Mika Pyörälä – rikkaan miehen mikapyörälä

  • 151 609
  • 463
Taisi olla jostain junioriajoilta peräisin. Ilmeisesti oli jossain vaiheessa joko itsensä tai joukkuekavereiden toimesta leikannut hiuksensa Spede Pasasen tyyliin. Muistaakseni ei sen kummempaa tarinaa ole taustalla.
Muistelisin että Ilu Mikkola on sanonut että Spede tulee siitä kun Pyörälä oli ollut aika hiljainen kaveri kopissa niin Mikkola oli ruvennut vähän pilkalla kutsumaan Pyörälää Spedeksi.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kyllä tuo Spede -lempinimi on nimenomaan alkunsa saanut tuosta parturointijutusta. Sen olen kuullut usealtakin eri joukkuekaverilta, taisipa jopa Jari Viuhkola mainita siitä kun paitaa jäädytettiin. Tuota en ole kuullut koskaan että Ilu Mikkola olisi sen keksinyt, toki ei mahdottomalta kuulosta sekään.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Kyllä tuo Spede -lempinimi on nimenomaan alkunsa saanut tuosta parturointijutusta. Sen olen kuullut usealtakin eri joukkuekaverilta, taisipa jopa Jari Viuhkola mainita siitä kun paitaa jäädytettiin. Tuota en ole kuullut koskaan että Ilu Mikkola olisi sen keksinyt, toki ei mahdottomalta kuulosta sekään.

Vahvistus tähän - Pyörälä (ehkä osa muustakin joukkueesta) leikkasi hengennostatusmielellä B:n kakkosjoukkuessa itselleen Speden viitoittamaa tietä kulkevan hiuskuontalon.
 
Vahvistus tähän - Pyörälä (ehkä osa muustakin joukkueesta) leikkasi hengennostatusmielellä B:n kakkosjoukkuessa itselleen Speden viitoittamaa tietä kulkevan hiuskuontalon.
Asia sitten on ilmeisesti näin. Jostain syystä minulle on jäänyt mieleen tuo Mikkolan versio, en kyllä äkkiä netistä löytänyt vahvistusta asialle.
 

Pardus

Jäsen
Kyllä meikäläiselläkin on aina ollut mielikuva Pyörälän huumorimielessä leikkaamasta Spede-kaljusta, joka sitten johti tulevan Kärppä-legendan kantamaan samaa lempinimeä kuin edesmenneellä legendalla Pertti Pasasella. Hienoja miehiä molemmat.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Mullakin oli muistikuva nimenomaan siitä parturoidusta tukkatyylistä Spede lempinimen taustalla ja pakko ilmeisesti uskoa kun Lassekin näin sanoo.

Askel aina eteenpäin

"Nyt on aika kuulla totuus edesmenneen viihteen monitoimimiehen Pertti Pasasen mukaan nimetyn Spede-lempinimen synnystä.

”Kun Pyörälä tuli B-junioreihin, teimme yhteisen parturoinnin, ja poika sai kulkea päivän Speden tukkamallissa”, Kukkonen muistaa."
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
20 vuoden jatkosopparia tälle kuninkaalle!!!
Vaikka ikää tulee mittariin niin pelikäsitys ja maalivainu on edelleen kovalla tasolla ja niistä kyllä tämmöiset kovat veteraanit tunnistaa. Toivotaan, että muutkin onnistuu tällä kaudella maalinteossa vaikka en toki Spedenkään huippukautta tehojen valossa huonona asiana pidä.

Ja jos tuonne nyt saataisiin vielä vähän ulkopuolista vahvistusta hyökkäykseen kokeneemman pelaajan muodossa niin sitäkin ilolla tervehtisin.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Pyörälältä kyllä väkevä startti kauteen, seitsemään peliin tehot 3+3. Vähän sitä mietti ennen kauden alkua että miten Pyörälä tulee pisteitä tekemään, koska kyllähän se aina mietityttää jos edellinen kausi on vaatimaton. Toki roolikin oli pieni, eipä siinä. Tehtaan takuu miehessä kyllä on sen suhteen että tekee vaikka unissaan n. 30 pinnaa kauteen, mutta veikkaan että kauden loputtua tuo pistemäärä on lähempänä 50 pistettä kuin 30 pistettä. Jos vaan terveenä siis pysyy.

Mutta ihan käsittämättömän hyvä pelaaja kokonaisvaltaisesti. Sanon että jopa kaikkien aikojen paras pelaaja joka Kärpissä on pelannut, kun siis puhutaan näistä jotka sen uran nimenomaan Kärpissä ovat tehneet. Sebastian Ahot ja Jussi Jokiset on asia erikseen, pelaajina toki Pyörälää vielä parempia mutta kyllähän heidän ura on tehty jossain ihan muualla.

EDIT:

No okei, toki Kari Jalonen antaa myös aika kovan vastuksen tähän. Viuhkola myös toki, mutta nostan kyllä Pyörälän Viuhkolan edelle koska ovat kuitenkin pelanneet samaan aikaan ja Pyörälä on kyennyt vielä vanhoilla päivilläänkin olemaan maajoukkuetason mies. Pikulla toki loukkaantumiset sotkivat, mutta kuitenkin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Spede nousi näköjään jo kakkoseksi Kärppien kaikkien aikojen maalipörssissä. Jos laskin oikein, Pyörälällä on nyt 160 osumaa Kärppäpaidassa kun tilastokärjellä Kai Suikkasella on 175 maalia.

Äkikseltään tuntuu, että Pyörälä nousee vielä tämän kauden aikana tuon tilaston kärkeen. Se ei vaadi enää kuin 16 maalia ja tuossa Heponiemen rinnalla pelatessa se ei ole homma eikä mikään, kunhan pysyy ehjänä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Nyt on rikkaan miehen mikapyörälä noussut Kärppien liigataipaleen kaikkien aikojen pistepörssin kakkoseksi ohi Kari Jalosen. Kokonaispisteet nyt 168+171=339. Ykkösenä tuolla listalla on luonnollisesti Jari Viuhkola, pistemäärä hänellä 119+266=385. Pyörälähän teki kahden vuoden jatkon joten eiköhän tuo ykköspaikka sitten lopulta päädy Pyörälän haltuun, kenties jopa ensi kaudella.

Maalipörssissä Pyörälä on siis kakkosena, 168 maalia tämän illan jälkeen kasassa. Kai Suikkanen ykkösenä 175:llä maalillaan. Tiukkaa tekee mutta tuo on vielä tällä kaudella tehtävissä. Vaatisi toki mielellään pari kahden maalin iltaan niin saisi kerralla vähän enemmän tuota kurottua.

Nämä tilastot tosiaan siis Liigan osalta, jos lasketaan ihan All Time -pisteet kaikilta sarjatasoilta niin siinäkin tilastossa Pyörälä itse asiassa nousi tänään yhden pykälän sijalle kuusi. Aiempi kutonen oli Sakari Palsola, molemmilla nyt 339 pistettä mutta Pyörälän maalimäärä 168 nostaa hänet Palsolan ohi jolla maaleja siis 147.

Kaikki sarjatasot huomioiden Pyörälä tuskin tulee ihan kärkeen nousemaan, ykkösenä on nyt Markku Kiimalainen ja pisteitä 456. Hänen ja Pyörälän välissä olevat Viuhkola (416), Jalonen (405), Pekka Arbelius (402) ja Suikkanen (344) ovat kyllä saavutettavissa kahden seuraavan kauden aikana, mutta Kiimalainen taitaa olla liian kaukana. Ellei Spede sitten vedä jotain 70-80 pisteen kautta ensi kaudella...

Mutta järjettömän kova jääkiekkoilija ja paita kattoon välittömästi uran päätyttyä on ainoa oikea ratkaisu. Toivottavasti myös nousee Kärppien kaikkien aikojen pörssikärjeksi. Tavallaan jotenkin niin Pyörälämäistä tämäkin, kaveri on oikeastaan hyvin vaivihkaa noussut tuonne kärkipäähän vaikka kaikki tietää miten hyvästä pelaajasta on kyse. Kaukalossakaan ei ole välttämättä se kaikkein säkenöivin pelaaja, mutta eipä Pyörälä paljon huonoja ratkaisuja tee.

Mieletön pelaaja.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Kärppien vakiohuoltajien Arto Pekkalan ja Aki Karjalaisen mukaan Pyörälä on istunut hyvin huoltoryhmään. Kärppäikoni reissaa yötä myöten bussilla varusteiden ja muun huoltoporukan mukana joukkueen lennellessä vieraspeleihin.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho paljasti, että Pyörälälle tarjottiin mahdollisuutta lentää joukkueen mukana, mutta hän halusi kulkea linja-autolla uusien kollegoidensa mukana.

–Mika on ihan viimeisen päälle oleva äijä näihinkin hommiin. Tekee kaiken huolella ja tuntuu, että itsekin saisin ottaa mallia siitä, miten varusteet laitetaan, Kärppien pitkäaikainen huoltaja Pekkala naurahtaa.

Pyörälän tehtävät rajoittuvat vielä ainakin toistaiseksi varusteiden kantamiseen, pelikassien purkamiseen ja kahvinkeittoon. Luistimien teroitusta tai vaikkapa Lasse Kukkosen B-junioriaikaisten hartiasuojien paikkailua ei parin viikon huoltokokemuksella ole vielä Pyörälälle uskottu.

–Hänestä on oikeasti todella iso apu meille Akin kanssa. Sarjat ovat kovia, voimia tarvitaan ja olemme saaneet uusia tarinoita bussireissuille. Mika on aikonut olla mukana niin kauan kuin reissuja piisaa, Pekkala iloitsee.
Lainaus: Kaleva 31.3.2019

Ei voi muuta kuin nostaa hattua. En voi kirjoittaa mitään, koska en löydä sopivia adjektiiveja kuvaamaan Mika Pyörälän suuruutta ihmisenä ja joukkuepelaajana. Paita kattoon, kun sen aika on.
 
Kyllähän tuo Pyörälä on kapteeni ilman C:tä ja A:ta. Oikwammin ehkä siltikin soturi joka näyttää esimerkkillä muille mitä on olla suuri osa joukkuetta tapahtui mitä tapahtui. Tämä jos jokin nostaa joukkuehenkeä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös