Mieleisin kansallislaulu

Hienoin kansallislaulu?


  • Äänestäjiä
    98

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Ole hyvä ja lue avauspostaus ennen kuin äänestät!


Tuli kuunneltua youtubesta Britannian ja Saksan kansallislaulut ja sain idean tehdä tämmöisen pienen gallupin. Itse oon tykästynyt joihinkin kansallishymneihin. Yleensä näitä kuulee urheilutapahtumissa ja osa on kyllä todella hienoja. Jää Suomen vastaava mielestäni aika monelle kakkoseksi.

Todettakoon sen verran, että äänestykseen ei millään voi laittaa kaikkien maiden lauluja, joten osa on jätetty luonnollisesti tästä syystä pois. Ehdokkaina ovat maita, jotka ensimmäisinä tuli minulle mieleen. Jos haluamasi ehdokas puuttuu listasta äänestä kohtaa "joku muu, mikä?" ja kerro mielipiteesi.

Tässä vielä ehdokkaiden biisit, jotka löytyy youtubesta:

Iso-Britannia
Saksa
Ruotsi
Norja
Tanska
Venäjä
Sveitsi
Suomi
Kanada
Yhdysvallat
Intia
Kiina
Japani
Brasilia
Italia
Espanja
Portugali
Ranska
Puola
Tsekki
Slovakia
Slovenia

Monista biiseistä löytyy myös eriversioita, joten niitä voi halutessaan etsiä ite youtubesta tms. Itse en jaksanut etsiä kaikille maille instrumentaalisia versiota, kun laulettujakin versioita on hienoja.

PS. Aiheesta voi keskustella ihan vapaasti muutenkin. Mä kirjoittelen omasta mielipiteestäni erilliseen postaukseen sitten ja jätän tämän avauksen tämmöiseksi.
 

Ralph

Jäsen
Venäjän kansallislaulu on hienoin kappale mitä on koskaan tehty. Vastaan siis Venäjän ja koen, että kaikki muut vastaukset on väärin.
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Mä tykkään paljon Saksan kansallislaulusta. Siinä on jotain ns. mahtipontista ja melodia miellyttää paljon omaa korvaa, joten ääni Saksalle. Myös Britannia on ihan jees.

Näistä hieman erilaisista verrattuna euroopan maiden biiseihin täytyy kyllä antaa kunniamaininta Brasilialle ja Intialle. Hienoja biisejä molemmat.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
1. Neuvostoliitto

2-4. Ranska, Saksa, Kanada
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kansallishymneissä mahtipontisuus uppoaa minuun kuin kuuma veitsi voihin, joten ei tarvinne kauheasti miettiä ja pohdiskella vastausta antaessani - Venäjä Neuvostoliiton perillisenä on ehtodon ykkönen.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vastaan "Kanada". Tähän vaikuttaa paljolti etenkin Canadiensin kotipeleissä laulettu ranskapainotteinen versio. Jotenkin siitä kylmät väreet tulee.
Maamme-laulu on tietenkin asia erikseen, mutta mielummin kuulisin kansallishymninämme Jääkärimarssin, joka tuo nuo mainitsemani väreet pintaan joka kerta. Vaikka ei sisälläkään sanaa "pohjoinen" </hymio>
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Pohdin pitkään Ranskan, Italian ja Brasilian välillä ja päädyin lopulta Brasiliaan.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Vastaan Kan.. eikun Kazakhstan!

Tarvitseeko edes perustella miksi?
 

MVP8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mä tykkään todella monesta kansallislaulusta. Parhaiten uppoaa Saksan, Venäjän, Ranskan, Kanadan, Ruotsin ja Yhdysvaltojen laulut. Ja näistä kun joku piti valita niin äänestin Saksaa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Saksa, mutta moni muukin maa on hyvällä biisillä liikkeellä. Suomi sijoittuu nykyisellä hymnillä ihan kivasti, mutta Finlandialla pääsisi jo kärkikamppailuihin.
 
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia, Jukan haamu 3.0
Jos Suomen kansallislaulu olisi Finlandia alusta loppuun, niin Suomi olisi ykkönen. Nyt vastaan kuitenkin 'God save the Queen'. Saksa myös jees. Ja miksei neukuillakin, ja jenkeillä. Ruotsi lähinnä vituttaa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
Allons enfants de la patrie eli Marseljeesi. Mukavan melodinen ja hilpeä ja soi riittävän ripeällä rytmillä.
 

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, HKH & HPK
Oi suuri ja mahtava Neuvostoliitto.
 

kiwipilot

Jäsen
Pernaveikon kanssa samoilla linjoilla eli Uusi-Seelanti. Kakkosena Kanada. Iivanoilla myös komea hymni, ties vaikka jonkun vuoden päästä saadaan nauttia siitä ihan omasta takaa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuvailemattomat linkit
Eikös Jokereiden peleissä tulla kuulemaan Venäjän kansallislaulua tästä lähtien enemmän kuin itsenäistymisen jälkeen yhteensä Suomessa? kiwipilotin spekulaatio ei ole siis kovin kaukaa haettu, rotta-Putinin tahmaisen propagandaliigan ulotettua ihraiset lonkeronsa tännekin.

Noin biisinähän "suuri ja mahtava" on ihan hieno. Mut Saksan hymni on myös hieno ja Maamme myös.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Euroopan Unionin tunnushymni Ode an die Freude. Jos ei lasketa, niin Saksan, Venäjän ja Ranskan kansallislaulut.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Suomen biisi on aina ykkösenä ja savolaisten laulu kakkosena, mutta jos juhlallisinta muuta hymniä etsitään niin Japanin "Kimijanjo" ( Kirjoitusasu ei taida olla ihan tässä oikein) on harvinaisen juhlava kappale varsinkin alkuosassa. Ranskan marseljeesihan nyt on jo yleinen instituutio juhlallisuudessa, mutta tämä japanin kaunis kansallislaulu on kyllä todella hieno.
Japsit kuuntelevat sitä aina syvän vakava ilme naamavärkillään joten se lisää itämaisia fiiliksiä.
Koska Japani on melkein savon naapurissa me ymmärrämme teitä japanilaiset.
Lisäksi Sushi ja Kalakukko ovat lähes sukulaisruokia, ajattelin risteyttää niistä vielä hauraan elämäni loppumetreillä sushikukon kunhan KalPa on taas pleijareissa noin 20 vuoden kuluessa.

BANZAI ! X ( )
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Tšekin hymnin melodia on kaikessa monimutkaisessa yksinkertaisuudessaan voittaja. Erityismaininta tulee siitä, että edesmenneen Tšekkoslovakian hymni oli kaikessa yksinkertaisuudessaan Tšekin ja Slovakian hymnit peräperää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös