Mestis-kausi 2020–2021

  • 129 788
  • 647

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Työntekijäpuoli saa siis määritellä palkkaukseen liittyviä asioita yleisellä tasolla, mutta työnantajat eivät. Oikeusvaltio, missä pelaa? Vain Suomessa tästä saadaan riita aikaiseksi. Enpä olisi uskonut, että Bergenheim on noin typerä.

Toki tätä on helppo kiertää, kun vaan seurat yksilötasolla päättävät laskea pelaajabudjettejaan. Yleisvaatimus oli sinällään hölmö ja aiheuttikin napinaa, mutta näissä organisaatiossa johtamisen taso ja talousosaaminen ovat sillä tasolla, että taisi olla pakkorako.
Eiköhän se pelaajayhdistyksen pointti ole se, että tässä on 12 merkittävää työnantajaa päättäneet yhdessä, että kaikki pudottavat kuluja 25%. En tunne lainsäädäntöä tämän suhteen kovin hyvin, mutta voisiko siinä täyttyä kartellin tunnusmerkistö?

Sinänsä aika hölmö tuo -25% kun seurat on erilaisissa tilanteissa. Parempi olisi joku kuvio missä seurojen tulisi pudottaa kustannuksia tulojen mukaan, eli tappiota ei saisi tehdä. En tosin tiedä miten se olisi mahdollista toteuttaa. Edelleen kiinnostaa tietää mikä määrätään uusien seurojen kulukatoksi? Pitääkö Kiekko-Espoon pudottaa 25% siitä mikä oli Suomi-sarjassa, jossa seura operoi toki suuremmalla liikevaihdolla kuin KOOVEE Mestiksessä. Toki KOOVEEn menoissa ei ole mukana lainapelaajien kuluja, jotka menevät lainaajien piikkiin.
 

Drag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo & Tappara
Joustokaukalon vaatimus on erittäin hyvä ja hienoa, että siitä pidetään kiinni. Jos Forssaan halutaan Mestis-joukkue niin nyt olisi once in a lifetime sauma saada sellainen. Toivottavasti 100k löytyy nopeasti! Yksi iso sponsori ja vain yksi mainos laidoille ja jäähän niin samalla heillä olisi Mestiksen tyylikkäin pelikenttä! Q7 maksaa enemmän kuin se kaukalo joten nyt hereillä Forssa!

Näyttää vahvasti siltä, että kaupungin rahoilla ei joustokaukaloa saada vielä viiteen vuoteen, sikäli kuin kaupunginhallitus tekee esityksen mukaisen päätöksen:

"Päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää tässä vaiheessa periaatteellisesti, että jäähallin peruskorjaustoimenpiteet tehdään kaikilta osin yhtenä kokonaisuutena valtuuston hyväksymässä investointiohjelmassa päätettävänä ajankohtana. Samalla kaupunginhallitus toteaa muun ohella joustokaukalon hankinnan ja asentamisen ajoittuvan peruskorjauksen yhteyteen."

Kyseessä siis vasta esityslista maanantain kokoukseen. Samassa todetaan että peruskorjaus on mahdollista tehdä aikaisintaan noin viiden vuoden kuluttua.


Alkaa näyttämään heikolta Palloseuran nousu tässä kohtaa.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Forssan jääkiekkoilulle olisi tärkeää saada joustokaukalo sarjatasosta riippumatta. Yhtälailla Suomi-sarjassa voi loukkaantua jos tulee taklaus päin "panssariseinää". Päättäjien olisi huomioitava pelaajien turvallisuus ; joustokaukalo on tätä päivää...vai onko jollain se käsitys, että Suomi-sarjassa pelaajat ovat teräsmiehiä, jotka kestävät mitä vaan ? Yhtäkaikki ; olisi kiva nähdä Forssa Mestiksessä...turvakaukalohallissa.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Jottei vääntäminen lopu pelkästään nousukriteereihin ja joustokaukalo asiaan niin nyt aletaan taistelemaan säästötoimista. Bergenheimillä ainakin riittää töitä.

En yhtään ylläty, että tähän näytelmään saatiin seuraava jatko-osa. Eikö nyt vain ole parempi luopua turhista leikkureista ja ne maksaa kenellä on mahdollisuus maksaa vaikka tuplat edelliseen kauteen verrattuna.

Hieman jäi mietityttämään uutisen kohta
Jatkoaika.com kirjoitti:
Pelaajayhdistyksen liike on sikäli raju, että Mestiksen kulukattoon eivät sisälly jo voimassaolevat pelaajasopimukset.
Eli minun ymmärrykseni mukaan, jos uutisen sanamuoto on täysin sama kuin mitä on sovittu, mahdolliset pelaajabudjetit nousisi, jos on tarpeeksi ensi kauden pelaajabudjettia käytetty suhteessa edellisen kauden pelaajabudjettiin. Eli joukkueen x pb on ollut kaudella 2019-2020 100k. Ennen rajoituksia ensi kauden pb on käytetty 50k. Tällöin rajoituksiin huomioitaessa jäljellä oleva pb olis 75% edellisen kauden pbstä. Eli yhteensä ensi kaudeksi olisi käytössä (jo käytetty 50k + rajoitettu pb 75k) 125k.

Sinänsä puhutaan kulukatosta eli kokonaisuudesta pitäisi kaivaa tuo 25%, mutta kiinteitä kuluja on hyvin vaikea höylätä vaan pb ja muut henkilöstökulut on se helpoin kohde leikata.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Toi on joidenkin tutkijoiden visio, joka ei ole lähelläkään sitä mitä THL ja muut tahot ovat ennustaneet. On äärimmäisen epätodennäköistä, että noihin skenaarioihin joudutaan.
En ota kantaa mihinkään ennusteisiin suuntaan tai toiseen, mutta jos tämä kriisi on jotain opettanut niin sen, että THL:n touhu on aivan täyttä Kummelia. Tuo tulee etenemään todennäköisimmin siten, että THL perinteisesti muutaman askeleen jäljessä tulee ruuvaamaan ennusteitaan realistisempaan suuntaan siinä vaiheessa, kun alkaa olla jo ilmiselvää ettei virus mihinkään ole itsestään häviämässä. Suosittelen siis THL:n "ennusteiden" sijaan katsomaan nuo lähes mistä tahansa muualta.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eli joukkueen x pb on ollut kaudella 2019-2020 100k. Ennen rajoituksia ensi kauden pb on käytetty 50k. Tällöin rajoituksiin huomioitaessa jäljellä oleva pb olis 75% edellisen kauden pbstä. Eli yhteensä ensi kaudeksi olisi käytössä (jo käytetty 50k + rajoitettu pb 75k) 125k.
Eihän se niin voi mennä että leikkurin jälkeen pelaajabudjetti olisi edelliskautta suurempi. Ennemmin niin, että jos on ollut 100k ja käytetty on 50k, niin käyttämättä on toiset 50k, josta se 25% on 12 500. Eli uusi käytettävissä oleva summa olisi 50 000 + 37 500 = 87 500.

Mutta tosiaan kun puhutaan leikkaamisesta kuluista, niin siinä on varusteet, bussit, otteluissa myytävät makkarat ja kaikki muukin mukana mikä kulupuolella tilikirjoissa on. Siellä on paljon sellaista mistä ei voi enää säästää, joten pelaajabujetin leikkaus pitäisi kaiken järjen mukaan olla paljon isomi kuin 25%.

Toisaalta jos puhutaan miljoonan euron tukipaketista ja joukkueiden kulubudjetit on keskimäärin luokkaa 400 000, ja jokainen säästää 100 000, niin siinä on jo miljoona säästetty. Mitään rahaa ei liitolta tai muualtakaan tule. Mestis saisi nyt ihan tosissaan avata tätä pakettia julkisuuteen. Tiedotus on ollut vähintäänkin epämääräistä.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Enää ei tarvitse sarjan määräämää kulukattoa spekuloida, kun se poistuu.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ja tukipaketti säilyy. Hyvä homma!
On tämä edelleen kovin kryptistä. Nyt uutisessa kerrottiin, että tukipaketista 600 000 koostuu Liigan vuosittain maksamasta kehitysrahasta. Eli kyseessä on raha, joka olisi tullut ilman tukipakettiakin? Vai onko nyt niin, että tämä kehitysraha on ennen jäänyt liiton herrojen saunailtojen rahoittamiseen ja nyt se poikkeuksellisesti maksetaankin Mestisseuroille? Eikös tällä rahalla ole aiemmin maksettu jotain palkintorahoja ja viimekaudella ne taisi mennä ainakin osin Mestiksen johtohahmojen palkkoihin. Jostain kai nekin on tulevallakin kaudella maksettava.

Tänään Liiton puheenjohtaja ensin kielsi koko kulukaton olemassaolon ja hetki sen jälkeen kumottiin kulukatto, jota ei siis ollut alunperinkään. Koko kulukatton on älytön ja perustuu vain siihen, että Mestiksessä on seuroja, jotka tarvitsevat taloudenpitoonsa holhousta. Nyt pitäisi muutenkin ymmärtää, että jokaisen jonka tulot ovat laskeneet pitää vastaavasti karsia kuluja, jotta talous on tasapainossa. Jos taas joku pystyy hankkimaan enemmän tuloja, on ihan perusteltua kehittää toimintaa niillä rahoilla.

Jatkoajan jutussa aiemmin päivällä kerrottiin, että Jatkoajan tietojen mukaan kukaan Mestisseuran palkkalistoilla pelannut pelaaja ei kuluneella kaudella tienannut yli 1000 euroa kuukaudessa. Sarjassa pelaa kuitenkin myös ulkomailta asti varta vasten pelaamaan tulleita kavereita. Kuinka moni olisi valmis työskentelemään viikonloput ja illat alle 12 000 vuosipalkalla? PK-seudulla sillä maksaa juuri ja juuri yksiön vuokran, elämiseen ei jää mitään. Olisi mielenkiintoista tietää mitä tienasivat Mestiksessä pelanneet koko kauden lainapelaajat. Se kertoisi aika paljon farmitoiminnan merkityksestä sarjan taloudessa ja joukkueiden voimasuhteissa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itselle uusi juttu oli että 2018 nostettiin tuo liigalta tuleva raha 600 000e, mutta silti esimerkiksi palkintorahat poistettiin, mitä tuolla rahalla on siellä taustalla onnistuttu sitten tekemään, ulospäin näyttäisi että eipä juuri mitään, pelit vietiin pois YLE:ltä ym.. näkyvyys melkein nollaa. Jos aikaisemmin tuosta ei seurat juuri päässyt suoraan nauttiin niin miten nyt on varaa antaa myös seuroille tuo suoraan?
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Minä en mistään mitään tiedä enkä ole edes jaksanut liieemmin lueskella mitään juttuja, mutta en epäile etteikö tuolla laajemmalla parillisella määrällä tavoiteltaisi kahta selkeää lohkoa joiden sisällä pelataan isompi määrä keskinäisiä pelejä.

Näin pelimäärät saadaan pysymään samoissa mutta matkakuluissa voittaisi mahdollisesti aika paljonkin

En itse tuota säästöä näe kuin niille seitsemälle seuralle, ketkä eivät pelaa RoKin kanssa samassa lohkossa, kun taas samassa lohkossa pelaaville matkustuspäivät lisääntyy jolloin kulutkin kasvavat. Jos oletetaan, että 14 joukkuetta pelaa kaudella ja ne jaetaan kahteen lohkoon. Peli määrää tuskin tullaan laskemaan, koska kotipeli tuottoja ei haluta tiputtaa. Tällöin 50 ottelua saataisiin kasaan, jos pelataan lohkon sisällä kuusinkertainen sarja (6x 3kp + 3vp) ja toista lohkoa vastaan kaksinkertainen sarja (7x 1kp + 1vp). Toisen lohkon joukkueet saavat matkata Rovaniemelle kerran, kun toisen lohkon pitää matkustaa sinne kolmesti pelaamaan yksittäinen ottelu, matkustaa kahdesti pelaamaan tupla ottelu ja kertaalleen tai matkustaa pelaamaan kolmesti yhdellä reissulla. Jokainen voi miettiä millainen työ Rovaniemen päässä on myydä pelejä triplapeliin esim pe, la ja su samaa joukkuetta vastaan. No eipä otteluohjelman laatiminen minun työni ole, mutta lohkojako olisi tässä tilanteessa hölmöä, jos kuluja pitäisi karsia.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
On tämä edelleen kovin kryptistä. Nyt uutisessa kerrottiin, että tukipaketista 600 000 koostuu Liigan vuosittain maksamasta kehitysrahasta. Eli kyseessä on raha, joka olisi tullut ilman tukipakettiakin? Vai onko nyt niin, että tämä kehitysraha on ennen jäänyt liiton herrojen saunailtojen rahoittamiseen ja nyt se poikkeuksellisesti maksetaankin Mestisseuroille?
Kyllähän tämä kovin vaikuttaa Suomen jääkiekon autoverolta, eli rahat käytetään ihan muuhun. Itse ymmärrän tämän niin, että Mestiksen tuki tällä kertaa poikkeuksellisesti jää Mestiksen käyttöön. Joukkuemäärästä riippuen tuo on siis 42 900 - 50 000 € per joukkue. Se on huomattava summa Mestiksessä.
Koko kulukatton on älytön ja perustuu vain siihen, että Mestiksessä on seuroja, jotka tarvitsevat taloudenpitoonsa holhousta.
Aamen.
 

always right

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ja alasarjojen palkattomat raatajat
Jatkoajan jutussa aiemmin päivällä kerrottiin, että Jatkoajan tietojen mukaan kukaan Mestisseuran palkkalistoilla pelannut pelaaja ei kuluneella kaudella tienannut yli 1000 euroa kuukaudessa. Sarjassa pelaa kuitenkin myös ulkomailta asti varta vasten pelaamaan tulleita kavereita. Kuinka moni olisi valmis työskentelemään viikonloput ja illat alle 12 000 vuosipalkalla? PK-seudulla sillä maksaa juuri ja juuri yksiön vuokran, elämiseen ei jää mitään.
Tämä nyt on höpöhöpöä, siellä on vain osa rahoista kierrätetty sponssien kautta ja on asunto/ruokaetuja.
Just ja näin eli tätähän on jo tarjottu alempienkin sarjojen rahankerjääjille eli mainosta vastaan pelaajille ruokailuja ja samalla päästään kätevästi jokapäiväisestä ylijäämäsopasta eroon. Asunnot löytyy myös ja yllättävän monesti net on yhteistyökumppaneiden järjestämiä. Sitten on vielä kulukorvaukset plus päivärahat joita voi maksaa työsuhteessa, (tai ilmankin) eivätkä palkkatuloina näy ...keinoja kyllä löytyy ja kaikki pieni on kaunista, vai miten se meni ;) Se on sitä harmaata-aluetta niinku nää lainauksetkin.
 
Viimeksi muokattu:

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Kyllä minä olen sitä mieltä, että tinkikää melkeen mistä tahansa, mutta älkää nyt herranen aika pelaajien turvallisuudesta!
Jotenkin aika erikoista on silti, että Suomen Cupissa pelaajayhdistys voi "tinkiä turvallisuudesta" ja Mestis-joukkueet ovat voineet ilman sen kummempia pulinoita pelata vierasottelujaan Forssassa.
 

herra 63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Forssan palloseura
A.P.Järvi hieno pointti, joustokaukalo ei muutenkaan ole mikään takuu että ei loukkaantumisia tule, enemmän pelaajien keskinäisestä kunnioituksesta kiinni loukkaantumiset noin ylipäänsä. Pelkästään pelkillä laidoilla ei ole niin suurta osaa loukkaantumisissa, keskialueen puun takaa taklaukset sun muut ylilyönnit on ne ongelmakohdat mielestäni.
 

herra 63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Forssan palloseura
Vain vähän yli 40 vuotta katsomosta käsin pelejä seuranneena ei joustokaukaloista ole kokemusta kuin Forssan ulkopuolelta. En epäile hetkeäkään etteikö joustokaukalo auttaisi lieventämään iskuja taklaus tilanteissa mutta mikään autuaaksi tekevä joustokaukalo ei ole kun kädet vähänkin nousevat takalaustilanteessa. Vastustajan kunnioitus on muutakin kuin laitataklaustilanteissa. Mutta niin kuin aikaisemmin todettu niin miksi suhtautuminen on muuttunut nyt kun Suomen Cupissa ei ollut yhtään soraääntä?
 
Vorsalaiset voi selittää niin paljon kuin haluaa. Se ei muuta sitä faktaa, että joustokaukalo on edellytys Mestiksessä pelaamiselle. Niin on muuallakin taivuttu kaukaloiden uudistamiseen, eikä kenellekään pidä antaa tästä edes yhden pelin poikkeusta. Jos kaupunki ei halua panostaa jääkiekkoon, niin siinä teillä on työmaa.

Toisaalta en halua Mestikseen lisätä yhtään taloudellisissa haasteissa olevaa seuraa ja eikös Vorsasa niitäkin ongelmia ole riittämiin? Jos Mestikseen otetaan persaukisia, niin siinä on valmiina seuraava katastrofi laukeamassa ennen pitkää. Hyppy Mestikseen ei todellakaan ole oikea korjausliike talousvaikeuksiin.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Koska tuo selviää, pelaako K-Espoo Mestiksessä ensi kaudella jos/kun pelaa?
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Koska tuo selviää, pelaako K-Espoo Mestiksessä ensi kaudella jos/kun pelaa?
Kun lisenssikomitea tiedottaa ratkaisustaan. Mitään aikataulua ei ole kerrottu. Veikkaan että FPS:n kanssa haetaan vielä ratkaisua kaukaloasiaan ja komitea haluaa tiedottaa molemmat ratkaisut samalla kertaa.
 

Vepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itselle on alkanut hiipiä mieleen sellainen ajatus , että pelataanko tänä vuonna lätkää tai fudista millään sarjatasolla? Aikaa ei ole paljon käytettäväksi, eikä minkään seuran talous kestä pelejä tyhjille katsomoille. Kausikorttimyynti on varmaan tällä hetkellä aivan olematonta. Toivoisin sydämeni pohjasta olevani väärässä tässä asiassa. Aika näyttää...
 

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Suplasta Total Hockey Forever. Siellä oli just juttua tästä - jos epidemia halutaan hoitaa kunnolla, niin ehkä menee jopa ensi vuoden puolelle. Pallopelisarjat, joissa paljon yleisöä ja pelaajuen hiki ja sylki vaihtavat kontakteissa omistajaa, eivät ole yhteiskunnan kannalta niitä tärkeimpiä avattavia juttuja.
 

IkuinenVappu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
FoPS nyt sinne Mestikseen tai se juttu jää kyllä toteutumatta pitkäksi ajaksi. Joustokaukalo on ihan ehdoton juttu ja siitä ei saa tinkiä yhtään.

Joukkue varmasti järjestyy, onhan HPK jo ilmaissut kiinnostuksensa yhteistyöstä ja urheilu-uutisissa mainittiin jonkin toisenkin liigaseuran olevan FoPSista kiinnostunut yhteistyökumppanina.

Toivotaan todella, että hanke toteutuu ja FoPS nousee Mestikseen Kiekko-Espoon kanssa seuraavalle kaudelle.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itselle on alkanut hiipiä mieleen sellainen ajatus , että pelataanko tänä vuonna lätkää tai fudista millään sarjatasolla? Aikaa ei ole paljon käytettäväksi, eikä minkään seuran talous kestä pelejä tyhjille katsomoille. Kausikorttimyynti on varmaan tällä hetkellä aivan olematonta. Toivoisin sydämeni pohjasta olevani väärässä tässä asiassa. Aika näyttää...

Ihan satavarmasti pelataan. Massatapahtumat säilynevät kiellettyinä vielä kesän ajan, mutta kyllä syksyllä ollaan jo normaalissa arjessa kiinni. Kannattaa huomioida, että nyt on oltu reilu kuukausi rajoitusten alla, kauden alkuun on aikaa vielä melkein 5 kuukautta.
 

rice cooker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hippoksen Minardi, Suomi
Itse kyllä toivottaisin FoPS:n tervetulleeksi Mestikseen, mutta onhan se turvakaukalo kumminkin nähdäkseni oltava. Pelaajien turvallisuus on niitä juttuja missä kukaan ei voi lähteä sooloilemaan, edes liitto.

Perinteiset "pienet vihreät miehet" olisi mukava nähdä taas tositoimissa ja Forssan halli on muuten pahimmillaan aika nihkee paikka vieraille. Oli ainakin 90-luvulla vihaisia setiä vastassa, kun käytiin kerran vierailulla. Meinas nuorta poikaa ihan pelottaa. :D
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Ilman muuta FPS mestikseen. Siellä on penkin takana niin taitava valmentaja, että tiedä miten onnistuu sekoittamaan pakkaa sarjassa.

Mutta, vain ja ainoastaan kaukaloremontin kautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös