clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuolla HPK ja NHL:n työsulkua ketjussa (ja parissa muussakin) on keskusteltu Kerhon otteista ja siitä, mikä joukkueen pelissä oikein mättää. Ajattelin, että olisi ehkä hyvä avata ketju, jossa näitä asioita voitaisiin käsitellä laajemmin tai ainakin oikean otsikon alla.

Ylivoima taitaa olla se suurin murheen aihe tällä hetkellä. Taitoa löytyy niin hyökkäyksestä kuin puolustuksestakin, mutta silti yv-pelaaminen on luokatonta. Vedot puuttuvat useimmiten ja pyöritys on näennäistä.

Maalinteko NHL-maalivahteja vastaan on myös tökkinyt. Mitä olen Kerhoa tällä kaudella nähnyt, niin hyökkäykset noudattavat monesti mallia kiekko päätyyn ja perään. Vastustaja taas tulee suoraviivaisesti kiekon kanssa HPKn puolustus alueelle ja rakentaa tilanteet - esim. Jokerit, Lukko. Kerhon pelaajat turvautuvat liikaa siihen pörräämiseen. Maalintekosektorin ulkopuolelta harvemmin tehdään maaleja. Enemmän suoraviivaisia hyökkäyksiä, poikittaissyöttöjä, äijää maalille, ja reboundeja.
 
MIKA, he's the man with the midas touch

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
ET

ET:n panostus poikii isot kalat pleijareissa, eli ne ah niin kuuluisat erikoistilanteet. Ylivoimassa, niin se perkeleen kiekko pitää olla liikkeessä koko ajan äijältä äijälle ja pysähtyä vasta maalissa, noin kuvaannoilisesti ajateltuna. Eli kun porukka on niin liikkuvaa ja putki luistaa tasavoimin vastustajan ollessa kusessa, niin miksei sama toimisi YV:llä ja vielä tehokkaammin? Vastustajahan olisi ihan puhki kun saisi liikuteltua samaa nelikkoa jonkin aikaa.
Pohdiskelin vain, eri asia on toimisiko lainkaan käytännössä, mutta miksikäs ei? Kova liike ja etenkin kiekko liikkeelle ja sitä kautta laukaisutilanteisiin ja silloin kova ryysis maalille ja riparit sisään. Thomas ottaa kuitenkin kaikki muuten kiinni. Tai sitten pitää olla joku tyyliin Vujtek(velho) joka veivaa pari pakkia ja heittää kiekon maalin kulmalle Kucharcikille (Louhi/Rita) joka lyö kumin kaaliin..Tai jotain muuta mukavaa. Ja Tuukka maskiin niin on Gilipukillakin vähän enemmän työn sarkaa(kunhan paranee)!
 
"Jaffalan vertaaminen Rinkelinmäkeen on tietysti vähän sama, kun yrittäisi verrata Kiasmaa Louvreen." nimimerkki BitterX pohtii jäähalleja.

Daemon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Juventus, FC Slayer
Tuohon YV-pelaamiseen Klesla tuo varmasti aika paljon. Isokokoinen äijä, jonka vipuvarresta vissiin lähtee koko lailla kunnollinen veto. Näin olen antanut itseni ymmärtää... Vielä kun kerran (kuulemma) liikekin on isolle miehelle sujuvaa. niin a vot.

Muuten siitä YV:stä on puuttunut se kiekon ylöstuoja, poislukien Vode. Mustaa heitetään päätyyn, mutta harvemmin siihen omat ehtivät kontrolloidusti edes käsiksi. Maltti on valttia, ylivoimallakin.

Yllättävää on se, ettei Ritaa ole sen kummemmin käytetty yv:n nostajana, siis kiekon sisääntuojana. Niillä jaloilla kun oikein polkasee, niin siinä on melko moni liigakiekkoilija jo jäljessä...

Tosin mitään kummoisia kätösiähän Ritalla ei kylläkään ole.

Jotain pitäisi kuitenkin keksiä. Alkukauden erikoisvitja olisi mukava nähdä taas jäällä. Ja aiemmin erityisesti Immosen otteet yv-viivalla olivat lupauksia herättäviä, toivottavasti kuntoutuu pian samalle tasolle. Tarvetta olisi...

Toisekseen, etenkin pleijareissa, Kepan ongelmaksi saattaa muodostua se klassinen maalinteko. Kuka ne oikeasti sitten heittää, ne yksittäiset pynnäysmaalit, joilla loppupeleissä sijoituksia ratkotaan? Oma veikkaukseni osuu Riku Hahliin... Uskon nimittäin, että tärkeitä balastikmaisia osumia ratkaisevilla hetkillä tulee tekemään juurikin Riksa. Näin näin, minä.
 
Kauhee lämmi ja himoiso rällä.

JasonMiller

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Daemon
Toisekseen, etenkin pleijareissa, Kepan ongelmaksi saattaa muodostua se klassinen maalinteko. Kuka ne oikeasti sitten heittää, ne yksittäiset pynnäysmaalit, joilla loppupeleissä sijoituksia ratkotaan? Oma veikkaukseni osuu Riku Hahliin... Uskon nimittäin, että tärkeitä balastikmaisia osumia ratkaisevilla hetkillä tulee tekemään juurikin Riksa. Näin näin, minä.
Louhelle laitan minä rahani. Kaveri on ollut paremmassa kunnossa, kuin kaudella 02-03 ja silloinhan kaveri pelasi todella hyvin pudotuspeleissä.

Yv:lle voitaisiin kehittää kuvio, jossa HPK:n viisikko sirklaisi vastustajan neliön ympärillä peräkanaa saatanallisella vauhdilla ja aina edelliselle kiekon jättäen. Minuutin pyörityksen jälkeen vastustaja olisi totaalisen pihalla ja maalipaikka varma. Eli tälläisiä kiekko taskuun ja maalille kuvioita.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kerhon ratkaisijat pleijareissa?

Hahl, Hassinen, Louhi ja Voutilainen.

Hassisella, Louhella ja Voutilaisella on ainakin meriittejä aikaisemmilta kausilta. Velho oli jo Jokereissa yksi joukkueen parhaimmista pelaajista juurikin pudotuspeleissä. Louhi taas on ollut ainakin kahdesti Kerhon parhaimmistoa pleijareissa. Hassinen on kokenut kaveri ja osaa tehdä maaleja. Lisää vastuuta ylivoimalla.

Hahl on ollut hyvä NHLn pleijareissa, joten kyllä mieheltä voi odottaa hyviä otteita myös nytkin. Mäkkäri voi myös olla yksi "balastik".
 
MIKA, he's the man with the midas touch

M10

Jäsen
Näkisin Jani Ridan meidän joukkueen tärkeimpänä hyökkääjänä pleijareissa. Miehen pelityyli on kuin tehty tiukkoihin vääntöihin isokokoisia ja fyysisiä puolustuksia(Ifk, Lukko, Tps) vastaan. Laukaus Ridalla on ehdotonta kerhon eliittiä.
Hahlin ja Ridan tasoisia vääntäjiä ei kerhon rosterissa ole aiemmissa Jalosen aikaisissa pleijareissa näkynyt joten tämä on kyllä aiempiin vuosiin nähden ekstraa. Louhi ja Väisänen ovat köyhän miehen Hahl ja Rita, heistä siis pleijariväännöissä on myös hyötyä koska jonkinlaista (paska)maalintekotaitoa myös tältä kaksikolta löytyy.

Mutta kuka oikeasti ratkaisee pelejä kerholle pleijareissa? Ensimmäisen kerran neljään vuoteen meidän rosterissa ei ole yhtään sellaista pelaajaa joka imisi vastustajan huomion (Miettiset, Tuulola, Vujtek yms).
Upeaahan olisi jos sama tyyli jatkuisi kuin runkosarjassa, että kaikki kentät tasaisesti tekisivät maaleja. Pelkään silti pahoin että tämä trendi ei Hpk:lla tule kovissa peleissä jatkumaan. Päävastuu otteluiden ratkaisuun tulee lankeamaan kolmikolle: Hassinen, Voutilainen, Rita. Siinä kerhon taitavimmat maalintekijät ja parhaat laukojat.

Yv on pakko saada toimimaan. Erikoiskentät kasaan sanon minä. Nyt on loppurunkosarja vielä aikaa harjoitella uusia yv-kuvioita. Mielenkiintoista olisi nähdä esimerkiksi seuraavanlainen ykkös-yv-kentällinen:
Viivassa: Laamanen-Voutilainen
B-pisteiden välissä laukojan paikalla: Hassinen
Pelinrakentajana, ja Hassisen ruokkijana: Holden
Maskimiehenä ja välillä laitahyökkääjänä: Rita

Jos yv alkaisi tuolla porukalla toimimaan, ei meitä vastaan kannattaisi paljoa kakkosia ottaa. Hassinen teki muuten Tapparan paidassa tuolta paikalta Ojasen syötöstä aika monta maalia.
 
OOO
OO

rinkeli22

Jäsen
Erikoistilannepelaamisen on parannuttava, jos mielitään ah, niin kotoisen tuttua pronssimitalia jalompaa metallia saalistaa.. En lähde valmiita koostumuksia tekemään, mutta listaanpa avainpelaajia ylivoimapeliä varten.

Holden
- kuormittaisin rankasti yv-karkeloissa, koska siellä on kuitenkin sellaiset kädet, joilla ne tilaa avaavat syötöt pystytään antamaan. toistaiseksi tehot ylivoimalla säälittävät 1+1, mutta silti uskoisin tähän.

Voutilainen
- oikeastaan ainoa varteen otettava Holdenin stuntti, mutta käyttäisin enemmän hyvin ampuvana rightin pelaajana, joko neliön keskellä tai viivassa..

Keinänen, Laakkonen
- näitä käyttäisin sitten Holdenin paikalla toisessa yv-kentällisessä. Keinäsellä rauhallisuutta, mutta ei jäätäviä käsiä. Laakkonen yrittää usein liian vaikeaa, ja menettää helposti kiekon.

Hahl
- maskimies vailla vertaa. kestää iskut.

Mäkiaho
- maskimieheksi tai neliön keskeltä laukojaksi. jostain syystä käytetty aika säästeliäästi tässä roolissa tällä kaudella.

Laamanen
- tasokas leftin puolen yv-pakki. lämäri ei ole ainoa tapa laukoa.

Klesla
- nyt vielä arvailujen varassa, mutta mahdollisuuksia voisi olla pelata viivassa tai ehkä maskimiehenä.

Sicak, Immonen
- lopuista pakeista valitsisin ylivoimaan eniten Sicakia nopeuden ja syöttötaidon vuoksi, sekä Immosta laukaisuvoiman puolesta. Sicakilla myös juonikkutta ja hyvin ajoitettuja laukauksia, joiden ei tarvitse lähteä aina lämärillä.

Hassinen
- Hassisella nopeutta, voimaa ja hyvä laukaus.

Eniten kyllä huolestuttaa se, että kuka sitä peliä tekee? Holdeniin kääntyy odottava katse, vaikka toistaiseksi tulos ollut ylivoimalla surkea.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Viestin lähetti rinkeli22
Hassinen
- Hassisella nopeutta, voimaa ja hyvä laukaus.
Itse näkisin mielelläni Hassisen myös viivamiehen paikalla. Todella hyvä laukaus suoraan syötöstä miehellä. Sanoisin, että kertsin paras.
 
YV-spesialisti asuu mutsinsa luona. Aikuiset äijät asuu mutsinsa luona.

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti rinkeli22
Sicak, Immonen
- lopuista pakeista valitsisin ylivoimaan eniten Sicakia nopeuden ja syöttötaidon vuoksi, sekä Immosta laukaisuvoiman puolesta. Sicakilla myös juonikkutta ja hyvin ajoitettuja laukauksia, joiden ei tarvitse lähteä aina lämärillä.
Sicakin kohdalla voisi myös lisätä nousut viivalta. Kuinkahan monta maalia mies on tehnyt juuri oikean aikasilla nousuillaan?

Muutenkin aikalailla samanlainen lista kuin itsellänikin. Holden on ehkä se selkein vaihtoehto pyörittämään peliä, sen jälkeen tulevat Laakkonen, Voutilainen ja Hassinen, jonka pelinlukutaito on erinomaista. Hassinen on kuitenkin arvokkaampi maalintekijänä ja laukojana.

edit: e muuttui a:ksi
 
Viimeksi muokattu:
MIKA, he's the man with the midas touch

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Hassinen on kyllä nyt avainasemassa niin sanoakseni. Koko kauden ollut oikeastaan pimennossa, loukkaantuminen ym mutta myös ihan alussa oli vaisu. Parantaa peliään alati ja lopullinen tuleminen ajoittuu juuri ennen pleijareita ja sitten alkaa poiijjaat heilua verkko niin että pelottaa kestääkö se!
 
"Jaffalan vertaaminen Rinkelinmäkeen on tietysti vähän sama, kun yrittäisi verrata Kiasmaa Louvreen." nimimerkki BitterX pohtii jäähalleja.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy