Mestiksen voimasuhteet 2021–2022

  • 49 477
  • 242

Knap

Jäsen
Keskikastiin tippui IPK @Everton arviossa. Hieman yllätyin. Omissa papereissa Kiekko-Vantaan ja Kiekko-Espoon hyökkäykset ovat ainoastaan selkeästä ylempänä. Sitten makuasia miten esim. TUTO:n ja Ketterän näkee, mutta tuo SaPKo ja Peliitat edellä yllätti.

Joukkueessa tosiaan on kolme aivan eliittihyökkääjää pistepotentiaaliltaan, Bastien Maia, Atte Karppinen ja Erkka Seppälä (hän palaa sarjanavaus viikolla joukkueeseen, pelaa siis). Tuo kolmikko ei häviä oikeastaan millekkään joukkueelle, toki on muilakin yhtä hyviä. Etenkin Maian putki ollut aika kuuma, voisin siis luvata miehen olevan ihan sarjan parhaita pelaajia tulevalla kaudella. Todella pitelemätön. Kakkosviulua soittaa sitten Janne Hämäläinen (joka näyttää ottaneen lopullisen stepin n. 40 pinnan pelaajaksi) ja Jacob Bjerselius, joka tulee kovemmasta AllSvenskanista. Hän tuskin pistepörssiä voittaa, mutta Niclas Lasu Kärpistä olisi hyvä verrokki urakaaresta pienemmässä mittakaavassa. 40 pistettä toki voi olla ihan haarukassa, todella vahva pelaaja myös omalla alueella ja laidoissa, tekee ketjukavereistaan parempia etc.. KalPasta odotettavissa hyökkäykseen lienee Juuso Mäenpää ja Oliver Kapanen mahdollisesti. Näistä ei takeita, mutta luonnollinen siirtymä olisi. Heistä etenkin Mäenpää on todella vaarallinen pelaaja ja Oliver näytti viime kaudella JoKP:ssa myös, että taso riittää.

Kysymysmerkkejä ja tasaisia puurtajia sitten löytyy enemmänkin. Aku Kinnari on ollut harjoituspelien sensaatio. Hämäläinen-Kinnari-Maia kenttä on toiminut erinomaisesti ja ovat olleet osiensa summa tähän asti nähdyissä peleissä. Voi olla, että sarja avaa tällä ketjulla, niin Erkka Seppälä saisi sitten oman ketjun kannettavakseen. Silloin olisi kolme todella laadukasta kenttää offensiivisesti, kun Karppinen-Bjerselius-Suhonen ollut toisena kenttänä. Suhosesta pitää mainita, että en tiennyt oikein mitä odottaa, mutta on vähän yllättänyt kypsyydellään. Sitten on tietenkin Katosalmet ja Nevalaiset jotka varmaan mahtuisi jokaisen joukkueen kokoonpanoon. En haluaisi yksittäiseen pelaajaan takertua, mutta SaPKon Karri Kapasesta käytät termiä "vähintään semi-potentiaalinen tulokas Mestikseen", niin mielestäni aika huoletta vähintään samaa voi käyttää Kinnarista ja Suhosestakin.

Olisihan tuo hienoa jos esim. Afanaseyv tuohon vielä eksyisi. Mutta hyökkäys KalPa-lainojen auttamana on vähintään laadukas. IPK toki tunnettu myös siitä, että kauden aikana tulee monesti ihan oikeita vahvistuksia ulkopuolelta, kun tiedetään mikä osa-alue sakkaa.

e. Ketterä kyllä huikea myös, jos tuonne tuon Piipposen ja Sedlakin laskee mukaan. Niistä kun vaan vaikea sanoa, että pelaavatko 5, 15 vai 50 ottelua.. Luokittelen heidät hieman eri kastiin kuin junnulainat.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Teetkö töitä ihan jääkiekon parissa, kun tekstien mukaan oot hyvin syvällisesti sisällä eri pelaajien taustoista ja taidoista? (tarkoitan vaan, että asioista tietämätön, kuten minä, voisi ajatella, että suurimman osan vedät hatusta tai jonkun perus saatavilla olevan tilaston perusteella. Kuitenkin noi on aika syväanalyyttisiä tekstejä mitä laitat)

Ihan vaan omaksi huvikseni ja harrastelupohjalta. Mutta ei minulla ole mitään suurta asiantuntemusta etenkään junnuista tulevien pelaajien suhteen, eli lähinnä tulee katseltua tilastoista ja sitä minkälaisessa roolissa ovat aiemmin pelanneet. Mestis-pelejäkin on viime kausina tullut seurattua harmillisen vähän, kun ei oikein meinaa ehtiä.

Yksittäisten pelaajien osalta minulla voi olla pahastikin vääriä näkemyksiä, mutta enemmän tarkoitus onkin yrittää luoda sellainen tasapuolinen kokonaiskuva kaikista seuroista. Tämä Mestis-puoli on nykyään niin hiljaisen oloinen ja suuri osa keskustelijoista pyörii vain omissa joukkueosioissaan, niin saanpahan tuotua edes vähän eloa tänne.

En haluaisi yksittäiseen pelaajaan takertua, mutta SaPKon Karri Kapasesta käytät termiä "vähintään semi-potentiaalinen tulokas Mestikseen", niin mielestäni aika huoletta vähintään samaa voi käyttää Kinnarista ja Suhosestakin.

Kirjoittelin näitä sen eri päivinä ja pätkissä, että en varmaan ole muistanut ihan että minkälaisia sanankäänteitä olen kenestäkin käyttänyt, joten tuolla voi olla jotain epäloogisuuksia. Mutta kyllä mä (ainakin pisteidenteon suhteen) pidän sekä Aku Kinnaria että myös Pekka Suhosta potentiaalisempina kuin Karri Kapasta. Kaikista heistä voi hyvinkin kouliintua liigapelaajia.

Kinnari ja Suhonen ovat harkkapelien perusteella myös IPK:ssa paljon isommassa roolissa kuin Kapanen SaPKossa.


Laittelen vielä yhteenvetoa kokonaisuudesta (eli nämä neljä osa-aluetta yhteensä) tänne illemmalla tai huomenna.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Yhteenveto

En edelleenkään tiedä, miten eri osa-alueita olisi järkevintä painottaa kokonaisuutta ajatellen. Jos mennään helpoimman kautta ja ajatellaan valmennuksen, molarien, puolustuksen ja hyökkäyksen merkitysten olevan yhtä suuria niin laskelmieni mukaan ranking on seuraavanlainen:

Mestarisuosikit:
1. Ketterä (vahva kokonaisuus)
2. K-Espoo (paras pelaajisto)

Taistelevat kotiedusta:
3. K-Vantaa (kapea, mutta erittäin kova kärki)
4. IPK (ei paras millään osa-alueella, mutta hyvää luokkaa kaikissa)
5. Hermes (myöskin hyvin tasapainoinen, ei selvää heikkoa lenkkiä)
6. TUTO (kova hyökkäys, mutta myös paljon riskitekijöitä)

Keskikastia:
7. SaPKo (huippuhyökkääjien varassa)
8. Hokki (tasainen, tasapaksu, mutta hyvässä valmennuksessa ehkä myös varmahko?)
9. FPS (joukkue isolla J:llä, viime vuotta kokeneempi)
10. JoKP (hyvä peruspaketti, mutta kärkipelaajien onnistuminen ratkaisee paljon)

Kisaavat karsintaviivaa vastaan:
11. KeuPa (kapea ja kauttaaltaan melko keskinkertainen)
13. RoKi (valmennus voi pelastaa)
12. Peliitat (ainakin ilman konkarikokelaita tai hyviä lainoja jälleen kerran häntäpäässä)

Ja jonkunhan on aina oltava viimeinen:
14. KOOVEE (heikoin alakerta, kokoonpano vieläkin mysteeri)

Näiden eri korien välillä on selvähkö ero, sen sijaan niiden sisällä erot ovat niin pieniä, että tuohon järjestykseen ei kannata suuremmin kiinnittää huomiota.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Itsekään en tosin luota huipputarkkaan tieteelliseen analyysiini niin paljoa, että yhtyisin tuohon veikkaukseen. Oma mutu on ennemminkin tällainen:

1.-2. Ketterä / K-Espoo
3.-5. K-Vantaa / IPK / JoKP
6.-8. Hermes / TuTo / SaPKo
9.-11. KeuPa / Hokki / FPS
12.-14. Peliitat / RoKi / KooVee

Täytyy tosin sanoa, että melkein mikä tahansa on mahdollista. Ehkä vain kaksi tai kolme seuroista on sellaisia, joista en keksi mikä voisi mennä niin pahasti pieleen, että voisivat joutua jopa karsimaan. Vastaavasti taas minkään seuran yltäminen pudotuspeleihin ei olisi minkäänlainen mahdottomuus.


Nyt varmaan rohkenevat jo muutkin laittamaan arvauksia kehiin?
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Espåå
Jokipo
IPK
Vantaa
Hermes
Tuto
Ketterä
Roki
Sapko
Vorssa
Hokki
Keupa
Peliitat
Koovee
 
Suosikkijoukkue
FPS
Suuret kiitokset Evertonille! On hienoa lukea näitä.

Kun nyt kyselit muidenkin näkemyksiä, niin kommentoin listaasi. Rajallisella ymmärryksellä kehtaan kommentoida vain niitä joukkueita, mitkä pelasivat viimekaudella FPS:n kanssa samassa lohkossa. Omissa kommenteissa korostuu peräpeili, mutta pakko se on uskoa pitkäjänteiseen tekemiseen, kun muuhun ei rahkeet riitä.

Kiekko-Vantaata on vaikea nähdä sijalla kolme. Viime kausi meni aivan vihkoon ja harjoituspeli pari viikkoa sitten FPS:aa vastaan oli aivan surkea. Harjoituspelit on tietty harjoituspelejä. Tsemppiä vaan lohelle ja hienoa, jos tuollainen tason nosto onnistuu.

KooVee oli vuosi sitten samassa tilanteessa kuin nyt, mutta jostain sinne löytyi hyvä joukkue. Ei nyt ehkä mestarisuosikki, mutta tuskin tulee olemaan viimeinenkään.

Toverit olet rankannut aika korkealle. Jos kausi toimii markkinatalouden ehdoilla, niin olet ehkä oikeassa. Viimekaudellahan vedettiin läskiksi, kun pelattiin koronapeliä.

Kiekko-Espoo on takuulla kärkikamppailussa mukana, mutta mahtaako ihan mestariksi asti riittää. Ehkä, mutta tässä olen kanssasi samaa mieltä, että ehkä kuitenkin Ketterä ennemmin.
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hugo Rikkilä
Lopulliset sijoitukset:

1. Ketterä
2-14. Muut vaikka aakkosjärjestyksessä.

Ketterän kausi lähtee yskien liikkeelle, mutta joulutauon jälkeen homma alkaa natsaamaan ja pleijarit mennään läpi ilman tappioita. Ettäs tiiätte.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
En edelleenkään tiedä, miten eri osa-alueita olisi järkevintä painottaa kokonaisuutta ajatellen. Jos mennään helpoimman kautta ja ajatellaan valmennuksen, molarien, puolustuksen ja hyökkäyksen merkitysten olevan yhtä suuria niin laskelmieni mukaan ranking on seuraavanlainen:
Itse lähtisin siitä, että valmennuksen painotus on kaksinkertainen muihin osa-alueisiin nähden. Hyvänä esimerkkinä eilinen Kiekko-Espoo - IPK ottelu. IPK oli jyrän alla ensimmäiset 50 minuuttia, mutta hyvä joukkuepuolustaminen ja kenttätasapaino pitivät lukemat siedettävinä. Oli siinä toki pari tolppaakin ja ainakin yksi ylärima, mutta kuitenkin.
Lopulliset sijoitukset:

1. Ketterä
2-14. Muut vaikka aakkosjärjestyksessä.

Ketterän kausi lähtee yskien liikkeelle, mutta joulutauon jälkeen homma alkaa natsaamaan ja pleijarit mennään läpi ilman tappioita. Ettäs tiiätte.
En ole ihan varma kuinka pahasti alkukaudesta jumittaa, mutta kyllä Ketterä se ykkössuosikki taas on. Voi olla, että sarja on yhtä rutinoitunutta ketterää alusta loppuun.

KV ei meitä vastaan esittänyt mitään ihmeellistä ja peli oli aika yksipuolista, mutta niin kuin viime kaudellakin, joukkue on todella hyvä kääntämään peliä ja vastahyökkäykset ovat erittäin vaarallisia.

FPS-otteluiden jälkeen taas vastustajien kannattajat tulevat sadattelemaan omiensa saamattomuutta. Kerran tai kaksi näin voikin käydä. Pääosin se tulee kuitenkin johtumaan erinomaisesta joukkuepelaamisesta kiekon kanssa ja sitä ilman.

Omasta suosikista on vaikea sanoa mitään puolueettomasti, mutta tähän mennessä yhtään täyttä 60-minuuttista ei ole paketty pysynyt kasassa. Haukkoja vastaan pelattiin aika löysästi koko ottelu. Muita vastaan taas ei ole vielä sitä viimeistä puritusta tarvittukaan. Haasteena on kuitenkin se, että pelitapaa ei ole noudatettu koko ottelua, vaan on lähdetty sooloilemaan ja kikkailemaan, kun peli selvä. Harjoituskaudella, ja vielä runkosarjassakin, ymmärrettävää, mutta voi oll haasteellista muuttaa tätä sormia napsauttamalla.
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Ketterä
Kiekko-Espoo

JoKP
IPK
TuTo
KiVa
Hermes
Sapko

Roki
Keupa
FPS

Peliitat
KooVee
Hokki
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers, SaPKo
Keskikastiin tippui IPK @Everton
Joukkueessa tosiaan on kolme aivan eliittihyökkääjää pistepotentiaaliltaan, Bastien Maia, Atte Karppinen ja Erkka Seppälä (hän palaa sarjanavaus viikolla joukkueeseen, pelaa siis). Tuo kolmikko ei häviä oikeastaan millekkään joukkueelle, toki on muilakin yhtä hyviä.

Höperön hommaa takertua yhteen pelaajaan kun ei oikein ole muutakaan annettavaa. Tai olisi ehkä mutta ei pysty.
Karppinen eliitin näkee sitten kaudella. SaPKossa oli sitä kun pelasi huippumiesten kanssa. Kun pelasi taunotasalakkien kanssa niin eliitti etuliite hävisi hyvinkin äkkiä. Tokihan kaveri on siitä ajasta kasvanut ja kehittynyt mutta siinä paljon sellaista mikä on estänyt esim. liigaan nousun siinä missä vaikkapa Jaakko Lantta. Noo se siitä.

Muuten en osaa sanoa yhtään, olen toki katsonut kaikki joukkueet läpi, mutta nähnyt olen kaksi erää SaPKo-Jokipojat peliä ja toivottavasti ei kausi näytä samalta.
Hyppäsin ite junnuvalmennusjunaan ja paukut taitaa mennä pikkujätkien tekemiseen keskittyen, mutta koitetaan siinä sivussa seurailla Mestistäkin.

Jos ihan sen enempää arviotani purkamatta arvon niin... En kuitenkaan luntannut muilta.

1 ja 2 Ketterä ja K-Espoo
3-5 TUTO, JoKP, ja IPK
6-8 KiVa, SaPKo ja Hermes
9-11 FPS, KooVee ja Hokki
12-14 Peliitat, KeuPa, RoKi
 
Viimeksi muokattu:

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
@Everton kaipaili Hokin hyökkääjistöön varmaa kolmatta 25 tehopisteen tekijää varmimpien Komulaisen ja Pyykkösen seuraksi. Mikäänhän ei ole niin epävarmaa kuin varma, mutta Oskari Siiki ja Ville-Valtteri Mustonen ovat näkemäni perusteella vahvimmat ehdokkaat. V-V Mustonen on niin harmaata massaa, että jäi jopa kokonaan ilman Evertonin mainintaa.

Tietyllä tavalla näen tämän kauden Hokissa paljon samaa kuin kymmenen vuoden takaisessa Pete Mattila I:ssä. Silloinkin vain Arttu Niskakangas ja Veikko Karppinen tekivät +20 pojoa, mutta muita yli 10 tehopisteen äijiä oli 12 kipaletta. Toki KooKoota vastaan tuli ensimmäisellä pudotuspelikierroksella pataan tylysti. En usko Hokin keskikastia ylemmäs nousevan tällä rosterilla, mutta playoffit ovat mahdollisuuksien rajoissa.

Tämän lisäksihän meidän oma pakkipelotteemme Mattilan Risto terveenä säilyessään syöttää sen abouttista 20 maalia. Eli kai joku nekin maalit tekee?
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
1.Ipk
2.Ketterä
3.K-espoo
4. Jokp
5. Sapko
6. Koovee
7.Hermes
8. Hokki
9. K-vantaa
10. Tuto
11. Peliitat
12 .Fps
13. Keupa
14. Roki
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
@Everton kaipaili Hokin hyökkääjistöön varmaa kolmatta 25 tehopisteen tekijää varmimpien Komulaisen ja Pyykkösen seuraksi. Mikäänhän ei ole niin epävarmaa kuin varma, mutta Oskari Siiki ja Ville-Valtteri Mustonen ovat näkemäni perusteella vahvimmat ehdokkaat.

Eiköhän Hokista tosiaan löydy 25 pinnan ylittäjiä, mutta se on vaan epävarmaa, että ketkä ne on. Siiki ja Mustonen eivät ole tuota rajapyykkiä vielä koskaan rikkoneet, tosin viime kaudella Mustonen oli siinä tahdissa ja Siikiltäkin se on jäänyt aiemmin tekemättä lähinnä rikkonaisten kausien johdosta.

Valtteri Niemellä piste-ennätys on 26 - mutta on epävarman suorittajan maineessa. Joonas Savolainen pelasi SaPKossa 25 pisteen kauden. Seppelin on tehnyt parillakin kaudella yli 20 pinnaa, mutta on ehkä profiililtaan kuitenkin enempi haalariosaston mies kuin pisteiden tehtailija.
 

waida

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
1. JoKP
2. K-Espoo
3. Ketterä
4. IPK
5. K-Vantaa
6. Tuto
7. Hermes
8. SaPKo
9. FPS
10. Peliitat
11. Hokki
12. KeuPa HT
13. RoKi
14. Koovee
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Arvotaan minun rivini:

1. K-Espoo
2. TuTo
3. Ketterä
4. JoKP
5. IKP
6. Hermes
7. FPS
8. K-Vantaa
9. SapKo
10. Koovee
11. Hokki
12. Peliitat
13. RoKi
14. KeuPa

Espoo on materiaaliltaan ylivoimainen ja toisaalta ei Ketterä aina voi voittaa. TuTon yltiöoptimistinen sijoitus edellyttää hyvää maalivahtipeliä ja nuorten puolustajien kehittymistä ja onnistumista. Hyökkäyksessä TuTolla on kolme hyvää maaleja tekevää ketjua.
 
Suosikkijoukkue
James Harden, Tyson Fury, Tyler Bertuzzi
1. K-Espoo
2. IPK
3. JoKP
4. Ketterä
5. K-Vantaa
6. TuTo
7. SaPKo
8. Hermes
9. Hokki
10. KeuPa HT
11. FPS
12. RoKi
13. Peliitat
14. KooVee

Tällaisella lottorivillä runkosarjaan
 
Noista kolmesta kärkijoukkueesta ei osaa sanoa oikein järjestystä, mutta näkemäni perusteella sijoittaisin JoKP:n niukasti ykköseksi verrattuna Ketterään ja K-Espooseen. JoKP pelityyli (ankara karvaus ja kovatempoinen peli muutenkin) syö kyllä vastustajaa.
SaPKon sijoittaisin pudotuspelien viivojen väliin. Toivotaan nyt kuitenkin alempi viivan vääräpuoli ei toteudu, sillä olisi raskasta seurata karsintasarjan pelejä, vaikka panostahan niissä on enemmän kuin missään muissa peleissä tällä kaudella.
 

Jango

Jäsen
Suosikkijoukkue
Imatran Ketterä
Kyllähän näitä on tässä tullu pyöriteltyä vähän jokasuuntaan joten voi ne kai tähänkin julkasta.

1-4
1. Kiekko-Espoo
2. JoKP
3. Ketterä
4. IPK

5-8
5. TuTo
6. Hermes
7. Keupa HT
8. K-Vantaa

9-12
9. SaPKo
10. Hokki
11. FPS
12. RoKi

13-14
13. Peliitat
14. KOOVEE

Espoo melko varmasti runkosarjan hoitaa, ainakin pitäisi. JoKP, Ketterä ja IPK tarjoavat kunnon kisan siihen. Joka vuosi Keupaa aliarviodaan eikä se nytkään kovalta näytä mutta tulee kyllä olemaan yllättävän korkealla. Mason RoKi voi omata yllätys potentiaalia ylemmäs mutta en usko itse siihen. Myös FPS voi tuosta ylemmäs kavuta, on niin v-mäinen nippu.

Tulee kyllä helkkarin mielenkiintoinen kausi, todella tasaista omaan silmään ainakin ja kun näitä tähänkin pyörittelin niin monta kertaa vaihtui järjestys.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Melkoisen tukkapöllyn tarjosi tänään Hermeksen ykköskenttä KeuPalle. Vaikkei näistä nyt vielä pisteitä jaetakaan, niin väkisinkin pistää miettimään, että ehkä tuolla ns. keskikastissa onkin sitten isompia tasoeroja kuin osaa arvatakaan...
 

PasiTh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat/Kiekko-Pojat
En tiedä. Kiitos Evertonille analyyseistä. Kovasti odottanut näitä. Oma Veikkaus.

Kettärä
Jokipo
Kiekko-espoo
Fps
Hermes
Tuto
Ipk
Peliitat
Roki
Koovee
Keupa
Hokki
 

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Eipä ole jaksanut aikoihin kirjoittaa tänne, mutta nyt alkaa kauden alku näyttämään sen verran todennäköiselle ja myös erittäin kiinnostavalle, niin pitihän se omakin lusikka lyödä soppaan.

1. K-Espoo
2. Ketterä
3. TUTO Hockey
4. JoKP
5. Hermes
6. IPK
7. SaPKo
8. K-Vantaa
9. FPS
10. KooVee
11. Hokki
12. KeuPa HT
13. RoKi
14. Peliitat
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
K-Espoo vie runkosarjan n. 6-8 pist erolla seuraavaan ja ylittää 100pts* rajapyykin. (*vanhalla pistejärjestelmällä)
IPK pudottaa Ketterän viimeisellä kierroksella pisteen* erolla kolmoseksi.

1-4
1. Kiekko-Espoo
2. IPK
3. Ketterä
4. JoKP

5-8
5. Keupa HT
6. TuTo Hockey
7. Hermes
8. SaPKo

9-12
9. FPS
10. Peliitat
11. K-Vantaa
12. KOOVEE

13-14
13. Hokki
14. RoKi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös