Mikä meni vikaan?

  • 12 003
  • 100

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Viestin lähetti blackhawk
Kalervo Kummola on sabotoinut Suomen maajoukkueen toimintaa jo syksystä lähtien. Tulokset ovat nähtävissä. Sinänsä merkityksetön EHT sujui sekä pelillisesti että tuloksellisesti ennätysmäisen huonosti. Nyt MM-kisoissa Leijonat vaikuttivat enemmän kissanpennuilta kuin kissapedoilta.

Kalervo Kummolan pitäisi osata tehdä johtopäätökset ja erota tehtävistään välittömästi!

Pitkällä tähtäimellä Suomen kiekkoilulle olisi ollut eduksi hävitä Latvialle. Se olisi ravistanut kunnolla kiekkoilun todellisuudesta vieraantuneita Jääkiekkoliiton rakenteita. Kaikki ongelmat eivät tietenkään ole seurausta liiton johdossa käytävästä valtapelistä, mutta Kummola on niistäkin vastuussa.

Napakymppi! Tähän ei voi lisätä enää mitään.

Paitsi, että veisi vielä Kurrin ja Jutin mennessään.
 

KJR_63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa. LA Kings
Viestin lähetti Jääkoneenkuljettaja
"Kaksivaiheinen karvauspeli", ei enää.

Ei karvauspeli ole esteenä kiekolliselle pelille. Pelkällä puolustamisella kuitenkin hävitään joka peli.
Joukkue tarvitsee molemmat:karvauspelin ja kiekollisen hyökkäyspelin.

Shakin klassinen peliteoria, 100 vuotta vanha, sanoo, että peli voitetaan loppujen lopuksi hyökkäyksellä. Se voi päteä jääkiekkoonkin.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Jossain on vikaa, kun huomasin eilen olevani tyytyväinen Venäjän riepotellessa Suomea. Ja tuntui myös siltä, että oikeus voitti rankkareiden myötä ja olin siitä iloinen.

Vituttaa aina vuodesta toiseen katsoa näitä samoja kavereita, kun se on nyt "viime aikoina" nähty, ettei ole suurempia tuomisia kisoista ollut. Kokeilisivat jotain uutta välillä, ottaisivat välillä uusia kasvoja joukkueeseen. Helppohan se on sanoa, ettei esim. Kuhdalla, Saarelalla tai Hyvösellä oltaisi enempää maaleja tehty. Täytyy myös sanoa, että tuskin kauhean montaa vähempääkään. Kokeilisivat joskus, niin nähtäisiin.

Tämä helvetin Albanian jalkapallomaajoukkueelta kopioitu puolustustaktiikka on myös niin syvältä, että vastaisuudessakin toivon oikeaa kiekkoa pelaavien joukkueiden kurmottavan Suomea ja mieluummin oikein olan takaa. Ehkä sitten joku koodinimi "Erkka" herää ja huomaa, ettei tämä järjetön pelin rikkominen välttämättä olekaan ainoa keino. Kädet riittävät varmasti myös suomalaisilla, kun on olemassa tällaista toimintaa tukeva pelisysteemi ja riittävästi rohkeutta ja itseluottamusta tehdä jotain niillä käsillä. Itseluottamusta ja rohkeutta ratkaisuihin saadaan esimerkiksi nöyryyttämällä jotain joukkuetta (koodinimi: Latvia) selvin numeroin (koodinumero: 9-1).

Ei vaan otetaanhan ens keväänä taas villet ja tompat ja petut ja dokut ja muumit mukaan, vahvistetaan parilla kädettömällä koohottajalla ja imuri maaliin: ja hohoo, she on shiinä.

Et muuten Erkka sitten viitsinyt Markkastakaan kokeilla, sehän noita velivenäläisten vetoja torjui pitkin kautta aika hyvällä prosentilla. Satanan tunarit...
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Jaahans,

iltalehden mukaan henkilökohtaisilla ratkaisuilla pelejä kääntäviä pelaajia ei ollut. Erkka tietysti oli tästä huolestunut ja on päättänyt tehdä oikein analyysin asiasta.

Ei kiesus sentään, eiköhän tuo nyt jo ollut kaikkien tiedossa että nuo maalintekijät jätettiin kisoista kokonaan pois. Ei tuossa kyllä mitään erkan analyysejä tarvita. Eiköhän erkka olisi aika katsoa jo peiliin.
 

lightning

Jäsen
Viestin lähetti Yuppi

Et muuten Erkka sitten viitsinyt Markkastakaan kokeilla, sehän noita velivenäläisten vetoja torjui pitkin kautta aika hyvällä prosentilla. Satanan tunarit... [/B]

Markkasen näytöt ollaan kyllä MM-tasolla nähty. MM-2002 rl kisan saamattomuus ja MM-2004 muuten epävarmaa peliä. En olis uskonut häneen yhtään enempää. Tuppaa päästämään välillä vähän helpohkoja maalejakin.

Suomen maalivahtipelikin on mielestäni ehkä hiukan yliarvostettua. On tietysti paljon suomalaisia molareita päässy änärii pelaamaan, mutta kuitenkaan kenestäkään ei oo ollu koskaan pelastajaksi arvokisoissa! Ei edes Kipperistä.

Mutta onhan siellä tulossa maalivahti nimeltä Kari Lehtonen josta uskon ja toivon että hänestä tulisi tae sille että Suomikin voisi joskus jotain voittaa.
 

Lemmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Detroit Redwings, Arsenal
Ihme maalivahtien dissausta täällä jatkuvasti?

Kyllähän se on niin, että suomen puolustus anto ihan liikaa vapaita maalintekopaikkoja vastustajalle. Venäläisethän sai tulla melkein maalin eteen, kun oma puolustaja peruutteli aina perse edellä naamalle maskiin.

Hyökkäys se on joka suomella on muita maita jäljessä. Maalivahtia on helppo syyttä. 40 vetoa on merkki siitä, ettei suomen puolustus hoitanu tehtäviään hyvin. Liikaa vetoja tuli maalintekosektoreilta jatuvasti koko matsin ajan. Ihan ihmeellistä ettei tullu enempää maaleja edes.
 

Bemo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Jokipojat
Viestin lähetti lightning
Suomen maalivahtipelikin on mielestäni ehkä hiukan yliarvostettua. On tietysti paljon suomalaisia molareita päässy änärii pelaamaan, mutta kuitenkaan kenestäkään ei oo ollu koskaan pelastajaksi arvokisoissa! Ei edes Kipperistä.

Mutta onhan siellä tulossa maalivahti nimeltä Kari Lehtonen josta uskon ja toivon että hänestä tulisi tae sille että Suomikin voisi joskus jotain voittaa.
Olen aivan samaa mieltä. Myös luotto nimenomaan Lehtosta kohtaan on kova.
 

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
MIKÄ MENI VIKAAN ?

1.
Suomi teki liian vähä maaleja ja päästi liikaa omiin.

2.
Joukkueeseen ei valittu maalintekijöitä mm Saarela , Hyvönen, Jantunen , Niskala ja Jarkko Immonen.

3. Nupe ei päässyt maaliin.

4. Yksilöiden taitotaso oli Suomella huomattavasti muita jäljessä myös rohkeus haastaa vastustajaa ja mennä röyjkeästi maalille puuttui

5. Häviämisen pelko takaraivossa. Usko omiin vahvuuksiin ja kykyihin horjui.

6. Selkeä liideri puuttui.

7. Huono valmennus.

8. Uskallus puuttui koota joukkue ,jossa enemmän ensikertalaisia, nuoria ja nälkäisiä pelaajia.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Erkan pelisysteemeissä on se jatkuva vika, että oma peli on niin perhanan passiivista. Eilen Suomella oli aktiiviset vaiheensa, mutta pääasiassa maattiin syvällä ja odotettiin vastustajaa keskialueella. Voi taas esittää saman kysymyksen kuin joskus vuosia sitten (Erkka 20v. päävalmentaja), että miksi vitussa peliä pitää rauhoitella, kun se aktiivisena näyttää meitä hyödyttävän. Eilen jokainen kenttä sai painetta, kun kävi kiinni ylhäältä ja pelasi aktiivisesti. Jatkoaika oli Suomelta kisojen parasta kiekkoa.

Suomen kiekkoilijoiden taso on mitä on. Toivottavasti kehitystä tapahtuu. On kuitenkin huomattava, että Suomenkin materiaali riittää voittamaan minkä tahansa maan, kun valmennus on kunnossa ja pientä tuuria mukana. Ei se voitto eilenkään kaukana ollut.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Aika vähän on niitä pelaajia joita oltaisiin voitu valita valittujen paikalle.
Nimistä Kuhta,Immonen,Hyvönen ja Saarela on mielestäni Hyvönen ainoa jonka olisi ehkä voinut valita.
Muut ovat näyttönsä antaneet eikä niistä ole paljon jälkipolville kerrottavaa.
 
Viestin lähetti Yuppi
Kokeilisivat jotain uutta välillä, ottaisivat välillä uusia kasvoja joukkueeseen. Helppohan se on sanoa, ettei esim. Kuhdalla, Saarelalla tai Hyvösellä oltaisi enempää maaleja tehty.

Joukkuessahan oli nyt uusia kasvoja- kuten Viuhkola, Söderholm, Saravo, Pakaslahti ja ykkösmaalivahdiksi noussut Bäckström. Montako uutta pelaajaa sinne pitäisi ottaa, kun näkee jo nyt että SM-liigapelaajat ovat taidollisesti jäljessä maailman kärkeä? SM-liigan suhteen "Maailman paras kiekkosarja" esiintyy vain Mika Saukkosen vanhassa mainoslauseessa.

Tämä ei tarkoita, etteivät SM-liigassa ja Euroopassa pelaavat suomalaiset ole hyviä- vain sitä, että maailman huippupelaajat ovat vielä parempia. Esimerkiksi "aloitusspesialistina" yleisesti pidetty Pakaslahti hävisi säännönmukaisesti aloituksensa Yashinille ja play-offien ykkösmies Bäckström oli pujottelukeppi (Radio Suomea mukaillen) "Daitsukille ja kumppaneille".
 

Vipu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti mixu
Aika vähän on niitä pelaajia joita oltaisiin voitu valita valittujen paikalle.
Nimistä Kuhta,Immonen,Hyvönen ja Saarela on mielestäni Hyvönen ainoa jonka olisi ehkä voinut valita.
Muut ovat näyttönsä antaneet eikä niistä ole paljon jälkipolville kerrottavaa.

Parin satunnaisen maaottelun perusteellako noin sanot, vai ovatko näytöt olleet liigassa riittämättömät?
Eipä näistä kisoista kovinkaan monen jannun otteista jää hirveästi kerrottavaa jälkipolville, joten onko heidätkin kaikki nyt sitten nähty? Hehän ovat jo näyttönsä antaneet, eivätkä siis pärjänneet. Hienoa!
 

lihaani

Jäsen
Viestin lähetti iiron_troikka
Esimerkiksi "aloitusspesialistina" yleisesti pidetty Pakaslahti hävisi säännönmukaisesti aloituksensa Yashinille ja play-offien ykkösmies Bäckström oli pujottelukeppi (Radio Suomea mukaillen) "Daitsukille ja kumppaneille".

Kuriosositeettina mainittakoon Pakaslahden kaksi peräkkäistä aloitustappiota Latvian Ciprukselle. Siis tälle sentterille, jonka aloitukset Pelsuissa ja HIFK:ssä olivat lähinnä vitsi!

Yleisellä tasolla tämä kuvastanee itseluottamuksen puutetta. Jos ei uskota omaan tekemiseen edes sen vertaa mitä liigassa, niin vituiksi menee.

Korvien välissähän ongelmat ovat. Kun mailaa aletaan puristaa, niin silloin on porukkaa herätettävä. Curre Lindström teki sitä pehmeillä keinoilla ja Summanen kovilla keinoilla. Yks hailee, miten, kun vain edes yritetään saada porukkaan kyrpää. Se, että rivi pukuherroja seisoo penkin takana kun tinasotilaat, ei todellakaan riitä!
 
Re: Kaikille kenkää

Viestin lähetti Johannes

- Timo Jutila, siis häh. Älä lähre shinne kisoihin enää.

Siis häh. Tähän kaipaisin perusteluja. Mitä joukkueenjohtaja Jutila teki, että ansaitsisi saada potkut virastaan? En ole miehen ylimpiä ystäviä, mutta lätkäjoukkueeseen kuuluu myös joukkueenjohtaja ja käsittäkseni Putte on hoitanut hommansa vähintäänkin kohtuullisesti.

Jos joukkueenjohdosta pitäisi ihmisiä potkia pois niin alottaisin niistä miehistä, jotka ovat oikeasti epäonnistuneet.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Re: Re: Kaikille kenkää

Viestin lähetti Mängimies
käsittäkseni Putte on hoitanut hommansa vähintäänkin kohtuullisesti.

Raimo Summanen oli toista mieltä. Totesi vaan, ettei Juti ollut tehtäviensä tasalla.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Viestin lähetti iiron_troikka
Joukkuessahan oli nyt uusia kasvoja- kuten Viuhkola, Söderholm, Saravo, Pakaslahti ja ykkösmaalivahdiksi noussut Bäckström. Montako uutta pelaajaa sinne pitäisi ottaa, kun näkee jo nyt että SM-liigapelaajat ovat taidollisesti jäljessä maailman kärkeä? SM-liigan suhteen "Maailman paras kiekkosarja" esiintyy vain Mika Saukkosen vanhassa mainoslauseessa.

Ilmaisin liian epätarkasti, näitä uusia kasvoja voitaisiin ottaa hiukan vastuullisempiinkin rooleihin kuin kolmos- neloskenttään ja ynnä muut- pakeiksi. Puukäsiä on helppo ottaa karvausrooleihin. Näistä pelaajista ainoastaan Viuhkolalla olisi edellytyksiä ylempiin ketjuihin. Ja tuo Bäckström nyt sitten oli ja meni, ensi vuonna uusi yrittäjä, näinhän se menee..
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
MM-kisat 2006: Uudet lääkkeet nyt saatavissa hyvin varustelluista jääkiekkoliitoista. Nelivaiheinen maalivahtipeli ja karvauspeli yksi vaiheisena. Hyökkäyksen tavoitteena rintamahyökkäys kuutiona! No joo.

Joukkueena hävittiin ja parannettavaa jäi reilusti maalivahtiosastolle sekä hyökkäykseen. Puolustus toimi mielestäni enemmän kuin hyvin. Maalivahdit on haukuttu jo alimpaan helvettiin, joten jätän sen sikseen. Suomen peleissä korostettu maalivahdin onnistuminen kuitenkin kuulostaa ainakin näiden kisojen kohdalla hiukan oudolta. Jos joukkue ei osaa tehdä maaleja on maalivahti pelin osuus tavallaan liian suuressa osassa. Tällaisessa saamattomassa maalintekotilanteessa ja pelaamisen pelkotilassa tietenkin maalivahti saa helposti syntipukin roolin. Maalivahdin on korjattava kenttäpelaajien virheitä siivittääkseen joukkueensa voittoon, mutta hei, homma toimii myös toisin päin. Pelaajat voivat onnistumisillaan auttaa myös maalivahtipeliä ala Kanada, kuten joku jo mainitsikin.

Venäjä peli oli joukkueelta suurilta osin luokaton esitys ketään erikseen esille nostamatta. Kaksi maalia saatiin tuurilla ja kusessa oltiin suurin osa matsista. Pelit on tältä kaudelta ohi ja jääkiekkojännärit pääsevät myös lomille. Tottakai pelit katsotaan loppuun ilman otsasuonten pullisteluja.
 
Re: Re: Re: Kaikille kenkää

Viestin lähetti yellow
Raimo Summanen oli toista mieltä. Totesi vaan, ettei Juti ollut tehtäviensä tasalla.

Totta, ja myöhemmin selvisi, että yhden lennon kanssa oli ollut sekannusta. Jutila oli siis tehnyt inhimillisen erheen mikä ei johtanut mihinkään eikä heijastunut peliesityksiin World Cupissa, jonka aikana tämä tapaus siis sattui.

Tietääkseni näissä kisoissa ei lentojen kanssa ole sählätty. Ellei sitten Jere ole omasta tahdostaan jäänyt pois paluulennolta tutustuakseen paikalliseen kulttuuriin...

Ainiin, kuka Raimo Summanen?
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Kale oli urheiluruudun haastattelussa. Kaikki on hyvin. Erkka on hyvä, pelaajilla oli epäonnea ja Kale on hyvä. Ei syytä muutoksiin, tuloksia kyllä tulee, kun jaksetaan odottaa.
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
Mikäkö meni vikaan? Mikä ei mennyt vikaan, olisi parempi kysymys. Mutta listataan nyt hieman vikaan menneitä asioita.

Puuttui selkeä ykköskenttä. Kallio - Jokinen - Peltonen floppasi pahan kerran. Heihin kohdistettiin suurimmat odotukset, mutta kisat menivät täysin penkin alle tältä kolmikolta. Edes Jokinen ei mielestäni ollut hyvä.
Pärssinen - Kapanen - Hentunen oli ihan hyvä. Paremminkin olisi voinut mennä, mutta ei tänäkään vuonna. Selkeästi Suomen paras ketju, mutta ei riittänyt.
Hagman väläytteli useaan otteeseen, mutta ei saanut Westerlundilta todellista näytönpaikkaa. Muut pelaajat olivat pelkkää harmaata massaa, eikä heihin tullut kiinnitettyä huomiota sen erityisemmin. Ruutu tosin hoiti paikkansa mainiosti.
J. Jokinen pelaa tulevaisuudessa toivottavasti paremmin.

Puolustuksessa ei ollut yllätyksiä. Puolustus oli juuri niin heikko, mitä se paperillakin oli. Karalahti ainut, joka loisti, mutta tosipaikan tulleen hukkasi kiekon ja päästi Ovechkinin näyttämään taitonsa.

Maalivahtipeli oli hyvää, mutta huipulla ollakseen pitää senkin olla erinomaista. Ehkä Bäckström - Norrena- pari oli paras mahdollinen, mutta olisiko Markkasen pitänyt antaa näyttää? Ehkä.

Näistäkin kisoista jäi paljon jossiteltavaa. Toivottavasti Kummolla tajuaa, missä menee pieleen. Tuskin tajuaa, mutta aina on toivoa.
 

#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Datsjuk, VPeltonen,Liverpool, RealMadrid
Mitä???Oliko Jutilakin kisajoukkueen mukana?Miten voi joukkueenjohtaja olla niin näkymättömissä,että Suomalainen kiekkofani(minä) ei edes yhdessä haastattelussa TV:ssä miestä näe!!!
Aikoinaan Hexi Riihiranta oli aika näkyvästi kuvioissa mukana.
 

Jore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Olkku
Kale oli urheiluruudun haastattelussa. Kaikki on hyvin. Erkka on hyvä, pelaajilla oli epäonnea ja Kale on hyvä. Ei syytä muutoksiin, tuloksia kyllä tulee, kun jaksetaan odottaa.


Onneksi en nähnyt tuota haastattelua, olisi verenpaine noussut huolestuttaviin lukemiin.

Eli samalla hyväksi koetulla johtoryhmällä ilmeisesti jatketaan, hyvä juttu! Nyt on katseet suunnattava liittovaltuuston kevätkokoukseen ja ristittävä kädet.
 

manu 17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Canadiens, K-Vantaa, Arsenal
Taas kerran

Viestin lähetti Susi Mikkolainen
Erkan pelisysteemeissä on se jatkuva vika, että oma peli on niin perhanan passiivista. Eilen Suomella oli aktiiviset vaiheensa, mutta pääasiassa maattiin syvällä ja odotettiin vastustajaa keskialueella. Voi taas esittää saman kysymyksen kuin joskus vuosia sitten (Erkka 20v. päävalmentaja), että miksi vitussa peliä pitää rauhoitella, kun se aktiivisena näyttää meitä hyödyttävän.

Erkan joukkueet ei ole "koskaan" tehnyt paljon maaleja,ei Jokereissa ei 20v. ei....Venäjää vastaan tuli kaksi lahjamaalia vaikka tietysti aina kannattaa kokeilla.Erkkahan on tyytyväinen jos tasakentällisin ei mene omiin(kommentti 20-vuotiaiden hävittyä Sveitsille 3-0).Jokohan olisi aika alkaa hyökkäämään.Erkan mielestä hyvä hyökkäys lähtee puolustuksesta mutta kyllä hyökkäys on paras puolustus.En usko tulevaisuuteen kovinkaan valoisasti kun kaikista junnuistakin tehdään samanlaisia laidan sahaajia.TAITOA PELIIN,junnut höntsälle.
 

Grohl

Jäsen
Vika on siinä, että systeemi kusee. Vaihtoehto olisi laittaa koko systeemi uusiksi sieltä liitosta lähtien ja nämä ainaiset häviäjät pois kisoista(no offence, mutta eikö siellä aina näy samat naamat kyyneleitä vuodattamassa, kun tappion hetki koittaa?) Maajoukkue siis nuorennusleikkauksen eteen. Tästähän seuraa kuitenkin todennäköisesti pieni notkahdus ja saattaa olla, että parina vuotena tekisi tiukkaa selvitä edes puolivälieriin asti, mutta muutaman vuoden päästä muutoksen aallot olisivat tasaantuneet ja voisipa alkaa uuden maajoukkue sukupolven aika.

Tai sitten jatketaan tällä nykyisellä kaavalla, eli kisoihin Peltosen ja Nummelinin johdolla. Esitetään välillä ihan hyvää peliä, mutta ikinä ei voiteta mitään. Systeemin uudistamiseen liittyisi myös maajoukkueen valmennusportaan hienosäätö, mutta tätä taitaa olla turha odottaa tällä hetkellä, sillä Summaskohu ja liiallinen valmentajan vaihtelu estänee.

Olisiko aika tehdä pohjakosketus ja aloittaa uudenajan maajoukkueen luominen?
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Re: Re: Re: Re: Kaikille kenkää

Viestin lähetti Mängimies
Totta, ja myöhemmin selvisi, että yhden lennon kanssa oli ollut sekannusta. Jutila oli siis tehnyt inhimillisen erheen mikä ei johtanut mihinkään eikä heijastunut peliesityksiin World Cupissa, jonka aikana tämä tapaus siis sattui.

Jutila floppasi täydellisesti myös maajoukkueen tiedottajana. Liekö käsi jäänyt faxiin jumiin tmv.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös