Metallica-keskustelu

  • 700 275
  • 3 708

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Cliff oli sitten asia erikseen, sehän sävelisi esim Orionin kitaraosuudetkin pääosin itse (bassolla). Jos hän ei olis menehtynyt niin bändi olisi täysin erilainen. Jampat kertoneet myöhemmin että Cliff ei olis koskaan hyväksynyt "tätä ja tätä".
Ymmärtääkseni Burton oli äärimmäisen lahjakas kundi, joka jopa tuhlasi itseään Metallicassa. Ainakin hän on juuri se jätkä, jonka kanssa tuosta originaalibändistä mieluiten kävisin kaljoilla. Ymmärsi jopa Lynyrd Skynyrdin päälle, eikä välittänyt vittujakaan siitä miltä hevibändin jäsenen pitäisi näyttää. Veti vaan menemään 70-luvun trumpettilahkeissaan.

No eihän tuo nyt mikään ylläri nyt sinänsä ole että bändin laulajakitaristi on se tärkeämpi jamppa, vaikka Larsilla on oma isokin roolinsa. Mutta kyllä se laulaja(+kitaristi) nousee aina rumpalin edelle, paitsi ehkä jossain The 69 Eyesissa.
Suomen Sisters of Mercy, ja huono sellainen. Andrew Eldritch osaa sentään laulaa ja tehdä biisejä.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Herranjumala. Kaveri menee vieroitukseen ja bändin taru muka siinä. Itse näen että tulevat vahvempana päk. Muistutan että muuan Bruce Dickinson palasi syöpänsä jälkeen lavoille.

Hienoa että meni hoitoon jotta ei tilanne pahene.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Aika tiukka uutinen, tuli juuri aikaisemmin tällä viikolla katsottua pätkiä tuosta Some Kind of Monster -dokumentista. Tuli kyllä yllätyksenä, James on kuitenkin fyysisesti hyvässä kondiksessa ikäisekseen, mutta nuo addiktiot ovat pahoja ja niiden kanssa painitaan kyllä koko loppuelämä.

Toivottavasti James saa asiat kondikseen. Eihän tuosta ole tietääkseni kerrottu, että James olisi retkahtanut uudestaan, mutta kenties viinapiru alkoi koputtelemaan takaraivossa. Oli miten oli, toivottavasti James palaa entistä vahvempana takaisin ja toivottavasti tarina saa vielä jatkoa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihmeellistä jeesustelua. Jotkut dokaa jatkuvasti eikä lopeta välillä, eikä niiden juomisesta mitään juttua tehdä. Sitten kun dokaat, lopetat ja myöhemmin dokaat taas, niin hirveä hysteria. Joo, aikuinen ihminen saa juoda tai olla juomatta. Stop the press, James otti kaljan!

Ei taida sullakaan mitään tietoa ottiko se yhden kaljan vaiko vetikö perunasäkillisen kokaiinia.

Ymmärsi jopa Lynyrd Skynyrdin päälle, eikä välittänyt vittujakaan siitä miltä hevibändin jäsenen pitäisi näyttää

Metallica nyt on Burtonin jälkeen coveroinut Gary Rossingtonin kanssa Lynyrdiä, eli ei se Skynyrd fanitus ollut pelkästään Cliffin juttu.
 

Morgoth

Jäsen
Mitä on tapahtunut? Niin kauan Hetfield on ollut koskematta väkijuomiin (tai ainakin siinä oletuksessa on oltu), että ihan noin vaan en usko Jamesin ryntäävän liuottimien äärelle.

Tiedotteessa taisi lukea "James has been struggling with addiction on and off for many years" eli ei nämä viime vuodetkaan kenties ole mitään ongelmattomia olleet, vaikka ulospäin ei mitään näkynyt? Onko ongelma juuri alkoholi vai joku muu niin sehän ei käy ilmi, mutta ehkä parempi pitää se vain lähipiirin tietona.

Kenties keikkatahti on ollut myös hieman kova mikäli kaikki ei ole ihan kunnossa, vaikka kai viime vuosina kuitenkin hieman vähentäneet ja yrittäneet helpottaa että äijät ovat vain muutaman viikon putkeen poissa kotoa ja sitten kotona taas pari viikkoa ennen seuraavaa. Luulisi, että tuo käy raskaaksi ellei sietämättömäksi, jos olet jostakin 1980-luvulta asti tehnyt tuota lähes tauotta eikä kaikki ihan kunnossa.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Todella yllättävä juttu. Toivottavasti James saa homman taas skulaamaan.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Kaikki ovat varmoja, että alkoholi on ongelma, vaikka mainitaan vain addiction. Metallica ja Papa Het tulevat takaisin entistä vahvempina.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
No voi perhana, hyvä että menee katkolle. Ei ole bändin taru loppu tosiaankaan.
Suoraan sanoen hämeenlinnassa olin vähän ihmeissäni miten Hetfield näytti niin käyrältä. Viinan perkele.

Hetfield heittelee riffit, joskus Kirk ja Lars sitten sovittaa...sovittaa myös rummut. Aikalailla Lars seurailee biisin melodioita.
Ei aivan Bonzon lailla mutta kyllä joo. Suosittelen että jos jostain löytyy metallican biiseistä pelkät rumpuraidat.
Lars heittää hienoja vetoja, ei todellakaan mikään perusbiitin jauhaja.

Cliff oli huikea tyyppi, soittajana tietysti ja myös biisien tekijänä. Oman tien kulkija.
Muistan sen päivän edelleen kun kaveri tuli kertoon onnettomuudesta. Ei vain ollut tietoa kuka menehtyi.
Metallica oli silloin se kovin, Puppets oli ilmestynyt ja sitähän poijjaat vähän luukutettiin.

Näin pumpun ekaa kertaa sitten parisen vuotta myöhemmin Justice for all-kiertueella. Eipä ollut Cliff enää mukana.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Olen ymmärtänyt, että Lars on kuitenkin juuri se, joka noista biiseistä on tehnyt "Metallicaa". Hetfield on toki riffien isä, mutta Lars sitten tavallaan se äiti, joka synnyttää, kasvattaa ja hoivaa niistä lopputuotteen. Jos nyt asioita kärjistetään.

Tämä Larssin jatkuva vähättely on niin väsynyttä paskaa kuin olla ja voi.

Ja eihän se Metallica tosiaan yhteen tai kahteen katkolle menoon kaadu. Sehän voi olla jopa niin, että ilman Metallicaa se korkki vasta narahtelisikin.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Pari kyyneltä vierähti tosiaan. Hitto että se unforgiven 3 meni tunteisiin ja kovaa (hyvällä tapaa). James ilman kitaraa ja sydämellä tuli. Monessa muussakin biisissä itsellä pamahti tunteet pintaan.

Oli outo kokemus mutta erittäin hienolla tavalla!

Jos jotain negaa pitää sanoa niin vähän vitutti olla ainoita joka heilui tuolissa. Toki en nyt taakse katsellut. Loppuen lopuksi sitten en vaan jaksanut enää välittää mitä muut tekee tai ei tee.
 
Viimeksi muokattu:

Morgoth

Jäsen
Pari kyyneltä vierähti tosiaan. Hitto että se unforgiven 3 meni tunteisiin ja kovaa (hyvällä tapaa). James ilman kitaraa ja sydämellä tuli. Monessa muussakin biisissä itsellä pamahti tunteet pintaan.

Ktulu, Outlaw Torn, Unforgiven 3 (tämä ehkä parhaiten, kun ehkä osui vähän turhankin kipeästi tähän tilanteeseen) sekä Pulling Teeth jäivät ehkä parhaiten mieleen tai tekivät suurimman vaikutuksen. Täytyy kyllä sanoa, että pidin siitä sinfoniaorkesterin ensimmäistä biisistä. Pitääpä taas tutustua vähän tohon klassiseenkin tai löytää jotain tuon tyylistä (saa ehdottaa, jos joku tietää).

James oli aika pöhöttönyt (90-luvun lookki ja tavat palanneet?), joten eiköhän se viina ole vähän liikaa maistunut. Toivottavasti saa itsensä kuntoon.

Mielenkiintoinen kokemus kyllä kaikkineensa.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Sinfoniaorkesterin sovitukset olivat kyllä parempia kuin ensimmäisellä S&M:llä. Uusissa oli tehty suoraan järkevämmät sovitukset ja vanhoja viilattu. Kitarariffeille annettiin tilaa ja orkesteri ei kokoajan vetänyt päälle jotain Dallas-themeä eri sävellajista.

Kitarat kuulostivat munakkaalta ja Jamesin laulu toimi - mikä oli mukava juttu, kun välillä äänensä on kuulostanut aika ohuelta YouTubeen pistetyillä virallisilla livevideoillakin. Bassoa ei kauheasti seasta erottunut kuin parissa kohdassa. Larssi veti toki larssismifillejään, mutta ei mitään mikä olisi pistänyt häiritsemään. Tai no, se ärsytti, että Wherever I May Roamissa kompin käynnistyessä ei voinut vetää niitä basareita siten kuten levyllä (simppeli juttu ja varmasti osaa soittaa vaikka kuinka soittotaitojaan arvostellaan - jätti vain soittamatta). Kirkin sooloilut menivät välillä vähän sinne päin.

Mielenkiintoisin kohta taisi olla peräkkäin tulleet Jamesin + sinfoniaorkesterin The Unforgiven III, All Within My Handsin akkariversio ja (Anesthesia) - Pulling Teeth (jos bassosoolosta saa yhden keikan kohokohdista, niin se on aika hyvin vedetty se). Muita kohokohtia oli ainakin The Outlaw Torn ja The Day That Never Comes.

Iron Foundry oli kyllä aika turha, ainakin tuolla Metallica-sovituksella. Etenkin se mitä Kirk siinä soitteli kokoajan... Olisivat vetäneet klassisista biiseistä tuon tilalla vaikka Gustav Holstin Marssin! Niin ja siinäpä sitä muuten suositusta @Morgoth.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
En ole mikään bändin fani varsinaisesti ja arvostan pumppua kovasti kuitenkin. Harmittavaa kuulla Jamesin tilanteesta, tuo on vaikea elämänmittainen sairaus, mutta hän sai itsensä 15 vuodeksi kuiville, niin varmasti pystyy siihen taas, joskin itsestäänselväähän se ei ole. Onnea matkaan ja pikaista toipumista.

MetallicaTV on mahtava, samaa tasoa some-kanavista (joita tiedän) on vain Def Leppardilla. MetallicaTVn kautta olen kesän kiertueen pätkiä katsellut ja en ole huomannut Jamesin otteissa kyllä huomautettavaa tai viinakenoista asentoa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Par´aikaa on käynnissä Metallican tiedotus ja aiheena on se, että bändi esiintyy kesällä-alkusyksystä 2020 viidellä amerikkalaisella festarilla soittaen kullakin kaksi eri settiä kahtena eri iltana. Eli headliner-slotti kertaa kaksi kertaa viisi festaria. Tapahtumien järjestäjä on Danny Wimmer Presents. Twitterlandia hieman ihmettelee asiaa, kun James on vasta aloittanut vieroitushoitonsa. Ilmeisesti usko on kuitenkin, että mies palaa kesäksi sorvin ääreen.


 
Viimeksi muokattu:

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
En usko että suunnittelevat tuollaista ilman selkää tietoa jamesista.

Eiköhän ukko mennyt ennaltaehkäisevästi hoitoon. Hyvä veto jos noin oli.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
En ole mikään bändin fani varsinaisesti ja arvostan pumppua kovasti kuitenkin. Harmittavaa kuulla Jamesin tilanteesta, tuo on vaikea elämänmittainen sairaus, mutta hän sai itsensä 15 vuodeksi kuiville, niin varmasti pystyy siihen taas, joskin itsestäänselväähän se ei ole. Onnea matkaan ja pikaista toipumista.
Ei se mikään sairaus ole. Flunssa on sairaus, syöpä on sairaus, psykoosi on sairaus, kuppa on sairaus. Ne iskevät ihmiseen pyytämättä (paitsi tavallaan jälkimmäinen). Juoppous ei ole sairaus. Ei mikään bakteeri tai virus käske ihmistä kävelemään viinakauppaan ja ostamaan pulloa. Se on oma valinta. Sairauteen vetoaminen on säälittävää. Voit olla ostamatta sitä lekaa, flunssalta et ehkä voi välttyä. Siinä on sairauden ja ”sairauden” ero.
 

Morgoth

Jäsen
Ei se mikään sairaus ole. Flunssa on sairaus, syöpä on sairaus, psykoosi on sairaus, kuppa on sairaus. Ne iskevät ihmiseen pyytämättä (paitsi tavallaan jälkimmäinen). Juoppous ei ole sairaus. Ei mikään bakteeri tai virus käske ihmistä kävelemään viinakauppaan ja ostamaan pulloa. Se on oma valinta. Sairauteen vetoaminen on säälittävää. Voit olla ostamatta sitä lekaa, flunssalta et ehkä voi välttyä. Siinä on sairauden ja ”sairauden” ero.

Alkoholismi (linkki duodecimin terveyskirjastoon) on luokiteltu ihan virallisesti sairaudeksi olit mitä tahansa mieltä siitä itse niin se on virallisesti sairaus. Täällähän oli joku alkoholismiketjukin jossa varmaan aiheesta voi vääntää enemmänkin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Evil

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Alkoholismi (linkki duodecimin terveyskirjastoon) on luokiteltu ihan virallisesti sairaudeksi olit mitä tahansa mieltä siitä itse niin se on virallisesti sairaus. Täällähän oli joku alkoholismiketjukin jossa varmaan aiheesta voi vääntää enemmänkin.
Tähänhän kaikki nyyhkyt aina vetoaa. Tervetuloa vääntämään. Vittu ihmisellä on vapaa tahto, eikä mikään sairaus juota kenellekään kossua, piste.

Anteeksi perhe, join kaiken ja pelasin auton ja talon mutta olen sairas, ymmärtäkää minua, nyyh nyyh...

Olen kuullut kaiken tämän jo moneen kertaan. Ei mene läpi. Aikuisella ihmisellä on valinnan vapaus. Minä juon viinaa, koska pidän siitä. Kännissä on kivaa. Välillä en juo, mutta en vieritä syitä juomisestani mystiselle ”sairaudelle”. Joka näin tekee, on halveksittava paska.
 
Viimeksi muokattu:

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
@Evil kyllähän se addiktio on sairaus, vai sanotko samalla että kaikki mielenterveyteen liittyvät sairaudet ovat "sairauksia". Se mihin addiktio vie on mitä sairainta, vaikka valinnanvara henkilöllä onkin.

Kenenkään alkkiksen päätä en silittele tai sano että kyse olisi samanlaisesta tapauksesta kuin jossa ei voi valita. Mutta samassa kun itse on nähnyt minkälainen demoni siitä voi kasvaa, niin en myöskään voisi todeta että kyse on vain helposta normaalista arkisesta valinnasta henkilöille, joita tuo vitsaus piinaa
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
@Evil kyllähän se addiktio on sairaus, vai sanotko samalla että kaikki mielenterveyteen liittyvät sairaudet ovat "sairauksia". Se mihin addiktio vie on mitä sairainta, vaikka valinnanvara henkilöllä onkin.

Kenenkään alkkiksen päätä en silittele tai sano että kyse olisi samanlaisesta tapauksesta kuin jossa ei voi valita. Mutta samassa kun itse on nähnyt minkälainen demoni siitä voi kasvaa, niin en myöskään voisi todeta että kyse on vain helposta normaalista arkisesta valinnasta henkilöille, joita tuo vitsaus piinaa
Ei hullu osta mistään pöpikaupasta hulluutta ja kaada sitä päähänsä. Juoppo ostaa pullon ja juo sen. Oma valinta. Jos ei halua olla kännissä, ei osta viinaa. Mikä tässä on niin vaikeaa?
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oma valinta. Jos ei halua olla kännissä, ei osta viinaa. Mikä tässä on niin vaikeaa?
Samanlainen juttu kenties kun joku kirjoittaja potkitaan pois keskustelupalstalta, niin toinen jäsen ilmoittaa ettei kirjoita kunnes potkitun oikeudet on palautettu. Mutta kirjoittaa silti.
 

Morgoth

Jäsen
Olen kuullut kaiken tämän jo moneen kertaan. Ei mene läpi. Aikuisella ihmisellä on valinnan vapaus. Minä juon viinaa, koska pidän siitä. Kännissä on kivaa. Välillä en juo, mutta en vieritä syitä juomisestani mystiselle ”sairaudelle”. Joka näin tekee, on halveksittava paska.

Oletko kännissä vai alkoholistin lapsi tai muuten alkoholismista joutunut kärsimään? Otan osaa, jos olet. Mitäpä hirveän hyvää alkoholisteista voisi sanoa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Metallica julkaisee maanantain ja tiistain välisenä yönä viikoittain vanhan live tallenteen YouTube-tilillään. Pari viikkoa sitten se oli Irlannin keikka viime kesältä, viime viikolla Pariisin keikka kahden ja puolen vuoden takaa ja ensi yönä olisi tulossa Kööpenhaminan keikka kesältä 2009.

Parhaillaaan soittelen tuota Pariisin keikkaa, taltiolla on mukana kuusi uusimman levyn biisiä ja hitto että se todistaa bändin olevan kova vielä 2010-luvullakin.

Pitää muistaa heti huomena tarkistaa tuo edellisen levyn Death Magneticin kiertueelta tallennettu liveveto.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös