Mikael Forssell

  • 15 719
  • 108

Damien

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja suomen maajoukkueet.
Nelosen IS urheilussa mainittiin Miklun perässä olevan iso liuta suurseuroja, ilmeisesti huomisessa veikkaajassa on pidempi juttu ensikauden seuraspekulaatiosta lähetyksessä mainittiin nimeltä muunmuassa Real Madrid, Barcelona, Deportivo, Valencia ja Pool ja Newcastlekin oli listalla.

No tota Ronaldo on ehkä (mielestäni on) kaikkienaikojen paras ja lahjakkain hyökkääjä ja jos Miklua verrataan Ronaldoon niin sen voi ottaa todellisena kunnianosoituksena.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
"varjolle sen verran, että vaikka esim. Ronaldo oli nuorempana jo huippupelaaja, niin se ei estä Miklua kehittymästä yhtä hyväksi. Esim. Owen on ollut huippumaalintekijä jo nuorena, mutta nykyisellään Miklua selvästi huonompi. Yleensä nuorena pärjäävät parhaiten nopeat ja vikkelät pelaajat. Sitä Miklu ei ole, vaan taitava, vahva, iso ja röyhkeä. Lisäksi loukkaantumiset ja seuravalinta ovat hidastaneet Miklun kehitystä."

Noniin, nyt puhutaan kuitenkin Ronaldosta, Miklu ei ole edes raapaissut ihoaan verrattuna Ronaldoon.
Ronaldo teki maaleja miltei maali/matsi kun hän oli Miklua vuosia nuorempi, ja nyt monien loukkaantumisten...miltei vuosien mittaisten taukojen jälkeen, hän tekee taas miltei maali/matsi tehoilla maaleja.
Seuravalinnalla selitteleminen on juuri selittelemistä, jos Miklu tosiaan olisi Ronaldon tasoinen pelaaja hän ei olisi siirtynyt Chelseasta lainalle milloin minnekin...ja vaikka olisikin, hän olisi tehnyt niissä sarjoissa kuolettavia tehoja...ei pelkästään hyviä, kuten Miklu on tehnyt.

Owen teki aikanaan maalinsa nopeudella, nykyään tuntuu että vauhti on hiljentynyt niin tahtikin on laskenut.
Ronaldo taasen teki maalinsa miten tahtoi, jos huvitti hän juoksi kentän läpi (useita kertoja, jopa Serie-A:n catenaccioiden läpi) tai sitten kikkaili puolet joukkueesta ja teki maalin (useita kertoja, jokaisessa sarjassa missä on pelannut).
Nyt kun hän ei enää loukkaantumisten jälkeen ole erityisen nopea (siis erityisen, luultavasti yhä silti varsin nopea) eivätkä jalat enää taivu entisenlaisiin kikkoihin hän tekee maalinsa pelisilmällä ja huippulaukauksella..miehellä on luultavasti maailman paras laukaus suoraan liikkeestä liikkuvaan palloon...toki entiset rytminvaihdot ja pienet kikat onnistuvat, mutta niitä hän käyttää lähinnä maalivahtien nöyryyttämiseen (useita kertoja tälläkin kaudella...kaikki Ronaldon maalit, joita muuten on tosiaan aivan maali/matsi, löytyvät netistä)
ja tämä kaikki pahojen polvivammojen ja minkälie epilepsiakohtauksen jälkeen.

Ei, ei Miklusta ikinä tule Ronaldon veroista, sen verran vanha hän jo on...kun pelaaja on 18 tulevaisuus on vielä auki, mutta kun pelaaja on 23 niin voi jo sanoa suurinpiirtein minkätasoinen hänestä voi tulla (muistelen, että olemme käyneet samoja _keskusteluja_ Jani Ridan suhteen...mitenkäs Ridan NHL-uran kanssa nykyään onkaan?)

Miklulla on potentiaalia huippukärjeksi, mutta ei Ronaldoksi.

Yhteistä heillä kyllä on, molemmat ovat tehneet 2 maalia Kahnin taakse.
 

tsei_tsei

Jäsen
Jooh, no Ronaldo oli ehkä liioittelua, mutta lähinnä halusin huomauttaa tuosta iän vaikutuksesta. Nykyäänhän Ronaldo on tosiaan polvivaivojen jäljiltä monella tapaa huonompi pelaaja kuin aikaisemmin. Siltikin yhä erinomainen.

Jani Ridasta taisi olla puhe noin vuosi takaperin ja pidin maksimipotentiaalina Jere Lehtisen (piste)tasoa. Noh, Lehtinen on pelannut vaisusti, mutta Rita on tosiaan vielä kaukana edes paikasta NHL:ssä. Tuolloin oli kuitenkin ajatuksena aivan sama asia. Forssell on kehittynyt myöhemmin mielestäni selvästi Owenia paremmaksi pelaajaksi, joten kehittyminen myöhemmälläkin iällä on mahdollista. Miklu on edelleen nuori.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Viestin lähetti eagle
Eläs nyt Mike anna antipatioiden sekoittaa täysin arvostelukykyäsi. RvN'n ja monipuolisuuden puhuminen samassa lauseessa on loukkaus todellisesti monipuolisia kärkiä kohtaan(esim. Raul, Henry & Mutu, kun hänestäkin oli puhetta). Ruud on puhdas kärki, latoo maalit läheltä, ei omaa erityisen kovaa laukausta, ei ole erityisen nopea, ei erityisen vahva tai hyvä pääpelaaja, mutta lakaisee pallot hyvin läheltä sisään.

Ei mulla ole ollenkaan antipatioita Forssellia kohtaan. Miksi helvetissä olisi, paras suomalainen kärkipelaaja ikinä ja yksi tärkeimpiä palasia, jos ja kun Suomi selviytyy vielä joihinkin kisoihin lähimmän kymmenen vuoden aikana.

Jos minulla on jotain kohti antipatioita, niin se pelaaja on juuri nimenomaan RvN, joka on ylivoimaisesti Valioliigan ärsyttävin pelaaja - todellinen mulkku. Silti, ei ole pienintäkään vaikeutta myöntää etteikö kaveri olisi hommassaan aivan maailman eliittiä ja kyllä, myös monipuolinen.

RvN on kaukana yksipuolisesta pelaajasta. Hän osaa tehdä vastustajan kenttäpuoliskolla kaiken sen minkä hyvän pelaajan tulee tehdä. Sanoin jo ensimmäisessäkin viestissä, että häneltä on turha odottaa yläpesätykkejä 25:stä metristä, mutta ei niitä tarvitse odotella monelta muultakaan. RvN on ilmiömäinen hyökkääjä hakemaan paikat ja toisin kuin monet kärkimiehet, niin hän ihan oikeasti osallistuu peliin ja osaa syöttääkin, toisin kuin vaikkapa Owen ja Forssell.

Ei hän ole missään muussa kuin ajoituksissa loistava, mutta hänen erinomaisuutensa perustuu juuri siihen, että hänellä ei ole mitään selkeää heikkoutta. Hän on keskinkertaista pelimiestä parempi 8:ssa asiassa kymmenestä ja se tekee hänestä monipuolisen. RvN:ää ei pidetä tehottomaksi estämällä pystyjuoksunsa tai ottamalla kahden miehen voimin pääpelitilanteissa. Vahvuudesta, nopeudesta jne. voidaan olla montaa mieltä, mutta seuraa kaverin peliä toppareiden keskellä ja katso mitä se tekee siellä. Melkoisen usein se RvN sieltä painin keskeltä tulee - kyynärpäitä käyttäen tai ilman - ensimmäisenä ja pistää pallon pussiin. Se mies on todella vittumainen pidellä tilanteessa kuin tilanteessa, eikä vähiten sen takia, että se osaa kaiken vähintään kohtuullisesti.

TseiTsei: "Ja Forssell on todella monipuolinen, vaikka Mike väittääkin muuta."

Tää mulla ei vaan ikinä ole mennyt jakeluun. Ihmiset puhuvat kuinka Michael Owen - joka kuitenkin on jonkinlainen peloite pidemmälläkin matkalla eikä ihan niin itsekäskään - on yksipuolinen ja kuitenkin pitävät Forssellia monipuolisena.

Miten?
On vaarallinen ja tosi hyvä pystyjuoksuissaan, sekä boxissa 1-1 tilanteessa nopeutensa ja hyvän tekniikkansa ansiosta. Pystyy maalaamaan läheltä molemmilla jaloilla, tosin sen tekee nykykärjistä 9:n 10:stä.
Entä sitten muuta? Peloite pääpelissä? Pelinteko? Potkut ja erikoistilanteet? Pelaa painimalla kaverille tilaa?

Saunamäelle sen verran, että kuvittelin Miklun tosiaan lyhyemmäksi. Itse asiaa se ei kuitenkaan muuta mihinkään. Pääpelissä on eroa se pari valovuotta verrattuna Crespoon, joka on siinä(kin) hommassa ihan eliittiä.
 

Damien

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja suomen maajoukkueet.
Viestin lähetti Mike


RvN on ilmiömäinen hyökkääjä hakemaan paikat ja toisin kuin monet kärkimiehet, niin hän ihan oikeasti osallistuu peliin ja osaa syöttääkin, toisin kuin vaikkapa Owen ja Forssell.

On vaarallinen ja tosi hyvä pystyjuoksuissaan, sekä boxissa 1-1 tilanteessa nopeutensa ja hyvän tekniikkansa ansiosta. Pystyy maalaamaan läheltä molemmilla jaloilla, tosin sen tekee nykykärjistä 9:n 10:stä.
Entä sitten muuta? Peloite pääpelissä? Pelinteko? Potkut ja erikoistilanteet? Pelaa painimalla kaverille tilaa?

Saunamäelle sen verran, että kuvittelin Miklun tosiaan lyhyemmäksi. Itse asiaa se ei kuitenkaan muuta mihinkään. Pääpelissä on eroa se pari valovuotta verrattuna Crespoon, joka on siinä(kin) hommassa ihan eliittiä.

Jos nyt pariin epäkohtaan tartun. Ensnnäkin Miklu pelaa käytännössäkatsoen "Totti" paikkaa bööminghamissa jakaa palloa hyvin ja tarkasti omille ja jakelee välillä ilmiömäisiä pystysyöttöjä. En tosin voi sanoa varmuudella muutakun niistäpeleistä mitä itse olen nähnyt telkkarista ja niissä Miklu jakelee hyviä pystysyöttöjä ja muutenkin hyvää peliä, muutenkin varsin epäitsekäs. Itsekkääksi Miklu muuttuu vasta boxissa jossa se on vaan hyve, Miklu on myös ilmiömäinen suojaaja joka ollaan nähty monasti maajoukkueessa. Ja mistä hemmetistä toi huonon pääpelaajan maine on tullut, kahdella viimekaudella Forssell on tehnyt osapuileen puolet maaleistaan päällä, toki hemmetin hyvä jossei hyökkääjää joka voittaa noin puolet pääpalloista valioliigassa pidetä hyvänä/loistavana pääpelaajana. Pitää kuitenkin muistaa että Miklulle pallo tulee lähes yksinomaan 2 metrin korkeudessa josta Miklu sitten tiputtaa/jatkaa vois jopa sanoa että Miklu pelaa eräänlaisena targettina.

Pitää kuitenkin muistaa että Forssell pelasi jo 17 vuotiaana valioliigaa ja senjälkeen pari pahaa vammaa oli lähes lopettaa uran.

PS. Miklu on parempi 23 vuotiaana kuin Thierry Henry ja Henrystä on kehittynyt yksi parhaista kärjistä.
 
Viimeksi muokattu:

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti I Saunamäki
Lisäksi kannattaa huomata, että RvN:n tilastoja komistaa 5(?) maalia pilkulta. Shearelilla niitä on 8 ja Henrylläkin 2, Miklulla taas pyöreä nolla.

RvN on tehnyt tällä kaudella yhden maalin pilkulta.

edit: Ja Henryllä niitä on tuo viisi.
 
Viimeksi muokattu:

I Saunamäki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, AIK
OK, en vaivautunut tarkistamaan tilastoja. RvN:llä noita hukattuja pilkkuja taitaa sitten olla muutama.

Pointtiahan se ei miksikään muuta, eli Miklu taitaa olla sijalla kaksi tai kolme, mitä tulee pelitilannemaaleihin tällä kaudella. Olisi varmasti maalipörssissäkin aivan kärjessä, jos vetäisi joukkueensa rangaistuspotkut. Ominaisuudethan pilkkuihin on Forssellilla taitavana ja suuren itseluottamuksen omaavana kunnossa.
 

Lorimer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Leeds United
Tänään on taas noilla brittiläisillä futis-sivuilla juttua Miklusta, mm. Sky Sports tietää kertoa että Liverpool,Newcastle ja Fulham olisivat Miklun perässä. Noista kolmesta Liverpool ja Newcastle kuulostaisivat ihan hyviltä vaihtoehdoilta. Tärkeintä mielestäni olisi että Miklu vihdoin löytäisi itselleen oman vakituisen seuran ja loppuisivat nämä jatkuvat lainapestit.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Viestin lähetti tsei_tsei
Miklua verrattiin Phillipsiin ja hänen huippukauteen, mutta Miklu on kuitenkin tehnyt sitä ennen maaleja hyvin myös Saksassa puolikkaan kauden aikana.

En nyt ota kantaa suuntaan jos toiseen Forsselin ja Phillipsin paremmuuden puolesta, mutta ei tuo Phillipsikään ensimmäistä kertaa ollut pappia kyydissä tuolla 30:n maalin kaudellaan. Edellisellä syntyi 23-häkkiä 26:ssa ottelussa ja sitä edellisellä 29, 42:ssa ottelussa. 30-maalia seuranneella kaudella hän teki vielä 14-liigamaalia ja 4 -cup maalia, mutta tahti on ollut hiipumaan päin.
Viime vuonnahan muuten myös James Beattie latoi +20 byyriä _ei huippuseurassa_ ja taitaa siellä tälläkin kaudella olla Forsselin lisäksi jokunen muukin rupusakkien kärkimies hyvässä vauhdissa.

Damien: Unohdetaan, että sä koskaan kirjoitit tota Totti vertausta. Sovitaan, että sitä ei olla huomattu.

Ja ettei nyt totuus unohtuisi, niin sanottakoon vielä kerran, että Forssell pelaa loistavaa kautta ja on todella hyvä kärkimies. Vertailu on tässä keskustelussa vain käynyt koko ajan ihan absoluuttisiin maailmanhuippuihin, jotka ovat vielä Miklua edellä sen potkun pari IMO.

Noista Damienin Totti vertailuista tuli mieleen kyllä, että tämän kauden kuumista pelaajista voisi yhtä perustellusti kuin Miklun, nostaa esiin Juan Pablo Angelin, joka pelaa erinomaista kautta.
Ei ole enää vaikeaa huomata, miksi kaveria hehkutettiin jokunen vuosi sitten maasta taivaaseen. Parilla edelliskaudella ei onnistunut oikein mikään ja näytti kentällä täysin itseluottamuksensa menettäneeltä, mutta nyt on toinen ääni kellossa kun O'Leary teki peluutuksellaan heti alkukukaudesta selväksi, että luottoa tulee löytymään.
Aston Villan Fransesco Totti. Hakee alhaalta palloa ja järjestelee peliä, tekee maaleja ja on erittäin vaarallinen pallon takana vapareissa.

Angelista ei ole kukaan sanonut, että on liigan kuumin pelaaja ja tällä hetkellä maailman toiseksi paras kärkimies jne. Johtuneeko kansallisuudesta vai eikö.
 

tsei_tsei

Jäsen
Viestin lähetti Mike
TseiTsei: "Ja Forssell on todella monipuolinen, vaikka Mike väittääkin muuta."

Tää mulla ei vaan ikinä ole mennyt jakeluun. Ihmiset puhuvat kuinka Michael Owen - joka kuitenkin on jonkinlainen peloite pidemmälläkin matkalla eikä ihan niin itsekäskään - on yksipuolinen ja kuitenkin pitävät Forssellia monipuolisena.

Miten?
On vaarallinen ja tosi hyvä pystyjuoksuissaan, sekä boxissa 1-1 tilanteessa nopeutensa ja hyvän tekniikkansa ansiosta. Pystyy maalaamaan läheltä molemmilla jaloilla, tosin sen tekee nykykärjistä 9:n 10:stä.
Entä sitten muuta? Peloite pääpelissä? Pelinteko? Potkut ja erikoistilanteet? Pelaa painimalla kaverille tilaa?

Forssell on monipuolinen, koska pystyy ratkaisuihin molemmilla jaloilla 16-alueen ulkopuolelta, on erittäin vaarallinen boksissa ja muutenkin harhautustensa takia. Forssell on myös varsin fyysinen pelaaja, ja hyvä myös pääpalloissa (kehittynyt ehkä viime vuosina eniten juuri tässä). Sinänsähän Forssell ei ole mitenkään erityisen nopea, paitsi tietenkin harhautuksissa.

Miklu pystyy myös suojaamaan palloa hyvin ja jakamaan sitä taustanousuja tekeville pelaajille. Tilantekokin kuuluu Miklun vahvuuksiin, koska vahvana pelaajana suojaa hyvin palloa ja sitoo puolustajia itseensä. Erikoistilanteissa Miklu ei loista, siis vapareiden antajana ja rankkareiden ampujana.

EDIT: Niin ja mitää tulee näihin muihin hyökkääjiin, niin Phillips toki teki aikaisemminkin maaleja divarissa ja tottakai löytyy monia muita hyvin pelanneita hyökkääjiä. Nämä huippukauden pelanneet Phillips ja Beattie ovat vieläkin varsin hyviä pelaajia ja maalejakin on suhteellisen mukavasti kertynyt.

Koko todellisen huippukärjen määritelmä on hieman omituinen. Sehän johtuu pitkälti taisaisuudesta, maineesta ja seurasta. Ensimmäisen ominaisuuden pitääkin olla kunnossa, mutta kaksi jälkimmäistä on hieman huuhaata.
 
Viimeksi muokattu:

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Viestin lähetti tsei_tsei
Forssell on monipuolinen, koska pystyy ratkaisuihin molemmilla jaloilla 16-alueen ulkopuolelta

clip.................

Forssell on myös varsin fyysinen pelaaja, ja hyvä myös pääpalloissa (kehittynyt ehkä viime vuosina eniten juuri tässä). Sinänsähän Forssell ei ole mitenkään erityisen nopea, paitsi tietenkin harhautuksissa.

Miklu pystyy myös suojaamaan palloa hyvin ja jakamaan sitä taustanousuja tekeville pelaajille. Tilantekokin kuuluu Miklun vahvuuksiin, koska vahvana pelaajana suojaa hyvin palloa ja sitoo puolustajia itseensä.

No näissä kohdissa meillä on näkemyseroja lukuunottamatta tuota, että hän on nopea rytminvaihtaja 1-1 tilanteissa. Kehitystä on tietysti tapahtunut iän myötä voimapuolella ja pääpelissä, joissa hänellä ei vielä muutama vuosi sitten ollut mitään sanottavaa, mutta keskinkertaista kummempana en häntä edelleenkään kummassakaan kategoriassa pidä - kuten en myöskään potkuissa, jossa toki molempijalkaisuus on plussa, mutta ei hän boxin ulkopuolella kovin vaarallinen ole.

Tuo pallon jakaminen taustanousuja jakaville pelaajille on vähän niin ja näin. Forssell kun on edelleen harvinaisen itsekäs pelaaja - tai sitten pelikäsitys ei ole ihan valioluokkaa - jopa kärkimieheksi. Tiettyyn rajaan asti tuo on hyvä ominaisuus hänen tyyliselleen pelaajalle, mutta Miklulla se ainakin vielä menee usein överiksi sekä maa- että seurajoukkueessa.
Toki ikä on varsinkin tässä tapauksessa tekijä, joka ajan myötä yleensä hioo pahimman särmän pois. Esim. Owenilta näkee nykyään silloin tällöin oikein epäitsekkäitä ja mallikkaita ratkaisuja, kun vielä 5-vuotta sitten häneltä piti suunnilleen hakea se pallo pois jalasta.

Kyllä Forssellilla on kaikki eväät nousta heikkouksiaan kehittämällä todella maailmanluokan kärjeksi, mutta vielä tuo vertailu supertähtiin ei ole kovin hedelmällistä.

Phillips ja Beattie ovat hyviä kärkimiehiä ja heidät otinkin esiin ainoastaan sen vuoksi, kun joku ketjun alkupäässä käytti korttina tuota huippuseura vs. keskitason seura asetelmaa, joka ei ole fiksu. Faktahan on, että paska jätkä ei roiski liukuhihnalta maaleja edes Etupihan Yrityksessä, mutta hyvä pelaaja tekee seurasta riippumatta.
 

Sheedy

Jäsen
Viestin lähetti Mike
No näissä kohdissa meillä on näkemyseroja lukuunottamatta tuota, että hän on nopea rytminvaihtaja 1-1 tilanteissa. Kehitystä on tietysti tapahtunut iän myötä voimapuolella ja pääpelissä, joissa hänellä ei vielä muutama vuosi sitten ollut mitään sanottavaa, mutta keskinkertaista kummempana en häntä edelleenkään kummassakaan kategoriassa pidä - kuten en myöskään potkuissa, jossa toki molempijalkaisuus on plussa, mutta ei hän boxin ulkopuolella kovin vaarallinen ole.

Tuo pallon jakaminen taustanousuja jakaville pelaajille on vähän niin ja näin. Forssell kun on edelleen harvinaisen itsekäs pelaaja - tai sitten pelikäsitys ei ole ihan valioluokkaa - jopa kärkimieheksi. Tiettyyn rajaan asti tuo on hyvä ominaisuus hänen tyyliselleen pelaajalle, mutta Miklulla se ainakin vielä menee usein överiksi sekä maa- että seurajoukkueessa.

Canalilla tällä kaudella tulleiden matsien perusteella Miklulla on epäitsekkyys vähentynyt selvästi. Pallosta luovutaan ajoissa, ei lähdetä riplailemaan toivottomissa tilanteissa...sellainen fiksu ja kypsä pelaaminen on minun silmiini (n.6-7 peliä nähnyt) kehittynyt selkeästi. Kieltämättä se on yksi heikoimmista puolista hänen pelissään ollut aiemmin.

Pääpelaajana ok, ei missään nimessä loistava. Tällä kaudella on tullut yllättävän paljon puskumaaleja, toivottavasti kehitys jatkuu edelleen positiivisena.

Voimapuolella ei minusta häviä juuri kenellekään, jos ei sitten verrata puhtaisiin voimahyökkääjiin jotka eivät maaleilla ja taidolla juhli. Näkeehän sen jo ulospäin miten massaa on hankittu, aika massiiviset reidet ja lähes Shefkimäinen rintakehä on viimeisten vuosien aikana ilmestynyt. Ei Miklua tiukoissa väännöissä ja kovissakaan kontakteissa helpolla heilauteta. Minusta sillä saralla kovin koulu käytiin jo Crystal Palacen aikaan.

No aika pieniä näkemyseroja meillä on...mielestäni kuitenkin tällä kaudella Miklu on kehittynyt lähes joka osa-alueella. Tosin tämä on käytännössä ensimmäinen kausi kun kotisohvalta on päässyt seuraamaan Miklun 90 minuuttisia suht' säännöllisesti. Ja ensimmäinen kausi kun mies itse saa pelata niin paljon kuin jaksaa ja tulokset ovat nähtävissä.

Toivotaan että selkävamma ei ole paha, Birginhamin matsi olisi tv:ssä lauantaina
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Tilastoja Valioliigasta kehiin: (lähde www.premierleague.com)

Maalit yhteensä (suluissa laukaukset maalia kohti + vedetyt pilkut):

Henry 21 (85)
Shearer 19 (52)
van Nistelrooy 18 (52)
Saha 17 (48)
Forssell 14 (36)
Angel 13 (42)
Anelka 12 (51)
Keane 12 (35)
Ferdinand 11 (26)
Owen 11 (36)
Pires 11 (24)
Beattie 10 (48)

Maalit-rankkarimaalit (kudit maalia kohti):

van Nistelrooy 17 (49)
Henry 16 (80)
Saha 15 (46)
Forssell 14 (36)
Angel 12 (40)
Shearer 12 (43)
Pires 11 (24)
Ferdinand 11 (26)
Keane 10 (33)
Cole 9 (30)
Scholes 9 (33)

Nuorimmat pelaajat maalipörssin top 40:ssä (Liigamaalit):

Rooney -85 (8)
Yakubu -82 (6)
Nolan -82 (7)
Forssell -81 (14)
Smith -80 (7)

Tarkastelkaamme vielä maalipörssin kärkinimien viimeistelyyn käytettyjä vartalonosia (toivottavasti tuli tarpeeksi juhlavasti...):

Henry: vasurilla 3, oikealla 17, päällä 0, muuten vaan 1
Shearer: 0, 15, 4, 0
van Nistelrooy: 0, 15, 3, 0
Saha: 9, 7, 1, 0
Forssell: 5, 6, 2, 1
Angel: 0, 10, 3, 0
Anelka: 2, 10, 0, 0
Keane: 3, 9, 0, 0
Ferdinand: 1, 4, 6, 0
Owen: 3, 7, 1, 0
Pires: 3, 8, 0, 0
Beattie: 1, 6, 3, 0
Cole: 2, 7, 0, 0
Scholes: 1, 5, 2, 1
Crespo: 0, 4, 3, 1

HUOM: Kaksijalkaisuuden tutkimisessa tilastoja vääristää rankkarit jonkin verran.

Se faktoista, sitten tulkintoihin. Koska 9/10 nykykärjestä osaa maalata läheltä molemmilla jaloilla, Englannin maalipörssin kärkeen ovat ilmeisesti sijoittuneet juurikin ne kaikki yksijalkaisimmat pelaajat, tai ainakin yksijalkaisimman pelityylin edustajat.

Miksi näin? Tähän voi tietysti keksiä monia syitä eikä mitään yksittäistä johtopäätöstä ilmiön juurista voida vetää, mutta loogisesti ajatellen kaksijalkaisilla on maalintekotilanteessa vakava ongelma: pitää valita, kummalla jalalla ampuu. Tämä päätös kuluttaa tietenkin niitä ratkaisevia sekunteja, joiden aikana laukauksen olisi lähdettävä. Lopputuloksena paikka menetetään tai laukaus estetään, kun taas yksijalkainen pelaaja ehtii siirtää pallon intuitiivisesti paremmalle jalalleen, sen kummempia pohtimatta.

Hattua pitää siis nostaa Sahalle ja Forssellille, jotka ovat kaksijalkaisuudestaan huolimatta raivanneet tiensä maalipörssin kärkisijoille.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti Sampe
Tarkastelkaamme vielä maalipörssin kärkinimien viimeistelyyn käytettyjä vartalonosia (toivottavasti tuli tarpeeksi juhlavasti...):

Henry: vasurilla 3, oikealla 17, päällä 0, muuten vaan 1
Shearer: 0, 15, 4, 0
van Nistelrooy: 0, 15, 3, 0
Saha: 9, 7, 1, 0
Forssell: 5, 6, 2, 1
Angel: 0, 10, 3, 0
Anelka: 2, 10, 0, 0
Keane: 3, 9, 0, 0
Ferdinand: 1, 4, 6, 0
Owen: 3, 7, 1, 0
Pires: 3, 8, 0, 0
Beattie: 1, 6, 3, 0
Cole: 2, 7, 0, 0
Scholes: 1, 5, 2, 1
Crespo: 0, 4, 3, 1

HUOM: Kaksijalkaisuuden tutkimisessa tilastoja vääristää rankkarit jonkin verran.

Se faktoista, sitten tulkintoihin. Koska 9/10 nykykärjestä osaa maalata läheltä molemmilla jaloilla, Englannin maalipörssin kärkeen ovat ilmeisesti sijoittuneet juurikin ne kaikki yksijalkaisimmat pelaajat, tai ainakin yksijalkaisimman pelityylin edustajat.

Miksi näin? Tähän voi tietysti keksiä monia syitä eikä mitään yksittäistä johtopäätöstä ilmiön juurista voida vetää, mutta loogisesti ajatellen kaksijalkaisilla on maalintekotilanteessa vakava ongelma: pitää valita, kummalla jalalla ampuu. Tämä päätös kuluttaa tietenkin niitä ratkaisevia sekunteja, joiden aikana laukauksen olisi lähdettävä. Lopputuloksena paikka menetetään tai laukaus estetään, kun taas yksijalkainen pelaaja ehtii siirtää pallon intuitiivisesti paremmalle jalalleen, sen kummempia pohtimatta.

Hattua pitää siis nostaa Sahalle ja Forssellille, jotka ovat kaksijalkaisuudestaan huolimatta raivanneet tiensä maalipörssin kärkisijoille.

Niin tuo loppu varmaan oli ironiaa, mutta kyllähän se kummallakin jalalla potkaiseminen on aina vain ja ainoastaan etu. Tosin on hyvä jos on maine vain toisen jalan laukauksiin pystyvänä(esim. Roberto Carlos malliin), mutta tällöinkin hyvä oikeasti osata laukoa sillä toisellakin. Puolustajan on kuitenkin aina helpompi peittää jos kaveri ei osaa laukoa kuin toisella kunnolla. Samoin maalipaikoissa ei ole varaa lähteä aina hakemaan sitä parempaa jalkaa tai käy vielä niin että paikka on menetetty. Oikeasti kunnon maalintekijähän miettii vain minne pallon laittaa, eikä kummalla laukoo, kun taas vain toiseen jalkaansa luottava miettii miten pystyisi pallon pelaamaan sille.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Viestin lähetti Sampe
Tilastoja Valioliigasta kehiin: (lähde www.premierleague.com)
van Nistelrooy 17 (49)
Henry 16 (80)
Saha 15 (46)
Forssell 14 (36)
Angel 12 (40)
Shearer 12 (43)
Pires 11 (24)
Ferdinand 11 (26)
Keane 10 (33)
Cole 9 (30)
Scholes 9 (33)

Hyviä tilastoja oli Sampe löytänyt. Kyllä minä väitän, että Forssell on yksi maailman kuumimmista kärkipelaajista ja yksi maailman parhaista nuorista kärjistä. Itse olen ollut tätä mieltä jo pitkän aikaa. Syy miksi Forssell ei ole tätä ennen hirveästi vielä loistanut löytyy loukkaantumisista. Tällä kaudella hän on päässyt oikeastaan ensimmäistä kertaa kunnolla näyttämään kykyjään hyvällä peliajalla ja loukkaantumisista vapaana. Jokainen voi katsoa tuosta yllä olevasta taulukosta millä prosentilla Forssell niitä palloja sinne maaliin potkii. Siitä voi sitten miettiä jos kaveri pelaisi esim. Manussa Nistelrooyn paikalla ja tykittelisi palloja satakertaa paremmista tarjoiluista kohti maalia. En toki väitä, että Miklu olisi vielä parempi kuin esim. Nistelrooy, mutta ei hän kovin kaukanakaan ole.

Muistan Miklusta silloin junnuna jonkun lehtikirjoituksen kun hän meni ensimmäistä kertaa Chelsean harjoituksiin. Miklu oli kikkaillut pallon kanssa ennen harjoitusten alkua ja Chelsean vaki pelaajat oli katsoneet silmät pyöreinä pojan touhua. Muutama pelaaja oli sitten tullut pyytämään, että miklu opettaisi heillekin muutaman kikan mitä hän siinä oli suorittanut.. :)
 

I Saunamäki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, AIK
Kyllä tänäänkin lähinnä nauratti kun katsoi näiden "muka Miklua parempien" Mutun, Gudjohnssenin ja Crespon haahuilua. Eidur tosin pelasti iltansa iskemällä sen tsägämaalin, mutta muuten kukaan edellämainituista ei saanut mitään aikaan.
 

tsei_tsei

Jäsen
No paha pelihän tuo oli Chelsealla. Cresposta ei voi noin lyhyessä ajassa sanoa mitään. Kukaan kärjistä ei kuitenkaan tosiaan loistanut, vaikka Gudjohnsen maalin saikin.
 

Lorimer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Leeds United
Miklu nousee kohisten ylöspäin maalipörssissä,tänään kaksi Leedsin verkkoon ja kauden ensimmäinen rankkarimaali. Harmi vaan itseni ja muiden Leeds-fanien kannalta että nuo maalit vauhdittavat Leedsin alamäkeä.
 

Playmaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Helsinki
Kyllä, ensimmäisessä maalissa Miklu haistoi puolustuksen "roiskaisun" ja juoksi yksin läpi. Pallo häkkiin vaikka pakki ehtikin jo ahdistamaan.

Savage oli pelikiellossa, joten Miklu pääsi rankkariakin laukomaan. Tarkka ja kova veto maaliin ja hintalappu sen kun nousee.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
On Miklu kyllä kova, pitää vain toivoa ettei hän tee Phillipsejä (suomalaisittain Johanssoneja, joskin JJ teki vain 11 maalia) ja vaivu horrokseen yhden huippukauden jälkeen.
Toki Phillips teki seuraavillakin kausilla sen 10+ maaleja, mutta 30:n maalin jälkeen tuollaiset määrät ovat...

Ehkä WC2006 ei olekaan täysin epärealistista, etenkin kun Miklu totuttelee B'Hamissa pelaamaan ilman keskikenttää.

Niemi liimaa kaiken ja Miklu maalaa. Muu joukkue yrittää olla ryssimättä peliä.

Negatiivista rankkarimaalissa on (FF:n mukaan soccenert.com:sta lainattuna) se, että Miklu olisi voinut antaa seuratoverilleen mahdollisuuden yrittää hattutemppua, mutta päättikin laukoa itse.
Noh toisaalta tällaista itsekkyyttä sitä toisaalta vähän toivoisikin myös NHL-hyökkääjillemme, joille tuo maalienteko ei oikein huvita.
Mieluummin 16 maalia Miklulla kuin 3 jollain sumusaarten apinalla :)

edit:
Prkl menee olympialaiset ja futikset sekaisin
 
Viimeksi muokattu:

Damien

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja suomen maajoukkueet.
Totuuden nimissä pitää myöntää että aika "heikko" esitys Miklulta tänään, ekaa maalia oli järjestelemässä ja toisessa imi ratkasevat sekunnit Mateoo itseensä jolloin Hughesilla jäi aika tehdä Lasardsin syötöstä maali. Miklun ekaan sai hyvän pystysyötön ja juoksi läpi, oli missata jo paikan kun vaihto jalkaa eli ilmeisesti Miklun parempi kuitenkin on oikea vaikka vasurillakin on maaleja syntynyt. Rankkarista varma viimeistely kovaa ja kulmaan.

Mutta jotenkin jäi hivenen vaisu kuva Miklusta vaikka tänäänkin vei Leedsin toppareita ilmassa kun litran mittaa maassa oli hivenen aneeminen tänään vaikka loppuakohti paransi selvästi. Maalipörssin voitto alkaa jo häämöttää kun Henry on totaalisen väsähtänyt ja vielä on tärkeitä fa cup ja championsliiga matseja edessä ja Arsunkin mestaruus alkaa olla varma. En jaksa uskoa että Wenger peluuttais enää Henkkaa jokamatsissa. Veikkaampa että kuninkuus ratkaistaan Forssellin ja Shearerin välisessä kaksinkamppailussa joskin Manun miehillä on vielä sanansa sanottavana.


No keskiviikkona Maltaa vastaan nähdään taas Forssell maalinteossa uskon mä.
 

Lorimer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Leeds United
Ehkä tähän Miklun "heikkoon esitykseen" tänään löytyy syy viikon harjoituksista, niistähän Miklu oli poissa selkävamman takia,joten aika hyvin kaverilta joka laitettiin tänään kentälle vaikka ei kenties täydessä iskussa ollutkaan.
 

M77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koskenkorvan Urheilijat ,
Porin Ässät
Joukkueensa tehokkain hyökkääjä

1. Alan Shearer 19 :41 = 46.3% Newcastle
2. Mikael Forssell 16 : 37 = 43.2 % Birmingham
3. Thierry Henry 21 : 57 = 36.8 % Arsenal
4. Juan Pablo Angel 13 : 38 = 34.2 % Aston Villa
5. Ruud van Nistelrooy 18 : 54 = 33.3 % Manchester U
6. James Beattie 10 : 30 = 33.3 % Southampton
7. Nicolas Anelka 13 : 41 = 31.7 % Manchester C
8. Louis Saha 17 : 54 = 31.5 % Manchester U *
9. Robbie Keane 12 : 40 = 30.0 % Tottenham

Parhaat prosenttiosuudet joukkueensa maaleista.

*= Saha sahannut osan maaleistaan Fulhamissa
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Viestin lähetti varjo


Ehkä Torino2006 ei olekaan täysin epärealistista, etenkin kun Miklu totuttelee B'Hamissa pelaamaan ilman keskikenttää.

Niemi liimaa kaiken ja Miklu maalaa. Muu joukkue yrittää olla ryssimättä peliä.


Jaaha, nimim. varjo on myös ryhtynyt diggailemaan scifiä. Torino2006? Ja Suomi mukana? Todennäköisempää on se, että Jasser Arafat ympärileikkauttaa vanhan ryhmyisen palestiinalaiskullinsa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös