Mestiskarsintasarja kevät 2010

  • 79 610
  • 336

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Jep. Tänään nähtiin Raksilassa mestiskiekko vastaan suomisarjakiekko. Ennen sarjaa pelkäsin että jo Hekiä vastaan meno olisi tällaista mutta onneksi se klaarattiin joten etelän kiertueelle jää ratkaisu, käy Rovaniemellä miten käy.

Tuolla pelillä Roki kyllä säilyttää sarjapaikkansa ja hyvä niin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kohtalaisen selviä lukemia tänään. Ja itse ainakin olin ennakkojuttujen perusteella siinä käsityksessä, että alakerta on TuusKin suurin vahvuus. No, vaivaiset 19 päästettyä kolmeen peliin. Ja runkosarjassa moitteita saanut Anton Kokkonen ollut kovassa iskussa.

Jumalauta, 2500 katsojaa Oulun nro. 2 kiekkojoukkueen pelissä! Aika uskomaton juttu, kun samaan aikaan jääpallon finaalipeli kymmenen metrin päässä.

Ouluhan on kiekkokaupunki, mutta silti melkoisen yllättävät luvut. Suomi-sarjassa ei kai tonnin rajakaan kovin usein paukkunut rikki?
 

James_M

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Laser, Jari Viuhkolan paluu, Kärpät
Hieman mietitytti K-Laserin mieltymys hitaisiin viivelähtöihin ja niiden toimivuuteen ennen peliä, kun painetta tulee koko ajan ja kovalla riskillä. Ei onnistunut tänään lainkaan, kun kukaan ei pystynyt pelaamaan rennosti. Oululaisten kannalta täytyy toivoa, että vieraissa peli kulkee samaan malliin kuin aiemmin. Tylyn ynseällä vieraskiekolla ilman kotiyleisön paineita pisteitä saattaisi pohjoisesta tulla, mutta kaiken täytyy toimia paremmin kuin tänään. Nyt on ainakin tiedossa se, että miten Rokin peliin täytyy vastata ja millaisella työnteolla pisteistä voidaan tosissaan tapella. Kankaanranta on ansainnut näyttöpaikan lauantain peliin, kun Norja ei ole enää 100% ja Mattilan voisi jättää pois Rovaniemen pelistä. Etelän kiertueelle sitten mukaan. Tosin ei Norjalla ollut tänään sanomista Rokin maaleihin, sillä sen verran puolustuksessa perseiltiin ja tarjottiin paikkoja.

Ouluhan on kiekkokaupunki, mutta silti melkoisen yllättävät luvut. Suomi-sarjassa ei kai tonnin rajakaan kovin usein paukkunut rikki?
Itse optimistisesti toivoin noin 1800 henkeä tänään. SS:ssa HCK:ta vastaan oli yli 1200, tosin ilmainen sisäänpääsy ja silloin oli hallilla lapsiperheille suunnattu karnevaalipäivä. Nyt karsinnoissa on menty yli tonnin aiemmissa kotipeleissä vaikka tiketit ovat kalleimmillaan.
 
Viimeksi muokattu:

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Joo ei siinä epäselvyyttä jäänyt. Roki sai hyvän alun ja peli oli taputeltu 14min pelin jälkeen. Ei Rokikaan ihmeitä esittänyt ja varsinkin YV oli sillä lähes luokatonta, mutta KLaserin järkyttävä oman pään peli 5-5 vastaan tarjoili lähes ilmaiset pisteet Rovaniemelle. Tästä pelistä tuli mieleen se SS peli Tuuskia vastaan. Laser oli yhtä huono kuin silloin. Aku - Appel ja Backman olivat tänään turistiosastolla ja lähestulkoon heikoin hyökkäyskenttä. Tämä ketju päästi Rokin tekemään todella helposti 0-3 toisen erän alkuun, joka viimeistään tappoi tämän pelin. Haluan uskoa, että Klaser pystyy lauantaina Rokin haastamaan astetta fiksummalla oman pään pelillä. Rokin pörräyspeli on kyllä myrkkyä KLaserille. Hekin pelitapa sopii paljon paremmin.
 

Ärräpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
KiLa-RoKi

No niin.

Ottelun alkuminuuteista lähtien peli pyöri Laserin päädyssä, muutamaa lyhytkestoista poikkeusta lukuunottamatta. Laserin pelinavaukset olivat hitaita, ja tilan puutteen paineessa kiekko ei meinannut löytää oman kaverin lapaan millään.

RoKi antoi kovasti painetta kokoajan, ja aika ja tila otettiin vastustajalta pois. Todella hyvällä asenteella sininen oli tänään liikkeellä, ja hätää ei ollut oikeastaan missään vaiheessa. Kovasti mainostettu Laserin ykkönen ei saanut mitään aikaiseksi. Upnorth tuossa aiemmin jo mainostikin että kun vastus koventuu, niin kuoripoikiahan suurin osa tuossa taitaa olla.

En oikein kyllä jaksa uskoa että Laser kykenee tämäniltaista tasoeroa kirimään kiinni millään lauantaihin mennessä. RoKi luisteli kirjaimellisesti Laserilta jalat alta.

Harmi että Purontakanen ja Gazur joutuivat jättämään pelin kesken. Toivottavasti miehet parantuvat lauantaiksi. Molemmat loukkasivat itsensä puhtaiden taklauksien seurauksena. Kiviojan puhdas lonkka saatiin jotenkin väännettyä polvitaklauksen muotoon. Ihmetytti kovasti.

Laserin puolustuksesta erottuivat etenkin kolmikko Mattila, Gazur sekä Purontakanen. Nyt en ikävä kyllä tarkoita että positiviisessa mielessä. Gazur oli välissä Inkeröisen kanssa luvalla sanoen todella pahassa pulassa. Purontakasen vauhti ei näyttänyt riittävän nopeiden RoKilaitojen (Kolhonen, Kivioja etc.) vaan keppiä tuli välissä käsille ja kovasti. Mattilan pinna näyttää palavan edelleenkin aika helposti. Lauantaina areenalla on varmasti luvassa hiillostusta muutamalle kotkapaidalle. Laukauksien lukumäärä kuvastaa mielestäni oikein hyvin ottelun kulkua.

Hyvä peli RoKilta. Toki toivon että Laser hoitelee itsensä Mestikseen, mutta pahalta tuo kyllä näytti. Ihmetyttää kovasti miten HeKin onnistui kontata Raksilassa.
 

James_M

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Laser, Jari Viuhkolan paluu, Kärpät
Tämän pelin tuomaritoimintaan ei kannata mennä, oli sen verran reipasta meininkiä. Isometsä olisi laittanut ukkoa koko ajan boksiin molemmin puolin. Ketä nämä tuomarit edes olivat? Koskaan kuullukaan heistä.

No eipähän tarvi laserin jännittää kotiyleisöä lauantaina. Prkl jos lauantaina on samanlaista lammastelua, jännitystä ja tahdon puutetta, niin ei meillä silloin ole asiaa Mestikseen. Kaikkien osa-alueiden pitää toimia, jotta nousu on mahdollinen. Onneksi muut kentät ovat pelanneet lähellä omaa tasoaan, kun puolestaan hehkutettu ykkönen on pidetty kurissa ja lienee kasannut itselleen reippaasti painetta ratkaisijan roolista. Ja Backman ei tuohon kuulu, koska ei kykene ratkaisijarooliin. Jokohan ensi pelissä ketju olisi muotoa JT-Eero-Aku. Tuntui toimivan parhaiten tässä muodossa.

Mutta verraten siihen, että kuinka paljon täällä on Rokista paasattu, niin ei se nyt niiiiin kova joukkue ollut. Harmi ennätysyleisön puolesta, että kotijoukkue ei ollut valmiina taistelemaan pisteistä.
 
Viimeksi muokattu:

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Hienoa että Roki pelasi tasollaan Oulussa, lähtökohta otteluun oli kuitenkin pahin mahdollinen, häviö olisi tiennyt melko varmasti putoamisen. Vimpari myös vastasi allekirjoittaneen huutoon, tekemällä itse voittomaalin ja pohjustamalla Silvanderin maalin. Mattilan jäähyille naureskelin kun seurasin netistä peliä, tuli mieleen että pelaako se vieläkin Rokille, muutenkin taisi Akselilla olla hieman huonopäivä.

Nyt ollaan taas askel edempänä ja lauantaina on tärkeä, viimeinen kotimatsi kirnussa. Nyt täytyy saada Rovaniemen kiekko ihmiset aktivoitua ja Lappi areena pulolleen lauantaiksi. Kotoa pisteet niin voi hyvällä itseluottamuksella lähteä etelän-kiertueelle pisteitä metsästämään.

Tuosta tuomari-linjasta vielä, nyt siellä on ilmeisesti annettu pelata. Toivon että Männikkö-Isometsä pari ei tuomitse yhtään peliä enää tälle kaudelle, sen verran luokatonta oli touhu Roki-Heki pelissä. Palaute on varmasti mennyt perille kun luki myös valmentajien kommentit ko. ottelusta.

Tästä on hyvä jatkaa, sinisinlasein eteenpäin.
 

Ärräpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Tuosta tuomari-linjasta vielä, nyt siellä on ilmeisesti annettu pelata.

Mailalla ainakin sai lyödä käsille. Ja kyllä lyötiinkin. Tuomarit olivat mielestäni ihan ok. Jos tuomarilinja jotakuta suosi, niin Laseria sitten. Joku roti minun mielestäni pitää mailankin käytössä olla. Onneksi keneltäkään ei mennyt käsi poikki.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Turha täällä on oikeastaan kenenkään kolmen kärjessä olevan seuran kannattajan vielä keulia, koska ensi kauden mestiselämä odottaa vain kahta reilun viikon päästä kärjessä olevaa seuraa. Ristiin pelataan vielä varmasti ja jomman kumman RoKin tai K-Laserin on voitettava HeKi vieraissa. Mieluiten toivoisin molempien tekevän sen, mutta aika näyttää. Lauantai-iltana voi olla taas paljon synkemmät näkymät, jos siniset avaavat yhdenkin napin takista ja antavat oululaisille mahdollisuuden. Samanlaista taistelua ja ilmettä tarvitaan kuin Oulussakin eikä kenelläkään ole varaa aliarvioida tänään rämpinyttä oululaisryhmää. K-Laser on tässä tilanteessa todella paljon vaarallisempi joukkue ja voisi melkein sanoa, että se kumpi voittaa Rovaniemellä ansaitsee paikan auringossa.

Taas kerran parasta toivoen ja pahinta peläten, on tämä RoKin kannattaminen vaan yhtä vuoristorataa...
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Mailalla ainakin sai lyödä käsille. Ja kyllä lyötiinkin. Tuomarit olivat mielestäni ihan ok. Jos tuomarilinja jotakuta suosi, niin Laseria sitten. Joku roti minun mielestäni pitää mailankin käytössä olla. Onneksi keneltäkään ei mennyt käsi poikki.

Niinkuin tuolla ennakossa kirjottelin, nämä mailapelit pitää ottaa pois mutta muuten annetaan pelata. Roki-Heki ottelussa meni varsinkin Männiköllä ihan överiksi, en tajua vaan miksi muutamalla, samalla tuomarilla pitää aina pyrkiä ottelun tähdistöön.
 

sinitonic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki hockey
Kaikki sympatiat oli laserille nousun puolesta, tähän iltaan asti!!! Voi vittu mitä puuhastelua järkkäreiltä ja toiminnanjohdolta! Sisään halliin astuessa kysyttiin että minne saadaan mennä istumaan? Ovineitojen vastaus oli että: mihin vain. Mentiin luonnollisesti laserin päätyyn ja sitten alkoi..! Laserin omat kannattajatkin ihmettelivät meidän (rokin) kannattajien hyppyyttäämistä paikasta toiseen sekä porukan hajauttamista?

a)lippujen heiluttajien piti olla eri paikassa kuin huutajien.

b)rummuttajien olisi pitänyt olla eri paikassa kuin huutajien ja lippujen heiluttajien.

c)lisäksi oli eristetty pari muuta porukkaa pääkatsomoon yksinään.

Aivan törkeän ala-arvoista toimintaa laserilta, kysyttäessä järkkäreiltä että miksi moinen n.100 kannattajan hajauttaminen 4-5 eri porukkaan ympäri hallia? oli vastaus poikkeuksetta kaikilta järkkäreiltä: ovat toimistolta näin käskeneet...?

noh. jossain vaiheessa kai meni homma kaaliin ja eräs vanhempi keltaliivi kävi pyytelemässä anteeksi ja antoi meidän olla rauhassa, propsit hänelle. Mutta jo tämän hienon "perinteikkään kiekkokulttuurin" takia toivon että klaser ei tule tällä kaudella nousemaan.
 

Supreme

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
K-Laser - RoKi

No niin! Tuli sitten vaimokkeen kanssa Torniosta käsin ajeltua Ouluun katsomaan tätä "hegemoniakamppailua". Pakko sanoa, että pikkaisen valju maku pelistä jäi... Odotin että pelistä olisi tullut tiukka, ja jompi kumpi olisi vienyt pisteet tiukan väännön jälkeen... Paskan marjat! Heti alusta oli nähtävissä että kumpi vie ja kumpi vikisee!

Heti ensimmäisessä erässä RoKi oli huomattavasti paremmalla jalalla liikkeellä ja peli pyöri yksinomaan kotijoukkueen päädyssä. K-Laser oli RoKin kovan karvauksen alla täysin kusessa ensimmäiset kaksi erää, ja ne harvat kerrat kun kotijoukkue pääsi edes yrittämään hyökkäystä, niin nekin katkesivat keskialueella. RoKi karvasi kovaa ja tarvittaessa sumputti keskialueen aivan tukkoon. K-Laserin kontrolloidut hyökkäykset koko pelin aikana voidaan laskea melkein yhden käden sormilla! Kotijoukkueen avauspeli ja hyökkäyksiin lähtö oli luvalla sanoen surkeaa! K-Laserin paljon puhuttu ykkönen oli tänään kyllä täysin yössä, kuten koko joukkuekin. En millään jaksa uskoa että tuossa pelissä nähtiin lähellekään parasta Laseria, sen verran aneeminen oli kotijoukkueen esitys. Eniten pisti silmään huima ero liikkeessä, kaksinkamppailuissa ja asenteessa, RoKi halusi tänään palavasti voittaa ja se näkyi kaukalossa. Erittäin paljon pitää K-Laserin parantaa mikäli meinaavat lauantaina RoKille kampoihin laittaa!

RoKin kannattajat ovat näköjään ottaneet asiakseen pitää joukkueen mestiksessä. Tästä osoituksena oli erittäin äänekäs muutama satapäinen RoKin kannattajakunta, joka huusi koko hallin hiljaiseksi. Oululaiset kannattajat olivat tulleet ilmeisesti kirkkoon, sillä ääntä ei lähtenyt K-Laserin faneista tippaakaan! Makkarajonossa ihmettelin ääneen hiljaista Oululaisyleisöä, ja vastaukseksi sain eräältä paikalliselta, että eivät he ole tottuneet huutamaan peleissä. He kun tulevat vain katsomaan jääkiekkoa, eivät huutamaan ja kannustamaan... Ihmetyttää kieltämättä tälläinen "fanikulttuuri"!

No mutta lauantaina on peli uus! Allekirjoittanut on silloin työreissussa länsinaapurissa mutta huutakaa te muut RoKi voittoon ja kirjoittakaa raportttia pelistä!
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Harmi että Purontakanen ja Gazur joutuivat jättämään pelin kesken. Toivottavasti miehet parantuvat lauantaiksi. Molemmat loukkasivat itsensä puhtaiden taklauksien seurauksena. Kiviojan puhdas lonkka saatiin jotenkin väännettyä polvitaklauksen muotoon. Ihmetytti kovasti.
Kirjoitat tätä kaverin näkemän perusteella? Puhdas polvitaklaus on puhdas polvitaklaus. Gazur ei muuten pelannut enää vaihtoakaan, vaikka se nyt on sivuseikka, sillä tuostahan KiLa lähinnä vahvistui... Purontakasen ja Gazurin lisäksi myös Södö jätti pelin kesken, kun lämäri tuli sopivasti sisäreiden suojaamattomaan osaan. Ehkä Siltavirta pelaa seuraavassa? Sehän tästä enää puuttuisi.

Purontakasen vauhti ei näyttänyt riittävän nopeiden RoKilaitojen (Kolhonen, Kivioja etc.) vaan keppiä tuli välissä käsille ja kovasti.
Purontakasen sijoittuminen ja kovuus* olivat harvoja Laserin pelin valopilkkuja. *Kovuus kylläkin kostautui, kun laitaan kiekon perässä mennessä koetti taklata RoKin pelaajaa irti. No, painoa tuli vastaan ja naama epäonnisesti kaukalonreunaan. Tuomareilta yksi harvoista onnistuneista poiminnoista, sillä tuosta ei tullut kenellekään jäähyjä, kuten ei missään nimessä olisi pitänytkään. Liigatuomari olisi armotta ajanut jonkun päädystä ulos, ihan sama oliko tällä pelaajalla mitään tekemistä tapahtuneessa.

Mailalla ainakin sai lyödä käsille. Ja kyllä lyötiinkin. Tuomarit olivat mielestäni ihan ok. Jos tuomarilinja jotakuta suosi, niin Laseria sitten. Joku roti minun mielestäni pitää mailankin käytössä olla. Onneksi keneltäkään ei mennyt käsi poikki.
Niinpä niin. Aivan luokatonta tuomaritoimintaahan se oli suurilta osin. Kiekottoman estämisistä ei ilmeisesti ole kukaan koskaan kuullutkaan, eikä missään nimessä sukeltamisesta. Eeron laitataklaus oli yksi huvittavimmista Raksilassa tällä kaudella. Jokierkkilän kampitus tilanteesta, josta RoKille olisi pitänyt tuomita rangaistuslaukaus. Kotijoukkueen väärä vaihto, joka ei ollut väärä vaihto. Lainatun eli mailankäytön osalta ei kumpikaan hyötynyt tai hävinnyt mitään, estämisten osalta ei kumpikaan, mutta delfiineissä vei vierasjoukkue. Kaikenkaikkiaan ihan käsittämättömän heikkoa tuomarointia, ei missään nimessä pelin tasolla.
 

Elina54321

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki ja muut lappilaiset joukkueet
Onpas nyt muikea hymy. Hymy riittää ainakin lauantaihin saakka. Ei lauantaikaan kyllä vielä mitään ratkaise, kaikki on auki sittenkin. Etelän reissulle jäävät ratkaisut, niin RoKin kuin K-Laserinkin osalta. HeKi on kova, mutta sattuu sillekin vahinkoja. Vähimmäisvaatimuksena näillä kolmella joukkueella on Tamin teesi, voita kaksi kolmesta. Ristiin pelaamisen ansiosta voi käydä niin, että kaikilla on 12 pistettä, kun sarja on pelattu. Hitsi elämme mielenkiintoista aikaa. Parasta, mitä fani voi toivoa. Jos kävisi niin, että RoKi ja K-Laser tämän sarjan klaaraa kotiin, niin pidetään oululaiset yhteisjuhlat Kemin kauppatorilla. Toiveajatteluahan tämä on, mutta ei sitä koskaan jääkiekossa tiedä kuinka käy.
 

Ärräpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Kirjoitat tätä kaverin näkemän perusteella? Puhdas polvitaklaus on puhdas polvitaklaus. Gazur ei muuten pelannut enää vaihtoakaan, vaikka se nyt on sivuseikka, sillä tuostahan KiLa lähinnä vahvistui... Purontakasen ja Gazurin lisäksi myös Södö jätti pelin kesken, kun lämäri tuli sopivasti sisäreiden suojaamattomaan osaan.

Näin pelin aikalailla hyvältä paikalta. Kiviojan lonkkataklaus oli erittäin painava, mutta missään nimessä siinä ei ollut mitään moittimista. Sanoit sinä mitä tahansa. Gazur oli muuten reilun puolen minuutin jälkeen taas kentällä. Poistui vasta hetkeä myöhemmin. Södö jatkoi myös peliä vielä tuon "torjuntansa" jälkeen, eli mitä luultavammin on pelikunnossa lauantaina.

Purontakasen sijoittuminen ja kovuus* olivat harvoja Laserin pelin valopilkkuja.

Kovuus, ja sijoittuminen tottakai korvaavat puuttuvaa liikettä. Tosiasia kuitenkin on että Purontakasenkin suorittaminen laskee kun vastassa on paremmin liikkuva joukkue.
 

Astna One

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool, ManU, Real Madrid, Barcelona
Lyhyesti ja ytimekkäästi: Roki vei ja K-Laser vikisi. Nyt myös Rokin viimeistely toimi paremmin kuin Heinola-matsissa.

Paljon pitää tapahtua lauantaihin mennessä, jotta K-Laser voisi laittaa Rokille hanttiin, varsinkin jos muutama K-Laserin pelaaja on lasaretissa eilisen pelin jäljiltä.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
TuusKin puolustus

Evertonin tavoin minäkään en voi käsittää, mitä on tapahtunut TuusKin puolustukselle, jonka olen itsekin nähnyt olevan hyvin organisoitu noin keskimäärin.

Vai onko nyt lopulta muodostunut SS:n kärjen ja Mestiksen tyven välille jonkinlainen tasokuilu, jollaista ei aiempina kevättalvina ole ollut?
 

Rollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi Hockey
Pitääpä tulla illalla Raksilaan hämmästelemään RoKin huikeaa pelinopeutta, jossa SS-joukkueet ei pysy mukana. Tuusula ei meinannut päästä edes punaviivan yli RoKin huikeassa paineessa, jospa Laser laittaisi paremmaksi ja menisi muutaman kerran edes hyökkäyssiniviivan yli. Siinäpä siis illaksi jännittämistä :)

Kaikki enakkosuosikin paineet siis RoKilla, mutta kestääkö pää uutta tilannetta?

Peli pelattu ja 3 pistettä enemmän plakkarissa. Pelinopeuden huikeudesta en tiedä, mutta eilen ei kyllä oulun pojat oikein kyydissä pysynyt ja RoKilla pää kesti mainiosti. Oululaisilla jäi parennettavaa paljon lauantain koitokseen, ja nähdyn perusteella en kyllä uskaltaisi paljon luvata. Ihmettelen suuresti HeKin konttaamista raksilassa.

Palttoo kiinni ylintä nappia myöten ja sama höyry päälle alusta lähtien ja hyvä tulee.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Noh Laserin peli oli pikkasen vaisumpaa mielestäni nyt kuin HeKi pelissä joskin HeKi pelissä oli huomattavissa pientä mailasta puristamista. Ja muutenkin HeKin peli tuntui olevan aikalailla sekasin.Konttailu onnistuu yllättävän helpolla, ei siihen hirmuisesti vaadita loppupeleissä :)

Mutta joo, pitemmän aikaa olen ihmetellyt tuota K-Laserin lipunmyyntiä, ts keskiovista sisään päästämistä, sillä viimekaudellahan sisään tultiin kiltisti normaalista lipunmyynti paikasta. Olisi kieltämättä toiminut paremmin tälläkin kaudella mutta varmasti nykyiseen käytäntöön on jokin semi järkevä syy. Ennakkolippujen ostoahan oli suositeltu, mutta siltikin pikkasen ärsytti itseäkin.

Normaalipeleissä toisaalta ongelmia ei ole ollut, joskin HCK pelissä sisään tultiin päädystä.

Mutta nyt on puntit kaikilla kolmella tasan ja TuusKin osuus jäi sitten kiusata loppupeleissä kaikkia muita.
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Evertonin tavoin minäkään en voi käsittää, mitä on tapahtunut TuusKin puolustukselle, jonka olen itsekin nähnyt olevan hyvin organisoitu noin keskimäärin.

Vai onko nyt lopulta muodostunut SS:n kärjen ja Mestiksen tyven välille jonkinlainen tasokuilu, jollaista ei aiempina kevättalvina ole ollut?

Itse kuulun myös tähän kategoriaan, jolla on sellainen ymmärrys ja näkemys, että KJT:llä olisi hyvä viisikkopuolustus. Sitä se oli suomisarjan aikana lähes koko kauden, siitä ei pääse mihinkään. Yksi syy oman maalin helisemiseen on eittämättä kovemmissa vastuksissa. En lukisi myöskään pois sitä seikkaa, että mestiksen hännän ja sarjaporrasta alempaa tulevan kärjen ero olisi tänä vuonna hieman suurempi kuin esim. edellisenä keväänä.

Tuli käytyä sitten mutkin Oulussa ja pienoinen pelko oli persiissä, että paluumatka olisi pitkä ja tuskainen. Toisin kuitenkin kävi, sillä Roki ja Laser olivat kaikkea sitä, mitä täällä on jo kirjoiteltu. Isät vastaan pojat, vaikka Roki ei pelinopeudeltaan ja varsinkaan ylivoimaltaan eilenkään häikäissyt!

Itsellänikin pisti silmään se järkkäreiden kohellus!? Eivät oikein näyttäneet tietävän itsekään, mitä olivat tekemässä ja miksi. =) Eipä siinä mitään, pisteitä tuli kolme ja paikalla oli yllättävän paljon rokin kannattajia, mikä osoittaa jo pientä kulttuurin ponnistusta Rollossa(kin)! ;)
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Itse kuulun myös tähän kategoriaan, jolla on sellainen ymmärrys ja näkemys, että KJT:llä olisi hyvä viisikkopuolustus. Sitä se oli suomisarjan aikana lähes koko kauden, siitä ei pääse mihinkään. Yksi syy oman maalin helisemiseen on eittämättä kovemmissa vastuksissa. En lukisi myöskään pois sitä seikkaa, että mestiksen hännän ja sarjaporrasta alempaa tulevan kärjen ero olisi tänä vuonna hieman suurempi kuin esim. edellisenä keväänä.

Syynsä on varmasti ollut siinäkin, että TuusKi on joutunut kaikissa kolmessa pelissä joutunut altavastaajan asemaan. Ainakin valmentajan kommenttien mukaan joukkueen peli menee sekaisin tappioasemassa. Eilen TuusKin puolustuspeli petti monta kertaa todella pahasti. Pakit seisoskelivat omalla alueella ja suorastaan odottivat HeKin hyökkääjien hyppäävän syliin. Muutaman kerran pakit ohitettiin vierestä kävelemällä. Ihmeen tehokkaasti HeKi kyllä maalipaikkansa käytti. Tavanomaista suhraamista ei nyt maalipaikoissa nähty.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
EDIT: Takaisin asiaan. Tietääkö kukaan mikä joukkue ei mahdollisesti olisi jatkamassa Mestiksessä? TuusKin valmentaja Siikala on asiasta maininnut tyyliin "välttämättä ei nyt tarvitse edes olla kahden parhaan joukossa". Myös TuusKin palstalla puhutaan siitä että joku 12 joukkueesta saattaa luopua Mestiksen pelaamisesta. Onko näissä jutuissa mitään perää, ja jos on niin mistä joukkueesta on kyse?

Tämä tarttui silmään ja tähän liittyen kannattaa käydä lukemassa alla oleva linkki ja sitä seurannut keskustelu D:n osion omassa ketjussa.

http://www.mtv3.fi/urheilu/jaakiekko...010/03/1073995

Vaikuttaisi siis siltä, että JYP miettii vakavasti D-Teamin tulevaisuutta ja yrittää epätoivoisesti saada oman farminsa taakse lisää tukijoita. Omasta mielestäni tämä vaikuttaa Jyväskylän kokoisessa paikassa aika epätodennäköiseltä, mutta katsotaan mitä tapahtuu.

Karsintoihin tämä liittyy oleellisesti sen takia, että D-Teamin mahdollinen luopuminen toisi paikan kolmanneksi jäävälle. Toki kaikki on spekulointia ja karsintojen kolmanneksi jäävä ei voi tähän luottaa, mutta melko ihmeelliseltä kuulostaa, että JYP ottaisi kolmatta vuotta peräkkäin persnettoa toista tai jopa kolmatta sataa tuhatta oman farminsa takia.
 

Elina54321

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki ja muut lappilaiset joukkueet
Toki kaikki on spekulointia ja karsintojen kolmanneksi jäävä ei voi tähän luottaa, mutta melko ihmeelliseltä kuulostaa, että JYP ottaisi kolmatta vuotta peräkkäin persnettoa toista tai jopa kolmatta sataa tuhatta oman farminsa takia.

Suoraan sanoen ei kolmanneksi jäävä voi tuohon luottaa, mutta tämä on juurikin se mahdollisuus, että Pohjoisesta pelaa kaksi joukkuetta ensi kaudella Mestistä Hokin lisäksi. JYPhän saisi tuolla joka vuotuisella tappiolla palkattua ainakin yhden hyvän pelimiehen itselleen ja jopa kaksikin. Onko mitään järkee odottaa, että D Teamista nousee joka vuosi 1 – 2 pelaajaa Liigaan ja niillekin pitää taskurahoja maksaa muutamia kymppitonneja. En tiedä eikä se minulle kuulukaan, mutta avaa ehkä takaportin karsintasarjassa kolmanneksi jäävälle.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
En usko, että D team tulee luopumaan sarjapaikastaan.

D Team on ollut, vaikkakin kallis, silti erittäin hyödyllinen lisä JYPin organisaatiolle.
Jasse Ikonen, Pekka Jormakka, Kaarlo Jormakka, Markus Poukkula jne ovat jo antaneet väläytyksiä kyvyistään ja kaikki tulevat olemaan tulevaisuudessa tärkeitä kavereita JYPille.

JYPillä on tällä hetkellä liian kova joukkue, eli nuoret ei vielä pääse murtautumaan vakiokokoonpanoon. Senkin vuoksi D Team on äärimmäisen tärkeä. Muuten nuokin lahjakkuudet olisivat lähdössä muualle. Nyt kuitenkin poistumisputkessa ovat mahdollisesti Tuomas Pihlman, Tuomas Vänttinen, Steve Kariya ja Mikko Hakkarainen... Näiden herrojen paikoista tulevat taistelemaan Jormakkax2, Poukkula, Ikonen ja lisäksi Pesonen, Virpiö, Asplund ja ehkä muutama muukin. Ja nyt jos koskaan tuo kilpailuasetelma on erittäin tervetullut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös