Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Mestiskarsinnat 2019

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Knap, 20.03.2019 klo 16.59.

 1. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Mestiskarsinnat pelataan 23.3 alkaen paras seitsemästä sarjana. Mestis-joukkueilla on tänäkin vuonna kotietu. Viime vuonna karsinnnoissa mukana olleet Peliitat ja Koovee ovat tänä vuonna isännöitsijöinä nousuhalukkaille Suomi-sarja joukkueille, jotka ovat Porvoon Hunters ja Kajaanin Hokki.

  Peliitat - Hunters
  Pelipäivät: 23.3, 26.3, 28.3, 30.3 ja tarvittaessa 2.4, 4.4, 6.4

  Koovee - Hokki
  Pelipäivät: 24.3, 26.3, 28.3, 30.3 ja tarvittaessa 2.4, 4.4, 6.4

  Viime vuosina karsinnat eivät ole tarjonneet liiemmin iloa Suomi-sarja jengeille. Viime vuonna toki Koovee voiton nappasi Hermekseltä, mutta viimeisissä peleissä tasoerot olivat kyllä massiivisia tuloksellisestikkin.

  Peliitat - Hunters parissa ei ole mitään epäselvää, Peliitat tulee viemään aivan pystyyn. Itse toivoisin kyllä kummassakin parissa yllätystä ja olisihan se siistiä nähdä mikä on 50 000 asukkaan paikkakunnan potentiaalia Mestiksessä. Tästä parista Huntersilta nostan kolme pelaajaa, jotka tällaisen noviisin silmään osuu: Jarmo Jokila, Jaska Ojanperä ja Dominik Salama. Salama saattaa viedä kyllä maalivahtien kamppailun nimiinsä tässä parissa.

  Koovee - Hokki parissa nään melkein yllätysmomentin. Koovee oli tämän kauden huonoin joukkue materiaaliltaan ja lopulta myös tuloksellisesti. Joukkueesta nousi kyllä muutama pelaaja vastoin odotuksia, etenkin Koivula ja Saloranta tekivät tuhoisaa jälkeä. Ilves-lainat on myös kovaa valuuttaa. Kyllähän Koovee materiaalillaan vie Hokin, kuten varmaan myös pelinopeudessa. Hokin virta loppui melkein finaalisarjassa, joten vaikea lopulta uskoa, että tässäkään parissa jää arvuuteltavaa jatkoonmenijästä.

  Porkkanaahan Hokille tuo se, että siellä on LeKillä etenkin aika pahoja talousongelmia. Mikäli saukot konkurssiin menevät, kaikki tietää, kelle sitä vapaata Mestis-paikkaa tarjotaan ensimmäiseksi.

  E: Muokattu asiavirheitä.
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2019 klo 18.45
 2. Sergei Fedorov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  James Harden, Tyson Fury
  Lainaus:
  Hokilla on menossa (vähintään) kahden päivän mittaiset mestaruusjuhlat. Siitä hyvä lähteä "freesinä" karsintasarjaa pelaamaan. Taitaa olla kauden tavoite jo saavutettu, tai sitten tietävät nousevan kabinetin kautta.
   
 3. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Sinäkö oikeasti luulet, että LeKin mennessä nurin tilalle ei koplata toista Lekiä uudella taustayhtiöllä. Nythän on vihdoin ja viimein tilanne, että Tampereen seudulle on saatu Suuren ja Mahtavan molemmille norsunluutornilaisille omat farmit niin olisihan se täysi katastroofi ja häpeä, jos se romuttuisi samantien.
   
 4. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Lainaus:
  Vaikea olisi sitä päätöstä läpi saada kun vasta on kohdeltu Jokipoikia ja Hokkia toisin. Eli uudella taustayhtiöllä Suomariin. Eikä mestispaikkaa herunut Espooseenkaan.
   
 5. Linnankundi Jäsen

  Knapille tiedoksi, että Jokila ei pelaa tai ei ainakaan ole pelannut vuodenvaihteen jälkeen ja muutenkin pelasi aika vähän syksylläkin. Jos Huntersissa pitäisi nostaa Salaman lisäksi joku nimi niin Teemu Mielonen on sellainen. Muuten joukkue on tasainen, ei yksittäisiä huippuja, mutta minun mielestä neljä kentällistä tasaisesti suorittavia pelaajia.
   
 6. Tinonder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, St.Louis Blues
  Lainaus:
  Kyllä viime vuonna Peliitat selvitti karsinnat puhtaasti 4-0 voitoin.
   
  Knap tykkää tästä.
 7. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  En ole kovasti seurannut, muuta kuin tulospalvelun kautta suomiSuomi-sarjan pelejä. Forssalaisia ei kai kovin ylös sarjassa arvioitu, mutta pistivät hyvin hanttiin Hokkia vastaan. KOOVEE taas pelasi hyvin loput otteluista ja voisi näin olla kuitenkin siis se joka sarjan vie.
  Hunters taas puolestaan pudotti Kiekko-Espoon, joka oli minulle pieni yllätys. Uskon kuitenkin, että Peliitat on kokeneempi ja vie tämän sarjan. Eli tämän perusteella en usko yllätyksiin. Mutta katsellaan kuinka käy.
   
 8. Naxnax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ehdottomasti JHT/Kärpät
  Lainaus:
  Karsintaparit viimevuonna olivat Peliitat-Jht ja Hermes - KooVee. JHT jäi nollille voitoissa Peliittoja vastaan. Peliitat oli tässä sarjassa selkeästi kuskin paikalla. Suomari jengeille toivos kotietua näihin.
   
 9. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  KOOVEE on saanut valmistautua karsintoihin. Hokillakin on "mestaruusjuhlansa" lepoaikaa.
  Ei Hokkikaan olisi huono vaihtoehto mestikseen, on siellä pelannutkin.
  Eiköhän silti KOOVEE klaraa nämä pelit. Sanotaan voitoin 4-1
   
 10. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Huntersin pääsy karsintoihin taitaa olla porvoolaisen seurakiekkoilun paras saavutus? Äkkiseltään en ainakaan muista, että mikään porvoolaisjoukkue olisi edesmenneen ykkösdivisioonan karsintavaiheeseen selvinnyt. Tosin: näyttääpi Porvoon Urheilijat piipahtaneen 60-luvulla Suomen sarjassa, mikä silloin oli toiseksi korkein sarjataso, mutta ei nyt kuitenkaan ihan Mestikseen verrattavissa.

  Muutenkin tunnustettava, että Porvoon kiekkoskene on minulle aika vierasta. Lähtökohtainen olettamukseni on kuitenkin se, että Mestis-paikka ei ehkäpä seuraa kiinnosta. Ellei sitten pikavauhdilla saisi jotain HIFK:n farmikuviota kasaan ja hallille poikkeusluvan poikkeuslupaa... Mutta ehkäpä Peliitat nyt kuitenkin on sen verran paljon kovempi joukkue, että porvoolaisten nousukiinnostusta ei ole edes tarvetta miettiä.

  Hokin materiaalin näkisin vetävän kyllä ihan hyvin vertoja KooVeelle. Maalivahti-Tomeista Rautio ei kalpene vertailussa Risteliin. Risto Mattila olisi ollut KooVeessa ihan saletti ykköspakki ja moni muukin mahtunut pelaamaan. Hyökkääjistä Hokilta löytyy jopa terävämpi ja kokeneempi kärki.

  KooVeen etu on kuitenkin siinä, että ovat pelanneet kovia Mestis-pelejä läpi kauden ja rimpuilleet niissä jopa yllättävän hyvin mukana. Tuo ehkä muodostuisi taakaksi, jos olisivat olleet sellainen heittopussi kuin pelättiin, mutta nyt ovat saaneet arvokasta kokemusta ja silloin tällöin onnistumisiakin. Hokilla nyt vaan oli Suomi-sarjassa väkisinkin välillä vähän liian helppoa. Löytyykö nyt sitten näihin peleihin se sellainen apinanraivo mitä tarvittaisiin?

  Hokilla nyt kai kuitenkin on halu nousta, mutta ehkei kuitenkaan mitään pakkotilannetta sen suhteen?

  Niin ja kyllähän kaikessa raadollisuudessaan divarikevään perinteisiin kuuluu myös keskustelu konkurssihuhuista ja muista ikävemmistä aiheista... LeKi onkin jo mainittu, mutta yllätyksiäkin voi tulla. Kuinka vahvoilla kantamilla esim. KeuPan touhu oikeasti onkaan? Ja jatkuuko K-Vantaan ja Jokereiden yhteistyö edelleen?
   
 11. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Kukkohovilla ne pudotuspelit menivät, joten Rautio taitaa luukkuilla availla ilman suurempia muutoksia. Mattila olisi ollut Kooveen ykköspakki heittämällä ja ainakin Anton Kokkonen olisi mahtunut helposti kokoonpanoonkin.

  Hyökkäyksestä mun on pakko olla eri mieltä. Jarkko Harjula ja Tuomas Komulainen olisi ollut Kooveessakin ihan kovaa valuuttaa, mutta ei Hokilla ole laittaa Vili-Jesper Koivulan tasoista pelimiestä sinne ja kun tähän ottaa vielä Ilves-lainat huomioon. (Olisi muuten hyvä, jos lainapelaajia ei saisi käyttää karsinnoissa.) Itse ottaisin kymmenen kertaa kymmenestä Kooveen kokoonpanon vertailtessa Hokkiin, etenkin, kun Hokilla on ilmeisesti joitain pahojakin loukkaantumisia. Toivotaan silti, että Hokki pystyisi haastamaan dynamoa.
   
 12. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  @Knap niinpä näyttääkin tosiaan Kukkohovi pelanneen . Onko sitten Rautiolla jotain kremppaa, vai onko vaan katsottu että Kukkohovi on kovemmassa vireessä? Tuskin kuitenkaan maalivahtiin kaatuu Hokki oli kummin tahansa.

  KooVeen hyökkäyksen etuna on ehdottomasti laajuus verrattuna Hokkiin. Hokilla ei ole liikaa miehiä ja aika nuorukaisiksi mennään heti kärkimiesten jälkeen. Harjula, Komulainen, Klemetti ja Saarenpää kuitenkin kokeneempia kuin vissiin kukaan KooVeen hyökkääjistä. Lisäksi Jesperi Viikilä pelannut tosi tehokkaan kauden.

  Mutta toki Mestis-seuran kokoopanon pitää jo oletusarvoisestikin olla kovempi kuin suomisarjalaisen, eli en nyt minäkään rohkenisi väittää että Hokki = KooVee. Mutta ero näiden kahden materiaalien välillä on pienempi kuin karsintapareissa yleensä.
   
 13. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Mun käsittääkseni Kukkohovi otti tuota eroa Rautioon kiinni kokoajan ja sitten varasti vaan paikan. Hokkimiehet voi tarkentaa, tiedätte paremmin.

  Tottakai laajuus ja kovuus on Kooveella ja Hokille kokemus. Hokilla vaan painaa loukkaantumiset ja yksi näistä on mainitsemasi Viikilä ollut kauan jo poissa, enkä tiedä tervehtyykö edes tämän sarjan aikana.

  Mutta joo tosta samaa mieltä, että pitkästä aikaa voidaan puhua tasaisesta parista. Ketterän materiaali ollut aikanaan kova, mutta kerrankin Mestis-joukkueella on "huono". Saa myös nähdä, ketä Ilves-lainoja Kooveella loppujenlopuksi pelaa, kun Ilveskin venytti jatkoon Liigassa.
   
 14. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Saako lainapelaajat pelata karsinnoissa tänä vuonna? Miks muistelen että viime kaudella lainapelaajat ei saanu pelata karsinnoissa, muistanko väärin vai onko muuttunut?
   
 15. tirehtööri12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Lainaus:
  Viime vuonna ei ainakaan saanu lainapelaajat pelata karsinnoissa. Tuskin saa tänäkään vuonna.
   
 16. swingwood Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk , Hokki, Kalpa
  Ne viisi nuorta pelaajaa jotka siirtorajalla on nimetty, eivät saa mestiksen sivujen mukaan, pelata karsinnoissa.
  Uutinen löytyy mestiksen sivuilla uutisessa jossa nämä seurojen nimeämät pelaajat kerrotaan.
   
 17. Robetsu93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes / Oulun Kärpät
  Jep. Lainapelaajia ei karsinnoissa saa käyttää.
   
 18. kilpuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KOOVEE
  Ihan mielenkiintoiset karsintapelit edessä. Hokista en tiedä oikeastaan kuin pelaajien nimet, jokunen Mestiksessä ok pelannut ukko siellä näyttää olevan. Tältä pohjalta en osaa sanoa kuka mihinkin porukkaan mahtuisi. Pisteitä KOOVEE keräsi selvästi vähiten runkosarjassa, mutta pelillisesti joukkue ei paljon esim. Peliittoja tai muita alemman kastin porukoita jäljessä ollut. Tosin romahduksiakin osui kevääseen jokunen.

  KOOVEE saa jalkeille ihan hyvän porukan, vaikka senttereistä onkin pulaa. Tammisen on syytä onnistua, takana on kokolailla tyhjää kun Ahopelto vääntää Kärppiä vastaan. Laituriosastolla on enemmän leveyttä, Valtoselta, Koivulalta, Sillanpäältä ja Salorannalta erityisesti odotan tehoja näissä peleissä. Ja puolustuksen pitäisi olla kyllä edellä Hokkia. Mattila varmaan on hyvä, mutta vain yksi mies.

  Ny ollaan jännän äärellä.
   
 19. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Hokki pelasi Suomi-Sarjan aika lailla neppailemalla. Ja oli sortua siihen pudotuspeleissäkin. Vielä muutama päivä sitten en uskonut että karsinnoissa olisi mitään saumaa.

  Eilisen jälkeen pieni toivonkipinä heräsi. Jos samankaltaiseen peliin pystytään ja Mestis-joukkueeksi huono KOOVEE ei pysty parhaimpaansa niin saumat voi ollakin olemassa. Mielenkiintoista nähdä.
   
 20. jmexel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki,
  Saa kai pelaaja pelata jos se on jäänyt Koovewn kirjoihin, niitä nuoria ei saa enää siirtää karsintoihin jotka vaikka Ilveksen kanssa on nimetty ja ovat Ipan kirjoilla
   
 21. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Näin minä ainakin olen asian käsittänyt.
   
 22. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Mielestäni näissä karsinnoissa pitäisi Suomi-sarjan mestarilla olla kotietu. Samoin Mestis-joukkueen viimeisellä Liigan viimeistä vastaan, jos karsinnat jonain elämän päivänä palaavat.

  Yleensä karsintoihin ajautuu paljon hävinnyt joukkue. Peliittojen käyrä on ollut kuitenkin nousujohteinen ja joukkue on löytänyt syksyn pitkäksi venyneen kaamoksen jälkeen kotivireensä.

  Peliitat lähtee ennakkosuosikkina Huntersia vastaan. Koovee joutuu oletettavasti tiukemmille. Tuo sarjojen välinen pelinopeus askarruttaa. Pystyykö Hokkikaan vastaamaan Kooveen vauhtiin?
   
  Sergei Fedorov tykkää tästä.
 23. jmexel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki,
  En usko kummankaan suomisarjajoukkueen pelinopeuden riittävän. Peliitat pitää paikkansa 4-0 ja Hokki ottaa maksimissaan yhden voiton kotihallissa. Koovee on ollut vauhdikas ja sitkeä joukkue koko kauden sekä runkosarjan loppuun asti pelasi hyvin.

  Hokissa on pari ketjullista aivan hyviä pelureita mutta kauden aikana ero kasvaa kun toinen pelaa kovia pelejä 2-3 per viikko. Peli kehittää.

  Silti nämä on mielenkiintoisia pelejä ja on ainoa oikea vaihtoehto näitä pelata.
   
 24. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Karsintojenkin todistamana sarjoja pitäisi pienentää ja lisätä. Liigan, Mestiksen ja Suomi-sarjan jako neljäksi sarjaksi voisi olla hyvä alku. Kun alemman sarjan pelinopeus on alempi, ei realistista nousumahdollisuutta oikein ole. Jos tarkastelee kuluneiden vuosien sarjahissiä, erinomaisestikin menestyneet Suomi-sarjan joukkueet ovat hävinneet karsinnat pystyyn, mutta konkurssinousujen jälkeen menestyneet ylemmällä sarjatasolla ihan mainiostikin. Pari esimerkkiä mainitakseni ennen 2016 karsintoja Ketterä pelasi 2,36 pistekeskiarvolla Suomi-Sarjan, mutta hävisi 1 pisteen ka:lla pelanneelle RoKi:lle suoraan neljässä ottelussa maalierolla 25-4. Seuraavana vuonna Ketterä pisti lisää kaasua, mutta jäi 2,75 pistekeskiarvokauden jälkeen karsintasarjassa kolmanneksi ollen toki ainoa Suomi-sarjan joukkue, joka kykeni selättämään Mestisjoukkueen, eli voitti molemmat JyP-Ak -pelit. Tästä huolimatta pelasi seuraavan kauden Mestiksessä suorastaan erinomaisesti.

  Parhaillaan tuijotetaan (syystä) Liigakarsintojen puuttumista, mutta ei juurikaan kiinnitetä huomiota kolme ylimmän sarjan valtavaan urheilulliseen tasoeroon. Pienemmät sarjat tasoittaisivat eroja ja mahdollisen nousun vaatimaa taloudellista panostusta.
   
 25. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Mestis - Nuorten pelaajien listalle nimetyt pelaajat
  Mestis - Mestiksen siirtoraja umpeutui - nämä pelaajat saavat siirtyä vapaasti

  Molemmat linkit vie Mestiksen sivuille viime ja tämän vuoden listaan. Ensimmäisessä mainitaan ettei kyseiset pelaajat voi pelata karsinnoissa ja näin kävi Hermeksellä viime kaudella, ja tämän vuoden listassa mainitaan vaan että pystyy siirtymään siirtorajan jälkeen, mutta ei karsintoihin. Tuo jättää kyllä aika paljo olettamisen varaan miten ne pelaajat pystyy liikkumaan, ja mistään en löytäny tarkempaa selvennystä tuolle.