasassa ensimmäistä kautta, vaan menestystä haetaan alusta asti. Kaksi prospectia/junnua samassa kärkiketjussa lienee liikaa pyydetty joten kausi ainakin aloitetaan varmasti juurikin Cullenin tai PMB:n kanssa.
   
 8. Jackie Moon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexaa, Minnesota Wild, Ilves, Arsenal.
  Lainaus:
  Kunnon grinderi? Polkija? What? Kenestä Cullenista tässä puhutaan? Ja jos Matt Cullenista niin minkä vuoden versiosta?
   
 9. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Granlundin tulo liigaan lisää vaan entisestään mielenkiintoa NHL:ää kohtaan. Loistavaa nähdä pitkästä aikaa nuori suomalainen tähtipelaaja liigassa.
   
 10. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Viime kaudella Granlund oli jo SM-liigassa luvattoman paljon rähmällään. Toki otantani perustuu vain Tapparaa vastaan pelattuihin otteluihin, mutta ei niissä peleissä kukaan muu kyntänyt jäätä niin aktiivisesti kuin Granlund.

  Nyt kuitenkin vastassa on jääkiekon saralla varmasti isoimmat ja nopeimmat vastustajat mitä löytyy. Taitojensa puolesta Granlund varmasti tulee pärjäämään, mutta niistä taidoista ei loukkaantuneena ole joukkueelle hirveästi hyötyä. Se kuinka Granlundin kroppa tulee fyysisen pelin kestämään tulee omasta mielestäni määrittämään Granlundin lopullisen tason.

  Pitääkö muuten mitat 179cm ja 83kg vielä paikkansa vai onko puuro voisilmällä jo alkanut maistumaan?
   
 11. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  82kg Aerosin nettisivun mukaan. Häntä muistaakseni kuvailtiin kuitenkin "tanakaksi" ja/tai "vantteraksi" AHL:n harjoituskauden alkaessa. Omaankin silmään Granlund on näyttänyt isommalta tänävuonna, mutta kyllä hän edelleen välillä kyntää jäätä. Mitenkään erityisen loukkaantumisherkkänä häntä ei ainakaan vielä voi mielestäni pitää.
   
 12. Tiedote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Wild
  82KG pitää varmasti melko lähelle kutinsa, mutta mielestäni Granlund on aikuisten oikeasti lyhyempi kuin 179cm. Pari kertaa face to face viime vuoden aikana nähneenä voisi tällaisen johtopäätöksen tehdä. Itse olen 179cm ja arvioisin Granlundin olevan sentin tai pari minua lyhyempi.
  Ei kai se ensimmäinen kerta olisi kun pelaajien mittoja vääristellään hieman ylöspäin?
   
 13. Zaara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Minustakaan Granlund ei ole ihan 179-senttinen, ja samaa mieltä on olleet muutkin sen livenä tavanneet. Kuitenkin Mikke on vankkarakenteinen ja niistä parista näkemästäni AHL-pelistä päätelleen ei yhtä usein ole nurin kuin ennen, mutta toki tuo fyysinen puoli ja pieni koko vähän huolestuttaa. NHL:ssä ei taatusti anneta yhtään armoa. Toivon mukaan Mikke on AHL:ssä oppinut, miten on mahdollista välttää tilanteet, joissa on suurin vaara joutua jyrätyksi. Niin paljon älyä sillä on, että sen puolesta noin on hyvin voinut käydäkin.
   
 14. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  En tuosta Wildin porukasta siihen ketään muutakaan keksinyt. Clutterbuck ehkä, todella hyvän sentterin kanssa 20+ maalia täysin mahdollista, mutta sitten kolmoskentästä puuttuu se karvaava keilapallo. Cullenin kohdalla grinder ei tosiaankaan ole oikea sana, kädellinen twoway ehkä parempi. Itse kanssa enemmän tuon Cullen-Granlund-Heatley ketjun kannalla, kuin Bouchard-Granlund-Setoguchi. Ja jos pelit ei ala Wildissa luistamaan, niin ei muuta kuin takaisin Houstoniin pelaamaan isoja minuutteja, kun että sätkisi kolmos-neloskentässä.
   
 15. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Jotenkin uskon, että Mikke iskee 48 otteluun 12 häkkiä ja antaa siihen päälle noin 30 syöttöä. Ei ihan PPG tahtia, mutta lähelle sitä.
   
 16. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Itse en ole ollenkaan vielä vakuuttunut Granlundin pelaamisesta. Kuitenkin tämän kauden alussa on Granlundin iskun paikka, koska osa pelaajista tulee olemaan kuutamolla sen ensimmäiset 15-20 ottelua. Lisäksi usein myös tulokkaat hyytävät kauden puolessa välissä joten uskon, että Granlundin tahti tulee hyytymään kevättä kohti suhteellisen pahastikkin. 0,5ppg saavuttaminen olisi todellinen yllätys minulle ja itse luulenkin, että Granlundin pelit NHL:ssä jäävät alle 20. Pisteitä tulee 3-6 kappaletta, todennäköisesti vieläpä niin, että pisteet tulevat parissa ensimmäisessä pelissä jolloin media alkaa hehkuttamaan miestä jo uudeksi Crosbyksi. Tämän jälkeen tulee kuitenkin karmea pudotus maanpinnalle.
   
 17. TweetyLeaf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Vedetääs jäitä hattuun ja heitetään että Granlund taitaa tehdä about 0,4 ppg.
  Jos pelaa täydet 48 peliä niin saldona lienee aika lähelle 7+14.
  Tuon yli en kyllä oikein jaksa uskoa että suorittaa pisteiden valossa.

  Vähän tietysti riippuu saako vaihteen päälle jossain vaiheessa oikein kunnolla mutta minusta tuntuu että Granludin ekan vuoden odotettu pistetehtailu ei tule tapahtumaan.

  Aika järjetöntä mielestäni että porukka puhuu edes lähes ppg tahdista.

  Esimerkkinä ekoista kausista viimeisimpien vuosien ykköspickien PPG:

  Patrick Kane: 0.878
  Steven Stamkos: 0.582
  John Tavares: 0.658
  Taylor Hall: 0.646
  RNH: 0.838
   
 18. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Siis ei esim. 20 pistettä mikään pettymys olisi missään nimessä, mutta kaverilla on kulkenut hyvin ( RNH samoissa pisteissä ) ja pitää muistaa, että nuo sinun listaamasi pelaajat ovat kaikki hypänneet askiin saman tien varaustilaisuuden jälkeen 18-vuotiaina. Mikke on nyt 20-vuotta, täyttää 21 helmikuun lopulla.
   
 19. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Kysytään vielä, että monenneksi ajattelit Granlundin nousevan Wildin sisäisessä pörsissä? Aika kovia tehoja odotat kakkosentterille joukkueessa, jonka viime kauden pistepörssin voitti täydet pelit pelannut Dany Heatley 53 pisteellä. Kakkosentteri Kyle Brodziak, joka pelasi osan kaudesta ykkösenä teki 44 pistettä. Granlundin tulevat ketjukaverit Cullen ja Setoguchi tekivät 36 ja 35 pistettä. Ja kyllä Wild on vahvistunut, mutta luvalla sanoen aika ylimitoitetut odotukset sinulla minun mielestäni ainakin on. Itse epäilen, ettei yksikään Wildin pelaaja ole ppg tahdissa kun kausi päättyy ja Granlund on parhaimmillaan Wildin sisäisen pistepörssin 4-5.
   
 20. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Tuota en yhtään ajatellut, mutta ehkä siinä edellä on vain Parise :)

  Siis kyllä mä ihan tosissani uskon siihen, että kaveri voi todellakin yllättää. Se, että tekaisisi noin 40 pistettä olisi varmasti kova yllätys monelle. Toki kaveri voi jäädä noin 20 pisteeseenkin tai alle, mut aika näyttää.

  Laitetaan tähän nyt tälläinen listaus:

  Yli 40 pistettä: Yllätys ehdottomasti, mutta kun puhutaan tästä kaverista mikä vain on mahdollista ;)
  25-35 pistettä: Jonnekkin tänne se tulee jäämään jos joku pistemäärä pitäisi laittaa ja rahat pelissä eli mun odotusarvo kaverille.
  15-25 pistettä: Ihan hyvä pistemäärä kaverille joka pelaa rookie-kautta.
  Alle 15 pistettä: Kyllä se itselle ja varmasti Mikellekin sekä monelle muulle olisi pettymys jos mies pelaa täyden kauden ( 48 matsia? ).
   
 21. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Viimeinen skenario tuskin on mahdollinen, koska eiköhän valmennus ole sen verran kartalla, että laittaa Granlundin farmiin kasvamaan. 3-4 ketjuihin Granlund ei kuulu eikä Wildin valmennus varmastikkaan katso jos Granlund vetää ekat 24 peliä jollain 1+5 tehoilla kakkosketjussa.
   
 22. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Mä vaan ihmettelen miten tämän kaverin pannu kestää vieläkin?

  Granlundilla on koko Suomen paineet niskassa ja koko suomikiekkoa seuraava kansa tulee joka hemmetin Wildin pelin jälkeen avaamaan tekstitv:ltä aamulla sivun 235 ja tarkkailemaan pojan saldoja. Siis Mikke on aivan epäinhimillisessä tilanteessa Suomessa ja häneltä odotetaan saman verran kuin Obamalta jenkeissä ennen virkaanastumista.

  Aikamoinen Ice-man.
   
 23. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Pakko olla Walkinin kanssa samoilla linjoilla. Ei ole mitään syytä epäillä, etteikö lähelle PPG olisi mahdollista jos saa skulata terveenä 2 kentässä ja saa peliaikaa ykkös YV:ssä. Olen silti tyytyväinen siihen 0,5 PPG tai jopa vähempäänkin riippuen tietysti monesta asiasta. Steegilin 3-6 pistettä on naurettavan alakanttiin odotuksiin nähden ja jos noin vähän tulee pisteitä, niin olen pettynyt, mutta epäilen. Oma veikkaus jos yllämainitsemani asiat toteutuu Miken peleissä saamastaan vastuusta: 14+28=42.
   
 24. Jackie Moon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexaa, Minnesota Wild, Ilves, Arsenal.
  Lainaus:
  Toivon todella että MY ei ole mainitsemallasi kartalla.

  Hyppääkö siellä sitten Cullen kakkosen sentteriksi vai?
   
 25. Tiedote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Wild
  HFboardsista poimittuna:
  Minneapolis Star Tribunen jääkiekkotoimittaja Michael Russo avaa vähän ylivoimaspekulaatioita siten, että Wild on lyömässä kovat ja kokeneet sällit ykkösylivoimaan, joten Granlund joutuu ainakin alussa tyytymään 2-yv ryhmityksen pyörittämiseen, joka on huomattavasti nimettömämpi kuin vastaava ykkönen.

  Samainen toimittaja kirjoittaa twitter-tilillään, että Minnesotan avauspeli on 19.1 Coloradoa vastaan kotikaukalossa Xcel Energy Centerissä.