Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Mestis-ranking 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Everton, 12.09.2016 klo 22.38.

 1. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Meinasi tulla vähän hoppu tämän kanssa, kun suunnitelmat vähän kasvoivat ja olikin suhteellisen isotöinen juttu. Mutta ehti kuitenkin lopulta sopivasti ajoissa. Eli heti, jota kaikki Mestis-palstan veteraanit ovat odottanee. Fanfaarien tahdittaman julistan siis sarjan absoluuttisen paremmuusjärjestyksen, tai jotain...

  Tässä viestissä selitän systeemini ideaa. Eli ne teistä, jotka ette ole ennenkään jaksaneet lukea alustustani voitte suosiolla skipata kohta alle ilmestyvien viestien pariin, painaa capslockin päälle ja valittaa, miten ihmeessä kukaan voi väittää että meidän tähtimutikainen olisi muka huonompi kuin naapuriseuran tusina-matikainen. Muut voi sitten perehtyä asiaan tästä pitkähköstä tekstistä ja miettiä, että onko tässä mitään järkeä eller ei.

  Ideana on joka tapauksessa edelleenkin se, että lasken mitattavissa olevien faktojen perusteella kaikille pelaajille tason. Mahdollisimman vähän mutuilua, enemmän matematiikkaa. Yksittäisten pelaajien osalta en itsekään usko arvioiden menevän hirveän hyvällä prosentilla oikein, mutta tilastomatemaattisesti joukkueellinen pelaajia on jo sen verran iso joukko, että kokonaisuudet pitänevät aika hyvin kutinsa.

  Olen ottanut vinkkejä aiempina vuosina saaduista palautteista, eli nyt on pyritty huomioimaan entistä monipuolisemmin. Aiemmin hyökkääjät oli rankattu pelkästään kiekollisten tehojen mukaan, mutta nyt tehopisteiden painoarvo on vain kolmannes. Muut osa-alueet ovat kokemus ja pelaajan kokonaisvaltainen yleistaso edelliskauden perusteella, eli mihin koriin viime kauden roolilla/otteilla olisi kuulunut. Puolustajilla sama juttu. Maalivahdeilla tehopinnojen sijasta korirankingin keskiarvo uran aiemmilta kausilta.

  Jokaisessa kategoriassa pelaajien pisteet asettuivat välille 0-6. Kim Hirschovits määritteli käytännössä sen tason, missä sai kuusi pinnaa, eli tuolla tasolla oli oltava kagoriassaan "ylihyvä Mestikseen". Viisi pinnaa oli sitten ykköskorin (tähti)pelaajille, eli ihan sarjan terävimmälle kärjelle: esim. hyökkääjien osalta tehopistekategoriassa tähän vaadittiin 15 maalia tai 35 pinnaa. Keskiarvoon (2,5-3,0) pääsi noin 10 maalilla / 20 pisteellä, mitkä olivat siis mediaani koko sarjan kaikkien pelaajien pisteodotuksista.

  Pisteodotukset laskin todistetusti toimivalla kaavallani, eli kolmen edelliskauden perusteella. Viime kausi painotettuna x2 ja eri sarjoilla omat kertoimensa. Nouseva käyrä koko kolmen kauden tarkasteluajalta toi 2,5-5,0 tehopinnaa lisää, sama myös kääntäen jos ura ollut laskusuunnassa.

  Kokemuksessa jokaisesta liigakaudesta 2 pistettä, Mestis-kausista 1 piste ja junnuista/alasarjoista vähemmän. Tässäkin sama juttu, eli ykköskorin miehiä ihan vain terävimmän kärjen verran (reilu 1 / joukkue) ja siihen vaadiittin about 9 pinnaa. Siitä alaspäin alkoikin sitten näkymään todenteolla, kuinka kokemattomien pelaajien leikkikenttä Mestis nykyään oikeasti on. Kolmen Mestis-kauden kokemuksella oli jo koko porukassa keskikastin paremmalla puolella!

  Lopuksi sitten keskiarvo kaikista näistä kolmesta kategoriasta - ja se määritteli sitten sen, mihin koriin pelaaja sijoittuu. Varsinaisissa laskelmissa käytän kuitenkin tuota keskiarvoa, eli alla oleva korilajittelu on lähinnä käyttäjäystävällinen ja suuntaa-antava karkea depth chart -tyylinen esitys.

  Lainapelaajien ja farmiseurojen pelaajaruletin aiheuttamien ongelmien johdosta päädyin myös sellaiseen ratkaisuun, eli laskin/arvioin jokaiselle pelaajalle kertoimen sen mukaan, kuinka suuren prosenttiosuuden he todennäköisesti tulevat pelaamaan runkosarjan otteluista. Tässä on pyritty huomioimaan loukkaantumisherkkyys aiemmilta kausilta, rooli joukkueessa, millainen sopimus on ja millaiset toimintatavat seurassa on, lainatapauksissa emäseuran intressit ja vielä vähän sitäkin, onko pelaaja ollut kuinka aktiivinen vaihtamaan seuraa kesken kauden.

  Vertailuissa pelaajien tason keskiarvo on kerrottu tuolla prosenttilukemalla = pelaajan vaikutus joukkueen tasoon koko kauden mittakaavassa. Lopputuloksessa on sitten sen mukaan 12 parasta kulloinkin käytettävissä olevaa hyökkääjää, 7 puolustajaa ja 1 maalivahti.

  Prosenttiosuus on nimien perässä murtolukuna. *-merkki tarkoittaa puolestaan, että pelaaja on lainalla seurassa tai on mahdollisesti tulossa jossain vaiheessa lainalle, siitä ei tarvitse sen kummemmin välittää, lähinnä oli omia muistiinpanojani ja laskelmiani varten.

  Yksittäisten lainapelaajien nimiin ei kannata ihan kamalasti takertua. Nämä ovat jonkunlaisia arvioita ja voi olla, että joku listaamistani JYP:n pelaajista ei todellisuudessa tule pelaamaan yhtään Mestis-matsia. Mutta silloin todennäköisesti joku toinen, nimeämättömäni, vastaavantasoinen JYP-pelaaja pelaa suurinpiirtein saman verran matseja Akatemiassa. Eli isompi kokonaisuus mielessä kaikilla näissäkin, eiks je.

  Korijaot menevät mutkat suoristeltuna kutakuinkin näin:

  1. KORI - tähtipelaaja, joka olisi pelipaikkansa kiistaton ykkönen missä tahansa joukkueessa.
  2. KORI - kärkipelaajat. Voisivat pelata ykköskentässä tai ykkösvahtina missä tahansa joukkueessa.
  3. KORI - runkopelaajat. Hyviä Mestis-tason pelaajia kakkos-kolmoskenttiin, pätevä Mestis-tason ykkösmolari.
  4. KORI - peruspelaaja. Lähtökohtaisesti neloskenttätason pelaaja, mutta kolmoskentässä, jos parempia ei löydy. Maalivahti Mestis-tasoa, mutta epäselvää riittääkö rahkeet ykkösveskariksi.
  5. KORI - tuuraajat. Reservitason pelaajat, joiden rahkeet riittävät max rotaatioon tai nelosketjuun. Maalivahtina satunnaisia pelejä saava varamies.
  6. KORI - täytepelaajat. Käyttöä vain siinä, että harjoituksiin ja kokoonpanoihin saadaan tarvittava määrä pelaajia. Heillä ei siis pitäisi olla asiaa pelaavaan miehistöön, ellei sitten hinkuyskä kaada puolta joukkuetta petiin...

  Sitten kohta lähtee, joukkueet aakkosjärjestyksessä.
   
 2. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  ESPOO UNITED

  HYÖKKÄYS:

  I
  Hirschovits Kim 0,80
  II
  Piispanen Markus 0,86
  Kaijomaa Juuso 0,72
  Kivilahti Janne 0,90
  Veistola Jiri 0,76
  III
  Lamberg Matti 0,47
  Laine Jere 0,83
  Järvinen Aleksi 0,84

  IV
  Puhakka Janne 0,90
  Oksanen Emil 0,70
  Kauppinen Antti 0,90
  Lipiäinen Valtteri 0,70

  V
  Nisula Matias* 0,45
  Kanerva Tatu* 0,45
  Wuolle Nicolas 0,60
  Iisakka Olli 0,70
  Elgbacka Jani 0,70

  TÄYTE
  -

  PUOLUSTUS:
  I
  Santala Jimi 0,80
  II
  Tikkinen Niklas 0,80
  Westermarck Victor 0,86
  III
  Tarkkanen Juha 0,76
  Moberg Sebastian 0,85
  IV
  Kettukangas Nikke 0,85
  V
  Ylä-Mononen Joel 0,80
  TÄYTE
  Sillanpää Niklas 0,68

  Hopponen Erno* 0,60

  MAALIVAHDIT:
  I -
  II Tirronen Rasmus 0,70
  III -
  IV Rasilainen Samuli 0,25
  V Iisakka Harri* 0,05
  TÄYTE -  ESPOO UNITED - HYÖKKÄYS: 35,11
  ESPOO UNITED - PUOLUSTUS: 18,96
  ESPOO UNITED - MAALIVAHTI: 3,16

  Kommentti:

  Joukkue on kasattu kertakaikkiaan hienosti ja voisiko jopa sanoa, olosuhteet huomioiden, yllättävän taitavasti. On ensinnäkin todella terävä kärki, eli pari Mestiksen kovinta pelaajaa. Lisäksi sitten pari kentällistä rutinoituneita hyviä Mestis-tason pelaajia, joille sarja on tuttu ja jotka muodostavat luotettavan rungon.

  Pelaavaan kokoonpanoon riittää kuitenkin vielä kilpailuakin, eli nälkäisille nuorille motivaatiota. Potentiaalia on sen verran, että sieltä nousee tarvittaessa ainakin paikkaajia - todennäköisesti jopa muutama yllättäjäkin. Plussaa myös siitä, että nuoret eivät ole aivan kokemattomia - viime kauden tyhjennysmyynti toi monelle arvokasta kokemusta miesten peleistä.

  Ainoa kysymysmerkki on oikeastaan mv-osasto. Tirronen on pelannut kapeassa kaukalossa ja on väkisinkin jonkinlainen arvoitus, vaikka harvemmin Mestiksessä onkaan AHL-vahteja pelannut... Rasilaisella ei puolestaan ollenkaan kokemusta miesten peleistä. Ja tietty koko seurakin on pienoinen arvoitus. Vaikka tekijät ovatkin vaihtuneet, niin periaatteessa kaikki on mahdollista. Jopa se, että jouluun mennessä rahat on loppu ja pelaajia alkaa lipua muualle. En pidä tätä todennäköisenä, mutta huomioin riskin kuitenkin pelaajien ottelukerroinarvioissa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2016 klo 23.07
 3. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  HERMES

  HYÖKKÄYS:

  I
  Mikula Ondrej 0,72
  II
  Nättinen Jussi 0,80
  Markkula Samu 0,94
  Körkkö Tomi* 0,16
  III
  Virtanen Mikko 0,96
  Appelgren Niklas 0,80
  Westermarck Felix* 0,22
  Tikka Tommi* 0,22
  IV
  Huhtala Jesse 0,86
  Kangas Kristian 0,83
  Viikilä Jesperi 0,83
  Lehtimäki Niklas* 0,64
  V
  Kuntsi Severi 0,82
  Paavilainen Antti 0,82
  Fursa Daniil 0,66
  Rantamäki Jesse* 0,25
  Kivinen Saku 0,75
  TÄYTE
  Kinnunen Matias* 0,18
  Limma Henri* 0,36
  Elenius Oliver* 0,18

  PUOLUSTUS:
  I
  Ikonen Ossi 0,88
  II
  Lehto Nico 0,79
  Franssila Miika 0,84

  III
  Väkelä Jesse* 0,76
  Salo Robin* 0,12

  IV
  Huhtanen Miika 0,81
  Rantala Jere 0,80

  V
  Sikstus Samuel 0,75
  Laitamäki Juho-Erik* 0,24
  Ojala Joel 0,88
  Koskelo Jesse 0,76

  TÄYTE
  -

  MAALIVAHDIT:
  I -
  II Holly Juraj 0,27 - Edelmann Mikael 0,68
  III -
  IV Laakso Leevi* 0,05
  V -
  TÄYTE -  HERMES - HYÖKKÄYS: 29,82
  HERMES - PUOLUSTUS: 18,63
  HERMES - MAALIVAHTI: 3,77

  Kommentti:

  Mikula voi olla todellisuudessa ihan mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Huonoimmassa tapauksessa saa lähtöpassit jo ennen ensilumia, parhaassa tapauksessa taas voittaa pistepörssin. Tilastovertailun mukaan on kuitenkin Mestis-tasolle todella kova hankinta, kokenut ja tehokas. Mutta nähtäväksi jää. Hyökkäyskalusto on joka tapauksessa ihan kelvollinen. Tosin vähintään yksi Sport-laina per peli on tarpeen, sillä varsinaisia ratkaisijoita joukkueessa ei ole, vaan enemmänkin luotettavia työmyyriä .

  Suurimmat vahvuudet ovat kuitenkin peräpäässä. Pakkien top-3 vetää vertoja yllä esitellylle Espoon pakistolle. Tuohon lisäksi yksi Sport-laina / peli ja sopivasti kilpailua lopuista pakoista. Myös maalivahtien osalta tilanne on oikein muikea. Edelmann on varma nimi hyväksi ykkösvahdiksi, mutta Holly on mahdollisesti jopa samaa tasoa. Tarvittaessa lainalle saadaan esim. Laakso.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2016 klo 23.37
 4. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  HOKKI

  HYÖKKÄYS:

  I
  -
  II
  Humaloja Miska* 0,68
  Näppi Niklas 0,92
  Kouvalainen Pasi 0,90
  Huttu Teemu 0,80
  Korkiakoski Markus 0,79
  Kalapudas Antti* 0,08

  III
  Hiltunen Timo 0,95
  Anttila Sami* 0,68
  Kestilä Aku* 0,24
  Vartiainen Tuomas* 0,24
  IV
  Pyykkönen Samu 0,92
  Seppelin Christoffer 0,75
  Ollikainen Anton 0,90
  Piipponen Joni 0,90
  Klemetti Heikki 0,80
  Harjula Jarkko 0,44
  V
  Metsävainio Tino* 0,06
  Korhonen Riku 0,76
  Leppänen Oscar 0,84
  Kaarlela Matti 0,70
  TÄYTE
  Klemetti Tommi* 0,15
  Rantamölö Tuukka* 0,15
  Niskanen Jesse* 0,05
  Kyllönen Juho-Ville* 0,05

  PUOLUSTUS:
  I
  -
  II
  Mattila Risto 0,84
  Seppälä Mikael 0,84
  III
  Turtiainen Sakari 0,80
  Viirlas Roni 0,95
  IV
  Tornberg Reko 0,89
  Siikaluoma Taneli* 0,72
  V
  Tanhua Samuli 0,80
  Kauppinen Tino 0,72
  TÄYTE
  Tuikka Olli-Pekka* 0,50
  Räisänen Erno* 0,36
  Martikainen Eetu* 0,15

  MAALIVAHDIT:
  I -
  II -
  III -
  IV Smura Tuukka 0,56 - Väliharju Aleksi* 0,40
  V -
  TÄYTE Autio Aleksi 0,04  HOKKI - HYÖKKÄYS: 35,35
  HOKKI - PUOLUSTUS: 16,58
  HOKKI - MAALIVAHTI: 2,19

  Kommentti:

  Hokilla on mahdollisesti jopa sarjan paras hyökkäys. Tosin se edellyttää sitä, että käytettävissä on Humaloja ja Anttila - tai tarvittaessa vastaavat korvaajat Kärpistä (tässä koodinimillä Kalapudas ja Kestilä). Kaikkiin kenttiin pitäisi löytyä variaatiota, eikä yhden tai kahden hyökkäjän puuttuminen kokoonpanosta haittaisi vielä juurikaan.

  Puolustus on sarjan keskitasoa. Kaksi selvää kärkinimeä ja heidän takanaankin ihan kelpo nelikko Mestikseen. Yksi kärkikenttien vahvistus tuohon joukkoon kuitenkin vielä mahtuisi, sillä loput pakit ovat varsin kokemattomia. Kysymysmerkki löytyy kuitenkin maalinsuulta. Onko Smurasta tai Väliharjusta torjumaan sellaisella tasolla, mitä kärkijoukkueelta vaadittaisiin?
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2016 klo 23.37
 5. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  IPK

  HYÖKKÄYS:

  I
  -
  II
  Hämäläinen Aatu 0,81
  III
  Virtanen Juha 0,90
  Kinnunen Saku 0,84
  Zboril Adam 0,85
  Komulainen Mikko 0,86
  Savolainen Jere 0,76
  IV
  Heikkilä Ilkka 0,90
  Heiskanen Jaakko 0,72
  Putkonen Niko 0,81
  Hämäläinen Aleksi 0,95
  Fofanov Jevgeni* 0,50
  V
  Riihola Joni 0,76
  Katosalmi Janne 0,90
  Patronen Eetu 0,70
  Kurkinen Antti 0,82
  Suihkonen Joona* 0,20
  Nuutinen Niko 0,35
  TÄYTE
  -

  PUOLUSTUS:
  I
  -
  II
  -
  III
  Leskinen Otto* 0,40
  Pälve Janne 0,83
  Tolvanen Joona 0,76
  IV
  Huttunen Otto 0,80
  Ruuskanen Waltteri* 0,16
  Kokkonen Anton 0,75
  Heinonen Lauri 0,73
  Määttä Ville 0,60
  V
  -
  TÄYTE
  Vanninen Lauri* 0,50

  MAALIVAHDIT:
  I -
  II -
  III Leskinen Antti 0,64 - Tolonen Tuomas 0,36
  IV -
  V -
  TÄYTE -


  IPK - HYÖKKÄYS: 29,35
  IPK - PUOLUSTUS: 13,26
  IPK - MAALIVAHTI: 3,24

  Kommentti:

  Nousija on kasannut ihan uskottavan joukkueen, jolla voi lähteä taistelemaan pisteistä missä tahansa matsissa. Hyökkäykseen ja maalivahdeiksi löytyy oikeinkin pätevä perusrunko. Selkeitä pistepörssin kärkinimiä joukosta ei löydy, eli ykköstykkien puutteesta jonkunlainen miinus, mutta toisaalta taas 20-30 pinnan miehiä pitäisi riittää kahden ketjullisen verran.

  Maalivahdeista Leskinen tuskin tulee olemaan Mestiksen paras, mutta on kuitenkin riittävän hyvä ykköseksi ja Tolonenkin varsin pätevä kilpakumppani. Eduksi on luettava myös se, että moni runkopelaajista on entuudestaan tuttuja toisilleen. Puolustukseen joukkue kaipaa kyllä kipeästi lisävoimia. KalPalla on tosi ohut materiaali, eli Leskinen ei varmastikaan ole käytettävissä läheskään koko kautta.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2016 klo 23.47
 6. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  JOKIPOJAT

  HYÖKKÄYS:

  I
  -
  II
  Pellinen Ossi 0,78
  Paukku Jesse 0,80
  Friman Nico 0,92
  III
  Halonen Ville 0,82
  Manninen Joona 0,85
  Puustinen Heikki 0,68
  Hämäläinen Roope 0,90
  IV
  Silvast Ville 0,56
  Lehtinen Oskari 0,72
  Uski Oula 0,70
  Larinmaa Joonas 0,90
  Hukkanen Lauri 0,60
  Huhdanpää Lauri 0,94
  Puruskainen Kasimir 0,85
  V
  Holttinen Teemu 0,80
  TÄYTE
  Nissinen Teemu 0,40
  Lahtinen Teemu 0,28

  PUOLUSTUS:
  I
  -
  II
  Akkanen Juuso 0,92
  III
  Koistinen Matti 0,65
  Arousva Santeri 0,80
  IV
  Helanto Antti 0,88
  Olkkonen Joel* 0,68
  Muranen Joni 0,80
  Niemelä Jere 0,67
  V
  Torn Henry* 0,43
  TÄYTE
  Räsänen Ville* 0,43

  MAALIVAHDIT:
  I -
  II Jukuri Samuel 0,78
  III -
  IV Ratilainen Juho 0,21
  V -
  TÄYTE - Ruotsalainen Arttu 0,01  JOKIPOJAT - HYÖKKÄYS: 32,56
  JOKIPOJAT - PUOLUSTUS: 15,41
  JOKIPOJAT - MAALIVAHTI: 3,32

  Kommentti:

  Joukkue on aika hyvässä balanssissa. Hyökkäyksessä ei ole ihan takuuvarmoja pisterohmuja, mutta Paukulla ja Frimanilla on saumat onnistua ja taistella jopa maalikuninkuudesta. Alempiin kenttiin löytyy kaikkiin hyviä rooleihin sopivia miehiä, eli jos kärki onnistuu, niin pullat on hyvin uunissa.

  Puolustus on tasapaksu. Vanhat herrat Akkanen ja Koistinen tuskin enää innostuvat erityisesti, joten jonkun nuoren pitäisi yllättää ja ottaa isompaa roolia etenkin kiekollisessa pelissä.

  Lukumääräisesti joukkue on hieman kapea, eli etenkään alakerrassa ei olisi varaa loukkaantumisiin. Jos niiltä vältytään, kärkipelaajat pystyvät nousemaan seuraavalle vaaditulle tasolle ja Jukuri pelaa ehjän kauden sarjan kärkivahtina, niin Jokipojat taistelee kotiedusta.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2016 klo 00.13
 7. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  JYP-AKAT.

  HYÖKKÄYS:

  I
  -
  II
  Kanninen Henri* 0,12
  Hotakainen Valtteri* 0,18
  III
  Pitkänen Riku 0,70
  Lehtonen Waltteri 0,70
  Rooba Robert* 0,28
  Sund Joel* 0,28
  Likola Arttu* 0,68
  IV
  Tiala Taavi 0,80
  Tiainen Riku* 0,76
  Luhtalampi Aleksi 0,84
  Forsberg Patrik 0,75
  Embrich Riho 0,30
  Niemi Henri 0,66
  Antinaho Atte* 0,50
  V
  Saari Micke* 0,50
  Turkulainen Jerry 0,76
  Mäkitalo Jere* 0,33
  Sihvonen Riku* 0,80
  Muittari Olli 0,64
  Somero Jere 0,84
  Ratinen Samuli* 0,15
  Stråka Anton 0,82
  TÄYTE
  Sairanen Mikko* 0,10

  PUOLUSTUS:
  I
  Vainio Juuso* 0,10
  II
  Pulli Juuso* 0,10
  Lehtinen Kai* 0,52
  Niku Sami* 0,10
  Jokinen Jaakko* 0,24
  III
  Vaakanainen Urho* 0,18
  Aitola Olli* 0,55
  IV
  Erving Joona* 0,64
  Honka Aleksi 0,90
  Virtanen Ville 0,76
  V
  Tiitinen Ville 0,80
  Lindroos Alex* 0,75
  Tynjälä Sami 0,80
  Häyrinen Juho 0,82
  TÄYTE
  Laurikainen Aapo* 0,20

  MAALIVAHDIT:
  I Tuokkola Pekka* 0,02 - Vehviläinen Veini* 0,08
  II -
  III -
  IV Ruusu Markus* 0,62
  V Kangaskorte Jose 0,22
  TÄYTE Tervo Samuli* 0,06  JYP-AKAT. - HYÖKKÄYS: 24,17
  JYP-AKAT. - PUOLUSTUS: 14,44
  JYP-AKAT. - MAALIVAHTI: 1,96

  Kommentti:

  Non-niin. Pikaisesti kun katsoo ylläolevaa listaa, niin tämähän näyttää ihan mestarijoukkueelta! Tähtiä ja kärkiä löytyy käytännössä kaikille pelipaikoille. Mutta kun katsoo sitten lisäksi noita prosenttilukuja, niin märkä rätti lävähtää kasvoille.

  Omien pelaajien voimin Akatemia ei pärjää paremmin kuin viime kaudellakaan. Ja lisää lunta tupaan: JYP:n kokoonpano on jonkun verran kapeampi kuin aiemmin, eli apuja ei ole tulossa ihan vallan kamalasti. Yksittäisiin peleihin Akatemia voi saada koviakin miehistöjä kasaan, mutta vastapainoksi joutuu tulemaan toimeen liian usein liian rajallisella materiaalilla.

  Ei homma tosin juuri koskaan aiemminkaan ole näyttänyt paperilla erityisen hyvältä, joten ei nyt ihan toivottamaksi tapaukseksi julisteta. Maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Joku tuntematon junnu on yllättänyt Akatemian maalilla isosti melkein joka kausi, tekeekö Ruusu saman nyt?
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2016 klo 00.13
 8. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  KEUPA

  HYÖKKÄYS:

  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE

  PUOLUSTUS:
  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE

  MAALIVAHDIT:
  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE


  Kommentti:
   
 9. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  K-VANTAA

  HYÖKKÄYS:

  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE

  PUOLUSTUS:
  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE

  MAALIVAHDIT:
  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE


  Kommentti:
   
 10. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  LEKI

  HYÖKKÄYS:

  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE

  PUOLUSTUS:
  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE

  MAALIVAHDIT:
  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE


  Kommentti:
   
 11. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  PELIITAT

  HYÖKKÄYS:

  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE

  PUOLUSTUS:
  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE

  MAALIVAHDIT:
  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE


  Kommentti:
   
 12. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  ROKI

  HYÖKKÄYS:

  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE

  PUOLUSTUS:
  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE

  MAALIVAHDIT:
  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE


  Kommentti:
   
 13. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  SAPKO

  HYÖKKÄYS:

  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE

  PUOLUSTUS:
  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE

  MAALIVAHDIT:
  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE


  Kommentti:
   
 14. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  TUTO

  HYÖKKÄYS:

  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE

  PUOLUSTUS:
  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE

  MAALIVAHDIT:
  I
  II
  III
  IV
  V
  TÄYTE


  Kommentti:
   
 15. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  zzz. Nukkumatauko. Jatkuu huomenna illalla. zzz
   
 16. hemppa73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan hermes, ja alasarjan symppikset
  Heh heh heti joku URPO(minä) aloittaa vasta väitteet, saan siis olla se ensimmäinen...Hermeksen Antti Paavilaisen tason nosto on ollut uskomaton! Viimekauden katsomo/rotaatio miehestä tuli kelpo( tehokaskin harkka peleissä) YKKÖSKETJUN laituri... Kivisen Saku taas on osoitautunut kelpo kolmos- nelos ketjun rouhiaksi
   
 17. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  KEUPA

  HYÖKKÄYS:

  I
  -
  II
  Väyrynen Janne* 0,42
  Peränen Joona 0,68
  Koivistoinen Eetu* 0,34
  III
  Claireaux Valentin* 0,40
  Antonen Joose* 0,28
  Pulliainen Emppu 0,94
  Andres Tomas 0,80
  Locans Roberts 0,80
  Salonen Samuel 0,84
  Niemelä Joonas* 0,72
  Suuronen Toni* 0,20
  IV
  Viitanen Jussi 0,84
  Keskilohko Henri 0,84
  Friberg Jere* 0,72
  Vidgren Aaro* 0,66
  Kukonlehto Atte* 0,50
  V
  Myllylahti Svante 0,60
  Salonkari Lasse* 0,50
  Ström Emil 0,50
  TÄYTE
  -


  PUOLUSTUS:

  I
  -
  II
  -
  III
  Ventelä Sameli* 0,65
  Ollitervo Jani 0,80
  Sevänen Roni* 0,78
  Kauppila Sebastian 0,90
  IV
  Myllymäki Janne* 0,65
  Hudec Marek 0,92
  V
  Saarinen Aleksi* 0,15
  Mattsson Matias 0,92
  Mesikämmen Konsta 0,88
  Lahtinen Mikko* 0,75
  TÄYTE
  -

  MAALIVAHDIT:
  I -
  II Karjalainen Antti* 0,20
  III Pitkänen Petri 0,40
  IV Urpolahti Roope 0,35
  V Lehtinen Lassi* 0,05
  TÄYTE -  KEUPA - HYÖKKÄYS: 30,37
  KEUPA - PUOLUSTUS: 14,48
  KEUPA - MAALIVAHTI: 2,79

  Kommentti:

  KeuPalla on ihan "ok-tasoa" oleva runko, mutta kärkipelaajien osalta se on täysin Lukon armoilla. Olen tehnyt laskelmat siinä uskossa, että Raumalla painetaan syksyn aikana punaista nappulaa ja sinne hankitaan ainakin muutama vahvistus. Tällöin KeuPalla voisi olla käytössään 2-3 hyökkääjää, pari pakkia ja vielä maalivahti Karjalainenkin ainakin satunnaisesti.

  Jos tuo Lukko-oletus pitää kutinsa, niin Keuruulla on ihan hyvät saumat taistella paikasta pudotuspeleihin. Jos taas jäävät ilman apuja, niin Heiskaselle tulee kuumat paikat heti ekalla valmennuskaudellaan. Mikään yksittäinen osa-alue ei kuulu Mestiksen parhaimmistoon, toisaalta taas mikään ei ole ihan huonoimpiakaan.
   
 18. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  K-VANTAA

  HYÖKKÄYS:

  I
  -
  II
  -
  III
  Niemimaa Pekka 0,96
  Lehtinen Joel 0,80
  Leinonen Toni 0,80
  Hyttinen Joonas 0,72
  Harjama Joona 0,80
  Mäkinen Atte* 0,72
  IV
  Mäkinen Miro* 0,64
  Rantaeskola Julius 0,74
  Andersson Niklas 0,80
  Mielonen Teemu 0,80
  V
  Heikkinen Ville 0,76
  Väisänen Teemu 0,80
  Konttinen Simo 0,44
  Suoknuuti Eljas* 0,48
  TÄYTE
  Tuomisto Samu* 0,50

  PUOLUSTUS:
  I
  -
  II
  -
  III
  Uusivirta Lasse 0,80
  Rönnberg Joonas* 0,20
  Ylipaino Paavo 0,90
  Sulin Iiro 0,88
  Nurmikanta Nico 0,82
  IV
  Raitanen Lassi 0,88
  Rautanen Juho* 0,34
  V
  Lemmetty Valtteri 0,76
  Savaloja Arttu 0,44
  Leppänen Emil* 0,56
  TÄYTE
  Mathisen Aksel* 0,36

  MAALIVAHDIT:
  I -
  II Peltonen Aaro 0,40 - Kautto Jani* 0,50
  III -
  IV .
  V Leinonen Markus 0,10
  TÄYTE -


  K-VANTAA - HYÖKKÄYS: 25,00
  K-VANTAA - PUOLUSTUS: 15,61
  K-VANTAA - MAALIVAHTI: 3,64

  Kommentti:

  Maalivahtien osalta tilanne on Vantaalla sarjan parhaita. Kautto pelannee taas noin puolet peleistä ja Peltonen on hänen kanssaan samaa tasoa, eli kelpo ykkösvahteja Mestikseen molemmat. Puolustus on vähän liikaa peruspakki-painotteinen, mutta vähintään kelvollinen joka tapauksessa.

  Hyökkäyksessä riittää leveyttä, eli päteviä pelaajia riittää kolmeen ketjuun. Harmi vaan, että ykkösketju ei kuulu niihin. Eli kuten muutamalta muultakin: selvät kärkipelaajat ja ratkaisijat jumalan armosta puuttuvat. Lehtisellä, Leinosella ja potentiaalisilla yllättäjillä on siis ainakin kunnon näyttöpaikka.

  Arvio on tehty siltä pohjalta, että Vantaalla jatketaan omavaraisella asenteella. Eli lainaruljanssia ei olisi luvassa. Mutta ei varmaan ole odotettavissa liikennettä myöskään poispäin, korkeintaan nuo muutamat Jokerit-lainat ja Rönnberg (mikäli edes aloittaa kauden lohipaidoissa).
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2016 klo 18.49
 19. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  LEKI

  HYÖKKÄYS:

  I
  -
  II
  Peltonen Tomi* 0,42
  Välimaa Tommi 0,50
  Hopponen Waltteri* 0,08
  Heikkilä Miika* 0,33
  III
  Vuoti Santeri 0,70
  Liuksiala Juho* 0,64
  Honkanen Manu* 0,45
  Rauhala Otto* 0,08
  Kerisalmi Jaakko 0,62
  Seppänen Janne* 0,27
  IV
  Koskinen Tuomas 0,80
  Pelamo Jesse 0,70
  Nikkinen Ismo* 0,30
  Iso-Mustajärvi Tomi 0,70
  Levtchi Anton* 0,48
  Ahoniemi Niko* 0,55
  Rämö Juuso 0,80
  Järviluoma Valtteri 0,70
  Kaislehto Sami 0,64
  Laakso Sami 0,75
  V
  Luoto Joona* 0,55
  Kainulainen Harri* 0,20
  Helenius Jere* 0,48
  TÄYTE
  -


  PUOLUSTUS:
  I
  -
  II
  Tuhkanen Niko* 0,33
  Salonen Aleksi* 0,33
  Auvinen Henri* 0,55
  III
  Haaranen Matias* 0,10
  Rouhiainen Jere* 0,38
  Brancik David* 0,50
  IV
  Parikka Jarkko* 0,08
  Vainio Olli* 0,28
  Kuronen Jimi 0,82
  Virmavirta Vilho 0,70
  Järvinen Ville* 0,20
  Kumpu Niklas* 0,28
  Laakso Tuukka 0,66
  Marjamäki Jere 0,55
  V
  Haapanen Markus 0,38
  Saikkonen Mikko* 0,50
  Salmela Eetu* 0,50
  Almari Niclas* 0,16
  TÄYTE
  Ilomäki Valtteri* 0,10

  MAALIVAHDIT:
  I -
  II Lehtonen Antti* 0,12 - Hrachovina Dominik* 0,09
  III Heljanko Christian* 0,20
  IV Nieminen Ville 0,16 - Saari Mikael* 0,13
  V Rautiainen Kimmo* 0,27
  TÄYTE Paavola Teemu* 0,01 - Raunio Oskari* 0,01 - Suksia Jesse* 0,01


  LEKI - HYÖKKÄYS: 27,95
  LEKI - PUOLUSTUS: 16,51
  LEKI - MAALIVAHTI: 2,42

  Kommentti:

  Siinäpä sitä listassa mittaa... Ja tässä tuskin on vielä edes kaikki pelaajat, joita kauden aikana joukkueessa käy Tapparasta, Ilveksestä, HPK:sta ja niiden junnuista.

  Lisäksi käytännössä kuka tahansa harvoista omista paremman tason pelaajista voi häippäistä koska vaan, epäilen vahvasti että esim. Välimäki ei tule pelaamaan koko kautta LeKissä. Eli laskelmista huolimatta LeKi tulee todellisuudessa olemaan täysi arvoitus. Varmaankin yksittäisissä otteluissa paha, mutta koko pitkässä sarjassa hankaluuksissa.

  Valmentajanoviisi Kuusela on katsellut LeKin hulabaloota niin monen vuoden ajan, että tuskin hätkähtää yhtään siitä, että tuskin kertaakaan tullaan pelaamaan samalla kokoonpanolla kahta matsia putkeen. Mutta arvoituksiin lukeutuu myös LeKin valmennus tällä kaudella.
   
 20. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  PELIITAT

  HYÖKKÄYS:

  I
  -
  II
  Koponen Ville-Matti 0,88
  III
  Arkiomaa Eetu-Ville 0,80
  Fomin Henri 0,80
  Elimäki Roope* 0,48
  Rajamäki Tuukka 0,92
  Siikonen Miska* 0,20
  Häkkinen Jesse 0,82
  Heikkinen Arttu 0,63
  Viljanen Aatu 0,80
  Perttilä Juuso 0,76
  IV
  Kivelä Niko* 0,45
  Ruotsalainen Henri 0,80
  Inkinen Tomi* 0,40
  Lantta Jaakko* 0,36
  V
  Peltonen Jesse 0,75
  Veneskari Juho* 0,25
  Toivola Artturi* 0,15
  Elfvengren Johan 0,60
  Koskinen Niki* 0,10
  Heino Lauri* 0,10
  Lahtinen Severi* 0,25
  TÄYTE
  Mäkitalo Roope* 0,08

  PUOLUSTUS:
  I
  -
  II
  Saari Santeri 0,60
  Silfver Christian 0,80
  III
  Parikka Valtteri 0,65
  Rukajärvi Roni* 0,52
  Metsola Ilari 0,75
  IV
  Väinölä Ville 0,84
  Hämäläinen Markus 0,65
  V
  Hiltunen Joona 0,80
  Vainio Aki 0,64
  TÄYTE
  Hannukkala Toni* 0,30

  MAALIVAHDIT:
  I -
  II -
  III Voutilainen Joona* 0,20
  IV Yrjölä Lassi 0,46 - Harald Joonas* 0,32
  V -
  TÄYTE Vehviläinen Otto* 0,02  PELIITAT - HYÖKKÄYS: 30,44
  PELIITAT - PUOLUSTUS: 17,22
  PELIITAT - MAALIVAHTI: 2,08

  Kommentti:

  Peliittojen puolustus on erinomainen. Silfver on sarjan eliittiä kiekollisena pakkina, Saari puolestaan peruspakkina. Etenkin jälkimmäinen tosin saattaa hyvinkin häippäistä muualle kesken kauden. Takaa löytyy vielä pari kolmoskorin paremman pään pakkia ja pienemmille minuuteillekin kelpo kilpailua.

  Kokonaisuudessaan materiaali on kuitenkin kapea ja puolustusta lukuun ottamatta ollaan jo ihan lukumääräisestikin Pelicans-apujen varassa. Varsinaisia kärkipelaajia ei näyttäisi olevan Lahdesta tarjolla, vaan enemmänkin nuorisokaartia. Hyvän puolustuksen varaan on kuitenkin turvallista rakentaa, eli mikäli onnistujia sattuu löytymään, niin Peliitat voi yllättää.

  Eniten positiivisia yllätyksiä kaivattaisiin maalivahdeilta sekä valmennukselta. Paperi-rankkaukseni perusteella Peliitat antaisi kummallakin näistä tärkeistä osa-alueilla aika paljon edgeä kilpakumppaneilleen.
   
 21. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  @Everton Loistavaa työtä! Täytyykin aina ennen matsia käydä täällä päivittämässä tiedot vastustajasta.
  P.S. Eiköhän Jussin öppaut 250.000.000€ riitä yhden Mestis-kauden läpivientiin.
   
 22. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  ROKI

  HYÖKKÄYS:

  I
  -
  II
  Järvelä Olli-Matti 0,96
  III
  Pälve Harri 0,96
  Tamminen Juhani 0,84
  Väänänen Mikko* 0,50
  IV
  Vozenilek Daniel 0,60
  Komulainen Tuomas 0,52
  Järvelä Antti 0,96
  Korpela Teemu 0,76
  Pelto-Arvo Jussi 0,96
  Pietilä Olli-Aleksi 0,80
  Huhtasalo Mika 0,88
  V
  Pietilä Janne 0,40
  Siliämaa Tommi 0,80
  TÄYTE
  Pietilä Toni* 0,12
  Heikkilä Elmeri* 0,12
  Näätänen Hermanni* 0,12
  Kaakkurivaara Lauri* 0,12

  PUOLUSTUS:
  I
  -
  II
  Zorec Marco 0,88
  Joki-Erkkilä Henri 0,92
  III
  Männistö Mikko 0,96
  IV
  Salmela Tuomas 0,70
  Springare Joona 0,96
  V
  Klytseroff Elias 0,86
  Heikkilä Jarkko 0,75
  Neva-Aho Markus 0,80
  TÄYTE
  Paajanen Samu* 0,50

  MAALIVAHDIT:
  I -
  II -
  III -
  IV Eskelinen Toni 0,30 - Hölsä Paavo 0,64
  V Korhonen Matti* ,01
  TÄYTE Savolainen Janne 0,05  ROKI - HYÖKKÄYS: 23,74
  ROKI - PUOLUSTUS: 17,15
  ROKI - MAALIVAHTI: 1,59

  Kommentti:

  Aloitetaan positiivisilla puolilla. RoKilla ei ole lainamiehiä, eikä todellista riskiä menettää omia miehiäänkään muualle kesken kauden. Lisäksi - sattumaa tai ei - kaikki tärkeimmät pelaajat ovat jonkinlaisia teräsukkoja, eli eivät ole juuri koskaan sivussa loukkaantuneina. Positiivista on myös se, että RoKi saa kasaan yhden hyvän ratkaisuihin pystyvän kentän ja toisen hyvän kentän enemmänkin peruspelaamiseen. Puolustus on hyvä. Mutta siinä ne positiiviset jutut sitten olivatkin.

  Hyökkäyskalusto on Mestiksen huonoin, eikä Paavo Hölsä mahtuisi läheskään kaikkialla edes kakkosvahdiksi. Ja keksiikö kukaan yhtään pestiä, missä Petteri Hirvonen olisi onnistunut? Yllätykset ovat mahdollisia ja jopa toivottuja juttuja urheilussa, mutta kyllä minä kovin suuresti yllättyisin, jos RoKi onnistuisi jollain konstilla kampeamaan pudotuspeleihin. Paljon todennäköisempää on tuttujen sijojen uusiminen ihan siellä pahnanpohjimmaisena.
   
 23. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  SAPKO

  HYÖKKÄYS:

  I
  -
  II
  Tanus Jonatan 0,85
  III
  Forsström Juuso 0,92
  Lahtela Mikko 0,90
  Lepaus Teemu 0,80
  Monto Joona 0,90
  Wacklin Viljami 0,92
  Saramäki Kalle 0,90
  Hämäläinen Rasmus 0,74
  IV
  Salo Niklas 0,96
  Paalanen Ville 0,76
  Henttonen Toni 0,82
  Lehtonen Matias 0,84
  V
  Piitulainen Kasper 0,75
  TÄYTE
  Aksila Sami 0,16
  Brask Joel-Sebastian* 0,16

  PUOLUSTUS:
  I
  -
  II
  -
  III
  Paven Jarno 0,92
  Jürgens Casimir 0,80
  Pulli Matias 0,62
  IV
  Elo Kasper 0,55
  Laamanen Elmeri 0,84
  Jekunen Sami 0,94
  V
  Fonsen Anton 0,80
  Lampén Vikke-Werner 0,75
  TÄYTE
  Jakonen Niko 0,16

  MAALIVAHDIT:
  I -
  II -
  III Aho Juhana 0,56
  IV Toivonen Joonas 0,42
  V
  TÄYTE Valtonen Santeri* 0,01 - Sairanen Roni* 0,01  SAPKO - HYÖKKÄYS: 29,72
  SAPKO - PUOLUSTUS: 13,15
  SAPKO - MAALIVAHTI: 2,82

  Kommentti:

  Pelaakos SaPKo vielä sinisissä? Jos pelaa, niin nimeän joukkueen siniseksi lenkiksi. Koska siitähän tässä on kyse. HK Blöö ei yllätä koskaan, mutta ei siihen voi pettyäkään. Se on syötävää kylmänä, paistettuna pannulla tai uunissa.

  Toisin sanoen: SaPKo on kaikinpuolin tasapaksu joukkue niin hyvässä kuin pahassakin. Sama juttu kuin RoKilla tuossa yllä, eli omavarainen eikä ole oikeastaan pelkoa siitä, että menetyksiä tulisi. Myös kaikki tärkeät hyökkääjät tulevat ennusteen mukaan pelaamaan ehjän kauden.

  Kakkos, kolmos ja neloskenttiin riittää ihan hyvin sakkia, Aho on osoittaunut kelvolliseksi Mestis-vahdiksi ja Toivosessa on potentiaalia. Räsänen on valmentajana sen verran kokenut ukko, että sormi ei varmasti mene suuhun. Tosin ei kyllä tule taikomaan mitään kanejakaan hatusta. Jonkun taikakanin SaPKo kuitenkin tarttisi, jos haluaa olla muuta kuin keskikastin joukkue. Kärkiyksilöitä - tai edes potentiaalisia sellaisia - ei oikeastaan ole ollenkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2016 klo 20.28
 24. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  TUTO

  HYÖKKÄYS:

  I
  Pulliainen Tuukka 0,63
  Keinänen Aki 0,68
  II
  Laine Mikko 0,95
  Wilenius Tomi 0,88
  Toivanen Joonas 0,92
  III
  Kuru Hannu 0,90
  Rutanen Aleksi 0,50
  Juusela Aki 0,65
  IV
  Lahtinen Timi* 0,50
  Hyvärinen Mika-Matti 0,68
  Moisio Kalle 0,82
  (Ville Malo) 0,24
  Virtanen Juho 0,92
  Sillanpää Atte 0,70
  V
  Tikka Kristian 0,40
  Vuorio Veeti 0,86
  TÄYTE
  Kallio Roope* 0,40

  PUOLUSTUS:
  I
  -
  II
  Virkki Anssi 0,94
  Tuohilampi Kristian 0,85
  III
  Vuorijärvi Nico 0,80
  IV
  Karhu Niko 0,88
  Reunanen Tarmo* 0,78
  Suominen Samu 0,90
  V
  Valtola Kalle 0,80
  Karlsson Jere 0,82
  Kallonen Kevin 0,55
  TÄYTE
  Söderqvist Jesse* 0,16

  MAALIVAHDIT:
  I -
  II Sabol Richard 0,33 - Kaarlehto Karolus* 0,15 - Järvinen Kristian 0,52
  III -
  IV -
  V -
  TÄYTE -  TUTO - HYÖKKÄYS: 34,06
  TUTO - PUOLUSTUS: 17,12
  TUTO - MAALIVAHTI: 3,86

  Kommentti:

  TuTo näyttää paperilla tosi kovalta. Ihan sama, kuka maalivahdeista pelaa: Järvinen on todistetusti Mestiksen kärki-tasoa, mutta Sabol ja Kaarlehto vaikuttavat sellaisilta prospekteilta, että voisivat ihan yhtä hyvin torjua ykkösenä. Puolustus on hyvä sekoitus: kolme kokenutta hyvän tason pakkia + melko potentiaalisia nuoria.

  Hyökkäyksestä löytyy sarjan vaarallisin kaksikko sekä sopiva määrä kakkos- ja kolmoskorin pelaajia. Jos kaikki parhaat pelaisi, niin kyllä tulisi hiki vastustajan puolustuksella ja maalivahdilla. Mutta siitä päästääkin sitten siihen todennäköiseen heikkouteen.

  Epävarmuus Pulliaisen ja Keinäsen kunnosta on kaikkien tiedossa. Ja on ihan selvää, että tuon tason pelimiehiä ei korvaa millään. Sitten vielä lisäksi tukku muitakin tapauksia hyökkäyksestä: Rutanen jätti kokonaisen kauden väliin, Hyvärisellä ja Juuselalla on ollut ongelmia ja Moisio tulee olemaan ainakin jokusen matsin pelikiellossa... Eli toisin sanoen: ihme, jos TuTo pääsee jossain vaiheessa kautta pelaamaan parhaimmalla miehistöllään.

  Valmennuksella Elomolla on näyttöpaikka. Omat odotukset eivät kyllä ole suuret. Kotietu pitäisi kuitenkin olla helposti haarukassa, ykkössijakin täysin mahdollista.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2016 klo 19.44
 25. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Siinä oli nyt kaikki joukkueet. Vähän myöhemmin luvassa vielä yhteenvetoa.